dogan slx yolda giderken stop ediyor / Otogaz'lı Araçlarda Stop Etme Sorunu Ve Çözümü

Dogan Slx Yolda Giderken Stop Ediyor

dogan slx yolda giderken stop ediyor

@TheBlack06Tamirciye giderken kan ter içinde trafiği sıkıştırarak zar zor gittim tamircinin önüne park ettim bi dürüm yedim geldim tamirci kaputu aç dedi baktı herşey yerli yerin'de dedi bindik abi ne stop etmesi ne marşta bir sıkıntı araba normal gidiyor adam indi eve döndüm kapının önüne geldim yine stop etti ne iş anlamadım Big GrinKardeşim sen bu işten anlıyorsun lpg ayarımı kendim yapıyorum çalışmasını rölantisini beğeniyorum fakat gidişi pek memnun etmiyor.

[Resim: funduszeue.info] devire jikle ile sabitlediğim zaman burayı elimle yarım kapatınca hemen hemen 4 bin devire kadar yükseliyor fakat ben çekiş olarak bir fark göremiyorum sence burayı bantlamalımıyım elimle kapatınca anında stop ediyor.
[Resim: hava-filtre-kutusu-kabi-kazani-lpg-tofasjpg]

@onmyloveRölanti güzel marşı güzel alıyor soğukken sarsıntısız güzel çalışıyor giderken yapıyor.

Araba Çalışmıyor Nedeni Nedir? Motor Stop Ediyor Nedeni Nedir?

Motorun Çalışmamasının Nedenleri

Akü şarj durumu, röle ve sigortalar, ateşleme sistemi, yakıt sistemi tamamen düzgün çalışmasına rağmen, bu sistemler kontrol edildikten sonra halen daha motor çalışmama veya stop etme sorunu görülüyorsa, arızanın sebebi; motor elektronik sistemlerinden, sensörlerden (kaptörlerden), aktörlerden (aktivatörler-kumandalar(elektronik donanımlardan)) meydana geliyor olabilir. 

* Kontak çevrildiğinde araç marş basmıyor: akü bitiktir, kutup başları gevşektir-oksit yapmıştır, marş şalteri bozuktur, marş motoru bozuktur.(Bkz: Akünün Bittiği Nasıl Anlaşılır?) (Bkz: Akü Takviyesi Nasıl Yapılır?)

* Kontak çevrildiğinde marş basıyor fakat motoru çok yavaş döndürüyorsa; akü zayıftır, kutup başları gevşektir, marş motoru arızalıdır (kömürleri bitmiş olabilir).

* Dizel araçlar marşa basıldığında marş alıyor fakat çalışmıyorsa; kızdırma bujileri-rölesi-sigortası bozuk olabilir. 

Marş Basıyor Ama Araba Çalışmıyor veya Araba Yolda Stop Ediyor

Marşa basıldığında motor normal şekilde marş alıyor fakat çalışmıyorsa veya bir çok kez denemede çalışıyorsa veya motor soğukken çalışıyor sıcakken çalışmıyorsa veya motor yolda giderken stop ediyorsa aşağıdaki sebeplerden olabilir.

Yapılacak ilk iş iyi bir serviste aracı arıza test cihazına bağlatıp, arıza hafızasını okutmak ve motor çalışırkenki parametreleri kontrol etmek olmalıdır.
Motor soğukken çalışıyor sıcakken çalışmıyorsa veya tam tersi durumda: bunun yaygın sebebi krank konum sensörü olmaktadır. Bazı durumlarda hata kodu vermeyebilir-arıza lambası yakmayabilir. 

Yakıt Sistemi Arızası

* Motora benzin gelmiyor. Benzin bitmiş. Benzin pompası bozuk, veya benzin pompası elektrik hattındaki sigorta atmış, veya benzin pompası elektrik hattındaki röle bozuk, veya elektrik hattındaki kablo-soket bağlantılarında gevşeme-kısa devre-kopukluk olabilir.

Kontak anahtarını ON açık konuma getirdiğinizde aracı dinleyin, arkada benzin deposundan uğultulu bir ses gelecektir, bu benzin pompasının sesidir, bu ses gelmiyorsa pompa bozuktur. Benzin pompasının arızasını tespit etmek için araç bilgisayarlı arıza test cihazına bağlanıp, yazılımla sadece benzin benzin pompasına çalışma komutu verilebilir ve çalışıp çalışmadığı gözlenebilir (bu, her test cihazında yapılamayabilir, uyumlu cihaz olmalı).

*Benzin basıncı düşük değerdedir. 

Ateşleme Sistemi Arızası

Motordaki bujiler çakmıyor, kıvılcım oluşturmuyorsa motor çalışmaz. (Bkz: Ateşleme Bobini ve  Arızası) (Bkz: Buji Arızaları) Ateşleme yapıp yapmadığını kontrol etmek için sırayla sökülüp kıvılcım çakma durumu gözle kontrol edilebilir.

Krank Konum-Devir Sensörü Arızası

Motorun çalışmamasına sebebi genelde krank konum sensörü (üst  ölü nokta sensörü-devir sensörü) olabilmektedir.  Sensör arızası arıza lambası yakmayabilir, arıza kodunu hafızaya kaydetmeyebilir fakat yine de sorun bu sensörden olabilir. Bu durum hayalet arıza denen duruma bir örnektir. Motor çalışmasını engelleyen veya stop ettiren diğer sensör ise krank mili konum sensörüdür. (Bkz: Motor Krank Devir Sensörü)

Krank mili konum sensörün arızalı davranış biçimi; örneğin ısınınca veya soğuyunca direncinin değişmesi veya kontak yapması vb, motorun çalışma durumuna ve çevre şartlarına göre değişiyor olabilir. Bu sebeple ölçümlerde (oda sıcaklığında veya soğukken) sensörün direnç değerleri normal çıkıyor olabilir fakat ısınınca değerler sapıyor ve arızalı çalışıyordur, veya tam tersi durum. 

Bazen sensörün montaj konumundaki çok küçük bir sapma bir gevşeklik, sensörün önüne bir parçanın gelmesi veya kir-toz-yağ gibi sebepler bile, sensörün çalışmasını engelleyebilir ve bu durum bazen ortaya çıkıp bazen çıkmayabilir.

Krank sensörü arızalı olduğunda yani doğru bir şekilde sinyal üretemediğinde, ECU (motor kontrol ünitesi)  ateşleme bobinlerinin çalışmasını durdurur. Bujiler sökülüp kontrol edildiğinde bujiler kıvılcım çakmadığı görülür, bu durumda hemen ateşleme bobinlerini değiştirme yoluna gitmek arızayı çözmeyecektir . Ya da tam tersi olarak ateşleme bobinleri arızalı olmasına rağmen, krank sensörünü değiştirmek yine yanlış bir yöntem olacak ve maliyeti arttıracaktır. Böyle durumlarda ustalık ve tecrübe ve iyi ekipmanlarla doğru kontrollerin yapılması  çok önemlidir. 

Hava Kütle Ölçer &#; Maf Sensörü (Debimetre) Arızası

Hava kütle ölçer arızalı olduğunda motor çalışmayabilir. Bazı araçlarda debimetrenin soketi çıkarılınca motor stop eder ve bir daha çalışmaz. Fakat farklı ecu yazılımları ve stratejileri sebebiyle farklı modellerde bir maf sensörü arızasında hafızadaki veriler kullanılarak bir arıza modu çalışması görülebilir.

(Bkz: MAF Sensörü-Debimetre)

ECU Arızası (Elektronik Kontrol Ünitesi &#; Motor Kontrol Ünitesi)

ECU voltaj beslemesi düşük olabilir, ecu bağlantı kablolarında kopukluk-kısa devre olabilir, soketleri gevşek olabilir, veya ECU bozulmuş olabilir.

(Bkz: ECU)

Supapların Erimiş Olması veya Ayarsız Supaplar

Supaplar erdiğinde veya ayarı aşırı bozuk olduğunda, motor zaten sarsıntı çalışacak, yakıt çok artacak ve çekiş düşecektir. Böyle durumlarda araç kırmızı ışıklarda durduğunda stop edebilir. Bu ciddi bir arıza olduğundan kısa süre içerisinde giderilmelidir. Özellikle lpg&#;li araçlarda bu sorun daha sık görülür.
(Bkz: Supap Erimesi ve Supap Arızası)
(Bakınız: Tüm Oto Arızaları)

Araba Gaz Yemiyor İse Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Arabanız tekliyorsa gaz yemiyor anlamını çıkartmak mümkündür. Böyle durumlarda araba gaz yemiyor ise yapılması gerekenler devreye girmektedir. İster dizel olsun ister benzinli isterse LPG hemen her türlü araçta gaz yememe sorunu ortaya çıkabilmektedir. Sırf bu yüzden dahi araçlarını hemen satmak isteyenlerin sayısı hiç de azımsanmayacak kadar fazladır. İşte gaz yememe sorununun neden olduğu sorusuna ayrıntılı yanıtlar ve çözüm önerileri.

Araba Neden Gaz Yemez?

Şayet aracınızın gaz yememe sorunu mevcutsa bu durumun aracınızın bazı sistemlerinden kaynaklanıyor olabilir. Bundan dolayı gaz yememe sorunu söz konusu olduğunda karşımıza bu sorunun temel kaynağı olarak birkaç sistem arızaları çıkacaktır. Bu arızaları aşağıda sizler için sıralamaktayız;

  • Subap ya da Egzantirik Ayarlarından Kaynaklanan Arızalar
  • Yakıt ve Filtre Sisteminden Kaynaklanan Arızalar
  • Ateşleme Sisteminde Yer Alan Arızalar
  • Katelizatör ve Egzozdan Kaynaklanan Arızalar
Gaz yemiyor arızası nasıl anlaşılır?

araba gaz yemiyor arızası

Arabanın Gaz Yememesi Sorunun Ayrıntıları

Aracınızın gaz yememesi sorunu yaşıyorsanız ve bu durumun neden kaynaklandığına dair merak içindeyseniz işte size birkaç ipucu:

  • Şayet aracınız benzinliyse ve gaz yemiyorsa öncelikli olarak rölanti motorunu (valfini) gözden geçiriniz.
  • Şayet aracınızda elektronik ateşleme sistemi mevcutsa; gaz kelebeğinin kalibrasyonunu mutlaka kontrol etmelisiniz.
  • Aracınız eğer dizelse ve tekleme sorunu yaşıyorsanız; katalitik konvektör bölümünü kontrol etmelisiniz.
  • Dizel, benzinli ve LPG ile çalışan araçların tamamında enjektör bölümünde meydana gelecek arızalara aracın teklemesine neden olacaktır.
  • Yakıtınızın yakılamadığını düşünüyorsanız ve aracını çiğ atımı yapıyorsa mutlaka buji ve buji kablosunu kontrol etmelisiniz.
  • Tekleme sorununun temel nedenleri arasında ateşleme bobini arızalarının bulunduğunu unutmayın. Zira bu parçanın her 70 bin ile bin km’de değişmesi gerekir.
  • Pompa bölümünde meydana gelen arızaların aracınızın teklemesine neden olacağını göz önünde bulundurunuz.
  • Yakıt filtresinin tıkanık olması; aracınızın teklemesine neden olabilir.
  • Arabanız gaz yemiyorsa; aracınızın ilk, orta ve son susturucu kısmını kontrol etmeniz faydanıza olacaktır.
  • Şayet aracınız gaza geçerken tekleme yapıyorsa mutlaka gaz ayarlarını gözden geçirmelisiniz.

Arabam Gaz Yemiyor Ne Yapmalıyım?

Şayet araba gaz yemiyor ise yapılması gerekenler nelerdir sorusunun yanıtını merak ediyorsanız; mutlaka konuda ayrıntılı bilgi edinmeniz şarttır. Bu bağlamda aracın gaz yememesi sorunun çözümü için uzman bir ekipten destek almak gerekmektedir.

Aracın gaz yememe sorunu yaşaması sonrasında yapılacak olan ilk işlem; aracın beyninde yer alan arıza kodlarının bir bilgisayar yardımıyla okunmasıdır. Böylece araçtaki sorunun tam olarak ne olduğu konusunu doğru bir şekilde tespit etmek mümkün olmaktadır.

Şayet yapılan tespit sonrasında 2 numaralı silindirde bir yanma sorunu mevcutsa; öncelikli olarak işe enjektörler, bujiler ve bobinlerin kontrol edilmesiyle başlanır. Böylece sorunun neden kaynaklandığı soruna doğru bir yanıt vererek; anından sorunun çözüme kavuşması mümkün olacaktır.

Araba Gaz Yemiyor

Gaz yeme sorunları olan araçlar için bilgi içerikli makalemiz.

LPG’li Araçlarda Tekleme Sorununun Çözümü Nasıldır?

Şayet LPG ile çalışan bir araç sahibiyseniz ve araba gaz yemiyor ise yapılması gerekenler nedir diye soruyorsanız; aşağıda sıralanan bilgiler faydalı olabilir.

  • LPG’deyken tekleme sorunu yaşıyorsanız mutlaka avans ayarının kontrol edilmesi gerekmektedir.
  • Motora yakıtın düzensiz gitmesine neden olan regülatör arızasına dikkat etmelisiniz.
  • Yine LPG ile çalışan araçlarda motora girmekte olan hava miktarının sürekli olarak ayarlanması gerekmektedir. Zira buradaki bir arıza aracın geç toplamasına neden olmaktadır.
  • Eski model bir araç sahibiyseniz karbüratör bölümünü mutlaka kontrol etmelisiniz.
  • Hava filtresine giren hava miktarını kontrol eden sistemleri gözden geçirmelisiniz.
  • LPG ile çalışan araçlarda buji tırnak aralığına dikkat etmeniz; aracınızın tekleme sorunu yaşamasına çözüm getirecektir.
  • Yine LPG tankı bölgesinden gelen boruların kontrol edilmesi gaz yememe sorunun giderilmesini sağlayabilecektir.

Arabanızda tekleme sorunları olan okuyucularımız için Araba Neden Tekler? makalemizi okumalarını önermekteyiz. Tüm sayfamızda yayınladığımız bilgiler araştırılarak sizlere doğru şekilde sunulduğunu asla unutmayınız.

Debriyaja basınca araba stop ediyor. Debriyaja basınca stop ediyor

Aracın çalışması sırasında, (benzin, dizel) ne olursa olsun, silindir sayısı, düzen ve diğer özellikler, örneğin: dengesiz rölanti, rpm XX'de ve / veya yük altında şamandıra vb.

Ayrıca, debriyaja basıldığında motor genellikle durur, bu da sürüş sürecini büyük ölçüde karmaşıklaştırır ve hatta belirli bir tehlike oluşturabilir. Bu yazımızda debriyaja basıldığında motorun neden stop ettiğini ve böyle bir problemin nasıl tespit edilip giderileceğini anlatacağız.

Bu makalede okuyun

Debriyaja basıldığında motor duruyor: bu neden oluyor

Hemen, debriyaja basıldığında araba stop ederse, arızanın birçok nedeni olabileceğini not ediyoruz. Bu durumda, çoğu durumda, debriyaj pedalını biraz "podgazovat" sıkarken, güç ünitesi nispeten kararlı çalışır. En yaygın sorunlardan bazılarına bir göz atalım.

Belirtilerle başlayalım. Kural olarak, birçok araç sahibi bunun normal olduğunu, yani bariz problemler olmadan başladığını not eder. Bununla birlikte, kısa bir ısınmadan ve sürüşe başladıktan sonra, fren yaparken, debriyajı sıktığınızda vb. motor durur.

Devir saatini izlerseniz, debriyaj devri o kadar düşük bir değere düşer ki motor durur. Bu arada, sorun her zaman görünmeyebilir, yani genellikle "kayan" bir hatadır. Sürücüler ayrıca, meydana gelirse devirde bir düşüş olabileceğini ve o anda debriyaj pedalına basılmadığını da not eder.

Böylece, gaz pedalı bırakıldığı anda debriyaja basıldığında otomobilin sık sık durduğu anlaşılır. Başka bir deyişle, sorun geçici modda, gaz serbest bırakıldığında ve gaz kelebeği kapatıldığında meydana gelir, yani motorun çalışmasından rölanti sistemi sorumludur.

  • Her şeyden önce, birçok arabada rölanti hız sensörünün arızalanması benzer sorunlara yol açar. Ayrıca, soğuk çalıştırmadan sonra, araba genellikle normal olarak rölantide çalışır, ancak daha sonra, debriyaja bastıktan sonra sürüş sırasında hız düşer ve motor durur.

Boşta giderken ayağınızı gazdan çekerseniz, debriyaja basarsanız veya frene basarsanız ve hız hemen düşerse, çoğu durumda bu, XX sensörünün arızalı olduğunu ve değiştirilmesi gerektiğini gösterir.

Bu arada, onarım yerine kendi başına ulaşmak için, tam bir duruşta, hızın düşmesine izin vermeden sürekli olarak gaz pedalına basmanız gerekebilir. Sürüş sırasında, sürekli yeniden gazlaştırma da gereklidir.

İlk olarak, sürücü gaza sert bir şekilde basar, devri yükseltir, ardından debriyajı hızla sıkar ve istenen vitese geçer. Bu, debriyaj serbest bırakıldığında devirde güçlü bir düşüş olmadan önce vites değiştirmenize olanak tanır.

  • Arızanın diğer bir yaygın nedeni genellikle gaz kelebeğidir. Bu durumda sorun, gaz kelebeği tertibatının çok kirli veya hasarlı olmasıdır.

Sorunu çözmek için, arızalı elemanların değiştirilmesi veya değiştirilmesi gerekir. Unutulmamalıdır ki birçok modern araçta gaz kelebeği ile temizlik veya diğer manipülasyonlardan sonra da gaz kelebeği eğitimi yapılmalıdır.

  • Gaz kelebeği tertibatı temiz ve tamamen servis edilebilir ise, buna dikkat edilmelidir. Belirtilen sensör, damperin ne kadar açık veya kapalı olduğunu veriye iletir.

Değerler damperin gerçek konumundan farklıysa sistem hatalı çalışmaya başlar. Böyle bir durumda sensörün kontrol edilip değiştirilmesi gerekir.

  • Gaz kelebeği tertibatında herhangi bir sorun bulunmaması şartıyla, kontrol etmeye devam edin. Her şeyden önce, hava ve yakıt filtresinin durumunu değerlendirmek gerekir.

Öyle olur ki, güçlü kirlilikleri, XX modunda "doğru" çalışma karışımını hazırlamak için yeterli yakıt veya hava olmamasının nedeni haline gelir.

  • Daha sonra enjeksiyon memeleri kontrol edilir. Genellikle kirli enjektörler, içten yanmalı motorun farklı çalışma modlarında silindirlere yetersiz yakıt sağlayabilir.

Güç sisteminde kontrol edilmesi gereken bir diğer unsur da yakıt pompasıdır. Yetersiz performansa sahipse, yakıt basıncı düşük olabilir ve güç ünitesi rölantide ve düşük hızlarda durur.

Elektrikli ekipmanla ilgili sorunların, girişte fazla havanın emilmesi, arızalar, VUT (vakumlu fren güçlendirici) arızaları ve bir dizi başka arızanın içten yanmalı motorun dengesiz çalışmasına neden olabileceği de belirtilmelidir. Sonuç olarak, motor geçici koşullarda, rölantide, debriyaj veya frene basıldığında ve ayrıca motor freni sırasında durur.

Debriyajı sıkarken araba duruyor: Kendin yap onarımı

Kural olarak, motorun durmasıyla ilgili bazı problemler, geleneksel bir garajda bağımsız olarak çözülebilir. Birçok arabanın sahibi jikleyi, filtreleri, yüksek voltajlı buji kablolarını vb. temizleyebilir.

Benzinli arabalarla ilgili en yaygın işlemler üzerinde duralım. Bunlar, rölanti sensörünün değiştirilmesini veya içerir. Farklı arabalarda, bu elemanların kurulum yerinin farklı olabileceğini, ancak değiştirmenin kendisinin neredeyse aynı olduğunu unutmayın.

  1. İlk adım, terminalleri ile çıkarmaktır. Ardından, XX sensörünün nerede olduğu belirlenir. Daha sonra, bir mandalla tutturulmuş telleri olan bir çip koparılır. Ardından, regülatörü gaz kelebeği borusundan sabitleyen vidalar sökülür ve ardından eleman çıkarılır.
  2. Yeni sensör artık yerinde. Aynı zamanda kurulum sırasında sensör (varsa) üzerindeki kauçuk conta elemanlarının yüzeylere sıkıca oturmasını sağlamak önemlidir.
  3. Şimdi sensör, kurulum ve bağlantıdan sonra kalibre edilmelidir. Bunu yapmak için, terminalleri aküye koymanız ve kontağı saniye açmanız gerekir. Ardından kontak kapatılır, ardından içten yanmalı motorun test çalışmasını yapabilirsiniz.

Gördüğünüz gibi, IAC'yi değiştirmeniz gerekirse hiçbir zorluk ortaya çıkmaz. Gaz kelebeği valfini temizleme işleminin biraz daha karmaşık olduğu ortaya çıkıyor. Görevi tamamlamak için önce özel bir temizleyici satın almanız gerekir (karbüratör temizleme sıvısı uygundur). Ayrıca, gaz kelebeği tertibatı çıkarılır (elemanı çıkarmak için, belirli bir arabanın onarım kılavuzunu ayrı olarak inceleyin).

Üniteyi bir temizleme sıvısı ile söktükten sonra gaz kelebeği valfini ve kanalları yıkayın. Lütfen karter havalandırma kanalından da üflemeniz gerektiğini unutmayın (bu, kanala basınç altında hava sağlayan bir kompresör ile yapılabilir).

Ayrıca, gaz kelebeğini çıkarma sürecinde, bu ünitenin lastik contalarını dikkatlice incelemeniz gerekir. Conta hasar görürse, deformasyonlar, çatlaklar, yırtılmalar ve diğer kusurlar fark edilirse, elemanın değiştirilmesi gerekir.

Gaz kelebeği konum sensörünün de değiştirilmesi gerekebilir. TPS'yi değiştirmek için bu elemanı bulmanız gerekir (genellikle gaz kelebeği borusunda bulunur). Sensör, bir tornavidayla çıkarılabilen sıradan vidalarla takılır.

Bundan sonra, yerine yeni bir sensör takılır. Genellikle, DPDZ'nin değiştirilmesi, debriyaja basıldığında, motor frenlendiğinde veya fren pedalına basıldığında araç stop ettiğinde sorunu çözer.

  • Yakıt hava filtrelerine gelince, bunların da kontrol edilmesi ve gerekirse değiştirilmesi gerekir. zor değildir, çünkü filtre gövdesi kapağını sökmek, eski filtre elemanını çıkarmak ve yenisini takmak yeterlidir. Ana şey, doğru boyutta hava filtresini seçip yan tarafa koymaktır.

Yakıt filtresinden bahsedecek olursak, önce sigorta kutusuna girip kapatmalısınız. Ardından motoru çalıştırmanız gerekir. Sonuç olarak, yakıt pompası çalışmayacak, güç kaynağı sistemindeki basınç düşecek ve içten yanmalı motor kısa sürede duracaktır.

Ardından, bir yakıt filtresi bulmanız gerekir (farklı araçlarda motor bölmesine takılıdır, arabanın alt kısmında, altta dışarıda, benzin deposu alanında vb. Genellikle filtre sabitlenir. çelik kelepçelerle, vidalarla vidalanmış vb. Ayrıca yakıt Çıkarılabilir bağlantılar Çıkarıldığında filtreden benzin sızabileceğini unutmayın.

Yeni bir filtre takarken, muhafaza üzerinde filtre elemanının nasıl doğru şekilde yerleştirileceğini gösteren oklar bulunmalıdır. Oklar, yakıt deposundan motora yakıt akışının yönünü göstermelidir.

Filtreyi taktıktan ve tüm bağlantı elemanlarını sıktıktan sonra, sigortayı tekrar takarak benzin pompasını açın, ardından benzin pompasının sistemdeki basıncı yükseltmesi için kontağı saniye açabilirsiniz. Bundan sonra motor çalıştırılabilir.

Motor çalışırken, yakıt filtresinin yerini tekrar kontrol etmeniz gerekir. Yakıt borularının bağlantı noktalarında veya filtre gövdesinden yakıt sızıntısına izin verilmez.

alt satırda ne var

Yukarıdaki bilgiler göz önüne alındığında, rölanti sorunları nedeniyle debriyaja basıldığında motorun çoğu zaman durduğu anlaşılır. Bildiğiniz gibi, rölantiden IAC ve gaz kelebeği konum sensörü sorumludur.

Son olarak, otomobilin üretildikten sonra bile stop edebileceğini not ediyoruz. Bu durumda, kalifiye uzmanların gaz ekipmanı ve ilgili ayarlar için gerekli tüm ayarları yapması için kurulum servisine başvurmak gerekir.

Ayrıca okuyun

Isındıktan sonra motorun durmaya başlamasının ana nedenleri. Karbüratör ve enjeksiyon motorlarının sık görülen sorunları, arıza teşhisi.

  • Motor rölantide duruyor: kontrol edilecekler. Karbüratörlü, enjektörlü, dizel santralli motorlarda olası arıza nedenleri.


  • Sürücüler genellikle sürüş sırasında motorun durduğu bir durumla karşı karşıya kalırlar. Bir çok neden var. Debriyaja bastığınızda araba stop ederse ne alacağımızı ve nelere bakacağımızı bulmaya çalışalım.

    Motor Arızasının En Önemli Sırları

    Motor arızalarının nedenlerinin hem "yerli" otomobiller hem de yabancı otomobiller için tipik olduğuna dikkat edilmelidir. Bu durumda makinenin arızalanmasının ana nedenleri şunlardır:

    rölanti hızı sensörü

    Özellikle yerli otomobillerde çok yaygın bir arıza. Belirtiler: Debriyaj pedalına basıldığında, hem birinci viteste hem de üçüncü vitesten dördüncü vitese geçerken periyodik olarak duruyor. Ama biraz gaz eklediler ve motor hiçbir şey olmamış gibi çalışıyor. Her binişinizde ayağınızı gaz pedalından çektiğinizde, devrin düştüğünü hissediyorsanız, bilin ki zamanı gelmiştir.

    Kısma supabı

    Görevi, yakıtın karbüratörden motora hareketini düzenlemektir. Zaman zaman tıkanıyor. Buradaki soru yakıtın kalitesi ile ilgilidir. Çözüm, elemanı temizlemek veya değiştirmektir.

    Temizleme sonucu hiçbir şey vermediyse sorun TPS sensöründe olabilir. Sadece bir seçenek var - değiştirme.

    Yakıt filtresi

    Kural olarak, böyle bir arızanın ana işareti, arabanın hem hareket halindeyken hem de debriyaja basıldığında durmasıdır. Onu da değiştirmemiz gerekecek.

    • Benzin pompası
    • Ve yine, düşük kaliteli benzin.
    • teşhis
    • Onarım veya değiştirme (yakıt filtresinin değiştirilmesi hakkında daha fazla bilgi)
    • Jeneratör

    İşaretler: Debriyaja bastığınızda motor durur, ancak araba çalışır - büyük olasılıkla sorun jeneratördedir.

    İkinci seçenek: araba tamamen durdu. Jeneratör tamamen arızalı olabilir. Şarj yok, makine pil gücüne geçti.

    Düşük kaliteli yakıt

    Prensip olarak, motoru durdurma nedenini aramaya başlamanız gerekir. "İyi", eğer böyle bir yakıt ikmalinin sonuçları hemen kendini gösterdiyse - sebebini bilmeye gerek yok. Ne yapalım? Yakıtı boşaltın ve filtreyi değiştirin.

    mumlar

    En basit ve en yaygın fenomen. Burada zor değil: sökün, kontrol edin, temizleyin veya değiştirin.

    Hava filtresi

    Yakıt pompası hikayesiyle aynı. "Tıkalı"ysa ve oksijen sağlanmazsa, hava-yakıt karışımı aşırı zenginleşmiş olarak çıkar. Sonuç olarak, mumlar sular altında kalır. Tedavi - filtre değişimi.

    Ciddi, "gelişmiş" otomobillerde, her türlü elektronik veya sensörle ilgili sorunlar mümkündür. Burada "uzman" değilseniz, profesyonellere yönelmek daha iyidir. Aksi takdirde, onarım çok gecikebilir ve oldukça pahalıya mal olabilir.

    Birçok araç sahibi, sürüş sırasında motorun sönümlenmesi sorunuyla karşılaşmıştır. Bunun bir çok sebebi olabilir ama neden debriyaja bastığınızda araba seyir halindeyken stop ediyor ve hız eklendiğinde tekrar başlayıp devam ediyor? Bunu anlamaya çalışacağız ve okuyucularımıza bu gibi durumlarda nasıl davranacaklarını anlatacağız.

    [Saklamak]

    Motorun durmasının en yaygın nedenleri

    Yukarıda bahsedildiği gibi, debriyaja bastığınızda aracın stop etmesinin birçok nedeni olabilir. En yaygın olanlara bakacağız. Bu sorunu çözmenin yollarının hem yerli hem de yabancı üretim araçları için geçerli olacağı belirtilmelidir.

    Bana yardım et lütfen! Böyle bir sorun vardı. Bir Volkswagen Golf 2, EZ mono-enjeksiyonlu karbüratör motorum var. Sabah arabayı çalıştırdığımda normal çalışıyor ama debriyajı bıraktığımda motor devri keskin bir şekilde düşüyor ve araba stop ediyor. Bu düzenli olarak olmaz, yani debriyaj her sıkıldığında değil, oldukça sık! Aynı sorun, hem motor hem de debriyaj pedalı basılıyken fren yapıldığında ortaya çıkabilir. Ne yapacağımı bilmiyorum!

    Birçok otomotiv web sitesi ve forum bu tür sorularla doludur. Ancak, otomobil tamiri için gerçekten değerli bir cevap veya tavsiye bulabileceğiniz birkaç yer var. Özellikle kaynağımızın kullanıcıları için, debriyaja basıldığında aracın durduğu ana problemler hakkında bilgi toplandı.

    Rölanti hız sensörünün kırılması Yerli sürücülerin karşılaştığı en yaygın arızalardan biridir. Kural olarak, hatalı çalışma durumunda, debriyaj pedalına bastığınızda zaman zaman duracaktır. Bu, hem birinci hızdan kalkışta hem de sürüş sırasında üçüncü ve dördüncü vitese geçerken meydana gelebilir. Ama devirleri eklediğinizde yani gaz pedalına bastığınızda motor tekrar çalışıyor ve araba hareket ediyor. Sürüş sırasında ayağınızı gaz pedalından çekerseniz ve devrin düşmeye başladığını hissederseniz, sensörün değiştirilmesi gerektiğinden emin olun.


    Kısma supabı Arızası veya tıkanması, debriyaja bastığınızda veya fren yaparken aracın stop etmesinin nedeni olabilir. Gaz kelebeği, yanıcı karışımın karbüratörden motora akışını düzenlemek için tasarlanmıştır. Sonuç olarak, karışım çok kirliyse periyodik olarak tıkanabilir. Bileşenlerin tıkanmasını önlemek için aracınıza kaliteli yakıt ikmali yapmalısınız. Bu sorunun "tedavisi", elemanın temizlenmesinden veya düzgün çalışmıyorsa değiştirilmesinden oluşur.

    DPDZ. Gaz kelebeği konum sensörü - Bunun bir sönümleme sorunu da olabilir. Damperin temizlenmesi sonucunda sorun devam ederse, sensörün yanlış çalışması veya arızalanması olasılığı vardır. Tipik olarak, bu tür elemanlar tüm hizmet ömrü boyunca araçlara kurulur, ancak sensörün kırılma olasılığı hariç tutulmaz. Arızayı gidermek için sensörü değiştirin.

    Yakıt filtresi Aracın düşük kaliteli yakıtla çalıştırılması sonucu hizmet ömrü sona ermiştir. Genellikle, başarısız olduğunda, araba hızda durur, ancak debriyaja bastığınızda bir arabanın sıkışması durumları vardır. Filtre elemanını değiştirmeyi deneyin.

    Benzin pompası. Arızası, söz konusu arızaların nedeni de olabilir. Yakıt sisteminin bu elemanı, düşük kaliteli benzin kullanımından ilk bozulan elemandır. Sorunu düzeltmek için pompa teşhis edilmeli ve onarılmalı veya değiştirilmelidir.


    Jeneratör. Yanlış çalışması veya son arızası motorun durmasına neden olabilir. Debriyaja bastığınızda motor durur, ancak araç çalışabilirse, bu, bileşenin yanlış çalıştığını gösterebilir. Ancak, debriyaja bastıktan sonra araba durdu ve artık çalışmıyorsa, jeneratörün tamamen arızalı olması oldukça olasıdır. Hücre bozulursa artık şarj sağlayamaz ve araba tek akü ile çalışmaya zorlanır ve uzun süre dayanmaz.

    Çözüm

    Ardından, debriyaja bastığınızda araba durduğunda sorunu çözmenin ana yöntemlerini ele alacağız. Hemen, bir jeneratörü ve bir benzin pompasını değiştirme sürecinin her bir araba için ayrı olduğunu not ediyoruz. Burada genel bir değiştirme talimatı vermek mümkün değildir, bu nedenle sorun bu unsurlardan birindeyse, makinenizin kullanım kılavuzunu kullanmanızı öneririz.

    Rölanti hız sensörünün değiştirilmesi

    Bir elemanın değiştirilmesi işlemi, sensörün konumu açısından her araba için ayrıdır, ancak bir elemanın kendisinin farklı arabalarda değişmesi birbirinden çok farklı değildir. Bir VAZ arabası örneğini kullanarak rölanti hız kontrol cihazını değiştirme işlemini düşünün.

    1. İlk adım, kaputu açmak ve pili çıkarmaktır.
    2. Ardından rölanti sensörünü bulun (nerede olduğunu bilmiyorsanız, aracınızın kılavuzunu kullanın) ve kablo demetini ondan ayırın. Tipik olarak, bu teller sensöre bir tutucu ile bağlanır.
    3. Regülatörü gaz kelebeği borusundan sabitleyen vidaları sökün ve sensörü çıkarın.
    4. Şimdi tüm adımları ters sırayla yaparken yeni bir sensör almanız ve eskisinin yerine takmanız gerekiyor. Regülatör üzerinde kauçuk parçalar varsa bir damla motor yağı ile yağlanabilir.
    5. Bu, değiştirme işlemini tamamlar, ancak yine de sensörü kalibre etmeniz gerekir. Bunu yapmak için aküyü bağlayın ve motoru yaklaşık 10 saniye çalıştırmadan kontağı açın. Ardından kontağı kapatın.

    Gaz kelebeği valfinin temizlenmesi

    Gaz kelebeği valfini temizlemek için bir araba satıcısından özel bir sıvı satın almanız gerekir.

    1. Gaz kelebeği grubunu arabanızdan çıkarın. Sökme işlemi her araba için ayrıdır, bu nedenle onu çıkarmak için aracın kullanım talimatlarını kullanın.
    2. Bir temizleme sıvısı alın ve tüm kanalları dahil olmak üzere gaz kelebeği valfinden durulayın. Kalibre edilmiş pozitif karter havalandırma kanalını özellikle iyice yıkayın. Çoğu durumda, tüm sorunların kaynağıdır, bu nedenle temizlemek için bir iğne kullanmanız gerekebilir.
    3. Gaz kelebeği grubundaki lastik contaya dikkat edin. Üzerinde mekanik hasar açıkça görülüyorsa, conta değiştirilmelidir.

    DPDZ'nin Değiştirilmesi

    1. Arabanızda DCS'yi bulun. Kural olarak, motor bölmesinde gaz kelebeği borusu üzerinde bulunur. Sensörün arabanızda tam olarak nerede olduğunu öğrenmek için kullanım kılavuzunu okuyun.
    2. Bulduğunuzda, bir yıldız tornavida alın ve sensörü memeye sabitleyen iki vidayı çıkarın.
    3. Elemanı çıkarın ve yenisiyle değiştirin. Genellikle, debriyaja basıldığında veya fren yapıldığında araç durduğunda sorun TPS değiştirilerek düzeltilir.

    Yakıt filtresinin değiştirilmesi

    Teknik çalışmanın bu kısmı da her araba için ayrıdır. VAZ örneğini kullanarak filtreyi değiştirme işlemini düşünün.

    1. İlk olarak, yakıt pompasını kontrol eden sigorta kutusundaki röleyi bulun. Röleyi çıkarın ve arabayı çalıştırın. Motor bir süre çalışmalı, ardından duracaktır. Bu sistemdeki basıncı serbest bırakacaktır.
    2. Yakıt filtresinin kendisi farklı arabalarda kaputun altına, arabanın altına yerleştirilebilir veya bir benzin pompasıyla monte edilebilir. Görsel olarak, bizim durumumuzda makinenin altında bulunan silindirik bir parçadır. Filtre elemanı, parçayı çıkarmak için sökülmesi gereken kelepçelerle arabanın altına takılır.
    3. Filtreye bağlı iki benzin borusu vardır, bunların sökülmesi gerekir. Bundan önce, filtrenin altına bir kap yerleştirin, çünkü söküldüğünde benzinin bir kısmı dışarı akacaktır.
    4. Elemanı çıkardıktan sonra, filtrenin nozullarla olan bağlantısının tozdan temizlenmesi tavsiye edilir. Yeni bir filtre bileşeni takarken okların yönüne dikkat edin. Benzin deposundan motora yönlendirilmelidirler.
    5. Yakıt pompası sigortasını değiştirin ve motoru açın. Motor çalışırken, filtre yerini sızıntılara karşı görsel olarak inceleyin.

    Arabanızda hangi motor takılı olursa olsun, ne kadar deplasmana ve kaç silindire sahip olursa olsun, çalışmasında bir takım problemlerle karşılaşabilirsiniz. En yaygın sorunlardan biri, debriyajı sıkarken motorun durmasıdır. Bu oldukça ciddi bir durum çünkü sadece sürüş sürecini karmaşıklaştırmakla kalmaz, aynı zamanda belirli bir tehlikeyi de beraberinde getirir. Bu konuda motorun neden stop ettiğini ve bu sorunun nasıl tespit edilip giderileceğini bilmek faydalı olacaktır.

    Nedenleriyle başlayalım. Ne yazık ki, birçoğu var, burada en yaygın olanlara odaklanacağız.

    Genellikle debriyaja basıldığında ve gaz pedalı bırakıldığında araba durur. Sorunun gaz kelebeği kapatıldığında ortaya çıktığı ve motorun çalışmasından XX sisteminin sorumlu olduğu ortaya çıktı. Birçok araçta bu sorunun nedeni arızalı bir rölanti hızı sensörüdür. Bu nedenle, boşta giderken ayağınızı gazdan çektiğinizde, debriyaja bastığınızda veya frene bastığınızda devir keskin bir şekilde düşerse, XX sensörünü değiştirmeniz gerekir.

    Sorunun diğer bir yaygın nedeni, çok kirli veya hasarlı bir gaz kelebeği tertibatıdır. Sorunu çözmek için gaz kelebeği valfini temizlemeniz veya arızalı elemanları değiştirmeniz gerekir.

    Gaz kelebeği gövdesi değilse, gaz kelebeği konum sensörüne daha yakından bakmalısınız. Damperin ne kadar açık veya kapalı olduğunu elektronik kontrol ünitesine bildirir. Sensör tarafından iletilen veriler gerçek konumla eşleşmediğinde sorunlar ortaya çıkar. Sensör değiştirilerek durum düzeltilebilir.

    Bir sonraki olası neden güç sisteminde saklanıyor olabilir. Öncelikle hava ve yakıt filtrelerinin durumunu kontrol etmelisiniz, çünkü çok kirlenmişlerse, rölanti modunda "doğru" karışımı oluşturmak için yakıt veya hava eksikliği olabilir.

    Filtreleri kontrol ettikten sonra enjeksiyon memelerinin durumunu değerlendirmeye devam ediyoruz. Kirliyse, silindirlere giren yakıt yetersiz olabilir.

    Ve son olarak, yakıt pompasını kontrol ediyoruz: yetersiz performans varsa, yakıt basıncı düşük olacak ve motor durmaya başlayacak.

    Ne yapalım?

    Neyse ki, motorun durmasının nedenlerinin çoğu, ücretli uzman yardımına başvurmadan ortadan kaldırılabilir. Hemen hemen her sürücü gaz kelebeği grubunu temizleyebilir, bujileri, filtreleri, sensörleri vb. Değiştirebilir. Ve sizin için kolaylaştırmak için, böyle bir "onarımı" kendi başınıza nasıl yapacağınıza dair adım adım talimatlar sunuyoruz.

    Rölanti hız regülatörünün değiştirilmesi.

    1. Terminalleri aküden çıkarıyoruz. Sensörün nerede olduğunu belirleyin. Çipi teller ile koparırız, sabitleme vidalarını sökeriz ve regülatörü çıkarırız.
    2. Yeni bir sensör takıyoruz. Kauçuk sızdırmazlık elemanları varsa, bunların yüzeye tam olarak oturduğundan emin olun.
    3. Yeni regülatörü kalibre ediyoruz. Bunu yapmak için, terminalleri aküye koyun ve kontağı saniye açın. Her şey, motorun bir test çalıştırmasını yapabilirsiniz.

    Gaz kelebeği valfinin temizlenmesi.

    Bu işlem, karbüratör temizleyici gibi özel bir temizleyici gerektirir. Aracınızın onarım kılavuzunda anlatıldığı gibi tertibatı söküyoruz, ardından amortisörü ve kanalları bir temizleyici ile duruluyoruz. Ayrıca, basınç altında (örneğin bir kompresörle) basitçe hava sağlayabileceğiniz karter havalandırma kanalını temizlemek de önemlidir. Gazı çıkarırken, tertibatın lastik contalarını da kontrol edin - herhangi bir hasar varsa, conta değiştirilmelidir.

    Yakıt filtresinin değiştirilmesi.

    1. Sigorta kutusunda yakıt pompası sigortasını bulup kapatıyoruz. Motoru çalıştırıyoruz ve durana kadar bekliyoruz.
    2. Ardından, bir yakıt filtresi arıyoruz (kaputun altında, altta dışarıda, benzin deposu alanında olabilir - farklı arabaların farklı yolları vardır). Filtreyi ve ona bağlı yakıt borularını söküyoruz.
    3. Yeni bir filtre takma. Filtre elemanını takarken, muhafaza üzerindeki okların yakıtın depodan güç ünitesine doğru hareketini gösterdiğini unutmayın.
    4. Filtre takıldığında ve tüm bağlantı elemanları sıkıldığında, sigortayı tekrar takarak yakıt pompasını açın. Bundan sonra, sistemdeki basıncın artması için kontağı birkaç saniye açabilirsiniz.
    5. Motoru ilk kez çalıştırdıktan sonra, filtrenin yerini dikkatlice incelemek önemlidir. Yakıt borularının bağlantı noktalarında ve filtre gövdesi boyunca yakıt sızıntısı olmamalıdır.

    Özetle, çoğu zaman motorun durması sorununun rölantideki arızalarla ilişkili olduğunu söyleyebiliriz. Dan beri gaz kelebeği konum sensörü ve rölanti hızı sensörü bundan sorumludur, o zaman debriyajı sıkarken motorunuz durmaya başlarsa, her şeyden önce kontrol edilmesi gereken bu unsurlardır.

    Herkese merhaba!
    Bir arkadaşımdan zırh telleri ile yeni bobinler aldım, taktım km sürdüm ve sanırım Yaşasın sonunda kazandı ve işte buradasınız! Yine tüm belirtiler! Daha önce karışımın zengin olduğunu fark ettiği için beynimi ayarlamak için benzinciye gittim. Yeniden ayarlama sonucunda, bağlı bir bilgisayarla bir sürücüye gidiyoruz ve karışımın zaten periyodik olarak zengin olduğunu görüyor. Ayrıca bazı sayıların bin devire kadar cinsiyete bölündüğünü fark etti (aşağıda bu çöpün bir açıklaması ile internetten kazdığım metni ekleyeceğim). ve devrin üzerinde sayılar beklendiği gibi büyür. Sonuç olarak, aynı el arabası üzerinde bir arkadaşımı işe aldım, böylece sürdü ve nasıl olduğunu görsün Kısacası, aynı çöpe sahip. Enjeksiyon süresinin neden bin rpm'ye kadar yarıya bölündüğünü mekanik ve elektronik mühendislerinden aramaya başladılar. Kısacası kimse bir şey bilmiyor; zırh telleri, bobinler, hava sızıntıları vs. olan versiyonlarını attılar. Sonra Kiev'deki destekçilere bir çağrı yapıldı ve orada bize her şeyi anlattılar !!! Kısacası, tüm bu çöplerin nedeni, HBO'nun beyinlerinde temin ettikleri gibi, enjeksiyon süresinin periyodik olarak bölünmesine sahip bir makinenin ne yaptığını anlamadıklarını söylüyorlar. Bu nedenle HBO beynine ek bir işlev kazandırmak gerekir. MAZDA'nın tükenmesi!
    Şimdi metni internetten ekleyeceğim:

    MAZDA ™ Eğilme - Bazı Mazda araçlarında, benzin kontrolörü (belirli koşullar altında) kontrol modunu sıralıdan yarı sıralıya değiştirebilir. Bu, 2B haritadaki enjeksiyon zamanlama göstergesini gözlemleyerek çok kolay bir şekilde görülebilir. Benzin kontrolörü kontrol modunu sıralı moddan yarı sıralıya değiştirdiğinde (aynı yükte), enjeksiyon süresi parametresi yaklaşık %50 [%] azalır. Yatay eksen üzerindeki işaretçi (sabit yük için) enjeksiyon süresi parametresini örneğin 8 [µs]'den 4 [µs]'ye değiştirir. Motorun gazla bu tür kontrolü ve çalışması ile, motorun yarı sıralı modda çalışması sırasında çok zengin bir karışım nedeniyle motorun "sarsılması" olabilir. Yukarıda açıklanan sorunları önlemek için MAZDA™ yalın işlevini kullanın. Tüketim faktörü doğru ayarlanmalıdır. Yapılan çalışmalardan, katsayı yaklaşık 17 olmalıdır, ancak motora bağlı olarak bu değer biraz değişebilir.

    Kısacası, şimdi benzinle gideceğim ve nasıl davrandığını göreceğim. Yaklaşık 50 km sürdüm ve kontrol yanmadı Konder açıkken, debriyajı sıkarken ve kavşakta nitralki'yi açarken rpm 'e düşer ve sakince düzleşir. Bir yerde 10 - 5 kez sıklık. Ve kondansatör kapatıldığında, 10 kez 3'te devirler düşebilir. Ve kondansatör açıkken gazda, rölantide hiç durabilir. kavşakta 10 kez durur 5. ve ek olarak, kontrol gazda hatasıyla sürekli yanıp söner. 8 Ağustos'a kadar benzin sürmeyi ve davranışlarına bakmayı planlıyorum ve 8 Ağustos'ta HBO beyin değişimi olacak

    sonuna kadar okuduysanız hepinize teşekkür ederim =)

    Makaleyi beğendin mi? Paylaş

    Makaleyi yazdır

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası