savci mehmet bülbül / "Bu saldırı benim mesleğime yapılmıştır"

Savci Mehmet Bülbül

savci mehmet bülbül

Doktor savcı tartışmasında ilk duruşma

Osmaniye'de görevli Cumhuriyet Savcısı Mehmet Bülbül, bir süre önce Osmaniye Devlet Hastanesi Ortopedi Servisi'nde muayene oldu. 12 Nisan'da tekrar aynı servise gelen Bülbül, Dr. Kemal Gökhan Günel'in odasına girip, muayene olmak istedi. Burada Bülbül ile Günel arasında tartışma çıktı. Tartışmanın ardından Dr. Günel, gözaltına alındı. Osmaniye Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan Dr. Kemal Gökhan Günel, serbest bırakıldı.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Bülbül, olay yeri Osmaniye'de görev yaptığı için soruşturma dosyası, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Başsavcılık Soruşturma Bürosu tarafından alınan ifadelerin ardından Savcı Mehmet Bülbül hakkında 'Basit yaralama suçundan delil yetersizliğinden, tehdit suçundan delil yetersizliği ve unsur yokluğu nedenleriyle 'kovuşturma yapılmasına yer olmadığı' yönünde karar verildi.

Savcı Mehmet Bülbül'ün şikayeti üzerine Osmaniye Cumhuriyet Savcılığı tarafından yapılan soruşturma sonucunda Dr. Günel hakkında 'Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret' suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Osmaniye 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde davanın ilk duruşması görüldü. Dr. Günel ile avukatı Ömer Kavili'nin hazır bulunduğu duruşmaya Cumhuriyet Savcısı Mehmet Bülbül gelmedi. Mahkeme, duruşmayı usul aksaklıklarının giderilmesi için erteledi.

Dr. Günel'in avukatı Avukat Ömer Kavili, duruşma çıkışında yaptığı açıklamada, "Müşteki şahıs bu adliye binası altında Cumhuriyet Savcısı unvanıyla görev yapmakta, fakat bir mahkemenin duruşma yapacağını bilmesine rağmen mahkemeye saygısını gelerek gösterebilirdi. Kanun önünde eşitlik ilkesi var ise eğer müşteki kişi bu mahkemede müvekkilimizin karşısına gelecek ve o yaptıklarıyla yüzleştireceğiz onu" dedi.

TTB MERKEZ KONSEYİ BAŞKANI: SAVCI GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANDI

Duruşma için Osmaniye'ye gelen TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ise sağlıkta şiddete karşı meslektaşlarının yanında olmak üzere hep beraber Osmaniye adliyesinde olduklarını belirtti. Prof. Dr. Fincancı, bunun açıkça bir sağlıkta şiddet olgusu olduğunu belirterek, “Davanın açılış biçimi aslında kamu görevlisine hakaret ise burada müşteki ile sanığın yer değiştirmesi gerekirdi. Kamu görevlisi sıfatıyla orada görev yapmakta olan meslektaşımızın hem görevini engellemekten hem de orada hastanede beklemekte olan hastaların sağlık hakkına erişimini de engellemekten hakkında işlem yapılması gerekirken tersi bir durum işledi ne yazık ki. Ve görevini kötüye kullanmış oldu" diye konuştu.

‘BU YIL HEKİM, YURT DIŞINA ÇIKMAK İÇİN BELGE İSTEDİ’

Bu yıl içinde 9 bine yakın hekimin istifa ettiğini de vurgulayan Fincancı, şöyle konuştu:

"10 yıl önce 59 hekim yurt dışına çıkmak için bizden belge talep ederken son 11 ayda bu rakam oldu. Biz hekimlerimize şiddet uyguladığımız, onları korkutup sindirmeye çalıştığımız içindir. Tabi ki bizim hazırlamış olduğumuz yasa tasarısı gerçek anlamında etkili bir biçimde hayata geçene kadar tüm haklarımızı için mücadeleye devam edeceğiz. Meslektaşımızın da yanındayız ve onurlu hekimlik değerlerimizi korumak için yan yana durma ya da yarışmaya devam edeceğiz."

MESLEK ONURUM ÇİĞNENMESİNE İZİN VERMEYECEĞİM

Dr. Kemal Gökhan Günel ise burada asıl olanın kendisine yapılmış bir saldırı olmadığını vurgulayarak, “Benim mesleğime yapılmıştır ve bu konudan dolayı özellikle bu durumu çok önemsiyorum. Meslek onurumun çiğnenmesine ben izin vermeyeceğim, izin vermemek için yanımda destekçi olan bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum" dedi.

Haberin İngilizcesi için tıklayın

Osmaniye Devlet Hastanesi’nde kendisini ‘randevusu olmadığı için’ muayene etmeyen doktor Kemal Gökhan Günel'i gözaltına aldıran Cumhuriyet Savcısı Mehmet Bülbül hakkında karar çıktı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Savcı Günel hakkında ‘basit yaralama ve basit tehdit’ suçlamasından ‘delil yetersizliği ve unsur yokluğu nedeniyle kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığına’ karar verdi.

TIKLAYIN - Savcı kendisine bakmayan doktoru gözaltına aldırdı

Adana Cumhuriyet Başsavcılığının kararından bir gün sonra da doktor Kemal Gökhan Günel’e ‘kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret’ suçlamasıyla dava açıldı. Hazırlanan iddianame Osmaniye 7. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, savcı Mehmet Bülbül’ün tedavi olmak amacıyla hastaneye gittiği, doktorun nöbetçi olmasına rağmen tedaviden kaçındığı ve müştekinin kamu görevlisi olduğunu bildirmesine rağmen sanığın ‘beyaz kod’ vererek hastane polisi ve güvenlik görevlilerini çağırdığı belirtildi.

Doktor Günel’in, hastane polisi ve tanıklar önünde, güvenlik görevlilerine hitaben, "Çıkarın şunu dışarı. Kim olursan ol, kime şikayet edersen et. Beni sürdürecekmiş terbiyesiz" dediği kaydedilen iddianamede, yine Günel’in ‘aşağılayıcı ve onur kırıcı tavırlar sergilediği’ öne sürüldü.

İddianamede, olayın hastanenin güvenlik kameralarına da yansıdığı aktarılarak, Günel’in ‘kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret’ suçundan cezalandırılması ve bazı hakları kullanmaktan yoksun bırakılması istendi.

TIKLAYIN - Sağlıkçıya şiddeti toplumsal şiddetten ayrı düşünebilir miyiz?

Ne olmuştu?

12 Nisan'da Osmaniye Devlet Hastanesi'ne ortopedi servisine muayene olmak için giden Osmaniye Cumhuriyet Savcısı Mehmet Bülbül, iddiaya göre ortopedi doktoru Kemal Gökhan Günel'e sırası ve randevusu olmadan muayene olmak istedi.

Günel'in bunu reddetmesi üzerine tartışma yaşandı. Tartışma sonrası doktor Günel ifadeye çağrıldı. Meslektaşlarıyla birlikte ifade veren Günel daha sonra serbest bırakıldı.

Olayın medyaya yansımasının ardından Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne yazılı bir açıklama yaparak doktor Günel’in, savcı Bülbül’ün şikayeti üzerine ifadeye çağrıldığını söyledi.

Savcı Bülbül ve doktor Günel daha sonra birbirlerinden şikayetçi oldu. (HA)

etiket Muayene Sırasında Beklediği İçin Doktoru Gözaltına Aldıran Savcıya Takipsizlik, Doktora Ceza

Haberler

Gündem

Muayene Sırasında Beklediği İçin Doktoru Gözaltına Aldıran Savcıya Takipsizlik, Doktora Ceza

Osmaniye Devlet Hastanesi'nde görevli Dr. Kemal Gökhan Günel ile Osmaniye Cumhuriyet Savcısı Mehmet Bülbül arasında yaşanan 'muayene' tartışması nedeniyle açılan soruşturmalar sonucunda savcı hakkında takipsizlik kararı verildi. Dr. Kemal Gökhan Günel hakkında ise 'kamu görevlisine hakaret' suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 

Takipsizlik kararı verildi

Takipsizlik kararı verildi

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Bülbül'ün şikayeti üzerine Osmaniye Cumhuriyet Savcılığı tarafından yapılan soruşturma sonucunda iddianame hazırlandı.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Bülbül'ün şikayeti üzerine Osmaniye Cumhuriyet Savcılığı tarafından yapılan soruşturma sonucunda iddianame hazırlandı.

Karara itiraz edildi

Karara itiraz edildi

Neler olmuştu?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Tartıştığı doktoru gözaltına aldıran savcı hakkında &#;kovuşturmaya yer yok&#; kararı

DUVAR - Osmaniye'de 4 ay önce tedavi için gitti&#;i hastanede, kendisini muayene etmedi&#;i gerekçesiyle tart&#;&#;t&#;&#;&#; doktoru gözalt&#;na ald&#;ran savc&#;s&#; Mehmet Bülbül hakk&#;nda kovu&#;turmaya yer olmad&#;&#;&#; kararla&#;t&#;r&#;ld&#;.

Osmaniye Devlet Hastanesi'nde görevli ortopedi doktoru Kemal Gökhan Günel ile muayene olmak için hastaneye gelen Osmaniye Adliyesi'nde görevli cumhuriyet savc&#;s&#; Mehmet Bülbül aras&#;nda, 12 Nisan'da tart&#;&#;ma ya&#;anm&#;&#;t&#;.

Günel, s&#;ras&#; ve randevusu olmadan muayene olmak isteyen savc&#; Bülbül'ün talebini reddetti&#;ini söylemi&#;ti. Bülbül'ün kendisini tehdit etti&#;ini ve di&#;er hastalar&#;n muayene olmas&#;na engel oldu&#;unu belirten Günel, “Biz adam öldürmedik, kimseyi yaralamad&#;k. Sadece usulsüz s&#;ra isteyen birine 'hay&#;r s&#;ra vermemiz mümkün de&#;il' diye mevcutlu bir &#;ekilde yani ters kelepçe ile benim sorguya götürülmem gerekiyormu&#;” demi&#;ti. Karakola giden Günel ifadesinin ard&#;ndan serbest b&#;rak&#;lm&#;&#;t&#;.

Ya&#;ananlar&#;n ard&#;ndan aç&#;klama yapan Osmaniye Cumhuriyet Ba&#;savc&#;s&#; Ahmet Tekne ise doktor Günel'i suçlam&#;&#; ve &#;u ifadelerin kullanm&#;&#;t&#;:

“Nöbetçi doktorun, as&#;l doktorun izinli oldu&#;unu gerekçe göstererek tedaviden kaç&#;nmas&#; üzerine Cumhuriyet Savc&#;s&#; M.B’nin kendisini tan&#;tarak randevusunu hat&#;rlatmas&#;na ra&#;men nöbetçi doktorun muayene odas&#;ndan ayr&#;larak tedaviden kaç&#;n&#;p güvenlik görevlilerine a&#;a&#;&#;lay&#;c&#; &#;ekilde M.B'nin d&#;&#;ar&#; ç&#;kar&#;lmas&#; talimat&#;n&#; verdi&#;i, tedavi olmaks&#;z&#;n hastaneden ayr&#;lan Cumhuriyet Savc&#;s&#; M.B'nin &#;ikayeti üzerine Cumhuriyet Ba&#;savc&#;l&#;&#;&#;m&#;zca nöbetçi doktor hakk&#;nda hakaret suçundan soru&#;turmaya ba&#;lan&#;lm&#;&#;t&#;r.”

Kemal Gökhan Günel'i &#;ikayeti üzerine Bülbül hakk&#;nda “basit yaralama ve basit tehdit” iddias&#;yla soru&#;turma ba&#;lat&#;ld&#;.

Osmaniye'nin ba&#;l&#; oldu&#;u bölge adliye mahkemesinin bulundu&#;u Adana'ya gönderilen soru&#;turma dosyas&#;n&#; inceleyen Adana Cumhuriyet Ba&#;savc&#;l&#;&#;&#;, mü&#;teki, san&#;k ve tan&#;klar&#;n ifadeleri ve hastane güvenlik kamera kay&#;tlar&#;n&#;n incelenmesinin ard&#;ndan savc&#; Mehmet Bülbül hakk&#;nda "delil yetersizli&#;i ve unsur yoklu&#;u nedeniyle kamu ad&#;na kovu&#;turma yap&#;lmas&#;na yer olmad&#;&#;&#;na" karar verdi. (OSMAN&#;YE/AA)

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir