kadir gecesi namazı kadir suresi bilmiyorsak / Kadir suresinin fazileti nedir?

Kadir Gecesi Namazı Kadir Suresi Bilmiyorsak

kadir gecesi namazı kadir suresi bilmiyorsak

* Kadir Geceniz mübarek olsun! Kalpleriniz imanla dolsun! Hayırlı İyi Kandiller…


*

Kadir Gecesinde Neler Yapılır? Kadir Gecesinde Yapılacak İbadetler Nelerdir?

Mübarek Ramazan Ayı'nın sonuna geldik. 27 Nisan Çarşamba gecesi yani bugün Kadir gecesi. Peki Kadir gecesinde neler yapılır? Bin aydan hayırlı Kadir gecesinde yapılacak ibadetler nelerdir? Madde madde Kadir gecesi ne yapılır, kadir gecesi yapılacak ibadetler

İbadetin makbul olanı az da olsa sürekli olanıdır. Ramazan ayı rahmet ve mağfiret ayıdır. Günahların affolunduğu, duaların kabul olunduğu aydır. Bu ay içinde ise en makbul ve değerli vakit Kadir gecesidir. Kadir gecesinin kıymetini ve faziletini Kadir suresi şu ayeti kerimelerle belirtiyor.

“Biz onu Kadir Gecesi indirdik. Kadir Gecesi nedir, bilir misin sen? Kadir Gecesi bin aydan hayırlıdır. Meleklerle Ruh o gece Rablerinin izniyle her iş için iner de iner. Tam bir esenliktir o gece, tâ tan yeri ağarıncaya kadar.” (Kadîr sûresi, )

Peki Kadir gecesinde neler yapılır? Bu yıl 27 Nisan Çarşamba tarihine tekabul eden Kadir Gecesinde yapılacak ibadetler nelerdir? İşte Kadir Gecesi yapılacak ibadetler

KADİR GECESİNDE NELER YAPILIR? KADİR GECESİNDE YAPILACAK İBADETLER NELERDİR?

Peygamberimiz Kadir Gecesi’ni ihya eden kimsenin bağışlanacağını bildirmiştir:

“Kim inanarak ve karşılığını Allah’tan bekleyerek, Kadir Gecesi’ni ibadetle ihya ederse, geçmiş günahları bağışlanır.” (Müslim, “Salâtü’l-Müsafirîn”, )

Kadir gecesinde yapılacak ibadetler:

  1. Kuran okuyabiliriz. Okumasını bilmiyorsak dinleyebiliriz. (Yasin, tebareke, amme sureleri, Ayetel Kürsi, Hüvallahüllezi, Amenarrasulü, İhlas, Felak, Nas sureleri..)
  2. Tesbihler ve zikirler çekebiliriz. (33 kere Subhanallah, Elhamdülillah, Allahu Ekber tesbihleri, la ilahe illallah zikri vs)
  3. Bolca nafile namaz kılabiliriz. (Geçmiş kaza namazları, Kadir gecesi namazı, kuşluk, evvabin, salatı tesbih vs)
  4. Peygamberimize (s.a.v) salat ve selam getirebiliriz. Salavatı şerifi okuyabiliriz. (Allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed)
  5. Bolca dua edebiliriz. (Rızık, iş, eş, hayırlı evlatlar, Ümmeti Muhammed için vs)
  6. Salatı tesbih namazı kılabiliriz.
  7. Tövbe kapılarının sonuna kadar açılacağı Kadir Gecesi'nde bol bol tövbe edebiliriz. (Tövbe istiğfar duaları okunabilir.)
  8. Teravih namazını ailecek cemaat olarak eda edebiliriz.
  9. İftardan sonra güzel bir gusül abdesti alıp, kötü alışkanlıklarımızı bırakma adına kendimize dua edebiliriz. (Beraberinde güzel ahlak sahibi olmak için dualarda okunabilir.)
  10. Kapı komşumuza yemek ikramında bulunabiliriz.
  11. Anne, babamızı ve yakın akrabalarımızı arayarak Kadir gecelerini kutlayabilir, onları mutlu edebiliriz. Dualarını alabiliriz. Vefat ettilerse onlar için Kuran okuyabiliriz.
  12. Sadaka verebiliriz. (Muhtaç komşumuza, akrabalarımıza, öğrencilere)
  13. Çocuklarımıza Kadir gecesinin önemi anlatarak sevdirme amaçlı hediyeler alabiliriz. (Küçük süslü namazlık, kokulu tesbih veya sevdiği bir hediye)
  14. Kadir gecesinde hiç uyumayarak seher vaktini zikirle ve duayla geçirebiliriz.
  15. İftardan sonra ailecek bir islami sohbet dinleyebiliriz.
  16. Helallik alınır. Dargınlıklar, küskünlükler bu gece vesilesi ile son bulmalıdır.
  17. Resûl-i Ekrem’in Kadir gecesinde, “Allahım! Sen affedicisin, affı seversin, beni de affet!” şeklinde dua edilmesini tavsiye ettiği belirtilir (Tirmizî, “Da?avât”, 84; İbn Mâce, “Du?â?”, 5).
  18. Günahlara samimi olarak tevbe ve istiğfar edilmeli; idrak edilen geceyi son fırsat bilerek nedamet ve inabede bulunulmalı.

KADİR GECESİ DUASIARAPÇA TÜRKÇE OKUNUŞU VE ANLAMI

İşte Peygamberimizin Kadir gecesi duası Arapça Türkçe okunuşu ve anlamı

Hz. Aişe (r.a.) buyuruyor: "Dedim ki, 'Yâ Resulallah, Kadir Gecesine rastlarsam nasıl dua edeyim?' Resulullah Aleyhissalâtü Vesselam;

Kadir Gecesi Duası Arapça (Peygamberimizin Kadir Gecesi Duası)

Kadir Gecesi Duası Türkçe Okunuşu (Peygamberimizin Kadir Gecesi Duası)

"Allahümme inneke afüvvün tuhibbü'l-afve fa'fu annî."

Kadir Gecesi Duası ve Anlamı (Peygamberimizin Kadir Gecesi Duası)

"Allah'ım, sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affeyle"

dersin. buyurdu Hz. Aişe'ye (r.a).(Tirmizî, Daavât, 84; İbn Mâce, Duâ, 5.)

Bu Kadir gecesi duası hadis kaynağı olarakda sahih hadistir. Kaynağı güvenilir ve nettir. Bu sebeple de tüm müslümanların bu hayırlı ve bereketli vakitte kendi için dua ederken bunuda okuması, duasına katması duayı daha bereketli ve güzel kılar. Allah bu gecede bizleri duası kabul olunanlardan eylesin.

KADİR GECESİNDE YAPILACAK 9 İBADET

© Tüm Hakları Saklıdır.
Sitedeki içerikler izinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Yayınlanan yazı ve yorumlardan yazarları sorumludur. funduszeue.info ile bir bağlantı kurulamaz, site sorumlu değildir.

*  Kulun Rabbine yakın olduğu gecelerin en önemlisi? Kendisine dua edenleri geri çevirmeyen, günahları bağışlayan, her şeyi bilen, gören ve duyan Yüce Allah tüm dualarımızı kabul etsin.


* *  Gün vardır, bin yıldan uzun gelir bize, bir yıl vardır bir günden kısa gelir bize. Bire bin yazilan bu gecede dua edelim Rabbimiz’e! Hayırlı kandiller.


*

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası