kısır süt yapar mı / Kısır gaz yapar mı - Happy Kids Forum

Kısır Süt Yapar Mı

kısır süt yapar mı

Kısır Gaz İle Şişkinlik Yapar Mı Ve Yapmaması İ&#;in Ne Yapılır?

Haberin Devamı

Kısır Midede Şişkinlik Yapar mı?

 Bulgurda yüksek oranda lif bulunuyor. Ayrıca glutenli besin olduğundan, özellikle çölyak hastalığına sahip kişilerin bulgur ve türevlerinden uzak durmaları gerekiyor. Bulgurdaki yüksek oranda potasyum sebebiyle de böbrek problemi ile midesinde yanma ve ekşime olan kişiler dikkatli tüketmeleri gerekiyor. Bu nedenle kısır da bulgurdan yapıldığında sağlık şikayetlerinize bağlı olarak kısır tüketiminizi ona göre yapmalısınız. 

 Kısır, fazla yendiğinde, mide hepsini işleyemeyecektir. Fazla alınan lifler midede gaza sebebiyet veriyorlar. Midede sıkışan gaz da şişkinliğe yol açıyor. 

Kısır, Emzirirken Bebeklerde Gaz Yapar mı?

 Bebeklerin, önemli besin kaynağı annelerinin sütüdür. Uzmanlar, annelerin bebeklerini 1, yaşına kadar emzirmelerini tavsiye ediyorlar. Fakat, annelerin yediklerine ve içtiklerine de dikkat etmeleri gerektiği hususunda uyarıyorlar. Çünkü, ne yerseniz yiyin, yediklerinizin çoğu sütünüze geçiyor. Bu da sütünüzün niteliğini ve kalitesini etkiliyor. Örneğin, kısır gibi lifli besinler gaza sebebiyet veriyorlar. Gluten ve lifler süte de karıştığı için direk sizden beslenen bebeğiniz de olumsuz etkilenmektedir. 

Haberin Devamı

Kısır Hamilelikte Gaz Yapar mı?

 Buğday ve türevleri gaz yapan besinler arasında yer alıyor. Kısır da bulgurdan yapıldığından gaz yapma ihtimali yüksektir. Bu nedenle hamilelerin kısır tüketirken dikkatli olmaları gerekiyor. 

Kısırın Gaz Problemi İçin Neler Yapılabilir?

 Kısır yediğinizde gaz problemi yaşıyorsanız, öncelikli olarak az tüketmeye dikkat edeceksiniz. Gaz problemini ortadan kaldırmak istiyorsanız, içine kimyon veya toz kakule ekleyebilirsiniz. Kısır yedikten sonra da bol bol C vitamini takviyesi yapabilirsiniz. 

Sütüm bebe&#;ime yetiyor mu, süt artt&#;r&#;c&#; g&#;dalar ve bitkisel destekler neler? 

Normal beslenen sa&#;l&#;kl&#; bir annenin sütü, ço&#;unlukla bebe&#;i için yeterli olmaktad&#;r. Baz&#; anneler bebekleri için yeterince süt üretemediklerini dü&#;ünmektedir. Bundan emin olabilmek için en kesin bilgi bebe&#;in kilo al&#;m&#;d&#;r.
Bebe&#;ime anne sütü yetiyor mu diye dü&#;ündü&#;ünüzde size en yak&#;n sa&#;l&#;k oca&#;&#;na gidin ve bebe&#;inizi tartt&#;r&#;n. Sonra gün sadece bebe&#;iniz her istedi&#;inde emzirin, emzirin. Sonra yine ayn&#; yere giderek bebe&#;iniz tartt&#;r&#;n. E&#;er günlük 30 gr , hafta da gr, ayda da en az gr alm&#;&#;sa her &#;ey yolunda diyebiliriz.

E&#;er kilo al&#;m&#;nda s&#;k&#;nt&#; varsa, anne günde ne kadar su içti&#;ini, ne kadar emzirdi&#;ini ve ne kadar dinlendi&#;ini, uyudu&#;unu önce bir kontrol etmeli. Bunlar&#;n hepsi tek ba&#;&#;na anne sütünü etkiler. Bunlarla ilgili bir s&#;k&#;nt&#; yoksa nas&#;l beslendi&#;ine, neler yedi&#;ine de dikkat edilmeli.

Anne sütünün miktar&#;n&#; etkileyen en önemli faktör ne kadar talep varsa o kadar süt üretir, annenin vücudu. Özellikle ilk 3 ayda bu rutin olu&#;u, bebe&#;in yakla&#;&#;k ne kadar süt ihtiyac&#; var o netle&#;ir. Annenin vücudu da o miktar da süt üretir. Bu mekanizmada süt miktar&#;n&#; artt&#;rmak için baz&#; besinlerden de minik destekler al&#;nabilir. Anne sütünü artt&#;ran besinler, tüm dünyada, yüzy&#;llard&#;r kullan&#;lmaktad&#;r.

Anason, çemen otu, rezene, &#;s&#;rgan otu, tarç&#;n, fesle&#;en, nane, ve susam gibi bitkiler anne sütünü artt&#;r&#;c&#; olarak bilinen bitkilerin ba&#;&#;nda gelmektedir. Bu bitkilerden salatalar haz&#;rlay&#;p yiyebilece&#;iniz gibi çaylar&#;n&#; da haz&#;rlayabilirsiniz. Çay için ölçü ortalama bir su barda&#;&#; kaynam&#;&#; suya çay ka&#;&#;&#;&#; kadar kuru bitkidir. Siz damak tad&#;n&#;za göre bu oranlar&#; ayarlayabilir ve birkaç bitkiyi kar&#;&#;t&#;rarak lezzetli çaylar elde edebilirsiniz. Böylece emzirmeden dolay&#; artan s&#;v&#; ihtiyac&#;n&#;z&#;n da bir k&#;sm&#;n&#; kar&#;&#;lam&#;&#; olursunuz.

Gö&#;üs ve kar&#;n bölgenize susam ya&#;&#; ile masaj yapmak da süt bezlerinizi uyararak ve kan ak&#;&#;&#;n&#; düzenleyerek anne sütünüzü artt&#;rman&#;za yard&#;mc&#; olacakt&#;r. Bunun için günde kez dakika masaj yapabilirsiniz. Anne sütünü en çok artt&#;ran &#;ey bol bol su içmektir. Ayr&#;ca günde 3 lt kadar su içmek de çok önemlidir. Anne sütünü artt&#;ranlardan biride malt özüdür.

Bunu eczanelerde özel haz&#;rlanm&#;&#; içeçek &#;eklinde alabilece&#;iniz gibi, alkolsüz birada ayn&#; i&#;i görmektedir. Sabah, ö&#;le ve ak&#;am sadece 1 kahve fincan&#; içilen alkolsüz bira anne sütünü artt&#;raca&#;&#; gibi, içeri&#;inde bulunan B vitamini sayesinde de annenin ba&#;&#;&#;&#;kl&#;k sistemini korur'' Harika ne kadar çok yersem sütüm o kadar çok olur'' &#;eklinde yanl&#;&#; bir anlay&#;&#; vard&#;r.

Ancak ne kadar çok yedi&#;imiz de&#;il, ne yedi&#;imiz çok önemlidir. Anne normal ve dengeli beslenmeli. Ya&#;l&#; olmayan proteinlerle beslenmelidir. Ye&#;illikler ve sebzeler tüketmelidir. Çorbalara a&#;&#;rl&#;k vermesinde yarar vard&#;r. S&#;cak ve sulu &#;eyler sütün miktar&#;na olumlu katk&#;lar&#; vard&#;r. A&#;&#;r&#;ya kaçmamak ko&#;uluyla, tahin- pekmez ve az ya&#;l&#; süt ürünleri tüketilebilir. Günde fincan kadar rezene ve &#;s&#;rgan çay&#; tüketilebilir. Ayr&#;ca çe&#;itli firmalar&#;n emziren anneler için olan çaylar&#;ndan ada içilebilir.

Ayn&#; zaman da kilo ald&#;rmayan demir kayna&#;&#; olan ye&#;il mercimek, brokoli, roka, &#;spanak, paz&#;, dereotu, çekirdekleriyle beraber yenilmesi gereken siyah üzüm, dut pestili, yumurta ve ya&#;s&#;z k&#;rm&#;z&#; et, bal&#;k tercih edilmelidir.

Taze beyaz üzüm ( günde 2 porsiyon)
Dereotu ( sabah- ak&#;am yemeklerde yenilebilir.)
&#;ncir (taze veya kurutulmu&#;)
&#;ncir-havuç (Anne sütünü art&#;rmak için ha&#;lanm&#;&#; kuru incir suyu da içebilirsiniz. Sekiz-dokuz adet kuru inciri yar&#;m litre klorsuz suda en fazla on dakika ha&#;lay&#;n&#;z. &#;kiye böldü&#;ünüz suyu sabah-ak&#;am olmak üzere günde iki kere tüketiniz.)
Taze beyaz dut
Ha&#;lanm&#;&#; taze beyaz dut kurusu
Anason (20 gram susam, 10 gr anason ve gr bal kar&#;&#;t&#;r&#;l&#;r ve macun haline getirilir. Bundan günde 3 çorba ka&#;&#;&#;&#; yenir)
Kereviz
Taze kereviz yapraklar&#;
Bal kaba&#;&#;
K&#;v&#;rc&#;k salata
Sumak  
Rezene çay&#;
Çemen

Çörek otunun bal ile kar&#;&#;t&#;r&#;lmas&#;
Erik kaynat&#;larak balla kar&#;&#;t&#;r&#;lmas&#;
Fesle&#;en (Fesle&#;en çiçe&#;i, tohumu ve yapraklar&#; kullan&#;l&#;r. Bunlar&#;n çay&#; demlenir. Bundan 1- 2 bardak içilir) . Hurma
Kimyon  
Ki&#;ni&#;
Lahana
Marul
(tohumundan günde 4- 5 gr yenirse etki gösterir)
Nane
Salep
Yer elmas&#;
Zencefil
Sar&#;msak


Anne sütü ve emzirme deyince sar&#;msaktan bahsetmeden olmaz. Sar&#;msak, bebe&#;inizin i&#;tah&#;n&#; açmas&#;n&#;n yan&#;nda güvenle kullanabilece&#;iniz iyi bir antibiyotiktir. Bebe&#;inizi emzirmeden 1 saat önce di&#; sar&#;msak yerseniz, bebe&#;iniz memeyi daha i&#;tahla kapacak, daha uzun süre emerek daha fazla süt içmi&#; olacakt&#;r. Emzirme yoluyla bebe&#;e ilaç geçebilece&#;i için emziren annelerin ilaç kullan&#;m&#; s&#;n&#;rl&#;d&#;r. Özellikle de antibiyotiklerin vücuda vermi&#; oldu&#;u zararlardan dolay&#; pek çok anne antibiyotik ilaçlar&#;n&#; kullanamamaktad&#;r. Oysaki sar&#;msak güvenle kullanabilece&#;iniz do&#;al bir antibiyotiktir. Kokusunu dert ediyorsan&#;z karanfil gibi koku giderici bitkilerden faydalanabilir, çi&#;nemeden do&#;rudan yutabilir ya da eczanelerde bulabilece&#;iniz sar&#;msak tabletlerini kullanabilirsiniz.

Emzirme döneminde sa&#;lad&#;&#;&#;n&#;z sütteki enerjinin büyük bir k&#;sm&#;, yediklerinizden kar&#;&#;lan&#;yor. Ald&#;&#;&#;n&#;z tüm enerji tam olarak süt enerjisine dönü&#;müyor, çünkü vücut dokular&#; da bir miktar enerjiyi emiyor. Sa&#;l&#;kl&#; bir annenin günde ortalama – ml süt salg&#;lad&#;&#;&#; esas al&#;nd&#;&#;&#;nda, emzirme döneminde günlük ortalama ekstradan enerji gereksinimi kaloriyi buluyor. Bu miktar&#;n kalorisi yediklerinizden sa&#;lan&#;rken, kalorisi hamilelikte depolad&#;&#;&#;n&#;z ya&#;lardan kar&#;&#;lan&#;yor.

Bu da emzirme s&#;ras&#;nda ald&#;&#;&#;n&#;z fazla kilolar&#;n, enerjiye daha h&#;zl&#; dönü&#;mesine katk&#;da bulunuyor. Annelere sütlerini art&#;rma konusunda &#;u önerilerde dikkat etmelidirler:

♦ H&#;zl&#; kilo vermeyi vadeden diyet ve ilaçlar&#; uygulamay&#;n.
♦ Sütünüzü artt&#;ran en önemli besin sudur. Günde en az 2,5 – 3 litre su içmelisiniz, çünkü sütün önemli bir k&#;sm&#; sudur.
♦ Kalsiyumdan zengini olan süt, yo&#;urt ve peyniri düzenli olarak tüketmelisiniz. Her gün 1 adet yumurta veya 1 porsiyon etli sebze veya kurubaklagil yeme&#;i yemeye özen göstermelisiniz.( Size gaz yap&#;yorsa , uzak durmal&#;, gaz yapmayanlar&#; diyete eklenmelidir.)
♦ A Vitamininden zengin havuç, ye&#;il yaprakl&#; sebzeler, kay&#;s&#; gibi besinleri, beslenme program&#;n&#;zda s&#;k bulundurmal&#;s&#;n&#;z.
♦ Vitaminlerin zengin bir kayna&#;&#; olan taze sebze ve meyveleri her gün düzenli olarak tüketmelisiniz.
♦ Yedi&#;iniz yiyeceklerin besleyici de&#;erini korumak ve özellikle anemiyi (kans&#;zl&#;&#;&#;) önlemeniz aç&#;s&#;ndan,
yemeklerinizle birlikte çay içmemelisiniz.

Annelerin de&#;i&#;ik dönemlerdeki günlük enerji ve besin ö&#;elerini kar&#;&#;lamak üzere temel besin gruplar&#;ndan almalar&#; gereken miktarlar: Beslenme program&#;n&#;zda yer almas&#; gereken temel besin gruplar&#; ve içerikleri:

Süt ve süt grubu: Süt ,yo&#;urt , peynir  
Et ve et grubu: Tavuk, bal&#;k , yumurta, sakatatlar
Ekmek ve ekmek yerine geçen grubu:  Ekmek, tah&#;llar (m&#;s&#;r, bu&#;day, çavdar, yulaf ),  makarna,  pirinç, bulgur, çorbalar, un ve undan yap&#;lm&#;&#; yiyecekler.
Sebze ve meyve grubu: Tüm sebze ve meyveler bu grup içerisindekiler
Ya&#; grubu: Zeytin Ya&#;&#;, tohumlar ve ya&#;lar&#; (ceviz, f&#;nd&#;k, badem, susam v.b), bitkisel s&#;v&#; ya&#;lar ( m&#;s&#;rözü, ay çiçek, soya, pamuk v.b), margarin, tereya&#;&#;, hayvansal ya&#;lar ( iç ya&#;&#;, kuyruk ya&#;&#;) 

Anne sütünde bebeğe gaz yapan besinler! Emziren anne ne yemeli, ne yememeli?

Anne sütünde bebeğe gaz yapan besinler! Emziren anne ne yemeli, ne yememeli?

Her emzirme sonrasında annelerin bebeklerinde yapması gerekli olan şeylerden birisi da gaz çıkarmadır. Emziren annelerin beslenmesindeki bazı besinlerin bebekte gazı tetiklediğini biliyor muydunuz? Peki anne sütünde bebeğe gaz yapan besinler neler? Bebeklerde gaz yapan yiyecekler! Emziren anne nasıl beslenmeli? Anne sütünü arttıran gaz yapmayan besinler

Emzirme dönemindeki bir annenin gerek kendi sağlığı gerekse bebeğinin sağlığı için hamilelik döneminde ve sonrasında beslenmesine dikkat etmesi gerekir. Anne rahminden çıkıp dünyaya adapte olmaya çalışan bebeğin, emzirme sırasında annesi ile kuracağı bağ gelişimine yardımcı olurken, henüz gelişmeyen midelerini rahatsız etmemek için doğru beslenmenin önemi oldukça büyüktür. Çünkü emziren annenin yediği her besin süt yoluyla direkt olarak bebeğe geçer. Bu nedenle sindirimi zor olan besinlerin emziren anneler tarafından tüketilmesi kısa zaman sonra bebekte nedensiz gibi görünen ağlama krizlerine, halbuki annenin tükettiği besindeki gaz yapıcı özelliğin bebeğe geçmesinden dolayıdır. Bu nedenle emzirme döneminde annelerin yemesi ve yememesi gereken besinleri bilmesi gerekir. Bunun yanı sıra süt arttırıcı nitelikte olan faydalı sebze ve meyve tüketimi ile sağlıklı beslenme gerçekleştirilebilir. Çeşitli nedenlere bağlı olarak görülen anne sütü azalması ya da kesilmesi durumunda anne sütünün çoğalması için uzmanlar tarafından tavsiye edilen bazı yiyecekler ve kürler var. Emzirme dönemindeki annelere rehber olacak bilgilerimiz sizlerle

ANNE SÜTÜNDE GAZ YAPAN YİYECEKLER! EMZİREN ANNE NE YEMEMELİ?

Anne sütünde gaz yapan yiyecekler

Anne sütünde gaz yapan yiyecekler

Bebeğin doğmasıyla beraber anne ve babanın değişen rutin hayatında ağrılı ve çığlık çığlığa ağlama sesleriyle geçen gecelerin eklenmesini istemiyorsanız, tükettiğiniz besinlerde biraz daha dikkatli ve seçici olabilirsiniz. Emzirme döneminde neyi yiyip neyi yememeniz gerektiği ile ilgili birçok şey duyuyor ama hangi birinin doğru olup olmadığını kestiremiyorsanız sizlere bu konuda rehberlik olacak tavsiyelere göz atın deriz. İşte emzirme döneminde anne sütünde gaz yapan besinler

- LAHANA

Emzirme sırasında da ek gıda döneminde de tüketildiğinde gaz yapıcı içeriği ile rahatsızlık veren lahana eğer doktor onayı ile tüketilecekse patatesle pişirilip yenebilir. Ancak asıl önerilen lahana sebzesinde ki vitamin ve mineraller başka besinlerle karşılanmalıdır. Ayrıca emziren annelerin lahana tüketmesi bebeklerde gaza ve uykusuz gecelere neden olabilir.

- KARNABAHAR VE BROKOLİ

İçerisinde sülfür olan karnabahar ve brokoli, kalın bağırsaklarda sindirimi gerçekleştirir. Emzirme döneminde brokoli ve karnabahar yenilirse bebekte gaz sorunu ile uğraşabilirsiniz. 

Bebeklerde gaz yapan besinler neler? Anne sütünde gaz yapıcı gıdalar

Bebeklerde gaz yapan besinler neler? Anne sütünde gaz yapıcı gıdalar

- ÇEŞİTLİ BAHARATLAR

Normal zamanlarda tüketildiğinde bile mide yanması ve gaz gibi sorunlar yapabilen acılı baharatlar midede şişkinlik yapar. İsot, kırmızı toz biber gibi baharatları sınırlamakta fayda vardır.

- KAFEİNLİ İÇECEKLER

Kafein miktarı yüksek olan içecekler de bebekte reflü oluşumunu tetikler. Bunun yerine taze meyve suyu tüketmeleri önerilir. Anne sütü miktarının azalmaması için emzirme sonrasında 1 bardak su içmek çok önemlidir.

Emziren anneler kahve içebilir mi?

Emziren anneler kahve içebilir mi?

- SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ

Emziren annelerin inek sütü ve inek sütünden yapılan peynir, yoğurt gibi besinlerden kaçınmaları gerekir. Süt ürünü tüketilecekse Hindistan cevizi sütü, badem sütü ya da yulaf sütü tercih edilebilir.

HANGİ MEYVELER BEBEKTE GAZ YAPAR? GAZ YAPICI MEYVELER

Erik, elma, armut, şeftali gibi sevilen meyveler bebeklerde kolik sancısı oluşturabileceği için emzirme dönemi beslenmesinde yer almamalıdır.

EMZİREN ANNELERDE GAZ YAPAN BESİNLER LİSTESİ:

Emziren annelerde gaz yapan besinler

Emziren annelerde gaz yapan besinler

1. Kuru fasulye, bakla ve bezelye gibi baklagiller.

2. Karnabahar, brokoli, pırasa ve lahana gibi sebzeler.

3. Kepekli yiyecekler.

4. Portakal, limon, erik, kayısı, armut, şeftali ve greyfurt gibi meyveler.

5. Soğan.

6. Kafein içeren içecekler.

7. Çikolata.

8. Çay.

9. Kızarmış, yağlı ya da çok baharatlı yiyecekler.

Süt ürünleri (özellikle anne laktoza karşı duyarlı ise).

Soda.

Şarküteri ürünleri.

Fındık ve fıstık gibi kuruyemişler.

Çiğ sebze ve meyve.

BEBEKLERDE GAZ OLUP OLMADIĞI NASIL ANLAŞILIR?

Bebeklerde gaz sancısı nasıl anlaşılır? Kolik belirtileri

Bebeklerde gaz sancısı nasıl anlaşılır? Kolik belirtileri

Bebeğinizde sağlık problemi olmadığı halde nedensizmiş gibi görünen huzursuzluk yaşamasının veya ağlamasının kolik sancısından dolayı olup olmadığını anlamak için bebeklerde gaz olup olmadığını gösteren şu belirtilere göz atabilirsiniz

-Karnında sertlik varsa,

-Bacaklarını karnına doğru çekiyorsa,

-Süt emerken ağlayarak emmeyi bırakıyorsa,

-Arkaya doğru geriniyorsa,

-Uyumakta zorlanıyor ve beslenmede güçlük çekiyorsa doktorunuza danışmanızda fayda bulunur.

EMZİREN ANNELER İÇİN SAĞLIKLI DİYET LİSTESİ

Emziren anne diyeti

Emziren anne diyeti

Hamilelik sırasında alınan kilolar çoğu zaman kadınların kabusu olabiliyor. Sizler için 9 ay boyunca aldığınız kiloları hızlı bir şekilde vermenizi sağlayacak diyet listesini araştırdık. İşte emziren annelerin rahatlıkla uygulayabileceği diyet listesi

Kahvaltı için:

- İçecek olarak bir bardak günlük süt veya ayran, 1 adet yumurta, tam yağlı doğal beyaz peynir, mevsimlik salata, domates, roka gibi sebzeler, şeker katılmamış açık çay. Ekmek yememeye özen gösterin. Ekmeksiz yapamam diyorsanız 1 ya da 2 dilim ekşi mayalı ekmek tüketebilirsiniz.

Ara Öğün için:

- 1 tane meyve.

Öğle Yemeği için:

- Bir kap etli tencere yemeği, kase yoğurt, kaşık pirinç pilavı.

Ara Öğün için:

- 1 kase sütlü tatlı.

Akşam yemeği için:

- Kremalı olmayan çorba, ızgara köfte/balık/kırmızı et, bol yeşil salata.

Ara Öğün için:

- Bir çay bardağı büyüklüğünde ceviz. Kabuklu alıp kırarak yemeniz önerilir.

Çetmi Şelalesi nerede? Çetmi Şelalesi nasıl bir yer?

İLİŞKİLİ HABER

Çetmi Şelalesi nerede? Çetmi Şelalesi nasıl bir yer?Diyette incir yenir mi? İncir kaç kalori? Günde kaç incir yemeli? İncir ve zeytinyağı kürü

İLİŞKİLİ HABER

Diyette incir yenir mi? İncir kaç kalori? Günde kaç incir yemeli? İncir ve zeytinyağı kürü

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir