100k renk kodu / Source Tel yara 2w 10g ohm direnç k renk kodu on seafoodplus.info

100k Renk Kodu

100k renk kodu

Açıklama

k 1/2W Direnç; 1/2 Watt (W) değerine sahip, k Ohm karbon dirençtir.

Karbon direnç, toz halindeki karbon ve reçinenin ısıtılarak eritilmesi yolu ile üretilen, geliştiricilerin en sık kullandığı direnç türüdür. Karışımdaki karbon oranı direncin değerini belirlemektedir. Karbon dirençler küçük akımlı devrelerde kullanılır. Değer hassasiyetleri %5-%20 aralığındadır.

4 bantlı olan bu direnç, 4 farklı renk kodu içerir. Bu renk kodları direnç değerini ve direnç toleransını (sapma oranını) gösterir. Renk kodlarından bu değerleri otomatik olarak hesaplatmak için linkten yararlanabilirsiniz.

Dirençler hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için, linkteki yazıyı ziyaret edebilirsiniz.

Diğer 1/2W direnç çeşitlerini görüntülemek için tıklayınız.
Trudyo YouTube kanalını ziyaret etmek için tıklayınız.

Ek bilgi

Marka

Yuetai

Üretici Kodu

Bilinmiyor

Stok Yeri

A

Açıklama

k 1/8W Direnç; 1/8 Watt (W) değerine sahip, k Ohm karbon dirençtir.

Karbon direnç, toz halindeki karbon ve reçinenin ısıtılarak eritilmesi yolu ile üretilen, geliştiricilerin en sık kullandığı direnç türüdür. Karışımdaki karbon oranı direncin değerini belirlemektedir. Karbon dirençler küçük akımlı devrelerde kullanılır. Değer hassasiyetleri %5-%20 aralığındadır.

4 bantlı olan bu direnç, 4 farklı renk kodu içerir. Bu renk kodları direnç değerini ve direnç toleransını (sapma oranını) gösterir. Renk kodlarından bu değerleri otomatik olarak hesaplatmak için linkten yararlanabilirsiniz.

Dirençler hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için, linkteki yazıyı ziyaret edebilirsiniz.

Diğer 1/8W direnç çeşitlerini görüntülemek için tıklayınız.
Trudyo YouTube kanalını ziyaret etmek için tıklayınız.

Ek bilgi

Marka

Yuetai

Üretici Kodu

Bilinmiyor

Stok Yeri

A

K 1/4W Direnç

kilo ohm çeyrek watt karbon direnç

  kilo ohm direnç üzerinde görmeniz gereken renkler sırasıyla alttaki gibidir.

Kahverengi - Siyah - Sarı - Altın

En sonda bulunan altın yıldız renk, direncimizin %5 töleransı olduğunu belirtmektedir.

Direnç Renk Kodları Tablosu

Renk1. band2. band3. band (çarpan)4. band(tolerans)Geçici Katsayı
Siyah00×  
Kahverengi11×±1% (F) ppm
Kırmızı22×±2% (G)50 ppm
Turuncu33× 15 ppm
Sarı44× 25 ppm
Yeşil55×±% (D) 
Mavi66×±% (C) 
Mor77×±% (B) 
Gri88×±% (A) 
Beyaz99×  
Altın  ×±5% (J) 
Gümüş  ×±10% (K) 
Yok   ±20% (M) 

Akım akışını kontrol etmek veya bir çok farklı şekilde voltaj düşüşü üretmek için hem elektrik hem de elektronik devrelerde kullanılabilen birçok farklı Direnç tipi vardır. Farklı değerlerde voltaj düşüşleri gerçekleştirebilmek için farklı direnç değerlerine ihtiyaç duyarız.

resistor res39aresistor res39a

4 Renkli Band

Tüm değerleri içeren dirençler oluşturmak mümkün değildir.Örnek verirsek;1Ω,2Ω,3Ω,4Ω…Ω, direnç 1 den kadar olan sayı değerlerine göre direnç değerleri oluşturmak yerine ihtiyacımız olan direnç değerleri oluşturmak daha pratiktir.(1Ω,10Ω,22Ω,47Ω gibi).Bunun içinde belli başlı değerlerde dirençler üretmek bize kolaylık sağlar.

Dirençlerin değerlerini ulaşabilmek için,direnç renk kodları geliştirilmişseafoodplus.info sayede üzerinde direnç değeri yazmayan dirençlerin değerlerine kolaylıkla ulaşabiliriz.

Standart Direnç Renk Kodu Tablosu

resistor res5

resistor res5

Direnç Renk Kodu Tablosu

RenkHaneÇarpanTolerans
Siyah01
Kahverengi110± 1%
Kırmızı2± 2%
Turuncu31,
Sarı410,
Yeşil5,± %
Mavi61,,± %
Menekşe710,,± %
Gri8± %
Beyaz9
Altın Sarısı± 5%
Gümüş± 10%
Diğer Renkler± 20%

Direnç Değerlerinin Hesaplanması

4 BANTLI DİRENÇLER
Direnç değerlerinin hesaplanması ile ilgili olarak;direnç değerleri,renk kodlu bantların soldan sağa doğru okunmasıyla ile edilir.

seafoodplus.info Hane, seafoodplus.info Hane, Çarpan = Renk, Renk x 10 renk  in Ohm’s (Ω)

Örnek olarak aşağıdaki verilen yapıyı inceleyebiliriz.

Sarı Menekşe Kırmızı = 4 7 2 = 4 7 x 102 = Ω or 4k7 Ohm.

Yukarıdaki örneği incelersek;seafoodplus.info bandın rengi ile seafoodplus.info bandın rengi sırasıyla direnç değerinin ilk iki hanesini oluşturur.Üçüncü bandın rengi çarpan değeridir ve ilk iki hanenin yanına kaç tane sıfır gelecek onu belirlememiz içindir.Şimdi örneğimize gelirsek; Direnç Renk Kodu Tablosu’nda Sarı renk için hane değerine bakılır ve bir yere not edilir daha sonrasında tabloya bu sefer menekşe renk için hane değerine bakılır ve not ettiğimiz sayının yanına yazılıseafoodplus.infodan tabloya bakarak çarpan değerini bulabiliriz.Kırmızı renk için çarpan değerine bakıyoruz.çarpan değeri ve bu sayıyı daha önceden bulduğumuz 2 haneli sayı ile çarpıyoruz.

Tolerans;Dördüncü bant gerçek değerin hesapladığımız değerden en fazla ne kadar sapabileceğini gösterir. Sapma miktarı yüzde olarak ifade edilir.

5 BANTLI DİRENÇLER
Bu dirençlerin renklerinden hesaplama yapmak, 4 bantlı olanlara çok benziyor.4 bantlı dirençlerle tek farkı, ilk iki renkten iki basamaklı bir sayı elde etmek yerine, ilk üç renkgin rakamlarını yanyana yazarak üç basamaklı bir sayı elde seafoodplus.info üç banttan elde ettiğimiz sayı ile çarpan değerini çarptığımızda direncin değerini bulmuş oluyoruz.

Direnç Değeri=(3 basamaklı sayı)×Çarpan

Tolerans Son bant, 4 bantlı dirençler ile aynı şekilde, tolerans değerini vermektedir.

6 BANTLI DİRENÇLER
6 bantlı dirençlerin tolerans ve direnç hesaplaması tamamen 5 bantlı dirençler ile aynıdır. 6 bantlı bir direnç için de ilk üç bandın rakamını yanyana yazarak üç basamaklı bir sayı elde edip, dördüncü bantın gösterdiği çarpan ile çarpıyoruz. Bu çarpım bize direnç değerini veriyor.

Direnç Değeri=(3 basamaklı sayı)×Çarpan

5. banttaki renk kodu ise toleransı bulmamızı sağlıyor.Sıcaklığa olan Duyarlılık6 bantlı dirençlerde son bant, diğerlerinden farklı olarak direncin sıcaklığa duyarlılığını veriyor.

(ppm/C değeri)×(Direnç değeri)/ formülü bize 1 derece sıcaklık değişiminde direncin kaç Ohm (Ω) değişeceğini gösterir.

Yüzey Montaj Dirençleri

SMD Dirençleri, bir devre kartının doğrudan yüzeye, dolayısıyla kendi adlarına lehimlenecek şekilde tasarlanmış çok küçük dikdörtgen şekilli metal oksit filmi dirençleridir. Yüzeye montaj dirençleri genellikle üzerine kalın bir metal oksit direnci tabakası bırakılan seramik bir substrat gövdesine sahiptir.

resistor res42resistor res42

kΩ SMD Direnci

Rezistörün rezistif değeri, istenen kalınlık, uzunluk veya kullanılan yatırılan film türünün arttırılmasıyla kontrol edilir ve % 0,1’e kadar yüksek hassasiyette düşük tolerans dirençleri üretilebilir. Ayrıca, gövdenin her iki ucunda da doğrudan baskılı devre kartlarına lehimlenmelerini sağlayan metal terminaller veya kapaklar bulunur.

Yüzey Montaj Dirençleri, direnç değerlerini belirtmek için daha yaygın olan eksenel tip dirençlerde kullanılana benzer olan 3 veya 4 basamaklı bir sayısal kodla yazdırılır. Standart SMD dirençleri, ilk iki hanenin direnç değerinin ilk iki sayısını temsil ettiği üç basamaklı bir kodla işaretlenmiştir, üçüncü basamak ise çarpan, ya x1, x10, x vb.

“” = 10 × 1, ohm = 10 kiloΩ

“” = 39 × ohm = kiloΩ

“” = 56 × 1, ohm = 56 kiloΩ

“” = 10 × , ohm = 1 MegaΩ

Ω’den daha düşük bir değere sahip yüzeye montaj dirençleri genellikle şöyle yazılır: “”, “”, “”, son sıfıra 1 ile eşdeğer olan 10 xo çarpanı temsil eder.

“” = 39 × 1Ω = 39Ω veya 39RΩ

“” = 47 × 1Ω = 47Ω veya 47RΩ

10 değerinin altındaki direnç değerleri, daha önce BS formunda görüldüğü gibi ondalık basamağın konumunu belirtmek için “R” harfine sahiptir, böylece 4R7 = Ω olur.

 veya “” işaretli yüzey montaj dirençleri sıfır-Ohm (0Ω) dirençler veya başka bir deyişle kısa devre olan bağlantılardır, çünkü bu bileşenler sıfır dirençlidir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir