hyprox / HYPROX Hidrojen Peroksit

Hyprox

hyprox

Hidrojen Peroksit Nedir, Nasıl Seyreltilir? Hidrojen Peroksit Ne İşe Yarar, Nerede Kullanılır?

Hidrojen peroksitin kimyasal formülü, H2O2'dir. Hidrojen peroksit, insan vücudunda ve biyolojik sistemlerde de bulunur. Hidrojen peroksitin yüzde 3'lük bir çözeltisi, mikropları öldürmede etkilidir ve halk arasında bu çözelti "oksijenli su" olarak bilinir. Yüzde 30'luk çözeltisi ise kimya laboratuvarları ve elektronik sektörü gibi alanlarda kullanılır. Yüzde 30 ila yüzde 50 arasındaki çözeltisi, tekstil alanında kumaş beyazlatmada kullanılır. Bunun dışında madencilik, kozmetik, ilaç, gıda paketleme, atık su arıtma gibi birçok sektör ve alanda kullanılır.

HİDROJEN PEROKSİT NE İŞE YARAR?

Hidrojen peroksit, birçok endüstri alanında birçok farklı işe yarar. Geniş kullanım alanları içinde yoğun olarak yaradığı şey, temizleme, mikroplardan arındırma ve beyazlatma gibi işlevlerdir.

HİDROJEN PEROKSİT NEREDE KULLANILIR?

Hidrojen peroksit, endüstrinin birçok alanında üretim süreçlerinde kullanıldığı gibi, temizlik ve dezenfekte amaçlı da yoğun olarak kullanılır. Hatta dünya çapında ortaya çıkan pandemi sürecinde yoğun olarak kullandığımız dezenfektanların üretiminde dahi hidrojen peroksit kullanılır.

HİDROJEN PEROKSİT KULLANIM ALANLARI

  • Kötü kokulara karşı, koku giderici olarak, suyla seyreltilmek suretiyle sprey şeklinde kullanılabilir.
  • Kâğıt imalatı alanında, kâğıtlara beyaz rengini vermek için kullanılır.
  • Vücuttaki kesiklere, yaralara ve ameliyat sonrası oluşan yaralara sürülerek temizlik sağlar.
  • Mutfaklarda günlük kullanılan doğrama tahtalarının temizliğinde kullanılır.
  • Halıların üzerinde oluşan lekeler için de kullanılabilir.
  • Sulandırılarak bitkilerin yapraklarına sprey olarak sıkılabilir. Böylece bitkilerin gelişimini destekler.
  • Beyaz eşyaların üzerinde oluşan lekelere karşı temizlik malzemesi olarak kullanılabilir.
  • Mutfak tezgâhları ve mutfakta yer alan seramik yüzeylerin temizliğinde kullanılabilir.
  • Ev içinde küflenen yüzeylere sıkılarak küfün temizlenmesinde de kullanılabilir.
  • Ayaklarda bulunan mantar enfeksiyonları için antiseptik olarak kullanılabilir. Yüzde 3'lük çözeltisi suyla karıştırılarak ayak mantarlarına uygulanır.
  • Yüzde 3'lük hidrojen peroksit ile su yarı yarıya karıştırılarak evin camlarını temizlemek için kullanılabilir.
  • Kulak içi temizliği için de hidrojen peroksit kullanılabilir.
  • Çocuklarımızın oynadığı oyuncakları sterilize etmek için de kullanılabilir.
  • Pamuğun üzerine sürülerek yüze uygulayarak, yüzde oluşan sivilcelerden kurtulmak için kullanılabilir.
  • Bulaşık deterjanlarının içine hidrojen peroksit katarak, bulaşıkların daha temiz yıkanmasını sağlayabiliriz.
  • Tavalar ve çaydanlıklar gibi mutfak eşyalarını temizlemek ve parlatmak için de kullanılabilir.

HİDROJEN PEROKSİT NASIL SEYRELTİLİR?

Hidrojen peroksit, farklı amaçlar için kullanılacağı durumlarda, farklı maddelerle karıştırılarak seyreltilebilir. Örneğin, insanların saçını ağartmak amacıyla kullanılacağı zaman amonyum hidroksit karıştırılarak seyreltilebilir. Bunun gibi, birçok farklı amaçlarla, kimyasal olarak farklı maddelerle seyreltilebilir. Gündelik kullanımda ise kullanacağımız alana göre, farklı oranlarda su ile seyreltilebilir. Örneğin, yüzde 3'lük hidrojen peroksit, evde yüzey ve cam temizliği gibi amaçlarla kullanılacağı zaman yarı yarıya su ile karıştırılarak seyreltilebilir.

HİDROJEN PEROKSİT ZARARLARI

Hidrojen peroksit, birçok farklı kimyasalda olduğu gibi, insan için zararlı olabilecek bir kimyasaldır. Çok yoğun kullanıldığında insan cildini yakabilir. Cilde zararlı olabileceği gibi, gözle teması durumunda göze de ciddi zararlar verebilir. Yanıcı özelliği yüksek olmamasına rağmen, aşırı ısıya veya ateşe maruz kalırsa yangına neden olabilir. Halk arasında oksijenli su olarak bilinen sıvı da bir hidrojen peroksit çözeltisi olduğundan, gündelik yaşamda kullanım alanları mevcuttur. Beyazlatıcı ve dezenfekte edici özelliği ile ön plana çıkan bu sıvının zararlı sonuçlarına maruz kalmamak için, kullanımı sırasında dikkatli olunması tavsiye edilmektedir. Özellikle ciltle temasında yoğunluğu yüksek olmamasına dikkat edilmelidir. Bunun haricinde gözle temas etmemesine özellikle dikkat edilmelidir.

HİDROJEN PEROKSİT NEREDE SATILIR?

Hidrojen peroksit, kullanım alanlarına göre değişen yüzdeler ve oranlarda üretilmekle beraber, farklı oranlardaki çözeltileri piyasada yer almaktadır. Oksijenli su olarak eczanelerde satılabildiği gibi, bunun haricinde kadın kuaförlerinde ve kimyasal ürünler satan şirketlerde satışa sunulmaktadır.

Antalya Gübre Firmaları

4 - Avagro Tarım ve Kimya Üretim funduszeue.infoŞti.
Türkiye’nin tarımsal verimliliğini geliştirmek amacıyla yılında kurulmuştur. Bitki besleme ve koruma ürünlerinin sürdürülebilir üretimine sektörün içinde olan güçlü ve bilgili firmaların bilgi ve tecrübeleriyle yeni bir oluşum olarak başlamıştır. Ticari faaliyetlerimizin temelinde açıklık, şeffaflık, dürüstlük, karşılıklı saygı, etik değerlere bağlılık, çevreye duyarlılık ve toplumsal sorumluluk ilkeleri yer almaktadır. Avagro Tarım Kimya, bir mal ve hizmet üreticisi olarak müşterilerine, çalışanlarına, topluma ve çevreye karşı sorumluluklar taşımaktadır. Kurumsallık, teknoloji, çalışanlarının motivasyonu ve müşteri memnuniyeti faaliyetlerinin ana eksenini oluşturur. Varoluşundan bu yana kalitesinden taviz vermeden mükemmelliğin detayda gizli olduğu bilinci ve daima daha iyiye hedefi ile çağdaş hizmet sunmaktadır. Sektöründe kalite standartlarını sürekli geliştirip, içinde bulunduğu pazarda ‘‘güvenilir’’ firma olma hedefinde ilerlemektedir. Bu hedefe ulaşmak için müşteri güven ve memnuniyetini sağlamayı ön planda tutmaktadır. Firmamız, bu düşünceler ışığında sürekli iyileştirme ve öğrenmenin vazgeçilmez değer olduğunun bilincinde hareket ederek, kurumsal ilkeler doğrultusunda sektöründe hızla büyümektedir. Avagro Tarım bitki besleme ürünlerini hazırlarken yüksek kalitedeki hammaddeleri kullanır. Ürünlerimiz: Toz Damlama ve Yaprak Gübreleri (Asapowersprin, Carba, Salica, Sprin), Npk & Makro Özel Sıvı Gübreler (Carba N30, Carba P, Carba K, K, Carba 7), Bitkisel, Hayvansal Organik Gübreler ( Big Tonik Amino Asit, Aminoful, Avoful, Hasat Power , Avoplex, Avonof, Black Root Salica Humate), Özel Gübreler (Salica Sar Activa Sa, Klis Salica Complex, Carba 0. 5. 20, Big Asprin, Cupper Salica Complex, Carba Cop, Salica Cop), Makro Mikro Özel Gübreler, PH Düzenleyiciler (Nitro Asprin, Cds Oxi, OxiAsprin)'dir.
funduszeue.info
Antalya Gübre Firmaları Kategorisinde Yer Almaktadır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası