astigmat çizilir mi / ve gözler çizdirmeye değer mi | DonanımHaber Forum

Astigmat Çizilir Mi

astigmat çizilir mi

Lazerle hangi numaralar tedavi ediliyor?

Lazer teknolojisiyle hastalar 10 dakika süren operasyondan sonra konforlu bir yaşama kavuşabiliyor. Lazerle yüksek numaralı miyop ve hipermetrop hastaları bile gözlük ya da lens kullanamayacak hale gelebiliyor. Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Sinan Göker, lazer operasyonlarıyla ilgili merak edilenleri anlattı.

LAZERLE HANGİ NUMARALAR TEDAVİ EDİLİYOR

Op. Dr. Göker, "Yeni olarak 8 numaraya kadar hipermetropları tedavi etmeye başladık. 4 numaranın üstünde olan yüksek hipermetroplar Avrupa’da lazerle tedavi edilmiyor. Dünyada da çok az klinikte uygulanıyor çünkü bu müdahale için deneyim ve özel lazer gerekiyor. Özellikle de 7 numaraya kadar olan hipermetrop astigmatlar düzeltilmesi en zor olanlar. Ülkemizde yüzde 90 başarı oranıyla düzeltebiliyoruz. 6 ile 10 numaralar arasında olan miyoplar yüzde 95 oranında sıfıra düşüyor.
6 numaraya kadar olan miyoplar yüzde 97 oranında sıfırlanıyor. Astigmatların tümü (miyop astigmat, hipermetrop astigmat ve mixed astigmat) lazerle tedavi edilebiliyor. 7 numaraya kadar olan hipermetroplarda hastadan 95’inin gözlük kullanmasına gerek kalmıyor. 10 numara üzeri miyoplarda göz içi lensi uygulaması son yıllarda çok gelişti, daha emniyetli hale geldi. Göz içi lensini 25 numaraya kadar miyoplara ve 7 numara astigmatlara uygulayabiliyoruz. Görme keskinliğinde 20 puan artış sağlanabiliyor" dedi.

LAZER OPERASYONU MUAYENESİ NASIL YAPILIYOR?

Op. Dr. Göker, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hasta lens kullanıyorsa, kullandığı lensin tipine göre 1 hafta önceden takmamasını istiyoruz. Lensler korneaya baskı yaptığı için ölçümler doğru çıkmayabiliyor. Bu da hem muayene sonucunu, hem de operasyonu etkiliyor. Lens kullanmıyorsa ve hasta aynı gün içerisinde operasyon olmayı planlıyorsa parfüm, krem, losyon gibi kozmetik ürünleri ve makyaj malzemelerinin kullanılmaması gerekiyor.

MUAYENE SÜRESİ NE KADARDIR?

saat sürüyor. Hastanın vaktini bu süreye göre ayarlamasında yarar var.

AMELİYAT SÜRESİ NEDİR?

Muayeneler ne kadar uzunsa, ameliyat da bir o kadar kısa sürüyor. Her iki gözün tedavisi yaklaşık 10 dakikada tamamlanıyor. Lazerle göz tedavilerinde ileri bir teknoloji kullanıldığı için operasyonlar bu kadar kısaldı. Yüksek teknolojiye en doğru veriyi girebilmek için muayeneler bu kadar uzun tutuluyor.

HANGİ ANESTEZİ YÖNTEMİ UYGULANIYOR?

Görme bozukluklarının lazerle tedavisinde genellikle damla şeklinde anestezi uygulanıyor. Damla anestezi dediğimiz ve iğne olmayan çok etkili bir damlayı 3 kere göze damlatıyoruz. Çok etkili bir anestezi türü olduğu için hasta hiçbir ağrı hissetmiyor. Hatta o damlayla katarakt ameliyatı bile yapılabiliyor. Operasyon sırasında hastayla konuşabiliyoruz. Panik atağı olan veya çok korkan hastalarda refraktif cerrahi için geliştirilmiş özel bir dilaltı sakinleştirici kullanıyoruz. Aşırı korkusu olan hastalar bile operasyon sürecini keyifli ve sohbet ederek geçirebiliyor.

İŞLEM SIRASINDA HASTA GÖZÜNÜ HAREKET ETTİREBİLİR Mİ?

Buna imkan yok çünkü ekartör takıyoruz. Göz uyuşuk olduğu için hasta ekartörü hissetmiyor, istese dahi gözünü kapatamıyor. Ayrıca lazer göze kilitlendiği için hasta gözünü oynatsa bile lazer onu takip ediyor ve problem çıkmıyor.

NORMAL HAYATA DÖNÜŞ NE ZAMAN OLUR?

Lazerden sonra aynı gün hasta evine gidip dinleniyor. Ertesi gün uyanıp gözünü açtığında normal görüşüne kavuşuyor. Ertesi gün yapılan kontrolden sonra hasta günlük hayatına dönüyor.

DUŞ ALABİLİR Mİ?

Evet, duş alıyor, işe gidiyor, arabasını, bilgisayarını kullanabiliyor.

LAZER KAÇ YILDIR UYGULANIYOR?

Gözde lazer dünyada 28 yıldır, ülkemizde 26 yıldır uygulanıyor. Psikolojik sınır olan 20 yılı çoktan geride bıraktık. Türkiye lazerde ileri bir noktada, yıllarca Avrupa’dan çok sayıda doktor lazeri öğrenmek için bize geldi. Hatta lazeri dünyada ilk uygulayan Amerikalı doktor Stephen Trokel de gelerek görüş alışverişinde bulundu.

İŞLEM RİSKLİ Mİ?

Gözü kaybetme, kör olma riski yok. Çünkü bu tedavi göz dışı bir ameliyat oluyor. Eğer gözü bir portakal olarak düşünürsek ameliyatı kabuk kısmına yapıyoruz, içine girmiyoruz. Hastalar 'Tamam kör olmuyoruz ama gözümüzde herhangi bir araz ya da problem kalabilir mi?' diye sorabiliyor. Lazer tedavisi deneyimli bir cerrah ve ileri teknoloji kullanılarak yapıldığı takdirde gözde ciddi kalıcı bir hasar olma ihtimali yok.

İKİNCİ KEZ YAPILABİLİR Mİ?

Çok nadir yüzde 1 olasılıkla oluşabilecek küçük komplikasyonlar ikinci bir müdahaleyle sorunsuz şekilde düzeltilebiliyor. Ama deneyimin ve ileri teknolojinin önemini tekrar vurgulamak isterim. Ayrıca gözde % ihtimalle bir numara kalırsa ya da sonradan numarada küçük bir artış olursa 6 aydan itibaren ikinci bir düzeltme tedavisi 10 yıl sonra bile yapabiliyoruz.

HASTA İLERİDE KATARAKT AMELİYATI OLABİLİR Mİ?

Geçmişte lazer ameliyatı olmuş bir hastada daha sonra katarakt oluşursa katarakt ameliyatı olmasında herhangi bir problem yok.

KİMLERE UYGULANMAZ?

* 18 yaşından küçüklere,
* Gözü ileri derecede gözü kuru olanlara (uzun süre kontakt lens kullanımından veya başka bir hastalıktan kaynaklanabilir),
* Korneada keratakonus hastalığı veya bunun ön belirtileri varsa,
* Romatizmal hastalığı olanlara.

YANLIŞ BİLİNEN DOĞRULAR

-Lazerden sonra katarakt ameliyatı ya da gereken her türlü göz ameliyatı yapılabilir.
-Diyabet ve glokomu olan hastalarda durum stabil ise lazer yapılabilir.
-0,,0 gibi numaralara kişinin ihtiyacı varsa lazer yapılabilir.
-Katarakt ameliyatı olmuş kişilerde ameliyat sonrası ortaya çıkan numaralar lazerle düzeltilebilir.
-Doğru teknik uygulandığı takdirde lazerden sonra kuruluk artmaz.
gibi ileri yaşlarda göz müsaitse lazer uygulanabilir.
-Supracor yöntemiyle yakın gözlük tedavisinden sonra numaralarda geri dönüş olmaz.

Lazerle Göz Çizdirme Fiyatları (Miyop Astigmat)

Lazer göz çizimi, lazerin ürettiği enerjiyi kullanarak hastanın cilt yüzeyine çizilen çizgiler oluşturma tekniğidir. Bu teknik, göz kapağı ve çevre dokuların daha güzel görünmesi, yüz hatlarının sıkılaştırılması ve göz hizasındaki sorunların giderilmesi için kullanılabilir. Göz çevresini ve göz çevresindeki kirpikleri güzelleştirmek için lazer göz çizimi de kullanılabilir.

Hangi göz tiplerinin ameliyata uygun olduğunu, Veni Vidi Göz ve Kudret Göz Ankara Hastanesi, Batı Göz Hastanesi ve birçok göz hastanesinin en son lazer göz çizimi fiyatlarını detaylandırdık.

Lazerle Göz Çizdirme Fiyatları Yılında Ne Kadar Oldu?

yılında lazer göz estetiği fiyatları hastaneye bağlı olarak TL ile TL arasında değişmektedir. Göz çekimi fiyatları hastanın tedavisine, hastanesine ve durumuna göre değişiklik gösterecektir.

Astigmat, ReLEx SMILE Lazer, Excimer Lazer, İlasik, Femtosaniye Lazer, No Touch Lazer, PRK, LASEK, PRESBYOND v.b çeşitli teknikler ile yapılan lazer ameliyat fiyatları aşağıdaki gibidir:

Lazer tekniğiLazer Ameliyat Ücreti
ReLEx SMILE Lazer TL TL
Excimer Lazer TL TL
iLASIK lazer TL TL
Femtosaniye Lazer TL TL
No Touch Lazer TL TL
PRK TL TL
LASEK TL TL
PRESBYOND lazer TL TL
Astigmat göz TL TL
Miyop göz Fakik Lens TL TL

Ülkemizde Veni Vidi Göz Hastanesi, Batı Göz Hastanesi ve Kudret hastanelerinde göz ameliyatları yapılabileceği gibi diğer özel hastanelerde de göz ve göz hastalıkları tedavileri yapılabilmektedir.

Devlet Hastanesinde Göz Çizdirme Fiyatları Yılında Ne Kadar?

Devlet hastanelerinde ortalama göz ameliyatı maliyeti TL ile TL arasındadır. Devlet hastanelerinde estetik amaçlı yapılan operasyonlar için ücret alınır.

Devlet Hastanesi göz çizimi fiyatları her kişinin durumuna göre değişiklik gösterebilir. Tedavi gerektiren durumlarda fiyatlar hastaneden hastaneye ve duruma göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu nedenle Devlet Hastanesinde göz çizimi fiyatlarının ne kadar olacağının belirlenmesi için hastanenin sağlık personelinden fiyat teyidi alınması gerekecektir.

Özel Hastane Lazerle Göz Çizdirme Ameliyatı Fiyatı Ne Kadar?

Özel hastanelerde veya göz hastanelerinde yapılacak lazer göz ameliyatı fiyatları TL ile TL arasındadır. İstanbul, Ankara ve Bursa&#;da göz poliklinikleri bulunan hastanelerin listesini içeriğimizden inceleyebilirsiniz.

Dünya Göz Göz Çizdirme Fiyatı

Dünya göz hastanesi muayene ücreti, profesör muayene ücreti ve ameliyat ücretleri hakkında detaylı bilgi almak için hastane ile iletişime geçilmesi gerekmektedir.

Göz Vakfı Göz Çizdirme Ameliyatı Ne Kadar?

Göz Vakfı hastanesinde göz ameliyatı göz lazeri fiyatları ortalama TL ile TL arasında değişmektedir. yılında Göz Vakfı muayene ücreti TL&#;dir. Göz Vakfı Hastanesi, İstanbul ve Bursa&#;da şubeleri ile son teknoloji göz ameliyatlarının yapıldığı bir diğer hastanedir.

Hastanenin BAĞ-KUR ve SGK Emekli Sandığı ile anlaşması bulunmaktadır. Göz bazında çok başarılı ameliyatlar yapılmaktadır.

Kudret Göz Hastanesi Göz Çizdirme Fiyatları Ne Kadar?

yılında Kudret Göz Hastanesi&#;nde standart göz ameliyatı fiyatı ortalama TL olarak belirlendi. muayene ücreti sigortalılar için TL iken emekli muayeneleri için TL&#;dir. civarında değişir.

Ankara ve İstanbul&#;da merkezleri bulunan, özellikle İstanbul şubesinde çok başarılı ve deneyimli doktorları bulunan Kudret Göz Hastanesi&#;nin SGK anlaşmalı muayene ücreti 15 TL&#;dir. Kudret Göz Hastanesi fiyatları diğer göz muayenelerinin ardından yapılacak işlemlere göre değişmektedir.

Batı Göz Hastanesi Göz Çizdirme Fiyatları Ne Kadar?

Batıgöz Göz Hastanesi&#;nde kaşıma ameliyatı fiyatı TL&#;den başlamakta ve operasyona göre değişmektedir. Tüm işlemler kişilere uygulanan muayene ve testler sonrasında gerçekleştirilir.

İstanbul, Manisa, İzmir ve Hatay- İskenderun gibi birçok ilde merkezleri bulunan ve SGK anlaşmaları olarak hizmet veren Batı Göz Hastanesinde yapılan göz ameliyatları ReLEx SMILE Lazer, Excimer Lazer, İlasik, Femtosaniye Lazer, No Touch Lazer, PRK, LASEK, PRESBYOND lazer gibi birçok yeni ve son lazer teknolojisi ile hastaların her ihtiyacına göre uygulamaktadır.

Batıgöz Sağlık Grubu Merkezlerinde muayene ücretleri aşağıdaki gibidir:

  • Sigortalı çalışan muayene ücreti: TL
  • Emekli Muayene Ücreti: TL
  • Emekli ve Profesör Muayene Ücreti: TL
  • Profesör Muayenesi Ücreti: TL&#;dir.

Batı göz hastanesinin lazer ile göz ameliyatı bilgisi almak için tıklayınız.

Veni Vidi Göz Hastanesi Lazerle Göz Çizdirme Fiyatı Güncel

yılında Veni Vidi Özel Göz Hastanesinde göz çekimi fiyatı TL ile TL arasındadır. TransPRK (No Touch Laser) tekniği ile göz boyama ameliyatı Veni Vidi hastanesinde ortalama TL&#;ye yapılmaktadır.

Bu hastanede gerçekleştirilen lazer tedavileri aşağıdaki gibidir:

  • IRPL
  • YAG Laser
  • PresbyMAX
  • Argon Laser
  • Excimer Laser
  • LASIK, TPRK
  • LASIK Tedavisi
  • FDT (Fotodinamik Tedavi)
  • Göz Kuruluğunda Lazer Tedavisi
  • No Touch Lazer (Göz lazer ameliyatı)
  • SLT (Selektif Laser Trabeküloplasti) gibi lazer ameliyatı yapılmaktadır. Tüm bunlar göz topoloji haritanıza göre belirlendikten sonra yapılır.
  • Veni Vidi Göz Hastanesinde rahatlıkla lazer ameliyatınızı yaptırabilirsiniz.

Veni Vidi Göz özel hastanesi muayene ücretleriaşağıdaki gibidir:

  • Emekli için muayene ücreti: TL
  • SGK Çalışan için muayene ücreti: TL
  • No Touch Laser muayene ücreti: TL&#;dir.

Tetkiklerde operasyona karar vermek için muayene yapıldığında muayene ve tetkik fiyatları sınav fiyatlarına eklenecek ve sınav ücreti değişecektir. Göz değmeden miyop, hipermetrop ve astigmat için uygulanabilen No Touch Lazer&#;in kampanya fiyatı ise TL&#;dir.

İstanbul&#;da Göz Polikliniği Olan Hastaneler

İstanbul&#;da Göz Kliniği bulunan hastaneler aşağıdaki gibidir:

Bilge Hastanesi Delta Hospıtal
Doğan HastanesiDr Osmanoğlu Hastanesi
Esenler Güney HastanesiGüngören Hastanesi
İlgi Hastanesi Ve Doğumeviİstanbul Özel Memorial Hizmet Hastanesi/
Ahmet Ermiş Diyaliz Merkezi
İstanbul Şafak HastanesiKolan Brıtısh Hospıtal Ltd. Şti.
Kozyatağı Central HospıtalMeltem Hastanesi Ve Doğumevi
Nisa HastanesiÖzel Adatıp Kurtköy Hastanesi
Özel Afiyet HastanesiÖzel A Hastanesi

Ankara&#; da Göz Polikliniği Olan Hastaneler

Ankara&#; da Göz polikliniği olan hastaneler aşağıdaki gibidir:

Özel Akropol HastanesiÖzel A Life Park Hospıtal Ankara Hastanesi
Özel A Life Park Hospital Kuzey Ankara HastanesiÖzel Ankara Magnet Hastanesi
Özel Bilgi HastanesiÖzel Eryaman Hastanesi
Özel Keçiören HastanesiÖzel Koru Ankara Hastanesi
Özel Koru Sincan HastanesiÖzel Kudret İnternatıonal Hospıtal
Özel Liv Hospıtal AnkaraÖzel Lokman Hekim Akay Hastanesi Şubesi
Özel Lokman Hekim HastanesiÖzel Lösante Çocuk Ve Yetişkin Hastanesi
Özel Medicana İnternational Ankara HastanesiÖzel Medisun Çayyolu Hastanesi
Özel Natomed HastanesiÖzel Ortadoğu 19 Mayıs Hastanesi
Özel Ortadoğu HastanesiÖzel Polatlı Can Hastanesi

Bursa&#;da Göz Polikliniği Olan Hastaneler

Bursa&#;da Göz polikliniği olan hastaneler aşağıdaki gibidir:

Özel Aritmi İnegöl HastanesiÖzel Aritmi Osmangazi Hastanesi
Özel Bursa Anadolu HastanesiÖzel Ceylan İnternational Hospıtal
Özel Cihangir HastanesiÖzel Doruk Özel Bursa Hastanesi
Özel Doruk Yıldırım HastanesiÖzel Dünya Göz Bursa Hastanesi
Özel Esentepe HastanesizÖzel Hayat Hastanesi
Özel Jimer HastanesiÖzel Medicabil Hastanesi
Özel Medicabil Yıldırım HastanesiÖzel Medicana Bursa Hastanesi
Özel Vm Medicalpark Bursa Hastanesi 

Hastanelerin SGK ile anlaşması var. Sosyal güvencesi olan hastalar SGK sözleşmesinden yararlanarak muayene ve göz ameliyatı olabiliyor.

Göz Çizdirme Şartları Yılında Nelerdir?

Göz boyama ameliyatı yapabilmek için belirli şartlar vardır.

Bu koşullar şu şekilde sıralanmıştır:

  • Gözlük veya kontak lens kullanmamak.
  • Göz çizdirme ameliyatı olabilmek için kişinin 18 yaşının üzerinde olması.
  • İleri diyabet ve romatizma gibi hastalıkların bulunmamak.
  • Gözlerde Keratokonusi göz tansiyonu gibi rahatsızlık bulunmaması.
  • Göz kusurunun en az 1 yıl değişmemesi şartlarını sağlamak gerekiyor.

Göz Çizdirme Ameliyatı Kimlere Yapılır?

Devlet hastanesinde Keratakonus yani kornea bozukluklarını durdurmak için göz kaşıma operasyonları yapılıyor. Göz kusurunun ve kornea tabakasının ameliyata uygunluğu belirlendikten sonra doktorun uygun görmesi halinde kornea bozuklukları için ameliyat yapılır.

Özel hastanelerde fiyatlar değişmektedir. Devlet hastanelerinde ücretsiz lazer göz ameliyatı olabilirsiniz. SGK sözleşmeli çalışan ve Emekli Sandığı grubu olan tüm hastalar çizimlerini yaptırabilir.

Kaşıntı tedavisi, gözün kornea olarak bilinen dış tabakasının ön kısmındaki dokunun tıraş edilmesiyle gerçekleştirilen göz kusurlarını ortadan kaldıran ve durduran mucizevi bir yöntemdir.

Göz boyama ameliyatına uygun olan kişiler şu şekildedir:

  • 18 yaş üzerinde olan.
  • Görme sorunu nedeniyle gözlük veya lens kullanan.
  • Hipermetroplarda +4 numaraya kadar olan.
  • Astigmatlarda -6 numaraya kadar olan.
  • Miyoplarda numaraya kadar olan.
  • Kornea dokusu kalınlığı yeterli olan.
  • Diyabet, romatizma gibi kalıcı bir rahatsızlığı olmayan.
  • Gözlerinde kornea sivrileşmesi, göz tansiyonu vb. bulunmayan.
  • Göz dereceleri son 1 senede 0,50 derece diyoptriden fazla değişmeyen.
  • Göz muayenesi ve muayeneleri sonucunda doktor tarafından göz yapısı onaylanan kişiler lazer ile tedavi edilebilir.

Göz kapağı düşük olan kişiler birkaç dokunuş ile göz kapağını kaldırtabilir. Sağlık açısından da önemli olan göz kapağı görüş açınızın düzelmesi açısından bu işlemi tercih edebilirsiniz. Göz kapağı estetik fiyatları hakkında içeriğimizden bilgi alabilirsiniz.

Astigmat Göz Çizdirme Fiyatları Yılında Ne Kadar?

Astigmat göz çizimi fiyatı her hastanın durumuna göre değişiklik gösterebilir. Genel olarak astigmat göz çizimi fiyatı TL ile TL arasındadır. Doktorunuz tarafından önerilen işlemin miktarına ve teknolojisine göre fiyat değişiklik gösterebilir. Ayrıca, göz muayenesi veya testlerinin sonucunu etkileyebilecek diğer özel durumlar nedeniyle doktorunuz size diğer masraflar hakkında daha fazla bilgi verebilir.

No Touch Lazer Fiyat Yılında Ne Kadar?

No touch lazer, göz teması olmayan bir lazer tedavisidir. No Touch lazer fiyatı yılında hastanelere ve doktorun tecrübesine göre TL ile TL arasında değişmektedir.

Gözü Çizdirmek İçin Kaç Derece Olmalı?

Gözlük dereceleri; Göz çizdirme miyoplarda 8 dereceye, hipermetrop ve astigmat olanlarda ise 4 dereceye kadar yapılır.

Lazer Göz Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Lazer göz ameliyatı yönteminde korneanın ön yüzeyinden flep adı verilen ince bir parça çıkarılır. Açıkta kalan korneaya excimer lazer uygulanarak kornea yeniden şekillendirilir. Kaldırılan flep daha sonra geri yüklenir.

Hangi Göz Lazer Yöntemi Daha İyi?

iLASIK lazer, Femto-lasik olarak da adlandırılır. Günümüzde kırma kusurlarının lazer tedavisinin en gelişmiş yöntemidir ve diğer tedavi yöntemlerine göre daha güvenlidir.

Göz çizdirme Yorumları (Ameliyat Acıtır mı Zararlı mıdır?)

Lazer göz ameliyatı can acıtmayan ağrısızdır bir işlemdir. Ameliyattan yaklaşık 15 dakika önce anestezik göz damlası kullanılır. Gözbebeklerini hızla uyuşturarak işlem sırasında herhangi bir rahatsızlığı, acı hissetme durumunu önlenir.
Lazer ameliyatı herhangi biz göz tedavisine (katarakt ameliyatına v.s) engel ya da sebep değildir.

Devlet Destekli

Devletdestekli Medya Grup adına yılında yaşanan ekonomik dalgalanma sonrası Devlet tarafından verilen destekler ve güncel fiyatlar hakkında içerikler hazırlamaktayım.

FacebookPinterestLinkedInInstagramYouTube

Lazerle Miyop Tedavisi Nasıl Yapılır, Miyop Ameliyatı Y&#;ntemleri

Miyop uzağı görememe kusurudur. Miyop tedavisi olmayan kişiler gözlük veya  kontakt lensler kullanılır. Ancak bunlar kalıcı çözüm değildir. Gözlük ve lens kullanıldığı zaman miyop göz görür, kullanılmadığı zaman görme kötüdür.

Miyopun kalıcı çözümü lazerle refraktif cerrahidir. Lazerle miyop ameliyatına uygun olmayan gözler için kişiye özel göz içi lens ameliyatları uygulanmaktadır.

Günümüzde kırma kusurlarının Miyophipermetrop ve astigmat tedavisi için tüm dünyada en yaygın  kullanılan yöntem LASİK veya göz yapısına göre PRK’dır. Miyop tedavisi için çoğunlukla LASİK yöntemi kullanılmaktadır. Göz hastalıklarının tedavisinde kullanılan pek çok lazer çeşidi vardır. Kırılma kusurlarının tedavisinde kullanılan lazer excimer lazerdir.

Lasik yöntemi, korneanın üst yüzeyinde ince bir tabakanın kapak şeklinde kaldırılması ve kornea yüzeyine "excimer lazer" uygulanarak, göz numaralarının düzeltilmesidir.

Dr. Sinan Göker ve ekibi, excimer lazer tedavisini Türkiye’de yılından bu yana uygulamakta ve çok sayıda hastayı bu yöntemle tedavi etmektedir.
 

Excimer lazer miyop ameliyatı, nm dalga boyuna sahip bir lazer olup uygulama esnasında organik reaksiyonlarla korneanın belli bölümlerini incelterek etkisini gösterir. Hastanın ve gözdeki kusurun durumuna göre değişik uygulama şekilleri vardır. Uygulamalar bilgisayar denetiminde otomatik olarak yapılır.

LASİK Tekniği derece miyoplara kadar uygulanabilir. Başarı oranı %98 dir. 18 yaşından sonra, kornea kalınlığı mikron üstü ve korneası düzgün olan her göze uygulanabilir.

Lazer tedavisi FDA onaylı, güvenli bir teknolojidir. Körlük riski bulunmamaktadır. Lazer tedavisi, eğer göz yapınız uygunsa, ikinci bir kez uygulanabilir. Lazer tedavisi sonrası katarakt ameliyatı olunabilir.
 

Lazer ameliyatı 10 numaraya kadar miyop, 7 numaraya kadar hipermetrop ve astigmat rahatsızlığı olan ve muayene sonucu yapısı lazere uygun olan tüm gözlere uygulanabilir.

Lazer miyop tedavisi korneaya uygulanır retina tabakasının zarar görmesi söz konusu değildir. Ağrılı ve kanamalı bir tedavi değildir. Lazer tedavisi sırasında damla ile anestezi uygulandığı için ağrı ve acı hissedilmez. Lazer tedavisi sonrasında bir süre göz damlası kullanılması gerekmektedir. Ertesi gün normal yaşamınıza dönebilirsiniz.

Deneyimli bir hekim tarafından uygulanması durumunda herhangi bir riski yoktur. 

Kimler Lazerle Miyop Tedavisi Olabilir?

  • 18 yaşın üzerinde

  • Göz numaraları son 1 yıldır 0,50 diyoptriden fazla değişmemiş

  • 10 numaraya kadar miyop,

  • 7 numaraya kadar astigmat ve hipermetrop,

  • Kornea dokusu kalınlığı yeterli,

  • Diyabet, romatizma gibi sistematik hastalığı bulunmayanlar,

  • Gözlerinde başka herhangi bir hastalık (kornea sivrileşmesi, göz tansiyonu vb.) bulunmayanlar,

  • Yapılacak ön muayene ve tetkikler neticesinde, göz yapısı ameliyata uygun bulunan kişiler lazerle tedavi edilebilmektedir.

 

Kimlere Lazerle Miyop Tedavisi Uygulanmaz?

  • Korneası ince olanlar:

  • Keratokonus rahatsızlığı olanlar: (Keratokonus için farklı tedavi yöntemleri vardır.)

  •  Kataraktı oluşmuş olanlar.

  • Diabet (Şeker Hastalığı) nedeniyle göz hasarı bulunanlar

 

Miyop Ameliyatı Fiyatları ?

Miyop tedavisi farklı teknikler kullanılarak uygulanabilmektedir. Bu yöntemlerden hangisinin uygun olduğunu göz doktorunuz muayene sonrasına karar vermektedir.

Miyop ameliyatı fiyatları yılı için ne kadar olduğunu öğrenebilmek için bizi arayabilirsiniz. Muayenede gözünüz için yapılacak ölçümler neticesinde uygun olan tedavi belirlenip fiyat verilebilecektir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası