unutulmuş efsane şarkılar / Geçmişten bugüne Türkiye’nin hit şarkıları (Son 30 yılda en çok dinlenen şarkılar)

Unutulmuş Efsane Şarkılar

unutulmuş efsane şarkılar

Underrated Türkçe Şarkılar - I

Bazı şarkılar var ki yeri geliyor "Bunu sadece ben mi hatırlıyorum?" diye kendimize soru sormamıza sebep oluyor. Bu şarkılar ya yanlış zamanda çıkış yapmış, ya teknolojik imkanların azizliğine uğramış ya da zamana yenilmiş şarkılar. Sözler harika yazılmış, beste kusursuz, müzik desen öyle, yorumlama da efsane yapılmış ama dilden dile söylenmesi gereken bu şarkılar ne yazık ki saçma sapan kafiyeler üzerine kurulu aynı ritmden kurtulamamış pop şarkıların yanında yenik düşmüş. Bu sefer yeterince değer görememiş olduğunu, popülerleşse dahi saman alevi gibi yanıp sönerek çok çabuk tükenen ve kısa zamanda unutulduğunu düşündüğüm bazı Türkçe şarkılara değinmek istiyorum.

1) Bertuğ Cemil - Yağmur 

Tam olarak hatırlayamıyorum fakat ya da yazının en çok gördüğümüz, duyduğumuz hitiydi. Güzel çıkış yapmıştı, neredeyse her gün klibini görürdük. Müzikal anlamda başarısının yanısıra sözleri gerçekten harika yazılmış; bu kadar derin anlamları bu kadar kısa cümlelere sığdırmak önünde şapka çıkarılası bir yetenek fakat ne yazık ki en geç ertesi yıl bu harika şarkı unutuldu.

2) Sinem - Yağmur

Evet yine bir Yağmur. Bu parça ise yıllarında arada sırada gördüğümüz başarılı bir parçaydı. Galiba sosyal medya olayının olmaması ve bu yüzden müziğe açlık hissetmemek bu parçayı görünmez kıldı.

3) İhtiyaç Molası - Her Zaman

Bu parça underrated dışında unknown da ayrıca. Dinlerseniz çok şey kazanırsınız.

4) Okan - Vur Yıkılsın

Yine unknown olduğunu düşündüğüm ve çevremdeki hiç kimseyi varlığına, yıllar önce de var olduğuna ikna edemediğim bir şarkı. Youtube'daki izlenme sayısının "Her Zaman"ınkinden daha fazla olması en azından yalnız değilmişim dedirtti Okan bu karizmayla şu an çıkış yapsa patlar gidermiş ama işte yanlış zamanlama ve teknoloji azizliği diyelim.

5) Tual - Pencere

İlk olarak pek çok kişi gibi Göktan'dan "Sen" olarak duyduğum bu parça aslında Pencere imiş. Ben seçimimi tabi ki Tual'den yana yapıyorum. Türk Pop'unun, bol makyajlı abartı bayan şarkıcıların tavan yaptığı yıllarda muhteşem Blues tınıları taşıyan bu eserle "overrated" olmalarını zaten bekleyemezdik

6) Pinhani - Gönül Dağı

Genelde cover sevmem, orijinal her zaman daha iyidir. Ama elbette Pinhani gibi bir grup; Neşet Ertaş gibi büyük bir ustanın en sevilen parçalarından biri olan "Gönül Dağı"nı en güzel biçimde yorumlar. Gerçekten fazlasıyla underrated kalmış, görülmemiş, dışlanmış bir parça. Hatta yıllardır tanıdığım Pinhani'yi bu cover ile sevmeye başladım diyebilirim. Kaldı ki orijinali bile ne kadar az izlenmiş, yazık.

7) Mirkelam - Asuman Pansuman

Mirkelam zaten hem kaliteli ama ne yazık ki hem de underrated bir sanatçı. Oldukça eğlenceli olan bu şarkının klibini izlemek de daha eğlenceli. Pek çok tanıdık yüzün rol aldığı klip çok mu pahalıya mal oldu yoksa dostluk hatrına mı yapıldı hala kendime ara sıra sorarım.

8) Ege - Sevildiğini Bil Yeter

Zamana yenilen ya da yanlış zamanda çıkarılmış ve ne yazık ki unutulmuş şarkılardan.

9) Leman Sam - Deli Kuş

Orijinali usta Vedat Sakman'a ait bu parça belki de bir klibi olmadığından, severlerinin sadece kasetten dinlemek zorunda kalmasından dolayı fazlasıyla underrated kalmış yani hak ettiği değeri bulamamış.

10) Aslı - Kördüğüm

Yine orijnalinden daha güzel bir cover. Aslı versiyonu benim için Hümeyra'nınkinden daha güzel ama ne yazık ki ikisi de hatırlanmıyor

Ya çok yeni bir yazar olduğumdan ya da gerçekten sistemle ilgili izinlerden dolayı link paylaşamıyorum. Birkaç bölüm olarak yazacağım, şimdilik bu şarkıları dinleyin ve daha da aklınıza gelenler varsa yorumlara bekliyorum. İyi dinlemeler! :)

 

Sevil Erdoğan

Kasım Romantikleri İçin Özel Liste

2 Kasım

'Kasımda aşk başkadır' klişesiyle bu yazıyı a&#;mazsam olmaz. Kasımın bu &#;zelliği dolayısıyla yeni &#;alışmalarda aşkını arayanlardan da bahsettim. İşte aşkını arayan o &#;alışma Cem Yenel’in Pusula şarkısı. Bu şarkı listeleri salladı. İlyas Yal&#;ıntaş Masal ile kasımda aşk başkadır romantiklerinin aradığını veriyor. Anıl Durmuş’un Senden Yolum Ge&#;mez alb&#;m&#;n&#; ise severek dinledim. &#;zellikle Kafayı Yaktım bana iyi geldi.

Cem Yenel Pusula İle Aşkını Arıyor

Cem Yenel’in Pusula isimli şarkısı Warner Music Türkiye etiketiyle 21 Ekim tarihinde yayınlandı. Pusula, ilk üç günde trendlerde sırada yer aldı.

Söz ve müziği Cem Yenel'in kendisine ait olan şarkının prodüktör koltuğunda ise Kaan Pars oturuyor. Aşık bir adamın, bulunması mümkün olmamasına rağmen aşkını tüm gece arayışını izlediğimiz klip Londra sokaklarında çekildi. Klipte sanatçıya fenomen Buket Sena eşlik etti.

Cem Yenel Pusula şarkısıyla ilgili duygularını ise şu sözlerle ifade ediyor: ''Pusula uçaktayken yazdığım bir şarkı. Arkadaşlarımla tatile giderken ve hatta aramızda şakalaşırken 10 saniyeliğine başka bir alana girdim, melodi ve sözler kucağıma geldi. Bir saniye beni bırakın, bir şey kaydedeceğim dedim. Onlar da buna çok alışkın oldukları için beni kendi halime bıraktılar. Uçağın tekerlekleri yere değdiği an şarkı bitmişti. Genel anlamda şarkı hayalinde yıldızlarla beraber konumlamak istediğin birinin aslında orada olmamasıyla ilgili. Ama varmış gibi yürümeye devam etmek tabii.''

İlyas Yalçıntaş Masal’da Romantizm Rüzgarları Estiriyor

Yazının Devamını Oku

Tek Başımıza Dolu Dolu Bir Albüm Olmuş

26 Ekim

Umut Kuzey, uzun bir aradan sonra Tek Başımıza isimli yeni alb&#;m&#;n&#; yayınladı. Alb&#;mde Umut Kuzey’e İskender Paydaş, Tarkan G&#;z&#;b&#;y&#;k, Metin T&#;rkcan, G&#;ltekin Ka&#;ar gibi &#;nemli m&#;zisyenler eşlik etti. Alb&#;mden benim i&#;in &#;ne &#;ıkan şarkılar Hayat Yorar Bazen, Yangın Yeri, Mevsim Bahar ve Tek Başımıza oldu. Tek Başımıza vesilesi ile sevgili Umut Kuzey sorularımı yanıtladı.

Sevgili Umut Kuzey yıllar sonra yaptığın Tek Başımıza albümü ile dinleyiciyle tekrar bir araya geldin. Seni yıllar sonra bu albümü yapmaya götüren nedenler neler oldu?

Aslında müzik yolculuğum hiç bitmedi. Sadece zaman içinde yaşam koşullarının değişkenliğiyle yine müzik etrafında seyreden sayısız iş yaparak, hayatımı kazanma ve ayakta kalma mücadelesi verdim. Tüm bunları yaparken harcanan zaman, emek, var olma savaşı beni bir süre sonra çok yoğun ve çalışkan bir işadamı haline getirdi. Pandemi günlerinde durup düşünme fırsatım oldu ve seyahat edemediğimiz için stüdyo çalışmalarımı yapabilme fırsatı doğdu. Hayatımı gözden geçirip başladığım noktayı düşününce, içimdeki müzisyene hakkını teslim etmek gerektiğini düşündüm ve Tek Başımıza albümünü dinleyicilerle buluşturdum.

Tek Başımıza albümü bittikten sonra tüm şarkıları arka arkaya dinlediğinde neler hissettiğini öğrenebilir miyiz? Albümü dinlerken kendini hiç dinleyicinin de yerine koyup dinler misin yoksa sadece kendi bakış açınla mı dinlersin. Bize biraz biten bir çalışmadan sonra hissettiklerinden bahseder misin?

Albümün her aşaması büyük bir titizlikle ve ince ince yapıldığı için, öncelikle uzun süren meşakkatli bir yolculuğun sonuna gelmenin mutluluğunu yaşarım. İçimden doğuşuna şahitlik ettiğim şarkılarımın çok değerli müzisyenler tarafından çalınmış ve dinleyiciye sunulmaya hazırlanmış olması, tarifi imkansız bir gurur ve içimi kıpır kıpır yapan bir heyecan verir. Şarkıların son halini dinlerken dinleyicinin yerine koyarak değil baştan sona emek verdiğimiz şarkıların hatasız bir şekilde dinleyiciye ulaşması için son kontrollerini yaparım.

Bu albümü bitirmen ne kadar süreni aldı?

Aslında teknik olarak albümü bitirmemiz 2 yılımızı aldı.Bu süre uzun gelebilir fakat hepimizin ayrı ayrı iş yoğunluğundan, albüm biraz demlene demlene son haline geldi.

“Müziğe ilk başladığım yıllarda hayalini kurduğum rüya kadro ile bu albümü tamamlamış olmanın mutluluğu ve gururu içerisindeyim” diyorsun. Bu sözlerinin üzerine şunu sormak isterim müziğe dair kurduğun başka hayaller var mıydı onlar ne alemdeler?

Yazının Devamını Oku

Unutulmuş Olmaya İsyan Edenler İsa Özkocaman’dan Unuttun Mu Beni Coverını Dinlemelisiniz

19 Ekim

İsa &#;zkocaman’ı Beni Sen Yaratmadın şarkısıyla &#;ok sevdik &#;ok dinledik. Hatta o zaman bu şarkıyı bestelerken ileriye y&#;nelik kendisine bir s&#;z vermiş. O s&#;z&#;n ne olduğunu da sorularımı yanıtlarken a&#;ıklıyor. “T&#;m şarkılarım, kendi deneyim ve tecr&#;belerim. Hayatı algılama ve algıladıklarıma isyan etme/ş&#;kran duyma şeklim” diyen İsa &#;zkocaman bir Sezen Aksu klasiği olan Unuttun Mu Beni coverını dinleyicisiyle buluşturdu. Unuttun Mu Beni deyince benim i&#;in akan sular durur o kadar severim bu şarkıyı. İsa &#;zkocaman yorumu da şarkıya biraz daha isyankar bir hava katmış ki unutulmakla baş etmek kolay değil tabi. İşte bu şarkının yeniden yorumu vesilesi ile İsa &#;zkocaman sorularımı yanıtladı.

Sevgili İsa, öncelikle 30 eylülde yayınladığın Unuttun Mu Beni coverınla ilgili başlayayım sorularıma. Sezen Aksu’nun çıkışlı Öptüm albümünü o kadar çok dinledim ki o sene. Bu şarkı da o albümden en sevdiğim ve o dönemki haleti ruhiyemi en iyi anlatan şarkıydı. Şarkı ve albüm benim için ne ifade ediyor yazsam iki sayfa yazarım. Senin için bu şarkı ne anlama geliyor onu öğrenebilir miyiz? Çünkü bu şarkı dur bir cover yapayım bakayım neler varmış denilecek şarkılardan değil. O ada o sahil o kırlangıç hepsi merak ediyor bu şarkının senin için ne ifade ettiğini o yüzden Unuttun mu Beni’yi seçip söylemendeki süreci anlatır mısın?

Herkesin bir Sezen Aksu şarkısı vardır. Benim şarkım da Unuttun Mu Beni'ydi her zaman için.

Yıllardır çalarım söylerim kendi kendime. Şarkı melodik olarak yakalardı beni, fakat seneler geçtikçe sözleriyle birlikte yakalamaya başlayınca iş değişti tabi. Şarkıdaki çift yönlü duygu hali, beni en etkileyen kısım. Unutulmuş olmayı bir yandan kabullenirken, bir yandan bu duruma isyan eden bir duygu var. Ben de söylerken onu hissettirmeye çalıştım. İlk olarak ''hiç gelmedim mi aklına'' diye sorarken biraz gönül koymuş bir tavırla söylerken, ikinci ''hiç gelmedim mi aklına'' diye sorarken bu sefer hafif isyan eden, hesap sorar gibi bir tavırla söyledim. Bu şarkıyı gerçekten şu an unutamadığım için söylemek istedim. Gerçekten hiç mi aklına gelmediğimi kafamda sorup durduğum için bu şarkıyı söyledim. Herkesin bir hikayesi ve bu hikayeye tanık olan adaları, kırlangıçları, defterleri, masaları vs illaki vardır. Ben kendi hikayemi unutamadım ve bu yüzden de bu şarkıyı nefeslendirmek istedim.

’de yayınladığın Beni Sen Yaratmadın çok severek dinlenen şarkılarındandı. Şarkının hikayesini, yazarından birinci ağızdan öğrenebilir miyiz? Şarkı bir sevgiliye yazılmış gibi duyulmuyor ama senin vokalin dinlerken kafa karışıklığı da yaratıyor şöyle ki aslında ortada çok aşk meşk durumları yok ama senin sesine kapılıp daha romantik bir havada dinliyoruz şarkıyı. O yüzden anlat bize şarkının çıkış öyküsünü de öğrenelim işin aslını.

Öncelikle bu güzel analiz için çok teşekkür ediyorum. Şöyle ki, şarkı kesinlikle bir aşk şarkısı değil. Yaşam haklarından bahsettiğim, genel dünya ve insanlık düzeniyle alakalı eleştirilerde bulunduğum protest bir yapıya sahip sözleri. Bu bir ağaç olabilir, bir hayvan veya masum bir insan. Yaşam hakkına sahip her canlı için geçerli, Beni Sen Yaratmadın serzenişi. Hatta ilginizi çekebilecek bir bilgi vereyim, köprü kısmında ''unutturma gönlüm, yakışmaz kalbine'' derken, kendime söylüyorum bunu. Ne kadar şöhretli olursan ol, ne kadar çok dinlenilsen de hiç bir zaman, bu konuları anlatmayı bırakma, bu senin kalbine yakışmaz. O zaman şarkıyı bestelerken bile, ileriye yönelik kendime bir söz vermişim. Fakat duygusal olarak ikilemde kaldığınız noktayı çok iyi anlıyorum. Bunu bilinçli yaptığıma emin olabilirsiniz. Çünkü açık konuşmak gerekirse % protest algılanmak istemedim. Genel olarak çoğu şarkımda bunu yapıyorum. Boş bir kulakla dinleyen bir kişinin bunu aşk şarkısı sanması ve bunu ayrıldığı kız/erkek arkadaşıyla ilişkilendiriyor olması, gayet tatlı bir durum. Fakat derin bakanlar için, gayet derin sulardayız.

Beni Sen Yaratmadın en sevilen en çok dinlenen şarkılarından biri oldu onun çıktığı günden bugünlere yaptığın diğer çalışmalardan da bahseder misin?

Yazının Devamını Oku

Maskeler Düştü Ardındakini Merak Ediyor Musunuz?

11 Ekim

Batu Akdeniz yeni &#;alışması Maskeler D&#;şt&#; ile bu yazımızın &#;ne &#;ıkan isimlerinden oluyor. Meryem Cantekin’in Ah Bu Ayrılık’ı dikkat &#;eken bir diğer &#;alışma. Bilge Teker, Bul Beni ile kadrajıma giriyor. Alper, Aşkımıza ile tatlı bir bahar havası estiriyor.

Batu Akdeniz’den Maskeler Düştü

Batu Akdeniz sevgimi bilen bilir. Tabi ki bu altı boş bir sevgi değil. Müzisyenin şarkılarındaki güçlü sözler dinleyiciyi hemen ele geçiriyor. Ne zaman kendimi kaptıracağım bir aşk/ayrılık şarkısı dinlemek istesem kulağım hep Eksik’e gider. Rock müziğin önemli genç temsilcilerinden biri olan Batu Akdeniz, yeni çalışması Maskeler Düştü ile karşımızda.

Rock’n’roll tutkusunu, “Çalarken ve dinlerken hissettiklerim daha önce hissettiğim hiçbir şeye benzemiyor” sözleriyle anlatan Batu Akdeniz, her ay 1 şarkı yayınlayacağı 5 şarkılık yeni yayın sürecinin açılışını Maskeler Düştü ile yaptı. Sözü ve müziği Batu Akdeniz’e ait olan Maskeler Düştü tüm dijital platformlarda.

Meryem Cantekin Ah Bu Ayrılık’la Çok Üzecek Çok

Meryem Cantekin’in etkileyici vokali Ah Bu Ayrılık şarkısını bir üst noktaya taşıyor. Genç müzisyenin yeni teklisi Ah Bu Ayrılık hüzünlü hikayesiyle hemen dikkat çekiyor. Ayrılmışların, ayrı kalmışların gece gece dinleyip kendilerini üzdükçe üzecekleri bir şarkı yapmış Meryem Cantekin. Söz ve müziği Meryem Cantekin’e ait olan şarkının düzenlemeleri ise Umut Tosun’a ait. Bas gitarda Oğuzhan Çalışkan’ı, gitarlarda Giray Şipit’i, davulda ise Görkem Görmüş’ü dinlediğimiz teklinin kayıtları; Arın Baykurt ve Burak Gürpınar tarafından Stüdyo PÜR’de tamamlandı. Meryem Cantekin’in yeni teklisi Ah Bu Ayrılık Fono Müzik etiketiyle müzikseverlerle buluştu.

Yazının Devamını Oku

Cihan Mürtezaoğlu’ndan Dans Şarkısı

5 Ekim

Cihan M&#;rtezaoğlu, alışılagelen şarkılarından farklı bir sound ve ritme sahip olan Camdan Tepside &#;alışması ile dinleyiciyi dans ettiriyor. Pozitif enerjili bir dans par&#;ası olan Camdan Tepside haftanın &#;ne &#;ıkanlarından oldu. Diğer heyecan verici &#;alışma ve gelişmeler de yazının devamında

Cihan Mürtezaoğlu Camdan Tepside Şarkısı ile Dans Ettirecek

Cihan Mürtezaoğlu, Camdan Tepside ile bir dans şarkısına imza atıyor. Alışılagelen Cihan Mürtezaoğlu şarkılarından farklı bir sound ve ritme sahip olan Camdan Tepside, pozitif enerjili bir dans parçası.

Söz yazarı, besteci ve aranjör kimliğiyle alternatif müziğin önde gelen isimlerinden Cihan Mürtezaoğlu’nun yeni şarkısı Camdan Tepside Sony Music Türkiye etiketiyle yayınlandı. Sözü ve bestesi Cihan Mürtezaoğlu’na ait olan şarkının düzenlemesi ise Alaca (Mehmet Mutlu & Ata Bornova) imzası taşıyor. Ayrıca şarkının mixi Emre Nişancı, masteringi Dinçer Demirci tarafından yapıldı.

Sanatçı şarkıyı şu sözlerle anlatıyor: “Camdan Tepside zamanın sosyal meselelerine bakış atarken, dramatik bölgelerin altını ağdalı bir şekilde çizmemeye çabalayan bir şarkı. Zihnin ve kalbin odalarına düşmüşlerin dans şarkısı.”

Umut Adan’dan Gönül Tarlası

Yazının Devamını Oku

Bu Bir Dolu Kadehi Ters Tut Yazısıdır

28 Eyl&#;l

Bu bir 'Dolu Kadehi Ters Tut' yazısıdır. Uzun zamandır yazmayı isteyip en doğru zamanı beklediğim yazılardan biri oldu bu yazı. Hazzı erteleme denir ya benimki de o hesap. 23 Eyl&#;l &#;ıkışlı yeni teklileri Sana Bu Kadar Uzakken’i dinledikten sonra o g&#;n bug&#;nd&#;r dedim ve işte Dolu Kadehi Ters Tut yazısıyla karşınızdayım. Yerli sahnenin tam bağımsız ikilisi Dolu Kadehi Ters Tut, konserlerindeki enerjileriyle seyircilerini bir dakika oturtmuyorlar. Ben de DKTT konserlerinde tam bir fangirl gibi takılıyorum. Konser boyunca şarkıların hepsine eşlik edip hi&#; oturmadan dans ediyorum yine de onların sahnedeki enerjilerine yetişemiyorum.

Uğurhan Özay çok iyi bir vokal ve güçlü bir frontman ve Mürsel Oğulcan Ava ile de aralarındaki uyum olağanüstü. İkilinin sahnedeki tüm ekiple şahane bir uyumu var. Trompette Dilan Balkay, geri vokalde Billur Battal da ekibin enerjisini ayrıca yükseltiyor. Onların canlı performanslarını izlerken sahnedeki ve sahne arkasındaki ekibin ne kadar profesyonel ve kendi aralarında uyumlu olduklarını anlayabiliyorum.

'Yapma N'olursun' ile elbet unutursun!

DKTT’nin sahnedeki enerjisini sevdiğim kadar eğlenceli, isyankar şarkı sözlerini de seviyorum. Şarkılarında ilişkilerde yaşadığımız acımasız ve komik durumları anlatıyorlar. Mesela DKTT’yi tanıdığım şarkı Yapma N’olursun’dan bahsetmek isterim. Ne diyor şarkıda “Yapma n’olursun bırak o yerimi doldursun bana ihtiyacın olursa sarıl ona elbet unutursun.” Şimdi bu sözlerde hem buz gibi bir gerçek hem umursamazlık hem de küçük bir intikam var. Şarkıyı söyleyip bitirdiğimizde rahatlıyoruz.

'Aldattın mı' ve 'Aldattım' a devam şarkısı yakışır

Yine çok sevdiğim iki şarkılarından daha söz etmek isterim. Aldattın mı ve Aldattım. Aldattın mı’da kahramanımız çaresizce aldatılıp aldatılmadığını öğrenmeye çalışıyor ve bunu acı bir şekilde öğreniyor. Aldatılan kahramanımız daha sonra bunun acısını fazlasıyla çıkarıyor. Aldattım’da onun neler yaptığını öğreniyoruz. Bu iki şarkıya bir devam şarkısı bekliyorum. Önce aldatılan sonra aldatan ve daha neler neler yapan kahramanımızın geçen zamandaki değişimini nasıl birine dönüştüğünü merak ediyorum.

DKTT'den etkileyici 'Duvar' yorumu

Yazının Devamını Oku

Selami Şahin ‘Beklenen Sensin’le Aşk Acılarımızı Depreştiriyor

22 Eyl&#;l

Efsane besteci yorumcu Selami Şahin yeni şarkısı Beklenen Sensin’i dinleyicisiyle buluşturdu. Sevgilisinden yeni ayrılmış olanları şimdiden uyarayım bu şarkıyı dinleyip g&#;zyaşlarına boğulabilirsiniz benden s&#;ylemesi. Yazıda bahsettiğim diğer yeni şarkıları da &#;ok seveceğinizi d&#;ş&#;n&#;yorum. Umarım yanılmıyorumdur.

Selami Şahin’den ‘Beklenen Sensin’

Efsane besteci, yorumcu Selami Şahin’den duygusal çalışmalar dinlemeyi özleyen müzikseverler bu habere çok sevinecek. Büyük usta Selami Şahin bir süredir üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü Beklenen Sensin adlı yeni şarkısını dinleyicisiyle paylaştı. Selami Şahin’in üçleme olarak hazırladığı projenin çıkış şarkısı olma özelliğini taşıyan Beklenen Sensin’in sözleri ve müziği Şahin’e aitken şarkının düzenlemesi ise Aykut Gürel tarafından yapıldı.

Sanat dünyasında 57 yıldır yüzlerce hit şarkıya imza atmış olan ustaya bu projesinde, enstrümanlarıyla Fatih Ahıskalı, Cem Tuncer, Aykut Gürel, Gökhan Varol, Cengiz Ercümer ve Gündem Yaylı Grubu eşlik etti. Mix ve mastering’i Emre Kıral tarafından hazırlanan şarkının kapak tasarımı Berkcan Okar, görsel iletişim tasarımı ise Onur Yılmaz imzası taşıyor. Her ay yayınlayacağı yeni bir şarkı ile üçlemeyi tamamlayacak olan Selami Şahin’in yıl sonuna kadar hazırladığı şarkıların tamamını sevenleriyle paylaşması bekleniyor.

Nilay ve Bora Duran Düetinde Kararlı Bir Aşık Var

Bu şarkıda kararlı bir aşıkla karşı karşıyayız. Nilay ve Bora Duran düeti Benim Olacaksın kararlı bir aşığın şarkısı. Nilay, sözü ve müziği kendisine ait olan düzenlemeleri ise Göksun Çavdar imzalı yeni şarkısı Benim Olacaksın'ı dinleyiciyle paylaştı. Şarkının klibini de izlemelere doyamıyoruz çünkü klip Bodrum Gümüşlük’ün eşsiz doğası eşliğinde çekilmiş. Klipte Nilay’a Bora Duran ve Suzan Kardeş eşlik ediyor.

Yazının Devamını Oku

Eylül Ayı Aşk Dolu Şarkılarla Geldi

15 Eyl&#;l

Eyl&#;l ayının serinliğini hissettiğimiz g&#;nlerdeyiz. Bir yazsever olsam da bu serinlik iyi geldi. İyi gelen bir şey daha var ki o da yeni &#;alışmalar ve bizi bekleyen konserler, etkinlikler. İşte onlardan bahsettiğim bir yazı oldu.

Müslüm Gürses’ten Gurbetçi

Arabeskin efsane ismi Müslüm Gürses aramızdan ayrılalı 9 yıl olmasına rağmen geride bıraktığı yayınlanmamış eserleri ile sevenleri ile buluşuyor.

Elenor Müzik ve Muhteşem Candan yapımcılığında 60 yıllık bir ömre sığan 50 albüm ve onlarca şarkının ardından; Mahzendeki Şarkılar albümlerinde toplanan Müslüm Gürses’in vefatından sonra ilk kez yayınlanan şarkılardan bir diğeri Gurbetçi oldu.



Onur Güney Kumaş’ın Şehirler Ve Bombalar’ı ‘Kıpır Kıpır’ Bir Aşk Şarkısı

Onur Güney Kumaş, yeni teklisi Şehirler ve Bombalar’ı yayınladı. Geçtiğimiz aylarda dinleyiciyle buluşturduğu Uyan Kendine Gel’i çok dinledim ve hala da dinlemeye devam ediyorum. Söz yazımında, bestesinde ve aranjesinde Onur Güney Kumaş’ın imzasının olduğu şarkının prodüksiyon koltuğunda ise Onur Güney Kumaş ve Emre Kılınçer yer alıyor. Kumaş’ın “kıpır kıpır bir aşk şarkısı” olarak tanımladığı indie pop türündeki Şehirler ve Bombalar dinleyenlere enerjik bir Eylül ayı geçirtecek.

Yazının Devamını Oku

Yılların Eskitemediği ve Dinlemekten Bıkmadığımız 21 Zamanın Ötesinde Türkçe Şarkı

Haberler

Genel Kültür

Müzik, Sanat

Yılların Eskitemediği ve Dinlemekten Bıkmadığımız 21 Zamanın Ötesinde Türkçe Şarkı

Bazı şarkılar vardır ki, zamanın ötesinde bir kaliteye ve güzelliğe sahiptir. Üzerinden yıllar geçse bile dinlenilmeye devam eder ve daha sonraki yıllarda da dinlenileceği bilinir. O kadar çok böyle şarkı var ki, seçmek oldukça zor oldu. 

Sizler de bu tarz şarkıları yorumlarda bizlerle paylaşabilirsiniz. Keyifli dinlemeler

1. Barış Manço - Dönence

2. Demet Sağıroğlu - Arnavut Kaldırımı

3. Cem Karaca - Resimdeki Gözyaşları

4. Fikret Kızılok - Bu Kalp Seni Unutur mu

5. İlhan İrem - Anlasana

6. Tanju Okan - Öyle Sarhoş Olsam ki

7. Erkin Koray - Fesuphanallah

8. Müzeyyen Senar - Dalgalandım da Duruldum

9. Sezen Aksu - Vazgeçtim

Orhan Gencebay - Kaderimin Oyunu

Yaşar Kurt - Anne

Müslüm Gürses - Hangimiz Sevmedik

Neşet Ertaş - Gönül Dağı

MFÖ - Ele Güne Karşı

Bulutsuzluk Özlemi - Sözlerimi Geri Alamam

Fatih Erdemci - Ben Ölmeden Önce

Zeki Müren - Ah Bu Şarkıların Gözü Kör Olsun

Edip Akbayram - Hasretinle Yandı Gönlüm

Üç Hürel - Bir Sevmek Bin Defa Ölmek Demekmiş

Ahmet Kaya - İçimde Ölen Biri Var

Kerim Tekin - Kar Beyazdır Ölüm

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası