şök toplantısı nasıl yapılır / 5. Sınıf Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) Toplantı Tutanakları

Şök Toplantısı Nasıl Yapılır

şök toplantısı nasıl yapılır


ŞÖK TUTANAĞI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
…………………İLKÖĞRETİM OKULU
8-B SINIFI I.DÖNEM
ŞUBE ÖĞRETMENLERİ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

GÜNDEMLER:
1. Açılış ve yoklama
2. İlköğretim kurumları yönetmeliğinde; Şube öğretmenler kurulu ve Rehber öğretmenin görevleri
3. Atatürk inkılâp ve ilkeleriyle, Temel Eğitim Kanunu’nun genel amaçları doğrultusunda sürdürülen eğitim öğretim çalışmalarının incelenmesi
4. Öğrencilerin başarı durumu, başarıyı artırıcı çalışmalar ve başarısızlığı önleyici önlemler ve eğitim öğretim yılı genel değerlendirmesi
5. Dilek ve temenniler
6. Kapanış
GÜNDEM GÖRÜŞMELERİ
Açılış ve Yoklama
………………. İlköğretim Okulu / Öğretim Yılı Birinci Kanaat Dönemi 6.sınıflar Şube Öğretmenler Kurulu cuma tarihinde kütüphane salonunda toplandı. Md. Yrd. &#;&#; …tarafından 8-B sınıfına giren bütün öğretmenlerin yoklaması yapıldı.
Tüm öğretmenlerin toplantıda hazır bulunduğu görüldü.
1. İlköğretim kurumları yönetmeliğinde; Şube öğretmenler kurulu ve Rehber öğretmenin görevleri

Md Yrd. &#;&#; söz alarak, İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 96 . maddesinde yer alan “ Şube Öğretmenler Kurulu”nun tanımını yeniden okudu:

Şube Öğretmenler Kurulu;
İlköğretim kurumları yönetmeliği madde 96 — (Değişik: / RG) Şube öğretmenler kurulu, 4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarda aynı şubede ders okutan öğretmenler ile okul rehber öğretmeninden oluşur. Kurula, gerek görülürse öğrenci velileri, sınıfın başkanı ve öğrencilerce seçilen öğrenci temsilcileri de çağrılabilir.
Şube öğretmenler kurulu, okul yönetimince yapılacak planlamaya göre birinci (Değişik ibare: / RG) dönemin ikinci ayında, ikinci yarıyılın birinci veya ikinci haftasında ve yıl sonunda okul müdürü ya da görevlendireceği müdür yardımcısı veya şube rehber öğretmeninin başkanlığında toplanır. Ayrıca, gerektiğinde şube rehber öğretmeni veya okul rehber öğretmeninin önerisinin okul yönetimince uygun görülmesi hâlinde de toplanabilir.
Şube öğretmenler kurulunda; şubedeki öğrencilerin kişilik, beslenme, sağlık, sosyal ilişkilerin yanı sıra bu Yönetmeliğin 47 nci maddesi hükmünce başarıları ile ailenin ekonomik durumu değerlendirilerek alınacak önlemler görüşülür ve alınan genel karar, uygulanmak üzere şube öğretmenler kurulu karar defterine yazılır.

Şube öğretmenler kurulunda;
a ) Derslerin kesilmesini izleyen hafta başında yapılacak toplantıda 48 ve maddeler yapılması gereken görevler yerine getirilir.
b ) Şubedeki öğrencilerin kişilik, beslenme, sağlık ilişkiler, ekonomik ve başarı durumları değerlendirilerek alınacak önlemler görüşülür ve karar bağlanır.

Şube Rehber Öğretmenin tanımıyla ilgili olarak funduszeue.info ……… İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin maddesini okudu:
Şube Rehber Öğretmeni:
İlköğretim kurumları yönetmeliği madde 76 — Okul müdürlüğünce öğretim yılı başında 6, 7 ve 8 inci sınıfların her şubesinde bir şube rehber öğretmeni görevlendirilir. 1, 2, 3, 4 ve 5 inci sınıflarda bu görevi sınıf öğretmeni yürütür.
Şube rehber öğretmenleri &#;Millî Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği&#;nde(4) sınıf rehber öğretmeni için belirtilen görevler ile bu Yönetmelikte kendilerine verilen görevleri yaparlar.Şube rehber öğretmeni, müdür ve ilgili müdür yardımcısına karşı sorumludur.
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık biriminden ………….. söz alarak ; “Okul Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliği”nde sınıf rehber öğretmeni için belirtilen görevleri okudu.

Sınıf Rehber Öğretmenin Görevleri:

a ) Rehberlik Hizmetleri birimince verilen yıllık çalışma planı çerçevesinde kendi sınıfı için yıllık bir çalışma planı hazırlar.
b ) Sorumlu olduğu sınıfla ilgili çalışmalarda, işbirliği yaptığı rehber öğretmene her türlü yardımda bulunur.
c ) Problemi tespit edilen öğrencilerle mülakat yapılır. Şahsi ve ailevi problemlerinin
çözülmesi için gerektiğinde okul yönetimi, öğretmenler ve aileleriyle işbirliği içinde
çalışır ve sonuçlarını rehber öğretmenle birlikte toplu dosyaya işler.
d ) Rehber öğretmenle işbirliği yaparak, seçmeli ders, bölüm, okul, iş ve meslek
seçimlerinde öğrencilere yardım eder.
e ) Öğrencilerin eğitici kol çalışmalarına etkin bir şekilde katılmalarını sağlar.
f ) Rehber öğretmenlerle birlikte işbirliği yaparak öğrenciyi tanımak, gerekli bilgileri
toplamak için form, fiş, gözlem kartları, anket, test ve benzerlerini uygular, kendisinin yapabileceği değerlendirmeleri yapar ve sonuçları rehber öğretmenle birlikte öğrenci toplu dosyasına işler.
g ) Başka okullardan naklen gelen öğrencilerin toplu dosya ve öğrenci dosyalarındaki bilgileri inceler ve değerlendirir.
h ) Sosyal ilişkiler zayıf olan çocukların bu ilişkilerini geliştirmek için eğitici çalışmalarda bulunur.
ı ) Öğretim yılı sonunda yaptıkları her türlü rehberlik faaliyetlerini, aksaklıkları,
sağlanması gereken imkanları ve teklifleri kapsayan bir raporu koordinatör rehber
öğretmene verir.
i ) Okul Müdürünün verdiği rehberlikle ilgili diğer görevleri de yerine getirir.

Daha sonra Rehber ve Psikolojik Danışman ……….
– öğretim yılı rehberlik çalışmaları genel programıyla ilgili bilgi verdi ve Sınıf Rehber öğretmenlerine dosya halinde birer adet teslim etti.
Müdür Yardımcısı &#;&#; söz alarak; öğrenci kişisel dosyalarıyla ilgili Öğretim Kurumları Yönetmeliğinin Maddesini okudu:
Öğrenci Dosyası
İlköğretim kurumları yönetmeliği madde 23 — Her öğrenci için örneğine uygun bir dosya tutulur. Bu dosyada öğrencinin kayıt ve okul değiştirme belgeleri, velisiyle yapılan yazışmalar, rehberlikle ilgili gerekli kayıtlar yer alır. Dosyada gizliliği gerektiren belgeler ile objektif olmayan görüşlere yer verilmez.
Öğrenci dosyası, öğrencinin okul değiştirmesi veya okulu bitirmesi hâlinde gittiği okula göfunduszeue.info bitiren ve üst öğrenime devam etmeyen öğrencilerin dosyaları okul arşivinde öğrenci numara sırasına göre beş yıl saklanır.Öğrenci dosyalarının zamanında işlenmesinden ve saklanmasından ilgili öğretmenler, müdür yardımcıları ve okul müdürü sorumludur.
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık biriminden …. söz alarak;
“Bizim öğretim yılı boyunca öğrenci ve velilerimize çalışma programımız gereği uygulayacağımız anket, test ve diğer çalışmaları öğretmenlerimizde zamanında takip eder ve sonuçlarını iyi değerlendirirlerse daha başarılı bir eğitim ortaya koyarız. Ayrıca kişisel dosyalar bilgiler de zamanında işlenmiş olur” dedi.

2. Atatürk inkılap ve ilkeleriyle, Temel Eğitim Kanunu’nun genel amaçları doğrultusunda sürdürülen eğitim öğretim çalışmalarının incelenmesi

Md Yrd. …. ; “Öğrencilerimizi Atatürk İlke ve İnkılâpları doğrultusunda yetiştirmek için çaba göstermeliyiz ve yarınlarda umudumuz olan çocuklarımızı muasır medeniyet seviyesine uygun donatmalıyız. Çocuklarımızda ruh ve bilgi bütünlüğü her zaman olmalıdır. Ve bütün öğretmenlerimizin bu şekilde bir eğitim öğretimi benimsetmeleri hususunda özverili olunması gerektiğini söyledi.

3. Öğrencilerin başarı durumu, başarıyı artırıcı çalışmalar ve başarısızlığı önleyici önlemler

Derslere göre öğrencilerin başarı durumları tek tek görüşülmeye başlandı ve durumları kısaca şu şekilde not alındı.

1 ADI SOYADI.. YORUMLAR
2 ..
3 .
4 .
5 .
6 .
7 .
8 .
9 .
10 .
11 .
12 .
13 .
14 .
15 .
16 .
17 .
18 .
19 .
20 .
21 .

……………. (Matematik Öğretmeni) Sınıfta sorumluluk sahibi öğrenciler olduğu gibi sorumluluğunu yerine getirmeyen öğrencilerin de var olduğunu söyledi. Sınıfta arkadaşlarıyla konuşan ve sınıf disiplinini bozan öğrencilerin sık sık uyarılması gerektiğini belirtti.

…………………. (Fen ve Teknoloji Öğretmeni): Değişen sınav sistemiyle birlikte 8. sınıf daha da önem kazandı.Öğrencilerin buna motive edilmesi ve temellerinin sağlam olması gerektiği daha iyi anlatılmalı.Dersle alakalı bağımsız düşünceye önem verip öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda çalışmaya yönlendirilmesi gerekir.Dönem sonunda sınıflar arası bilgi yarışması yapılarak dersler daha ilgi çekici hala getirilebilir.
………………… (Türkçe öğretmeni): 8 B sınıfında örnek öğrencilerin çokluğuna dikkat çekerek var olan olumlu havanın seneye de devam etmesi adına gelecek seneki sınıf planlamasının yapılırken göz önün de tutulmasın dikkat çekti.
BAŞARISIZLIK NEDENLERİ

• Öğrencilerin ödev yapma alışkanlıklarının olmaması
• Öğrencilerin ilk beş yıldan kalma alışkanlıklarından kurtulmalarının kolay olmaması
• Kitap okuma alışkanlıklarının olmaması
• Anlamadıkları konuları sormamaları veya sorma gereği duymamaları
• Dersi ve öğretmenlerini sevmeleri ve özgüvenlerinin oluşması için gerekli ortamın oluşturulması
• Aile içi sorunlar
• Aşırı oyun, Tv ve bilgisayar oyunları
• Öğrencilerin iyi tanınmaması ve hassasiyetlerinin bilinmemesi.

Müdür yardımcısı ……………. toplantıya katılan öğretmenlere teşekkür ederek iyi dilek ve temenniler ile toplantıya son verdi&#;

…………………………
Sınıf Rehber Öğretmeni

…………………… ………………….. ………………….. …………………&#;
Mat. Öğrt. Fen ve Teknoloji Öğrt. Sosyal Bilgiler Türkçe Öğrt.

……………. ……………….
Müdür Yardımcısı Okul Müdür

………… İLKÖĞRETİM OKULU MÜDÜRLÜĞÜ’NE

– Eğitim-Öğretim yılı 2. Dönem Ara Karne Veli Toplantısı Cumartesi günü saat
‘ da okulumuz 6-B sınıfında yapılacaktır.

Bilgi ve gereğini arz ederim.

……………………..
Sınıf Öğretmeni

Bunu beğen:

BeğenYükleniyor

Değerli Öğretmenim, şök toplantı tutanağı (şube öğretmenler kurulu tutanakları ) ortaokul ve lise kademeleri 5. 6. 7. 8. 9. sınıflar için en güncel haliyle funduszeue.info&#;da bulabilirsiniz.

ŞÖK TOPLANTI TUTANAĞI

&#;Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurulları ve Zümreler Yönergesi&#;nin maddesinde;
&#;Kurullar; ortaokul ve imam hatip ortaokullarında ekim, şubat ve haziran ayları içerisinde, ortaöğretim kurumlarında ise kasım ve nisan ayları içerisinde yapılır. İhtiyaç hallerinde ise eğitim kurumu müdürünün, ilgili müdür yardımcısının, rehberlik öğretmeninin ya da sınıf/şube rehber öğretmeninin talebi ve eğitim kurumu müdürünün uygun görmesiyle toplanır. Sınıf/şube öğretmenler kurulu toplantıları ihtiyaca göre ayrı ayrı yapılabileceği gibi birleştirilerek de yapılabilir.&#; denmektedir.
Yukarıdaki yönerge maddesinden hareketle eğitim öğretim yılın şök toplantı tutanaklarını her zaman sitemizde şu tarihlerde bulabileceksiniz;
5. 6. 7. 8. sınıf 1. dönem (sene başı) şök toplantı tutanağı en geç ekim ayında, 2. dönem şök toplantı tutanağı örnekleri şubat ayında ve 2. dönem sonu (yıl sonu) şube öğretmenler kurulu tutanak örneğini haziran ayında,
9. sınıf 1. dönem (sene başı) şök toplantı tutanaklarını kasım ayında, 2. dönem şök toplantı tutanağı örneklerini ise nisan ayında sitemizden indirebileceksiniz.


ORTAOKUL ŞÖK TOPLANTI TUTANAĞI

şök toplantı tutanağı

eğitim öğretim yılı 5. 6. 7. ve 8. sınıf 1. dönem başı, 2. dönem ve sene sonu yıl sonu şök toplantı tutanağı her zaman olduğu gibi ilk olarak funduszeue.info&#;da yerini alacak. Bizi takip etmeye devam edin. İndirmek istediğiniz şube öğretmenler kurulu toplantı tutanağının üzerine tıklayınız.

5. SINIF ŞÖK TOPLANTI TUTANAKLARI

5. SINIF 1. DÖNEM ŞÖK TOPLANTI TUTANAĞI

5. SINIF 2. DÖNEM ŞÖK TOPLANTI TUTANAĞI

5. SINIF SENE SONU ŞÖK TOPLANTI TUTANAĞI

6. SINIF ŞÖK TOPLANTI TUTANAKLARI

6. SINIF 1. DÖNEM ŞÖK TOPLANTI TUTANAĞI

6. SINIF 2. DÖNEM ŞÖK TOPLANTI TUTANAĞI

6. SINIF SENE SONU ŞÖK TOPLANTI TUTANAĞI

7. SINIF ŞÖK TOPLANTI TUTANAKLARI

7. SINIF 1. DÖNEM ŞÖK TOPLANTI TUTANAĞI

7. SINIF 2. DÖNEM ŞÖK TOPLANTI TUTANAĞI

7. SINIF SENE SONU ŞÖK TOPLANTI TUTANAĞI

8. SINIF ŞÖK TOPLANTI TUTANAKLARI

8. SINIF 1. DÖNEM ŞÖK TOPLANTI TUTANAĞI

8. SINIF 2. DÖNEM ŞÖK TOPLANTI TUTANAĞI

8. SINIF SENE SONU ŞÖK TOPLANTI TUTANAĞI

LİSE ŞÖK TOPLANTI TUTANAĞI

eğitim öğretim yılı 9. ve sınıf 1. dönem başı, 2. dönem ve sene sonu yıl sonu şök toplantı tutanağı her zaman olduğu gibi ilk olarak funduszeue.info&#;da yerini alacak. Bizi takip etmeye devam edin. İndirmek istediğiniz şube öğretmenler kurulu toplantı tutanağının üzerine tıklayınız.

9. SINIF ŞÖK TOPLANTI TUTANAKLARI

9. SINIF 1. DÖNEM ŞÖK TOPLANTI TUTANAĞI

9. SINIF 2. DÖNEM ŞÖK TOPLANTI TUTANAĞI

SINIF ŞÖK TOPLANTI TUTANAKLARI

SINIF 1. DÖNEM ŞÖK TOPLANTI TUTANAĞI

SINIF 2. DÖNEM ŞÖK TOPLANTI TUTANAĞI

SINIF ŞÖK TOPLANTI TUTANAKLARI

SINIF 1. DÖNEM ŞÖK TOPLANTI TUTANAĞI

SINIF 2. DÖNEM ŞÖK TOPLANTI TUTANAĞI

SINIF ŞÖK TOPLANTI TUTANAKLARI

SINIF 1. DÖNEM ŞÖK TOPLANTI TUTANAĞI

SINIF 2. DÖNEM ŞÖK TOPLANTI TUTANAĞI


ŞÖK TOPLANTI İZİN DİLEKÇESİ İNDİR
(İzin dilekçesi geçen yıla ait olduğundan, indirdiğiniz tutanaktaki gündem maddeleriyle değiştirmeyi unutmayınız.)

Sayın Öğretmenlerim, eğitim öğretim yılı için ihtiyacınız olan şök toplantı tutanağı indirdikten sonra mutlaka aşağıdaki belgelere de göz atın. Sene boyunca en büyük yardımcınız olabilmek için çalışıyoruz.

VE eğitim öğretim yılında da ihtiyaç duyacağınız bütün evraklar için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Ş&#;KK nedir? 'Ş&#;KK ile ge&#;ti' ne demektir?

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 08,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

ŞÖKK, karnelerini alan bazı öğrencilerin karşılaştığı terimler arasında yer alıyor. Karne üzerinde ŞÖKK ibaresini gören öğrenciler, internet üzerinde bunun ne anlama geldiğini araştırmaya başladı. Peki, ŞÖKK nedir ve ne anlama gelmektedir? İşte, merakla araştırılan konuyla ilgili bazı bilgiler

Haberin Devamı

ŞÖKK, özellikle karne günü araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Genel olarak dönem içerisindeki eğitim öğretimin ilerleyişi için gerçekleştirilen bir toplantıdır. Genel adı, Şube Öğretmenler Kurulu Kararı (ŞÖKK) olan toplantının sonucunda, öğrencilerin durumu ve dönemin ilerleyişine yönelik kararlar alınmaktadır. Not ortalaması tutmaması nedeniyle bir üst sınıfa geçemeyen öğrenciler için kararlar, ŞÖKK ile alınmaktadır.

ŞÖKK NEDİR? KİMLERDEN OLUŞMAKTADIR?

(1) Sınıf/şube öğretmenler kurulunun oluşumu; sınıf öğretmenler kurulu aynı sınıf seviyesinde, şube öğretmenler kurulu ise aynı şubede ders okutan öğretmenler ile rehberlik öğretmenlerinden oluşur.

(2) Kurullar; kasım ve nisan ayları içinde yapılır.İhtiyaç hâllerinde ise eğitim kurumu müdürünün, ilgili müdür yardımcısının, rehberlik öğretmeninin ya da sınıf/şube rehber öğretmeninin talebi ve eğitim kurumu müdürünün uygun görmesiyle toplanır. Sınıf/şube öğretmenler kurulu toplantıları ihtiyaca göre ayrı ayrı yapılabileceği gibi birleştirilerek de yapılabilir.

Haberin Devamı

(3) Kurullar; kasım ve nisan ayları içinde konuyla ilgili hazırlanacak ve kurul üyelerine toplantı öncesi
e-Kurul ve Zümre Modülü üzerinden duyurulacak gündem ile toplanır. Zorunlu durumlar dışında toplantıların tarihi, yeri ve gündemi en az 5 gün önceden ilgililere yazılı olarak gerektiğinde e-posta ve/veya diğer iletişim araçlarıyla da duyurulur.

(4) Kurulun başkanı, eğitim kurumu müdürü veya görevlendireceği müdür yardımcısıdır.

(5) Görüşülen konuların özelliğine göre öğrenci velileri ile ilgili sınıfta/şubede derse giren eğitici personel de kurul toplantılarına davet edilebilir.

(6) Kurul toplantıları ders saatleri dışında yapılır.

(7) Sınıf/şube öğretmenler kurulu toplantılarında aşağıda yer verilen maddelerden ilgili görülenler ile eğitim kurumu müdürünün gerekli gördüğü konular, kurul üyelerinin salt çoğunluğunun kararıyla gündeme alınması kararlaştırılan konular eğitim kurumlarının kademe ve türleri ile sınıf ve şubelerine göre gündeme alınır ve görüşülerek karara bağlanır. Kararlar oy çokluğuyla alınır. Eşitlik hâlinde kurul başkanının katıldığı görüş kabul edilir. Gündem ve alınan kararlar e-Kurul ve Zümre Modülüne işlenir ve kararlar müdürün onayından sonra uygulamaya konulur. Ayrıca, kurul toplantı tutanağı, toplantıya katılmayanlar da dâhil ilgili tüm üyeler tarafından imzalanır ve eğitim kurumu yönetimince saklanır.

Haberin Devamı

(8) Sınıf/şube öğretmenler kurulunda;
a) Bir önceki toplantıda alınan kararlar,
b) Öğrencilerin başarı durumlarının incelenmesi ve başarıyı artırıcı önlemlerin alınması,
c) Derslerin öğretim programlarıyla uyumlu olarak yürütülmesi,
ç) Ortaokul ve imam hatip ortaokullarında öğrencilerin sınıf geçme ve sınıf tekrarı durumları,
d) Özel eğitim ihtiyacı olan/kaynaştırma yoluyla eğitimlerine devam eden öğrencilerin başarısının artırılması ve eğitim hizmetlerinden daha etkin yararlanmalarının sağlanması amacıyla alınacak tedbirler, yapılması gereken iş, işlem ve planlamalar,
e) Eğitim kaynaklarıyla atölye, laboratuvar ve diğer birimlerden güvenli bir şekilde yararlanma ve planlanma,
f) Okul çevre işbirliği,
g) Üretim etkinliklerinin eğitim ve öğretimi destekleyecek şekilde planlanması,
ğ) Eğitim kurumu, ilçe, il, yurtiçi ve yurtdışında düzenlenecek bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler ve yarışmalar ile geziler, öğrenci kulüp ve topluma hizmet çalışmaları,
h) Mesleki ve teknik eğitim alanlarına devam edenlerin mesleğe, iş hayatına ve yükseköğrenime yönlendirilmesi,
ı) Öğrencilerde girişimcilik bilincinin kazandırılmasına yönelik çalışmalar,
i) Öğrencilerin kişilik, beslenme, sağlık ve sosyal ilişkilerinin geliştirilmesi,
j) Okul sağlığı çalışmalarına yer verilmesi,
k) Değerler eğitimi çalışmalarına yer verilmesi,
l) İş sağlığı ve güvenliği tedbirleri doğrultusunda eğitim ve öğretim faaliyetlerinin planlanması, ve benzeri konular gündeme alınarak görüşülür, değerlendirilir ve yeni kararlar alınır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası