dişti otogar / Diyarbakır Otogarı İletişim ve Ulaşım Bilgileri | funduszeue.info

Dişti Otogar

dişti otogar

Diyarbakır Otogarı

Diyarbakır Otogarı, Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yer alan ve ülkenin en kalabalık şehri olma özelliği taşıyan Diyarbakır ilimize giriş yapabileceğiniz ulaşım merkezidir. Diyarbakır Otogarı, “Batman, Muş, Şanlıurfa, Adıyaman, Elazığ, Bingöl, Mardin” illeri ile komşu olan şehrimizden bu noktalara geçiş yapabilmenize olanak sağlayan bir karayolu ulaşım noktasıdır. Türkiye’nin herhangi bir noktasından Diyarbakır otobüs bileti alarak, Diyarbakır Otogarına geldiğinizde, “Asur Kalesi, Diyarbakır Surları, Hasan Paşa Hanı, Sipahiler Çarşısı, Hevsel Bahçeleri, Deliller Hanı, Diyarbakır Atatürk Köşkü, Hz. Süleyman Cami, Sülüklü Hanı” gibi şehrin gezilmesi gereken noktalarını görebilirsiniz.

Diyarbakır, konum itibari ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde her zaman derin öneme sahip ve geçmişinde de farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir noktaydı. Ancak, şehrin özellikle karayolu ulaşımı için yakın zamana kadar herhangi bir yatırım bulunmadığından Diyarbakır ulaşımı üzerinde sorunlar yaşanıyordu. Yolcu kapasitesinin artması ve gereken ihtiyacın hiçbir şekilde karşılanamamaya başlanması üzerinde Diyarbakır’a yeni bir otogar yapılması kararı alınmıştır. yılında temelleri atılan yeni Diyarbakır Otogarı yılında halkın hizmetine sunulmuştur. DİŞTİ, Diyarbakır Otogarı yaklaşık elli bin metrekarelik bir alan üzerine kurulmuştur ve içerisinde kullanıcıların hizmetine sunulan park alanları, hediyelik eşya dükkanları, yeme-içme mekanları yer almaktadır. Yeni Diyarbakır Otogarı içerisinde genellikle yerel olarak hizmet sunan otobüs firmalarını görebileceğimiz gibi ulusal çapta yolcu taşımacılığı hizmeti sunan otobüs firmalarını da görmek mümkün.

Diyarbakır Otogarından Hangi Otobüs Firmaları Hareket Ediyor?

Diyarbakır Otogarı üzerinden Türkiye’nin farklı noktalarına sefer düzenleyen firmalar arasında, “Öz Diyarbakır, Star Diyarbakır, Özlem Diyarbakır, Yeni Diyarbakır Seyahat, Has Diyarbakır, Vangölü Turizm, Can Diyarbakır, Star Batman, Best Van Turizm, Has Bingöl Turizm, Özlem Cizre Nuh, Lüks Batman Seyahat, Mis Amasya, Tokat Seyahat, Metro Turizm, Adıyaman Gülaras, Tunceliler, Mardin Seyahat” gibi otobüs firmaları yer almaktadır. Diyarbakır Otogarından sefer düzenleyen firmaların otobüs bileti fiyatları, “35 TL” arasında değişiklik göstermektedir.

Diyarbakır Otogarına Nasıl Ulaşım Sağlayabilirim?

DİŞTİ (Diyarbakır Şehirlerarası Otobüs Terminali), şehrin en işlek caddelerinden biri olan Şanlıurfa Bulvarı üzerinde kurulmuştur. Bu nedenle özel aracınız ile kolaylıkla ulaşım sağlayabileceğiniz gibi şehir merkezinden hareket eden otobüs ve minübüsler ile de ulaşım sağlayabilirsiniz.

Talaytepe Mahallesi, Kayapınar/Diyarbakır

() 15 50

Şehre Ulaşım

Havalimanı

Havalimanı

Diyarbakır Havalimanı yılında hizmete girmiştir. Şehre uzaklığı 11 km olan havalimanı, sivil-askerî kategoridedir. İç ve dış hatları bulunan havalimanından Pegasus, SunExpress, Türk Hava Yolları ve AnadoluJet her gün sefer düzenlemektedir. 

Kurtalan (Güney) Ekspresi

Kurtalan (Güney) Ekspresi

Güney Kurtalan Ekspresi Ankara-Kurtalan-Ankara arasında haftada 5 gün boyunca işlemektedir. Ankara’dan Kurtalan’a Pazartesi, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri, Kurtalan’dan Ankara’ya Pazartesi, Çarşamba, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri hareket etmektedir.

Ankara’dan Kayseri’ye, Kayseri’den Sivas’a, Sivas’tan Malatya’ya, Malatya’dan Diyarbakır’a, Diyarbakır’dan Kurtalan’a yol izler. Kurtalan’dan Ankara’ya sefere çıkacak olan tren ise Kurtalan’dan Diyarbakır’a, Diyarbakır’dan Malatya’ya, Malatya’dan Sivas’a, Sivas’tan Kayseri’ye, Kayseri’den Ankara’ya ulaşmaktadır.

Diyarbakır Otogarı (Otobüs)

Diyarbakır Otogarı (Otobüs)

Diyarbakır Otogarı (DİŞTİ Şehirlerarası Otobüs Terminali), Diyarbakır ili Kayapınar ilçesi Talaytepe Mahallesi'nde bulunan bir kent otogarıdır.

Diyarbakır'da yılında hizmete açılan otogara, kısaca DİŞTİ de denilmektedir. Doğu Bölgesi'nin en kalabalık ve büyük şehirlerinden biri olan Diyarbakır'da yer alan otogar, toplam 42 bin metrekare alan üzerine konumlandırılmıştır. Otogardan Türkiye'nin birçok şehrine aktarmasız olarak otobüs seferleri düzenlenmektedir. Otogar içerisinde lokanta, kafeler ve pastaneler mevcuttur. Aynı zamanda alışveriş yapabileceğiniz birçok hediye dükkanları da otogarda yerini almıştır.

Merkeze 7,8 km uzaklıkta bulunan Diyarbakır Otogarı'na, özel araçlar ve çeşitli otobüsler ile ulaşım sağlanabilmektedir.

Özel Araç

Özel Araç

Diyarbakır’a özel araçla Türkiye’nin tüm şehirlerinden ulaşım sağlanabilmektedir. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan şehre, İstanbul ve Ankara’dan özel araçla ulaşım oldukça uzun sürmekle birlikte, Malatya, Adana, Gaziantep ve Erzurum gibi şehirlerden özel araçla ulaşım tercih edilebilir bir alternatiftir.

Adana ile Diyarbakır arası yaklaşık kilometredir ve yolculuk yaklaşık olarak 6 saat sürmektedir. Erzurum ve Gaziantep ise Diyarbakır’a kilometre uzaklıktadır ve yolculuk yaklaşık olarak 4 saat sürmektedir. Malatya ise Diyarbakır’a en yakın şehirlerden birisidir ve yolculuk 3 saattir.

İstanbul ve Ankara’dan özel araçla ulaşım tercih edenleri oldukça uzun bir yolculuk beklemektedir. İstanbul – Diyarbakır arası mesafe kilometredir ve bu yolculuk yaklaşık olarak 17 saat sürmektedir. Ankara ise şehre km uzaklıktadır ve yolculuk süresi ortalama 12 saattir.

Diyarbakır

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası