ak parti milletvekili aday adayı ücreti / AK Parti'de Aday Trafiği Başlıyor - seafoodplus.info

Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Ücreti

ak parti milletvekili aday adayı ücreti

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Milletvekili aday adaylığı şartlarını açıkladı.


Hürriyet'ten Umut Erdem'in haberine göre; Başvuru aidatı yerine 16 Mart’a kadar AFAD’a bağış yapılacağını söyleyen Yavuz, “Başvurular yetişkinler için 20 bin TL, kadınlarımız ve gençlerimiz için 10 bin TL şeklinde, engellilerimiz için 5 bin TL şeklinde olacak” dedi. Yavuz, özetle şunları söyledi:


“Aday müracaatları elektronik ortamda alınacak. Bu sayede, 3 bin ton kâğıt israfı önlenecek. Yapacağımız e-temayül yoklaması bütün Türkiye’de 19 Mart saat arasında.


Bizim tüzüğümüzde 3 dönem kuralımız vardı. Ona ilişkin bir karar alınmadı. 3 döneme takılanlar da dahil herkesten müracaat alıyoruz. Seçmen nerenin seçmeniyse orada oy kullanacak. Bir kişi deprem bölgesindeyse ‘ben adresimi yurda almak istiyorum, şu otelde, mekanda geçireceğim’ dediğinde beyana dayalı o bölge insanına seçmen naklini alma hakkı tanındı.”


“Aday müracaatları elektronik ortamda alınacak. Bu sayede, 3 bin ton kâğıt israfı önlenecek. Yapacağımız e-temayül yoklaması bütün Türkiye’de 19 Mart saat arasında. Bizim tüzüğümüzde 3 dönem kuralımız vardı. Ona ilişkin bir karar alınmadı.


3 döneme takılanlar da dahil herkesten müracaat alıyoruz. Seçmen nerenin seçmeniyse orada oy kullanacak. Bir kişi deprem bölgesindeyse ‘ben adresimi yurda almak istiyorum, şu otelde, mekanda geçireceğim’ dediğinde beyana dayalı o bölge insanına seçmen naklini alma hakkı tanındı.”


MHP’de gelir depremzedelere


MHP’de aday adaylığı başvuruları 21 Mart Salı günü saat ’ye dek devam edecek. Aday adayları MHP Genel Merkezi’ndeki Seçim İşleri Kayıt Kabul Birimi’ne şahsen ve belgelerin aslıyla başvuruda bulunacak. İsteyenler ön kayıt işlemlerini “seafoodplus.info”den yapabilecek. MHP’de bu yıl başvuru ücretleri depremin ardından düşük tutularak 3 bin TL olarak belirlendi. Yüzde 40 ve üstü engelli olanlardan da ücret alınmayacak. MHP, Hazine yardımı ile birlikte başvuru aidatlarını da 11 ildeki depremzedelere aktaracak.

CHP’de rekor beklentisi


CHP’de 20 Mart’a kadar sürecek aday adayı başvurularında ücretler kadın, genç ve engelliler için 15 bin TL, erkekler için 30 bin TL olarak belirlendi. Aday adayları ayrıca 3 bin TL de dosya ücreti ödeyecekler.

Malatya, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman ve Hatay’da başvuru yapacak aday adaylarından ücret alınmayacak. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olmasıyla ilgi odağı oluşturan CHP bu seçimlerde aday adaylığı başvurularında rekor bekliyor. Geçen seçimlerde yaklaşık 2 bin kişinin aday adaylığı başvurusu yaptığı CHP, erkek aday adaylarından 10, kadın, genç ve engelli aday adaylarından ise 5 bin TL ücret almış, aday adayları ayrıca TL de dosya ücreti ödemişti.


İYİ Parti'de bin TL


İYİ Parti’de milletvekilliği adaylık başvurusu için kadın adaylardan 15 bin TL, erkek adaylardan 30 bin TL alınacak. Engelli ve gazilerden ise başvuru ücreti alınmayacak.

Saadet bin


Saadet Partisi engelli vatandaşlar için 5 bin TL, kadın ve gençler için 10 bin TL, erkekler için 15 bin TL başvuru ücreti belirledi. Deprem bölgesindeki iller için aday adaylığı katkı payı alınmayacak.


TİP’in şartı yardım kolisi


TİP aday adaylarından ücret istemezken deprem bölgelerinde yaşayan yurttaşlar için en az bir gıda ve bir hijyen kolisi hazırlanıp iletilmesi şartı konuldu.

HDP’de 15 bin TL


HDP’de Adaylık başvuru ücreti henüz ilan edilmedi ancak 15 bin TL olması, kadın ve engelliler için pozitif ayrımcılık uygulanması bekleniyor.

Milletvekilliği aday adaylığı için başvurular başladı! İşte partilerin şartları

Türkiye 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimine giderken, partiler milletvekili aday adayı başvurularını almaya başladı. Buna göre; en yüksek ücret CHP ve İYİ Parti'de 30 bin lira olurken, AK Parti'de 20 bin lira olarak belirlendi. TİP ise deprem bölgesine gıda ve hijyen kolisi bağışını şart koştu.

Türkiye seçime giderken, seçime katılacak partilerin milletvekilliği aday adaylığı başvuruları da başladı.

Partilerin milletvekilliği aday adaylığı için ücretler şöyle:

AK Parti: Yetişkinler için 20 bin lira, kadın ve genç adaylar için 10 bin lira, engelli adaylar için 5 bin lira Partiden yapılan açıklamada yardımların AFAD'a yapılması belirtildi.

MHP: Başvuru aidatı olarak adaylardan 3 bin lira, yüzde 40 veya üstü engelli bireylerden ise aidat alınmayacak. Aidatlar AFAD'a yapılacak.

CHP: Erkekler için 30 bin lira olarak belirlenen başvuru ücreti; kadınlar, gençler ve yüzde 40 veya üzeri engeli bulunanlar 15 bin lira olacak. Deprem bölgesindeki 6 ilde adaylardan ücret alınmayacak.

İYİ Parti: Erkeklerden 30 bin TL, kadınlardan ve gençlerden 15 bin TL ücret alınacağını, engellilerden ücret talep edilmeyeceğini söyledi.

DEVA Partisi: Erkekler için TL, kadın ve gençler için TL olarak belirlendi.

Saadet Partisi: Başvuru ücretleri, erkek aday adaylar için 15 bin lira, kadın için 10 bin lira ve engelli aday adayları için lira olarak belirlendi.

Yeniden Refah Partisi: Erkekler için lira, kadınlar için lira başvuru ücreti belirlendi.

TİP: Milletvekili adaylığı için başvuru şartı; depremzedelerle dayanışmak üzere deprem bölgesine 1 gıda ve 1 hijyen kolisi göndermek.

Memleket Partisi: Milletvekilliği aday adaylığı için 10 bin lira ve 2 bin lira da dosya masrafı belirlendi.

Gelecek Partisi: Milletvekili adaylığı için 10 bin lira, kadın ve gençler için 5 bin lira, yüzde 40 engelli ve üzeri engelliler için ise lira olarak belirlendi.

HDP ve Gelecek Partisi'nde ise başvuru şartları henüz belli olmadı.

14 Mayıs seçimleri: Hangi partiye kaç aday adaylığı başvurusu yapıldı

14 Mayıs milletvekili genel seçimleri için partiler aday listelerini 9 Nisan’a kadar Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edecek. 

ile seçimleri için yapılan başvurular kıyaslandığında AK Parti’nin aldığı başvurular yüzde 18 düşüs gösterdi.

Başvurular diğer partilerde büyük oranda artarken CHP’de yaklaşık yüzde 75 artış yaşandı. 

Milletvekili genel seçimleri için hangi partiye kaç aday adaylığı başvurusu yapıldı? 24 Mayıs seçimleri ile 14 Mayıs seçimleri için yapılan başvuru sayısı nasıl değişti?

’de AK Parti’ye 7 bin başvuru yapılırken bu sayı seçimleri için 6 bin 25 oldu. Ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olmasının ardından CHP’ye gelen başvurularda artış oldu. ’de 2 bine yaklaşan başvuru sayısı ’te ise 3 bin ’ü aştı.

İYİ Parti’ye gelen aday adaylığı başvuru sayısı 2 bin ’den 3 bin ’a çıktı. seçimlerine kendi logosu ile giren HDP, ’te Yeşil Sol Parti adı altında seçimlere katılıyor. Aday adayı sayısı da bin ’den 2 bin ’e yükseldi.

MHP’de ise küçük bir artış sözkonusu. ’de bin olan başvuru sayısı bu sene bin ’e çıktı.

HDP ve CHP’de ciddi artış

ile başvuru sayısı karşılaştırıldığında CHP ile HDP/Yeşil Sol’da ciddi artış var. Ancak bu iki parti neredeyse AK Parti’nin yarısı kadar başvuru aldı. AK Parti’ye gelen başvuru sayısı yüzde 18 düştü.

HDP/Yeşil Sol’a yapılan aday adaylığı başvuru sayısı yüzde 86; CHP’ye gelen başvurular da yüzde 75 yükseldi.

İYİ Parti’ye yapılan başvurular yüzde 21; MHP’ye gelen başvuru sayısı da yüzde 4 artış gösterdi.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir