hacettepe üniversitesi yurtdışı olanakları / Hacettepe Üniversitesi

Hacettepe Üniversitesi Yurtdışı Olanakları

hacettepe üniversitesi yurtdışı olanakları

 TürkçeAzerbaycanİşbirliği ve Değişim ProtokolüKEPCO Nuclear Fuel Co. LTDGüney KoreİşbirliğiStrazburg Üniversitesi
Türkçe

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi

Üniversite hangi ilde bulunuyor?

Ankara

Üniversite statüsü nedir?

Devlet

Şehrin sosyal, kültürel, tarihi, turistik özellikleri nelerdir?

Ankara Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkentidir. Tarih boyunca birçok kavme ev sahipliği yapmıştır. Anıtkabir, Ankara Kalesi ve Etnografya Müzesi şehirde bulunan bazı turistik alanlardır. Şehir genelinde çeşitli parklar ve bahçeler, kafeler, alışveriş merkezleri bulunmaktadır.

Şehrin ulaşım imkanları nelerdir?

Şehir içinde Metro, banliyö tren, otobüs, dolmuş, taksi kullanılmaktadır. Şehirler arası yolculuk için Havaalanı, otobüs terminali ve tren garları kullanılmaktadır.

Şehirdeki yurt olanakları nasıldır?

Ankara genelinde 37 tane KYK yurdu bulunmaktadır okul çevresindeki özel yurtların sayısını da tam olarak bilememekle birlikte ortalama tanedir.

Evlerin kira durumları ve özellikleri nasıldır?

Okul çevresindeki evler genelde oldukça eskidir. Genelde 2+1 ve 3+1 evler var. Evin içinin durumuna ve ev arkadaşı olup olmamasına göre arası evler bulunuyor. Ankaray metrosuna yakın yerlerden ev tutmanız halinde okula ulaşımınız oldukça kolay olacaktır.

Üniversitenin eğitim, sosyokültürel ve tarihi özellikleri nelerdir?

Hacettepe Tıp Fakültesinin başlangıcı sayılan Çocuk Sağlığı Kürsüsü, 2 Şubat tarihinde Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesine bağlı olarak Prof. Dr. İhsan Doğramacı tarafından kurulmuştur.
Hacettepe Üniversitesi, Çocuk Sağlığı Enstitüsü ve Hastanesi olarak yılında Hacettepe&#;de çalışmaya başlamış ve yılında da eğitim, öğretim, araştırma çalışmalarına ve kamu hizmetine geçmiştir. yılında Hacettepe&#;de Hemşirelik, Tıbbi Teknoloji, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, yılında Beslenme ve Diyetetik alanlarında eğitim yapan Sağlık Bilimleri Yüksekokulu kurulmuştur. yılında ise Hacettepe Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi hâline getirilerek Temel Bilimler, Hemşirelik, Fizyoterapi- Rehabilitasyon, Tıbbi Teknoloji ve Sağlık Teknolojisi Yüksekokulları bu fakülteye bağlı olarak yeniden örgütlenmiş ve ayrıca yine Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesine bağlı Diş Hekimliği Yüksekokulu kurulmuştur. yılında Hacettepe Üniversitesi eğitim kurumlarının koordinasyonunu sağlamak amacıyla Hacettepe Bilim Merkezi ve &#;da Hacettepe Tıp Merkezi kurulmuş, aynı yıl Hacettepe Tıp Merkezi Hastanesi de hizmete girmiştir. Bu şekilde örgütlenen ve gelişen çekirdek kuruluşlar, 8 Temmuz tarih ve sayılı Kanun&#;la Hacettepe Üniversitesi hâline getirilmiş ve Tıp, Sağlık Bilimleri, Fen ve Sosyal Bilimler Fakülteleri ile eğitime başlamıştır. yılında Ev Ekonomisi Yüksekokulu kurulmuş ve yılında yüksekokul olarak kurulan Eczacılık ve Diş Hekimliği yılında fakülte hâline getirilmiştir. Daha sonraki yıllarda kurulan yeni bölümler ve fakültelerle büyüyen Hacettepe Üniversitesi, ikinci yerleşkesini merkez yerleşkesine 20 km uzaklıkta Beytepe mevkiinde hektarlık alanda kurmuştur.
Hacettepe Üniversitesi; 16 Fakülte, 15 Enstitü, 2 Yüksekokul, 1 Konservatuvar, 4 Meslek Yüksekokulu, 98 Araştırma ve Uygulama Merkezi ile faaliyetlerini sürdürmektedir.
Hacettepe Üniversitesi ülkemizin önde gelen üniversitelerden biri olarak bilim, teknoloji ve sanat alanlarında toplumsal kalkınmaya ve evrensel değerlere katkılarını sürdürmektedir.

Üniversitenin öğrencilere tanıdığı burs imkanları nelerdir?

Hacettepe Üniversitesi’nde Kısmi Zamanlı Öğrenci Çalıştırma Programı uygulanmaktadır. Öğrenciler, ayrıca diğer kamu ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerinin burslarından da yararlanabilmektedirler. Bu bilgiler her akademik yılın başında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Burs Koordinatörlüğü tarafından duyurulmaktadır. Hacettepe Üniversitesi’ni birinci sırada tercih ederek yerleştirilen öğrencilerden kendi puan türünde (TYT puan türü hariç) Türkiye sıralamasına giren öğrencilere aşağıdaki imkanlar sağlanmaktadır; İlk 10 arasında yer alan öğrencilere Hacettepe Konukevlerinde ücretsiz konaklama, İlk arasında yer alan öğrencilere öğrenci yurt odalarında ücretsiz konaklama, Yerleştirildikleri programlara ilk 3 sırada giren öğrencilere ücretsiz üç öğün yemek. Bu destekler Üniversitemizin belirleyeceği akademik başarıya bağlı olarak kazandıkları programın normal öğrenim süreleri boyunca devam etmektedir. Ayrıca; Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından, maddi durumu yetersiz öğrencilerimize Üniversite Yönetim Kurulu kararı ile barınma yardımı, beslenme yardımı ve Kısmi Zamanlı Öğrenci Çalıştırma Programı ile maddi destek sağlanmaktadır. Kısmi Zamanlı Çalışma Programı kapsamında çalıştırılan öğrencilerimizin sigorta primleri ve ücretleri ödenmektedir Eğitim Öğretim Yılında Üniversite Yönetim Kurulu Kararı ile ; öğrenciye barınma desteği, öğrenciye kadar beslenme desteği ,&#;e yakın öğrenciye de kısmi zamanlı çalışma desteği sağlanmaktadır.

Üniversitenin sosyal imkanları nelerdir?

Hacettepe genelinde ’den fazla öğrenci topluluğu vardır. Öğrenciler için en iyi fırsat bu topluluklardır. Bunun dışında Sıhhiye Kampüsü’nde bir adet spor salonu bulunmaktadır. Bu spor salonunda fitness salonu, voleybol sahası, basketbol sahası, badminton sahası, masa tenisi bulunmaktadır. Beytepe Kampüsü’nde Sıhhiye Kampüsü’nde bulunanların yanı sıra Amerikan futbolu sahası, futbol sahaları, tenis kortları, olimpik yüzme havuzu bulunmaktadır.

Üniversitedeki kütüphane, çalışma salonu olanakları nasıldır?

7/24 açık olan kütüphane Sıhhiye Kampüsü için okul zamanının %95’inde yeterli. İnternler için hastanede çalışma salonları var. Ayrıca okul binası içinde sesli çalışma alanları da var.

Üniversitede hangi öğrenci toplulukları bulunuyor? Tıp fakültesinde etkinlikler yapan öğrenci toplulukları hangileridir?

Üniversitede ’tan fazla öğrenci topluluğu var. Bunların 5 tanesi tıp fakültesi tabanlı (MEDISEP, HÜTBAT, Mantar, HÜTSAT ve HÜTNAM). Bunun dışında diğer fakülteler de bazı etkinlikler düzenliyor.

Okuldaki yemek imkanları nasıldır?

Kampüste 2 yemekhane var. Tüm kampüs faydalanabiliyor yemek ücreti türk lirası tutmaktadır. . Genel olarak ortalama bir devlet üniversitesi yemekhanesi standartlarına sahip.

Üniversitenin şehir içindeki konumu ve fakültenin üniversite kampüsüne göre konumu nasıldır?

Tıp Fakültesi Sıhhiye Kampüsü’nde bulunmaktadır. Sıhhiye Kampüsü Kızılay ve Ulus’a 15 dakika yürüme mesafesindedir.

Tıp Fakültesinin tarihçesi nedir?



Hacettepe Tıp Fakültesi’nin başlangıcı sayılan Çocuk Sağlığı Kürsüsü 2 Şubat tarihinde Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesine bağlı olarak Prof. Dr. İhsan Doğramacı tarafından kuruldu.



Hacettepe Çocuk Hastanesi açıldı.



Hacettepe Çocuk Sağlığı Enstitüsü ve ona bağlı Çocuk Hastanesi eğitim, öğretim, araştırma ve kamu hizmeti faaliyetlerine başladı.



Hacettepe Çocuk Sağlığı Enstitüsü bünyesinde Hacettepe Sağlık Bilimleri Yüksekokulu kuruldu ve Hemşirelik, Tıbbi Teknoloji, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon alanlarında eğitime başladı.



Hacettepe Çocuk Sağlığı Enstitüsü bünyesinde Ev Ekonomisi Yüksekokulu’na bağlı olarak Beslenme ve Diyetetik alanında eğitim başladı.



Hacettepe Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi haline getirildi. Temel Bilimler, Hemşirelik, Fizyoterapi- Rehabilitasyon, Tıbbi Teknoloji ve Sağlık Teknolojisi Yüksekokulları Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesine bağlı olarak yeniden örgütlendi. Böylece Ankara’nın ikinci, Türkiye’nin dördüncü Tıp Fakültesi olarak Hacettepe Tıp Fakültesi kuruldu.



Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesine bağlı olarak Diş Hekimliği Yüksekokulu kuruldu.



Hacettepe eğitim kurumlarının koordinasyonunu sağlamak amacıyla Hacettepe Bilim Merkezi kuruldu.



Hacettepe Tıp Merkezi kuruldu ve Hacettepe Tıp Merkezi Hastanesi hizmete girdi.



8 Temmuz tarih ve sayılı Kanun ile Hacettepe Üniversitesi kuruldu. yılından başlayarak örgütlenen ve gelişen birimler Üniversitemize bağlandı. Tıp, Sağlık Bilimleri, Fen ve Sosyal Bilimler Fakülteleri eğitime başladı.



tarihinde Prof. Dr. İhsan Doğramacı Üniversitemizin kurucusu ve ilk Rektörü olarak göreve başladı.


Hacettepe Üniversitesi, kuruluş yıl dönümünü geçmişinden gururlanarak ve geleceği hayal ederek kutladı.

Şimdi
Hacettepe Üniversitesi, günümüzde ülkemizin önde gelen üniversitelerinden biri olarak 16 Fakülte, 15 Enstitü, 4 Meslek Yüksekokulu, 2 Yüksekokul, 1 Konservatuvar, 98 Araştırma ve Uygulama Merkezi ile bilim, teknoloji ve sanat alanlarında toplumsal kalkınmaya ve evrensel değerlere katkılarını sürdürmektedir.

Fakültenin sosyal, sportif ve kültürel olanakları nelerdir?

Kampüs içinde spor salonu, fitness, masa tenisi mevcut. Her sene 14 Mart’ta tören yapılır ve mantarlı pilav dağıtılır, akşamına da Tıp Balosu düzenlenir.

Tıp Fakültesinde hangi öğrenci değişim programlar uygulanmaktadır, TurkMSIC’in ve üniversitenizin sağladığı değişim imkanlarından bahseder misiniz?

Erasmus, Farabi, Mevlana ve TurkMSIC değişim programları bulunmaktadır ama en çok kullanılanı TurkMSIC’tır. Yıllık 60 öğrenci değişime katılır. Onun dışında mezunlar derneği katkılarıyla her sene bütçeye göre belirli sayıda 6. sınıf öğrencisi Amerika’ya dekanlık tarafından gönderilir.

Fakültenin eğitim dili nedir?

Türkçe Tıp: %30 İngilizce %70 Türkçe
İngilizce Tıp: % İngilizce

Fakültede İngilizce hazırlık dönemi var mı, varsa zorunlu tutulmakta mıdır?

Evet, hazırlık geçme puanı 65’tir.

Fakültenizde devam zorunluluğunuz var mı? Var ise devamsızlık bilgisini nereden öğreniyorsunuz?

Resmiyette her fakültenin devam zorunluluğu olmakla beraber birçok üniversite gibi Hacettepe de öğrencileri bu konuda zorlamaz. Lab dersleri, İyi Hekimlik Uygulamaları ve Mesleklerarası İşbirliği dersleri hariç yoklama alınmaz.

Tıp Fakültesi TEPDAD tarafından akredite edilmiş midir? Akreditasyon süreniz ne zamana kadar bulunmaktadır?

Evet, edilmiştir.

Tıp Fakültesinin akreditasyon süreci sırasında ve sonrası yaptığı çalışmalar nelerdir?

Hacettepe Tıp Fakültesi uzun yıllardır akreditedir. Mevcut durumda komite soruları paylaşılmakta, Tıp Eğitimi Öğrenci Kurulu adlı kurul düzenli olarak toplanıp okul sorunlarını dekanlığa iletmekte ve komite sonralarında bizzat dekan hocanın katılımıyla geri bildirim toplantıları düzenlenmektedir.

Fakültenizde Tıp Eğitimi Anabilim Dalı bulunuyor mu?

Tıp Eğitimi Anabilim dalımız bizzat İskender Sayek tarafından kuruluş olup mevcuttur. Genel olarak İyi Hekimlik uygulamaları ve Mesleksel arası işbirliği derslerini vermekten sorumlular.

Hastanenin bütün bölümleri tek bir binada mı? Tıp Fakültesinin hastaneye göre konumu nasıldır? Tıp Fakültesi ve hastane dışında eğitim alırken gidilen başka bir birim bulunuyor mu?

Fakülte ile hastane aynı kampüs içerisinde. Karşı karşıyalar.

Anabilim dallarının konumu nasıldır?

Genel olarak temel bilimler tıp fakültesine ait binada klinik bilimler ise hastane içinde bulunmaktadır.

Fakültenizde her dönemde kaç öğrenci bulunuyor?

Dönem 1: …..
Dönem 2: …..
Dönem 3: …..
Dönem 4: …..
Dönem 5: …..
Dönem 6: …..
Toplam: …..

Dönem ’da her staj grubunda kaç öğrenci bulunuyor?

Dönem4: 80 Dönem Dönem

Fakültenizde öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı kaçtır?

Fakültemizde yaklaşık tane öğretim üyesi ve öğrenci bulunmaktadır. Yani öğretim üyesi başına yaklaşık 5 öğrenci düşer.

Tıp Fakültesinin eğitim sistemi nasıldır? (Entegre, PDÖ, Klasik, Hibrit) Fakültenizde herhangi bir sınav sistemine yönelik eğitim verilmekte midir (USMLE, TUS, GMC)?

Genel olarak Spiral entegre denen sistem uygulanmaktadır sınıfta hücre bilimleri, 2. Sınıfta sağlıklı insan vücudu ve 3. Sınıfta da hastalıklı insan vücudu ve nasıl tedavi edileceği gösterilir. Hacettepe’de ilk 3 sene pre-klinik sonraki 3 sene ise klinik yıldır. Pre-klinik yılda temel bilimler, mesleki beceri dersleri, mesleksel arası işbirliği dersleri görülür. PDÖ sistemi mevcut değildir. 4. Sınıfta 4 büyük staj (dahiliye, pediatri, genel cerrahi, kadın doğum) alınır. 5. Sınıfta ise küçük stajlar alınır. 6. Sınıf intörnlük yılıdır.

Dönemlere göre ders içerikleri nasıldır? Klinik eğitimler kaçıncı sınıfta başlamaktadır?

Dönem1: Organik Kimya, Tıbbi Biyoloji, Biyofizik, Fizyoloji, Histoloji, Tıp Tarihi ve Etik, Mikrobiyoloji, Biyoistatistik, Halk Sağlığı, Biyokimya
Dönem2: Histoloji, Fizyoloji, Anatomi, Embryoloji, Biyofizik, Biyoistatistik, Mikrobiyoloji, Patoloji, Biyokimya
Dönem3:Patoloji,iç hastalıkları,pediyatri,farmakoloji,biyoistatistik
Dönem4:büyük stajlar
Dönem5:küçük stajlar

Fakültede tıp eğitimi dışında hangi dersler verilmektedir?

Genel olarak seçmeli dersler de çoğunluğu tıp fakültesi hocaları olan Hacettepe Üniversitesi hocaları tarafından tıp sanat ve bilim konularında verilmektedir.

Fakültenizin akademik eğitim öğretim takvimi nasıldır?

Dönem 1 :3 Ekim Final sınavı: 12 Haziran Bütünleme sınavı:3 Temmuz Dönem 2 : 5 Eylül final sınavı : Haziran Bütünleme sınavı: Temmuz Dönem 3 : 5 Eylül final sınavı : 14 Haziran Bütünleme sınavı: 4 Temmuz Dönem 4 : 29 Ağustos Dönem 5 : 5 Eylül Dönem 6 :1 Temmuz

Özellikle Temel Bilimler evresinde (Dönem ) pratik dersler nasıl işleniyor? Pratik derslerin dönemlere göre yoğunluğu nasıldır?

Öncelikle bütün teorik dersler amfilerde anlatılıyor. Daha sonra laboratuvar derslerine geçseafoodplus.info derslerde gerekliyse her öğrenciye bir adet mikroskop sağlanabiliyor. Öğrencilerden gruplar halinde deneyi yapmaları istendiği gibi bazı lablarda tek başına preparat incelemesi de istenebiliyor. Anatomi lablarında düzenli olarak disseksiyon yapılıyor,bunların duyuruları öğrencilere yapılıyor isteyen öğrenciler bunlara katılıp hocadan izin isteyerek disseksiyon yapabiliyor.

Anatomi laboratuvarı ne düzeyde yeterli?

adet kadavramız bulunuyor. Kadavraların uygunluğuna göre derslerden önce çıkartılıyor. Maket ve iskelet sayımız o laba katılan tüm öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli. Bunun dışında AR/VR labımız mevcut.

Pratik derslerde öğrenci başına düşün mikroskop sayısı kaçtır?

Kişi başı bir mikroskop düşüyor.

Fakültenize özgü uygulamalarınız var mı?

Fakültemizde uygulanmakta olan danışmanlık sistemi seafoodplus.info dönemden bir kişi bir adet öğretim görevlisinin sorumluluğuna veriliyor ve gruplar her ay toplanıseafoodplus.info sayede hocaların ve üst dönemlerin diğerlerine mentorluk yapmaları sağlanıyor. Hacettepe Üniversitesi tıp ve bilim doktoru( MD-PhD) bütünleşik programı yılından beri yürütülen öğrencilerin dönem 3 ve 4 boyunca doktora derslerini normal tıp dersleri ile birlikte almalarını sağlayıp daha sonra 2 sene ara vermek suretiyle tez yazmalarına olanak sağlayan bir programdır. Program Birleşik Devletler ve Kanada’da ’den fazla üniversitede devlet destekli ilerlemektedir lakin Türkiye’de programı uygulayan tek kurum Hacettepe Üniversitesidir. Bu program ile normalde alması 10 sene sürecek olan tıp doktoru ve bilim doktoru unvanlarını 8 senede almak mümkündür. Programın temel amacı bağımsız araştırmalar yürütebilecek ve önemli bilimsel katkılarda bulunabilecek nitelikte “bilim insanı-doktor” yetiştirmek, tıp alanında bilimsel araştırma yoluna ilgi duyan üstün nitelikli tıp öğrencilerine, en verimli çağlarında, zaman yitirmeden ve klinikten uzaklaşmadan bilimsel araştırma deneyimi kazandırmaktır. Program dahilinde şimdilik Biyokimya doktora programı, Farmakoloji doktora programı ,Biyofizik doktora programı, Tıbbi Biyoloji doktora programı, Temel Nörolojik Bilimler doktora programı, Tümör Biyolojisi ve İmmünolojisi doktora programı, Mikrobiyoloji doktora programı, Histoloji-Embriyoloji doktora programı, Epidemiyoloji doktora programı bulunmaktadır.

Mesleki Beceri Dersleri var mı?

Mesleki beceriler önce amfilerde anlatılıyor daha sonrasında münhasıren hazırlanan mesleksel beceri eğitimi labında her kişiye 1 eğitici(genelde asistan veya hoca) düşecek şekilde gruplara ayrılıp beceri çalışılıseafoodplus.info sonunda yapılan final sınavında %5 lik bir orana sahip final sınavı da %40 öneme sahip olduğu için genel toplamda 0,02 değere seafoodplus.infosel beceri dönem 1’de el yıkama, eldiven giyme, maske takma, CPR ve tansiyon ölçmeyi içeriyor. Dönem2’de kas içi enjeksiyon ve sondayı içeriyor.Dönem 3’te ise sütur ve damar yolu.

Simüle Hasta Laboratuvarı var mı?

Simüle Hasta labovatuvarı mevcut. Her öğrenci yılda defa hasta görüşmesi yaparak kendini geliştirme fırsatı buluyor. Sene sonunda yapılan son bir görüşmeyle öğrenci yeterliliği test ediliyor.

Fakültenizin dönemlere göre ölçme-değerlendirme sistemi nasıldır? Final ya da komite sınavlarınızın sistemi hakkında bilgilendirebilir misiniz?

Klinikte sözlü sistemi uygulanıseafoodplus.infoim dalından anabilim dalına değişmek üzere genelde hasta sunumu, sözlü ve yazılı sınav şeklinde uygulanıseafoodplus.infote komite sistemi var dönem 1’de 4 dönem 2’de 7 dönem 3’te 8 komite seafoodplus.info notlarını yazılı sınav ve her komitede yüzdesi değişen pratik sınav seafoodplus.info sene sonu notunu %40 seafoodplus.info sınavının içinde İHU ve lab sınavının olduğu bölüm %5,Pratik en az %20 ve yazılı da geri kalan kısmı etkiliyor. Ders barajı yok ama 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor. Bütünleme finalle aynı şekilde yapılıyor. Histo pratik sınavında preparat dağıtılıp şematik çizim yapmamızı seafoodplus.infoi sınavında eğitim öğretim yılında zilli sınav ve Netter&#; den plateler gösterilmek üzere sınavlar yapıldı. Biyokimya’da her lab sonrası rapor yazıseafoodplus.infoiyoloji için ödev seafoodplus.infoji için ise preparat gösterip onun hakkında teorik bilgi seafoodplus.info sonunda final notu için 50 barajı seafoodplus.info dışında genel ortalama 60 olursa o seneyi başarıyla tamamlamış sayılıyorsun.

Dönemi tamamlamak için gerekli olan not sistemi nasıldır?

Sınıfı tamamlaması için final ortalamasını 50 yapması ve toplam ortalamasını da 60 ve üstünde tutması gerekiyor. Finalsiz geçmek gibi bir durum söz konusu değil.

Pratik sınavlar nasıl yapılıyor?

Pratik sınavlar komite notuna dahil komiteden bir gün önce yazılı veya çizim şeklinde yapılıyor.

Temel Bilimler döneminde finalsiz geçme var mıdır?

seafoodplus.info barajı

Fakültede eğitim sürecini iyileştirmek için ne gibi çalışmalar yapılmaktadır? Fakülteniz öğrencilerin akademik araştırmalara ne kadar elverişlidir?

Her komiteden sonra dekan hocanın katılımıyla geri bildirim toplantısı gerçekleşir. Komitelerin istatistikleri tartışılır.

Öğrenciler eğitimleri hakkında söz sahibi olabiliyor mu?

Her dönemin bir temsilcisi seafoodplus.info dışında Geri bildirim toplantıları da bu konuda yardımcı. Ayrıca Tıp Eğitimi Öğrenci Kurulu adlı bir kurul öğrencilerin sorunlarını ve isteklerini yönetime iletmekle yükümlü. Fakültemiz öğrencileriyle iyi bir iletişime sahip.

Bu fakülteyi tercih edebilirim çünkü…

Türkiye’de herhangi bir fakültede bulunup da bizde bulunmayan herhangi bir uygulama yok.Çünkü bu uygulamaların çoğunu Hacettepe Türkiye’ye getiriyor. Bunun dışında Hacettepe’yi Hacettepe yapan Türkiye’de nerdeyse hiçbir hastanede olmayan hasta çeşitliliğidir.

Bu üniversitede okumanın dezavantajları nelerdir?

Hacettepeli kültürü diye bir şey var hocalarda bu da bütün sınavlarınızın Türkiye’deki herhangi bir üniversiteden kat be kat daha zor olacağı anlamına geliyor.

Fakültenizde çevirim içi eğitim sistemi mevcut mu? Mevcutsa nasıl bir sistem kullanıyorsunuz?

Mevcut. Blackboard yazılımı üzerinden dersler video halinde yüklendi ve izlememize açıldı.Microsoft Teams üzerinden de canlı çevrimiçi dersler olmaktadır.

Fakültenizde çevirim içi sınav gerçekleşti mi? Gerçekleşti ise nasıl gerçekleşti?

Evet. Internet tarayıcısı ile sisteme bağlandık. Dönemlere göre test veya klasik şekilde sınavlarımız gerçekleşti.

Hacettepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü - Ücretsiz

2

Okul Birinci Kontenjanı

  • ÖSYM Program Kodu
  • Üniversite TürüDevlet
  • ÜniversiteHacettepe Üniversitesi
  • Fakülteİktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
  • Puan TürüEŞİT AĞIRLIK (EA)
  • En Düşük Puan
  • Prof. Dr. Sayısı-
  • Doç. Dr. Sayısı-
  • Dr. Öğretim Üyesi Sayısı-
  • Özel Koşullar 17, 21, 28,
  • Burs TürüÜcretsiz
  • Öğrenim TürüBirinci Öğretim
  • Öğrenim Dili İngilizce,
  • Öğrenim Süresi (Lisans)4
  • KPSS-1

Hacettepe Üniversitesi / İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi / Uluslararası İlişkiler (İngilizce) için özel koşullar aşağıda belirtilmiştir.

  • Bk. 17 Bu programa kayıt yaptıran ve yabancı dil hazırlık sınıfına devam etmesine rağmen hazırlık sınıfını iki yıl içinde başarıyla tamamlayamayan öğrencilerin programdan ilişiği kesilir. Hazırlık sınıfında başarısız olarak programdan ilişiği kesilen öğrenciler, varsa kendi yükseköğretim kurumlarında öğretim dili Türkçe olan eşdeğer bir programa kayıt yaptırabilirler. Ancak bu öğrenciler, talep etmeleri durumunda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından bir defaya mahsus olmak üzere kayıt yaptırdığı yıl itibarıyla, öğrencinin YKS puanlarından ilgili olan puanı, yerleştirileceği programa kayıt yaptırmak için aranan taban puanından düşük olmaması şartıyla öğretim dili Türkçe olan programlardan birine merkezî olarak yerleştirilebilirler.

  • Bk. 21 Bir yıl süreli zorunlu İngilizce Hazırlık Programı uygulanır, programın sonunda İngilizce yeterlik sınavını başaranların doğrudan birinci sınıfa kayıtları yapılır. İngilizce Hazırlık Sınıfı, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dâhil değildir. Üniversitece kabul edilen; a) Ulusal ve/veya uluslararası yabancı dil sınavlarının birinden yine üniversite tarafından belirlenen düzeyde başarılı olduğunu belgeleyen, b) Üniversitece öğretim yılı başında yapılacak İngilizce yeterlik sınavında başarılı olanlar doğrudan birinci sınıfa alınırlar. Öğrencilere, "Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik" hükümleri uygulanır.

  • Bk. 28 Öğretim dili İngilizce&#;dir.

  • Bk. Hacettepe Üniversitesi&#;ni birinci sırada tercih ederek yerleştirilen öğrencilerden kendi puan türünde Türkiye sıralamasına göre (TYT puan türleri hariç): a) İlk 10 arasında yer alan öğrencilere Hacettepe Konukevlerinde ücretsiz konaklama, b) İlk arasında yer alan öğrencilere öğrenci yurt odalarında ücretsiz konaklama, c) Yerleştirildikleri Fakültelere / Meslek Yüksek Okullarına (tüm fakülte / meslek yüksekokulu genelinde) ilk 3 sırada yerleşen öğrencilere ücretsiz üç öğün yemek olanağı sağlanacaktır. Bu destekler Üniversitemizin belirleyeceği akademik başarıya bağlı olarak kazandıkları programın normal öğrenim süreleri boyunca devam eder.

Başka Nerelerde Var?

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir