bu sene okullar ne zaman açılacak 2020 / MEB eğitim öğretim takvimi belli oldu: Okullar ne zaman açılacak ?

Bu Sene Okullar Ne Zaman Açılacak 2020

bu sene okullar ne zaman açılacak 2020

okullar ne zaman açılır? Okul açılma tarihi nedir? Okullar açılacak mı?

Yapılan açıklamalara göre hem öğretmenler, hem öğrenciler, hem de veliler okulların ne zaman açılacağına dair araştırmalarını sürdürürken resmi açıklama yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklaması ile okullar ne zaman açılacak belli oldu. Milli Eğitim bakanlığı okullar ne zaman açılacak haberlerini yayınladı. Vatandaşların merakla beklediği okullar ne zaman açılacak bilgisinin oluşturduğu doğru seçenekler doğrultusunda karar verildi ve 81 ile gönderilen genelge ile kanıtlandı. Okullar ne zaman açılacak, ne zaman ara tatil olacak, ne zaman yarıyıl tatili olacak, ikinci dönem ara tatili ne zaman olucak bilgilerinin hepsi duyuruldu.
Yapılan duyuruda bu sene koronavirüs sebebiyle verilen ara sebebiyle normalden daha erken bir tarihte okulların açılacağı bilgisi geçildi.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK? OKULLARIN AÇILIŞ TARİHİ

Okullar MEB'in açıklamasına göre 31 Ağustos 'de açılacak ve 18 Hazira 'de kapanacak. Açıklanan okulların açılış tarihi önceki senelere göre daha erken bir tarih olarak dikkat çekti. Sebebinin koronavirüs sebebiyle okullara verilen öğretim arası gösteriliyor.

BİRİNCİ ARA TATİL NE ZAMAN?

Okulların birinci dönem ara tatili Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek.



OKULLARIN YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı genelgeye göre yarıyıl tatili 25 Ocak ile 5 şubat arasında olacak.


İKİNDİ DÖNEM ARA TATİLİ NE ZAMAN?

İkinci dönem ara tatili okullarda bu yıl 12 Nisan ile 16 Nisan arasında yapılacak.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI AÇIKLAMALARI

* Okulların açılacağı hafta ne olacağını kimse bilemez. Bizim için birinci öncelik öğretmen ve öğrencilerimizin sağlığı. 31 Ağustos'ta açılacak derken bunu temenni ediyoruz. Sağlıklı bir durum oluşursa, şartlar elverişli olursa bu tarihte açacağız demek istiyoruz. Aylardır hazırlanıyoruz.

* "Bir süre açmayın, uzaktan eğitime devam edin" denirse biz buna hazırız. Seyrekleştirme modeli deneyin derlerse buna da hazırız. Neden hazırız, bir yıl sonrasının içeriklerini bitirmek üzereyiz. O kadar hazırız.

* Bizim beklentimiz şu: Verilere bakarız, ağustos sonu, eylül başında nasıl bir tablo varsa hareket planımızı ona göre uygularız. Her türlü altyapımız ve imkanımız fazlasıyla var.

OKULLARDA EĞİTİM NASIL OLACAK?

Bizim üzerinde çalıştığımız 4 senaryo var. Birisi tamamen açık. Allah esirgesin diğeri kapalı.

1'i okullar açılıyor. Bizim için bir senaryo. Kısıtlamasız. Okulların temizliğine, öğretmenlerine, malzemeleri tam mı?
Okulun tamamen kapalı olması da bir senaryosu. Peki okullar kapalı olursa bu çocukların eğitimi nasıl sürecek. Biz sadece online çalışmaktan söz etmiyoruz. Esaslı bir senaryo ve ciddi bir alt yapı funduszeue.info bu senaryolardan bahsettiğim de bir olasılıktan bahsediyorum. Fakat basına şöyle yansıyor. "Okullarda şöyle olacak." Hayır böyle olmayacak. Biz her şeye hazırız. Bize güvenin emin olun demek için söylüyoruz.

3. sü şu; Bizim belirli günlerde okulları açıp, mesela diyorum pazartesi salı günü okulları açtık. 1 sınıfın yarısı okula geldi. Çarşamba günü okulu temizledik perşembe cuma sınıfın diğer yarısı geldi. Cumartesi de sınav grupları ayrıca geldiler. Pazar günü okulu temizledik. pazartesi günü devir daim tekrar başladı. Seyreltilmiş eğitim modeli uygulayabiliriz.. Bu da 4. senaryo. Ola ki ilde problem var. Türkiye'nin geri kalanında yok. O zaman o illere özel uygulama yapılır.



Milli Eğitim Bakanı Selçuk, okulların gerekli hazırlıklar yapılarak açılacağını, öğrencilerin güvende olacağını bildirdi.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bugün, 2. sınıf öğrencisi bir çocuğun kendisine "okulların açılıp açılmayacağını" sorduğunu aktardı.

Bu durumun, anne-baba kaygısının, çocuğun yanında konuşulan belirsizlik halinin yansıması olduğuna işaret eden Selçuk, şunları kaydetti:

"Yaz tatili bitti mi? Hayır. Çocuğun şu anki tek derdi, hak ettiği bu tatili doya doya yaşamak değil mi? Kaygılarımızla meraklarımızla belirsizliği çok konuşarak, sadece olumsuza odaklanarak çocuklarımıza da kendimize de zarar veriyoruz. Bu çocukların şu anki meselesi 'Dışarı çıktım mı, arkadaşımla buluştum mu, yoruldum mu, susadım mı, yarın yine oynayacak mıyım?" olmalı.

O yavruya verdiğim cevabı buradan bir kez daha yineliyorum, sizler de çocuklarınıza söylersiniz; okullar gerekli hazırlıklar yapılarak açılacak. Sen güvende olacaksın. Öğretmenine ve arkadaşlarına kavuşacaksın inşallah. Şimdi yaz tatilindesin, tatilin tadını çıkar."

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA'DAN OKULLAR AÇIKLAMASI

Fahrettin Koca yaptığı açıklamada;

Okullar 31 Ağustos'ta açılacak, eğitimin nasıl olacağı bir iki hafta içinde netleşecek. Okullardaki eğitimin uzaktan eğitim mi, hibrit eğitim mi, ya da karma eğitim mi olacağı konusunda çalışmalar yapılıyor.

(31 Ağustos'ta okullar açılacak mı?) Geçen toplantıda ifade etmiştim. Okulların açılma takvimini Milli Eğitim Bakanımız açıklamıştı. Bu eğitim uzaktan mı, hibrit eğitim tarzında mı, karma mı olacağı konusu Milli Eğitim Bakanlığımız ve Bilim Kurulu irtibat halinde. Gerektiğinde iller bazında o illere özel farklı yaklaşımlar da devreye girebilir. Örneğin koronavirüs'e sahip bir öğrenci olduğunda ne yapılmalı, nasıl önlem alınmalı bunlar üzerinde duruyoruz.

Burada önemli olan eğitimin 31 Ağustos'ta başlayacak olması. Ama bunun ne şekilde olacağı hafta içinde açıklaması daha net yapılmış olur.

Haber ile daha fazlasına ulaşın:

Gündem



Eğitim Öğretim Takvimi
ve Okul Tatil Günleri


HelloAmerika  <div><h2>Okullar açılacak mı ? Okullar ne zaman açılacak ?</h2><div><p> 	Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Yüz yüze eğitime başlama konusunda veli rızası, bizim için önemlidir. Velilerimiz isterlerse öğrenciyi yüz yüze eğitime göndermeme konusunda mazeret beyan edebilirler" dedi.</p><p> 	Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitimin nasıl başlayacağı konusunda yazılı açıklama yaptı. </p><p> 	Selçuk, “Salgın sürecinin en başından bu yana dünyayı izliyoruz. Hepinizin bildiği gibi, Sağlık Bakanlığımız ve Bilim Kurulunun değerlendirmeleri doğrultusunda ve bilimsel veriler ışığında kararlar alıyor, bu kararları en doğru şekilde uygulama yoluna gidiyoruz" dedi.</p><p> 	Avrupa ülkelerinin tamamına yakınında okulların, tüm kademe ve sınıflarda yüz yüze eğitime başladığına dikkat çeken Selçuk, ülkemizin daha kontrollü ve aşamalı bir başlangıçtan yana olduğuna dikkat çekti. </p><div><img alt=[Grafik: Nursel Cobuloğlu]

İlk hafta 1 gün sonraki haftalarda 2 gün okul

Bakan Selçuk, 21 Eylül'de yüz yüze eğitim öğretime sadece -halihazırda zaten açık olan okul öncesi öğrencileri ve okulla duygusal bir bağ kurma ihtiyacında olan birinci sınıf öğrencilerle başlayacağının altını çizdi. 

3 haftanın sonunda yeniden değerlendirilecek

İlk uyum haftasında 1 gün, daha sonraki haftalarda ise haftada 2 gün olacak şekilde yüz yüze eğitimin başlayacağını duyuran Selçuk "21 Eylül’den itibaren geçecek üç haftanın sonunda diğer kademelerde ve sınıflarda eğitim-öğretime başlama konusunda süreci yeniden değerlendireceğiz" dedi.

Devamsız sayılmayacaklar

Yüz yüze eğitime başlama konusunda veli rızasına bakılacağını belirten Selçuk, "Velilerimiz isterlerse öğrenciyi yüz yüze eğitime göndermeme konusunda mazeret beyan edebilirler. Bu durumda öğrencimiz, uzaktan eğitime devam edecek ve devamsız sayılmayacaktır" bilgisini paylaştı.

Okullar açılacak mı ? Okullar ne zaman açılacak ?

Hem yüz yüze hem uzaktan birlikte sürecek

Selçuk süreci şöyle planladıklarını anlattı: "Sağlık Bakanlığı tavsiye kararları doğrultusunda, sınıf mevcudu yüz yüze eğitim için gruplara ayrılarak azaltılacaktır ve çocuklarımızın okulda kalış süreleri kısaltılacaktır. Eğitim, yüz yüze eğitime ek olarak uzaktan eğitim yolu ile devam edecektir. Böylece hem yüz yüze eğitim hem de uzaktan eğitim imkanları bir arada kullanarak eğitim öğretime devam edilecektir. Sınıf mevcudunda sağlanan azalma, okul servislerine de aynı oranda yansıyacaktır."

"Okullarımızda gerekli tedbirler alındı"

Yüz yüze eğitimde temizlik ve hijyen konusunda, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun rehberliğinde her türlü tedbirin alındığını da belirten Bakan Selçuk, "Okul hayatını daha önce tecrübe etmemiş olan birinci sınıf öğrencilerimizi; seyreltilmiş sınıflarımız, eğitim programımız, sosyal mesafeye riayet ederek oynayacakları temassız oyunlarımız, titizlikle çalışılmış uyum haftası içeriklerimiz ve elbette ki bu süreci omuzlayacak öğretmenlerimizin gayretleriyle karşılayacağız" dedi.

Uzaktan eğitimle ilgili olarak da EBA Televizyonu ve EBA dijital platformu üzerinde çok yoğun ve sıkıntısız işleyen bir altyapının olduğuna dikkat çeken Selçuk şöyle devam etti:

Uzaktan öğretimde 1. sınıflar için içerikler hazır

"Uzaktan eğitimde canlı derslere öncelik veriyoruz ve öğrenci ile öğretmene dijital ortamda eş zamanlı ve interaktif ders yapabilme imkânı sağlıyoruz. 1. sınıf öğrencilerimize uzaktan eğitimi sevdirebilmek için de oyun tabanlı dijital içerikler hazırladık.

Şu an tek gayemiz, evlatlarımızı sağlıkla okullarıyla buluşturabilmek ve 21 Eylül’de okula başlayacak çocuklarımızı güvenle karşılamak. Öğretmenlerimiz, okullarımız, tüm dikkatimiz ve özverimizle buna hazırız.”

Okullar ne zaman a&#;ılacak? ilkokul, ortaokul, lise a&#;ılış tarihi

Milli Eğitim Bakanlığı MEB tarafından – yılında okulların açılacağı tarih kamuoyuyla paylaşıldı. Peki, okullar bu yıl en zaman açılacak? Milyonlarca öğrenci ve veli karar sonrası “İlkokul, ortaokul ve liseler yani tüm okullar ne zaman açılacak?” sorusunun cevabını araştırıyor. Merak edenler içim Milli Eğitim Bakanlığı MEB tarafından açıklanan Milli Eğitim Bakanlığı MEB tarafından ilan edilen okulların açılma ve tatil tarihlerini haberimizde derledik. İşte, detaylar…

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

MEB'in eğitim öğretim yılına dair 81 ile gönderdiği genelgeye göre, okullar 31 Ağustos 'de açılacak, 18 Haziran 'de kapanacak.

YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN OLACAK?

Birinci dönem ara tatili Kasım 'de, yarıyıl tatili 25 Ocak-5 Şubat 'de, ikinci dönem ara tatili Nisan 'de yapılacak.

FAHRETTİN KOCA OKULLARLA İLGİLİ NE DEMİŞTİ?

Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın okullarla ilgili soruya verdiği yanıt şöyle: Okulların açılmasına zaman var. Bilim Kurulu'nda şu an bu gündeme gelmedi. Salgının seyri bunu belirler. Bu anlamda alınması gereken öneri anlamında paylaşmış oluruz. Okulların önümüzdeki dönemde dijital ortamda eğitimi yapmak noktasında bir hazırlık içinde olduğunu biliyoruz. Bu hastalık dönemi için değil genel anlamda olduğunu biliyoruz. O dönem geldiğinde Bilim Kurulu önerisini paylaşmış olur.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası