isparta terörizmle mücadele eğitim ve tatbikat merkez komutanlığı ekşi / Yenifoça Jandarma Komando Teröristle Mücadele Okul Komutanlığı

Isparta Terörizmle Mücadele Eğitim Ve Tatbikat Merkez Komutanlığı Ekşi

isparta terörizmle mücadele eğitim ve tatbikat merkez komutanlığı ekşi

Isparta’da Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığı’nın 51’inci Dönem Komando Sözleşmeli Er Kursu’nu tamamlayan askerlerin aileleriyle kavuşmasında duygusal anlar yaşandı.


Isparta’da Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığı’nın 51’inci Dönem Komando Sözleşmeli Er Kurs Kapanış Töreni, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın katılımıyla gerçekleştirildi.


Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkez Komutanlığı’nda bin asker 18 haftalık temel komando eğitimini tamamladı. Mezun olan bin sözleşmeli er Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki piyade komando birliklerinde görev alacağı bildirildi. Tören geçişinin tamamlanmasının ardından ailelerin çocukları ile hasret gidermek için alana koştu. Yaklaşık 4 aydır evlatlarını görmeyen ailelerin kavuşmaları sırasında duygusal anlar yaşandı. Evlatlarına sarılan bazı anneler sevinç gözyaşlarına boğuldu. Hasret gideren aileler bol bol hatıra fotoğraf çektirdi.



"Gözyaşlarını tutamadılar"


Oğlunun hem elini öpen hem de gözyaşlarını tutamayan anne Dönsün Yalçın, sevinç gözyaşları döktüğünü ve çok mutlu olduğunu söyledi.


Annesine sarılan sözleşmeli er Sefa Yalçın, “ Hem ailemle hem kendimle gurur duyuyorum. 4,5 aydır ailemi görmüyorum. İnşallah hayırlısı olur bizim için çok mutluyum” dedi.


Kardeşine sarılıp ağlayan abla Merve Yalçın, “Allah hepsinin bahtını açık etsin hepsi güzel yerlere gelsin. Allah onları korusun, ayaklarına taş değmesin çok güzel bir meslek. Çok özledim ve mutluyum bütün duyguları yaşıyorum” diye konuştu.



"İkiz oğulları asker"


İkiz oğlunun ikisinin de sözleşmeli er olduğunu dile getiren Fatma Uygun, “Sadece çok gururluyum. İki oğlumla da gurur duyuyorum. Tüm askerlerimizi seviyorum. Allah yollarını açık etsin” dedi.


Ailesiyle hasret gideren sözleşmeli er Abdurrahman Uygun, “4 ay 20 gün eğitimi bitirdim. 10 günlük izinin var. İzin dönüşü Kuzey Irak görev yerim. Bugün anlatılmaz yaşanır” ifadelerini kullandı.

terörizmle mücadele eğitim komutanlığı

  • 4 bölük 4. takım bro komutana selamlar. :))

  • yazın efil efil serin, kışın taşak çatlatan bir soğuğa sahip, ısparta merkez'e çok yakın, çarşı izninde göl kıyısında güzel bi gün geçirebileceğiniz komutanlıktır. ziyarete gelenleri eğirdir öğretmenevi'ne yönlendirebilirsiniz.

    edit: len olum bilgi vermişiz işte, daha ne duymak istiyorsunuz anlamadım. bölgedeki pavyonları mı sıralayalım amk? bildiğin askeri tesis.

  • vay anasını türkiye'de terörizmle mücadeleyi bedelliler yapıyormuş. bir de adamlarla dalga geçiyordunuz, yok pembe, yok ılık diye. heri lan size. allah size güç versin. yar ve yardımcınız olsun.

  • kasım celbinde gidecek olan yazarlar mesaj kutusunda kendini yeşillendirebilir. ayrıca kasım ayında giden önceki dönemden arkadaşlar var ise bilgi verebilir mi ?
    wp grubu kurduk arkadaşlar kasımda ısparta'da olan arkadaşlar da yollayabilir

  • bu isimdeki askeri birliğe bedelli alan genelkurmay asal başkanlığı'nı saygıyla yad ettmeme sebep olan komutanlık.

    bir dahakine özel kuvvetler, sualtı tarruz, istihbarata filan alın.

    not: 22/8 ulaştırma bedelli er.

  • bu kadar yazarın aynı yere çıkması normal olmadığı için muhtemelen bedelli adı altında teröristleri kılını kıpırdatmadan kışlaya getirterek zekice bir taktik uygulayan komutanlık.

  • size hemen pkk'yı vermezler ama belki tikko'ya karsi savasirsiniz.

    oglum alt tarafi 1 ay ayakta durup geleceksiniz sabahtan beri kac baslik kac telas. su var, sabun var; oyna devam

  • bedelli askerliğin yapılabileceği en saçma askeri birlik herhalde.. bedelli askerliğe karşı değilim ama terörle mücadele eğitimi 1(bir) ayda mı veriliyor?! bedelli askerlik yapanlara askerliği öğretmek mi istiyorsunuz? geri hizmet birliklerinde eğitin o zaman.

    not: kısa dönem, poşet..

  • belliki uydurmadan bir komutanlık açılmış gelen askerlere dadılık yapacaklar.

    ha ucundan az da olsa hafifletilmiş bir asgari eğitim. adı yaptınız olsun.

    ha güzel olmuş mu bence olmuş.

    gidin kafa dinleyin gelin işte. çokta sorgulamayın.

  • /2 olarak bedelli askerlik yaptığım birliktir. ilk 2 entry'de gayet ayrıntılı yazılmış zaten ihtiyacınız olan her bilgi.

  • iç güvenlik eğitimi seafoodplus.infoen insanı insanlıktan alan bir seafoodplus.infoeri kötüdür,%99 doğuya dağıtımları çıseafoodplus.info gidecek arkadaşlara önce allah'tan sabır sonrada anne ve babalarından dualarını eksik etmemelerini dileyebiliriz.

    içinde dağ komando okulu, havan taburu ve avcı taburu olmak üzere yaklaşık bin acemi asker nüfusu barındırır. acemilik için en zor 5 eğitim merkezinden birisidir, soğuğu, kötü yemekleri, asosyal yapısı, davraz dağı ve ulaşım zorluğu bakımından oldukça kötü etkiler bırakır. 20'lik delikanlıya kendi içinde tam bir psikoloji savaşı yaşatır.

    gidip görmeden, koğuşlarında uyumadan, yemeğini yemeden, eğitimini almadan yazılanların gerçekliği zor anlaşılır.
    kendi içinde şehir gibidir.

    akdeniz bölgesi sınırları içinde olması bile, burayı güzel göstermiyor.

    piyade er eğitim alayı 3. tabur 3. bölük / ISPARTA - 91/4 usta birliğimin olduğu yerdir. genelde %99 doğuya şırnak gabar çukurca vs. gibi yerlere dağıtım çıkaran nacizane alaydır.

    ısparta iç güvenlik eğitim ve tatbikat merkezi komutanlığına bağlı iki alaydan birisidir. diğeri ise yine aynı tugay içinde bulunan komando eğitim alayıdır. havan taburu erzincana taşınmıştır, yalnız tim içinde 60mm havan eğitimi verilir. sadece zorlu bir iç güvenlik timi eğitimi yapıldığından ve dağıtımların tümü torpil hariç, doğudaki terör bölgelerine çıkar.

    Eğitiminde ciddi sıkıntılar olan terörle mücadelede sıcak temeasa giren ve haberlerde duyduğumuz şehit askerlerin %70 inin acemiliğini geçirdiği yer. Özellikle yılları arasında gidenin tam bir psikolojik savaş yaşadığı alay son yıllarda biraz toparlasa da hala diğer eğitim alaylarından geride kalmakta. Bu eğitim alayına düştüyseniz, Güney Doğu ve Doğu illerimize gideceğiniz ihtimalini aklınızdan çıkarmayın.

    Birliğinize katılmaya gittiğinizde, Isparta içindeki esnafa kanmayın, askeriye ihtiyaçlarınızı karşılıyor, siz kendi şehrinizden, iç çamaşırı çorap gibi temel kıyafetlerinizden ikişer üçer tane alın götürün gerisini askeriyede verecekler. Karargah ve poligon birliğine düşerseniz nöbet manyağı olacağınızı bilmenizi isterim. Refüze olurum yırtarım demeyin hiç kaçarınız yok. Şimdiden gideceklere hayırlı teskereler. Merak etmeyin bu da geçer.

    askerliğimi, Türkiye'Nin en ağır eğitimlerinin verildiği ve en berbat hava şartlarının olduğu ısparta piyade er eğitim alayında, terör ile mücadele eri olarak tamamlayacağım.

    Tamam komando istemiş olabilirim lakin ısparta da terör ile mücadele eri olmak, koşulların en zorunu yaşamak gibi bir şey.
    ön yargı değil kesinlikle, babam dahil tüm akrabalarım ısparta da askerliğini yaptı.

    Nizamiye girişinde ise ''Dünyada yapılan günahların bedelinin ahiret öncesi ödendiği yer'' yazıyormuş.
    artık nasıl bir psikoloji içerisine sokuyorlar ise insanı olacakları az çok tahmin ediyorum.

    Ne yapalım girecek olana hazırlayalım kendimizi sonrasında zorluk çekmeyelim.

    (swh)

    Her şeyin yalan intikallerin gerçek olduğu yer. Dağıtımı hep doğu olduğu için eğitimi sert ve yorucudur.

    içerisinde bulunan "TERÖRiZMLE MÜCADELE EĞiTiM VE TATBiKAT MERKEZi KOMUTANLIĞI" bünyesinde acemi birliğinde oğlumun bulunduğu büyük bir eğitim alayıdır..

    oğlum dahil alaydaki tüm er ve erbaş yavrularımızın sağ salim evlerine dönmelerini Allah tan niyaz ederim..

    terörizmle mücadele eğitim komutanlığı

    • tam adıyla terörizmle mücadele eğitim ve tatbikat merkezi komutanlığı. ısparta merkezde, eğirdir yolu üzerinde general alper ihsan kışlasında yer alır. yüzde 99 oranında sınır ve sınırötesi operasyon bölgelerine giden piyade komandoların eğitildiği ülkedeki en büyük eğitim tugaylarından biridir. tsk'nın tarihinde şehit verdiği personelin yüzde 95'i bu birlikte eğitim görmüştür. kısa dönem er veya bedelli olarak gidecek arkadaşlar için bu istatistiğin manevi açıdan önemini kavramalarını tavsiye ederim. kaldığınız koğuşlar, oturduğunuz sandalyelerde kimlerin izi olduğu konusunda bir fikriniz olması açısından tabii.

      piyade komando alayı ve 1. komando alayı, tugay komutanlığı bünyesinde bulunur. 1. komando alayı daha çok uluslararası çapta, azerbaycan, somali ve gambiya komando güçlerine eğitim verir. piyade komando alayı ise operasyon bölgelerinde görev yapan birliklerin tazemelesi, ve düşünebileceğiniz her komando eğitiminin icrasından sorumludur. bedellisi buraya çıkan arkadaşlar da piyade alayı bünyesinde bence paha biçilemez bir eğitim göreceklerdir.

      bedelli gelecek arkadaşlar için kısa bir rehber yazmak istedim. zira şubat ayından dolayı iyice kısa yapmama rağmen üstümde fiziksel ve manevi iz bırakan zorlu bir süreç geçirdim geçtiğimiz 1 ay boyunca.

      zaten girişimizin gece 12'yi bulduğu ve 1 ay boyunca yatacak olduğum piyade alayı 3. tabur 3. bölük 3 nolu koğuştaki alt ranzanın demirlerinde tam göz hizamda yazılmış olan "buraya geldiysen bil ki yara yedin" yazısı daha ilk andan oldukça net bir mesaj vermişti.

      yalandır doğrudur bilemiyorum ancak 1 ve 2. taburlara düşen tanıdıklara sorduğumda çok güzel bir askerlik yaptıklarını oldukça rahat olduklarını belirttiler. 3. tabur ise eski yatakhaneler, duşların koğuşlarda olmaması gibi fiziksel imkansızlıklar, ayrıca bölük komutanının ve altında yer alan eğitimci personelin çoğunun bölgeden yeni gelmiş olması nedeniyle biraz daha sert ve eğitimin yoğun olduğu bir taburdu. tabur komutanımız bile diğerlerinden farklı olarak ihtisas komandoydu.

      ilk olarak,

      eğitim hakkında:
      tam olarak 14 gün boyunca silahlı techizatlı oldukça yoğun bir eğitim gördük ve ben bunu kendi içimde bir şans olarak görüyorum, çünkü bize bu şekilde eğitim verilirken suriye veya ukrayna durumuna gelecekte düşmeyeceğimizin garantisi olmadığı söylenerek verildi. 28 gün boyunca sağa dön sola dön yanaşık düzen eğitimi yerine gerçek savaş durumunda işe yarayacak şeyler görme fırsatı bulduk. meskun mahalde savaş eğitimi ve sınır üs bölgesi simülasyonları gösterildi. 14 gün elimizde tuttuğumuz g3 piyade tüfekleri dışında milli piyade tüfeği serisinden mptk ve mpt silahları detaylı olarak tanıtıldı. ve sonunda atış gününde 3 adet mühimmat atışımızı da mpt ile 25 metreden yaptık.

      atışlar sonrası her birimize eğitimde gösterildiği şekilde g3 piyade tüfeğini parçalayıp temizleme ve akabinde birleştirme görevi verildi. mekanizmaya zarar verenler için tutanak tutuldu (gg). ben ve g3 temizlik işini hızlı bitiren birkaç şanslı kişi atış yaptığımız mpt silahlarını parçalayıp birleştirmeyi öğrenme şansı da buldu.

      komutanlar hakkında:
      buradaki uzman çavuş komutanlarımız hakkında da birkaç kelam etmek isterim. hepsi tanrının aslanlarıydı. hepsi bölgeden gelmiş, 'ten bu yana sayısız musibet ile hakkari, ırak, suriye demeden aktif olarak savaşmış insanlardı. hepsinin bahtı, hayat yolu açık olsun. efsane komando, yılından bu yana sayısız operasyona, sayısız başarıya koşmuş ali uzmanımız ise her fırsatta mustafa kemal atatürk ve devrimlerini ağzından düşürmeyen, uzman çavuş seviyesinden çok daha yukarıda adeta bir subay yetkinliğinde bir komutanımızdı.

      ben şahsım adına softcore bir komando eğitimi gördüğümü söyleyebilirim. ayrıca eğitim ve doktrin komutanı denetlemesine denk geldiğimiz günlerde üzerimize oldukça yoğun ve baskı hissettiren eğitim programları yüklendi. subay astsubay uzman erbaş kadrosuyla bu baskı bize en az şekilde hissettirilmeye çalışıldı, bunu da söyleyebilirim.

      bedelli askerliği vurdulu kırdılı yapmanın ne gereği var diyen arkadaşlar için kötü, ama benim gibi yeni challengeları seven ve askerliğe ilgi duyarak gelen arkadaşlar için güzel bir nimetti.

      sağlık hakkında:
      göze batan en büyük sorun ise, ıspartanın ta kendisi. havası, suyu insana ayrı saldırıyor. 12 bin dönümlük alabildiğine açık bir arazide kendinize ne kadar bakarsanız bakın ne kadar koruyucu kıyafetler giyerseniz giyin rüzgardan ve yere paralel yağan yağmurdan dolayı hasta oluyorsunuz. covid belasının en tepe noktasında, ıspartaya 3 gün elektrik verilememişken gittiğimizden dolayı covid ve soğuk özellikle zorlayıcıydı.

      revire her takımdan sadece 5 kişi sınırı konuluyor ve ölecek gibi değilseniz hastaneye gitmeyin şeklinde garip uyarılar yapılıyor. benim gibi daha önce hiç covid olmadıysanız muhtemelen olacaksınız. 3 doz ve üstü aşısı olanlar ben gibi hafif ve ayakta atlatacaktır ama yeterli doz aşısı olmayanlar bazı arkadaşlarımızın yaşadığı gibi kötü olup gecenin bir vakti acilden giriş yapacak. ne yazık ki böyle. sizin yaşadığınızla aynı imkansızlıklar içinden imkan yaratmaya çalışıyorlar, subay kadrosunun halini de anlamanız gerekiyor.

      yanınızda en az birer kutu antibiyotik, nurofen, aferin, parol, arveles ve c vitamini götürün. gerçekten çok lazım oluyor. benim göt kadar koğuşum 36 kişiydi ve bu ortamda özellikle geceleri herkesin nefesi birbirine karışıyor, biri hastaysa herkes hasta oluyor. 1. ve 2. taburlarda koğuşlar kişi. bu taburlara gitmek için birliğe erken katılmanızda fayda var.

      ihtiyaçlar hakkında:
      yeni bot ihalesi yapılmış ve 45 numaradan küçük giyiyorsanız size baya baya soğuk geçiren, damla bile düşse içine su alan garip yeşil renkli bot verilecek. 45 numaradan büyük olanlar müsterih olsun, mis gibi botunuz olacak. yine de yanınızda en az bir adet alüminyum tabanlı keçe tabanlık götürün. orijinal tabanlık ıslanınca kalorifere koyup kuruyana kadar değişmeli olarak kullanırsınız. yeşil botun boyasını muhtemelen tutturamazsınız ama haki boya iş görür. 45 numara + için normal siyah boya okay.

      bahar-sonbahar aylarında gidecekler için en az iki adet termal alt içlik götürün, 3 tane de termal üst içlik gerekli bence, tane üst içlik bile göz çıkarmaz. yanınızda birebir gün sayısı kadar çorap ve boxer götürün. duşlar 2 bazen de 3 günde bir oluyor. duş sırasına girmek eziyet olsa da, 2. takıma shoutout olsun hatta, duşta topluca şarkı söylediğimiz günleri hayatım boyunca unutmam herhalde.

      dezenfektan ve kolonyayı dışardan getirin, kantine göre daha uygun fiyatlı olacaktır. ıslak mendil ve selpak mendil bolca getirin oldukça önemli. tuvaletlerde peçete beklentisi olan hayalperest arkadaşlar kendini toparlasın lütfen. jilet vs. kantinden alırsınız.

      beslenme hakkında:
      yemekler ise özel bir şirket tarafından getiriliyor. kahvaltı diye bir şey yok, kahvaltı rezalet ancak onun dışında yemekler ortalama olarak yüksek, kişisel olarak benim beklentimi aşan bir seviyedeydi. kantin ise yeterliydi diyebilirim. kantinde ve duşlarda görevli erlere gerçekten kibar ve nezaketle davrandığınızda bazı imkanlar açısından daha rahat oluyorsunuz.

      bir de lütfen artan kemikleri, kendinizin veya arkadaşlarınızın yemediği yemekleri alıp birlikteki köpeklere verin, hepsi çok aç, hepsi çok zavallı. gönlümden her gün bir parça koptu hallerini gördükçe. besleme ve kısırlaştırma imkanları için gerekli mercilere başvuracağım kendim de.

      söyleyeceklerim bu kadar. öncelikle geçmiş daha sonra hayırlı olsun. çok yorulacaksınız, çok küfredeceksiniz. ancak hiç kimsenin parayla bile satın alamayacağı oldukça özel bir eğitim alacaksınız. hiç takmasanız bile, asla tam anlamıyla komando olmasanız da, en kötü ihtimalle yaşıtlarınızdan oldukça üstün askeri bilgilerle donatılacaksınız. bazıları için şans bazıları için değil. ona ben bir şey diyemem.

      p.s.: komando ölmez, vatan bölünmez.

    • askerliğimi /2 piyade er olarak tamamladığım, diğer kışlalara göre gayet büyük olan, içerisinde sadece türk ordusuna değil, somali ve birkaç tane daha ordunun askerlerine çeşitli eğitimler veren kışladır. haritada yerine bakmak isteyen arkadaşlar için, tam ismi ihsan alper kışlasıdır.

      25 günlük süreçte, yukarıdaki entryde bahsedildiği üzere insanı en çok zorlayan şey hava şartlarıydı. kahvaltıdan sonra çıktığımız eğitimlerde, bize verilen dandik yeşil botların içinde ayaklarımız soğuktan uyuşurdu ve tam anlamda his kaybı yaşardık. lütfen kimse ulen 25 gün yapıyorsunuz zaten demesin, bunun farkındayım. fakat yaşadığım şeyleri kısaca burada bahsetmek adına bu entryi giriyorum. aynı dönemde bedelli yapan arkadaşlarımızdan aldığımız bilgiyle de kıyaslarsak evet bu kışlada askerlik hava şartları nedeniyle çok kolay geçmedi.

      buraya kış ayında gitme ihtimali olan arkadaşların içlik ve çorap seçimi yaparken düşünerek yapmasını kesinlikle tavsiye ederim. bitmek bilmeyen ve her yerden esen rüzgar, bulut güneşi kapattığı anda direkt titreten hava eğer içinizde sıcak tutacak şeylere dikkat etmezseniz size zorlu anlar yaşatacaktır.

      çoooooooook uzun sırada beklemeler, yanmayan kaloriferler, çay kahve yoksunluğu, içerideki hastalıklar vb konularda detay vermek istemiyorum. milletimizin evlatları doğuda ya da sınır ötesinde canlarını veriyorlar. bunlar çoğu, hatta tümü sabır üzerine kurulu olan ordu sisteminde zorluk olarak nitelendirilecek şeyler değil. soğuk zamanda giderseniz bunun gerektirdiklerini yapın. hepsi bu.

      iyi yanları ise, istanbul&#x;da çalışan, ofis stresinden ve ülke durumundan daralmış ben için, özellikle ilk hafta sonrasında çiçek gibi bir süreçti. çamların ortasında, sincaplar oradan buraya zıplarken oturup sessizlik dinlemek günümüzde pek de kolay bir aktivite değil. özlemle anıyorum.

      spesifik sorusu olan arkadaşlarım yeşillendirebilirler, yardımcı olmaya çalışırım.

      hayırlı tezkereler!

    • bedelli askerlik yapacağım yerdir.

      nasıl olacak bilemiyorum altan.

    • mart oradayım. daha önce gidenler bilgilendirebilir.

    • mekan ortam hakkinda taze gidenler yesillendirebilirse sevinirim

    • burada özellikle bedelli yapmış yazarlar bilgilendirirse çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.

    • kasım ayında burdayım. benimle aynı tarihte gidenler yeşillendirebilir.

    • ekim ayında buradayım

    • aralıkta görüşürüz.

      büdüt: ıspartaspor

    • 2 martta görüşürüz, bedellispor.

    ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
    takip etmek için giriş yapmalısın.

    nest...

    batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir