cabral ilaç ne işe yarıyor / CABRAL mg 24 film tablet Nedir ve Ne İçin Kullanılır

Cabral Ilaç Ne Işe Yarıyor

cabral ilaç ne işe yarıyor

Fiziksel rahatsızlıklarda ağrı kesici olarak da kullanılan Cabral Ne İşe yarar? merak edilmekte. Genellikle kas gevşetici olarak da bilinen Cabral Ne İçin, Nasıl Kullanılır?Cabral Kullananların yorumları kişiden kişiye değişkenlik göstermektedir. Ayrıca Cabral Yan etkilerini merak edenler için tüm soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz&#;

Cabral Ne İşe Yarar?

Kullananlar tarafından oldukça etkili bir ilaç olduğu söylenen Cabral Ne İşe Yarar? Cabral, genellikle kas gevşetici olarak kullanılan bir ilaçtır. fiziksel sakatlanmalarda sıklıkla uzman hekimler tarafından reçete edilen Cabral zedelenme, burkulma ve kas ağrıları için kullanılmaktadır. Sırt boyun ve bel ağrıları içinde kullanılan Cabral aynı zamanda romatizma ağrıları içinde reçete edilmektedir.

İçeriğinde bulunan etken maddeler sayesinde oldukça etkili olduğu bilinmektedir. Cabral vücutta kas gevşetici ve ağrı kesici olarak görev yaparken vücudun birçok farklı bölgesinde etkili olabilmektedir. Kaslarda yaşanan incinme, zedelenme, üşütme, romatizma ve siyatik gibi rahatsızlıklarda çok olumlu sonuçlar ortaya çıkaracaktır. Vücudun bel, bacak, boyun ya da sırt gibi bölgelerinde ortaya çıkan ağrılarda da etkili bir üründür. Fizik tedavi ile çözülecek rahatsızlıklarda destek ürünü olarak sunulur.

Uyarı: Sitemizde paylaşılan reçeteli veya reçetesiz tüm krem, merhem, sabun, jel gibi ürünler bilgi amaçlı paylaşılmaktadır. Sadece doktorunuzun reçete ettiği şekilde kullanınız.


Cabral Nasıl Kullanılır?

Cabral kullanacak olan kişilerin her zaman doza dikkat etmesi gerekir. Cabral mg. günde 3 defaya kadar kullanılabilen bir ilaçtır. İlacın kullanım saatleri arasında minimum 6 saat olması gerekirken bu süre 8 saate de çıkarılabilir. Kullanım sırasında aç ya da tok karınlı olmak çok önemli değildir. Genellikle mideyi çok zorlayan bir ilaç olmaz.

Lakin bilmelisiniz ki, mide hassasiyeti bulunan kişilerin yemekten sonra tüketmesi daha rahat olacaktır. Eğer kullanımı unutulursa bir sonraki kullanım saatinin beklenmesine gerek olmaz. Direkt olarak kullanılması ve sonrasında bu kullanıma göre yeniden planlanması doğru olur.


Cabral&#;ı Kimler Kullanamaz?

Fiziksel bir rahatsızlık yaşayan kişiler Cabral mg nedir sorusunun yanıtını aldıktan sonra hemen ilacı kullanmayı düşünüyorlar. Ancak Cabral bazı kişiler için son derece sakıncalı olabilir. İçeriğinde çok sayıda farklı maddeyi barındırmaktadır. Bu maddelerden bir tanesine dahi alerjisi olan kişilerin Cabral kullanmaması gerekir.

Kullanım sonrasında boğazda şişme, kaşıntı, kızarıklık ve nefes alma güçlüğü başlıyorsa ilacın kullanımı bırakılmalı ve acilen hastanelere gidilmelidir. Karaciğer bozukluğu olan kişilerin de kullanmaması gereken bir üründür. Hamile bayanlarda kullanımı da sakıncalı görülür. Mecbur kalınmadıkça kullanılmaması daha doğru bir tercih olacaktır.

Uyarı: Sitemizde paylaşılan reçeteli veya reçetesiz tüm krem, merhem, sabun, jel gibi ürünler bilgi amaçlı paylaşılmaktadır. Sadece doktorunuzun reçete ettiği şekilde kullanınız.


Cabral Yan Etkileri Nelerdir?

Cabral kullanımı sırasında bazı yan etkiler ortaya çıkabilir. Bunlardan bazıları yaşamı tehdit edecek seviyede olurken bazıları biraz daha basit etkilerdir. Tansiyonun bir anda düşmesi ya da alerjik reaksiyonların ortaya çıkması son derece tehlikelidir ve ilacın kullanımının derhal bırakılması gerekir.

Hastalarda sersemlik hali, uyku bozukluğu, bulantı ve kusma, baş dönmesi, uyuşukluk hali, kaşıntı, isilik ya da dilde yanma hissi gibi yan etkiler ortaya çıkarabilmektedir.

Uyarı: Sitemizde paylaşılan reçeteli veya reçetesiz tüm krem, merhem, sabun, jel gibi ürünler bilgi amaçlı paylaşılmaktadır. Sadece doktorunuzun reçete ettiği şekilde kullanınız.


Cabral Fiyatı Ne Kadar?

Uzman hekimler tarafından sıklıkla reçete edilen Cabral SGK tarafından karşılanmakta olup fiyatı 66,62TL&#;dir


İlginizi Çekebilir 👇

👉 Locafen Krem Ne İşe Yarar? Locafen Krem Kullananların Yorumları

👉 Wilkinson Pomad Ne İçin Kullanılır? Wilkinson Pomad Kullananların Yorumları

👉 Sivex Losyon Ne İşe Yarar? Sivex Losyon Lekelere İyi Gelir mi?

👉Öğrenci Gündemi’ ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

Sağlık Ocağım – Güncel sağlık haberleri, ilaç kullanım bilgileri, hastalıklar ve tedavileri

Paylaş

Paylaş

E-posta

Cabral mg film tablet kullanım talimatı

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu &#;Kullanma talimatını&#; dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Cabral ağızdan alınır.

Cabral&#;in etkin maddesi nedir? Her bir film tablet mg feniramidol HCI içerir.

Cabral&#;in yardımcı maddeleri: Polietilen glikol , mısır nişastası, talk, povidon K30, magnezyum stearat, saf su, polivinil alkol, kinolin sarısı alüminyum lake, polietilen glikol , titanyum dioksit, polietilen glikol , sarı demir oksit gibi yardımcı maddeleri içerir.

  • Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.
  • Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
  • Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.
  • Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza bu ilacı kullandığınızı söyleyiniz.
  • Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışında yüksek veya düşük doz kullanmayınız.

Cabral hangi hastalıklarda kullanılır? (Cabral İlacının endikasyonları)

Cabral, kas gevşetici ve ağrı kesici olarak etki gösterir. İlaç karton kutuda, 24 tabletlik blister ambalajda, kullanma talimatı ile birlikte sunulmaktadır.

  • Cabral; kas-iskelet sistemi ile ilişkili, aniden başlayan ağrılı kas kasılmalarına bağlı belirtilerin azaltılması için kullanılır.
  • Kaslardaki gerginliği giderir, ağrıyı geçirir ve kramp halindeki iskelet kasının fonksiyonunu sağlar.

Cabral hangi hastalıklarda kullanılır

Cabral kullanımının sakıncalı olduğu durumlar (kontrendikasyonları)

  • Eğer; Feniramidole ya da içerdiği yardımcı maddelerden herhangi birine karşı duyarlılığınız varsa (alerjik reaksiyon, deride isilik, kaşıntı, yüz, dudak, el ve ayaklarda şişme veya nefes almada güçlük olarak ortaya çıkabilir) Cabral&#;i kullanmayınız.
  • Karaciğer bozukluğunuz var ise Cabral kullanmayınız ya da doktorunuzla bu durumu değerlendiriniz.

Cabral kullanmadan önce nelere dikkat etmeli? (Uyarılar/Önlemler)

  • Cabral özellikle yüksek dozlarda yatıştırıcı ve sakinleştirici etkilere neden olabilir. Kan basıncınız düşükse Cabral&#;i dikkatli kullanınız.

Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

Diğer ilaçlar ile birlikte Cabral kullanımı

  • Sara tedavisinde kullanılan bazı ilaçlarla birlikte kullanıldığında Cabral, bu ilaçların kan düzeylerinin artmasına bağlı olarak göz titremesi, hareket kontrolünde zorluğa bağlı yürüme bozukluğu ve mental değişikliklere neden olabileceğinden bu tip ilaçların birlikte kullanımından kaçınınız.
  • Kanın pıhtılaşmasını geciktiren veya önleyen (antikoagülan) ilaçlarla birlikte kullanıldığında kanama zamanının uzaması nedeniyle dikkatli olunuz.
  • Aynı zamanda feniramidol, şeker hastalığı tedavisinde kullanılan &#;tolbutamid&#; ile eş zamanlı kullanıldığında, tolbutamid kan düzeylerinin artışına bağlı olarak uzamış bir hipoglisemi gözlenmesine neden olabilir, bu nedenle Cabral, tolbutamid ile birlikte kullanıldığında dikkatli olunuz.
  • Karaciğere zararlı olduğu bilinen ilaçlarla birlikte kullanıyorsanız dikkatli olunuz.

Eğer reçeteli veya reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.

Özel durumlarda Cabral kullanımı

  • Hamilelikte Cabral kullanılır mı? İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız. Hamilelerde Cabral kullanımı önerilmez. Cabral&#;i hamilelikte sadece doktorunuz kesin gereklilik olduğuna karar verirse kullanabilirsiniz. Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
  • Emzirme döneminde Cabral kullanılır mı? İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız. Cabral&#;in etkin maddesinin süte geçip geçmediği tam olarak bilinmemektedir, bu nedenle emziriyorsanız, Cabral kullanmayın.
  • Böbrek/karaciğer yetmezliği olanlar Cabral kullanabilir mi? Böbrek veya karaciğer rahatsızlığınız varsa etkinlik ve güvenilirlik bilinmediğinden kullanmayınız.
  • Araç ve makine kullananlar Cabral kullanabilir mi? Cabral ile sersemlik hali ya da baş dönmesi görülebilmektedir, bu nedenle araç ve makine kullanımında dikkatli olunuz.

Cabral&#;in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

  • Cabral&#;in içeriğinde bulunan yardımcı maddeler herhangi bir uyarı gerektirmemektedir.

Cabral nasıl kullanılır?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

  • Cabral ağızdan alınır.
  • Cabral&#;i günde 3 kez tablet şeklinde kullanınız.

Doktor tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği takdirde belirtilen dozlarda kullanınız.

Uygulama yolu ve metodu: 

Cabral, sadece ağızdan kullanmak içindir. Tabletleri çiğnemeyiniz. Tabletleri yeterli miktarda su ile tok karnına alınız.

  • Çocuklarda Cabral kullanımı: Feniramidolün çocuklarda güvenilir bir şekilde kullanılması henüz ispatlanmamıştır. Bu nedenle Cabral&#;in çocuklarda kullanımı önerilmez.
  • Yaşlılarda Cabral kullanımı: Yaşlılarda dozun azaltılması gerekebilir.
  • Cabral&#;in yiyecek ve içecek ile kullanımı: Uygulama yöntemi açısından yiyecek ve içeceklerle etkileşimi yoktur.
  • Kullanmanız gerekenden daha fazla Cabral kullandıysanız: Kullanmanız gerekenden çok fazla Cabral kullanılması durumunda yüzde kızarma ve tansiyon düşmesi olabilir. Cabral&#;den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.
  • Cabral&#;i kullanmayı unutursanız: Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

Eğer Cabral&#;in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Cabral tedavisi bittiğinde oluşabilecek etkiler

  • Şikayetlerinizin düzelmesinden sonra tedaviyi kesmeniz sonucu herhangi olumsuz bir etki beklenmemektedir.

Cabral&#;in olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi Cabral&#;in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa, Cabral&#;i kullanmayı durdurunuz ve &#;Hemen&#; doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil servisine başvurunuz:

  • Alerjik reaksiyonlar
  • Tansiyon düşmesi
  • Nefes almada zorluk
  • Deride döküntü

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, Cabral&#;e karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahale yapılması ya da hastaneye yatırılmanız gerekebilir.

Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz: 

  • Sersemlik hali
  • Bulantı, kusma
  • Uyku bozukluğu
  • Uyuşukluk hali
  • Baş dönmesi
  • İsilik
  • Kaşıntı
  • Dilde yanma hissi

Bunlar Cabral&#;in hafif yan etkileridir.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.

Cabral nasıl saklanır?

  • Cabrali&#;i çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.
  • Cabral&#;i 25°C&#;nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız.
  • Cabral&#;i son kullanma tarihi ile uyumlu olarak kullanınız.
  • Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra Cabral&#;i kullanmayınız.
  • Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz Cabral&#;i kullanmayınız.

Bu kullanma talimatı 5/04/ tarihinde onaylanmıştır. 

Benzer sağlık yazıları

  1. Kas krampları nedenleri ve tedavisi
  2. Sırt ağrısına neden olan hastalıklar
  3. Kas yırtılması nedenleri ve tedavisi
  4. Fibromiyalji sendromu nedenleri ve tedavisi
  5. Kronik yorgunluk sendromu nedenleri ve tedavisi

Cabral kas ve iskelet sisteminde meydana gelen rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. İlacın olası yan etkileri olduğu için ilaç reçete ile eczanelerde satılmaktadır. Kas ve iskelet sistemi rahatsızlıklarında kurtulmak için kullanılır.  İlaç Mg olarak reçetelenmektedir. İlacın içinde; PEG , mısır nişastası, talk, kollidon 30, magnezyum ve titanyum dioksit bulunur.  Cabral; kaslarda oluşan zedelenmelerde, incinmelerde, boyun ve ensede oluşan spazmlarda, romatizma hastalığının tedavisinde, strese bağlı kas kasılmalarında kullanılır. Kas gevşetici ve ağrı kesici özelliğe sahiptir. Kullanıldığı zaman kısa süre içinde kişide rahatlama sağlar.

Cabral Ne İşe Yarar ?

Cabral kas gevşetici ve ağrı kesici olarak kullanılır. 24 tablet olarak mg şeklinde üretilmiştir. Kullanma talimatı ile birlikte satışa sunulur. İlaç reçete ile eczanelerde satılır. Kas ve iskelet sisteminde ortaya çıkan kas ağrısı ve kas kasılması tedavisinde kullanılır. Kaslardaki gerginliği giderip kas ağrılarını dindirir. Kas kasılmasına bağlı belirtileri azaltmak için kullanılır. Her ilaçta olduğu gibi Cabral da doktorun önerdiği zaman diliminde ve dozda tüketilmesi gerekir.

Cabral Nasıl Kullanılır ?

Cabral ilacı ağızdan tüketilir. Uzmanlar çiğnenmesini tavsiye etmez. Çiğnenmesi durumunda ilaç etkisini kaybeder ve ağızda eridiği için yan etkiler ortaya çıkar. Bu yüzden ilacın çiğnenmeden yutulması gerekir.  İlaç sabah, öğlen ve akşam olmak üzere günde 3 kere tüketilir. Yaş gurubuna ve oluşan problemin ciddiyetine göre kullanım miktarı değişiklik gösterir. 1 adet tabletin bol su ile içilmesi gerekir. Bol su ile içildiğinde ilaç mideye kısa sürede ulaşır. Bol su ile içildiğinde erimesi ve kana karışması hızlanır. Böylece ilaç daha kısa sürede etkisini gösterir. İlaç çocuklar için önerilmez. İlaç yemekten sonra tok karnına tüketilir. İlacı 1 bardak su ile birlikte yutun. Mide rahatsızlığını önlemek için ilacı aç karnına tüketmeyin. İlacı kırmadan, çiğnemeden ve ezmeden yutarak tüketin. İlacı kimseyle paylaşmayın. Tedavi süreciniz bitmeden iyileştim diyerek ilacı kullanmayı bırakmayın.  Mide bulantısı, kusma ve uyuşukluk gibi durumlarda mutlaka uzman doktora görünün. İlgili Link:Alfa-Gal Sendromu Nedir?

Cabral Mg İçeriği

Cabral mg olarak üretilen ilaç 24 tabletten oluşur.

Cabral Yan Etkileri

İlacın içerdiği etken maddeye bazen vücut tepki verir. Bu tepkilere ilacın yan etkisi denir. Her ilacın olduğu gibi Cabral ilacının da bazı yan etkileri vardır. Yan etkiler genelde nadir olarak ortaya çıkar. İlacı kullanan herkeste yan etki görülmeyebilir.  İlacı kullandıktan sonra nefes almada zorluk, deride renk değişimi, deride pul dökülmeleri, baş dönmesi, mide bulantısı, dilde yanmalar ve uyku düzeninde bozulmalar gibi yan etkiler görülebilir. Yan etkiler görüldüğünde mutlaka doktora görünmek gerekir. Çok ciddi bir sağlık sorununuz yoksa yan etki ortaya çıkmışsa ilacı kullanamaya devam edin. İlaç belirli alanlarda mutlaka uzman gözetiminde tüketilmesi gerekir. Her ağrı ve sızı yaşandığında bu ilacın kullanılması doğru değildir. İlacı reçetesiz olarak, doktora danışmadan kullanmak sağlık açısından sakıncalı durumlar doğurabilir.

Cabral Nasıl Muhafaza Edilmeli

Cabral mg ilacı da diğer ilaçlar gibi belirli durumlarda muhafaza edilmesi gerekir. İlacı nemsiz bir ortamda koruyun. Aşırı sıcak ve soğuk ortamlar ilacı bozabilir. İlacın oda sıcaklığı ortamında korunması gerekir. İlaç ağızdan oral olarak tüketilmelidir. İlacı tüketmeden önce mutlaka ilacın son kullanma tarihine dikkat edin. Bol su ile tüketildiği zaman kaslarda oluşan ağrı ve sızıları keser. Cabral ilacını çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde saklayın. Sakladığınız ortam 25 derecenin altında olmasına özen gösterin. Son kullanma tarihini dikkate alarak kullanın. Ürün bozuksa ve ambalajında bozukluk varsa ilacı kullanmayın.

Cabral Kullanımının Sakıncalı Olduğu Durumlar

Cabral kas gevşetici ilacının içinde yer alan maddelere karşı bir duyarlılığınız ve alerjiniz varsa ilacı kullanmanız önerilmez. Alerjik reaksiyon, deride isilik oluşumu, kaşınma, vücudun değişik bölümlerinde şişme, nefes alıp vermede güçlük çekme gibi durumlar oluşursa ilacı kullanmayı bırakın. Karaciğer sisteminde bozukluğunuz varsa Cabral kullanılması önerilmez. İlaç yüksek dozda yatıştırıcı ve sakinleştirici etkilere sahiptir. Kan basıncınızın düşük olduğu durumlarda kullanmanız önerilmez.  Sara tedavisinde kullanılan ilaçlarla birlikte kullanmayın. İlaç kan düzeyini arttırır. Buna bağlı olarak göz titremesi, hareket kontrolünde zorluk, yürüme bozukluğu, mental değişikliklere neden olabilir. İlgili Link:Nimokain Jel Nedir ?

Hamilelerde Cabral Kullanımı

Özellikle hamile kadınlar için Cabral kullanımı önerilmez. Emzirme döneminde olan kadınlar için de Cabral kullanımı önerilmez. 

Kronik Rahatsızlığı Olanların Cabral Kullanımı

Cabral kan pıtılaşmasını geciktiren ilaçlarla birlikte kullanıldığı zaman kanama zamanını uzatır.  Şeker hastalığı tedavisinde kullanılan Tolbutamid ile birlikte kullanıldığı zaman hipoglisemiye neden olur. Hamileler ve sürekli ilaç kullanan kişiler Cabral kullanmadan önce mutlaka doktora ve eczacıya danışması gerekir.

Web sitemizde yayınlanan merhem, krem, sabun, jel ürünlerini kullanırken alerjik reaksiyon göstermemek için doktorunuzun yönlendirmesini dikkate alın. Unutmayın ki ilaç kullanımı ancak Dr reçetesi ile yapılmalıdır. Sitemizde bu alanda gördüğünüz tüm yazılar bilgilendirme amaçlıdır. Bu tarz ürünleri kullanmak sizin kendi sorumluluğunuzdadır, kullanım sonucunda oluşabilecek herhangi bir sağlık sorununda seafoodplus.info sorumluluk kabul etmemektedir

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir