trabzon hurması bebeklere verilirmi / Bebeklere Hurmanın Faydaları Nelerdir Ve Kaçıncı Ayda Verilir? - Mavi Kadın

Trabzon Hurması Bebeklere Verilirmi

trabzon hurması bebeklere verilirmi

Trabzon hurmas&#;, nam-&#; di&#;er Japon hurmas&#;. Asl&#;na bakarsan&#;z o Çin hurmas&#;. Çünkü anavatan&#; Çin. Ülkemizde ise Karadeniz, Hatay ve Antalya civar&#;nda yeti&#;tiriliyor. Türkiye’de ilk kez Artvin bölgesinde yeti&#;tirildi. O dönemde Artvin Trabzon’a ba&#;l&#; oldu&#;u için de “Trabzon hurmas&#;” ad&#;n&#; alm&#;&#;. Cennet hurmas&#; diyenler de var.
 
Trabzon Hurmas&#; Faydalar&#;

Bu meyvenin bu kadar popüler olmas&#;n&#;n nedeni içindeki vitaminler. Tam bir C vitamini kayna&#;&#;. &#;çinde protein, A vitamini, betakaroten, B1 - B2 -B6, magnezyum, kalsiyum fosfat, demir, potasyum ve folik asit (B9) var. Küçük gurmenizi Trabzon hurmas&#; ile tan&#;&#;t&#;rmak için ideal zaman 8. ay. Çok alerjik bir besin de&#;il. Hurmal&#; mamalar&#;n haz&#;rlanmas&#; da kolay.
 
Trabzon hurma özellikle kalp-damar, sindirim sistemi hastal&#;klar&#;na iyi geliyor, ba&#;&#;&#;&#;kl&#;k sistemini kuvvetlendiriyor. Zay&#;flama, kans&#;zl&#;k ve vitamin eksikli&#;i tedavisinde de kullan&#;l&#;yor. Demir eksikli&#;i ba&#;etmek için t&#;klay&#;n.
 
Akl&#;n&#;zda bulunsun

Trabzon hurmas&#; küçük gurmeniz kab&#;zl&#;k sorunu ya&#;ad&#;&#;&#;nda imdad&#;n&#;za yeti&#;ebilecek g&#;dalardan biri. 
 
Uyar&#;

Trabzon hurmas&#;n&#;n olgunla&#;madan yenilmemesi gerekiyor.  
 
2 adet hurmada;

33 mg C vitamini
mg Potasyum
13 mg Fosfor
14 mg Kalsiyum
mg Demir

Bebeklere Hurmanın Faydaları Nelerdir Ve Kaçıncı Ayda Verilir?

Hurma, Karbonhidrat, Kalsiyum, Potasyum, Demir, Magnezyum mineralleri ile A vitamini, C vitamini, B12, D vitamini, B6 vitamini gibi vitaminlerden oluşan hem bebekler hem de yetişkinler için çok faydalı harika bir yiyecektir. Bu makalemizde bebeklere hurma ne zaman, nasıl verilir, hurmanın bebeklere faydaları nelerdir? Konusu hakkında bilgiler verdik.

Uzmanlar bebeklerin ilk 6 ay yalnızca anne sütüyle beslenmesi gerektiğini, anne sütünün bu aylarda bebeğin tüm besin ihtiyacını karşıladığını bildiriyor.

Bebeklere hurma ne zaman verilir?

Sual: 6. ayını doldurmuş bebekler hurma yiyebilir mi?

CEVAP

Çocuk Sağlığı Uzmanı funduszeue.infoç.Dr. Seydi Battal Gölgeli'nin cevabı: (Günde 1 adet yedirilebilir.)

Sual: Bebeğim 6 aylık, hurma verebilir miyim?

CEVAP

Dr. Aynur Dikeç Çetin'in cevabı: (Hurma henüz vermeyin, ilk 6 ay anne sütü, 6. ayı dolunca (ilk başlanacak ek gıda yoğurttur) anne sütü, yoğurt, meyve suyu, sebze suyu, yumurta sarısı (1/4 oranında), pekmez verilebilir.)

Sual: Bebeğim 7 aylık, funduszeue.infoına girmek üzere, mamasına; incir, hurma, üzüm ve ceviz katıp yediriyorum, bu aylık bebeğe bu yiyecekleri vermek zararlı mı?

CEVAP

Çocuk Sağlığı Uzmanı funduszeue.infoç.Dr. Seydi Battal Gölgeli'nin cevabı: (Cevizi vermek için ayları beklemenizi tavsiye ederim. Hurma ve inciri verebilirsiniz, fakat hurma ile inciri farklı günlerde vermek daha uygun olur.)

Sual:Bebeğim 13 aylık hurma yedirebilir miyim?

CEVAP

Çocuk Sağlığı Uzmanı Dr. Asaf Güven'in cevabı: (Hurma vermenizin mahzuru yok, artık uygun olan herşeyi yiyebilir.)

Hurmanın bebeklere faydaları;

Hurma, lif dolu yapısıyla bebeklerde kabızlığı önler, kakayı yumuşatır.

Hurma demir içeriği ile hemoglobin üretimini artırır, bebeklerde kansızlığı önler.

Hurma bebeklerde bağırsak sorunları için yararlı çözümler sunar. Parazitik organizmalarla savaşır ve bağırsaktaki iyi bakteri oranını artırmaya yardımcı olur.

Çocuklarla bebeklerin karaciğeri, bakteriyel ve viral enfeksiyonlardan çabuk etkilenir ve çocukluk döneminde sarılık, hepatit, tifo gibi karaciğer hastalıklarıyla yetişkinlikten daha sık karşılaşılır. Yapılan bilimsel araştırmalar hurmada karaciğeri koruyan besin değerlerinin bulunduğunu gösteriyor, bu nedenle çocuğun beslenmesine hurmayı dahil etmek karaciğerini enfeksiyonlardan koruyacaktır.

Hurma bebeğin diş gelişimi için de önemli yararlar sağlar. Hurmayı çiğnemesi, bebeğinizin diş ve diş etlerine egzersiz uygulayarak daha hızlı ve daha güçlü çıkmasına yardımcı olur.

Hurmada bulunan antioksidanlar ve serbest radikaller bebeğin bağışıklığını güçlendirerek onu hastalıklardan korur.

Bebeklere hurma nasıl verilir?

  1. 1 hurmanın çekirdeğini çıkarıp blenderdan yahut robottan geçirip püre yapıp o şekilde bebeğinize yedirebilirsiniz.
  2. Büyük bebeklere ise çekirdeğini çıkarıp, hurmayı eline verebilirsiniz, fakat dikkat edin yine sizin gözetiminizde yesin.

Bebeklere Muz Ne Zaman Verilir, Muzun Bebeğe Faydaları Nelerdir? Tıklayınız

Bebekler İçin Gaz Giderici İlaçlar Nelerdir? Doktorlar Cevaplıyor Tıklayınız

Bebeklere Anason Çayı Verilirmi, Ne Zaman Ve Nasıl Verilir? Tıklayınız

Bebeklere Papatya Çayı Nasıl Yapılır, Ne Zaman Ve Ne Kadar Verilir? Tıklayınız

Avakadonun Bebeklere Faydaları Nelerdir, Bebeklere Ne Zaman Verilir? Tıklayınız

Bebeklere Ihlamur Çayı Verilirmi, Ne Zaman Ve Nasıl Verilir? Tıklayınız

Bebe Bisküvisi Kaçıncı Ayda Verilir Ve Bebek Bisküvisi Zararlımı? Tıklayınız

Bebekler Kimyon Ne Zaman Ve Nasıl Verilir? Uzman Doktorlar Cevaplıyor Tıklayınız​​​​​​​

Arama

cennet hurması

Bebeğimin üst dişleri çok sancılı çıkıyor, iştahı azaldı, ishal bile oldu. Ben de hem dişetlerine hem de bağırsaklarına iyi gelecek bir meyve aradım ve buldum ! Trabzon hurması 🙂  Mükemmel bir meyve. Eğer mevsimiyse, yanınızda taşıyıp, dışarıda bile ortasından kaşıkla bebeğe yedirebilirsiniz 🙂 Şimdi tam da mevsimi: Sonbahar !

Ben bebeğim için olgun olanlarından seçmiştim, onun için pişirmeye gerek kalmadan, direk ezicide ezdim ve verdim. Çok sevdi. Hadi bir taşla iki kuş vurayım dedim, birazını da yoğurtlayıp yedirdim, öyle daha da çok sevdi 🙂  kesinlikle tavsiye ederim.

Trabzon hurmasını bebeğime ne zaman verebilirim?

Aylardan itibaren verebilirsiniz anneler 🙂 Genelde alerjik olmayan bir meyve olarak biliniyor.
Ben bir besinin verilmeye başlanma zamanının en erken olanını tercih ediyorum, yani Ay değil de 8. Ayı 🙂

Trabzon hurmasını bebeğime nasıl yedirebilirim?

1. Olgununu seçip, direk patates ezici ya da elektrikli ezici yardımıyla ezip sade olarak verebilirsiniz

2. Çok olgun değilse, buharda haşlayıp püre yapabilirsiniz, püreye elma, muz gibi başka meyveler katabilirsiniz

3. Yoğurtla, yulav ezmesiya da pirinç lapasıyla karıştırıp bir mama hazırlayabilirsiniz 🙂

4. Sizin hayal gücünüz ve damak tadınıza kalmış 🙂

cennet hurması

Trabzon hurmasının faydaları nelerdir?

Trabzon hurmasının çok yüksek bir C vitamini içeriği var (küçük bir hurmada 17 mg)  1 yaş altındaki bir bebeğin günlük alması gereken C vitamini   mg , yaş çocuklarda ise 35 mg * 😉  C vitamini özellikle dişeti sağlığı için çok gereklidir, eksikliğinde Skorbit denilen bir hastalık gelişir. Biraz sebze-meyve yemeyi ihmal ederseniz, dişetlerinizde acımalar başlar, işte bu yüzdendir 🙂
Dişi ağrıyan bebişlerin de dişetleri büyük baskı altında, üstelik de sürekli ağızlarına soktukları cisimlerle de yıpranıyor. Bunun için diş çıkaran bebeklere boool C vitaminli meyve-sebzeler vermeli.
Trabzon hurması aynı zamanda kalsiyum, potasyum, fosfor ve demir de içeriyor, demirin emiliminde C vitamini çok faydalı olduğundan, bu meyve kansızlığa birebir anneler  🙂
Bundan başka bir de ishale iyi geldiğini söylemeliyim. Diş çıkaran bebeklerde bağırsak hareketleri artabiliyor. Onun için ben bu meyveyi diş meyvesi olarak kabul ettim 🙂

Trabzon hurması, EWG’ye göre de kirli düzineden sayılmıyor. Detaylı açıklama için tıklayın.

Trabzon hurması deyince aklıma büyük bir zevkle takip ettiğim Refika Birgül geliyor 🙂 Bu meyvenin yeterince tanınıp kullanılmadığından bahsetmişti hem programında hem debir yazısında🙂 Çok çok haklı diye düşünüyorum.

Bebeklerimizi farklı tatlarla tanıştırmak, onların ileride gıda toleranslarını arttırdığı gibi bağışıklık sistemlerini ve damak tatlarını da güçlendiriyor sevgili anneler 🙂
kalp

Anasayfa ve yeni tarifler için tıklayınız

* National research council’a göre
Kaynaklar: USDA Nutrient Data Library, funduszeue.info

Bunu beğen:

BeğenYükleniyor

İlgili

Posted in 8. aydan itibaren, Meyveler, Püreler

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası