açıköğretim azerbaycan / Anadolu Üni. Aöf Azerbaycan Programları/Bölümleri | AÖF Çıkmış Sorular

Açıköğretim Azerbaycan

açıköğretim azerbaycan

Açıköğretim Sistemi Azerbaycan Programları ailesinden depremzedelere yardım

Yaşanan büyük deprem sonrası "İki devlet tek millet" anlayışıyla Türkiye'nin yardımına ilk koşan ülke Azerbaycan oldu. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi Azerbaycan Programları ailesi de yardım seferberliğinin merkezlerinden biri oldu.

Kardeş ülke Azerbaycan'dan çok sayıda kurtarma ekibi deprem bölgesinde yardıma koşarken Azerbaycan halkı da yardım seferberliği başlattı. Azerbaycan'ın Bakü şehrinde bulunan Anadolu Üniversitesi bürosuna çok sayıda Azerbaycan öğrencisi tarafından yardım malzemesi toplanarak afet bölgesine doğru yola çıktı. Azerbaycan Programları ailesinin yaşanan deprem felaketi karşındaki ortak mesajları ise şu şekilde oldu: "Aziz Türkiyeli kardeşlerimiz, yaşadığınız bu felaket bizleri derinden sarstı. Bu zor dönemde kardeş ülke Azerbaycan olarak sizlerin yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz. Anadolu Üniversitesi Azerbaycan Programları ailesi olarak yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yararlılara acil şifalar diliyoruz."

Açıköğretim Sistemi Azerbaycan Programları ailesinden depremzedelere yardım

Açıköğretim Sistemi Azerbaycan Programları ailesinden depremzedelere yardım

Açıköğretim Sistemi Azerbaycan Programları ailesinden depremzedelere yardım

Kaynak:Haber Kaynağı

Anadolu Üni. Aöf Azerbaycan Programları/Bölümleri

Azerbaycan’da yaşayan vatandaşlarımız için T.C. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından AÖF Azerbaycan Programı uygulanmaktadır. Azerbaycan Cumhuriyeti vatandaşı olan ve en az lise diploması sahibi olan her öğrenci Anadolu Üniversitesi, Açık öğretim Fakültesi Azerbaycan ve Batı Avrupa Programlarına kayıt yaptırma şansına sahiptir.

AÖF Azerbaycan Programlarına kayıt olmak isteyen öğrenciler Türkiye Cumhuriyeti ya da başka bir ülkenin vatandaşı ise ve Azerbaycan Cumhuriyeti’nde en az 3 ay geçerli oturma iznine sahipse programa girme hakkına sahiptir. AÖF öğrenim bedelini ödeyen, üniversitenin Azerbaycan’da düzenlemiş olduğu Azerbaycan Öğrenci Seçme Sınavı’nı kazanan, diploma ya da denklik belgesi, 6 adet vesikalık fotoğraf, banka makbuzu, üniversite tarafından gönderilecek olan bilgi formu gibi, kayıt için istenilen belgelere sahip olan, Azerbaycan Cumhuriyeti ya da Türkiye Cumhuriyeti ile diğer ülkelerin vatandaşı olanların AÖF Azerbaycan programına kayıt olma hakkı bulunmaktadır. Batı Avrupa Programlarına kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler için ise; T.C vatandaşı olmak, en az lise ya da dengi bir okul mezunu olmak, öğrenim bedelini karşılamak, Üniversitenin hazırlamış olduğu sınavı veya Türkiye’de ÖYSM tarafından düzenlenen ÖSS sınavını kazanmak, kayıt için gerekli olan evrakları hazırlamak yeterlidir. Hem AÖF Azerbaycan Programında hem de Batı Avrupa Programı kayıt yaptırmak için her hangi özel bir koşul bulunmamaktadır.

Azwerbaycan Programları 2 yıllık bölümleri; Dış Ticaret Ön Lisans Programı (ihracat ve ithalata dayalı bankacılık, taşımacılık, gümrük gibi dış ticaretle ilgili iş kollarında çalışmayı hedefleyen kişiler yetiştirmeyi amaçlayan bir programdır) – Turizm ve Otel İşletmeciliği Ön Lisans Programı (işletmelerin nitelikli insan gücü ihtiyacının karşılanması için uygulamaya konulan bir programdır) – Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ön Lisans Programı (halkla ilişkiler alanında bilinçli bir şekilde çalışacak insan gücü yetiştirmeyi amaçlayan bir programdır) – İlahiyat Ön Lisans Programı (toplumu doğru dini bilgiyle buluşturmayı amaçlayan bir programdır) &#; Adalet Ön Lisans Programı ( hukukun temel kavramlarına ve hukuk metodolojisine ilişkin temel kavramlardan hareketle yalın hukuk sorunlarını çözebilen, demokrasi, laiklik, sosyal devlet ve hukukun üstünlüğü gibi vazgeçilmez ilkeleri benimsemiş, hukuk mesleğinin gerektirdiği dürüstlük, adalet ve etik anlayışın bilincinde, yaşam boyu ve kendi kendine öğrenme becerisini kazanmış adalet yardımcı hizmet personeli yetiştirmeyi amaçlamaktadır.) yer almaktadır.

Azerbaycan Programları dahilinde lisans bölümleri yani 4 yıllık Fakülteler arasında; İşletmeFakültesi, İşletme Bölümünü (yönetim, organizasyon, üretim, pazarlama, finans ve personel gibi temel konularında sağlıklı karar yetisi sağlayan bir programdır) kapsamaktadır. İktisat Fakültesi, İktisat Bölümü (ekonomik bilgi, analiz ve kararların gerektirdiği, para-kredi, bankacılık, borsa işlemleri, iç ve dış ticaret gibi iş kollarında çalışabilecek elemanlar yetiştirmeyi amaçlayan bir programdır) Kamu Yönetimi Bölümünden (programın amacı, iktisat bölümü öğretim amaçları ile aynı olup, iktisatçılık, müfettişlik, planlamacılık görevlerde akademik çalışma imkanı sunmaktadır), Maliye Bölümü ( Maliye lisans programı, alanla ilgili temel kavramsal bilgiler ve uygulamadaki yansımalarını da göz önünde bulunduran eğitim sürecinin sonunda, öğrenim sürecinde elde ettiği verileri iş yaşamında değerlendirip uygulamaya geçirebilen, alanla ilgili bilgi ve uygulamaları, sosyal sorumluluk yaklaşımı çerçevesi​nde proje ve etkinliklere dönüştürebilen bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.) meydana gelmektedir. Uzaktan eğitim olanakları ile mezun olan öğrenciler, örgün eğitim mezunları ile aynı diplomayı almaktadır.

AÖF Azerbaycan Programı kayıt türlerine göre; öğrenci seçme sınavına göre yerleştirilen öğrenciler, herhangi bir yükseköğretim programından mezun olmuş öğrenciler ile Türkiye’de örgün yükseköğretim bölüm ve programlarında kaydı olan öğrenciler, okumuş oldukları ve mezun oldukları programlardan farklı olmak koşulu ile AÖF, İktisat ve İşletme Fakülteleri lisans bölüm ve programlarına, yani ikinci üniversite programlarına yerleştirilen öğrenciler, AÖF veya Meslek Yüksekokulları ön lisans programı mezunu olup mezuniyet alanlarına göre, Açık Öğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri bölüm ve programlarının funduszeue.infoıyılına dikey geçiş hakkı ile yerleştirilen öğrenciler, 4 yıllık fakülte veya yüksekokullarda okuyan fakat belirli bir sebepten dolayı ön lisans diploması alarak ayrılmış olanların öğrenim gördükleri alanlar bağlantısı olması koşulu ile Açık Öğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri bölüm ve programlarının funduszeue.infoıyılına lisans tamamlama program hakkı ile yerleştirilen öğrenciler olmak üzere dört şekilde gerçekleştirilmektedir.

 

AZERBAYCAN, BULGARİSTAN, KOSOVA, MAKEDONYA PROGRAMLARI İNTERNET BAŞVURU VE KAYIT ESASLARI

1. Anadolu Üniversitesi Azerbaycan, Bulgaristan, Kosova, Makedonya Programlarına Anadolu Üniversitesi Öğrenci Seçme Sınavı sonucunda yerleştirildikleri bölüm/programa lise veya dengi okul mezunları ile mezun olabilecek adaylar internetten başvuru ve kayıt yaptırabilirler.
2. Kayıt yaptıracak adaylar funduszeue.info adresinden sırasıyla yerleştirildikleri programın bulunduğu ülkenin bayrağını ve “Seçme Sınavı Sonucu Kayıt” linkini tıklayarak internet başvurularını gerçekleştireceklerdir.
3. Adaylar, internet başvuru adımlarında yabancı dilini kendileri seçeceklerdir. Adaylar yabancı dilini yanlış seçmiş ise yeni bir internet başvuru yapması gerekmektedir. Adaylar seçtiği yabancı dilini otomasyonda kayıt yapıldıktan sonra değiştiremeyeceklerdir. İlahiyat Önlisans Programında yabancı dil
seçimi olmayıp Arapça otomatik olarak atanacaktır.
4. İnternet başvurusu sonunda dökümü alınan “ Öğretim Yılı İnternet Başvuru Belgesi”, “Öğrenci Bilgi Formu” ve “Fotoğraflı İmzalı Form” açıklamalar doğrultusunda siyah tükenmez kalemle gerekli alanları doldurulup imzalandıktan ve ilgili alanlara fotoğraf yapıştırıldıktan sonra kayıt bürosuna
teslim edilecektir. Kayıt görevlisi kaydı tamamlanan öğrencinin Öğretim Yılı İnternet Başvuru Belgesi” ve “Fotoğraflı İmzalı Formunu kayıt dosyasına koyacaktır Öğrenci Bilgi Formu ile Başvuru ve Kayıt Bilgileri öğrencide kalacaktır.
5. Bulgaristan’da kayıt yaptıracak adaylar 90 Euro’yu Türkiye ………… Bankası …………….. Şubesinin ……………………… hesap numarasına, Kosova’da kayıt yaptıracak adaylar 90 Euro’yu Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) Prizren Şubesinin hesap numarasına, Makedonya’da kayıt yaptıracak adaylar 90 Euro’yu Türkiye Halk Bankası Üsküp Şubesinin MK hesap numarasına, Azerbaycan’da kayıt yaptıracak adaylar ise Azerbaycan Bakü Bürosundan
alacakları banka bilgilerine göre ödemelerini yaparak, dekontun bir nüshasını kayıt bürosuna teslim edeceklerdir.

6. Öğrenim Belgesi: Adaylardan kayıt esnasında aşağıda açıklanan öğrenim belgelerinden birisi alınacaktır.
a) Türkiye’deki bir lise veya dengi okul mezunu olan adaylar öğrenim belgelerinin onaylı suretleri ile kayıt yaptıracaklardır. Öğrenim belgesinin onaylanması AÖF büro görevlisi tarafından yapılacaktır. Onay işlemi, öğrenim belgesinin fotokopisi üzerine “ASLININ AYNIDIR” ve isim kaşesi basılıp, imzalanarak yapılacaktır. Öğrenim belgesinin onayını AÖF bürosuna yaptıracak adaylar, internet başvuru adımlarında, diplomalarının aslı ile birlikte bir fotokopisini AÖF bürosuna götürülmeleri konusunda uyarılmıştır. Diplomanın aslı görülmeden AÖF bürosunca “ASLININ AYNIDIR” onayı yapılmayacaktır. Diplomanın fotokopisini getirmeyen aday bulunması halinde adayı geri çevirmeyerek diploma fotokopisini büronuzdan çekebilirsiniz. Eğer aday diplomanın noter onaylı suretini getirmiş ise noter onaylı suretten fotokopi çekilerek “ASLININ AYNIDIR” onayı yapılacaktır. Noter onaylı suretin aslı alınmayacak ve noter onaylı suretin aslı görülmeden “ASLININ AYNIDIR” onayı yapılmayacaktır.
b) Türkiye dışındaki ülkelerdeki lise veya dengi okullardan mezun olan adaylar, diplomalarının fotokopisi ile T.C. Milli Eğitim Bakanlığı veya bulundukları ülkedeki Eğitim Müşavirliği/Ataşeliğince onaylanmış denklik belgesinin kayıt bürosunca “ASLININ AYNIDIR” onaylanmış suretiyle kayıt yaptıracaklardır. Bulundukları ülkede Eğitim Müşavirliği/Ataşeliği bulunmaması halinde adaylara verilen süre içerisinde diplomasını diğer ülkelerdeki Eğitim Müşavirliği/Ataşeliğine onaylatacağına dair
taahhütname imzalatılarak kayıtları alınacaktır. Verilen süre içerisinde öğrenim belgesinin onaylı suretini teslim etmeyen adayın kaydı Dekanlık tarafından iptal edilecektir.
7. Kesin Kayıt Bilgi Formu: Bu form T.C. vatandaşları tarafından doldurulacaktır. Diğer ülke vatandaşlarından bu form istenmeyecektir. Bu form pasaport, nüfus cüzdanı, adres, oturma hakkı ve askerlik durumu ile ilgili bilgileri kapsamaktadır. Pasaport ve nüfus cüzdanında yer alan bilgilere göre doldurulacak form, T.C. Büyükelçilikleri tarafından onaylanacaktır. Bu nedenle adayların pasaport ve nüfus cüzdanı ile birlikte bağlı olduğu T.C Büyükelçiliği’ne giderek formu onaylatması gerekmektedir. Onaylatılan bu formun aslı diğer belgelerle birlikte kayıt bürosunca teslim alınacaktır. (Büyükelçilikçe onaylanmamış veya onaylandıktan sonra fotokopisi çektirilerek hazırlanmış belgeler işleme konulmaz). &#;Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı erkek öğrenci adaylarından askerlik çağına gelmemiş olanlar (&#; ve daha küçük doğumlular) ile askerlik çağı dışına çıkmış olanlar (&#; ve daha büyük doğumlular) ve kesin kayıt bilgi formunda (FORM 1) &#;askerliğini yapmıştır&#; veya &#;erteletmiştir&#; şeklinde Konsolosluğa belgeleyerek onay almış olan adaylardan ayrıca Askerlik Durum Belgesi
istenmeyecektir. Konsolosluk tarafından &#;Askerlik durumunu belgeleyememiştir&#; işlemi görmüş olanlar Türkiye&#;de kayıtlı bulunduğu askerlik şubesinden alacağı &#;askerlik yönünden bir yükseköğretim kurumuna kayıt olmasında sakınca olmadığını gösteren belge&#;nin aslını vereceklerdir. Formun alt kısmındaki oturma izni ile ilgili bölüme, büyükelçilik tarafından pasaportta belirtilen oturma izninin veya hakkının süresi yazılacaktır. Kosova ve Makedonya diğer Avrupa ülkeleri için yurtdışındaki oturma izni altı (6) aydan az olan adaylar, ayrıca oturdukları şehrin ilgili makamlarından (belediyeden) alacakları &#;İkamet Belgesi&#;ni diğer belgelerine ekleyeceklerdir. Azerbaycan için yurtdışındaki oturma izni üç (3) aydan az olan adaylar, ayrıca oturdukları şehrin ilgili makamlarından (belediyeden) alacakları &#;İkamet Belgesi&#;ni diğer belgelerine ekleyeceklerdir.
8. Turist vizesi alarak yurtdışına çıkanlar ile herhangi bir ülke vatandaşlığına sahip olmayan kişiler (mülteciler) kendilerine verilen seyahat belgesi ile Bulgaristan, Kosova, Makedonya ve Azerbaycan Programlarına kesin kayıt yaptıramazlar.
9. 4 Adet Vesikalık Fotoğraf: Her fotoğrafın arkasına adayın adı ve soyadı yazılacaktır. Fotoğraflar, son altı ay içinde önden, (yüz hatları belirgin şekilde) yüzü açık, renkli gözlük kullanmadan öğrenciyi kolaylıkla tanıtabilecek şekilde, daha önce herhangi bir yerde kullanılmamış ve bugünkü fiziki görünümünü yansıtan x 6 cm boyutunda olmalıdır. 4 adet fotoğraftan iki adedi “Fotoğraflı İmzalı Form” ve “Öğrenci Bilgi Formu”na yapıştırılacak, iki adedi öğrenci dosyası içine konulacaktır.

Belgeleri tam olan adayların kayıt belgeleri kayıt dosyasına konularak kayıt dosyasının ilgili alanları öğrenciye doldurtulup imzalatılacaktır. Daha sonra funduszeue.info adresinden program ismi seçilerek gelecek olan otomasyondan öğrencinin internet başvuru belgesinde yer alan belge 4 numarası girilecektir. Adayın bilgileri kontrol edildikten sonra kayıt onayı yapılarak başvuru ve kayıt işlemi tamamlanacaktır.
“Anadolu Üniversitesi Öğrenci Katkı Payı ve Öğretim Giderlerinin Tahsil ve İade Esasları”na göre; öğrenci adaylarının, kesin kayıt ve/veya kayıt başvuru işleminden sonra, herhangi bir nedenle ilişkilerinin kesilmesi halinde ödemiş oldukları öğrenim giderinin iade işlemi yapılmayacaktır. Öğrenci adayının, ilgili esaslara göre mükerrer ve/veya fazla ödemeden dolayı doğacak iade işlemleri için, ödeme tarihinden itibaren en geç iki ay içinde yazılı olarak başvurması zorunludur. Süresi içinde yapılmayan ve öğrenci adayının banka hesap bilgilerinin yer almadığı dilekçeler işleme alınmayacaktır.
Otomasyondan liste alınamama durumunda her kayıt grubu kendi listesine yazılacak (İkinci Üniversite İkinci Üniversite listesine, Seçme Sınavı ile Kazananlar, Seçme Sınavı Listesine gibi.) ve kayıt dosyaları aynı sırada biriktirilerek, kayıt sonrasında kayıt grupları ayrı ayrı paketlenip Açıköğretim
Fakültesi Merkez Büro Yöneticiliğine teslim edilecektir. Kayıtta alınacak ve Fakülteye teslim edilecek belgeler:

a) Öğretim Yılı İnternet Başvuru Belgesi
b) Fotoğraflı İmzalı Form
c) 2 Adet Fotoğraf (Fotoğrafların arkasında öğrenci numarası ve ad soyad
yazılı olmalı.)
d) Öğrenim Belgesi Aslı Gibi Onaylı Sureti (Türkiye’de öğrenim görenler için)
e) Öğrenim Belgesinin Fotokopisi, Denklik Belgesinin Aslı Gibi Onaylı Sureti
f) Türk Uyruklu Öğrencilerden Doldurulmuş ve Onaylatılmış Form 1 İle Form 1’de Askerlik Durumunu Belgelendiremeyenlerden Askerlik Şubelerinden Aldıkları Askerlik Durum Belgesi
g) Banka Dekontu
h) Kayıt Dosyası
i) Kayıt Listesi

KAYIT BELGELERİNİN TESLİM EDİLECEĞİ ADRES:
Azerbeycan Programları: Avrasya İnnovasiya Enstitütüsü 3. Mikrorayon Dairesi, A. Mustafayev Küc. 14 (&#;Çudo Peçka&#;nın yanı)
Bakü / Azerbaycan Tel: 0(12) 19 86 &#; 87 – 05 08
Bulgaristan Programları:
Fahrie Murad Tel
Kosova Programları:
Esen SİPAHİ Tel
Makedonya Programları: Mladen Simonovski BB/Gostivar- Makedonya
Ertan DERVİŞ Tel

 

Azerbaycanlı öğrenciler Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi yaz okulu sınavlarına hazırlanıyor

- Azerbaycanlı öğrenciler Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi yaz okulu sınavlarına hazırlanıyor Azerbaycanlı öğrenciler, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi yaz okulu sınavlarına hazırlanıyor.
- Azerbaycanlı öğrenciler Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi yaz okulu sınavlarına hazırlanıyor
BAKÜ - Azerbaycanlı öğrenciler, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi yaz okulu sınavlarına hazırlanıyor.
Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yarın Bakü Türk Anadolu Lisesinde yapılacak Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi yaz okulu sınavlarına girecek olan öğrenciler, hazırlıklarına devam ediyor. Anadolu Üniversitesi Azerbaycan Programları Bürosuna gelen öğrenciler, sınavlara hazırlanarak, kitap okuyarak verimli zaman geçiriyor.
Yaz okulu sınavlarına iyi hazırlandığını belirten Mehriban Hasanova, "Sınavdan istediğim sonuçları alacağıma inanıyorum. Bütün öğrenci arkadaşlarıma zihin açıklığı arzu ediyorum. Umutlarını asla kaybetmesinler. Haber

funduszeue.info

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası