uçakta sıvı taşıma kuralları thy / El Bagajı Kuralları Farklı Havayollarının El Bagajı Kuralları | momomdo Keşfet

Uçakta Sıvı Taşıma Kuralları Thy

uçakta sıvı taşıma kuralları thy

El bagajı konusunda yapılması ve yapılmaması gerekenleri anlamak oldukça karmaşık olabiliyor ve bu da yetmezmiş gibi, havayolları da el bagajının ağırlığında ve boyutunda farklı kurallar ve standartlar uygulayabiliyor. O rahatsız edici ücretleri ödemek zorunda kalmamak için, evden çıkmadan önce kullandığın havayolunun özel koşullarından haberdar olmak çok iyi bir fikir.

Ayrıca, güvenlik kontrolünden sorunsuz bir şekilde geçmek için yanında neler getirebileceğini kontrol etmeyi de unutmamalısın. Yazımızı okuyarak, o karmaşık el bagajı kurallarını ve en popüler havayollarından bazılarının özel koşullarını iyice anlayacak ve bir sonraki macerana iyi bir şekilde hazırlanmış olacaksın.

Belirli havayollarının el bagajı kuralları

Türk Hava Yolları el bagajı kuralları

Türk Hava Yolları, yılında 5 uçakla başladığı yolculuğuna bugün, uçaktan oluşan filosu ile devam ediyor. Sektör için bayrak taşıyıcı konumunda olan THY, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde filo yaş ortalamasını korumak suretiyle yılı sonunda kargo uçakları dâhil, toplam uçak sayısını olarak hedefliyor.

THY el bagajı kuralları:

THY’de el bagajınla birlikte el çantası, fotoğraf makinesi, çanta tipi bebek puseti, dizüstü bilgisayar ya da sivri uçlu olmayan şemsiye gibi kişisel eşyalarından biri kabinde ücretsiz taşınıyor.

THY el bagajı hakkı: 8kg

THY el bagajı boyutları:
Yükseklik: 55cm
Genişlik: 40cm
Derinlik: 23cm

Pegasus el bagajı kuralları

Düşük maliyetli havayolu taşıyıcısı olarak hizmete başlayan Pegasus Airlines, yılından bu yana aktif olarak faaliyet gösteriyor.

Pegasus el bagajı kuralları:

Pegasus Airlines’ta el bagajının bir adedi geçmemesi gerekiyor. El bagajı hakkının, serbest bagaj hakkına eklenmesi ise mümkün olmuyor.

Pegasus el bagajı hakkı: 8 kg

Pegasus el bagajı boyutları:
Yükseklik: 55 cm
Genişlik: 40 cm
Derinlik: 20 cm

AtlasGlobal el bagajı kuralları

Atlasglobal 14 Mart ’de Türkiye’de “Tarifesiz İç Hat ve Dış Hat Uçuşlarda Yolcu ve Kargo Taşımacılığı” gerçekleştirmek üzere kurulmuştur. Atlasglobal 35 farklı ülkede 50’den fazla noktaya uçuyor. Türkiye içerisinde ve Asya, Rusya, BDT Bölgesi, Orta Doğu ve Avrupa’ya tarifeli uçuşlar gerçekleştiriyor.

Atlasglobal el bagajı kuralları:

Atlasglobal kabin el bagaj standart ölçüsünde (boyutların toplamı max cm olan ve ağırlığı max 8 kg) olan müzik aletlerinin kabinde taşınmasına izin veriyor.

Atlasglobal el bagajı hakkı: 8 kg

Atlasglobal el bagajı boyutları:
Yükseklik: 56 cm
Genişlik: 45 cm
Derinlik: 25 cm

Onur Air el bagajı kuralları

Düşük maliyetli hava taşımacılığı için yola çıkan Onur Air, günümüzde iç hatlarda 14 önemli noktaya, dış hatlarda ise tarifeli ve tarifesiz olarak 25 ülkede &#;yi aşkın noktaya uçuş düzenliyor.

Onur Air el bagajı kuralları:

Onur Air’de el bagaj limitlerini aşan müzik aletlerinin kabinde taşınabilmesi için ikinci bir koltuk satın alınması gerekiyor. Altın taşıyan yolcular ise mevzuat uyarınca tüm izinleri almak ve bunları belgelemek ile yükümlü.

Onur Air el bagajı hakkı: 8 kg

Onur Air el bagajı boyutları:
Yükseklik: 56 cm
Genişlik: 45 cm
Derinlik: 25 cm

Anadolujet el bagajı kuralları

Anadolu’yu birbirine bağlamak, Anadolu’nun havayolu ulaşım ihtiyacını daha ekonomik bir yolla karşılamak üzere kurulan Anadolujet bir Türk Hava Yolları markasıdır. 68 hatta karşılıklı uçuş gerçekleştiren Anadolujet, ücretsiz ikram ve ücretsiz bagaj hakkı servisleri; havalimanı otoparkı, özel yolcu salonları, ekonomik araç kiralama olanakları ve otel rezervasyonu ek hizmetlerini de sunuyor.

Anadolujet el bagajı kuralları:

Anadolujet’te kabin bagajı ağırlık olarak limitlere uygun olmasına rağmen boyut olarak limitlerin dışında ise; yolcudan bagajın ağırlığı kadar fazla bagaj ücreti tahsil edilerek kargo kompartımanında taşınmak üzere uçak altına veriliyor.

Anadolujet el bagajı hakkı: 8 kg

Anadolujet el bagajı boyutları:
Yükseklik: 55 cm
Genişlik: 40 cm
Derinlik: 23 cm

SunExpress el bagajı kuralları

SunExpress, Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın eşit ortaklığında yılında Antalya’da kurulmuştur. Almanya başta olmak üzere, uzun süre Avrupa ile Antalya arasında turistik charter seferleri düzenleyen SunExpress, yılında başlattığı Antalya-Frankfurt uçuşlarıyla, Türkiye’nin yurtdışına tarifeli sefer düzenleyen ilk özel havayolu oldu.

SunExpress el bagajı kuralları:

SunExpress’te uçağa biniş öncesinde yapılan kontrolde, uygun ebat ve ağırlığı aştığı tespit edilen el bagajları, uçağa kabul edilmiyor veya havalimanı koşulları doğrultusunda ek ödeme ile uçağın kargo bölümünde naklediliyor.

SunExpress el bagajı hakkı: 8 kg

SunExpress el bagajı boyutları:
Yükseklik: 55 cm
Genişlik: 40 cm
Derinlik: 20 cm

Ryanair el bagajı kuralları

Ryanair ’te kuruldu ve günümüzde Avrupa’nın en büyük havayolu şirketidir. Ryanair, kurucusu Christy Ryan’ın adını taşıyor ve Avrupa’nın ilk düşük maliyetli havayoluydu. Ryanair bugün dünyanın 26 ülkesine yayılmış noktaya uçuşlar gerçekleştiriyor.

Ryanair el bagajı kuralları:

Ryanair ile seyahat ederken yanında ufak bir çanta getirebiliyorsun. Buna ek olarak bir kabin bagajı da getirebilirsin, ancak son değişikliklerden dolayı kabin bagajı için &#;Priority&#; yolcusu olman gerekiyor, bu da uçak biletine biraz daha fazla ödemen anlamına geliyor. Ryanair&#;ın el bagajı kurallarıyla ilgili en son bilgileri her zaman buradan bulabilirsin.

Ryanair el çantası boyutları:
Yükseklik: 25cm
Genişlik: 40cm
Derinlik: 20cm

Kabin bagajı boyutları:
Yükseklik: 55cm
Genişlik: 40cm
Derinlik: 20cm

Kabin bagajı hakkı: Maks. 10kg

Norwegian el bagajı kuralları

Norwegian, ’te kurulan Norveçli bir düşük maliyetli havayoludur. Norwegian bugün İskandinavya’nın en büyük ikinci havayolu şirketi ve Avrupa’nın düşük maliyetli havayolları arasından da en büyük üçüncüsü. Bu havayolu Avrupa, Kuzey Afrika ve Orta Doğu’da ’ü aşkın noktaya uçuyor.

Norwegian el bagajı kuralları:

Norwegian ile seyahat ederken, yanında el bagajı ve ek olarak önündeki koltuğun altına sığabilecek küçük bir kişisel eşya (el çantası veya dizüstü bilgisayarı çantası gibi) getirebiliyorsun. Norwegian&#;ın el bagajı kurallarıyla ilgili en son bilgileri her zaman buradan bulabilirsin.

Norwegian el bagajı hakkı: 10 &#; 15kg
(el bagajı ağırlığı sınırlamaları uçak biletine göre değişiyor)

Norwegian el bagajı boyutları:

Yükseklik: 55cm
Genişlik: 40cm
Derinlik: 23cm

Qatar Airways el bagajı kuralları

Katar&#;ın bayrak taşıyıcı olan Katar Havayolları (Qatar Airways) bugün &#;den fazla destinasyona uçmaktadır. Ortadoğu&#;nun en hızlı büyüyen havayolu olarak görülen Qatar Airways, Türkiye&#;den de bir çok uçuş gerçekleştiriyor.

Qatar Airways el bagajı kuralları:

Qatar Havayolları ile seyahat ederken el bagajınıza ek olarak küçük bir el çantası, şemsiye, koltuk değneği ya da baston, bir adet küçük fotoğraf makinası, kitap, bebek taşıma sepeti ve duty- free&#;den alınmış ürünler getirebilirsin.

Qatar Airways el bagajı hakkı: 7 kg (Ekonomi sınıfı) &#; 15 kg (First class ve Business class)

Qatar Airways el bagajı boyutları: 

Yükseklik: 50cm
Genişlik: 37cm
Derinlik: 25cm

SAS el bagajı kuralları

Scandinavian Airlines (İskandinav Hava Yolları), SAS olarak da biliniyor ve ’da kuruldu. SAS; Danimarka, İsveç ve Norveç’in bayrak taşıyıcısıdır ve dünyanın pek çok noktasına yaptığı uçuşlarla İskandinavya’nın en büyük havayoludur. SAS ayrıca dünyanın en büyük havayolu ittifakı Star Alliance’ın kurucu üyelerinden de biridir.

SAS el bagajı kuralları:

SAS ile seyahat ederken yanında el bagajınla birlikte fazladan bir el çantası veya laptop çantası getirebiliyorsun. SAS&#;ın el bagajı kurallarıyla ilgili en son bilgileri her zaman buradan bulabilirsin.

SAS el bagajı hakkı: Maks. 8kg

SAS el bagajı boyutları:
Yükseklik: 55cm
Genişlik: 40cm
Derinlik: 23cm

SAS ek çanta boyutları:

Yükseklik: 40cm
Genişlik: 30cm
Derinlik: 15cm

easyJet el bagajı kuralları

easyJet, işadamı Stelios Haji-Ioannou tarafından ’te Büyük Britanya’da kuruldu. Günümüzde Ryanair’ın ardından Avrupa’nın en büyük ikinci düşük maliyetli havayoludur. easyJet, 30’dan fazla ülkede yüzlerce noktaya uçuş gerçekleştiriyor ve özellikle de Fransa, İspanya ve İtalya’da faaliyet gösteriyor.

easyJet el bagajı kuralları:

easyJet ile seyahat ederken yanında normalde sadece bir parça el bagajı getirebiliyorsun. Bunun istisnası ise easyJet Plus kartının veya Flexi biletinin olması, Up Front (hızlı biniş – iniş) veya Extra Legroom (ekstra bacak mesafesi) yolcusu olman veya kucağında bir bebekle (2 yaşından küçük) seyahat ediyor olmandır. easyJet&#;in el bagajı kurallarıyla ilgili en son bilgileri her zaman buradan bulabilirsin.

easyJet el bagajı hakkı: Ağırlık sınırı yok
(koltuk üzerindeki bölmeye kaldırabiliyor olman gerekir)

easyJet el bagajı boyutları:
Yükseklik: 56cm
Genişlik: 45cm
Derinlik: 25cm

KLM el bagajı kuralları

KLM veya KLM Royal Dutch Airlines, ’da Hollanda’nın ulusal havayolu olarak kuruldu. ’te Air France ile birleşti ve bugün tüm dünyada ’tan fazla noktaya giden uçuşlar sunuyor.

KLM el bagajı kuralları:

KLM ile seyahat ederken yanında bir parça el bagajı ile bir aksesuar, örneğin bir el çantası, evrak çantası veya dizüstü bilgisayarı getirebiliyorsun. Ancak, el bagajı ve fazladan getirdiğin çantanın birlikte toplam ağırlığının 12kg’ı (ağırlık sınırlamaları uçak biletine bağlıdır) aşmaması gerekiyor. KLM&#;nin el bagajı kurallarıyla ilgili en son bilgileri her zaman buradan bulabilirsin.

KLM el bagajı hakkı: fazladan küçük bir çanta da dâhil kg

KLM el bagajı boyutları: 
Yükseklik: 55cm
Genişlik: 35cm
Derinlik: 25cm

Ek çanta boyutları:
Yükseklik: 40cm
Genişlik: 30cm
Derinlik: 15cm

Air France el bagajı kuralları

Air France ’te kuruldu ve eskiden Fransa&#;nun ulusal havayoluydu. Şirket ’te KLM ile birleştiği için günümüzde Air France-KLM ortaklığının bir parçasıdır. Günümüzde birlikte ülkede ’tan fazla noktaya uçuşlar gerçekleştiriyorlar. Ortaklık günümüzde özellikle Paris ve Amsterdam’da faaliyet gösteriyor.

Air France el bagajı kuralları:

Air France uçuşundayken, yanında el bagajına ek olarak fazladan bir el çantası veya dizüstü bilgisayarı çantası getirebiliyorsun. Ancak, el bagajı ve fazladan getirdiğin çantanın birlikte toplam ağırlığının 12kg’ı aşmaması gerekiyor. Air France&#;ın el bagajı kurallarıyla ilgili en son bilgileri her zaman buradan bulabilirsin.

Air France el bagajı hakkı: kg
(el bagajı ağırlık sınırlamaları uçak biletine bağlıdır)

Air France el bagajı boyutları:
Yükseklik: 55cm
Genişlik: 35cm
Derinlik: 25cm

Air France ek çanta boyutları:
Yükseklik: 40cm
Genişlik: 30cm
Derinlik: 15cm

Emirates el bagajı kuralları

Emirates dünyanın en büyük dördüncü havayoludur ve kraliyet ailesinden aldığı destekle ’te Dubai’de kurulmuştur. Emirates tüm dünyada noktaya uçuyor ve Skywards sık uçuş programının da bir parçasıdır.

Emirates el bagajı kuralları:

Emirates ile seyahat ederken yanında sadece bir parça el bagajı getirebiliyorsun. Emirates&#;in el bagajı kurallarıyla ilgili en son bilgileri her zaman buradan bulabilirsin.

Emirates el bagajı hakkı: 7kg

Emirates elbagajı boyutları:

Yükseklik: 38cm
Genişlik: 55cm
Derinlik: 20cm

Lufthansa el bagajı kuralları

Lufthansa en büyük Alman havayoludur ve ’te kurulmuştur. Lufthansa, dünyanın en büyük havayolu ittifakı Star Alliance’ın kurucu üyelerindendir.

Lufthansa el bagajı kuralları:

Lufthansa ile seyahat ederken el bagajınla birlikte fazladan bir el çantası veya dizüstü bilgisayarı çantası getirebiliyorsun. Lufthansa&#;nın el bagajı kurallarıyla ilgili en son bilgileri her zaman buradan bulabilirsin.

Lufthansa el bagajı hakkı: 8kg

Lufthansa el bagajı boyutları: 

Yükseklik: 40cm Genişlik: 55cm Derinlik: 23cm

Lufthansa ek çanta boyutları:

Yükseklik: 30cm
Genişlik: 40cm
Derinlik: 10cm

British Airways el bagajı kuralları

British Airways ’te kuruldu ve yolcu sayısı söz konusu olduğunda easyJet’in ardından Birleşik Krallık’ın en büyük ikinci havayoludur. British Airways tüm dünyada noktaya uçuş gerçekleştiriyor ve oneworld havayolu ittifakının kurucu üyelerindendir.

British Airways el bagajı kuralları:

British Airways ile seyahat ederken el bagajınla birlikte fazladan bir el çantası veya dizüstü bilgisayarı çantası getirebiliyorsun. British Airways’in el bagajı kurallarıyla ilgili en son bilgileri her zaman buradan bulabilirsin.

British Airways el bagajı ağırlığı: 7kg

British Airways elbagajı boyutları:

Yükseklik: 45cm Genişlik: 56cm Derinlik: 25cm

British Airways ek çanta boyutları: 

Yükseklik: 45cm
Genişlik: 36cm
Derinlik: 20cm

El bagajımda neler taşıyabilirim?

El bagajına neler koymana izin verildiğini biliyor musun?

Uçakta kabine alınmayan eşyalar neler? Aşağıda genel kurallara dair kısa bir rehber bulacak ve böylece güvenlik kontrolünden çabucak geçme şansını artıracaksın.

Uçaklarda sıvı

Uçakta parfüm taşımak yasak mı? Uçaklarda sıvı kısıtlaması var mı? Konu sıvılar olduğunda dikkati elden bırakmaman oldukça önemli. Sıvı denince aklına su ve diğer içecekler geliyor olabilir ama aslında deodorant, parfüm, kremler, losyonlar ve benzer türde akıcı her şey bu kapsama giriyor.

Kabine getirdiğin sıvıların her biri en fazla ml olabilir, yani mesela yanında 50ml’lik sürülebilir deodorant veya nemlendirici getirebilirsin. Tüm sıvıların da bir litrelik, içi görünen, fermuarlı bir çantaya birlikte sığıyor olması gerekiyor.

Eğer bu türde bir plastik çantan yoksa havalimanından satın alarak, güvenlik kontrolünden geçmeden önce ürünlerini içine koyabilirsin. Güvenlik taramasından ayrı bir tepside geçeceğinden, sıvılarını koyduğun çantayı el bagajının en üstüne koymak da iyi bir fikirdir.

Uçakta el bagajında makyaj malzemesi

Tüm sıvı ürünlerin yukarıda anlatıldığı gibi fermuarlı çantada geçmesi gerekiyor ama sıvı olmayan kozmetik malzemeleri (örn. kompakt pudra) makyaj çantanda durabilir. Yalnız maskaranın bile sıvı sayıldığını aklından çıkarmamalısın.

Uçakta yiyecek

Uçakta yiyecek taşınır mı? El bagajında atıştırmalıklar getirmene izin veriliyor ama yanında getirdiğin her içeceğin sıvı sayıldığını ve sıvı kısıtlamalarına uygun şekilde paketlenmesi gerektiğini unutmamalısın (kap başına ml ve fermuarlı çantandaki diğer sıvılarla birlikte duruyor olmalı).

Genellikle uçağa yemek çantası getirmene de izin veriliyor ama kurallar değişiklik gösterebileceğinden tercih ettiğin havayoluna danışmayı ihmal etmemelisin.

Özel durumlar

mililitre sıvı sınırlaması için bazı istisnalar bulunuyor ve bunların arasında genellikle ml’yi aşan kutularda satılan bebek mamaları ve formülleri, özel beslenme programı gıdaları ve benzeri ürünler yer alıyor. Bunların yine de güvenlik kontrolünden geçmesi gerekiyor ve sadece uçuş için gerekli miktarda getirmene izin veriliyor.

İlaçlar

El bagajında ilaç getirmene izin veriliyor ve bunlar akışkan olsalar bile sıvı kurallarına uymaları gerekmiyor. Yine de, özellikle de yanında ml sınırını aşan akışkan ilaçlar getiriyorsan, uçakta kullanacağın reçeteli ilaçların reçetesini de yanında taşıman öneriliyor. Çünkü güvenlik kontrolünde görmek isteyebilirler.

Ayrıca, ilacın için belirli bir ek belgeye (örn, doktorundan seyahat mektubu veya ilaç pasaportu) ihtiyacın olup olmadığını kontrol etmek de iyi bir fikirdir.

Sigaralar

El bagajında sigara da taşıyabiliyorsun ama gideceğin ülkeye kaç tane sigara götürmene izin verildiğini kontrol etmeyi unutmamalısın. Ancak, sadece yolculuk için ihtiyaç duyacağın miktarda getiriyorsan bir sorun çıkmayacaktır. Kişi başına sadece bir çakmak getirilmesine izin verildiğini ve yangın tehlikesi teşkil ettiğinden el bagajında değil de üzerinde taşıman gerektiğini de aklında bulundurmalısın.

Elektronik sigaralar

El bagajında elektronik sigara getirmene de izin veriliyor ama üzerinde tehlike işareti olan nikotin likitleri getiremiyorsun. Ancak, ml’den az şişelerde elektronik sigara likitleri getirebilirsin ama bunların da fermuarlı çantada yer almaları gerektiğini unutmamalısın.

Tercih ettiğin havayolunun uyguladığı el bagajı kurallarını kontrol etmek için sabırsızlanıyor musun? Aşağıdaki açılır menüden havayolunu seç ve dünyanın en iyi havayolu için el bagajı kurallarını ve boyutlarını öğrenmeye hazırlan:

Maxwell Scott Bags’in desteğiyle

Uygun uçak bileti fiyatlarını karşılaştır

Otel fiyatlarını karşılaştır

Okumaya devam et:

Sıvı kısıtlamalarının dayanağı uluslaarası kurallar olup ülkemizde SHGM’nin talimatı ile 1 mart tarihi itibari uygulama başlamıştır.

Sıvı kısıtlamaları uygulaması yurtiçi, yurtdışı ve transfer uçuşları kapsar.

Sıvı kısıtlamalarına genel olarak, sıvı, aerosol ve jeller girer.
Örneğin;

 - Su, şurup, içecekler dahil her türlü sıvı

 - Kremler, losyonlar, yağlar (kozmetik yağlar dahil), parfümler, maskara dahil her türlü makyaj malzemesi (katı halde olan rujlar hariç)

 - Traş köpükleri, deodorantlar

 - Diş macunu dahil her türlü macun kıvamındaki maddeler

 - Reçel, bal, yoğurt, pekmez ve salça gibi tam katı halinde olmayan yiyecekler

 - Kontak lens sıvıları

 - Şampuanlar

 - Yukarıda sayılan maddelere benzeyen diğer maddeler


İstisna olarak;


 - İlaçlar (Yolcunun kimliğini belirten bir reçeteye yazılı olmak veya yolcunun bu ilaçları kullanması gerektiğini belirten bir sağlık raporunun/belgesi ibrazı ile ve orijinal ambalajında olmak koşuluyla)

 - Bebek mamaları (Bebeğin de uçakta seyahat ediyor olması koşuluyla ve yalnızca yolculuk süresince ihtiyaç duyulabilecek miktar kadar.)

 

Ancak kontrol noktasında güvenlik görevlileri istisnai durumu belgelemenizi veya ilacı/mamayı/sıvıyı tatmanızı talep edebilir.

Uçağa yanınızda taşıyacağınız el bagajında/çantasında sadece 1 adet, 1 litrelik ağzı kilitli torba içerisinde her biri maksimum mililitrelik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz.


Ağzı kilitli torba olarak 1 litrelik (yaklaşık 20cm x 20 cm) kilitli buzdolabı poşeti kullanabilirsiniz.

Son güvenlik kontrol noktasında sıvılarınızın içinde olduğu kilitli poşeti çantanızdan çıkararak x-ray cihazına ayrı olarak koymanız gerekmektedir.


Gümrüksüz (Duty Free) satış mağazalarından satın alınan ve yukarıda belirtilen sıvı, jöle, aerosol ve sprey tanımlanmasına giren ürünlerin yolcu beraberinde kabinde taşınması aşağıda belirtilen şartlarda mümkün olabilir:

 

  1. Yolcunun satın aldığı ürünler, mağaza tarafından sağlanan standartlara uygun kurcalandığında belli olan bir poşete konulur.
  2. Ürünler poşete yerleştirildikten sonra, alışveriş fişinin veya faturanın bir nüshası dıştan okunacak şekilde poşetin içine konulacaktır. Alışveriş fişi veya fatura uçuşun yapılacağı günün tarihini taşımalıdır. (Bu uygulamada saat ’a kadar kalkış yapması planlanmış uçuşlarda bir gün önceki tarih kabul edilebilir. Ayrıca tehirler (gecikme) nedeni ile fiili kalkışları ertesi güne sarkan uçuşlarda da bir  önceki gün tarihi kabul edilecektir.) Fiş veya faturada ayrıca uluslararası kodlar kullanılarak mağazanın bulunduğu ülke (TUR), Havaalanı, Havayolu İşletmesi (Uçakta yapılan satışlar için), poşetteki malzemelerin cins ve miktarlarını gösteren liste ile mümkün olduğu takdirde yolcunun adı-soyadı ve uçuş numarasına da yer verilecektir.
  3. Uçakta satılan gümrüksüz ürünler de, yolcunun seyahatine başka bir seferle devam edecek olması durumunda, bu usul ve esaslara tabi olacaktır.

 

Gümrüksüz mağazadan veya uçuş esnasında  aldığınız ürünler görevli tarafından faturası ile birlikte özel poşete konacak ve poşetin ağzı yapıştırılacaktır. Bu poşet ve ürüne ait fatura güvenlik kontrol noktasında kontrol edildikten sonra uçağa alınmasına müsaade edilecektir.

 

Eğer varış noktanıza başka bir havaalanında aktarma yaparak gidecek iseniz son ineceğiniz havaalanına kadar mağazada veya uçakta verilen özel gümrüksüz alışveriş torbasını açmamanız büyük önem arz etmektedir. Aksi halde aktarma yaptığınız havaalanında poşetin içeriğine el konabilir.

 

Eğer tereddüdünüz var ise lütfen seyahatinizden önce havayolu şirketi veya seyahat acentenize sorunuz. Havaalanındaki güvenlik görevlileri ve havayolu şirketi personeline yardımcı olunuz.

 

 

Uçakaltı bagajında sıvı kısıtlaması yoktur ancak; tehlikeli maddeler sınıfına giren sıvılarda havayolu işletmesinin politikasına uyulmalıdır.

Yolcu olarak seyahat eden uçuş ekibi/personel sıvı kısıtlamasına tabidir.

Bu kuralların dışında kalan uygun olmayan her türlü sıvı , güvenlik kontrol noktasında bulunan sıvı imha kutularına atılacaktır.

Kabin/El Bagajı Nedir

El Bagajı Nedir?
El bagajı ya da kabin bagajı, belirli kurallar çerçevesinde olmak üzere yolcuların uçakta yanına alabildiği eşyaların bütününü kapsar. El çantası, dizüstü bilgisayar çantası vb. eşyalarınızı, kontrol noktalarından geçirmek kaydı ile uçağın içine alabilir, dilerseniz kabin içerisinde bulunan dolaplara yerleştirebilirsiniz.
El Bagajı Taşıma Kuralları Nelerdir?
Uçak içerisine, yalnızca 1 adet ve boyutları en fazla 55x40x20 cm ebatlarında olan kabin bagajınızı getirebilirsiniz. (Pegasus Havayolları)
Kabin bagajı olarak taşınmasını istediğiniz bagajınızın, başüstü dolabına ya da koltuk altına sığabilecek ölçülerde ve ağırlıkta olması gerekir.
Bu ölçüler, 23x40x55 cm ve 8 kg olarak belirlenmiştir. (THY)
Uçak bileti alırken kabin bagajı olarak neleri yanınıza alıp alamayacağınızı bilmeniz gerekir. Uçuş güvenliği gereği, uçuş sırasında problemlere neden olabilecek ve taşınması yasak eşyalar hakkında müşteri hizmetlerinden bilgi alabilirsiniz.
Hangi Eşyalar El Bagajında Taşınmaz?
Parfüm, deodorant, kontakt lens solüsyonu gibi yasak olmayan sıvı maddeleri, ml'den daha küçük boyutlardaki orijinal kutularında olmak üzere, kabin içinde taşıyabilirsiniz. Kutu boyutu ml üzerinde olan kutular, içerisinde daha az sıvı varsa bile, kabinde taşınamamaktadır. Ayrıca ’er ml halindeki tüm sıvı kutularının 1 litrelik kilitli bir şeffaf poşet içinde muhafaza edilmesi gerekir. Bu poşetten kabinde yalnızca bir adet taşıyabilirsiniz.
El Bagajında Sıvı Kısıtlaması Uygulaması Nedir?
Uluslararası kurallara göre artık 1 Nisan tarihinden itibaren tüm uçuşlarda el bagajında 1 litrelik ağzı kilitli poşet içerisinde her biri en fazla ml.’lik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz. Her yolcu sadece 1 tane poşet taşıyabilir; bunun için 1 litrelik buzdolabı poşetlerini kullanabilirsiniz. Check-in’e verdiğiniz bagajlar bu sınırlamanın dışındadır.
Kısıtlamaya Neler Dahildir?
Su, şurup, içki dahil her türlü sıvı, Deodorantlar, macun kıvamındaki maddeler, Reçel, bal, yoğurt, pekmez ve salça gibi tam katı halinde olmayan yiyecekler, 
Hangi Durumlar İstisnadır?
İlaçlar (Reçete, sağlık raporu ve orijinal ambalajında olmak koşuluyla) Bebek mamaları (Bebeğin uçakta olması ve yolculuk süresince tüketebileceği miktar kadar)
Not: Güvenlik görevlileri bu istisnai durumu belgelemenizi ve ilacı/sıvıyı/ mamayı tatmanızı talep edebilir.
Gümrüksüz Mağazadan Aldığım Ürünlerde Uygulama Nasıl İşleyecek?
Gümrüksüz mağazadan veya uçuş esnasında aldığınız ürünler görevli tarafından faturası ile birlikte özel poşete konacak ve poşetin ağzı yapıştırılacaktır. Bu poşet ve ürüne ait fatura, güvenlik kontrol noktasında kontrol edildikten sonra uçağa alınacaktır. Eğer varış noktanıza başka bir havaalanında aktarma yaparak gidecekseniz, son ineceğiniz havaalanına kadar mağazada veya uçakta verilen özel gümrüksüz alışveriş torbasını açmamanız önem taşımaktadır. Aktarma yapacağınız havaalanındaki sıvı kısıtlamaları uygulamaları hakkında ayrıntılı bilgiyi gümrüksüz mağazalardan öğrenebilirsiniz.
Tıraş köpüğü ve diş macununuzu kabinde taşıyabilirsiniz.
Katı ve sıvı ilaçlarınızı, orijinal paketinde olması ve yanınızda ilaç kullanmanız gerektiğini belirten doktor raporu bulunması şartlarıyla, kabin bagajında taşıyabilirsiniz.
Bebekle yolculuk etmeniz durumunda, uçuş sırasında bebeğinizin ihtiyacını karşılayacak kadar sıvı ya da katı bebek mamasını kabinde taşıyabilirsiniz.
Solunum cihazınızı kabinde taşıyabilirsiniz.
Kabin bagajında olması ve silah biçiminde olmaması koşuluyla, bir adet çakmağı kabin içinde taşıyabilirsiniz.
Krem, losyon, maskara, ruj gibi makyaj malzemelerinizi kabinde taşıyabilirsiniz.
Özel çantasında olmak üzere, tenis ya da squash raketinizi kabinde taşıyabilirsiniz.
Kabin bagajında orijinal ambalajsız, reçetesiz ya da doktor raporsuz ilaçlar taşınmaz.
Bagajlarınızı hazırlarken hava yolları kurallarını göz önünde bulundurmanız, güvenlik kontrolünden sorunsuz bir şekilde geçmenizi sağlar. Seyahat edeceğiniz noktaya zamanında ve konforlu bir şekilde ulaşmanız için check-in kuralları ile beraber el bagajı kurallarına tamamen uymanız gerekmektedir.

Kabin/El bagajı ile ilgili tüm detaylara farklı havayollarına ait ilgili sayfalardan ulaşabilirsiniz:
seafoodplus.info
seafoodplus.info

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir