oje malzemeleri nelerdir / French Oje Nasıl Yapılır? | Saç Bakım Güzellik

Oje Malzemeleri Nelerdir

oje malzemeleri nelerdir

Kalıcı Oje

Kalıcı Oje Nasıl Çıkarılır?

Çıkarma işlemi için özel solüsyonlar uygulanmaktadır. Üstüne solüsyon dökülen bant tırnağa sarılır ve parmakta en az dakika bekletilir.

Daha sonra çıkarıldığı zaman, oje neredeyse tamamen kalkmış olur ve kalan küçük parçacıklar da ardından kazınarak çıkartılabilir. Tırnaklarınızın zarar görmemesi için bu işlemlerin profesyoneller tarafından yapılmasını öneririz.

Asetonla Çıkarılabilir Mi?

Kalıcı oje&#;yi asetonla çıkarmanız malesef olası değildir. Tırnağınıza herhangi bir zarar gelmemesi için, özel solisyonlarda 10 dakika kadar bekletilerek soyma işlemi yapılması gerekmektedir.

Kalıcı Oje Sürmeden Önce Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?

Tırnakla manikür işlemi yapılarak tırnak etlerinin alınması gerekmektedir. Tırnak uzunluğunun ve şeklinin önceden belirlenmesi gerekmektedir. Böylelikle tırnaklar kalıcı ojeye hazır hale gelir.

Manikür işleminden sonraki en önemli nokta, tırnağın üzerinde yağ ve nem tabakasının kalmamasıdır. Bunun için hazırlanan özel bir solüsyon tırnağın üzerine sürülür ve kalıcı oje sürme işlemine başlanır.

Oje Sürülürken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kalıcı oje (shellac) uygulamasını yapan kişinin bir uzman olması ve bununla ilgili bir eğitim almış olması çok önemlidir. Çünkü detaylı bir işlemdir ve belirli bir sıralaması vardır. Yapılan işlemlerin sıralamasını çok iyi takip etmek ve uygulamak gerekir.

Tırnak etrafındaki et dikkatli bir şekilde alınmalıdır. Uygulama yapılırken kesinlikle o bölgeye değmemesi gerekir.

Kalıcı ojenin dikkat edilmesi gereken diğer bir özelliği de normal ojelere göre biraz daha ince katlarda sürülmüş olması gerekir. Tırnağın uç kısmının da kapatılması gerekir. Böylece tırnak hava almaz ve oje uzun süre bozulmaz.

Ne kadar zaman kullanabilirim?

Genellikle ele sürülen ojenin kalıcılık süresi yaklaşık olarak gün arasında değişmektedir. Ayağa sürülen ojenin ömrü ise biraz daha uzundur.

Kalıcı Oje Fiyatları Ne Kadar?

Kalıcı oje fiyatları salonumuzda; el ₺, ayak ₺ dir. (Manikür-Pedikür dahildir.) Devam eden kampanyalar ve fırsatlar için bizi arayıp bilgi ve randevu alabilirsiniz.

Kalıcı Oje İçin Hangi Renk ve Desenler Tercih Edilmelidir?

Kalıcı oje için tercih edebileceğiniz birçok renk ve desen seçeneği vardır. Hangi renk oje sürüleceğine daha çok sizin isteğiniz doğrultusunda karar verilmektedir. Günümüzde trend, desenli ojeler olmakla birlikte çeşitli tasarımsal ojelerde tercih edilmektedir.

Hemen hemen her kıyafetle uyumlu kullanılabildiği için, daha çok tercih edilen kalıcı oje uygulamalarından birisi de “French” ojedir.

Daha Dayanıklı Olması İçin Neler Yapılmalı?

Kalıcı ojenin dayanıklı olması için, öncelikle uygulamayı yapan uzmanın dikkat etmesi gereken bazı önemli noktalar vardır. İtinayla yapılan bir uygulama, çok uzun süre dayanıklılık gösterebilir.

Oje sürülen kişinin de dikkat etmesi gereken noktalar;

Eller sıcak suda çok kaldığı zaman, ojenin bozulma ihtimali olabilir. Bazı kadınlar tırnaklarıyla oynamayı severler, ojeyi çıkarmaya çalışırlar. Bunlardan kaçınılmalıdır.

Ufacık bir yerden hava alması ojenin tamamının bozulması için yeterlidir. Bu nedenle tırnaklarla oynamaması gerekir.

Tırnak uzasa dahi törpülenmemelidir. Törpü yapılan bir tırnak, ucundan hava alacağı için üstünde oje kalmayacaktır. Bu yüzden ellerimize dikkat etmemiz gereklidir.

Tırnağa Herhangi Bir Zararı Var Mıdır?

Uzun süreler peş peşe uygulamalar yapılması halinde tırnak havasız kalabilir. Ara ara tırnağınızı boş bırakmanızı ve dinlendirmenizi önermekteyiz.

Her tür ojede olduğu gibi, uzun süreli kullanmanız durumunda tırnakta sararmalar olabilir. Tırnakların kırılmasına engel olur. Ama yine de peş peşe uzun uygulamalar yaptırmamanızı öneririz.

French Oje Nasıl Yapılır?

Adım 5: Tırnak etlerinizi ittirin

Tırnak etlerinizi profesyonel olmayan aletlerle keserseniz bu, tırnaklarınızın büyüdüğü alanı enfeksiyona açık hale getirir ve çıkıntılar, renk bozuklukları gibi durumların oluşmasına neden olur. Bu yüzden tırnaklarınızı kesmek yerine tırnak etlerinizi geriye ittirmeniz yeterli olacaktır. Bunun için bir tırnak eti ittirici çubuk kullanabilirsiniz.

Manikür ve tırnak bakımı işleminin sonuna geldiniz, şimdi ikinci uygulama olarak tırnakları ojelemek geliyor.

Adım 6: Bir baz uygulayın

Bu kısımda kullanmanız gereken oje renklerini söyleyelim. En alt için bir kemik beyaz, ya da çok açık pembe, uçlar için beyaz ve en üst için şeffaf bir ojeyi hazırlayın. Bunun dışında hazır french manikür setlerinden de satın alabilirsiniz. Fırçayı kütiküllerden yani tırnak etlerinden uçlara doğru çekerek uygulayın. Tüm tırnakların bazını uyguladıktan sonra kurumasını bekleyin ve ikinci katı sürün.

Adım 7: Sıra beyaz uçlarda

En tedirgin olunan kısım beyaz uçları elde etme kısmı. Bu noktada yara bandı ya da şeffaf bantlardan ya da tamamen bu işlem için üretilmiş french manikür bantlarından yararlanabilirsiniz. Tırnaklarınızın uç kısımlarının hemen altına bantları yapıştırın ve bantın üst kısmında kalan bölgeyi beyaz oje ile boyayın. Bantları yapıştırmadan önce, bazın tamamen kuruduğundan emin olun. Bantı çıkardığınızda bazın bozulmasını istemeyiz.

Adım 8: Şeffaf top coat

Yeni boyanmış tırnakların görünümünü korumak için en üst kısma şeffaf oje ile bir son kat uygulamayı unutmayın. İşte french manikürünüz bitti.

Ojeler iyice kuruduktan sonra ellerinizi Vaseline Original Nemlendirici Jel Krem ile derinlemesine nemlendirmeyi de unutmayın. Ellerinizin ihtiyacı olan nemi sağlayarak ve bakımlarını ihmal etmeyerek uzun ve güçlü tırnaklara sahip olabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası