derece klavyede nasıl yapılır / Klavyede Derece İşareti ( ° ) Nasıl Yapılır?

Derece Klavyede Nasıl Yapılır

derece klavyede nasıl yapılır

Santigrat Derece İşareti Nasıl Yapılır? Klavye İle Derece Sembol&#; Yapımı (Windows 10, 8, 7 Ve Mac)

Haberin Devamı

Santigrat işareti (°) sıklıkla kullanılan simgelerden biridir. Bu simgeler metinlerde kullanılmak istendiği zaman klavye üzerinde simgeyi bulmak mümkün değildir. Bu nedenle çeşitli tuş kombinasyonları ile santigrat işareti yapılabilmektedir. 

Santigrat Derece İşareti Nasıl Yapılır?

 Santigrat işareti tipografik sembollerden bir tanesidir. Bu işaret genellikle sıcaklıklarda ve açı işaretlerinde kullanılmaktadır. Bunun yanında başka kullanım alanları da bulunmaktadır. Bu işarette küçük bir çember üst simge olarak kullanılmaktadır. Sıcaklıklar için kullanılan işaret genellikle °C şeklinde kullanılmaktadır. 

 Derece; bir çemberin 'ta biri olarak ifade edilebilir. Bu işaret çoğunlukla fizik, kimya, matematik, geometri gibi dallarda sıklıkla kullanılmaktadır. Örneğin geometri derslerinde açıların yanına derece işaretleri eklenmektedir. Fizik dersinde ise santigrat derece olarak sıcaklık ifade edilmektedir. Örneğin 35 °C gibi. 

Haberin Devamı

 Klavye üzerinden derece işaretinin yapılabilmesi için Alt + tuşlarını kullanmak gerekir. Bunun için Alt tuşuna basılı tutulurken sırası ile tuşlarına basılmalıdır. Bu şekilde ° işaretini elde etmek mümkündür. 

 Bir diğer yöntem ise Alt + kombinasyonudur. Burada da alt tuşuna basılı tutulurken aynı anda sırası ile tuşlarına basmak gerekmektedir. Böylece derece işareti elde edilir. 

Klavye ile Derece Sembolü Yapımı (Windows 10, 8, 7 ve Mac) Nasıldır?

 Karakter Eşlem tablosu üzerinden de derece işareti yapılabilmektedir. Bunun için öncelikle Başlat menüsüne gelinir. Buradan Karakter eşlem tablosu açılır. Unicode kısmına 00B0 yazılır. Burada derece işareti belirecektir. Seç tuşuna basıldığı zaman işaret otomatik bir şekilde metine eklenmektedir.

Klavyeden derece işareti (°) nasıl yapılır? Santigrat derece işareti (°C) klavyeden yapılışı, derece simgesi

Klavyeden, ödevleriniz için word belgesinde, metin belgesinde, sunum dosyasında, pdf dosyalarında vb. yerlerde ° bu şekilde derece işareti yapabilirsiniz. Şimdi sizlere derece işareti nasıl yaparız onu gösterelim. Resimli anlatıma aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Derece işareti : °

Derece simgesi (°), bir tipografik semboldür. Açı veya hava sıcaklıkları gibi farklı birçok alanda dereceyi ifade etmek için bu simge kullanılır. Küçük bir çemberin üstsimge olarak çizilmesiyle elde edilir. Derece işareti çoğunlukla santigrat derece olarak ( °C ) şeklinde kullanılır.

Aynı zamanda Derece; bir çemberin 'ta birine karşılık gelen açı birimi demektir. Derece işareti genellikle matematik, geometri, fizik, kimya gibi sayısal derslerde kullanılır. Mesela geometride açılar derece şeklinde ifade edilir. Örneğin 90° , ° gibi açılardır. Fizikte ise santigrat derece sıcaklık olarak tanımlanır. Mesela "Hava yarın 35 °C olacakmış." cümlesinde geçtiği gibi örnek verebiliriz.

Klavyeden derece işareti (°) nasıl yapılır? Santigrat derece işareti klavyeden yapılışı, derece simgesiDerece işareti

Derece işareti klavyeden birçok yöntemle yapılabilmektedir. Şimdi en bilindik yöntemleri ekran görüntüleriyle birlikte sizlere aktaralım.

Klavyeden Derece İşareti Yapılışı Yöntem 1:

Klavyeden derece işareti yapmak için ilk yöntemimiz "Alt + " yöntemidir. Yani Alt+ tuşları kombinasyonu ile ° buradaki gibi derece işareti yapabilirsiniz.

Klavyeden derece işareti (°) nasıl yapılır? Santigrat derece işareti (°C) klavyeden yapılışı, derece simgesi

Yukarıdaki klavye resminde de gördüğünüz gibi öncelikle space tuşunun solundaki Alt tuşuna basılı tutuyoruz. Ardından numpad bölümünden sırasıyla tuşlarına basıyoruz. Sonrasında ° buradaki gibi derece simgesi yapabiliyoruz.

Klavyeden Derece İşareti Yapılışı Yöntem 2:

İkinci yöntem de aynı şekilde klavyeden yapımdır. Derece işaretinin diğer bir yapılış yöntemi de "Alt + " kombinasyonudur.

Klavyeden derece işareti (°) nasıl yapılır? Santigrat derece işareti klavyeden yapılışı, derece simgesi

Burada da aynı şekilde Alt tuşuna basılı tutuyoruz. Sonrasında tuşlarına basıyoruz. Sonrasında derece işaretini yapmış oluyoruz.

Klavyeden Derece İşareti Yapılışı Yöntem 3:

Derece işaretini aynı zamanda "Karakter Eşlem" programı üzerinden de yapabiliriz. Bunun için başlat menüsüne tıklayın ve karakter eşlemi açın.

Klavyeden derece işareti (°) nasıl yapılır? Santigrat derece işareti klavyeden yapılışı, derece simgesi

Ardından "Unicode'a git" bölümüne "00B0" kodunu yazın. Sonrasında burada otomatikman derece işareti açılacaktır. Ardından kopyalayarak istediğiniz yere ekleyebilirsiniz.

Klavyeden Derece İşareti Yapılışı Yöntem 4:

Derece işareti yapmanın son yöntemi ise kopyala-yapıştır yöntemidir. Burada yazmış olduğumuz ( ° ) derece işaretini ctrl+c yapıp kopyalayabilir ve ctrl+v yaparak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz. Böylelikle hiç tuşlara basmadan hızlı şekilde derece simgesi yapabilirsiniz.

Derece işareti : °

Santigrat derece işareti : °C

Word belgesi içerisinden derece işareti yapmak için uygulanacak adımlar şu şekildedir:

- Yeni bir Word belgesi açın,

- Yukarıdaki sekmelerden "Ekle" bölümüne tıklayın,

- "Ekle" sekmesinin son kısmında yer alan "Simge" butonuna tıklayın,

- Açılan küçük pencerede "Tüm Simgeler" seçeneğini seçerek, tüm simgelerin görünmesini sağlayın,

- Simge penceresi içerisinden manuel olarak veya "Karakter Kodu" bölümüne "00B0" kodunu girerek derece simgesine ulaşabilirsiniz.

MAC (Macintosh) bilgisayarlarda klavyeden derece işareti yapmak için "ALT (Option) + Shift + 8" tuşlarına basmanız gerekmektedir. Yani öncelikle Alt + Shift tuşuna basılı tutuyoruz. Sonrasında yukarıdaki sayılardan 8 rakamına basıyoruz. Böylelikle buradaki ° gibi derece işareti yapabiliyoruz.

funduszeue.info - Gündem

MacGündemEğitimGüncelHaberler

kaynağı değiştir]

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası