kabin bagajı ilaç / Kabin/El Bagajı Nedir? Uçakta Kabin Bagajı Taşıma Kuralları Nelerdir?

Kabin Bagajı Ilaç

kabin bagajı ilaç

Kabin/El Bagajı Nedir

El Bagajı Nedir?
El bagajı ya da kabin bagajı, belirli kurallar çerçevesinde olmak üzere yolcuların uçakta yanına alabildiği eşyaların bütününü kapsar. El çantası, dizüstü bilgisayar çantası vb. eşyalarınızı, kontrol noktalarından geçirmek kaydı ile uçağın içine alabilir, dilerseniz kabin içerisinde bulunan dolaplara yerleştirebilirsiniz.
El Bagajı Taşıma Kuralları Nelerdir?
Uçak içerisine, yalnızca 1 adet ve boyutları en fazla 55x40x20 cm ebatlarında olan kabin bagajınızı getirebilirsiniz. (Pegasus Havayolları)
Kabin bagajı olarak taşınmasını istediğiniz bagajınızın, başüstü dolabına ya da koltuk altına sığabilecek ölçülerde ve ağırlıkta olması gerekir.
Bu ölçüler, 23x40x55 cm ve 8 kg olarak belirlenmiştir. (THY)
Uçak bileti alırken kabin bagajı olarak neleri yanınıza alıp alamayacağınızı bilmeniz gerekir. Uçuş güvenliği gereği, uçuş sırasında problemlere neden olabilecek ve taşınması yasak eşyalar hakkında müşteri hizmetlerinden bilgi alabilirsiniz.
Hangi Eşyalar El Bagajında Taşınmaz?
Parfüm, deodorant, kontakt lens solüsyonu gibi yasak olmayan sıvı maddeleri, ml'den daha küçük boyutlardaki orijinal kutularında olmak üzere, kabin içinde taşıyabilirsiniz. Kutu boyutu ml üzerinde olan kutular, içerisinde daha az sıvı varsa bile, kabinde taşınamamaktadır. Ayrıca ’er ml halindeki tüm sıvı kutularının 1 litrelik kilitli bir şeffaf poşet içinde muhafaza edilmesi gerekir. Bu poşetten kabinde yalnızca bir adet taşıyabilirsiniz.
El Bagajında Sıvı Kısıtlaması Uygulaması Nedir?
Uluslararası kurallara göre artık 1 Nisan tarihinden itibaren tüm uçuşlarda el bagajında 1 litrelik ağzı kilitli poşet içerisinde her biri en fazla ml.’lik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz. Her yolcu sadece 1 tane poşet taşıyabilir; bunun için 1 litrelik buzdolabı poşetlerini kullanabilirsiniz. Check-in’e verdiğiniz bagajlar bu sınırlamanın dışındadır.
Kısıtlamaya Neler Dahildir?
Su, şurup, içki dahil her türlü sıvı, Deodorantlar, macun kıvamındaki maddeler, Reçel, bal, yoğurt, pekmez ve salça gibi tam katı halinde olmayan yiyecekler, 
Hangi Durumlar İstisnadır?
İlaçlar (Reçete, sağlık raporu ve orijinal ambalajında olmak koşuluyla) Bebek mamaları (Bebeğin uçakta olması ve yolculuk süresince tüketebileceği miktar kadar)
Not: Güvenlik görevlileri bu istisnai durumu belgelemenizi ve ilacı/sıvıyı/ mamayı tatmanızı talep edebilir.
Gümrüksüz Mağazadan Aldığım Ürünlerde Uygulama Nasıl İşleyecek?
Gümrüksüz mağazadan veya uçuş esnasında aldığınız ürünler görevli tarafından faturası ile birlikte özel poşete konacak ve poşetin ağzı yapıştırılacaktır. Bu poşet ve ürüne ait fatura, güvenlik kontrol noktasında kontrol edildikten sonra uçağa alınacaktır. Eğer varış noktanıza başka bir havaalanında aktarma yaparak gidecekseniz, son ineceğiniz havaalanına kadar mağazada veya uçakta verilen özel gümrüksüz alışveriş torbasını açmamanız önem taşımaktadır. Aktarma yapacağınız havaalanındaki sıvı kısıtlamaları uygulamaları hakkında ayrıntılı bilgiyi gümrüksüz mağazalardan öğrenebilirsiniz.
Tıraş köpüğü ve diş macununuzu kabinde taşıyabilirsiniz.
Katı ve sıvı ilaçlarınızı, orijinal paketinde olması ve yanınızda ilaç kullanmanız gerektiğini belirten doktor raporu bulunması şartlarıyla, kabin bagajında taşıyabilirsiniz.
Bebekle yolculuk etmeniz durumunda, uçuş sırasında bebeğinizin ihtiyacını karşılayacak kadar sıvı ya da katı bebek mamasını kabinde taşıyabilirsiniz.
Solunum cihazınızı kabinde taşıyabilirsiniz.
Kabin bagajında olması ve silah biçiminde olmaması koşuluyla, bir adet çakmağı kabin içinde taşıyabilirsiniz.
Krem, losyon, maskara, ruj gibi makyaj malzemelerinizi kabinde taşıyabilirsiniz.
Özel çantasında olmak üzere, tenis ya da squash raketinizi kabinde taşıyabilirsiniz.
Kabin bagajında orijinal ambalajsız, reçetesiz ya da doktor raporsuz ilaçlar taşınmaz.
Bagajlarınızı hazırlarken hava yolları kurallarını göz önünde bulundurmanız, güvenlik kontrolünden sorunsuz bir şekilde geçmenizi sağlar. Seyahat edeceğiniz noktaya zamanında ve konforlu bir şekilde ulaşmanız için check-in kuralları ile beraber el bagajı kurallarına tamamen uymanız gerekmektedir.

Kabin/El bagajı ile ilgili tüm detaylara farklı havayollarına ait ilgili sayfalardan ulaşabilirsiniz:
funduszeue.info
funduszeue.info

Kabin/El Bagajı

Kabin/El Bagajı

El Bagajı Nedir?

El bagajı ya da kabin bagajı, belirli kurallar çerçevesinde olmak üzere yolcuların uçakta yanına alabildiği eşyaların bütününü kapsar. El çantası, dizüstü bilgisayar çantası vb. eşyalarınızı, kontrol noktalarından geçirmek kaydı ile uçağın içine alabilir, dilerseniz kabin içerisinde bulunan dolaplara yerleştirebilirsiniz.

El Bagajı Taşıma Kuralları Nelerdir?

El bagajı ya da kabin bagajı kuralları, Pegasus bünyesinde dış hat ve iç hat uçuşlarında sabittir. Tüm el bagajı kurallarına ilgili sayfadan ulaşabilirsiniz.

Uçak içerisine, yalnızca 1 adet ve boyutları en fazla 55x40x20 cm ebatlarında olan kabin bagajınızı getirebilirsiniz.

Bagajlarla ilgili merak ettiğiniz her soru için ek hizmet satın alma sayfasının ilgili bölümünü inceleyebilirsiniz.

Uçak bileti alırken kabin bagajı olarak neleri yanınıza alıp alamayacağınızı bilmeniz gerekir. Uçuş güvenliği gereği, uçuş sırasında problemlere neden olabilecek ve taşınması yasak eşyalar hakkında müşteri hizmetlerinden bilgi alabilirsiniz.

Hangi Eşyalar El Bagajında Taşınmaz?

Kabin bagajı, sıvı içerikli eşyalar için sınırlı kullanım izni verir. Çok sayıda kozmetik ürünü ya da sıvı haldeki gıda ürünleri, kabin bagajına alınmayabilir. Duty Free mağazalarından alışveriş yaparken ek bagaj hakkınız yoksa bu bilgiyi hatırlamanızı tavsiye ederiz. Kabin bagajı içine alabileceğiniz kozmetik ürünleri, ml’yi geçemez. Sıvı haldeki bebek maması gibi temel ihtiyaç ürünleri, kilitli poşetle kabin bagajı olarak taşınabilir.

Uçak içine hiçbir şekilde yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve zarar verici olarak tanımlanabilecek eşyalar sokulmaz. Matkap vb. eşyalarınızı, kayıtlı bagaj yöntemi ile taşımanız gerekmektedir.

Kabin bagajında orijinal ambalajsız, reçetesiz ya da doktor raporsuz ilaçlar taşınmaz.

El bagajı ile ilgili tüm detaylara ilgili sayfadan ulaşabilirsiniz: funduszeue.info

Bagajlarınızı hazırlarken hava yolları kurallarını göz önünde bulundurmanız, güvenlik kontrolünden sorunsuz bir şekilde geçmenizi sağlar. Seyahat edeceğiniz noktaya zamanında ve konforlu bir şekilde ulaşmanız için check-in işlemi kuralları ile beraber el bagajı kurallarına tamamen uymanız gerekmektedir.

Kabin Bagajı Kuralları ve Kabin Bagajı Hazırlama Rehberi

Kabin Bagajı Kuralları ve Kabin Bagajı Hazırlama Rehberi

Kabin bagajı veya diğer bir adıyla el bagajı konusunda uyulması gereken birtakım gereklilikler olduğunu birçok kişi biliyor veya uçağa binmeden hemen önce öğreniyor. Özellikle uçakla sık seyahat edenlerin artık adları kadar iyi bildikleri bu kurallar, kimi zaman bir uçak firmasından diğerine de değişiklik gösterebiliyor. Bu da elbette kural farklılıklarını takip edebilmeyi güçleştiriyor. Yine de çoğunlukla kabin bagajı kurallarında ortak koşullar geçerli olduğunu söylemek de yanlış olmayacaktır.

Peki bu koşullara uyulmadığında ne olur? Tabii ki uçak firmalarının kurallara uymayan yolcuları için belirlediği birtakım yaptırımlar söz konusu olabiliyor. Bu doğrultuda, bagaj için ek ücretler ödemek, kabin bagajındaki yasaklı eşyaları taşımaktan vazgeçmek veya hiç uçağa alınmamak gibi durumlarla karşılaşılabiliyor. Dolayısıyla uçuş öncesinde evde bagajınızı hazırlarken havayollarının kabin bagajı kurallarından haberdar olmanızda çok büyük fayda var. 

Tatil planı yaparken valiz hazırlıklarını kolaylamanın yolunu öğrenmek için Tatile Giderken Alınması Gerekenler Listesi başlıklı içeriğimize göz atabilirsiniz.

Kabin Bagajı Nedir?

Kabin bagajı, adından da anlaşılacağı üzere uçakla seyahat edecek yolcuların kabinde yanlarına alabildikleri eşyaları tanımlıyor. Buna göre kabin bagajı olarak değerlendirilebilecek bazı eşyaları; hanımların el çantaları, dizüstü bilgisayarlar, kabin ölçülerine uygun küçük bir valiz şeklinde sıralayabilmek mümkün. Bu tür eşyalar kontrol noktasından geçirilmek kaydıyla yolculuğunuz sırasında yanınızda veya oturduğunuz koltuğun sırasındaki baş üstü dolabında muhafaza edilebilir. 

tekerlekli kabin bagajı taşıyan kadının arkadan görüntüsü

Öte yandan uçak altında taşınan bagajlarda olduğu gibi el bagajlarında da uyulması gereken koşullar olduğundan daha önce de söz etmiştik. Maddeler boyu sıralanan kuralları okumak, ilk başta sıkıcı görünse de uçuş sırasında sorun yaşamamanız için bu kurallara önem vermeniz işinizi kolaylaştıracaktır. Üstelik birkaç uçuştan sonra artık el bagajınızda nelere yer verebileceğinizi, hangi eşyaların sakıncalı olduğunu kendiniz de kolaylıkla tespit edebilecek hale gelebilirsiniz. 

Hangi Eşyalar Kabin Bagajında Taşınmamalı?

Uçaklar; tatile giderken, yakınlarımızı ziyaret ederken veya iş için bir şehirden başka bir şehire giderken en pratik ve güvenli seçeneklerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Bu durumda ister birkaç günlük, ister haftalarca sürecek bir ziyaret, isterseniz de günübirlik bir seyahat söz konusu olsun yine de yanınıza birkaç eşya almaya ihtiyaç duymanız gayet normal. Peki kabin bagajında taşımaya karar verdiğiniz eşyaların kabin bagajı kurallarına uyduğundan emin misiniz?

Öncelikle el bagajınızda taşıyacağınız eşyaların uçuş sırasında ihtiyaç duyabileceğiniz malzemelerden oluşmasına dikkat etmenizde yarar var. Bu sayede seyahat sırasında okumak istediğiniz kitaba, üşüdüğünüzde giyebileceğiniz hırkaya el bagajınız aracılığıyla kolayca ulaşabilirsiniz. Diğer yandan birkaç günlük seyahatleriniz için de büyük boy bir valiz taşımaktansa el bagajına başvurabilirsiniz. 

Böylece yalnızca birkaç parça eşya koyduğunuz el bagajınızı seyahatiniz boyunca pratik bir şekilde oradan oraya taşıyabilirsiniz. Bunun yanı sıra el bagajına yerleştireceğiniz eşyaların boyut, kilo ve güvenlik kısıtlamalarına uyduğundan da emin olmanız önem taşıyor. Dilerseniz bu kısıtlamalara giren başlıca kuralları birlikte inceleyelim.

Keyifli bir hafta sonu kaçamağı için ülkemizde gidebileceğiniz yerlere Hafta Sonlarınızı Hesaplı Değerlendirin! Türkiye'de Görülmesi Gereken Yerler başlıklı içeriğimize göz atarak karar verebilirsiniz.

Kısıtlamalara Uymayan Sıvılar

Kahverengi bir valiz üzerinde duran plastik bir torba içerisinde şişeler

Kabine alacağınız bagajınızda tabii ki sıvı içerikli eşyalar da taşıyabilirsiniz. Fakat bu konuda havayolu şirketleri son derece titiz davranıyor ve kozmetik ürünleri, sıvı gıda ürünleri, şampuan, tıraş köpüğü gibi malzemeleri belirli bir kısıtlamaya tabii tutuyor. Bu doğrultuda kabin içinde taşınacak hiçbir sıvının tek parça halinde ml sınırını geçmemesi gerekiyor. Tüm sıvı eşyaların toplamda ise 1 litreden fazla olmaması şart koşuluyor. Ayrıca kozmetik ürünleri gibi eşyaların da kabin bagajı içinde kilitli bir poşet içinde korumaya alınmış olması önemli.

Yanıcı, Kesici ve Delici Aletler

Bıçak, jilet, matkap, pürmüz gibi cisimler, uçaklarda taşınamayan yasaklı eşyalar arasında yer alıyor. Uçak içinde herhangi bir tehlike oluşturma riskine karşı bu tür cisimlerin kabin bagajına alınmasına izin verilmiyor. Makas, cımbız, tırnak makası gibi eşyaların taşınmasında ise havayolu firmalarının kendi kurallarına göre değişkenlik gözlemlenebiliyor. 

Buna benzer şekilde baston şeklindeki sivri uçlu şemsiyeler de zarar verebilecek eşyalar kategorisinde değerlendiriliyor. Öte yandan silah, patlayıcı gibi yüksek riskli cisimlerin ise uçakta taşınmasına hiçbir koşulda müsaade edilmiyor. 

Reçetesiz İlaçlar

ahşap zemin üzerinde duran beyaz maket uçak ve önünde duran renkli hap ilaçlar

Bu başlığa giriş yaparken öncelikle sıvı haldeki ilaçlarda da sıvı kısıtlamasının geçerli olduğunu belirtmiş olalım. Dolayısıyla ml üzerindeki şuruplarınızı kabin bagajında taşıyamayacağınız sonucuna ulaşılabilir. Fakat mutlaka yanınızda bulundurmanız gereken şuruplarla ilgili olarak havaalanı yetkililerini uçuş öncesinde bilgilendirip izin aldığınız koşulda bu tür ilaçlarda istisnalar olabileceğini de söyleyebiliriz. 

Ayrıca kabin bagajı içinde yer alacak ilaçlarınızın yanında mutlaka doktor reçetelerini de bulundurmalısınız. Orijinal ambalajı olmayan, reçetesiz veya raporsuz ilaçların da kabin bagajında taşınamayacağını ifade etmemizde yarar var.

Bazı Lityum İyon Piller

Fotoğraf makinesi, tablet, dizüstü bilgisayar gibi elektronik cihazlar kabin bagajı olarak değerlendirilebiliyor. Bu cihazlarda kullanılan lityum iyon pillerin boyutları, el bagajında taşıma sınırlarını geçmediği için sorun olarak görülmüyor. Bununla birlikte diğer cihazların lityum iyon pilleri ile büyük boyutlu lityum iyon pillerin uçağa alınmasının yasak olduğunu söylemekte yarar var. 

Kabin Ebatlarına Uymayan Eşyalar

Kabine hangi eşyaların alınmasına izin verilmediğini birlikte inceledik. Buna benzer şekilde kabinde taşımaya uygun olmayacak ebatlardaki eşyalar ve çantaların da uçağa kabul edilmeyeceğini belirtmemiz gerekiyor. El bagajınıza dair ağırlık ve boyut sınırlaması, havayolu firmasına göre değişebiliyor. Örneğin Türk Hava Yolları ile seyahat edecekseniz kabin bagajınızın en fazla 55x40x23 cm ebatlarında olması gerekiyor. 

Evde kabin bagajı ebatları ölçen kadın

Buna karşın, Atlas Global Havayolları’nın 56x45x25 cm şeklinde bir sınırlamaya gittiği görülüyor. Ayrıca her iki havayolu firmasının da kabin bagajı ağırlık sınırlamasının 8 kg olduğu biliniyor. Diğer yandan bazı yabancı havayolu firmalarının ise 7 ila 10 kg aralığında kabin bagajı ağırlık sınırlandırmaları olduğuna rastlamak da mümkün.

Kabin bagajında hangi eşyalarınızı nasıl taşıyabileceğinizi öğrendikten sonra artık geriye yalnızca keyifli bir seyahatin planlanması kalıyor. Stresten arınıp gönlünüzce dinlenebileceğiniz, Kızılcahamam’ın doğal güzellikleri içinde yenileneceğiniz bir termal tatil deneyimi için Çam Otel’i tercih edebilirsiniz.

Başkentin en gözde ilçelerinden Kızılcahamam’a gitmişken mutlaka görmeniz gereken yerleri Kızılcahamam Gezilecek Yerler Rehberi başlıklı içeriğimizde bulabilirsiniz.
 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası