parayla heyet raporu veren hastaneler / Sağlık Raporu - seafoodplus.infoÖzel Kardelen Tıp Merkezi

Parayla Heyet Raporu Veren Hastaneler

parayla heyet raporu veren hastaneler

Sürücü olur raporu olarak da bilinen ehliyet için sağlık raporu ilk defa ehliyet başvurusu yaparken, ehliyetinizi yenilerken veya sınıf eklerken ve ehliyetinizi kaybetiğiniz durumlarda gerekli olan bir evraktır.

yılı itibariyle ehliyet sınıfları ve rapor alma şartları değişikliğe gitmiştir. Bu sebeple 1. grup sağlık raporları ve 2. grup sağlık raporları kavramları ortaya çıkmıştır.

1. grup sağlık raporları M, A1, A2, A, B1, B, BE ve F sınıfı ehliyet alacakları kapsamaktadır. Bu sınıflar hafif araç sürücülerinden oluşmaktadır ve bu sınıftaki sürücüler 10 yılda bir ehliyetlerini yeni bir sağlık raporuyla yenilemek zorunluluğundadır.

2. grup sağlık raporları C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE ve G sınıfı ehliyet alacakları kapsamaktadır. Bu sınıflar genelde ağır araç ve ticari araç sürücülerinden oluşmaktadır ve bu sınıftaki sürücüler 5 yılda bir ehliyetlerini yeni bir sağlık raporu alarak yenilemek zorunluluğundadırlar.

Ehliyet için sağlık raporunu Özel Özkaya Tıp Merkezi’nin yanı sıra devlet hastanelerinden, aile hekiminizden ya da diğer özel sağlık kuruluşlarına başvuru yaparak alabilirsiniz.

Sahte rapor &#;arkı! İtiraf&#;ı Veli herkesi yaktı 10 g&#;ne TL, 30 g&#;ne 5 bin TL

Ankara Emniyet Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, ‘sahte sağlık raporu’ çetesine yönelik yaptığı operasyonda özel tıp merkezlerinde çalışan doktor, hemşire, teknisyen, sekreter, hasta bakıcıların aralarında bulunduğu 17 kişi yakalanmıştı. Gözaltına alınanlar arasında A.A. Tıp Merkezi sahibi A.A., Ö.Y.M. Tıp Merkezi sahibi S.Y., O.D. Tıp Merkezi sahibi G.S. ve T. Tıp Merkezi’nin sahibi M.U.’nun bulunduğu öğrenildi. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye çıkarılan şüphelilerden A.A. Tıp Merkezi sahibi A.A. tutuklandı, diğer 3 tıp merkezi sahibi ise adli kontrol şartıyla bırakıldı.

Sahte rapor çarkı İtirafçı Veli herkesi yaktı 10 güne TL, 30 güne 5 bin TL

HASTANEYE GİTMEDEN

Çetenin binlerce kişiye iş göremezlik, heyet ve engelli raporu hazırladığı, raporun süresi veya içeriğine göre paralar aldığı kaydedildi. Kişilerin, işe gitmemek için alınan 10 günlük sahte rapora lira, 30 günlük rapora ise bin lira ödedikleri tespit edildi. Rapor isteyen kişilerin hastaneye gitmelerine bile gerek olmadığı, sadece kimlik ve kurum kimlik fotokopileri gönderip, istenen paraları yatırıp sağlık raporu aldıkları ortaya çıktı. Sağlık raporlarının, özel tıp merkezi sahiplerinin bilgileri doğrultusunda hazırlandığı, raporlarda imzası bulunan doktorların ise imza başı para aldıkları belirlendi.

Sahte rapor çarkı İtirafçı Veli herkesi yaktı 10 güne TL, 30 güne 5 bin TL

ÇETE LİDERİ İTİRAFÇI

Çetenin lideri olduğu iddiasıyla yakalanan Veli E., itirafçı oldu. Çete lideri olmadığını, sadece sağlık raporu alacak kişilere aracı olduğunu savunan Veli E., sayfalık ifadesinde sahte sağlık raporu çarkının nasıl işlediğini anlattı. Veli E. adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

ÇARK BÖYLE İŞLİYORDU

Çete lideri Veli E., ifadesinde özetle şunları söyledi:

“Örgüt lideri değilim, sadece bana ulaşan kişilere rapor almalarına aracılık ediyordum. Sağlık raporu almak isteyenler bana ulaştıktan sonra istedikleri raporun içeriği, süresine göre ödemeler yapıyorlardı. Ödemeleri benim kontrolümdeki banka hesaplarına yatırıyorlardı. Bunun üzerine onları hastaneye yönlendiriyordum. Raporlar, özel hastaneler A.A. Tıp Merkezi, Ö.Y.M. Tıp Merkezi, O.D. Tıp Merkezi, T. Tıp Merkezleri’nde düzenleniyordu. Hastane sahiplerinin bilgisi dahilinde, bu hastanelerde çalışan bazı doktorlar ve hemşireler tarafından raporlar veriliyordu. Rapor için kontrolümdeki hesaplara yatan paraları daha sonra götürüp rapor veren hastane sahiplerine veriyordum.

RAPOR TARİFESİ

Raporun içeriğine göre veya işe gitmemek için alınan raporların sürelerine göre paralar alınıyordu. Örneğin 10 günlük rapor için lira, 30 günlük rapor için ise bin lira alınıyordu. Raporu veren doktor, rapor başına belli bir miktar alıyordu. Gerisi hastaneye kalıyordu. Bana götürdüğüm kişi başına 50 ila lira veriyorlardı, ayrıca götürdüğüm hastadan da çay-çorba parası adı altında 50 ila lira alıyordum. Bu paralar küçük miktarlar olarak görünse de aylık her hastanede kişiye rapor düzenleniyordu. Böyle bakılığında yüklü miktarda meblağlara ulaşılıyordu. Raporda imzası olan doktorlar imza başı para alıyorlardı, işin içinde olan, bilgisi olan herkes bir şekilde para alıyordu. En çok para ise hastane sahiplerine kalıyordu.”

Sahte rapor çarkı İtirafçı Veli herkesi yaktı 10 güne TL, 30 güne 5 bin TL

Soruşturma dosyasına yansıyan görüntüler 

KURUM KİMLİKLERİ

Rapor alacak kişilerin hem kimlik hem de kurum kimliklerinin fotokopileri alınıyordu. Çünkü asker, polis ve adliye çalışanlarına sıkıntı çıkabilir diye rapor verilmiyordu. Rapor alanlar arasında kamuda çalışan, bürokrat, öğretmen, doktor, sağlık çalışanı, istihbarat çalışanı vardı. İş göremezlik, heyet ve engelli raporları da düzenleniyordu. Türkiye’nin her yerinden rapor isteyenler vardı. Bulundukları illerde hiç gelmeden rapor veriliyordu. Şehir dışından rapor isteyenler için biraz daha fazla para isteniyordu.”

Maluliyet Müracaatı:

Hasta öncelikle rahatsızlığı ile ilgili bölümlere randevu alır. Randevusundan 2 gün önce SGK’dan resmi yazısını alır. Randevu günü resmi yazı ve her bölüm için 2 adet resim ile sağlık kuruluna müracaat eder ve ilgili bölümlere sevki yapılır. Sosyal Güvenlik Kurumunun 08 Ekim tarih /34 sayılı genelgesinde belirtilen hususlar doğrultusunda en az 5 zorunlu bölüm imzası olan ve resimli olarak Başhekim Tasdik birimi tarafından onaylanıp mühürlenen maluliyet durum bildirir raporları ile istenen ve bölümler tarafından yapılan tetkik sonuçları tamamlandığında sağlık kuruluna gönderilir. Tüm bölümleri tamamlanan hastanın üst yazısı yazılarak Sosyal Güvenlik Kurumuna gönderilir.

 

Engelli Raporu:

Engelli raporu almak isteyen ya da ilgili kurumlardan resmi yazı alarak birimimize Engelli Raporu için müracaat eden hastalar öncelikle rahatsızlığı ile ilgili bölümlere yönlendirilerek randevu alır. İlk randevu gününde başvuran hastanın varsa kurum yazısıyla yoksa dilekçe ile müracaatı alınır. Sağlık Kurulu kaydı açılan hasta rahatsızlıkları ile ilgili bölümlere sevk edilir. Engelli raporlarının çeşitli kullanım alanları mevcuttur. Özellikle ÖTV indirimi konusunda bilgilendirme yapılırsa; kişinin herhangi bir ortopedik bir rahatsızlığı var ise ve bu rahatsızlıktan dolayı araç kullanırken özel bir teçhizat kullanması gerekiyor ise bu durum Engelli Sağlık Kurulu açıklama kısmında belirtilir. Özel tertibatlı araç kullanması gerekiyor ise ehliyetini değiştirmesi gerekmektedir. Bu işlem için E-Sürücü olur raporu çıkartarak İl Sağlık Müdürlüğü komisyonuna sevk edilir. Kişin Engel oranı % 90’ın üzerinde ise herhangi bir işlem yapmadan ÖTV indiriminden yararlanabilmektedir. Sağlık Kurulu toplantılarımız her hafta Perşembe günü saat ’da yapılmaktadır. Müracaat eden kişilerin tüm evrakları tamamlandığında tarih sırasına göre hastalara telefon edilerek kurul günü ve saati bildirilir. Kurul toplantısı sonrası sonucuna göre engelli raporları e imzalı olarak Sağlık Bakanlığı üzerinden E-Devlet sistemine yüklenmektedir. Kişiler hastaneye hiç gelmeden E-Devlet üzerinden raporlarını çıktı alarak kullanabilmektedirler. Resmi yazı ile gelen hastaların raporları’da E-Devlet’e yüklenir; ancak bir nüshası resmi kuruma üst yazı ile bildirilir. Engelli raporunun hastanemiz Sağlık Kurulu biriminde hazırlanma süreci kişilerin bölümlerden aldığı randevu ve bölümlerde yapılan tahlil, tetkik, görüntüleme yöntemleri ve istenilen diğer tetkiklerin tamamlanarak muayene evraklarının birimimize gelmesine göre değişiklik göstermektedir. Kesin bir süreç verilememektedir.

 

Erişkinler İçin Terör, Kaza ve Yaralanmaya Bağlı Durum Bildirir Sağlık Kurulu Raporunun Düzenlenme Usulü:

MADDE 9

Erişkinler İçin Terör, Kaza ve Yaralanmaya Bağlı Durum Bildirir Sağlık Kurulu Raporu, kurumlar tarafından resmi yazı ile terör/kaza/yaralanmaya ilişkin belgelerle birlikte yetkili sağlık kurum ve kuruluşundan talep edilir. Rapor düzenlenmesine ilişkin süreç bu Yönetmeliğin 8. maddesine göre yürütülür. Maddesi gereğince durum erişkinler için terör, kaza ve yaralanmaya bağlı durum bildirir sağlık kurulu raporları düzenlenmektedir. Engelli raporu için yapılan sürecin aynısı bu raporlar içinde yapılmaktadır.

 

Çocuklar İçin Özel Gereksinim Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik (ÇÖZGER):

Yönetmeliğe uygun olarak başvuru yapılan hastanın velisi sorgulanarak hangi bölümlere sevk edilmesi gerektiği saptanır. Erişkin engelli raporu için yapılan sürecin aynısı uygulanarak ÇÖZGER raporları oluşturulur. 

 

Engelli Sürücü Olur Raporu:

tarihinde yürürlüğe giren Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları İle Muayenelerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik hükümlerine göre özel tertibatlı motorlu araç kullanılması gereken durumlarda özel tertibat kodunu ve sürücü belgesi sınıfını belirleme yetkisi İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan komisyona verilmiştir. Engelli raporu olan ve raporunda araç tertibatı belirtilen hastalar aile hekimlerine başvurarak engelli olduğu bölüm için hastanelere sevk edilirler. Aile hekimi sevki ile gelen hasta; sürücü olur rapor kaydı oluşturularak ilgili bölümlere sevk edilir. Bölümlerden gelen sürücü olur raporları Sürücü adayları ve sürücülerde aranacak sağlık şartları ile muayenelerine dair yönetmeliğe uygun olarak Sağlık Kurulu birimi tarafından düzenlenerek ilgili bölüme tekrar imzaya gönderilir. Bölümden imzaları tamamlanarak gelen sürücü raporları ilgili bölümler tarafından komisyona sevki uygun görülmüşse İl Sağlık Müdürlüğüne üst yazı yazılarak gönderilir.

 

Dilim Bildirir Raporları:

Resmi Gazete Yayım Tarihi ve Sayısı : / EMNİYET TEŞKİLATI SAĞLIK ŞARTLARI YÖNETMELİĞİ Maddesi gereğince; Emniyet İl Müdürlüğünün resmi yazısı ile gelen hastalar randevu için yönlendirilir. Randevu günü muayeneye geldiğinde sağlık kurulu kaydı yapılarak hasta muayene olmak istediği bölümlere sevk edilir. Her bölüm için ve 2 adet resimle bölümlere müracaat eden hastanın muayeneleri ve tetkikleri yapıldıktan sonra bölümlerden emniyet yönetmeliğinde uygun olan dilimi belirtilen 5 imzalı durum bildirir raporu Sağlık Kuruluna gönderilir. Tüm bölümleri biten hastanın raporları birleştirilerekresmi yazı ile İl Emniyet Müdürlüğüne gönderilir.

 

Tam Teşekkülü Hastane Sağlık Kurulu Raporu:

Devlet kurumları veya özel şirketler tarafından birçok işleme istinaden talep edilebilen heyet raporu, kişinin sağlıkla ilgili profilini gösteren belgedir. Resmi evrak olarak ilgili kurum ve kuruluşlara sunulabilir. Rapor geçerliliği için en önemli nokta hastanenin tam teşekküllü olmasıdır. Bir hastanenin tam teşekküllü olması demek İç Hastalıkları, Genel Cerrahi, Göz, Kulak-Burun-Boğaz, Nöroloji veya Ruh Sağlığı gibi birimlerin mevcudiyeti ve bu birimlerde çalışan uzman doktorların olması demektir. Heyet raporunun diğer adı da “Sağlık Kurulu Raporu”dur. Kişiler müracaatları halinde başvuru işlemleri başlatılarak bölümlere sevk edilir. Muayeneleri bittikten sonra kurul başkanı tarafından kararı yazılarak hastaya teslim edilir. 

 

Özel Güvenlik Görevlisi Adayları İçin Verilecek Sağlık Kurulu Raporu:

tarihli ve sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun’un Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik’in Sağlık Şartları başlıklı 18’inci maddesine göre düzenlenecektir. Psikiyatri, Nöroloji, Göz ve Kulak Burun Boğaz muayeneleri bulunmak şartı ile ilgili Sağlık Kurulunca uygun görülecek diğer branş muayenelerini içerecektir. Karar olarak “Özel Güvenlik Görevlisi OLUR-OLAMAZ” yazılacak ve muayenesi bulunan her branş tarafından kaşelenerek imzalanacaktır. Maddeleri gereğince; hastaların başvuruları üzerine işlemleri başlatılarak bölümlere sevk edilir. Muayeneleri bittikten sonra kurul başkanı tarafından kararı yazılarak hastaya teslim edilir.

 

Silahlı Özel Güvenlik Görevlisi Adayları İçin Verilecek Sağlık Kurulu Raporu:

tarihli ve sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun’un Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik’in 24’üncü maddesine göre düzenlenecektir. Psikiyatri, Nöroloji, Göz, Kulak Burun Boğaz, Ortopedi ve Dahiliye muayeneleri bulunmak şartı ile ilgili Sağlık Kurulunca uygun görülecek diğer branş muayenelerini içerecektir. Karar olarak “Silahlı Özel Güvenlik Görevlisi OLUR-OLAMAZ” yazılacak ve muayenesi bulunan her branş tarafından kaşelenerek imzalanacaktır. Maddeleri gereğince; hastaların başvuruları üzerine işlemleri başlatılarak bölümlere sevk edilir. Muayeneleri bittikten sonra kurul başkanı tarafından kararı yazılarak hastaya teslim edilir.

 

Silah Bulundurma veya Taşıma Ruhsatı Alacak Kişilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporu:

Psikiyatri, Nöroloji, Göz, Kulak Burun Boğaz, Ortopedi ve Dahiliye muayeneleri bulunmak şartı ile ilgili Sağlık Kurulunca uygun görülecek diğer branş muayenelerini içerecektir. Karar olarak “Silah Bulundurmasında veya Taşımasında Sağlık Yönünden Sakınca YOKTUR-VARDIR” yazılacak ve muayenesi bulunan her branş tarafından kaşelenerek imzalanacaktır. Maddeleri gereğince; hastaların başvuruları üzerine işlemleri başlatılarak bölümlere sevk edilir. Muayeneleri bittikten sonra kurul başkanı tarafından kararı yazılarak hastaya teslim edilir.

Sağlık Raporları

Sağlık raporları resmi olarak başvuru yapacağınız kurumlar tarafından sizden istenen belge olarak tanımlanabilir. Bu rapor sizin sağlıklı olduğunuzu resmi olarak belgelemek için gerekli olan resmi bir evraktır. Sağlık raporu, aynı zamanda sizin hastalıklarınızı da belirleyen bir rapor olarak tanımlayabilmek mümkündür.

Hukuki olarak tanımlamamız gerekirse sağlık raporları başvuru yapa kişinin bedenen ve akli olarak sağlıklı olduğunu gösteren, söz konusu kişinin belirli bir iş, görev veya amacı gerçekleştirmek için uygun olup olmadığını, yetkili doktor tarafından yapılan muayene sonrasında oluşturup onayladığı sağlık belgesi olarak tanımlayabiliriz.

Sağlık Raporu Nasıl Alınır?

Sağlık raporu alabilmek için kişinin ilk olarak bir sağlık kuruluşuna gitmesi gerekir. Özel hastaneler, poliklinikler, aile hekimleri ve özel tıp merkezlerine başvuru yaparak sağlık raporu alabilirsiniz. Başvuru yaptığınız sağlık kuruluşu sağlık raporu almanız için yapmanız gerekenler konusunda sizi bilgilendirecektir.

Sağlık raporu almak isteyen kişilerin en çok merak ettiği sorulardan biri de, raporun kaç günde çıktığıdır? Sağlık raporu almak için başvuru yaptığınız sağlık kuruluşunun uyguladığı testlerin sonuçlarının çıkma süresi rapor alma sürenizi etkilemektedir. Bu durum da sağlık kuruluşunun yoğunluğuna bağlı olarak değişkenlik gösterir. Gerekli olan bütün testlerin ve muayenenin yapıldığı kuruluşları tercih ederek bu süreyi kısaltmanız mümkündür. Kardelen Sağlık Merkezi’nde gerekli olan bütün bu test ve muayeneler yapılabildiği için en kısa sürede sağlık raporu almanız mümkündür. Sağlık raporu alma süresini etkileyen faktörlerin arasında gerekli olan belgelerin eksiksiz ve doğru olarak toplanması gelmektedir.

Sağlık Raporu Neden Gereklidir?

Kişi hayatının birçok noktasında sağlık raporuna ihtiyaç duyabilmektedir. Yeni bir işe başlarken, evlenirken, ehliyet alırken, herhangi bir eğitim kurumuna başvuru yaparken ve bazı özel kurs kayıtları için sağlık raporu şart koşulmaktadır. Bu da sağlık raporunun ne derece önemli olduğunu gösterir.

Sağlık Raporu Çeşitleri

Sağlık raporu, veriliş amacına bağlı olarak çeşitlere ayrılır.

  • İşe Giriş Raporu
  • İlaç Raporu
  • Genel Sağlık Raporu
  • Spor, Havuz, Okul Raporu
  • Evlilik Raporu
  • Portör Raporu
  • Sürücü Sağlık Raporu
  • Ticari Araç Sürücüleri için Sağlık Raporu
  • İş Göremezlik Raporu

sağlık raporu

İşe Giriş Raporu

İşveren kişi ya da kurumlar bünyesinde çalışan bireylerin sağlığını muhakkak dikkate almalıdır. İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği’nde belirtildiği gibi bir çalışan işe girmeden önce veya uzun süre izinli olduktan sonra işe dönerken sağlık raporu almasını zorunlu kılar. Bu raporun geçerlilik süresi, kişinin gireceği işin risk gurubu durumuna bağlı olarak değişkenlik gösterir. İş yerleri risk bakımından üç farklı kategoriye ayrılır ve bu kategorilere göre de işe giriş sağlık raporlarının geçerlilik süreleri bulunur. Bunlar;

Az tehlikeli işyeri (büro, ofis ve restoran): Rapor geçerlilik süresi 5 yıldır.

Tehlikeli işyeri (atölye ve üretim fabrikaları): Rapor geçerlilik süresi 3 yıldır.

Çok tehlikeli işyeri (inşaat, maden ve kimya fabrikaları): Rapor geçerlilik süresi 1 yıldır.

İş Göremezlik Raporu

İş göremezlik raporu, sigortalı bir şekilde çalışanın hamile kalması, hastalık geçirmesi, iş kazasından müzdarip olması veya meslek hastalığı olarak adlandırılan hastalığa yakalanması söz konusu olduğunda uzman doktor onayı ile alınan rapordur. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kişiye verilen iş göremezlik ödemesini alabilmek için, söz konusu kişinin iş göremezlik raporu alması zorunludur.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası sayılı kanununa göre, iş göremezlik ödeneği üç bölüme ayrılır. Bunlar şu şekilde sıralanabilir;

  • Hastalık veya rahatsızlık
  • İş yerinde kaza geçirme
  • Meslek hastalığına yakalanma
  • Kadınlar için gebelik ve doğum

İlaç Kullanım Raporu

Kronik bir hastalığı olan kişiler düzenli bir şekilde ilaç kullanmak zorunda kalabilirler. Diyabet, tansiyon, kolesterol gibi sürekli kullanılan hastalıklar için doktorlar tarafından ilaç kulanım raporu verilmektedir. Kardelen Tıp Merkezi bünyesinde uzman doktorlarımızın gerçekleştireceği muayenenin ardından uygun görülmesi halinde sürekli ilaç kullanım raporu alabilirsiniz.

Uzman doktor tarafından verilen ilaç raporunun süresi bulunur. Bunlar 3 aylık, 6 aylık veya 12 aylık olabilmektedir. Bunun haricinde ilaç kullanım raporunu aldıktan sonra ilacınızı alabilmeniz için reçete yazdırmanız da gereklidir. Rapor edilen ilacı yazdırmanız için yanınızda ek olarak herhangi bir belge taşımanız gerekmez. Reçeteniz ile birlikte eczaneye giderek ilacınızı alabilirsiniz.

Evlilik için Sağlık Raporu

Evlilik için başvuru yaptığınız sırada sizden istenen evraklar arasında evlilik için sağlık raporu da bulunur. Bu rapor, Çiftlerin evlenmesi için engel teşkil edecek herhangi bir sağlık sorunu olup olmadığının anlaşılması için gerekli olan bir sağlık raporudur. Evlilik raporunun talep edilmesinin ana nedeni, söz konusu kişilerin farkında olmadıkları bir hastalığın ya da cinsel yolla bulaşan bir hastalığın bulunup bulunmadığının tespiti içindir.

Evlilik Sağlık Raporu için Gerekli Olan Testler Nelerdir?

Kardelen Tıp Merkezi’ne başvurarak önce gerekli olan kan tahlillerinizi yaptırıp, akciğer filminizi çektirebilirsiniz. Yapılacak kan tahlilleri ile kan grubunuz belirlenir. Bu sayede AIDS, hepatit, bel soğukluğu ve frengi gibi cinsel temas yolu ile bulaşan hastalıkların olup olmadığı saptanmaktadır. Aynı zamanda da kan uyuşmazlığı durumuna da bakılmaktadır.

Bunların dışında evlilik kararı alan 50 yaş ve üzeri çiftlerden Akdeniz anemisi testi talep edilir. 60 yaş ve üzeri çiftler ise heyet raporu alınması zorunludur.

Evliliği engel teşkil eden hastalıklar ise;

  • Frengi
  • Cüzzam
  • Verem
  • Şankroid
  • Bel Soğukluğu

Kanunda açıkça belirtilen bu hastalıkların tedavisi tamamlanmadığı hallerde evlilik için sağlık raporu verilmemektedir.

Ehliyet için Sağlık Raporu

Ehliyet için rapor, ehliyete sınıf ekleme, ehliyetin kaybolması ve ehliyet yenileme gibi durumlarda alınması gereken bir rapordur. Aynı zamanda da ilk defa ehliyet alacak kişilerin de bu raporu almaları gereklidir.

yılından itibaren ehliyet için rapor alma şartları iki grupta değerlendirilmektedir. seafoodplus.info rapor: A, A1,A2, B,B1, BE, M ve F sınıfı için gerekli olan rapordur. Bu grupta yer alan ehliyet hafif olarak adlandırılan araç sürücülerini kapsar. seafoodplus.info rapor ise, C,C1,C2, CE, D,DE,D1, C1E ve G sınıfı ehliyet için gereklidir. Bu grup ise ağır ve ticari araç sürücülerini kapsar.

Ehliyet için Sağlık Raporu Nerden Alınır?

Ehliyet için raporu alabileceğiniz sağlık kuruluşları ise;

  • Bakanlık ya da üniversitelere bağlı olan sağlık kurumları,
  • Özel hastaneler,
  • Özel poliklinik ve tıp merkezlerinden alınabilir.

Sağlık Raporu Alırken Gerekli Olan Evraklar Neler?

Bireylerin sağlığının ve güvenliğinin sağlanması amacı ile pek çok kurum tarafından zorunlu tutulan raporlar arasında olan sağlık raporu, yaşanabilecek herhangi bir olumsuz duruma karşı hayati önem taşır. Hem sağlık raporunu alan hem de çevresinde bulunan kişilerin sağlığı ve güvenliği için büyük önem taşımaktadır. Sağlık raporunu almak için gerekli olan bazı evraklar vardır. Bu evrakları eksiksiz ve tam bir biçimde tamamlayıp sağlık raporu alma sürecini hızlandırmanız mümkündür. Sağlık raporu alabilmek için 4 adet vesikalık fotoğraf, kimlik fotokopisi ve aslı, hangi raporu almak istediğinizi belirten bir dilekçe gerekir.

Sıkça Sorulan Sorular

Heyet raporu nedir?

Heyet raporu tam teşekküllü sağlık raporudur. Özellikle bazı durumlarda heyet raporu alınması gerekir. Heyet raporu hastanelerden alınır ve 6 ya da 7 farklı bölümden alınan raporların toplanıp tek rapor haline getirilmesidir.

Sağlık raporu nerden alınır?

Sağlık raporu alabilmeniz için herhangi bir sağlık kurumuna başvurmanız yeterlidir. Özel hastane, özel tıp merkezi, poliklinik ve aile hekiminden alınabilir.

İş için sağlık raporu nereden alınır?

İş için alınacak sağlık raporları söz konusu olduğunda durum biraz değişkenlik gösteriyor. İş alımlarda istenen sağlık raporunun alınabileceği yerler ikiye ayrılır. Birisi iş yeri hekimi diğeri ise aile hekimliğidir. Kişinin gireceği iş az tehlikeli ise aile hekiminden rapor alabilir. Fakat aile hekimliğinden alınan rapor tehlikeli işlerde geçerli değildir.

Ehliyet için sağlık raporu nasıl alınır?

Ehliyet için sağlık raporunu sağlık kuruluşlarından alabilirsiniz. Ehliyet için alacağınız sağlık raporunu özel hastane, özel tıp merkezi, poliklinik ve sağlık ocaklarından alabilirsiniz.

Sağlık raporu için kan vermek gerekli mi?

Normal şartlarda sağlık raporu için kan vermeniz gerekir. Fakat çoğu doktor kan testi istememektedir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir