oruçluyken zevke gelmek orucu bozar mı / İhtilam olmak (rüyalanmak) orucu bozar mı?

Oruçluyken Zevke Gelmek Orucu Bozar Mı

oruçluyken zevke gelmek orucu bozar mı

Gus&#;l gerektirir mi? Uykuda ihtilam olmak orucu bozar mı? R&#;yalanmak gus&#;l abdesti gerektirir mi? R&#;yalanmak orucu bozar mı?

Birçok insan sahurunu gece uyku öncesi yapmaktadır ve uyumaktadır. Ayrıca sahur için imsak vaktinden önce uyanıp sahur yapılmaktadır. Her iki durumda da insanlar cinselliğe yönelik soruları merak ediliyor. İhtilam olmak orucu bozar mı? Bilerek ya da bilmeyerek vücuttan çıkan zevk suyu orucu bozar mı? sorusu merak ediliyor. Ayrıca insanlar, gusül gerektiren durumlar nelerdir? sorusunu sorguluyor. İşte cünüp olmak ya da cünüp olduğu halde oruca niyet edilir mi? sorusunun yanıtı…

Oruçluyken cünüp olmak ya da ihtilam olmak orucu bozar mı?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu eski Üyesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi Toplumsal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (İAÜ- TARMER) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Saim Yeprem, Ramazan ayıyla ilgili en çok merak edilen soruları seafoodplus.info okurları için cevapladı.

GUSÜL GEREKTİREN DURUMLAR

Diyanet’e göreyse Oruçlu iken rüyada ihtilam olmak orucu bozmaz, gusletmeyi geciktirerek cünüp olarak sabahlamak da oruca bir zarar vermez (el-Fetâva’l-Hindiyye, I, ). Ancak guslü sabah namazı vaktinin çıkmasına kadar ertelemek günahtır. Çünkü bu durumda namaz terk edilmiş olur (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, III, ). Nitekim Hz. Peygamberin (s.a.s.) Ramazanda imsaktan sonra sabah namazı vakti içinde yıkandıkları bilinmektedir (Buhârî, Savm, 25).

İhtilam olmak (r&#;yalanmak) orucu bozar mı, kaza gerekir mi? Oru&#;luyken r&#;yalanmak orucun bozulmasına neden olur mu?

Haberin Devamı

İhtilam nedir, neye denilir?

İhtilam kelimesi sözlük anlamı başka olmasına karşın dini kavram olarak bakıldığı takdirde buluğ yani ergenlik çağına ulaşmış yetişkin erkek veya kadının uykusu sırasında cinsel tatmin yasamasına yani orgazm olmasına verilen isimdir.

İhtilam orucu bozar mı?

Tirmizi'ye göre orucu üç şey bozmamaktadır. Bunlar kan aldırmak, kusmak ve ihtilam olmaktır. Önemli olan husus kişinin oruçlu iken gün içerisinde cinsel ilişkiye girmemesidir. Veya oruçlu iken gün içinde mastürbasyon yapmamasıdır. Oruçlu iken gün içinde kişinin bunları yapması kesinlikle caiz değildir ve orucu sıkıntıya düşüren hal ve durumlardır. Hatta direk tutulan orucun bozulmasına sebebiyet vermektedir. Fakat gün ağarana kadar, yani imsak vaktine kadar gece uyurken kendiliğinden gerçekleşen cinsel tatmin, orgazm hallerinde kişinin orucu bozulmamaktadır. İhtilama halk dilinde rüyalanma ismi de verilmektedir.

Haberin Devamı

Kişinin ihtilam halinden sonra gusül abdesti alması ve iyice temizlenmesi gerekmektedir.

Oruçlu kişi oruçlu olduğunu unutup gün içinde cinsel tatmin duygusunu yaşamışsa yine orucu bozulmamaktadır.

Kişi oruç halinde iken bilerek ve isteyerek eşiyle cinsel münasebette bulunduysa ve bu ilişki sonucunda cinsel açıdan tatmin yaşadıysa yine orucu bozulmaktadır. Ve bu oruç bozulma durumunda kefaret de gerekmektedir.

Meni gelmesi haline oruç bozulur mu?

Meni yani halk dilinde zevk suyu gelmesi durumunda kişinin gün içinde tuttuğu oruç bozulmamaktadır. Fakat bunu bilerek ve isteyerek yapmış ise kişinin sevabı azalır ve hem orucunu hem de sevabını riske sokar. İnsan her hali ile orucunu tutmalıdır. Eline, diline, beline hakim ol sözü bu gibi durumlarda geçerli bir sözdür.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir