marmara adası büyük kum kadınlar plajı / MARMARA ADASI ABROZ KADINLAR PLAJI

Marmara Adası Büyük Kum Kadınlar Plajı

marmara adası büyük kum kadınlar plajı

Marmara Adası Denize girilecek Yerler

Mermer kaynaklarından dolayı nem oranı düşük bir havaya sahip olan Marmara Adası'nın dört bir yanında çok sayıda plaj bulunuyor. Çoğu iri kumlu ya da taşlık kumsallara sahip olan bu plajlarda deniz bulanmadığı için oldukça berrak ve temiz.

Tıpkı Kuzey Ege'de olduğu gibi bu bölgeye yakın olan Güney Marmara'da da deniz yılın büyük bir kısmı serin. Adanın güneyinde kalan kısımlarında deniz sakinken kuzey kısımları rüzgara açık olduğu için çoğu zaman dalgalı.

Genellikle adadaki köylerin kıyılarında yer alan Marmara Adası plajlarına yerleşimin olmadığı noktalarda da rastlanabiliyor. Plajların tümüne merkezden hareket eden minibüs veya teknelerle ulaşmak mümkün.

Yararlı bağlantılar:

Aba Plajı: Feribot iskelesinden doğuya doğru yürüyerek ulaşılabilecek olan Aba Plajı'na merkezden motorla ulaşım seçeneği de bulunuyor. Dar ve taşlık bir kumsala sahip olan Aba, oldukça temiz ve sakin bir denize sahip. 

Manastır Koyu: Marmara Adası'ndaki nadir kumluk plajlardan olan Manastır Koyu, adadaki gizli cennetlerden biri. Çevresinde yerleşim olmayan altın kumlu plajda az sayıda konaklama tesisi mevcut. Manastır Koyu, merkezden batıya doğru yaklaşık 3,5 km ilerlendiğinde, Çınarlı Köyü'nün girişinde bulunuyor.

Çınarlı Plajı: Merkezin yaklaşık 5 km batısında yer alan Çınarlı'ya özel araç, taksi ve dolmuşlarla kısa sürede ulaşılabiliyor. Adanın en batıdaki köyü olan Çınarlı, aynı zamanda adadaki gözde plajlardan biri. Bu yüzden çevresindeki konaklama seçenekleri ve kafe, restoran gibi mekanlar gittikçe çoğalıyor. 

Gündoğdu Plajı: Merkezin yaklaşık 4 km doğusunda bulunan Gündoğdu, adanın en güneyindeki yerleşim yeri. Oldukça sakin ve korunaklı bir kumsala, denize sahip olan beldede, havuzlu konaklama seçeneği bulmak mümkün. 

Topağaç Plajı: Marmara Adası'nın güneyinde yer alan plajlardan bir diğeri de Topağaç. Geleneksel köy yaşantısının devam ettiği Topağaç, oldukça uzun bir plaja ve çarşaf gibi bir denize ev sahipliği yapıyor. Merkeze olan uzaklığı ise yaklaşık 12 km. 

Asmalı Plajı: Adanın en doğusundaki köy olan Asmalı, küçük bir tekne limanı ve kumsala sahip. Ev pansiyonculuğunun yaygın olduğu beldede, kafe ve restoran da bulunuyor. Ada merkezine olan uzaklığı ise yaklaşık 18 km. 

Saraylar Plajı: Marmara Adası'nın mermeriyle ünlü noktası Saraylar'da Abroz Plajı ve Kadınlar Plajı olarak iki ayrı kumsal bulunuyor. Birbirine yakın Saraylar plajlarının kumsalı ve denizi açık tonlardayken isminden de anlaşılabileceği üzere biri kadınlara özel. Adanın kuzeydoğusunda bulunan Saraylar'a merkezden hareket eden minibüslerle yaklaşık yarım saatte ulaşmak mümkün. 

Kole Plajı: Marmara Adası merkez plajları arasında yer alan Kole Plajı, adadaki en hareketli ve kalabalık noktalardan biri. Feribot iskelesinden batıya doğru yürüyerek ulaşılabilen plaj, geniş ve iri kumlu bir yapıya sahip. Deniz ise dalgasız, serin ve berrak. 

Keresya Plajı: Kole Plajı'nın ilerisinde yer alan Keresya Plajı, Kole ile aynı özelliklere sahip olsa da daha ıssız ve taşlık bir plaj.

Marmara Adası Plajlar Sen Anlat

Daha önce bu konuda hiç yorum yapılmamış

#BazFamilyOnTheWay

Marmara Adası Kadınlar Plajı

Marmara Adası Kadınlar Plajı

Balıkesir&#;e bağlı Marmara Adası&#;nın kuzeyinde Saraylar Beldesi yer almaktadır. Saraylar Beldesi, İstanbul&#;a yakınlığı ( 4- 5 saat), temiz denizi, kum plajı ve daha da önemlisi kadınlar plajı arayanlar için güzel bir alternatif.

Saraylar Beldesi ile ilgili ulaşım, konaklama gibi detaylara da buradan ulaşabilirsiniz.

Saraylar&#;da belediyeye ait bir kadınlar plajı var. Bu plaj Büyük Kum Plajı olarak da anılıyor. Yine belediyeye ait olan meşhur Abroz (Küçük Kum) Plajı&#;nın arka tarafında. Büyük Kum Plajı&#;nın Küçük Kum Plajı&#;na göre önü daha açık. Bundan dolayı hafif bir dalgası var ama plajı ince kumlu ve denizi sığ.

Marmara Adası Abroz Plajı

Fotoğrafta solda görünen koy Abroz Plajı. Arka taraftaki daha açık koy ise Kadınlar Plajının yer aldığı Büyük Kum Plajı.

Saraylar&#;daki kadınlar plajı maalesef KORUNAKLI BİR PLAJ DEĞİL. Büyük Kum plajının yarısına bir paravan çekmişler ve kadınlar plajı demişler.

Saraylar Bayanlar Plajı

Saraylar Bayanlar Plajı

Paravan denizin içine de uzanmıyor, sadece plajı ayırmış. Aslında denizin içinden de uzanıyormuş ama rüzgar almış götürmüş. Sonra da tekrar takmamışlar. Paravanın ilerisi ise normal plaj. Oradan bakılınca rahatlıkla plaj görünebiliyor. Belde sakinleri bu durumu bildiği için genelde erkekler o plajı kullanmıyor ama yoğun dönemlerde, bilmeyen ziyaretçiler boş plajmış deyip kullanabiliyorlar.

Ayrıca beldeye gelirken yol üzerinden de plaj görünüyor ama çok uzakta olduğu için plajdakilerin seçilmesi çok mümkün değil. Aşağıdaki fotoğrafta sağ taraf Kadınlar Plajı, sol taraf ise aile plajı. Aslında belediye tüm koyu kadınlar plajı olarak kapatsa çok güzel bi plaj olur.

Büyük Kum Plajı

Büyük Kum Plajı

Herkesin kendi tercihi. İsterseniz erkekler yok en azından diyebilirsiniz, haşema ile yüzebilirsiniz. İsterseniz görünmüyor deyip tesettürsüz girebilirsiniz. Ya da alternatif olarak bone ve haşema ile girip, deniz içinde çıkartıp belinize bağlayabilirsiniz 🙂

Saraylardaki kadınlar plajı belediyeye ait olduğu için ücretsiz. Hatta tüm adadaki plajlarda olduğu gibi şemsiyeler de ücretsiz. İsterseniz plajlardaki işletmeden şezlong alabilirsiniz. Ücreti günlük 5 TL. İsterseniz de kendi kilim, havlu, hasırınızı da şemsiyelerin altına serebilirsiniz.

İstanbul&#;a yakınlığı, ücretsiz olması, kum ve sığ olduğu düşünüldüğü zaman özellikle Yalova kadınlar plajları ile karşılaştıracak olursak çok ciddi fark atıyor.

Plajda bi işletme var. Ama çok ciddi bir hizmet beklemeyin. Patates köfte, gözleme, tost gibi atıştırmalık yiyecekler içecek temin edebilirsiniz. Fiyatları 5 TL &#; 15 TL civarı. Zaten plajın hemen dışında da bir çok büfe var.

Plajın içinde WC, duş ve soyunma odaları da var. Başka plajlarla karşılaştırınca biraz bakımsız. Belediyeye ait olduğunu ücret ödemediğinizi unutmayın, çok kaliteli bi hizmet ve mekan beklemeyin.  En önemlisi temiz kullanalım, bulduğumuzdan da temiz bırakalım.

Plajda mayo, güneş kremi, simit gibi ufak tefek eksiklerinizi giderebileceğiniz ufak bir alan daha var. Eğlence isteyenler için müzik yayını da var. Yine hafif bi kına gecesi tadında.

Plajın girişinde kimlik kontrolü olmadığı için erkek çocuklar için bir yaş sınırı yok. Göz kararı alıyorlar. Bi kaç kere, yaşı büyük çocuklar zabıtaya şikayet etmişler çıkartmışlar. Anlayacağınız çocuğun kalıbına göre. Bizim gördüğümüz de en fazla yaşında erkek çocuklar vardı.

Saraylar Kadınlar Plajı VIP Bölmesi

Saraylar Kadınlar Plajı VIP Bölmesi

Plajda bir de VIP kısım var. Burada şezlonglar minderli 🙂 Burası için de kişi başı 10 TL ödemeniz gerekiyor. Ayrıca büfeden bir isteğiniz olursa direkt buraya da servis yapıyorlar. Açıkçası bu kısım çok ortada. Güneşlenmek için tercih edilebilecek gibi değil.

Plajın eksiklerinden biri denizde dubalar yok. Duba olması insana güven veriyor. Yüzmeyi bilmeyenler ve çocuklar için rahat oluyor. Kıyıdaki yoğunluktan sıkılanlar için de alternatif oluyor.

Mescidi yok. Plajın çıkışında hemen bir mescit var. Orayı kullanabilirsiniz. Plajdaki işletmeci aynı zamanda can kurtaran 🙂

Plaj ile ilgili sormak istediğiniz sorular olursa, plajdaki işletmeci Büyük Kum Nebahat ablayı arayabilirsiniz. Konaklama için yer ayarlama konusunda da yardımcı oluyorlar. Saraylar Kadınlar Plajı İletişim Telefonu:

Şimdiden iyi tatiller dileriz 🙂

İstanbul&#;a yakın Yalova Esenköy Kadınlar Plajları ile ilgili yazımıza da buradan ulaşabilirsiniz.

Saraylar Kadınlar Plajı

Saraylar Kadınlar Plajı

 

Bunu beğen:

BeğenYükleniyor

İlgili

Posted in Yurt İçi Gezi Tagged Balıkesir, Kadınlar Plajı, Marmara Adası, Marmara Adası Kadınlar Plajı, Muhafazakar Tatil, Saraylar, Saraylar Kadınlar Plajı, Yalova Kadınlar Plajı

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası