instagram ip veriyor mu / Instagram Hangi Durumlarda IP Verir? - Güncel Oku

Instagram Ip Veriyor Mu

instagram ip veriyor mu

Kolluk Kuvvetlerine Yönelik Bilgiler

Bu operasyonel kurallar, Instagram hesap kayıtlarını talep eden kolluk kuvvetleri yetkililerine yöneliktir. Bu bilgiler her zaman değişebilir.

Kullanıcı Bilgilerine Yönelik Talepler

Hesap kayıtlarını yalnızca hizmet koşullarımıza ve federal Kayıtlı İletişimler Yasası ("SCA"), 18 U.S.C.Kısım 2701-2712 dahil ilgili yasalara uygun olarak açıklıyoruz. SCA'ye göre:

  • Hizmetin adı, uzunluğu, kredi kartı bilgileri, e-posta adresleri ve varsa yakın zamandaki giriş/çıkış IP adresleri dahil, temel abone kayıtlarının (18 U.S.C. Kısım 2703(c)(2) altında tanımlanmıştır) ifşası için yasal bir cezai soruşturmayla ilişkili geçerli bir mahkeme celbi gerekmektedir.
  • Yukarıda belirtilen temel abone kayıtlarına ek olarak mesaj başlıkları ve IP adresleri içerebilen iletişim içerikleri hariç olmak üzere, hesapla ilgili belirli kayıtların veya başka bilgilerin açıklanmasını zorunlu kılmak için 18 U.S.C Kısım 2703(d) kapsamında bir mahkeme emri gereklidir.
  • Mesajlar, fotoğraflar, yorumlar ve konum bilgileri gibi bilgiler dahil, herhangi bir hesapla ilgili olarak saklanan içeriklerin ifşası için olası bir neden gösterildikten sonra Federal Cezai Prosedür Kuralları veya eşdeğer Eyalet yetki prosedürlerine göre çıkarılmış bir arama emri gerekmektedir.

Sakladığımız bazı bilgiler otomatik olarak toplanırken, diğer bilgilerin kullanıcı tarafından sağlandığı unutulmamalıdır. E-posta ya da kimlik doğrulaması yapmayız ve insanların Instagram'da gerçek adlarını veya kimliklerini kullanmalarını şart koşmayız.

Instagram hakkında daha fazla bilgi için lütfen Gizlilik İlkemizi ve Kullanım Koşullarımızı okuyun.

Verilerin Muhafazası ve Ulaşılabilirliği

Farklı türde bilgileri farklı zaman aralıkları boyunca tutmaktayız. Instagram'daki gerçek zamanlı içeriklerin hacmi düşünüldüğünde, bazı bilgiler yalnızca kısa bir süre için saklanabilmektedir. Yasal olarak geçerli bir koruma isteği almadıkça kolluk kuvvetlerine temin etmek amacıyla veri tutmamaktayız.

Dahil Edilmesi Gereken Bilgiler

Tüm talepler, özellikle talep edilen belirli veri kategorileri ile isteğin tarih sınırlamaları ve aşağıdaki öğeler eklenerek gönderilmelidir:

  1. İstek sahibi mercinin ve temsilcinin adı, kolluk kuvvetleri domaininden e-posta adresi ve doğrudan iletişim telefon numarası.
  2. Söz konusu Instagram hesabının ilgili tarihteki kullanıcı adı, talep edilen belirli bilgilerin neler olduğu ve bu bilgilerin soruşturmanızla olan ilişkisi. Kullanıcı adları sabit değildir ve kullanıcı adıyla birlikte ilgili tarihi içermeyen talepleri işleme almamız mümkün olmamaktadır.

Acil Talepler

Bir çocuğa zarar gelmesi olasılığı veya herhangi bir kişinin ölüm riski ya da ciddi fiziksel yaralanması ile ilgili ve gecikme olmaksızın bilgilerin açıklanmasını gerektiren bir durumda, kolluk kuvvetleri yetkilileri facebook.com/records adresindeki Kolluk Kuvvetleri Çevrimiçi Talepler Sistemi'nden talep gönderebilir.

Önemli not: Bu e-posta adresine emniyet teşkilatı yetkilisi olmayan kişilerin gönderdiği mesajları okumayacağız ve yanıtlamayacağız. Acil bir durumla karşılaşan kullanıcılar derhal ve doğrudan yerel kolluk kuvvetlerine başvurmalıdır.

Çocukların Güvenliği

Devlet kurumlarının talepleri aracılığıyla dikkatimize sunulan içerikler de dahil olmak üzere yürürlükteki yasalar doğrultusunda, dünyanın herhangi bir yerinde çocukların cinsel istismarına ilişkin olarak sitemizde belirlenen tüm durumları Ulusal Kayıp ve İstismara Uğramış Çocuklar Merkezi'ne (National Center for Missing and Exploited Children, NCMEC) bildiriyoruz. NCMEC, mağdurlara yardımcı olmak için bu tür konuları dünyanın dört bir yanındaki kolluk kuvvetlerine sevk eder.

Bir talep çocuk istismarı veya çocukların korunması konularıyla ilgiliyse lütfen bu sorunlarla hızlı ve verimli şekilde ilgilenebilmemizi sağlamak için talebinizde ilgili durumları belirtin (ve ilgili NCMEC rapor tanımlayıcılarını dahil edin).

Uluslararası Adli İşlem Gereklilikleri

Hesap kayıtlarını yalnızca ilgili hizmet koşullarına ve ilgili yasalara uygun olarak açıklıyoruz. Hesabın içeriklerinin açıklanmasını zorunlu kılmak için bir Karşılıklı Adli Yardımlaşma Anlaşması isteği veya istinabe müzekkeresi gerekli olabilir. Daha fazla bilgiyi Gizlilik İlkemizde bulabilirsiniz.

Hesapların Muhafazası

Resmi cezai soruşturmalarla bağlantılı hesap kayıtlarını, mahkemeden alınmış resmi bir belge elimize geçinceye kadar 90 gün boyunca korumak için gerekli adımları izleyeceğiz. Resmi kayıt koruma taleplerini facebook.com/records adresindeki Kolluk Kuvvetleri Çevrimiçi Talepler Sistemi'nden hızla iletebilir veya aşağıda belirtildiği gibi e-posta veya posta yoluyla gönderebilirsiniz.

Kullanıcı Rızası

Kolluk kuvvetleri, bir Instagram kullanıcısı hakkında bilgi istiyorsa ve kullanıcı ilgili görevlinin hesap bilgilerine erişmesine veya hesap bilgilerini almasına izin verdiyse kullanıcı bu bilgileri hesabından kendisi almalıdır. Mesajlar, fotoğraflar ve videolar gibi hesap içerikleri için kullanıcılar Gizlilik ve Güvenlik ayarlarından Instagram'ın "Verileri İndir" özelliğini kullanabilir.

Bildirim

İlkemiz, yasalara göre bunu yapmamız yasaklanmadığı sürece veya çocuk istismarı vakaları, acil durumlar gibi istisnai koşullar ya da bildirimin zarar verici olacağı durumlar haricinde, hizmetimizi kullanan kişilere bilgilerinin istendiğini, bilgileri açıklamadan önce bildirmektir. Bir mahkeme emrindeki belirli bir gizlilik süresinin sonunda ve istisnai koşulların artık mevcut olmadığına iyi niyetli olarak inandığımız ve başka şekilde yasalarca bunu yapmamızın yasaklanmadığı durumlarda gecikmeli bildirimde bulunuruz. Bildirimin bir soruşturmayı tehlikeye atacağına inanan kolluk kuvvetleri yetkilileri, bildirimin yasak olduğunu gösteren uygun bir mahkeme emri veya mahkemeden başka bir uygun resmi belge almalıdır. Veri talebiniz, kullanım koşullarımızın devam eden bir ihlaline dikkat çekerse kötüye kullanımın devam etmesini önlemek için kullanıcıya kötüye kullanımından haberdar olduğumuzu bildirmek dahil gerekli işlemleri gerçekleştiririz.

Tanıklık

Bilirkişi tanıklığı sunamamaktayız. Üretilen tüm kayıtlar kendi kendini doğrular niteliktedir ve kayıtları koruyan bir kişinin tanıklığını gerektirmez. Özel bir belge türü gerekiyorsa bunu lütfen kayıt talebinize ekleyin.

Maliyet Tazmini

Bilgi taleplerine yanıt verme maliyetleri için yasaların izin verdiği ölçüde tazminat isteyebiliriz. Sıra dışı veya külfetli talepler nedeniyle oluşan ek maliyetler için ücret alabiliriz. Çocuklara, bize veya kullanıcılarımıza zarar gelmesi olasılığının olduğu durumlarda ve acil taleplerde ücretlerden feragat edebiliriz.

Talep Gönderimi

İnternette:

Kolluk kuvvetleri yetkilileri talep gönderimi, takibi veya işlemi için Kolluk Kuvvetleri Çevrimiçi Talepler Sistemi'ni kullanabilir. Kolluk Kuvvetleri Çevrimiçi İstek Sistemi'ne erişmek için bir devlet kurumu tarafından verilmiş bir e-posta adresi gerekmektedir.

Lütfen unutmayın:

ABD Kolluk Kuvvetleri için:

Instagram hesap kayıtlarını talep eden kolluk kuvvetleri yetkililerinin, taleplerini şu adrese göndermesi gerekir:
Meta Platforms, Inc.,
1601 Willow Road,
Menlo Park, CA 94025.

ABD dışındaki Kolluk Kuvvetleri için:

Instagram hizmetlerinin Avrupa bölgesindeki (Birleşik Krallık hariç) kullanıcıları için hizmet sağlayıcısının ve veri sorumlusunun Meta Platforms Ireland Ltd. şirketi olduğuna lütfen dikkat edin. Talebiniz Meta Platforms Ireland Ltd. şirketine gönderilecekse şu adrese iletilmelidir:
Meta Platforms Ireland Ltd.,
Merrion Road, Dublin 4, D04 X2K5, İrlanda

Avrupa bölgesi dışındaki Instagram kullanıcıları için hizmet sağlayıcısı, Meta Platforms, Inc. şirketidir. Instagram veya Facebook kullanıcı verileri için tüm taleplerin şu adrese iletilmesi gerektiğine lütfen dikkat edin:
Meta Platforms, Inc.
1601 Willow Road,
Menlo Park, CA 94025.

Posta:

Taleplerini Kolluk Kuvvetleri Çevrimiçi Talepler Sistemi üzerinden göndermeyen kolluk kuvvetleri yetkililerinin yanıt bekleme süresi daha uzundur.

Instagram, adli yazışmalar sonucunda savcılığa ip adresi verebilir. Sivil kişilere ip adresleri verilmez ancak ortada bir suç var ise ip adresiniz devlet tarafından istenir. Ip adresi devlet tarafından istendiğinde (Yasal bir cezai soruşturma olursa) Instagram savcılığa ip adresi verir. Mahkeme emri ile kişilerin yerleri tespit edilebilir.

Instagram’ın kolluk kuvvetlerinin talepleri hakkında içeriğine buradan ulaşabilirsiniz.

Sosyal Medya Yasası ile birlikte sosyal medya platformları Türkiye’de birer temsilci açtılar. Bu durumda ip adresi bulma gibi konuların hızlanmasına vesile oldu. Eskiden bu süreç daha yavaş işlerken artık çok daha hızlı işliyor.

Fake Hesaptan ip Adresi Bulunur Mu?

Fake hesaptan ip adresi bulunur. Fake hesap sadece ad ve soyad gibi bilgilerinizi gizler ancak IP’nizi gizlemez. Bu durumda da herhangi bir yasal cezai soruşturma sürecinde ip tespiti yapılabilir. Buna bağlı olarak da Instagram fake hesabın Ip’si de bulunabilir.

Savcılık Instagram ip Adresini Kaç Günde Tespit Eder?

Olayın ciddiyetine ve yargının hızına göre bu süre değişiklik göstermektedir. Savcılık Instagram ip adresini 6 – 12 ay gibi bir sürede bulabiliyor. Unutmamak gerekir ki bu durum olayın ciddiyetine göre değişiklik gösterebilir. Birkaç ay içerisinde de ip adresi tespiti yapılabilir.

Örneğin, geçen yaşanan bir hadisede milli değerler hakaret eden bir kişini aynı gün içerisinde bulunup karakola götürülmüştü. Bu gibi durumlarda süreç birkaç gündür.

Instagram Savcılığa ip Adresi Verir Mi?

Savcılık Facebook ip Adresini Kaç Günde Tespit Eder?

Instagram’da olduğu gibi Facebook’da da yargının hızına göre ip tespit etme süresi değişebilir. Facebook ip adresi de 6 – 12 aylık süreç içerisinde bulunabilir ancak önemli bir olay varsa daha kısa sürede ip adresinizi bulabilirler. Her şeyin bir mahkeme emrine baktığını unutmamak gerekir.

Savcılık Twitter ip Adresini Kaç Günde Tespit Eder?

Savcılık, Twitter ip adresini 6 – 12 aylık gibi bir sürede tespit eder. Bu süre yavaş işleyen bir soruştumada görülür ancak ciddi bir durum varsa çok kısa sürede Twitter ip adresi tespiti yapılır ve ilgili kişi bulunabilir.

İlginizi Çekebilir: Instagram silinene mesajları geri getirme

Savcılık Fake Hesabı Bulabilir Mi?

Savcılık, fake hesabı bulabilir. Facebook, Instagram veya diğer sosyal medya platformlarına fake hesap ile üye olduğunuzda sadece adınız ve soyadınızı saklarsınız. IP adresinizi saklayamazsınız bu nedenle de savcılık fake hesap sahibini mahkeme emri sayesinde bulabilir. Son zamanlarda çıkan Sosyal Medya Yasası ile birlikte platformlar Türkiye’ye temsilci açmıştı. Bu durum süreci daha da çok hızlandıracaktır.

Savcılık Fake Hesabı Kaç Günde Bulur?

Ortada çok ciddi bir suç varsa bir hafta hatta bir gün gibi kısa bir sürede fake hesap bulunabilir ancak daha önemsiz bir suç var ise bu süreç 12 aya kadar uzayabilir. Fake hesabın bulunması işlediği suçun büyüklüğü ile alakalıdır. Siyasi, dine hakaret gibi paylaşımlarda bu sürecin çok kısa olduğunu hatırlatmak gerekir.

Savcılık ip Adresini Kaç Günde Tespit Eder?

Yasal cezai soruşturma kapsamında suçun büyüklüğüne göre ip adresi tespit etme süresi değişebilir. Ülkemizde savcılığın ip adresini bulma süresi 1 ay ile 12 arasında değişmektedir. Bu tamamen yargının işleyiş hızı ile alakalı bir durumdur.

Instagram Hangi Konularda ip Verir?

Instagram yasal bir cezai soruşturma durumunda mahkeme kararı ile ip vermektedir. Konu fark etmeksizin herhangi bir yasal cezai soruşturma durumu varsa savcılık verileri Instagram’dan alabilmektedir.

Instagram ip Bilgilerini Ne Kadar Saklıyor?

Instagram ip bilgilerini 90 boyunca saklamaktadır. Herhangi bir resmi cezai soruşturmada resmi belge olması şartı ile veriler, devlete verilmektedir. Herhangi bir resmi soruşturma yok ise veriler 90 günün sonunda kalıcı olarak silinmektedir. Ip adresi ise hesabınız var oldukça bulunabilir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir