kredi kartından provizyon alınamadı ziraat / Provizyon Alınamadı Nedir? Bekleyen Provizyon Ne Demek

Kredi Kartından Provizyon Alınamadı Ziraat

kredi kartından provizyon alınamadı ziraat

Kredi Kartları, Banka ve Sanal Kartlar ile yapılan alışverişler esnasında çok karşılaşılan sorunlardan biri olan provizyon alınamadı ne demek? Banka müşterileri online veya mağaza alışverişleri esnasında provizyon alınamadı hatasıyla karşılaşabiliyor. Kredi Kartı Provizyon Alınamadı Hatası ve çözümü başta olmak üzere, bu hatalar neden kaynaklanır ve nasıl çözülür konusunda tüm bilgilere bu içeriğimizin detaylarından açıklamaya çalışacağız.

Provizyon hataları POS cihazları ve ödeme kartları olarak iki şekilde karşımıza çıkar. POS cihazı sorunlarından kaynaklanan provizyon alınamadı hatası, bankanın teknik ekipleri tarafından çözülmektedir. Banka kartı veya kredi kartı ile ödeme kısmında karşınıza çıkan provizyon alınamadı hatası ile karttan kaynaklı sorun olmaktadır.

Provizyon Alınamadı Hatası Çözümü

Provizyon Alınamadı Ne Demek konumuz içerisinde öncelikle provizyonun tanımını yapmak istiyoruz. Provizyon demek, yaptığınız harcama veya taksitlendirme işlemleri esnasında bankanın havuzunda onay bekleyen işlemler olarak tanımlanmaktadır.

Bu durumda Provizyon Alınamadı Hatası da bankanızın işlemi onaylamadığı anlamı taşır. Peki bu durum neden kaynaklanır ve çözümü konusunda ne yapılması gerekir? Provizyon alınamadı hatası, kartın limitleri ya da son kullanma tarihinin dolmasıyla alakalı değilse, müşteri hizmetleri desteği ile bir kaç dakika da çözülmektedir.

Provizyon alınamadı ne demek konusunda açıklamalara geçiş yapmadan önce, sizin için birde makale önerimiz olacak. Akbank kredi kartı iptali konumuzu inceleyerek, mevcut kredi kartı iptali konusunda yapılması gereken işlemler hakkında da çok detaylı bilgiler edinebilirsiniz.

Provizyon Alınamadı Ne Demek

Provizyon alınamadı hatası en çok internet ve online alışverişler esnasında karşılaşılan bir durumdur. Bu hatanın %80 olarak sebebi kartınızın son kullanma tarihinin dolması nedeniyle işlemlerin banka tarafından engellendiği olmaktadır.

Provizyon Alınamadı Hatası Ne Demek

Son kullanma tarihi geçmiş olan kartlar tüm harcama ve taksitli alışveriş işlemlerine kapatılmaktadır. Provizyon alınamadı ne demek konusunda geri kalan muhtemel seçenekler ise maddeler halinde şöyle açıklanabilir;

  1. Banka kartı veya kredi kartınızın ön yüzünde bulunan kart numarası veya arka kısmında bulunan CVV kodundan sadece bir hanesi yanlış girilirse, provizyon alınamadı hatasıyla karşılaşılır. CVV Kodlarıyla ilgili daha detaylı bilgi sahibi olmak için CVV Kodu nedir makalemizi ziyaret edebilirsiniz.
  2. Kartınızın son kullanma tarihinde yapılacak bir hatalı giriş, provizyon alınamadı hatasıyla karşılaşmanıza neden olacaktır. Banka ve kredi kartlarında güncel son kullanma tarihi ön yüzde xx/xx formatında yer almaktadır. 01/23 yazılı olan bir kartın son kullanma tarihi Ocak tarihi olarak örnek gösterilebilir.
  3. Provizyon alınamadı ne demek konusunda bir diğer seçenek ise, sizlere SMS ile gönderilen 3D güvenlik kodunun yanlış veya eksik girilmesidir. Böyle bir durum karşısında, yeniden kod almayı deneyebilir ve sorunun bundan kaynaklı olup olmadığını rahatlıkla tespit edebilirsiniz.

Provizyon alınamadı ne demek konu başlığımız içerisinde bu problemin nedeni olarak sayılabilecek maddeler bu şekilde sıralanmaktadır. Böyle bir hatayla karşılaşan banka müşterilerinin bir çoğunda sonuç kartın son kullanma tarihinin dolmuş olmasıdır. Güncel tarihi geçmiş kartlar geçici olarak açtırılamaz ve alışveriş tamamlanamaz.

Kredi Kartından Provizyon Alınamadı Ne Demek

Provizyon alınamadı hatası; hem banka kartları hem de kredi kartlarında çok nadiren karşılaşılır. Bu kadar az karşılaştığımız hatanın çözümü konusunda ise, bir çok kaynak yeterli kadar bilgi sunmuyor. Kredi kartından provizyon alınamadı ne demek sorusu için bir kaç ek yanıt bulunmaktadır.

Eğer kredi kartından ödemeniz esnasında provizyon alınamadı hatası alırsanız, bu sorunun nedenleri yukarı başlığımızda açıkladığımız maddelerin dışında çoğunlukla şunlardan kaynaklanmaktadır;

  • Harcama yapılan alışveriş sitesinin sanal POS sistemleri ile bankanızın arasında yaşanacak bir iletişim sorunu, provizyon alınamadı hatası verebilir.
  • Banka kartı ile kredi kartlarının aynı kart üzerinde tanımlandığı hesaplar için, kartınızın arka yüzünde bulunan CVV kodlarından doğru olanı girmediğiniz zamanlarda provizyon alınamadı hata mesajıyla karşılaşabilirsiniz.
  • Banka sistemlerinde özellikle gece saatlerinde yapılan bakım ve onarım çalışmaları, sistemlerin geçici süreli kesintilerine neden olabilir ve bu da provizyon alınamadı hatalarından birini ortaya çıkarabilir.
Kredi Kartından Provizyon Alınamadı Hatası

Genellikle banka kartı veya kredi kartlarıyla mağaza alışverişleri sırasında karşılaşılan provizyon hatası mesajları, mağaza pos cihazından kaynaklı bir hata ya da kartınızın geçerlilik tarihinin son bulmuş olmasından kaynaklanır.

Bu durumda yapılması gereken ilk işlem kartın son kullanma tarihini kontrol etmek ve hala geçerlilik süresini yitirmemiş ise, müşteri hizmetleri ile iletişime geçmektir. Banka teknik sorunlar nedeniyle karşılaşılan provizyon hataları, teknik problemler giderildiği anda çözüme kavuşmuş olur. Bu süreç bazen bir kaç saati bulabilmektedir.

Planlı bakım nedeniyle sistemlerde yapılan onarım çalışmaları esnasında da provizyon alınamadı hatası karşınıza çıkabilir.

Kredi Kartından Provizyon Alınamadı Ziraat Bankası

Provizyon hatası mesajlarıyla en çok karşılaşılan bankalardan bir tanesi Ziraat Bankası olmaktadır. Aslında bu durumun Ziraat bankası sistemlerinde bir sorun olduğundan dolayı değil, Ziraat banka müşteri sayısının çok fazla olmasından dolayı kaynaklanır.

Yani, kredi kartı veya banka kartına sahip milyonlarca müşteri olduğundan, bu çok sayıda müşterilerin bazılarının da yaş ortalaması yüksek olduğundan dolayı; Ziraat kartlarında son kullanma tarihi geçebiliyor. Kredi kartından provizyon alınamadı Ziraat hatası da genellikle bundan kaynaklanıyor.

Eğer Ziraat bankası kartlarından bir tanesinden provizyon alınamadı hatası alırsanız, ilk yapmanız gereken şey Ziraat banka kartınızın son kullanma tarihini kontrol etmek olmalıdır. Mevcut tarih geçmiş ise, Ziraat bankası şubeleri veya Ziraat müşteri hizmetlerinden yeni kart talebinde bulunarak sorunu çözebilirsiniz.

Provizyon Alınamadı Ne Demek Yapı Kredi

Kredi kartından provizyon alınamadı ne demek başlığımız içerisinde bu hatayla en sık karşılaşılan bankalardan bir tanesi de Yapı Kredi bankası olmaktadır. Tıpkı Ziraat bankasında olduğu gibi, Yapı Kredi’de kredi kartı müşteri sayısı olarak milyonlara ulaşmakta. Böyle bir durum da Provizyon alınamadı hatası ile karşılaşan müşteri sayıları artış göstermekte.

Provizyon alınamadı ne demek Yapı kredi konu başlığında böyle bir hata almanız durumunda ilk yapmanız gereken işlem Yapı Kredi World kartınızın son geçerlilik tarihine bakmak olmalıdır. Provizyon alınamadı hatası nedeni, son kullanma tarihi değilse, bankanızın çağrı merkezi ile iletişime geçerek bu sorunun neden ortaya çıktığını öğrenebilirsiniz.

Provizyon Alınamadı Ne Demek – Sık Sorulan Sorular

Provizyon hatasıyla ilgili kullanıcılardan gelen bazı cevapsız soruları da araştırıp sizler için yanıtlamaya çalıştık. Kredi kartı provizyon alınamadı ne demek veya banka kartı provizyon alınamadı hatası için en çok gelen sorular ve yanıtları alt kısımda detaylı olarak listelenmiştir.

Provizyon Alınamadı Troy Nedir?

Genellikle Yapı Kredi bankası üzerinden karşılaşılan Provizyon alınamadı Troy hatası, kart geçerlilik tarihinin son bulması veya kartınızın internet alışverişlerine kapalı olmasından dolayı kaynaklanmaktadır.

Kartınız Provizyon Vermedi Ne Demek?

Kartınız provizyon vermedi demek, alışveriş esnasında kart ile banka arasında iletişim kurulamadı veya banka bu işlem için onay vermedi demektir. Bu sorunun en büyük sebeplerinden biri mevcut kartın son geçerlilik tarihinin bitmiş olmasıdır.

Provizyon Neden Alınamaz

Banka sistemlerinde yaşanan teknik aksaklıklar, planlı bakım çalışmaları ya da kartınızdan kaynaklanan limit veya son kullanım tarihi dolması durumlarında provizyon alınamadı hatası alırsınız.

Provizyon Alınamadı Ne Demek başlığı içerisinde sık sorulan sorular ve yanıtları da bu şekilde oluşmaktadır. Eğer sorunların bu maddeler dışında başka bir nedenden kaynaklanabileceğini düşünüyorsanız, durumu bizlere alt kısımda bulunan yorum bölümünden iletebilirsiniz.

Bu gönderiyi derecelendir!

[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Son Güncelleme/01/23

Kredi Kartından Provizyon Alınamadı Hatası Kolay Çözümü

İnternet üzerinden alışveriş yaparken en çok karşılaşılan hatalardan bir tanesi kredi kartından provizyon alınamamasıdır. Zula&#; da oyun için silah alırken, gittigidiyor&#; da alışveriş yaparken bu hata ile sıkça karşılaşırız. Ziraat Bankası, Garanti vb. hangi bankadan kart almış olursak olalım bazı sebeplerden dolayı hatayı almamız muhtemeldir. Hatta ininal kartlar da provizyon hatası ile karşılaşabilir. Provizyon nedir, nasıl alınır, kredi kartından provizyon alınamadı hatası nasıl çözülür gibi sorularınızın cevabını içeriğimizde bulabilirsiniz.

Kredi Kartından Provizyon Alınamadı

İnternetten alışveriş yapmak artık bir gelenek haline geldi. İstediğimiz saatte herhangi bir mağazaya giderek istediğimiz ürünü satın alabiliyoruz. Bu ürünler kargo yolu ile teslimat tarihlerinde adresimize ulaşıyor. Alışveriş yaparken karşımıza pek çok ödeme seçeneği çıkıyor. Kapıda ödeme, havale yolu ile ya da kredi kartı yolu ile almış olduğumuz ürünün tutarını ödeyebiliyoruz. Kredi kartı ile ödeme seçeneğini tercih edersek, ödeme penceresi açılıyor. Buraya kart numaramızı, güvenlik numarası ve son kullanma tarihi bilgilerini girdiğimizde, harcamanın onaylanabilmesi için cep telefonumuza bir kısa mesaj geliyor. Burada yazan onay kodunu ilgili alana girdiğimizde ödemeyi onaylamış oluyoruz. Ancak bu onay kodunu girdikten sonra ödemeniz alınmıştır yerine &#;kredi kartından provizyon alınamadı.&#; şeklinde hatalar ile karşılaşabiliyoruz.

Provizyon teyit manasına gelmektedir. Mekanizma banka ile anlaşmalı olunan şirket arasındaki anlaşmaya bağlı olarak işler. Böyle bir hata ile karşılaştığınızda şirket ile banka arasında ödeme için bir doğrulama sağlanamadığı anlaşılmalıdır. Bu durumun pek çok nedeni vardır.

provizyon-alınamadı-hatası-çözümü

Provizyon Alınamadı Ne Demek?

Zula oyununu oynuyoruz. Bir silah satın alacağız. Almak istediğimiz ürünü seçtik ve ödemesini gerçekleştiriyoruz. Ya da funduszeue.info&#; da çok güzel bir ayakkabı beğendik. Ancak satın al butonuna tıkladığımızda bir hata ile karşılaştık. Ya da yediğimiz yemek sonrası kredi kartımız ile hesap ödeyeceğiz ama, hay aksi! Pos cihazında banka provizyon vermedi yazıyor. Yaptığımız alışveriş sonrası ister internet ortamı isterse de pos cihazı olsun ödeme gerçekleştirmek için banka şubesinden bir onay bekleriz. Bu onayın beklenmesinin sebebi limit kontrolünün yapılabilmesi ve hesapta bakiye olup olmadığına bakılmasıdır. En çok puan veren kredi kartını inceleyerek başvuru yapabilir ve alışverişlerini bedavaya getirerek daha keyifli harcamalar yapabilirsiniz.

Ödemeyi gerçekleştirebilmek için bankadan şirkete bir ön onay gelmesi gerekiyor. Ancak bazı durumlarda provizyon alınamadı hatası ile karşılaşabiliyoruz. Banka onay vermeden ödemeyi de gerçekleştiremiyoruz. Provizyon yani teyit alınamamasının sebeplerini yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Provizyon Alınamadı Hatasının Sebepleri ve Çözümleri

Kredi kartı ile yapılan alışverişlerde karşılaşılan bu problemin pek çok sebebi vardır.

Kartın Alışverişe Kapalı Olması

Kredi kartımızı ya da banka kartımızı yeni aldığımızda pos cihazlarında ve ATM&#; lerde kolayca kullanabiliriz. Ancak kartımız ile internet üzerinden alışveriş yaparken bu hata ile karşılaşıyor olabiliriz. Bunun sebebi kartın alışverişe kapalı olmasıdır. Ödeme bölümüne geldiğinizde bu hata ile karşılaşabilir, fakat ya geçen gün ben şu mağazadan alışveriş yaptım diyebilirsiniz. İnternet alışverişleri 3d Secure güvenlik ayarı dikkate alınarak yapılmaktadır. Şayet bu ayar aktif değilse internet üzerinden yapacağınız alışverişlerde banka ile bir anlaşma olmadığından dolayı ödemeyi gerçekleştiremeyeceksiniz.

Alışveriş yapabilmek için bankadan kartı aldıktan sonra bir mesaj almanız gerekmektedir. Bankaya verdiğimiz iletişim numarasını daha sonra değiştirmiş de olabiliriz. Bu durumda onay banka tarafından yapılmayacaktır. Eski numaranıza gönderilen onay kodunu girmeniz gerektiğinden bu işlemin sorumluluğu size aittir. Ya da bankayı arayarak iletişim bilgilerinizin değiştiğini bildirmeniz gerekmektedir. Kartınız alışverişe kapalı ise yapmanız gereken şey bankanın iletişim numarasını arayarak müşteri hizmetleri ile görüşmeniz ve kart aktivasyonu almanızdır. Ayrıca bu talebinizi banka şubelerinde bulunan görevlilere de iletebilirsiniz. Bu aşamadan sonra banka tarafından kartınız alışverişe açılmıştır şeklinde bir mesaj gelecektir. Bu mesajı aldıktan sonra ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.

Kartın Alışverişe Kapalı Olması

Limitin Dolması

Kredi kartlarının belirli bir limitleri olmakta ve bu limit kart hamilinin gelir durumuna göre belirlenmektedir. Kanunlarımız gereği bireysel kredi kartlarının limitleri gelir durumunun 2 katı olabilmektedir. Karta sahip olduğunuz 2. yıl ise kart limiti 4 katına çıkabilmektedir. Yüksek limitli kredi kartı veren bankalar ile ilgili bilgi alarak kart başvurusunda bulunabilirsiniz. Şayet çok fazla alışveriş yapmış ve kart limitini doldurmuş iseniz alışveriş esnasında provizyon hatası ile karşılaşabilirsiniz. Kartın içinde alışveriş tutarınızı karşılayacak kadar tutar olmadığında alışveriş yapamayacaksınız.

Bu hataya son vermek için en kısa sürede borçlarınızı ödeyiniz ya da bankalara kredi kartı limit artırma talebinde bulunabilirsiniz. Ayrıca ticari kredi kartlarına sahip olan işletmeler de bu hatalar ile karşılaşabilir. Bu kartların limitlerinin yüksek olmasının yanı sıra yapılan harcamalar da fazla olduğundan limit doldurulmuş olabilir.

Kart Bilgilerinin Yanlış Girilmesi

Provizyon hatası ile yine de karşılaşmaya devam ederseniz bu aşamada dikkat edeceğiniz şey kart bilgilerinizi doğru girip girmediğinizdir. Şayet kartınız alışverişe açıksa ve aynı hatayı almayı devam ediyorsanız girmiş olduğunuz bilgileri kontrol edin ya da yeniden girin. Alışveriş esnasında sizden pek çok bilgi talep edilir. Kişisel ve iletişim bilgilerinizi girdikten sonra şayet ödeme seçeneği olarak kredi kartını seçmişseniz kart bilgileriniz de talep edilecektir. Kart üzerinde yazan isim, kart numarası, şifre ve arkada yazan cvv kodunu girmeniz gerekmektedir. Şayet bu bilgilerden bir tanesini yanlış ya da eksik yazarsanız bu durum bilgilerinizin doğrulanmasına mani olacaktır.

Özellikle banka müşterileri son kullanma tarihi ve cvv alanlarında takılıyorlar. Kart güvenlik kodu olarak bilinen cvv kodunun yanlış girilmesi sebebi ile banka bilgilerin yanlış girildiğini görerek güvenlik durumunu sağlamak adına onay vermiyor. Bilgileri doğru girdikten sonra banka muhtemelen onay verecektir.

cvv-kodu

Kredi Kartının Son Kullanma Tarihinin Geçmesi

Bilgileri yanlış girmediğinizden emin olduktan sonra hala aynı hatayı almaya devam ediyorsanız bu durumun sebebi kartınızın son kullanma tarihinin geçmiş olması olabilir. Her kredi kartının ya da banka kartının bir son kullanma tarihi bulunmaktadır. AY/YIL olarak kartın ön yüzünde bu ifadeler yer almaktadır. Alışveriş yaparken bizden istenen bilgiler arasında son kullanma tarihi de bulunduğundan dolayı şayet kartın son kullanma tarihi geçtiyse provizyon hatası ile karşılaşmamız muhtemeldir.

Şayet kartın son kullanma tarihi geçtiyse bankadan yeni bir kart talebinde bulunabilirsiniz. Yeni kart talebinde bulunmak için ise varsa mevcut borçlarınızı ödemelisiniz. Aynı bankadan 2. kredi kartı ürünü de alabilirsiniz.

Kartın Yurt Dışından Alınması

Provizyon hatalarının bir diğer nedeni de kartın yurt dışından alınmış olmasıdır. Bu kart ülkemizde alışveriş yapmaya elverişli olmayabilir. Durumun tam tersi de yaşanabilir. Türkiye&#; den aldığınız bir kredi kartı ile yurt dışında alışveriş yaparken de sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bu sorunun çözümü ise ancak bankanın müşteri hizmetlerini arayarak kartın yurt dışı kullanımına açılmasının sağlanmasıdır. Bu sebeple kartın hem yurt içi hem de yurt dışı ayarlarının açılması gerektiğini bankaya iletin.

kartın-yurt-dışından-alınması

Mail Order Sistemi&#; nin Açık Olmaması

Mail order sistemini kullananlar da provizyon hataları ile karşılaşabiliyor. Bu uygulamayı kullananlar bir kredi kartına sahip değiller. Bilgileri ile alışveriş yapıyorlar. Güvenlik açısından bu sistem biraz sıkıntılı. Bilgilerin ele geçirilebilmesi kolay oluyor. Bu sebeple güvenilir sanal mağazalardan alışveriş yaparken tercih edilmesi gerekiyor. Bu sistemi kullanarak alışveriş yapmak isteyenlerin bilgilerini alışveriş yapacakları işletmeye göndermeleri gerekmektedir. Bu bilgiler mail, telefon ya da faks yolu ile gönderilebilir. Şayet bu sistem kapalıysa yine aynı hata ile karşılaşmanız mümkün olacaktır. Ödemelerinizi mevcut kredi kartlarınızdan nakit avans çekerek de yapabilirsiniz.

İninal Kart Provizyon Hatası

Kart ön ödemelidir. Kartın içine yüklediğiniz tutar kadar harcama yaparsınız. Bu anlamda bir kredi kartı olduğunu söylemek mümkün değildir. Kart yurt için ve yurt dışı kullanımlarına uygundur ve her yerde geçerlidir. Kredi ya da banka kartı almak için 18 yaş sınırı İninal Kart&#; ta geçerli değildir. 12 yaşını tamamlayanlar da kart alabilirler. Ayrıca kart başvurusu yapabilmek için bankada hesabınız olmasına da gerek yoktur.  3 adet kartınızı kişiselleştirebilir ya da kartınızı istediğiniz zaman kullanıma kapatabilirsiniz. Kartınıza para yükleyeceğiniz tek yer banka şubeleri değildir. PTT, İNG bank, Migros ve Tanşas mağazalarından da yükleme yapabilirsiniz. Kartınız ile TL&#; ye kadar eft yapabilirsiniz. Kartın aylık limiti TL&#; dir. 

Kartta para çekme özelliği bulunmamaktadır. İninal kartınız ile alışveriş yaparken de banka tarafından provizyon verilmedi hatası ile karşılaşabilirsiniz. Böyle durumlarda kartınızın limitinin olduğundan, alışverişlere açık olduğundan emin olunuz. Ayrıca acil kredi kartları talep ve ihtiyaçlarınız için isimsiz kredi kartı veren bankalardan kart talebinde de bulunabilirsiniz.

Hatalar ve çözümlerine yukarıda belirttik. Kredi kartı ile ödeme seçeneğini tercih eden banka müşterileri bilgilerini doğru girmeli, kartlarının yurt dışı alışverişlerine açık olduğunu teyit etmeli, kartlarının son kullanma tarihlerini kontrol etmelidir. Bunun yanı sıra yurt dışından gelen ya da yurt dışına çıkacak olan banka müşterilerinin kart ayarlarını düzenlemeleri için banka şubelerine gitmeleri gerekiyor.

İÇERİK BAŞLIKLARI

İnternet üzerinden veya günlük hayatta kredi kartını kullanmaktayız. Bazı alışverişlerde kredi kartımızda limit olduğunu biliriz fakat yine de provizyon hataları ile karşılaşabiliriz.  Ziraat Bankası, Garanti gibi diğer birçok bankaların kredi kartlarını kullanıyor olabilirsiniz ve alışverişlerinizde provizyon alınamadı hatası ile karşılaşabilirsiniz. Kredi kartınızın limiti yeterli mi? Kredi kartınız kullanılabilir durumda mı? Çalıntı mı? gibi soruları içermektedir. GittiGidiyor&#;dan yapılan alışverişlerde site kart bilgilerinizi kabul etmeyebilir ve provizyon hatası vermektedir. Kart bilgilerinizi güncellediğiniz halde ve ya yeni üyelik yapmanız halinde de düzelme göstermeyebilir. Normal kredi kartlarının haricinde ininal kartlar da provizyon alınamadı hatası vermektedir. Zula gibi oyunlara ininalkart ile yükleme yaparken de provizyon alınamadı hatası ile karşılaşabilirsiniz. Kredi kartı provizyonu almak ne demek? Kredi kartı provizyonu nasıl alınmaktadır ve bu hataya nasıl çözüm getirileceği hakkında detaylı bilgi haberimizde..

Provizyon ve Provizyon Vermek

Günümüzde yapılan alışverişlerin çoğunu kredi kartları ile gerçekleştirmekteyiz. Gerçek hayatta POS cihazlarının olduğu yerlerde, sanal ortamda ise internet alışverişlerinde kullanmaktayız. İnternetten yaptığımız alışverişlerde olsun dışarıda yaptığımız alışverişlerde olsun ödeme işleminde bazen &#;Provizyon alınamadı&#; hatası ile karşılaşabiliyoruz. İnternetten ödeme işlemlerinde kart bilgilerini ve kendi bilgilerimizi girdikten sonra, normal hayatta yaptığımız alışverişlerde ise kartı verip şifreyi girdikten sonra bir süre onaylanmasını beklemek zorunda kalırız. Bunun sebebi kartınız için güvenli bir işlem sağlamak ve içerisindeki limitin harcamanıza yetip yetmeyeceği hususlarında bilgilenmektir. Bu süreç bittiğinde bankadan ya onay alırsınız ya da hata verilmektedir. İşte bu verilen onay veya hataya provizyon denilmektedir. Provizyon vermek ise bankanın ön onayı ve kontrol işlemi diyebiliriz.

Provizyon Alınamamasının Sebepleri

İnternet veya normal hayatta yapacağınız alışverişlerde çıkan provizyon hatasının sebeplerini şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Kartınızın ön tarafında bulunan son kullanma tarihinin doğru olduğundan emin olun. Son kullanma tarihi geçmiş kartlar ile ödeme işlemi gerçekleştiremezsiniz. POS cihazlarında veya internet ekranında provizyon hatası ile karşılaşabilirsiniz.
  • İnternet alışverişlerinizde kartınızın bütün bilgilerini doğru girdiğinizden emin olmalısınız. Örneğin; kart numaranızın ilk dört rakamı &#;tür ve siz buna girerseniz provizyon hatası kaçınılmaz olacaktır.
  • Kartınızın içerisindeki mevcut limit harcamalarınıza yeterli değilse, hata verilmesine sebep olabilir. Limitinizi kontrol ederek tekrar deneyebilirsiniz.
  • Diyelim ki kredi kartınızı yurt dışından aldınız ve yurt içinde bir POS cihazında kullanıyorsunuz. Bankanızdan bunun için onay almanız gerekmektedir. Aksi taktirde yine provizyon hatası ile karşılaşabilirsiniz.
  • Kartınızın mail order çekimine kapalı olması da bu sebeplerden biridir.
Provizyon-alınamadı

Provizyon alınamamasının sebeplerini inceleyebilirsiniz.

İninal Provizyon Alınamadı Nedir?

İninal Kart; Bu karta birçok satış mağazasından sahip olabilir ve anında kullanmaya başlayabilirsiniz. Örneğin; ilinizde veya ilçenizde bulunan PTT şubelerinden, seçkin gazete satış noktalarından, Kipa, Teknosa, Vatan Bilgisayar gibi birçok mağazaya müracaat ederek bu karttan talep edebilirsin. Daha sonra bu karta Migros, PTT, ParaMara uygulaması ve ING ATM&#;leri gibi yerlerden istediğiniz zaman yükleme yapabilir ve her yerde dilediğinizce harcayabilirsiniz. İninal kartınıza EFT yapabilir, kredi veya banka kartınız ile yükleme yapabilirsiniz. Bu kart ile faturalarınızı ödeyebilir veya TL yüklemesi yapabilirsiniz. Yurt içi, yurt dışı veya internet üzerinden her yerde harcama yapabilirsiniz. Borcunuz ve faiz sistemi olmadan kullanılan bir alışveriş kartıdır. Yapacağınız alışverişlerde kullanacağınız bu kart için de provizyon hatası sorunu ile karşılaşabilirsiniz. Kartınıza provizyon hatası verilmesinin sebeplerini yukarıda belirttik bu sonuçlara göre kartınızı kontrol ettikten sonra tekrar alışveriş işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Kredi kartından nakit avans çekmenin bankalardaki faiz oranlarını biliyor muydunuz?

İninal Provizyon Alınamadı

İninal Provizyon alınamamasının sebeplerini inceleyebilirsiniz.

Hangi Firmalarda Provizyon Hatası Yaşanmaktadır?

Provizyon hatası insanların kartları konusundaki dikkatsizliklerinden dolayı birçok firmada yaşanmaktadır. Sanal alışveriş sitelerinde veya alışveriş merkezlerinde bu sorunla karşılaşılmaktadır. GittiGidiyor, çip veya altın ile oynanan internet oyunları, marketler, giyim mağazaları gibi kredi kartının kullanıldığı bir çok yerde provizyon hatası olmaktadır. Provizyon hatasının sebeplerini inceledikten sonra internet alışverişlerinizi ve normal hayatta yapacağınız alışverişlerinizi kredi kartınız ile tekrar gerçekleştirebilirsiniz.

GittiGidiyor Provizyon Alınamadı Hatası

GittiGidiyor küçük bir tokadan beyaz eşyaya her şeyi rahatlık ile bulabileceğiniz popüler bir sanal alışveriş sitesidir. Kapıda ödeme seçeneği bulunmaması sebebi ile insanlar bu siteden alışveriş yaparken mecburen kredi veya banka kartı kullanmak zorunda kalıyorlar. Yapılan alışverişlerde bazen kartlarda hata verilebiliyor. Bu hataların sebepleri kart limitinin yetersizliği, kredi kartı bilgilerinizin yanlış olması veya kredi kartınızın güncel olmamasından dolayı olabiliyor. Aynı zamanda bu sitelerden alışveriş işlemi gerçekleştirirken, kartınızın internet alışverişlerine açık olup olmadığına da bakmanız gerekmektedir. Kartınıza internet alışverişleri için onay vermemeniz halinde hiçbir sanal alışverişi gerçekleştiremezsiniz. Kartınızın mail order sistemini kabul edip etmediğini de kontrol edebilirsiniz. Verilen hata kartınızın mail order çekimine kapalı olmasından dolayı da hata oluşabilir.

GittiGidiyor Provizyon Alınamadı

GittiGidiyor Provizyon Alınamadı hatası verebilir.

Mail Order Nedir?

Mail Order işlemi, alışverişlerde kartın yanında bulunmaması halinde kart bilgilerinin POS cihazına el ile girilmesi işlemidir. POS cihazından kartın &#;son kullanma tarihi, CVV kodu, kart numarası&#; bilgileri girilir ve alışveriş bu şekilde tamamlanmış olur. Çok güvenli bir alışveriş seçeneği değildir. Güven vermeyen mağazalardan veya ne olduğunu bilmediğiniz yerler de bu seçeneği kullanmanızı kesinlikle tavsiye etmeyiz. Bu işlem için POS cihazından yalnızca bir tane slip çıkmaktadır ve bu slip iş yerlerinden merkez ofislere gönderilmesi için firmalarda kalmaktadır. Bu slipler çok gizli dosyaların içerisinde saklanmaktadır.

Provizyon Hatasını Çözmek İçin Yapılabilecekler

Alışverişlerinizde karşınıza gelen provizyon hataları için;

  • Kredi kartınızda limit olup olmadığına dikkat edin ve limiti yok ise yapacağınız alışveriş tutarı kadar para yükleyip işleminizi tekrar gerçekleştirin.
  • Kartınızın son kullanma tarihinin güncel olmasına bakın ve tarihi olduğunuz günün tarihinden eski ise bankadan yeni bir kredi kartı talebinde bulunun.
  • Kartınızın internet alışverişlerine açık olup olmadığına bakın ve eğer açık değilse mobil bankacılık üzerinden, bankanın müşteri hizmetlerini arayarak veya kısa bir mesaj ile bankadan internet alışverişleri için onay alın.
  • Kartınızın mail order çekiminde olup olmadığına bakın ve değilse bankadan bunun için onay talep edin.
  • İnternet alışverişlerinizde provizyon hatası veriliyorsa kredi kart bilgilerini tekrar tekrar kontrol edin ve daha sonra alışveriş işleminizi bir kez daha tekrarlayın. Kartınızın ön yüzündeki kart numarası, arka yüzündeki CVV kodu ve son kullanma tarihi bilgilerini kontrol ettikten sonra tekrar deneyin.
  • Kredi kartınızı eğer yurt dışından aldıysanız kartınız yurt içinde yapacağınız alışverişlerde provizyon hatası verebilir. Bu hatayı önlemek için de bankanızı arayarak onay verilmesi konusunda talepte bulunabilirsiniz.

Provizyon hatasının sebepleri ve çözümleri bu şekildedir. Kartınız ile yaptığınız alışverişlerde &#;provizyon hatası&#; ile karşılaşmanız halinde, sorun firmada veya internet sitelerinde değildir. Kartınızı kontrol edip sorunu çözüme kavuşturduktan sonra ödemeyi tekrar edebilirsiniz.

Kredi kartından provizyon alınamadı hatası alanlar bekleyen provizyon ne demek ve çözümünü bilmek isteyebilir. Banka veya kredi kartından provizyon alınamamasının nedeni ne olabilir. Banka kartından provizyon alınamamasının sebepleri bilmeniz, konu hakkında acil müdahale yapma şansını doğurmakta. Bununla beraber sadece banka veya kredi kartı olmamakla beraber, ininal provizyon alınamadı hatası da söz konusu. Burada dikkat edilmesi gerekenlere bakmak istersek; provizyon hatasını çözmek için yapılabilecekler aşamasında nelerin yapılması gerektiğini bilmeniz olacaktır.

Kredi Kartından Provizyon Alınamadı Çözümü

Kredi kartları, hem internetten alışveriş yaparken hem de nakdin yetmediği durumlarda tüketicinin imdadına yetişen bir ödeme sistemi olmuştur. Eskiden senetle yapılan taksitli alışverişlerin yerini, günümüzde kredi kartları almış ve taksitli alışveriş için de tercih edilmeye başlanmıştır. Bazen alışveriş anında pos cihazında, bazen de sonradan yapılan işlemle taksitlendirme işi mümkün hâle gelmiştir. Hatta kredi kartından nakit çekme olanağı bile bulunmaktadır. Bireyler ayrıca kart harcamaları sonrasında kazanmış olduğu para puanları harcamak ve kullanmak isteyebilir. Worlpuan kullanılan siteler başlığımızı okumanızı tavsiye ediyoruz!

Kredi kartları bir çözüm yolu olsa da, bazen sorunlarla karşılaşılması da mümkündür. Yetersiz bakiye, yıllık alınan kart ücretleri, internete veya banka sistemlerine bağlı olarak çekim yapılamaması, siber suçlar, kredi kartı ödemesinin düşünülmeden yapılan harcamalar ve dahası… Bu tip konulardan birisi de kredi kartından provizyon alınamamasıdır.

İnternet üstünden yapılan alışverişlerde de fiziki pos cihazlarında okutularak yapılmaya çalışılan alışverişlerde de kimi zaman bazı hatalar ve bunlara ilişkin uyarılar alınabilmektedir. “Yetersiz bakiye” ve benzeri durumlardan birisi de provizyonla ilgilidir. Genellikle ya “Provizyon Alınamadı” ya da “Kredi Kartından Provizyon Alınamadı” şeklinde bir hata uyarısı şeklinde karşılaşılır.

Provizyon Alınamadı Çözüm Yolları

Provizyon, “sağlamak” demektir ve bankacılıkta kullanılan bir terim olarak kredi kartının istenen tutarı sağlayıp sağlayamadığı bilgisine provizyon vermek veya provizyon vermemek denilmektedir. Herhangi bir nedenle işleminiz onaylanmadığında, kartınızdan ödeme sağlanamamışsa provizyon alamamış olursunuz. Banka müşterilerinin sıklıkla kart işlemleri yaparken almış olduğu sorunlardan biri olan provizyon alınamadı hatası artık sorun olmamakta.

Bireyler Provizyon alınamadı ne demek sorusuna yanıt aramak istediğinde, kartınızdan bu sağlama işleminin, yani provizyonun alınamamasına farklı nedenler yol açabilmektedir. En sık karşılaşılan durum, son kullanma tarihi geçmiş olan kartlarla yapılmaya çalışılan alışverişlerdir. Her kredi kartında, tıpkı banka kartlarında olduğu gibi ay ve yıl bilgisi yer alır. Örneğin kartınızın önün 11/19 ifadesi varsa, kartınızın Kasım tarihine kadar kullanabileceğinizi; ancak Kasım ayından itibaren kullanamayacağınızı anlarsınız.

Bekleyen Provizyon Ne Demek?

Bankaların müşterilerine karşı sorumluluklarından biri de ek güvenlik önlemleri ile hataya yer vermemek olacaktır. Bunlardan biri de banka ve kredi kartları işlemlerinde bekleyen provizyon hatası diyebiliriz. Kart ile alışveriş yapıldığında 24 saat süresi bulunan bekleyen provizyon bir hata değildir, bankanın müşteriye sunmuş olduğu 24 saatlik bir zaman dilimini içeren, yapılan işlemlerin nerede, ne zaman hangi tutarlarda yapıldığını gösterir.

Alışverişinizde provizyon alabilmenin birkaç yolu vardır ve bu yolların tamamı, öncelikle provizyonun neden alınamadığını anlamakla ilgilidir. İlk tercihiniz, kredi kartınızın limitini kontrol etmek olacaktır. Şayet limitiniz alışveriş tutarıyla aynı ya da daha yüksekse, kartınızın son kullanma tarihini kontrol edebilirsiniz. Şayet internetten alışveriş yapıyorsanız, önce girmiş olduğunuz tüm bilgileri tek tek kontrol etmeli ve herhangi bir yanlışlık görmüyorsanız internet alışverişine açık olup olmadığını kontrol etmelisiniz.

İnternet alışverişine açık olmasına rağmen bu hatayı almışsanız, bu kez harcama limitini gözden geçirmelisiniz. Örneğin kredi kartınızın kullanılabilir güncel limiti 2, TL ve siz internetten TL’ye bir ayakkabı almaya çalışıyor; ancak hatayla karşılaşıyorsunuz. İnternetten alışveriş limitiniz TL olabilir. Bu limit, kullanılabilir güncel limitinizden bağımsızdır. Bu limiti TL’ye çıkardığınızda alışverişinizi tamamlayabilirsiniz.

Açık Provizyon Nedir? Provizyonda Bekleyen İşlem Nedir?

Kredi kartları veya banka kartı ile yapılan işlemlerde bankalar, müşteri ve kartın güvenliği adına, 24 saat banka güvenlik havuzunda barındırıyor bu işlemi buna açık provizyon deniliyor. Proviyonda bekleyen işlemler genelde dönem içi işlemlerde gösterilir bunu iptal etmek için banka müşteri hizmetlerini aramanız ve kartı iptal ettirmeniz gerekmektedir.

Provizyon Kaç Günde Kalkar?

Provizyon kaç günde kalkar diyorsanız genelde 1 iş günüdür. Ancak hafta sonu işlem yapılmış ise bu süreç 72 saat yani 3 günü bulabiliyor. Provizyon bekleme süresi ortalama olarak gün arasındadır.

Açık Provizyon Limitten Düşer mi?

Açık provizyon karta bağlı olan limitten anlık düşmez onaylandıktan sonra düşecektir. Provizyon kalktıktan sonra kartın limitinden düşer.

Nasıl Gidilir internet sitesinde benzeri bir çok konu bulunmaktadır. Ziyaret ederek farklı bilgilere ulaşabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası