kızkalesi ile ilgili bilgiler / Mersin Kız Kalesi

Kızkalesi Ile Ilgili Bilgiler

kızkalesi ile ilgili bilgiler

Facebook0Tweet0Pin0

Mersin Kız Kalesi

Mersin, tarihi açıdan çok zengin olan bir ildir. Turizmin bu kadar önemli bir yere sahip olması, içerisinde barındırdığı yerlerle alakalıdır. Bu yerlerden bir tanesi de Kız Kalesi’dir. Kız Kalesi, Mersin merkeze yaklaşık 60, erdemli ilçesine ise 21 km uzaklıkta kalmaktadır. Tarihine bakıldığında oldukça zengin olduğu ve çoğu imparatorluğunda orada hüküm sürdüğü görülebilir.

Mersin Kız Kalesi&#;nde Hangi Devletler Hüküm Sürmüştür

Eski dönemde oranın adı Korykos ve Corycus şeklindedir. Yapımının yaklaşık Milattan Önce 4. Yüzyıl olduğu söylemektedir. Greklerin kurmuş olduğu bu kale, en önemli ve en parlak dönemini Romalılar zamanında yaşamış. Tarih içerisinde ise, şu devletlerin himayesi altında kalmıştır:

  • Osmanlı Devleti
  • Romalılar
  • Bizanslılar
  • Fransızlar
  • Selevkoslar
  • Selçuklular
  • Ermeniler şeklindedir.
mersin kiz kalesi nerededir

Bu kadar devletin hüküm sürmesi, bölgenin ne kadar zengin olduğunu bir kere daha ortaya koymaktadır. Önemli yerleşim merkezi ve aynı zamanda ticaret merkezidir.

Kız Kalesi Görünümü

Kız Kalesi, karadan yaklaşık olarak metre açıklıkta bulunan bir adacık şeklinde konumlandırılmıştır. Sadece Kız Kalesi değil, aynı zamanda da Deniz Kalesi olarak da adlandırılmaktadır. Büyük bir kısmı şu anda hala ayakta ve sergilenmekte. Tahmini Yüzyılda yapılan kalenin uzunluğu metre şeklindedir. En önemli amacı, kalenin dışarıdan gelebilecek ola saldırıları önceden fark etmesi ve buna göre önlem almasıdır.

Kız Kalesi Efsanesi Hakkında

Kız Kalesi hakkında bugüne kadar ortaya atılan pek çok efsane bulunmaktadır. Ancak bizler bu konu hakkında sizlere en çok anlatılanı aktarmak istiyoruz.

Vakti zamanında, Mersin’e hâkim olan bir bey bulunuyormuş. Bu beyin evliliğinden bir kız çocuğu dünyaya gelmiş. O dönemde, oraya ait olan bir gelenek varmış. Buna geleneğe uyarak, kızını daha bebekken alarak bir kahine götürmüş. Kahin, bebeğin geleceği hakkında bilgi verecekmiş. Kahin kız çocuğu 9 yaşına gelince, zehir bir yılan tarafından sokulacağına ve öleceğini gördüğünü söyler. Baba buna çok üzülür ve kahrolur. Kızını çok sevdiği için onu kurtarmak ister. Düşünmeye başlar. Ne yapabilir de, kızını kurtarabilir? Bu kadar düşündükten sonra aklına bir fikir gelir. Denizin ortasına bir kale yaptıracaktır. Kızı da kendi eceli ile ölene kadar bu kalede yaşayacaktır. Hemen bunu gerçekleştirmek ve kızını artık kalede yaşatmak için adamlarına talimat verir. Bir an önce kale yapılacak ve kızı orda yaşayacaktır. Yılanlar suyu sevmediği için kaleye ulaşmak için sudan geçemeyecekler ve kızını güven altında tutacaktır, baba. Fikrinin gerçekleşmesi için artık her şeyi hazırlamıştır.

Kız Kalesi kurulduğu zaman kızını orda yaşatmaya başlar. Ancak kalenin yapılması da günler ve yıllar sürer. Beyin istediği bir kale olduğu zaman artık kızı yaşamaya başlar. Kızı kale içerisinde yaşamakta ve artık karaya hiç ayak basmamaktadır. Beyin kızı 9 yaşını bitirir. 9 yaşını doldurduğu gün, ölmediği ve kahinin gerçekleşmediği için davullu, zurnalı bir eğlence tertip edilir. Bu davete köylüler de olmak üzere bütün halk davet edilir. Köylü kadınlar hediye amaçlar üzüm koyar ve getirirler. Ancak üzümleri toplayıp, koyarlarken, sepeti içerisine gizlice gelen yılanı görmezler. Beyin kızı da üzümü çok sevmektedir. Bu sebeple gelen üzümü hemen odasına almak ister. Herkes dağıldıktan ve eğlence bittikten sonra üzümü kendi başına yiyecektir.

mersin kiz kalesi tarihi nedir

Eğlence bitip, misafirler gittikten sonra kız üzümü yemek için odasına gider. Üzümü yerken, sepetten çıkan yılan kızı sokar ve ölümüne sebep olur.

Günümüzde Mersin’e giden çoğu kişi, Kız Kalesi’ne uğramayı ihmal etmez. Aslında bu hikâyenin bir kısmı, Kız Kulesi, hikâyesine de benzemektedir.

Erdemli Turizmine de Yardımcı

Mersin Kız Kalesi, aynı zamanda Erdemli’nin turizm açısından gelişmesine de yardımcı olmaktadır. Bunun sebebi, Erdemli merkeze sadece 20 km uzaklıkta olmasından kaynaklanmaktadır. Buraya kadar gelmişken cennet cehennem mağaralarını da görmeden geçmeyin. Tarihteki ilk ismi Korykos olarak bilinmektedir. İlk zamanlarda burası bir köy olarak biliniyor ve öyle geçiyordu. Ancak, aynı yıllarda yani yıllarında burası kasaba olarak adlandırılmaya başlanmış. Aynı zamanda da belediyelik olmuş. Sizler de Mersin Kız Kalesi’ni ziyaret etmek istiyorsanız, Mersin’de gezilecek yerler listenize burayı da not almalısınız. Mersin, gezilecek, görülecek, tarihi ve turistlik açıdan çok zengin bir ildir. Eminiz ki, çok sevecek ve geze geze bitiremeyeceksiniz.

Kız Kalesine Nasıl Gidilir?

Kız kalesine gitmek için eğer Mersin&#;deyseniz silifke otobüsleri ile rahatlıkla gidebilirsiniz. Eğer kendi arabanız gitmeyi düşünüyorsanız antalya yolunu takip ettiğiniz zaman 1 saat gibi bir sürede kızkalesine ulaşmış olursunuz. Silifke tarafından ise yine silifke otobüsleri yada kendi aracınızla yarım saat gibi bir sürede kızkalesine ulaşabilirsiniz. Özellikle yaz aylarında oldukça kalabalık olan kız kalesine ilgi oldukça fazla. Gerçekten görmeye değer bir yapı olan kız kalesinin tarihi insanı büyülüyor diyebiliriz. Yurt içi ve yurt dışından binlerce insan her sene bu güzelliği görmeye gelmektedir. Ölmeden önce görülmesi gereken yerlerden birisidir desek yeridir. Ayrıca muhteşem sahili ile tatilcilere unutamayacakları bir yaz deneyimi de yaşatmaktadır. Deniz, kum ve güneşin hakkını burada vereceğinizden eminiz.

Kız kalesinde ayrıca hediyelik eşyalar satan onlarca dükkan da bulunmaktadır. Buralardan kendiniz ve sevdikleriniz için hediyeler alabilir ve orada yaşadıklarınızı ölümsüzleştirebilirsiniz. Eğer yolunuz Mersin&#;e düşerse buraya uğramayı kesinlikle ama kesinlikle unutmayın. Sonradan pişman olmamak için hatta gezi planınıza buradan başlamanızı önerebiliriz.

Facebook0Tweet0Pin0

kizkalesi-tarihiMersin&#;in önemli turizm merkezi olan Kızkalesi, Erdemli&#;ye 23, Mersin&#;e 60 km mesafededir. Özellikle yaz aylarında büyük bir canlılığın yaşandığı kasabaya, ulaşım minibüslerle sağlanmaktadır. Kasabada taşıma kooperatifi olduğu için ulaşım problemi yoktur. Günün her anında Mersin ve Silifke&#;ye ulaşmak mümkündür. Buranın tarihi adı Korykos&#;tur.

Kızkalesi, tarih içinde Selevkoslar, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular, Ermeniler, Fransızların (Kıbrıs Krallığı), Karamanlılar ve Osmanlılar&#;ın hakimiyetinde kalmış önemli bir yerleşim bölgesidir. Yapılan ilk kazılarda buraya ilk yerleşimin MÖ. 4. yüzyıla ait olduğunu gösteriyor. Ünlü tarihçi Herodot, bu şehri Georges adında Kıbrıslı bir prensin kurduğunu yazar. Milattan sonra 72 yılında Roma hakimiyetine giren Kızkalesi, yıl Roma yönetimine bağlı kalmıştır. Bu dönemde zeytincilikte büyük bir gelişme göstermiş ve zeytin yağı ihraç merkezi olmuştur. Bizanslılar döneminde Arap saldırılarına karşı çevresi surlarla çevrilmiştir. Daha sonra burası Selçuklular&#;ın ve Kilikya Ermeni Krallığı&#;nın eline geçmiştir. Ermeniler&#;in yüzyılda artan Karamanoğlu saldırıları nedeniyle Kıbrıs Krallığı&#;na sattığı ve önemli bir ticaret limanı olan Kızkalesi, yılında Karamanoğlu İbrahim Bey tarafından ele geçirilmiş ve yeniden imar edilmiştir. &#;de Osmanlılar&#;ın eline geçen Kızkalesi bu dönemde önemini kaybetmeye başlamıştır. Cem Sultan, yılında, Rodos Şövalyeleri&#;nin yolladığı gemiye binmeden önce bir süre burada kalmıştır.

Kızkalesi&#;nde adım atılan her yer tarihi dokuya sahiptir. Bugün, Kızkalesi&#;ndeki ören yerlerinde kalelere, kiliselere, sarnıçlara, su kemerlerine, kaya mezarlarına, lahitlere, taş döşemeli yollara rastlanılmaktadır. Kıyıdaki kalenin metre açığındaki küçük bir adacık üzerine kurulu kaleye, Kızkalesi denilmektedir. Son yıllarda restore edilen Kızkalesi, sekiz kuleyle korunmuştur. Kalenin dış çevre uzunluğu metredir.

Kızkalesi&#;nde eski dönemlerden kalma tane kilise bulunmaktadır. Su kuyuları ve sarnıçların yanında, Lemas çayından su kemerleri ile getirilen sular, Kızkalesi&#;nin su ihtiyacını karşılamaktadır. Büyük kiliseye giden taş döşeli Kutsal Yol&#;da, yol boyunca dizilmiş irili ufaklı lahitler görenleri hayrete düşürmektedir.

Kızkalesi&#;nin 10 km kuzeyinde yer alan vadinin yükselen kayalık yamacına oyulmuş ve Adamkayalar adı verilen insan kabartmaları bulunmaktadır. Dönemin yönetici ve soylularını simgeleyen kabartmalardaki figürlerde, kimi elinde üzüm salkımı, kimi kanepeye uzanmış haldedir. Roma döneminden kalma toplam 13 tablodan oluşan Adamkayalar, Şeytanderesi&#;ne hakim bir yerdedir.

kizkalesi-tarihi-2

Yaklaşık haneden oluşan Kızkalesi&#;nin nüfusu &#;dur ( yılı nüfus sayımına göre). Yaz mevsimi geldiğinde yazlık nüfusu civarına çıkmaktadır. Kızkalesi bugün Mersin ve Erdemli turizminin sembolü haline gelmiştir. Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çeken kaleye, kıyıdan balıkçı motorları ile geçilmektedir. Yaz mevsiminde büyük bir turizm yoğunluğu yaşanan Kızkalesi&#;nde yatak kapasitesi vardır. Mevcut turizm tesislerinden bütün yıl boyunca faydalanmak mümkündür. Kızkalesi&#;nde yerli ve yabacı turistlerin güvenle girebileceği biri metre, diğeri de metre uzunluğunda iki plaj vardır. Kızkalesi, yerli ve yabancı turistlerin güvenle tatil yapabilecekleri bir yer haline gelmiştir. Eğlence ve alışveriş merkezleriyle dikkatleri çekmektedir. Yaz sezonunda kasabada yapılan kültür, turizm ve spor festivalleri kasabaya canlılık getirmektedir.

Yerli halkının büyük kısmı Ayaş Türkmenleri tarafından oluşturulmuştur. Türkmenler konar-göçer hayattan yerleşik hayata geçmişler ve çiftçilikle uğraşmışlardır. Yaz mevsimi geldiği zaman Avgadı ve Akpınar(Pınarbaşı) yaylalarına çıkarlar. İçme suyu problemi olmayan Kızkalesi kasabasında, sulama suyu Lemas çayından cazibe yoluyla getirilmektedir. Bu su yeterli olmadığı için sondaj kuyuları ve kuyulardan da istifade edilmektedir. Kasabada halk geçimini tarım ve turizmden sağlamaktadır. Hayvancılık artık can çekişmektedir.

yılına kadar köy iken aynı yıl içerisinde kasaba statüsüne alınmış ve belediyelik olmuştur. Kızkalesi kasabası, Merkez, Toroslar, Akdeniz ve Mavideniz olmak üzere dört mahalleden oluşmuştur.

Sağlık ocağı bulunan kasabada iki eczane mevcuttur. Acil &#;de merkez durumdadır. Kasabada bir cami, bir ilköğretim okulu, PTT şubesi, polis karakolu, jandarma karakolu vardır.

Kızkalesi&#;nde Akdeniz iklimi hüküm sürer. Konar-göçer hayatı yaşayan Yörükler ise (özellikle Sarıkeçili Yörükleri) kış mevsimini kasaba ve çevresinde geçirirler. Tarımda yetiştirilen ürünlerin başında domates, salatalık, fasulye, marul, ıspanak, kayısı ve narenciye başta gelmektedir. Seralardan çok açıkta sebzecilik yapmak gelişmiştir. Yaylalara çıkan Yörükler yaylalarda da sebze yetiştiriciliği ile uğraşmaktadırlar.

Kızkalesi, Mersin&#;in en popüler tatil merkezidir. Adını aldığı kale, deniz içerisinde olup karadan mt. uzaklıktadır. Deniz kalesi dışında bir de deniz kalesi ile aynı paralel de kara kalesi yer almaktadır. Kızkalesi ile ilgili bir çok hikaye olmakla birlikte koyun stratejik konumu nedeniyle saldırılara karşı önlem amacıyla deniz kalesinin yapıldığı bu kalenin saldırıya karşı ilk savunma noktası olması ve ardından kara kalesinin de savunma için desteği amaçlanmıştır.

Kızkalesi Efsanesi
Bundan yıllar önce, o zaman ki adıyla Korykos&#;a hakim olan bir kral varmış. Bu kralın en büyük isteklerinden biri de bir kız çocuğunun olmasıymış. Bu sebeple kral gece gündüz Tanrı&#;ya yalvarmaktaymış. En sonunda bu büyük arzusu yerine gelmiş ve bir kız çocuğu olmuş. Zaman içinde büyüyen kralın kızı, güzelliği ile etrafındakilerin beğenisini, yardımseverliği ile de sevgisini kazanmış.

Bir gün Korykos&#;a bir falcı gelmiş ve kralın emriyle falcı saraya getirilmiş. Kral falcıdan kızının geleceği hakkında yorum yapmasını istemiş. Bu sebeple falcı kızın eline bakmış ve bir anda irkilmiş. Çünkü falcıya göre kralın kızını bir yılan sokacaktır ve bu kaderi hiçbir şey değiştiremeyecektir. Kral dahi buna engel olamayacaktır. Daha sonra falcı bölgeden ayrılmış.

Bu olaydan sonra kral derin düşüncelere dalmış ve kızını bu gelecekten korumak için sahile yakın bir kale yaptırmaya karar vermiş.
Kızını da bu kaleye kapatmış. Olan bitene anlam veremeyen kralın kızı üzülmekten adeta erimiş.

Bir gün saraydan kaleye bir üzüm sepeti gönderilmiş ve sepetin içinden bir yılan güzel prensesin zehirlenerek ölmesine sebep olmuş.

İ.Ö. 80’de Roma egemenliği altına girmiş, İ.Ö. 20’de Kappadokia kralı Arkhelaos’un eline geçmiştir. Roma ve onu izleyen Bizans egemenliği sırasında büyük bir liman kenti olmuştur. yılında Korykos ve Sebaste’ye Isaurialılar hakim olur. 6.yüzyılda Antakya patrikliğine bağlı Tarsus’un altında yer alan Korykos, Tarsus’a bağlı bir piskoposluk olmuştur.

  1. yüzyıl başında Sasani, yüzyıl sonunda ise Arapların eline geçmiştir. yüzyıllarda Seleukeia Tema’sına ait olmuştur.

Adı yüzyılda Arap initerarı içerisinde Korasion‘la birlikte ‘’Qurqos’’ olarak geçmektedir. yılında gelişmelerin yeniden başladığı gözlenmektedir. Bu yılda İmparator funduszeue.infon, Mimar Megas Drungarios Eustatias’a karadaki kaleyi yaptırmıştır. Aynı mimar Silifke Kalesi’ni de yapmıştır. Her iki kalede İstanbul’dan kutsal topraklara deniz yolu ile gitmek isteyenler için birer konaklama yeri olarak kullanılmıştır. yüzyılda Bizanlıların ve Ermenilerin arasında el değiştirmiştir.

Korykos yılında Memlük sultanı Baybars döneminde safranın üretildiği bir yer olarak da çok önemlidir. Hetum hanedanından Korykos’un son beyi Osin yılında öldürülünce IV. Leon’un egemenliğine girmiştir. ’de bir ara Karamanoğulları’nın baskısıyla karşılaşan Korykos halkı Kıbrıs Krallığı’ndan yardım istemiş ve Kıbrıs himayesine girmiştir.

’te Kıbrıs’ta bulunan Lusignanlar her zaman Korykos bağlantılı olmuşlardır. ’te de Karamanoğlu funduszeue.infom tarafından fetih edilmiş, ’de Osmanlılar’ın eline geçmiş ve zamanla önemini kaybetmiştir.

Mersin’in 60 km. güneybatısında, Kızkalesi Beldesi’nde yer almaktadır. Herodotos’a göre kent,Korykos (Gorgos?) adında Kıbrıslı bir prens tarafından kurulmuştur.

Mersin Kız Kalesi Hakında Her Şey

Mersin’in Akdeniz’e bakan kıyılarından sadece metre ileride bir adacık görenleri şaşırtıyor. Çünkü bu küçük adanın üzerinde burçları ve yüksek duvarlarıyla bölgeye adını veren Mersin Kız kalesi yükseliyor. İşte nesilden nesilden anlatılan Mersin Kız Kalesi hikayesini gelin bir de bizden dinleyin:

Denizin kıyısında engin Akdeniz’e bakan Korykos kentinde yaşayan bir kral hep bir kız çocuğu olmasını dilermiş. Uzun yıllar boyunca çocuk hasreti çeken kral sonunda bir kız çocuğa sahip olunca onu kelimenin tam anlamıyla "prensesler gibi" büyütmüş. Kralın kızı bütün bu ilgiye rağmen şımarmaz, yardımseverliği ve güzelliğiyle herkesin hayranlığını ve kaçınılmaz olarak da sevgisini kazanırmış.

Günlerden bir gün Korykos’a gelen bir "bilici" kral tarafından saraya davet edilmiş. Sohbet esnasında kral, kızının geleceği hakkında biliciden bilgi almak istemiş… Ancak bilici, krala açık açık söyleyemese de prensese bakınca çok korkmuş. Emir demiri keser, kralın ısrarcı yaklaşımı karşısında bilici pes etmiş ve kimsenin bozamayacağını söylediği yazgıyı krala fısıldamış: "Kralım, kızınızı bir yılan sokacak ve kızınız ölecek. Siz de bu ölüme engel olamayacak, acıyı tam anlamıyla yaşayacaksınız."

kız kalesi

Kızının üzülmemesi için bunu ona söylemeyen kral bir müddet bu olaya nasıl engel olabileceğini düşünmüş. Üzüntüsünün günden güne artmasıyla çözüme de yaklaşmış. Bu çözüm, bilicinin bahsettiği kaçınılmaz ölümün de ilk adımıymış aslında… Yılanların yüzemeyeceği bilgisinden hareketle Korykos Kalesi’nin tam karşısındaki kıyıya yakın adacığın üzerine bir kale yaptıran kral, güzel kızını hizmetçileriyle beraber bu kaleye kapatmış. Elbette gaipten gelen bu duyumdan haberi olmayan, babasının neden böyle bir şey yaptığı hakkında da hiçbir fikri olmayan prenses üzüntüyle günden güne erimeye başlamış.

  • Bir Umut Otel
  • Bir Umut Otel
Neredekal Değerlendirme/5 Mükemmel

(30 yorum)

Kızkalesi Mah, Erdemli, Mersin

TL

Bütün bu inziva haline rağmen kızının her istediğini de yerine getiren kral, bir gün canı Tarsus beyazı üzüm isteyen kızının isteğini ikiletmemiş. Saraydan derhâl bir üzüm sepeti hazırlanmış ve kaleye gönderilmiş. Genç kız oldukça sevinerek gece karanlık çökünce ve herkes uyuyunca yemek üzere sepetini hemen odasına çıkarmış. Ancak bu üzüm sepetinin içinde bir de yılan varmış… Ve ne yazık ki kehanet orada gerçekleşmiş, güzeller güzeli prenses bir yılana kurban olmuş.

Mersin Kız Kalesi Giriş Ücreti

Mersin Kız kalesine giriş ücreti yılı için kişi başı 25 TL’dir. Müzekart'ınız varsa kaleye ücretsiz giriş yapabilirsiniz. Kız Kalesi Nerede?

korikos kalesinden kız kalesi görünümü

Mersin Gezilecek yerler içerisinde en popüler noktalardan biri olan Kız Kalesi, Silifke’ye göre 24 kilometre doğuda, Mersin şehir merkezine göre de 60 kilometre batıda bulunan Kız kalesi Beldesi’nde yer alıyor. Günümüzden doksan yıl önce bölgede yaşayanların anlattıkları efsane ile bölgedeki kalenin adını taşımaya başlayan beldenin eski adı Korykos olarak geçmekte. Mersin Kız kalesi ulaşım seçenekleri ise oldukça fazladır. Mersin'in hemen hemen her ilçesinden toplu taşıma ile ya da özel aracınız ile kaleye ulaşabilirsiniz.

Kız Kalesi Gezilecek Yerler

Mersin Kız kalesi gezilecek yerler arasında hemen yanındaki Sebaste Antik Kenti yer almaktadır. Kız kalesi deniz ortasında inşa edildiği için, Kız kalesi plajına gidip, kale manzarasına karşı denize girebilir, isterseniz kalenin etrafını gezme amaçlı Kız Kalesi tekne turu satın alabilirsiniz. Mersin Kızkalesi Beldesi

kızkalesi beldesi

Mersin Kız Kalesi hakkında bilgi kısaca eskiden Korykos olan ismi, tarihçi Heredot’un anlatılarına göre Kıbrıslı Prens Korikos tarafından kurulmuş bir yaşam alanı olmasından kaynaklanıyor. Bizans Dönemi’nde en iyi zamanlarını yaşayan şehir, yılında Kıbrıslı Lusignen tarafından ele geçirilse de yılında Karaman Sultanı İbrahim Bey tarafından alınmış. yılında ise Osmanlı’nın topraklarına dahil edilmiş.

  • Grand Ada Hotel
  • Grand Ada Hotel
Neredekal Değerlendirme/5 Mükemmel

(25 yorum)

Kızkalesi Mah, Erdemli, Mersin

Bu tesiste aradığın tarihler için fiyat bilgisine ulaşamadık. Tarih değiştirerek yeniden deneyebilirsin.

Mersin Kızkalesi Beldesi’nin tarihi, Korikos Kalesi ile Kız Kalesi’nin etrafında şekillenmiş. Korikos Kalesi, yarımadanın ucundaki iki hisardan oluşmakta. Bu kalenin iç avlusunda küçük kiliseler ve bu kiliseleri kapsayan uzun bir koridor bulunuyor. Kalenin inşası Romalılar tarafından başlatılmış olsa da Kıbrıslılar tarafından tamamlanmış.

Kızkalesi'nde Nerede Kalınır?

kız kalesi konaklama

Mersin Kız kalesi konaklama yerleri genelde yıldızlı otellerin yanı sıra, daha sakin kendi halinde apart ve ekonomik pansiyon seçenekleri de bulunduruyor. Bütçenize ve zevkinize göre tesis aramasını aşağıdan yapabilirsiniz. Yalnız dikkat, buradaki tesislerin yaz boyunca müzikli programları oluyor. Eğer sessiz bir tatil hayal ediyorsanız seçtiğiniz tesisin eğlence programını kontrol etmenizde fayda var. Bu bölgenin bir âdeti de akşam gençlerin Kız Kalesi önünden denize girmeleri. Parıl parıl parlayan yıldızların altında akşamları renkli ışıklarla aydınlatılan Kız Kalesi’ne karşı yüzmek küçük bir maceraya atılmak gibi! Mersin Otelleri'ni funduszeue.info üzerinden inceleyebilir, bütçenize ve zevkinize göre bir tesis tercihi yapabilirsiniz.

  • Kızkalesi Peri Hotel
  • Kızkalesi Peri Hotel

Bu tesiste aradığın tarihler için fiyat bilgisine ulaşamadık. Tarih değiştirerek yeniden deneyebilirsin.

Lütfen Giriş-Çıkış tarihlerini seçiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası