noel kutlamak gunahmi / Noel ve yılbaşı aynı şey mi? Müslümanlarda yılbaşı kutlamak günah mı?

Noel Kutlamak Gunahmi

noel kutlamak gunahmi

Diyanetten Yılbaşı Açıklaması: Yılbaşı Kutlamak Günah mı? Yılbaşı Kutlamak Haram mı? Ağaç Süslemek Caiz mi?

Haberler

Gündem

Diyanetten Yılbaşı Açıklaması: Yılbaşı Kutlamak Günah mı? Yılbaşı Kutlamak Haram mı? Ağaç Süslemek Caiz mi?

yılına girmemize sayılı bir zaman kala vatandaşlar araştırma yapmaya başladı. Bir senenin bitişini ve yeni bir yıla girişimizi kutlamak isteyenlerin yanı sıra buna karşı çıkanlar tepki göstermeye başladı. Yılbaşı kutlamaları için yapılan hazırlıkları dinle bağdaştıranlar 'yılbaşı kutlamak günah mı?' sorularına cevap aramaya başladı. Diyanet konu ile ilgili bu sene de açıklamalarda bulundu. Peki yılbaşı kutlamak günah mı? Yılbaşı kutlamak haram mı? Ağaç süslemek günah mı? İşte detaylar

Yılbaşı Kutlamak Günah mı?

Yılbaşı Kutlamak Günah mı?

Yılbaşı Ağacı Süslemek Caiz mi?

Yılbaşı Ağacı Süslemek Caiz mi?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

İslam’da Yılbaşı Kutlamak Günah mıdır?

İslam’da yılbaşı kutlamak günah mıdır? Piyango bileti almak günah mıdır?

Ay ve Güneş; ilâhî kudret, azamet ve sanatın iki büyük tecellîsidir. Âyet-i kerîmede:

“Güneşi ışıklı, Ay’ı da parlak kılan, yılların sayısını ve hesabı bilmeniz için ona (Ay’a) birtakım menziller takdir eden O’dur…”(Yûnus, 5) buyrulmaktadır.

İster Kamerî, ister Şemsî yıl başlarında mü’mine düşen, geçen senelerin muhâsebesini yapıp hatâ ve kusurlarının telâfîsi için istiğfar ve sâlih amellere yönelmek, ömründen kalan kısmın geçen kısımdan daha hayırlı olması için gayret-i dîniyyesini artırmaya çalışmaktır.

Unutmayalım ki günleri ve geceleri yaratan; ayları ve yılları yenileyen Rabbimiz; kıyâmet günü hepimizi ömür nîmetinden hesaba çekecektir. O zorlu gündeki hesabımızın kolay olması için bugün kendimizi sık sık hesaba çekip hayatımıza îman ve sâlih amellerle istikâmet vermemiz elzemdir.

Böyle bir muhâsebeyle ihyâ edilmesi gereken bir zamanı, gayr-i müslimlerin âdetlerine özenerek, hindili, pastalı, çam ağaçlı, İslâmî değerlerle bağdaşmayan gâfilâne eğlenceler ve azgınlık tufanlarında ziyan etmek, hiçbir müslümana yakışmaz. Fakat bu nevî davranışlara meyleden din kardeşlerimiz varsa, onları yumuşak bir lisan ve nâzik bir üslûb ile îkaz etmek de, bir îman mes’ûliyetidir.

YILBAŞI KUTLAMAK GÜNAH MIDIR?

Gayr-i müslimlere benzemekten sakınmak, İslâm şahsiyet ve vakârını muhâfaza etmenin en mühim şartlarından biridir. Bunun içindir ki Peygamber Efendimiz -sallâllâhu aleyhi ve sellem- ibadetlerde bile gayr-i müslimlere benzememizi yasaklamıştır. Zira gayr-i müslim­lere benzemek ve onların nefsânî hayat tarzlarını taklit etme hastalığı, îmânı tehlikeye atan hususlardan biridir. Îman temelindeki çözülmelerin, fikrî ve ahlâkî yozlaşmaların birçoğu, bu tür taklitlerle başlar. Taklit, zamanla alışkanlık ve huy hâline gelir. Bunun içindir ki hadîs-i şerîfte:

“Kim bir kavme benzemeye çalışırsa, o da onlardandır.” buyrulmuştur. (Ebû Dâvûd, Libâs, 4/)

Cenâb-ı Hak da âyet-i kerîmede, kimlere benzemeye çalışmamız gerektiğini şöyle beyan buyurmaktadır:

“Kim Allâhʼa ve Rasûlʼe itaat ederse işte onlar, Allâhʼın kendilerine lûtuflarda bulunduğu peygamberler, sıddıklar, şehidler ve sâlih kişilerle beraberdir. Bunlar ne güzel arkadaştır!”(en-Nisâ, 69)

Buna mukâbil, namazın her rekâtında okuduğumuz Fâtiha’nın son âyetinde de:

“…Gazaba uğrayanların ve sapıkların (yoluna) değil.” (el-Fâtiha, 7) buyurarak, İslâm dışındakilere benzemeyip onların yolundan, hâlinden ve âdetlerinden uzak durmamızı emretmektedir.

Velhâsıl bir müslüman; hayatının her safhasında, İslâm şahsiyet, karakter ve vakarına yaraşır bir duruş sergileyip gayr-i müslimlerin âdetlerinden uzak durmakla mükelleftir.

PİYANGO BİLETİ ALMAK GÜNAH MI?

İnsan şahsiyetine en çok tesir eden iki müessir vardır. Birincisi; ülfet ettiği kimselerin mânevî durumudur. İkincisi de kazancının ve yediği lokmaların helâliyet derecesidir. Helâl kazanıp helâl yemek, o kadar mühimdir ki, ibadetlerin makbûliyeti dahî buna bağlıdır.

Hâl böyleyken, günümüzde gayr-i müslimlerin âdetlerinden olan “yılbaşı eğlenceleri” adı altında milyonlarca piyango biletinin satılıyor olması, son derece hazin bir durumdur. Piyango ve benzeri şans(!) oyunları, apaçık bir kumardır. Kumar ise Allâh’ın haram kıldığı bir fiildir. Zâhiren kazananın da hakîkatte kaybettiği, hiçbir kazananı olmayan, aslâ huzur ve mutluluk getirmeyen bir musibettir.

Âyet-i kerîmede buyrulur:

“Ey îmân edenler! (Sarhoşluk veren) içki (ve benzeri şeyler), kumar, dikili taşlar (putlar), fal ve şans okları ancak birer şeytan işi pisliktir! Bunlardan uzak durun ki kurtuluşa eresiniz.”(el-Mâide, 90)

YILBAŞI KUTLAMAK NEDEN GÜNAH?

Hristiyan âleminin mukaddes sayıp kutladığı yılbaşını kutlamak, İslâm şahsiyet ve karakterine aykırıdır. Zira yegâne hak dîn olan İslâm mükemmeldir. Mükemmelin ise artık hükmü bitmiş ve tahrife uğramış bir dinden alacağı hiçbir şey yoktur.

Ayrıca hiçbir mukaddes gün, nefsânî eğlencelerle, haramlarla, şeytânî çılgınlıklarla idrâk ve ihyâ edilmez. Sadece bu hakîkat bile yılbaşını kutlamanın, ne kadar bâtıl bir âdet olduğunu ifadeye kâfîdir.

İslam ve İhsan

Milli Piyango Bileti Almak Günah mı?

Kim Bir Kavme Benzemeye Çalışırsa, Onlardandır!

PAYLAŞ:                

Yılbaşı kutlamak neden günah? Yeni yıl kutlamak günah mı? DİYANET AÇIKLAMASI! Yeni yıl kutlamak neden günah?

Yılbaşı kutlamak neden günah? 31 Aralık gecesini 1 Ocak Sabahına bağlayan gece Miladi Takvim'de yılbaşı kavramı ile açıklanır. Yılbaşı kutlamak Batı ülkelerinde eskiden beri süregelen bir "kültür" olarak karşımıza çıkmaktadır. Yılbaşı kutlamak neden günah? sorusu yıl sonuna yaklaşırken yine gündemdeki yerini koruyor? Peki, Yılbaşı kutlamak günah mı? Yılbaşı kutlamak neden günah? Yılbaşı kutlamak haram mı? Yılbaşı neden kutlanmaz? Diyanet bu konuda ne söylüyor? Yılbaşı kutlamak neden günah? Yılbaşı kutlamak caiz mi? Yılbaşı gecesine dair ayet ve hadis var mı? Noel nedir? İşte detaylar haberimizde

YILBAŞI KUTLANMAK NEDEN GÜNAH?

İslam dininde yılbaşı kutlamak günahtır. Diyanet'in yılbaşı konulu Cuma Hutbesi şu şekildedir:

Ahlaki değerlerin, örf ve adetlerin bozulmaya başladığı, kültürel yabancılaşmanın hızla arttığı bir dönemde yaşıyoruz. Bu kültürel yozlaşmalardan birisi de yılbaşı kutlamalarıdır. Oysaki yılbaşı adı altında yapılan eğlencelerin, bu eğlencelerde yer alan sembolik figürlerin, çam ağaçlarının kesilmesinin tarihimizle, kültürümüzle hiçbir alakası yoktur. Yüce dinimiz İslam, bütün kötülüklerin anası olan alkolü, ocakları söndüren, cinayetlerin işlenmesine sebep olan kumarı haram kılmıştır. Kumarın farklı bir çeşidi olan piyango, toto, loto ve bütün şans oyunları da dinimizce haramdır, günahtır.

Toplumlar değerleriyle bilinir, onlarla anılırlar. Değerleriyle yaşar, onlarla ayakta dururlar. Öyleyse, bizi biz yapan, bizi ayakta tutan ve en güçlü sığınağımız olan değerlerimize sımsıkı sarılalım. İnancımız, tarihimiz ve kültürümüzle bağdaşmayan batıl örf, adet ve gelenekleri hayatımıza yansıtmayalım. İnancımızın ve karakterimizin şekillendiği ailemizi, göz aydınlığı çocuklarımızı, milletimizin umudu gençlerimizi milli ve manevi değerlerimizle buluşturalım. Yabancı kültürlerin esiri olmamaları için hep birlikte gayret gösterelim. Unutmayalım ki hiçbir millet bir başka toplumun değerleriyle yükselemez. Kültürüne yabancılaşan bir toplum, medeniyet inşa edemez. Tarihini bilmeyenler geleceklerini sağlam bir zemine oturtamaz.

Yılbaşı kutlama kavramı genelde malayani işleri ifade eder. Yılbaşı kutlamaları ülkemizde de maalesef batı ülkelerinde olduğu gibi erkek ve kadınların bir arada bulunduğu ve dans edip, oyunlar oynadıkları bir ortamı ifade eder. Ayrıca tombala, piyango gibi haram olan işler de Yılbaşı Gecesi'ne aittir. Bu kutlama kültürü de ülkemize batı ülkelerinden transfer edilmiştir. Oysa İslam Dini'nin buna kesinlikle bir izni yoktur.

Yılbaşı kutlamak neden günah? Yılbaşı neden kutlanmaz? Yılbaşı kutlamak haram mı?

DİYANETE GÖRE YILBAŞI NEDEN KUTLANMAZ?

Yılbaşı Kutlamaları ve Piyango konusunda Diyanet İşleri Başkanlığı "Kendini ve yaratılış¸ gayesini unutarak, değerlerimizle örtüşmeyen, insan hayatına katkısı olmayan gayrimeşru tutum ve davranışlar sergilemek bir mümine asla yakışmaz. "Ömür Sermayesi isimi Hutbe'de, Yılbaşı ile ilgili çok daha ilginç detaylara değinen Diyanet; "Unutmayalım ki ömür sermayesinden geçen bir yılın sonunda kendini ve yaratılış¸ gayesini unutarak değerlerimizle örtüşmeyen, insan hayatına katkısı olmayan gayri meşru tutum ve davranışlar sergilemek bir mümine asla yakışmaz. Yeni bir yılın ilk saatlerinin başka kültürlere, başka dünyalara ait yılbaşı eğlenceleriyle israfa dönüştürülmesi ne kadar da düşündürücüdür. Sevap-günah, hayır-şer konularında muhasebe yapılması gereken saatlerin, emek harcamadan zengin olmak arzusuyla kumar, piyango gibi şans oyunlarıyla heba edilmesi ne kadar da üzücüdür. Yüce Rabbimiz, ömrümüzün kalan kısmını geçen kısmından daha hayırlı ve bereketli yaşayabilmeyi bizlere nasip eylesin. Hesabını veremeyeceğimiz bir hayat yaşamaktan hepimizi muhafaza eylesin." sözleri ile konuyu özetlemiş oldu.

Yılbaşı kutlamak neden günah? Yılbaşı neden kutlanmaz? Yılbaşı kutlamak haram mı?

funduszeue.info - Gündem

YılbaşıYılbaşıAralıkAralıkNoelGündemYaşamHaberler

Yılbaşını kutlamak günah mı, haram mı? Müslümanların yılbaşını kutlaması caiz midir? Diyanet&#;ten açıklama!

Y&#;lba&#;&#; kutlamalar&#;n&#;n günah olup olmad&#;&#;&#; sorusu, her y&#;lsonunda oldu&#;u gibi bu sene de ara&#;t&#;r&#;lmaya ba&#;land&#;. Konu ile ilgili Diyanet &#;&#;leri Ba&#;kanl&#;&#;&#; taraf&#;ndan yay&#;nlanan Cuma hutbesi aç&#;klay&#;c&#; oldu. Peki y&#;lba&#;&#;n&#; kutlamak günah m&#;, haram m&#;? Müslümanlar&#;n y&#;lba&#;&#;n&#; kutlamas&#; caiz midir? &#;&#;te ayr&#;nt&#;lar

YILBA&#;I KUTLAMAK GÜNAH MI, HARAM MI?

E&#;er y&#;lba&#;&#; kutlamalar&#; Hristiyan örf ve adetlerine göre yap&#;l&#;rsa bu, &#;slam dini taraf&#;ndan günah say&#;l&#;r.

Ancak y&#;lba&#;&#; kutlamalar&#; yaln&#;zca yeni y&#;l&#;n geli&#;ini kutlamak, tebrikle&#;mek niyetleriyle yap&#;l&#;rsa, kutlaman&#;n dini aç&#;dan bir sak&#;ncas&#; yoktur.

Y&#;lba&#;&#;n&#; kutlamak günah m&#;, haram m&#;? Müslümanlar&#;n y&#;lba&#;&#;n&#; kutlamas&#; caiz midir? Diyanet'ten aç&#;klama!

YILBA&#;I KUTLAMASI D&#;YANET HUTBES&#;

Muhterem Müslümanlar!

Yüce dinimiz &#;slam'&#;n hedefi, Kur'an ve sünnet çerçevesinde bir Müslüman kimli&#;i in&#;a etmektir. Bu kimli&#;i in&#;a ederken de &#;slam'&#;n temel ölçüsü, Allah Resûlü (s.a.s) ile hayat bulan ahlaki ilkelerdir. Bu ilkelerle vücut bulan &#;slam kültür ve medeniyetidir. Varl&#;&#;&#;m&#;z&#; anlaml&#; k&#;lan âdâb-&#; mua&#;eret kurallar&#;d&#;r. Dinimiz, bizi biz yapan bu evrensel de&#;erlere sahip ç&#;kmay&#;, öz benli&#;imizden uzakla&#;t&#;racak her türlü söz ve davran&#;&#;tan kaç&#;nmay&#; emreder.

Aziz Müminler!

Müslüman kimli&#;ini olu&#;turan en yüce de&#;er, yarat&#;l&#;&#; gayemizi hat&#;rlatan, sorumluluklar&#;m&#;z&#; ö&#;reten ve bizlere &#;ahsiyet kazand&#;ran imand&#;r. Rabbimizin r&#;zas&#;n&#; kazand&#;ran ibadetler, huzur ve mutlulu&#;un kayna&#;&#; güzel ahlakt&#;r. Müslümanlar, kulluktan sosyal hayata, giyim ku&#;amdan yeme içmeye kadar her alanda bu de&#;erlere sahip ç&#;kt&#;&#;&#;nda inançlar&#;n&#; ve kültürlerini muhafaza etmi&#;lerdir. Ça&#; kapat&#;p ça&#; açan medeniyetler kurmu&#;lar, ilim ve bilimde, kültür, sanat ve edebiyatta bütün insanlara önder ve örnek olmu&#;lard&#;r. Ancak Müslümanlar, ne zaman kendi inanç ve de&#;erlerinden uzakla&#;&#;p yabanc&#; kültürlerin etkisi alt&#;na girmi&#;ler, i&#;te o zaman kimlik ve aidiyetlerini kaybetmi&#;lerdir.

K&#;ymetli Müslümanlar! Kimli&#;ini muhafaza eden Müslüman'dan beklenen, &#;slam'&#;n &#;iar&#;na, yani &#;slam'&#;n sembol ve ni&#;anelerine sayg&#; duymas&#; ve onlar&#; korumas&#;d&#;r. Tevhidin sembolü Kâbe, ümmet olma bilincinin tazelendi&#;i hac, teslimiyetin simgesi kurban, birlik ve beraberli&#;imizin ni&#;anesi camiler, &#;ehadetleri dinin temeli ezân-&#; Muhammedî, kullu&#;un zirvesi namaz bizi biz yapan &#;slam'&#;n &#;iarlar&#;ndand&#;r. Cenâb-&#; Hak, &#; &#;&#;&#;&#;&#;&#;&#; &#;&#; &#;&#;&#;&#; &#;&#; &#;&#;&#;&#; &#;&#; &#;&#; &#;&#;&#;&#;&#; &#; &#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#; ait a'Allah Kim&#;&#; "&#;&#;&#;&#; &#;&#; &#;&#;&#; &#;&#;&#; &#;&#;&#; &#;&#; &#;&#;&#; &#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#; &#; &#;&#;&#;&#; &#; ni&#;anelere sayg&#;l&#; davran&#;rsa, bu kalplerin takval&#; olmas&#;ndand&#;r." buyurmu&#;, bu sembol ve ni&#;aneleri muhafaza etmenin takvam&#;z&#;n bir gere&#;i oldu&#;unu haber vermi&#;tir.

De&#;erli Müminler

Ahlaki de&#;erlerin, örf ve adetlerin bozulmaya ba&#;lad&#;&#;&#;, kültürel yabanc&#;la&#;man&#;n h&#;zla artt&#;&#;&#; bir dönemde ya&#;&#;yoruz. Bu kültürel yozla&#;malardan birisi de y&#;lba&#;&#; kutlamalar&#;d&#;r. Oysaki y&#;lba&#;&#; ad&#; alt&#;nda yap&#;lan e&#;lencelerin, bu e&#;lencelerde yer alan sembolik figürlerin, çam a&#;açlar&#;n&#;n kesilmesinin tarihimizle, kültürümüzle hiçbir alakas&#; yoktur. Yüce dinimiz &#;slam, bütün kötülüklerin anas&#; olan alkolü, ocaklar&#; söndüren, cinayetlerin i&#;lenmesine sebep olan kumar&#; haram k&#;lm&#;&#;t&#;r. Kumar&#;n farkl&#; bir çe&#;idi olan piyango, toto, loto ve bütün &#;ans oyunlar&#; da dinimizce haramd&#;r, günaht&#;r.

K&#;ymetli Müslümanlar!

Toplumlar de&#;erleriyle bilinir, onlarla an&#;l&#;rlar. De&#;erleriyle ya&#;ar, onlarla ayakta dururlar. Peygamber Efendimiz (s.a.s) bu hususta ümmetini &#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#; &#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#; :uyarmaktad&#;r &#;öyle &#; &#;&#;&#;&#;&#;&#; &#; &#;&#;&#; &#; bir Kim&#;&#; "&#; &#;&#; &#;&#;&#; &#;&#;&#;&#;&#;&#;&#; kavme benzerse o da onlardand&#;r."

Öyleyse, bizi biz yapan, bizi ayakta tutan ve en güçlü s&#;&#;&#;na&#;&#;m&#;z olan de&#;erlerimize s&#;ms&#;k&#; sar&#;lal&#;m. &#;nanc&#;m&#;z, tarihimiz ve kültürümüzle ba&#;da&#;mayan bat&#;l örf, adet ve gelenekleri hayat&#;m&#;za yans&#;tmayal&#;m. &#;nanc&#;m&#;z&#;n ve karakterimizin &#;ekillendi&#;i ailemizi, göz ayd&#;nl&#;&#;&#; çocuklar&#;m&#;z&#;, milletimizin umudu gençlerimizi milli ve manevi de&#;erlerimizle bulu&#;tural&#;m. Yabanc&#; kültürlerin esiri olmamalar&#; için hep birlikte gayret gösterelim. Unutmayal&#;m ki hiçbir millet bir ba&#;ka toplumun de&#;erleriyle yükselemez. Kültürüne yabanc&#;la&#;an bir toplum, medeniyet in&#;a edemez. Tarihini bilmeyenler geleceklerini sa&#;lam bir zemine oturtamaz.

Hutbemi Yüce Rabbimizin &#;u ayetiyle bitiriyorum: "Sizin dostunuz ancak Allah't&#;r, Resûlüdür ve Allah'&#;n emirlerine boyun e&#;erek namaz&#; k&#;lan, zekât&#; veren müminlerdir.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası