ev tipi klima gaz dolum cihazı / Klima Gaz Dolum Fiyatları | En Uygun Gaz Ücretleri

Ev Tipi Klima Gaz Dolum Cihazı

ev tipi klima gaz dolum cihazı

Eskişehir Oto Klima Gazı Dolum MerkeziKlima Nasıl Soğutur

Araç klimaları ve frigorifik araçlarda soğutma sistemleri, hem cihaz donatımı hem de uygulama açısından birbirine çok benzemektedir. Bunları birbirinden farklı kılan uygulama alanıdır. Frigorifik araçlarda soğutulmuş araç kasası, ürünlerin soğuk taşınmasında kullanılırken araç klimaları konfor uygulamalarında kullanılmaktadır.

Klima Gazı Satışları

Termodinamik ve fiziksel özellikleri ile R12'ye nazaran en yakın soğutucudur. Halen ozon tüketme katsayısı 0 olan ve diğer özellikleri açısından en uygun olan soğutucu maddedir. Araç soğutucuları ve ev tipi soğutucular için en uygun olan alternatiftir. Ticari olarak da temini olanaklıdır.

Yüksek ve orta buharlaşma sıcaklıklarında ve/veya düşük basınç farklarında kompresör verimi ve sistemin cop değeri R12 ile yaklaşık aynı olmaktadır. düşük sıcaklık için çift kademeli sıkıştırma gerekmektedir. Ra mineral yağlarla uyumlu olmadığından poliolester veya poliolalalkanliglikol bazlı yağlarla kullanılmalıdır.

ESKİŞEHİR Klima Bakım Merkezi

Tuna Otomotiv Eskişehir olarak klima gazı bakımı, klima gazı dolumu, oto klima kalibrasyon işlemi gibi konularda aracınızın ihtiyacı olan ısıtma ve soğutma sistemi hizmetlerini vermektedir.

Klima gazı dolumu ile ilgili ayrıntılı bilgi almak ve ücretlerini öğrenmek için lütfen bizimle iletişime geçiniz

Bosch ACS Tam Otomatik Klima Gaz Dolum CihazıBosch ACS Tam Otomatik Klima Gaz Dolum Cihazı Hızlı erişim ve ayrıntı modu, geri kazanımı ve geri dönüşümü otomatik yönetim, manuel veya otomatik kullanım, çok fazlı geri dönüşüm, programlanabilir vakum süresi, otomatik yeniden doldurma, sistemi içi entegre basınç testi, otomatik yağ geri kazanım ve doldurma, otomatik UV boya enjeksiyonu, programlanabilir bakım, çok dilli yazılım (Türkçe dahil), akıllı dolum miktar kontrolü, entegre yıkama programı (Opsiyonel kit ile), akıllı Anahtar ile veri aktarımı (Opsiyonel anahtar ile)

Klima Gazı

Klima Gazı Nasıl Toplanır?

Klimalarda soğutma görevini üstlenen klima gazının toplanması, yalnızca eğitimli ve sertifikalı bir profesyonel tarafından yapılması gereken bir işlemdir. Soğutucu tipinin tanımlanmasının doğru yapılması önemli bir aşamadır. Herhangi bir çalışma yapılmadan önce klimada kullanılan soğutucu tipinin tanımlanması gerekir. Soğutucu tipi, ünitenin isim plakasında veya kullanım kılavuzunda yer alır. Uzmanın, soğutucu geri kazanım makinesi, hortumlar ve geri kazanılan soğutucuyu depolamak için bir tank dahil olmak üzere soğutucu akışkanı olan klima gazını toplamak için özel ekipman kullanması gerekecektir. Bu ekipmanlar kullanılırken oldukça fazla güç harcamaktadır dolayısıyla işlem öncesinde klimanın gücü kapatılmalıdır. Uzman, klimadan gelen gaz hortumlarını düşük basınç ve yüksek basınç taraflarına göre bağlayacak ve doğru akımın geçtiğinden emin olacaktır. Geri kazanım sürecinin başlatılmasıyla birlikte, klima gazı depolama tankına doğru çekilmeye başlayacak ve geri kazanım makinesini çalıştıracaktır, bu şekilde klima gazı toplama işlemi sona erer.

Klima Gazı Kaç Bar Olmalıdır?

Bir klima sistemindeki gazın basıncı soğutucu akışkan yükü olarak da bilinir ve "inç kare başına pound (PSI)" veya "bar" adı verilen basınç birimleriyle ölçülür. Bir klima sistemi için doğru soğutucu şarj miktarı, üreticinin teknik özelliklerine göre belirlenir ve her bir ünitenin marka ve modeline özeldir. Sistemin yüksek basınç tarafındaki ve düşük basınç tarafındaki basınç ibareleri, dışarıdaki havanın sıcaklığına ve kullanılan gaz tipine bağlı olarak belirtilen bir aralık içinde olmalıdır. Göstergeler yardımıyla sistemin yüksek basınç tarafı ve alçak basınç tarafının okumaları alınır. Basınç okumalarını almak için sisteme bir yüksek taraf göstergesi ve bir alçak taraf göstergesi bağlanır. Basınç okumaları, sistem çalışırken ve klima açıkken alındığından gücü bu aşamada kesmek doğru bir yöntem olmayacaktır. Yüksek taraf basıncının PSI arasında ve alçak taraf basıncının PSI arasında olması gerektiği bilinmektedir, ancak belirli bir kullanım için doğru soğutucu şarjını öğrenmek adına üreticinin teknik özelliklerine başvurmak doğru olacaktır.

Klima Gazının Bittiği Nasıl Anlaşılır?

Klima sisteminin düzgün çalışması için doğru gazın şart olduğunu ve yanlış bar ölçüsünün düşük performansa ve hatta sistemin hasar görmesine yol açabileceğini unutmamak önemlidir. Klima gazının bittiği durumlarda ise düşük soğutma performansı, köpürme sesleri, bobinlerde buzlanma, yüksek enerji faturaları gibi durumlar görülebilmektedir. Klima yeterince soğuk hava üretmiyorsa veya hava eskisi kadar soğuk değilse klima gazının azaldığının bir işareti olabilir. Klimadan gelen bir tıslama veya köpürme sesi duyarsanız, bu bir soğutucu sızıntısının işareti olabilir. Evaporatör bobinlerinde buz biriktiğini fark ederseniz, klima gazının azaldığını öngörebilirsiniz. Enerji faturalarınız normalden yüksekse, klima gazı seviyeleri nedeniyle klimanın olması gerekenden daha fazla çalıştığının bir işareti olabilmektedir. Profesyonel bir teknisyen, göstergeler kullanarak klima gazının basıncını kontrol edebilir. Basınç düşükse, soğutucu akışkanın değişmesi gerekmektedir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir