ateş ve toprak burçları / Toprak, Hava, Ateş, Su… Burcunuza Göre İlişkiden Beklentileriniz - Mahmure

Ateş Ve Toprak Burçları

ateş ve toprak burçları

Su, hava, toprak ve ateş gruplarının değişmezleri!

Su grubu

Ortak özellikleri içinde en önemlisi duygusallıktır. Hassas, çabuk değişen, içe dönük kimselerdir.

Yengeç-Akrep-Balık

Bir de, doğal ihtiyaçları ağır basar. Yani yemeye, içmeye, rahat etmeye, sekse düşkündürler. Susmayı da pek başaramazlar. Duygularını kontrol edememe ve haksızlığa uğradıklarını düşünmeleri yüzünden öfkeli ve kırıcı olurlar. Küsme, somurtma ve kıskançlıkları vardır.

Merhametli ve yardımsever olurlar. Başkalarının ihtiyaçlarını hisseder ve yardım ederler. Sezgi yönleri çok kuvvetlidir. Mistik, felsefi, dini konulara yatkındırlar. Akıl ve mantıktan ziyade hayal dünyalarının zenginliği, sezgileri ve hissettikleri doğrultusunda yaşarlar.

Hava grubu

Burçlarının ortak özelliği havai olmalarıdır. Bir konuya çabuk adapte olur ama çabuk bıkar ve bırakırlar.

İkizler-Terazi-Kova

Sabır gösteremezler, sahiplenmeye niyetli değilseler anlamaya bile zahmet etmezler. İstikrarsızdırlar, çok sık karar değiştirirler. Bu özellikleri yüzünden, yalancı olduklarını düşünenler olabilir. Her şeye, her konuya açıktırlar ama çabuk bıkarlar. Bu yüzden hedefe ulaşmaları zor olur.

Çok yönlüdürler, parlak ve pratik bir zekaya sahiptirler. Çok hareketlidirler. Ne zaman, nerede, ne yapacaklarını takip etmek çok zordur. Asla bıraktığınız yerde durmazlar. Orijinallik ve yaratıcılıkta çok başarılıdırlar. Dışa dönüktürler. Bencil olmayıp, etraflarını düşünen ve onlara faydalı olabilen kimselerdir.

Toprak grubu

Şartlanmalar alışkanlıklar ve maddecilik birinci planda gelir. Son derece sabit fikirli olup, yeniliklere kapalıdırlar. Riskler ve ani değişikliklerden hoşlanmazlar.

Boğa-Başak-Oğlak

Paralarının hesabını iyi bilirler. Hareketleri, düşünmeleri, karar vermeleri, konuşmaları ağırdır. İyice emin olmadan harekete geçmezler. Mantıklı, disiplinli ve düzenli davranırlar. Son derece mütevazidirler, gösteriş yapmazlar, Pratik ve güvenli hareket ederler.

Yalandan, sululuk ve iki yüzlülükten hoşlanmazlar. Arzu ve istekleri genellikle maddi plandadır. Çok konuşmazlar, laubalilik istemezler. Yeni bir şeye adapte olmada, yapmada zorlanırlar; ama bir kere akıllarına yatıp bağlanırlarsa da artık ondan kolay kolay sapmaz, geri dönmezler.

Ateş grubu

Ateş yapısının en önemli özelliği benlik duygusunun çok kuvvetli olmasıdır. Kendileri daima birinci plandadır.

Koç-Aslan-Yay

Canlarının istediğine sahip olmak, akıllarına esen her şeyi hemen yapmak isterler. Beklemeye tahammülleri yoktur. Kendilerini çok beğenirler, özgüvenleri fazladır ve daima çevrelerine hükmetmek isterler. Dünyanın kendi eksenleri etrafında döndüğüne inanırlar. Başkalarının onlara gıpta ettiğini düşünürler. Daima zirveye taliptirler, ikinci adam olmak istemezler. Yaratıcı, cömert, sıcak ve çekicidirler.

Hayat enerjileri, yaşama sevincim çoktur. Devamlı aktif olmak, hayatı dolu dolu yaşamak, sevgiyi hissetmek isterler. Yalnız kalırlar ve terk edilirlerse dünya başlarına yıkılır, çok mutsuz olurlar.

Bunları biliyor musunuz?

Gezegenler ve burçların üzerindeki etkisi

Kızılderili astrolojisine göre siz!

False

BURÇLAR VE ELEMENTLER

Burçlar ve Elementler

 Doğada bulunan ve doğayı şekillendiren temel 4 element olduğu gibi, astrolojide de burçlar 4 element grubuna ayrılırlar. Bunlar Ateş, Toprak, Hava ve Su’dur. Burçların karakteristik yapıları bu dört elemente göre şekillenir.

 Doğduğumuz an bu dünyada aldığımız ilk nefes ile, o an ki gök durumu astroloji haritamız olarak belirlenir. Doğada bulunan bu 4 temel elementin gücü ruhen onları nasıl kullandığımız haritaya bakılarak anlaşılabilir. Aslında amaç kendini tanımak ve nihayetinde bu 4 elementin gücünü eşit ve dengeli kullanmaktır.
Şimdi elementleri inceleyelim;

 ATEŞ

 Ateş elementi burçlar kuşağında Koç, Aslan ve Yay burçlarını kapsar. Ateş grupları doğal bir liderlik yeteneği taşırlar. Oldukça enerjik ve yaşam doludurlar. Kişilik olarak dışadönük ve sıcak mizaçlıdırlar. Çabuk heyecanlanır, yeni bir şeye başlamak konusunda heveslidir. Rutin işler spontanlığı engellediği için ona göre değildir. Ateş grupları hayata karşı bir çocuk gibi coşkuludur ve spontan, içinden geldiği gibi davranmayı tercih eder. Bunun sebebi ondaki baskın ateş enerjisinin, içinde yoğun bir enerji birikimi oluşturmasıdır. Bu sebeple bir hedefi yada arzusu varsa hemen harekete geçer. Böylece enerjisini harekete dökerek boşaltır. Bağımsızlığına çok düşkün ve ona ne yapacağının söylenmesinden pek hoşlanmayan kişilerdir. Yaratıcılığı, liderlik kapasitesi ile çevrelerinde en çok dikkat çekenler, Ateş elementi baskın kişilerdir.

 TOPRAK

 Toprak elementi burçlar kuşağında Boğa, Başak ve Oğlak burçlarıdır. Toprak burçları pratik, maddeci, ayakları yere basan kişilerdir. Bu element grubu sakin ve sabırlı yapıdadır. Hayalci olmaktan ziyade, elle tutulan, gözle görülen somut şeylere itibar ederler. Hayata ve düzene sıkı sıkı bağıdırlar. Bu sayede iş ve kariyer konusunda sebat ve çalışkanlıkları ile yükselebilirler. Toprak grubu ‘kök’leri hep güçlü olsun ister bu sebeple risk almaz, somut değerlere göre hareket eder. Hareket ve adımlarını önceden planlar ve zor koşullara oldukça dayanıklıdır. Güvenlik onun için önceliklidir, kendini güven içinde hissetme ihtiyacı sebebiyle, kişilere, evine, mal, mülk ve toprağına bağlıdır. Sürekli değişen koşullar onu rahatsız eder, hayatın rutin akışına uyum sağlamayı tercih eder. Yeniliklerden çok hoşlanmayan daha içe kapalı kişilerdir. Genel olarak koruyucu, sevdiklerini gözeten, kol kanat geren kişilerdir.

 HAVA

 Hava elementi burçlar İkizler, Terazi ve Kova burçlarıdır. İnsan ilişkilerinde, iletişimde güçlü kişilerdir. Hava burçları zihinsel olarak çok canlı ve yaratıcıdır. Çabuk kavrayan, sözel yeteneği gelişmiş ve kendini ifade etmek konusunda başarılı kişilerdir. Doğal olarak dışadönük ve sosyaldirler. Geniş bir arkadaş çevreleri vardır. Hava insanı değişim ve yeniliğe, yeni şeyler öğrenmeye çok isteklidir. Bu sebeple herşeye tıpkı hava gibi her şeye nüfuz ederler ancak bağlanmayı sevmezler ve mesafelerini korurlar. Zeki, soyut fikirleri kavrayan, çevresine bilgi aktaran, yenilikçi kişilerdir. Sosyal çevrelerine karşı duyarlı duyarlı bir yapıları vardır. Okumayı, araştırmayı seven entelektüel kişilerdir. Ancak bazen soyut fikirlerin ve kendi düşünce dünyalarından aldıkları zevkin içinde kaybolup, gerçeklerden kopma eğilimi gösterebilirler.

 SU

 Su elentine mensup burçlar Yengeç, Akrep ve Balık’tır. Su grubunun karakteristik özelliği, sezgi gücü ve duygusallığıdır. Empati yetenekleri çok gelişmiştir ve bu şekilde çevrelerine ve bulundukları ortama tıpkı su gibi uyumlanırlar. Çevrelerindeki enerjileri tıpkı anten gibi algılar ve çekerler. Bazen bu özellikleri, olumsuzluklardan etkilenmelerine sebep olabilir. Duyarlılık, hayalgücü, yaratıcılık ve sanatsal yeteneklere sahip kişilerdir. Genel olarak çevrelerine karşı korumacı, şefkatli yapıdadırlar. Çok duyarlı oldukları için harekete geçmekte çok atik değildirler. Dikkati daha çok hissettiklerindedir. Diğer insanları dinleyen, onların içinde oldukları ruh durumunu anlayan ve yardımcı olmak isteyen yapıları, onlara doğal olarak bir iyileştirme gücü ve yönelimi verir. Su grubu kişiler harekete geçmek, akmak için bir itici güce ihtiyaç duyarlar. Derinliği olan, içe dönük, sakin yapıda kişilerdir.

 Son olarak, 4 elementin üzerimizdeki etkilerini anlamak için kendi öz burcumuz dışında, yükselen ve ay burcumuz ve diğer gezegenlerin doğum haritamızda hangi burçlarda olduklarına da bakmamız gerekir. Bu şekilde en çok hangi elementler yoğun veya hangi elementin özelliği zayıf ve geliştirmemiz gereken güçlerimiz nelerdir anlayabiliriz. Biz kendimizi tanıyıp kendimizi dengelersek, tüm elementlerin güçleri de içimizde dengeli ve uyumlu çalışmaya başlar.

Burçların Genel Özellikleri

Yükselen Burç

Ay Burcu

Hangi elementin burcusun?

Burçlar; ateş, toprak, hava ve su olmak üzere dört gruba ayrılır. Ve her element grubunda üç burç yer alır. Elementlerin karakteristik özelliklerini bilmeniz kendinizi ve karşınızdakini daha kolay anlamanıza yardımcı olur. Hadi, teker teker elementlerin özelliklerine burçlarına göre bakalım

ATEŞ GRUBU: Bu grubun burçları: Koç, Aslan ve Yay'dır. Ateş grubu burçları; güçlü, yaratıcı, enerjik ve hevesli bir yapıya sahiplerdir. Özgün fikirler ve ürünler ortaya koyma konusunda oldukça ustalardır. Dostluklara, vefaya çok önem verirler. Yardıma ihtiyacı olanlara sırt çevirmez ve arkadaşlarını kolay kolay yarı yolda bırakmazlar. Tüm bunların yanında; yüksek egoları hep daha fazlasını istemelerine neden olabilir. Kolay öfkelenebilirler ama öfkeleri saman alevi gibidir; çabucak sakinleşirler.

TOPRAK GRUBU: Bu grubun burçları: Boğa, Başak ve Oğlak'tır. Toprak grubu burçları; 'güven' kelimesini, prensip haline getirecek kadar önceliğe alırlar. Kendilerini oldukça önemserler. Mücadelenin hayatın bir parçası olduğunu bilirler. Kendi küçük dünyalarında, kendi alışkanlıklarıyla baş başa yaşamak ister ve düzenlerinin bozulmamasına gayret ederler.

HAVA GRUBU: Hava burçları: İkizler, Terazi ve Kova'dır. Hava grubu burçlarında; akıl ve sanatsal duruş iç içe geçmiş haldedir. Çoğunlukla güler yüzlü olmaları, ilgi çekici ve hareketli konuşmalarıyla dikkatleri üzerine çekerler. Bazen öyle ters köşe fikir ve sözlerle karşına gelirler ki; şaşkınlık içinde kalakalırsın. Bazıları, yalanlarla yaşamaktansa zor da olsa gerçeklerle yüzleşmeyi tercih eder. Birçok alanda başarı sağlayabilecek kadar geniş bir yetenek, akıl ve bilgi yelpazesine sahiplerdir. En ufak bir haksızlık karşısında, dayanamayıp bir anda devleşebilirler.

SU GRUBU: Bu grubun burçları Yengeç, Akrep ve Balık'tır. Su grubu burçlarını, derinlerine indikçe tanıyabilir ve anlayabilirsiniz. Duygularını, düşüncelerini, hislerini bir anda açmazlar. Çabuk tanınmadıkları için de çoğu kez yanlış anlaşılabilirler. Başkalarına karşı fazlasıyla sorumluluk beslemeleri ve sürekli fedakar davranmaları; ruhsal olarak yorulmalarına neden olabilir. Mükemmeliyetçilikleri ön plana çıktığında eleştirileri küçük düşürücü hale gelebilir. , ve 'ye kadar gökyüzü, toprak elementlerinde akacak. Eğer haritanızda toprak elementi yok ise çok şanslısınız demektir.

ASTROGÜNDEM
Bugün Mars-Chiron çekişmesi mistik ve ruhsal konulardaki çatışmalara vurgu yapıyor. Her türlü bağımlılığın gündeme gelebileceğinin altını çizen bu sert açı, keskin olayların yaşanabileceğini işaret ediyor. Kendimizi olduğumuzdan çok daha güçsüz hissedebilir, önümüze çıkan fırsatları mantıklı bir şekilde değerlendiremeyebiliriz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır