rotunda nedir / Rotunda Ne Demek? - Havayolu

Rotunda Nedir

rotunda nedir

evlenmek Belvedere.
2. Kolsuz uzun bir pelerin şeklinde kadın sıcak dış giyim ( yüzyılda - yüzyılın başlarında yaygındı).
Rotunda- rotunda 1, 2, rotundalarla ilgili.
evlenmek manto, pelerin, panço, talma.

Sözlük yabancı kelimeler L. P. Krysina.- M: Rus dili, .


Eş anlamlı:

Diğer sözlüklerde "ROTONDA" nın ne olduğunu görün:

Fontanka setinin kesiştiği noktada, yüzyılın ortalarına kadar ailesinin sahibi olduğu tüccar Savva Yakovlev için yüzyılda inşa edilmiş bir “Rotundalı ev” var. Evin devrimden önceki son sahibi tüccar Evmentiev'di. Özellikle geçen yüzyılın 80'lerinde popüler olan efsanevi bir yer.

Evin görünümü (Gorokhovaya avlusundan Rotunda'ya giriş)
Rotunda efsaneleri herkes tarafından bilinmesine rağmen dayanamıyorum ve performansımda onlardan bahsedemiyorum. Paralel dünyalar, Mason locası ve Şeytan'ın merdiveni hakkında çok cezbedici bir konu. Sık sık yanından geçtiğim ama her zaman dikkat ettiğim Gorokhovaya ve Fontanka'nın kesiştiği noktada bir evde pek çok farklı hikaye var. Sonunda içeriye baktım ve ünlü Rotunda'yı gördüm.


Rotunda şimdi böyle görünüyor. Homurdanmak isterim - şifreli kilitle kapatan yerliler neden "ön" onarımlar için "atmadılar"
Rotunda hakkındaki mistik efsaneler yüzyıldan beri bilinmektedir. Şeytanın kendisinin tam olarak gece yarısı bu yerde göründüğü ve her isteği yerine getirebileceği söylendi. Hediyeler için, karanlığın sahibi daha sonra ödemesini talep eder, ancak insanlar genellikle sonuçlarını düşünmezler.

yüzyıl efsanesinden: “ yüzyılın 40'lı yıllarının sonlarında belli bir genç kız, sevdiği ama ona karşılık vermeyen adamı cezalandırma talebiyle Rotunda'daki Deccal'e döndü. Ve Şeytan, mutsuz aşkın kurbanına cevap verdi - ertesi sabah, sevgisini reddeden sevgili adamı, Kötü olanla konuştuktan sonra, herhangi bir şiddetli ölüm belirtisi olmadan yatakta ölü bulundu.
A.S. Puşkin bazen Gorokhovaya'daki Rotunda'yı ziyaret etti.


Şimdi dileklerini duvarlara yazıyorlar.
Binanın alışılmadık konumu, yüzyılın başlarında tartışıldı. Yakovlev evinin inşasından önce, sahibinin Simyaya düşkün olduğundan şüphelenilen Willim Elmsel'e ait bir cam fabrikası vardı.


"Şeytan Merdiveni" lakaplı üst kata çıkan merdiven, yüzyılın ortalarında ortaya çıktı.


yüzyılın başında evin kiracılarından biri, Mason Tarikatı'na bağlı Kont Andrei Zubov'du. Efsaneye göre, Masonlara kabul törenleri Rotunda'da gerçekleşti.
Bu arada bodrum katında komşu avluya giden bir yer altı geçidi var ama şimdi girişi betonlanmış. Bu zindanı yaratma sebebi bilinmiyor.


Mason locasına kabul


masonik işaretler
funduszeue.infoburg'da Rotundalı birkaç bina olduğunu ve bunları hatlarla birleştirirseniz, bir Masonik pentagram elde ettiğinizi söylüyorlar. Bu büyülü işaret şehri koruyor. Pentagramın Rotundalarından biri St. Isaac Katedrali'nde bulunur. Gorokhovaya'daki rotunda burcun merkezindedir.

Daha bugün, Rotunda'nın merkezinde yer alan, yerdeki demir kapak bir zamanlar kendini bir pentagrama ayırdı. Olayla ilgili bir açıklama bulunamadı.
yüzyıl efsanesine göre, masonlar bir tarikat haini ambarın altına duvar ördüler.

Resmi tarihi versiyona göre, yüzyılda evde suçlu üne sahip bir “chantan cafe” vardı.


ev planı


Başka bir efsaneye göre, Rotunda'nın içinde "başka bir boyuta giden" bir yol var, yüzyılda "hiçbir yere giden yol" efsaneleri yayıldı.
İlginç bir şekilde, Rotunda'da iki merdiven var: biri yukarı çıkıyor, diğeri duvara dayanıyor. Kapısının belirli günlerde açıldığı, başka bir dünyaya açılan bir duvarda biten merdiven olduğu söylenirdi. Başka bir versiyona göre - kapı " paralel bir dünya» Rotunda kubbesinin altında açılır.


Sağdaki merdivenler yukarı çıkıyor, soldaki merdivenler hiçbir yere çıkmıyor


Bu, duvara yaslanan bir merdiven.


Daha önce Rotunda'da birinci ve ikinci katlar arasında alçalan bir avize asılıydı. Efsaneye göre, bir kasabalı kendini bir avizeye astı ve şimdi ruhu evin içinde dolaşıyor. Mekan hayalet hikayeleri için oldukça elverişli. Asılan adamın hayaletinin tek olmaması muhtemeldir.


En üst kattan karanlığa bakış


Binanın bodrum katlarında kaybolan insanlarla ilgili birkaç efsane var. yüzyılın sonlarının ünlü suçlusu Alexander Stramm, polisten sık sık Rotunda'nın bodrumunda saklandı, ancak bir gün geri dönmedi. yüzyılın "atılgan 90'larında", genç bir işletme öğrencisi iş başarısı için Rotunda'ya yalvarmaya karar verdi ve gece binada kaldı, onu başka kimse görmedi.
Günümüzün efsanesine göre bir kişi "diğer boyuta" geçmeyi başarmış, 20 yaşında bir adam olarak bodruma inmiş ve 15 dakika sonra 70 yaşında bir adam olarak geri dönmüştür. Yolculuğu hakkında söyleyecek hiçbir şeyi yoktu.


yüzyılın 80'lerinde Rotunda, resmi olmayan gençler için bir buluşma yeriydi. Dileğinizi duvara yazarsanız mutlaka gerçekleşeceğine dair efsaneler var. Sadece yüzyılın geçmiş efsanelerini unutmayın - arzuları yerine getirenler, ödemelerini her zaman faizle talep ederler.


Halk sanatı dileklerimle


Diğer dünyalara açılan portalın koruyucusu :)


Fontanka'nın diğer yakasından binanın görünümü


Köprüden Gorokhovaya Caddesi'ne

Böyle farklı yerliler

İçeriyi gezmek isteyenler için yerel halkla kurduğum iletişimden izlenimlerimden birkaçı.

Artık Rotunda'nın kapısı şifreli kilitle kapatıldı, sadece sakinlerin insafına girebilirsiniz. Şanslıydım, geçmeme izin veren kibar bir kızla tanıştım. Her şeyi kirleten yerel gopota ve uyuşturucu bağımlılarından kapıyı kapatmak zorunda kaldığından şikayet etti.

Ve sonra şanssızdım, odanın fotoğrafını çekerken agresif bir bayana rastladım. Konuşma tarzına bakılırsa, alışveriş torbalarıyla tramvayda önden gitmeye ve ortak bir mutfakta skandallar kazanmaya alışmış tipik bir habalka teyze.
Ev hakkında yazmak istediğim cevabına, "Ev hakkında her türlü pisliği yazıyorsun!" (bu "zeki" kadının ifadesinden alıntı yaparak) vb.

Böylesine "hoş" bir toplantıdan sonra şüphecilerle aynı fikirde olmaya hazırım - binada kötülük yok. Tabii ki hayır, tüm kötü ruhlar bu tür teyzeler yüzünden kaçtı, "Şeytan ve kötü kadın hakkında" masalını hatırlıyorum.

Rotunda'yı görmek istiyorsanız, iyi bir insanı fotoğraf çekmek için gelmeye reddetmeyecek dost canlısı insanlarla karşılaşacağınızı umun. Ama sonra cüzdanlarla merdivenlerden yukarı sürünen yetersizlerin kabalığına hazırlıklı olun.

Blog güncellemelerim

Lüks baloları ve sürekli savaşları, yüksek sanatı ve saray entrikaları, aydınlanmanın yayılması ve en karanlık hurafelerle tanınan funduszeue.infoburg'un sadece görünümü değil, ruhu da yüzyılda şekillendi. Bu göz kamaştırıcı çağın doğasında var olan mistisizm havası, Neva'daki şehrin saraylarına ve konaklarına, parklarına ve kanallarına nüfuz etti.

Bu atmosfer, bugün bile St. Petersburg'un yaşamına damgasını vuruyor ve insanları ondan büyülü, büyülü bir şehir olarak bahsetmeye zorluyor. Kuzey başkentinde şaşırtıcı olayların meydana geldiği ve dünya dışı varlıkların ortaya çıktığı birçok garip yer var. Ancak en mistik yer bir saray veya eski bir mezarlık değil, ilk bakışta sıradan bir evdir. Daha doğrusu evin içinde olan Rotunda'dır.


Gorokhovaya'daki konak

Bu garip yapının adresi bilinmesine rağmen Rotunda'yı bulmak kolay değil. Fontanka setine (81 numaralı ev) bakan bir cepheye sahip Gorokhovaya Caddesi, 57 adresindeki bir evde yer almaktadır. yüzyılın sonunda klasik tarzda inşa edilen konak, defalarca yeniden inşa edildi, ancak revak sütunlu ve sıvalı cephesi aynı kaldı.

Bina mimari bir anıttır ve "Yakovlev-Evmentiev Evi" adı altında görünür. Geliştirici, tüccar Savva Yakovlev olarak kabul edilir, ancak konağın ilk sahibinin kim olduğu kesin olarak bilinmez - Alexander Evmentiev, 'da çok sonra sahibi oldu. Onun altında ev kısmen yeniden inşa edildi ve aynı zamanda belki de Rotunda ortaya çıktı. Evmentiev, Fontanka'daki konağın son sakini olmaktan çok uzak. Bilindiği gibi geç XIX Yüzyıllar boyunca, ev ya bir kont ve ünlü bir mason olan Andrei Zubov'a aitti ya da içinde yaşıyordu. Efsaneye göre, Masonlara kabul töreni bu binada yapıldı.


mimari tuhaflıklar

Rotunda'nın kendisi ayrı bir bina değildir. Gorokhovaya Caddesi'nde de benzer bir bina var - tüccar Usov'un konağının avlusunda, genellikle ünlü Rotunda merdiveniyle karıştırılır. Ama tamamen farklı bir hikayesi ve başka tuhaflıkları var. funduszeue.infoburg'daki en mistik yer, binanın içinde yer alır ve bir kubbe ile biten altı uzun sütundan oluşur. Sütunların etrafında iki metal sarmal merdiven yükseliyor. Bunlardan biri üçüncü kata ulaşıyor ve pilasterlerle süslenmiş sahanlık, bir daire içinde Rotunda'nın etrafında dönüyor.

İkinci merdiven - soldaki - hiçbir yere çıkmaz ve hiç dairenin olmadığı ikinci kat seviyesinde küçük bir platformla biter. yüzyılda Rotunda'nın duvarlarının Masonik işaretlerle boyandığını, ancak onarımlardan birinde çizimlerin kaybolduğunu söylüyorlar. Sitenin ortasındaki zeminde, sütunlar arasında, aynı zamanda hiçbir yere götürmeyen bir rögar kapağı vardır - görünüşe göre geçmişte hala var olan geçit betonla doldurulmuştur.

Rotunda'nın alışılmadık bir akustiği var. Bir yanda, tüylerin diken diken olduğu, gürleyen, baskıcı bir sessizlik. Öte yandan, kelimenin tam anlamıyla, sessizce konuşulan her kelime bile duyulur. Ve ses, sanki Rotunda'nın etrafında bir daire içinde koşuyormuş ve kulağınıza fısıldayan görünmez bir insan hissine neden oluyormuş gibi her zaman arkadan gelir. Konağın dışında, tüm bunlar anlaşılmaz, mistik çekicilikten yoksun olmasa da, inşaat görünmez, kubbe bile bir çatı katıyla örtülmüştür. Böylesine garip ve tamamen işlevsiz bir yapıyı kim ve neden inşa etme ihtiyacı duydu?


Rotunda'nın mitleri ve efsaneleri

Belki de XVIII-XIX yüzyıllarda, Rotunda gerçekten de Masonlar veya gizli ritüeller için bir buluşma yeriydi - o zamanlar çeşitli ezoterik ve ruhani topluluklar revaçtaydı. Bununla birlikte, katılımcılarının faaliyetleri hakkında konuşma alışkanlığı yoktu ve Gorokhovaya Caddesi'ndeki 57 numaralı ev, kötü şöhretli olmasına rağmen ünlü ve seçkin değildi.

XX yüzyılın 70'lerinde - 80'lerinde, Rotunda çeşitli gayri resmi gençlik grupları için bir buluşma yeri haline geldiğinde durum değişti. O zaman eski efsaneler hatırlandı ve yeni mitler doğdu ve bu, genellikle alkol ve hatta uyuşturucuyla ısınan yüce gençliğin hayal gücüyle büyük ölçüde kolaylaştırıldı. Şu anda Rotunda'nın mistik özellikleri hakkında inanılmaz ve çoğu zaman çelişkili söylentiler dolaşıyor. Başka bir dünyaya geçebileceğiniz veya dördüncü boyutta olabileceğiniz bir yer olarak kabul edilir. Birisi, birinci kattaki göze çarpmayan bir kapının oraya gittiğinden emin, ancak şimdi, ancak, sıkıca duvarlarla çevrili. Diğerleri, başka bir dünyaya girişin merdivenlerden açıldığını iddia ediyor. Eğer onunla yürürsen Gözler kapalı, o zaman asla zirveye çıkamayacaksın - zaman durmuş gibi görünüyor. Ve sol merdivenin küçük bir alanından yedinci sütunun dünyamızda olmayan gölgesini görebilirsiniz. Şeytanın kendisi bazen bu metal basamaklardan dünyamıza iner ve Rotunda'nın diğer adının Şeytanın Merdiveni olması boşuna değildir, hatta yeraltı dünyasının efendisiyle buluşup ondan bir dileği yerine getirmesini isteyebilirsiniz. Bunu yapmak için geceleri merdivenlerden en tepeye çıkmanız gerekiyor. Sadece Rotunda'nın özelliklerini bilen insanlar bunu yapmayı tavsiye etmez, çünkü dünyamıza geri dönemezsiniz.

Rotunda'nın kubbesine Dante'nin "İlahi Komedya" adlı eserinden bir uyarı bile yazılmıştı: "Buraya giren herkes ümidini kessin." Ancak bir arzunun yerine getirilmesi, özellikle de gönül meseleleriyle bağlantılıysa daha kolay elde edilebilir - sadece Rotunda'nın duvarına yazın. Ve yakın zamana kadar duvarları, süslü bir halı gibi, gençlerin yaratıcılığının sonucu olan çeşitli yazıtlar ve çizimlerle kaplıydı. Şimdi bu yazıtlar neredeyse yok oldu. Rotunda yenilendi, kapıya şifreli kilit takıldı ve oraya gitmek kolay olmadı. Ancak yine de alışılmadık girişe girmeyi başaranlar, buranın tüm mistik atmosferini hissedebilir ve belki de Rotunda'nın en şaşırtıcı efsanelerine inanabilirler.


Eski zamanlardan beri çardaklar, birçok dünya insanı arasında yalnızlık, huzur ve sessizlik ile ilişkilendirilmiştir. Tarihçiler, sarmaşıkla iç içe olan çardak atasının rotunda olduğuna inanıyorlar. Rotunda yuvarlak bir yapıdır. Bunlar tapınaklar, köşkler, çardaklar, salonlar, türbeler vb. Olabilir. Çoğu zaman, rotunda sütunlara monte edilmiş bir kubbe ile taçlandırılmıştır.

Rotunda aynı zamanda mimarinin bir bahçe ve park unsurudur. Rotundadaki sütunlar arasındaki boşluklar bir korkulukla doldurulabilir ve iç alan, kural olarak, yarıçaplı banklar düzenlemeye izin verir. Bugün, bir rotunda inşa etmek için en yaygın malzemeler plastik, ahşap ve taştır. yüzyılın asil mülkünün ayrılmaz bir özelliği, devasa yuvarlak Yunan türbeleri - rotunda budur.

Selanik'teki Rotunda

Selanik'teki en ünlü turistik yerlerden biri Aziz George kubbesidir. Bina 4. yüzyılın başında inşa edilmiştir ve rotunda'nın bulunduğu yerden metre uzaklıkta bulunan ünlü Galerius kemeri gibi saray kompleksine aittir.

Bu saray kompleksi, bizzat Roma İmparatoru Galerius'un emriyle inşa edilmiştir. "Rotunda" kelimesinin anlamı bize kelimenin tam anlamıyla "yuvarlak" anlamına gelen İtalyanca "rotonda" dan geldi. Rotunda'nın bir türbe olarak tasarlandığı ancak hiçbir zaman bu amaçla kullanılmadığı bir versiyonu var.

Başka bir versiyona göre, rotunda resmi resepsiyonlar için sarayın bir parçasıdır. Ama başlangıçta, belki de bir tapınak olarak planlanmıştı. Selanik'te bir rotunda nedir? Tarihçiler bir fikir birliğine varamadılar. Tahminen 4. yüzyılın başında, bu bina bir Hristiyan kilisesi olarak yeniden tasarlandı ve Türklerin şehre gelip kubbeli bir cami yaptıkları yılına kadar Hristiyanlara aitti. 'de şehir Türk işgalcilerden kurtarıldıktan sonra, Hıristiyanlar rotundayı geri aldılar ve burada Hıristiyan Sanatı Müzesi'ni açtılar.

'de Rotunda, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne eklendi. Bugün, büyük dini bayramlarda binada hizmet verilmektedir. Başlangıçta, bina en az 6 metre kalın, kemerli duvarlar ve bir okülus ile masif bir kubbe ile silindir şeklindeydi. 4. yüzyılın sonu - 5. yüzyılın başında yapının mimarisinde bazı değişiklikler yapılmıştır. Örneğin, batıda bir nef, güneydoğuda bir apsis inşa edilmiştir. Ana giriş de batı kısma taşınmıştır. Rotunda'nın içi, bazıları günümüze kadar ulaşan muhteşem mozaiklerle dekore edilmiştir. Ve Türkler zamanında bugün de görülebilen bir minare eklenmiştir.

Eski Rus mimarisinde Rotunda

Rusya'da da rotundalar vardı, örneklere bakalım. Smolensk'te bir zamanlar tam ortasında 4 sütun bulunan 18 metre çapında bir rotunda dikildi. Günümüze sadece kalıntıları ulaşabilmiştir. bu kilise XII.Yüzyılın ikinci yarısında yabancı tüccarların emriyle inşa edilen Alman Meryem Ana. Rotunda kiliseleri esas olarak Rusya'nın güneyinde - Galich, Kiev, Vladimir-Volynsky, Lvov, Przemysl'de inşa edildi. Küçük yuvarlak binaların temelleri Chernikhivtsi, Nizhankovichi, Stolpye, Uzhgorod'da bulundu ve yüzyıllara tarihleniyor.

Vysokopetrovsky Manastırı Katedrali, Patrik Nikon'un emriyle inşa edilen Diriliş Yeni Kudüs Manastırı Katedrali gibi, bir rotunda'nın mükemmel bir örneğidir. funduszeue.infoburg'daki Trinity Kilisesi, bir rotunda şeklinde inşa edilmiştir. Adı geçenlere ek olarak, bugüne kadar birçok başka rotunda hayatta kaldı.

Goryanskaya rotunda

Goryany, Uzhgorod'un eteklerinde bir köydür. Adı, dağ sakinleri olan "goryany" kelimesinden geliyor. Goryanskaya rotunda, Ukrayna mimarisinin en değerli anıtıdır ve yaşı ve önemi bakımından Kiev'deki Ayasofya'dan sonra ikinci sıradadır. Goryanskaya rotunda, bir altıgen olması bakımından benzersizdir. Dünyada bu formda sadece birkaç kilise var.

Gorokhovaya'daki Rotunda

Burası belki de St. Petersburg'daki en gizemli ve esrarengiz yerdir. Bu rotunda ile ilgili birçok efsane var. Burada bir zamanlar bir genelev olduğunu, Lenka Panteleev ve Rasputin'in bir zamanlar burada yaşadığını ve burada belki de Masonlara inisiye olduklarını söylüyorlar. Göre Resmi sürüm, bu bina Ustinov adlı bir tüccarın emriyle laik bir amaç için, daire kiralamak için inşa edildi. 'de inşaat tamamlandı ve müşteri memnun kaldı. Ancak, yerel halk arasında daha popüler olan başka bir versiyon var. Binanın başlangıçta ya Satanistler ya da Mason Locası için tasarlandığına inanılıyor. Pek çok versiyon var, ancak herkesin bir kanıtı var - pentagramlara benzer garip bir kafes deseni.

Rotunda mimaride değil

Tipografide rotunda, bir tür gotik tiptir. Geometride beşgen bir rotunda kavramı vardır - bu, icosidodecahedron'un yarısını oluşturan çokyüzlü bir gövdedir. Orta Çağ'da danslara, bir daire içinde yürümenin alışılmış olduğu rotunda da deniyordu. Örneğin, yuvarlak dans. özel çeşit kadın pelerini rotunda da denir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası