pratik kış yemekleri tarifi / Çalışanlar İçin 30 Pratik Akşam Yemeği Tarifleri

Pratik Kış Yemekleri Tarifi

pratik kış yemekleri tarifi

Kış geldiğinde, kış sebzeleriyle yapılan yemekler vazgeçilmez olur. Karalahana, pazı, brokoli, brüksel lahanası, ıspanak, havuç, turp, karnabahar, pancar, pırasa gibi sebzelerin tadı en güzel kış mevsiminde çıkar. Bu sebzelerle yapılan kış yemekleri ve çorbaları hem lezzetleri hem de vitamin deposu halleriyle ön plana çıkar. Kış sebzelerini kullanarak birbirinden güzel kış yemekleri pişirebilirsiniz. Ayrıca bu sayede vücudunuzun savunma mekanizması olan bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir, grip ya da soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı da direncinizi artırabilirsiniz. Peki, kış sebzeleriyle hangi yemekler yapılır? En güzel kış sebze yemekleri nelerdir? Türk mutfağının en sevilen kışlık tarifleri için kış hazırlıkları neler? En sık yaptığımız kış yemekleri hangileri? En güzel kış salatası hangi malzemelerle yapılır? Tüm bu soruların cevabı yazımızda!

Kış Dendiğinde İlk Akla Gelen Çorbalar

Kış yemekleri içinde özellikle akşam yemeğine güzel bir başlangıç olarak yapabileceğiniz çorbalar, soğuk kış günlerinde önce içinizi ısıtır sonra da damağınızı şenlendirir. Türk mutfağının en sevilen ve klasik tarifler kategorisinde yer alan mercimek çorbası, ezogelin çorbası, şehriyeli tavuk çorbası ve tarhana, diğerlerine göre bir adım daha öne çıkar. Ancak kış sebzeleri kullanılarak yapılan sebzeli kış çorbası da oldukça iyi bir alternatiftir. Brokoli çorbası, kereviz çorbası ve karalahana çorbası, sebze çorbaları arasında en sık yapılanlar olarak bilinir. Ya da tüm sebzeleri karıştırabilir, çorbanın içine ayrıca patates ve havuç da ekleyebilirsiniz. Bu şekilde karışık sebzelerle yapılan çorbalar da kış aylarının sevilen tariflerindendir. Tüm sebzeleri kullanacağınız zaman bir tanesinin tadının daha baskın olmasını isterseniz, dilediğiniz sebzeyi diğerlerinden bir miktar daha fazla kullanabilirsiniz. Bu yöntemin özellikle kereviz çorbalarında kullanıldığı bilinir.

Kışın Vazgeçilmezlerinden: Sebzeli Balıklar

Kış geldiğinde açılan balık sezonu sonrasında birbirinden lezzetli balıklar sofraları süslemeye başlar. Palamut, İstavrit, Çinekop, Tekir, Levrek, Kalkan ve Fener balığı gibi çok sayıda balık tezgâhlardan taze taze alınır ve farklı şekilllerde pişilir. Palamut genellikle silindir şeklinde kesilir, fırında ya da kızarmış olarak yenir. Çinekop, Levrek ve Lüfer gibi balıkların ise ızgarası ya da çeşitli kış sebzeleriyle zenginleştirilerek fırında pişirilen halleri makbüldür. Hamsi ise en sevilen ve en çok sevilen balık olarak öne çıkar. Dilerseniz ızgarası, dilerseniz buğulaması ya da kızartması yapılır. Ayrıca hamsili pilav da kışın denizden yeni çıkan taze hamsilerle yapılan ve en sevilen yemeklerden biridir. Kış sebzelerini balıkla birleştirerek harika fırın yemekleri yapabilirsiniz. Sebzelerle hazırlayacağınız lezzetli sosları balıkla birleştirerek sofralarınızda bir lezzet şöleni de yaratabilirsiniz.

 

Türk Mutfağının Klasiklerinden: Türlü

Kış dendiğinde ilk akla gelen yemeklerden biri olan kış türlüsü en sık yapılan yemeklerden biri olarak bilinir. Yapması çok zor olmayan, tarifinde sebzeler ve protein bulunan türlüyü hemen hemen herkes severek tüketir. Kış yemekleri arasında ayrı bir yeri olan türlüyü yapmak için aşağıdaki tariften faydalanabilirsiniz.

Malzemeler:

  • gr Ispanak
  • 1 bütün patlıcan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kereviz
  • 1 adet domates
  • 1 adet sivri biber
  • 1 adet pırasa
  • 1 adet soğan
  • Dolmalık sarı biberin yarısı
  • Kırmızı kapya bilerin yarısı
  • gr kuzu eti
  • 2 yemek kaşığı kadar domates salçası
  • diş sarımsak
  • 2,5 su bardağı su
  • 40 gr tereyağı
  • Tuz ve karabiber

Yapılışı:

Öncelikle soğanları küpler şeklinde yemeklik doğrayın. Sarımsakları dilerseniz parçalara ayırabilir ya da sarımsak rendesi kullanarak rendeleyin. Tüm malzemeleri önceden ısıttığınız tereyağında iyice pembeleşinceye kadar kavurarak devam edin. Ardından kuzu etlerini de güzelce yıkadıktan sonra tencereye ekleyin ve 25 dakika kadar pişirmeye devam edin. Sonrasında sebzeleri pişme sürelerini göz önünde bulundurarak tencereye küçük parçalar halinde doğradıktan sonra eklemeye başlayın. Öncelikle kereviz ve havucu, ardından da pırasa, patlıcan ve patatesi ekleyip bir iki kere karıştırın. Ardından salçayı ekleyin ve sık aralıklarla karıştırmaya devam ederek tüm malzemelerin birbirine karışmasını ve kavrulmasını sağlayın. Son olarak içine dilediğiniz şekilde doğradığınız biberleri ekleyin. Tencerenin ağzı kapalı şekilde orta ya da kısık ateşte yaklaşık 1 saat kadar pişmeye bırakın. Dilerseniz bu tarifi tencere yerine güveçte de yapabilirsiniz. Güveçte yapmak isterseniz tüm malzemeleri hazır hale getirdikten sonra yakınınızda bulunan bir odun fırınından pişirme için yardım isteyebilirsiniz.

Yemeklerin Yancısı Kış Salataları

Hemen hemen her yemeğin yanında bazen de sadece tek bir öğün olarak yediğimiz birbirinden lezzetli kış salataları var. Karnabahar, brokoli ve havuçlu salata, turplu ve beyaz lahanalı salata, haşlanmış, zeytinyağı ve limonla zenginleştirilmiş haşlanmış kış sebzeleri ve narlı taze ıspanak kökü salatası sofralara ayrı bir zenginlik katar. Dilerseniz sadece havuç ve turp gibi kış sebzelerini kullanarak klasik mevsim salataları da yapabilirsiniz. Salatalarınıza kırmızılahana ya da kereviz ekleyerek de tatlarını zenginleştirebilirsiniz.

Kış Aylarının Öne Çıkan Sebzesi: Karnabahar

Kış aylarında severek yediğimiz sebzelerden olan karnabahar için de çok sayıda tarif var. Hem çok faydalı hem de çok lezzetli olan karnabaharın mücverini, yemeğini, kızartmasını, köftesini, tavuklusunu hatta aromasını vererek kekini bile yapmanız mümkün. Soslarla birleştirip ana yemek haline getirebilir, haşlayarak salatalarınızı süsleyebilir ya da lezzetli sebze topları yapabilirsiniz. Karnabahar kullanarak yapabileceğiniz bazı yemekleri aşağıda bulabilirsiniz.

  • Beşamel Soslu Tavuklu Karnabahar
  • Mercimekli Karnabahar
  • Karnabaharlı Pırasalı Kış Yemeği
  • Fırında Köfteli Karnabahar
  • Sodalı Karnabahar Kızartması
  • Karnabahar Köftesi
  • Karnabaharlı Kek

Kış Sebzeleri ile Hazırlanan 2 Pratik Yemek Tarifi

Sağlıklı olduğu kadar sofralara lezzet katmayı da seven kış sebzeleri ile hazırlanan 2 pratik yemek tarifini sizin için derledik. Eğer siz de kış sebzelerini seviyor ve benzer sağlıklı tarifleri öğrenmek istiyorsanız “Kış Ayları İçin Çorba Tarifleri” başlıklı yazımıza da göz atabilirsiniz. İşte kış sebzeleri ile hazırlanan 2 pratik yemek tarifi…

Fırında Karnabahar Mücveri

Gerekli malzemeler;

*1 adet orta boy karnabahar

* gram kabak (Kabukları soyulmuş)

*3 adet yumurta

* gram yarım yağlı beyaz peynir

*3 adet taze soğan

*4 dal dereotu

*5 yemek kaşığı tam buğday unu

*1 yemek kaşığı zeytinyağı

*1 çay kaşığı tuz

*1/2 çay kaşığı karabiber

Fırın kabını yağlamak için:

*1 yemek kaşığı zeytinyağı

İşte Fırında Karnabahar Mücveri Tarifi:

Karnabaharı çiçeklerine ayırdıktan sonra bol suyla yıkayın. Ardından derin bir tencereye alın.

Tencereye karnabaharın üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edin. Yarım çay kaşığı tuz ekleyerek yaklaşık 10 dakika haşlayın.

Kabakları ve beyaz peyniri rendeleyin. Ardından dereotu, maydanozu ve taze soğanı ince ince doğrayın.

Karnabaharların suyunu süzün. Sonrasında karıştırma kabına alıp bir çatal yardımıyla püre haline getirene dek ezin.

Kalan malzemeleri de ekleyin ve hepsini karıştırın.

Zeytinyağı ile yağladığınız fırın kabına aktarıp önceden ısıtılmış derece fırında üzeri kızarıncaya dek 50 dakika civarında pişirin.

Fırından çıktıktan sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun!

 

Ispanaklı Lazanya

Gerekli malzemeler;

Lazanya için:

*12 adet lazanya

* gram kaşar peyniri

*1 bağ ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş)

*1tatlı kaşığı tereyağı

*1 tutam tuz

*1 tutam pul biber

Beşamel Sos için:

*2 yemek kaşığı un

*2 yemek kaşığı tereyağı

*1,5 su bardağı süt

*2 tutam tuz

*1 tutam karabiber

*1 tutam muskat cevizi rendesi

Beşamel Sos Tarifi:

Tereyağını eritin. Ardından unu kokusu çıkıncaya dek kavurun.

İçine yavaşça süt ilave edin. Bunu yaparken bir yandan da sosunuzu çırpmayı unutmayın.

Sos kıvam aldığında tuz ve karabiber ilave edin. Sonrasında ocaktan alın.

İşte Ispanaklı Lazanya Tarifi:

İlk olarak fırını dereceye ayarlayın.

Tereyağını erittikten sonra ıspanakları çok az soteleyin.

Ispanaklar sotelendikten sonra lezzet katmak için üzerine tuz ve pul biber ilave edin.

Daha sonraki adımda ise 5 su bardağı suyu derin bir tencerede kaynatın.

Su kaynadıktan sonra 1 yemek kaşığı tuz ilave edin. Bu suda lazanya yapraklarını hafifçe haşlayın.

Lazanya yaprakları haşlandıktan sonra ısıya dayanıklı cam bir kaba aktarın.

Her katta 2 adet lazanya yaprağı olacak şekilde konumlandırıp ilk kata ıspanak soteyi yerleştirin.

Ardından yeniden lazanya yapraklarını ekleyin. Bu işlemi tekrarlayın.

En son kata yaydığınız beşamel sosun üzerine rendelenmiş kaşarı ekleyin. Bu şekilde kaşarlar eriyinceye kadar, fırında dakika pişirin. Afiyet olsun!

Pratik Kış Yemekleri - Soğuk Havalarda Yapılacak Kış Sebze Yemekleri ve Çorba Tarifleri

Kış yemekleri, özellikle kış sebze yemekleri vitamin bakımından oldukça zengin olduğu için bağışıklığımızı oldukça güçlendirmektedir. Bu yüzden de zorlanmadan pratik ve kolay kış yemekleri yapmak isteyen kişiler hayli fazladır. Sizler için kışın hangi yemekler yapılır araştırdık. Kış yemek tarifleri, etli kış yemekleri hakkında bulduğumuz sonuçlar içeriğimizin kalan kısmında mevcut. Bu sonuçlara ulaşmak için içeriğimizin kalan kısmını inerek kış yemekleri başlığı altında topladığımız tariflere ulaşabilirsiniz.

Kış Yemekleri

Kış geldiğinde pazar ve market tezgahlarını süslemeye başlayan kış sebzeleri ve meyveleri sayesinde sofralarımız bereketleniyor, bolca vitamin içeren, bağışıklık sistemimizi güçlendiren sebzeler sayesinde kış hastalıkları bize uğramıyor, kış çorbalarıyla içimiz ısınıyor ve kış mevsiminde de soframızdan nefis lezzetler eksik olmuyor.

İşte bu yüzden kış mevsimini daha çok sevmenize sebep olacak kış yemeklerini bir araya getirdik.

- Sebze Çorbası

Malzemeler

• 2adet patates

• 2adet havuç

• 2dal pırasa

• 1/2adet soğan

• 3su bardağı tavuk suyu(et suyu da kullanabilirsiniz)

• 1su bardağı sıcak su

• 1yemek kaşığı tereyağı

• 1yemek kaşığı zeytinyağı

• Karabiber

• Tuz

Yapılışı

1. Havucun ve patatesin kabuklarını soyup iyice yıkayın.

2. Havuç ve patatesi iri iri doğrayın.

3. Pırasaları da iyice yıkayın ve ince ince dilimleyin.

4. Tereyağını ve zeytinyağını eritin. Soğanları ve pırasayı kavurun.

5. Havuç ve patatesleri de ekleyip dakika soğanlarla beraber kavurun. Bu aşamada tuz ve karabiberleri ekleyin.

6. Tavuk suyu ve sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın.

7. Kısık ateşte havuç ve patatesler iyice yumuşayana kadar pişirin.

- Kış Güveci

Malzemeler

- gram fileto tavuk göğsü

- 4yemek kaşığı zeytinyağı

- 1adet orta boy kuru soğan

- 2diş sarımsak

- 2adet orta boy havuç

- 2adet orta boy patlıcan

- 2adet orta boy kabak

- 1/2su bardağı sıcak su

- 1/2tatlı kaşığı biber salçası

- 1çay kaşığı karabiber-tuz karışımı

Yapılışı

1. Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Sarımsakları ince ince dilimleyin. Deri ve kemik kısımlarından ayrılan fileto tavuk göğsünü iri parçalar halinde kesin.

2. Kabuğunu soyduğunuz havuçları halka halka dilimleyin. Kabuklarını alacalı olarak soyduğunuz patlıcan ve kabakları havuçlarla uyumlu olacak büyüklükte kesin.

3. Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Kuru soğan ve sarımsakları hafif bir renk alana kadar soteleyin. Tavuk göğüslerini ekleyip yüksek ateşte kavurun.

4. Dilimlenmiş sebzeler, tuz-karabiber karışımı ve kıvamını sıcak suyla açtığınız biber salçasını ekleyin. Kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

- Fırında Peynirli Karnabahar

Malzemeler

- gram karnabahar (haşlanmış)

- gram rendelenmiş kaşar peyniri

- 1su bardağı krema

- gram eritilmiş tereyağı

- 2diş sarımsak (dövülmüş)

- 8daltaze kekik (doğranmış)

- Tuz

- Karabiber

Yapılışı

1. Bir kasede eritilmiş tereyağı, doğranmış taze kekik, sarımsak ve 1 çay kaşığı tuzu karıştırın.

2. Haşlanmış karnabaharların yarısını ısıya dayanıklı kabın içerisine alın.

3. Üzerine sostan bir kepçe alın ve karnabaharları soslayın.

4. Karnabaharların her yerine gelecek şekilde rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.

5. Kremanın 2/3'ünü kalıbın içerisine dökün.

6. Geriye kalan karnabaharları da ısıya dayanıklı kabınızın üzerine ekledikten sonra kaşar peynirinin geriye kalanını üzerine serpiştirin.

7. Kremanın geriye kalanını da kalıba döktükten sonra taze kekik yapraklarından üzerine serpiştirin.

8. derece fırında 25 dakika peynirler eriyene ve üstü kızarana kadar pişirin ve sıcak servis edin.

- Yumurtalı Pırasa

Malzemeler

• 4dal pırasa

• 2yemek kaşığı zeytinyağı

• 4adet yumurta

• 1su bardağı beyaz peynir

• Tuz

• Karabiber

Yapılışı

1. Pırasaları yıkayın ve verev olarak doğrayın.

2. Bir tavaya zeytinyağını alın ve pırasaları solup, yumuşayana dek kapağı kapalı bir şekilde ara ara karıştırarak kavurun.

3. Bir kasede yumurtaları çırpın, üstlerine peyniri, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın.

4. Hazırladığınız yumurtalı karışımı, yumuşamış olan pırasaların üstüne dökün ve yumurtalar pişene de karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın.

Kolay Pratik Kış Yemekleri

(2 oy, ortalama: / 5)
Kolay Pratik Kış Yemekleri Tarifi

Türkiye&#;nin en sevilen yemek tarifi sitesinin en çok denenmiş kış yemekleri tarifleri listesi gururla sunar! Nefis Yemek Tarifleri olarak soğuyan havalara karşı besleyici ve bol vitaminli malzemelerle hazırlanmış kış yemeklerini sizler için bir araya getirdik.

Kışın yapılacak yemekler listesinin başrollerinde hiç şüphesiz kış sebzeleri ve bakliyatlar yer alıyor. Tam mevsimindeyken besin değerlerinden bolca faydalanabileceğiniz havuç, patates, pırasa, brokoli, karnabahar, ıspanak, kereviz ve daha nicesi ile birbirinden nefis kış yemekleri tarifleri hazırlayabilirsiniz!

Tok tutan yumurtalı ıspanak, sevmeyenlerin bile artık çok beğeneceği karnabahar yemeği çeşitleri, besin deposu kereviz, lahana sarması ve kapuska yemekleri, bol limonlu pırasa yemeği, Brüksel lahanası ve çok daha fazlası kış yemekleri listesi içinde sizleri bekliyor!

Kış yemekleri nelerdir, nasıl pişirilir? Merak edenler için lezzet garantili doyurucu tarifler geliyor!

 

--

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

#1 Etsiz Kapuska Yemeği (Videolu)

Seda SOYLU
Lezzetli Kapuska Nasıl Yapılır? (videolu)

Beyaz lahananın tüm faydalarından yararlanmanın kolay yolu kapuska yemeği! Üzerine limon sıkıp, pul biber dökerek yenince tadı bir hayli güzel olur, bizden tavsiye.

Tarif için: Etsiz Kapuska Yemeği (Videolu)

#2 Zeytinyağlı Pırasa Tarifi (Videolu)

Sevim Atalar
Zeytinyağlı Pırasa Tarifi (Videolu)

Üzerine bolca limon sıkılmış pırıl pırıl parlayan zeytinyağlı pırasa, bu sebzeyi sevmeyenlere bile leziz görünecek. Yapımı için tüm ayrıntıları burada paylaşıyoruz.

Tarif için: Zeytinyağlı Pırasa Tarifi (Videolu)

#3 Yoğurtlu Pazı Kavurması (videolu)

Mine Yalcin Budak
Yoğurtlu Pazı Kavurması (videolu) Tarifi

Pazı sarmasını daha önce bir kez olsun tatmış olan herkes bu enfes sebzenin lezzetine hayran kalmıştır. O halde bu vitaminli sebzeden bir de kavurma yapma zamanı! Bol soğanlı lezzetli tarif pazı kavurması yapımı için dilerseniz videosuna göz atabilirsiniz.

Tarif için: Yoğurtlu Pazı Kavurması (videolu)

#4 Yumurtalı Ispanak Tarifi (videolu)

Sevim Atalar
Yumurtalı Ispanak Tarifi (videolu)

Ispanaklar yıkanmış süzgece alınmışsa dakikalar içinde hazır olacak bir ziyafet sizi bekliyor. Kavrulan ıspanaklara kırılan yumurtalar iştahınızı artıracak gibi görünüyor.

Tarif için: Yumurtalı Ispanak Tarifi (videolu)

#5 Karnabahar Graten (Videolu)

Pınar Özen Ç.
Karnabahar Graten (Videolu) Tarifi

Karnabaharın her yemeğini leziz bulanlara gayet muntazam bir tarifi, fırında beşamel soslu karnabahar. Dilerseniz et yemeklerinin yanına garnitür olarak, dilerseniz ana yemek olarak sunulabilecek kadar da her şeye uyumlu!

Tarif için: Karnabahar Graten (Videolu)

#6 Karnabahar Kızartması Tarifi

Sevim Atalar
Karnabahar Kızartması Tarifi

Kışın karnabahar pazarda, markette bol bulunur ve farklı tarifleriyle sofralarda yerini alır. O tariflerden belki de en lezizi de çıtır karnabahar kızartması. Tüm ailenin patates kızartması kadar çok seveceği bu tarifin yanına bir kase de sarımsaklı yoğurt koyarsanız tadına doyum olmaz.

Tarif için: Karnabahar Kızartması Tarifi

#7 Fırında Brokoli Gratin (videolu)

Nefis Yemek Tarifleri
Fırında Brokoli Gratin (videolu) Tarifi

Graten tarifleri her sebzeyle ayrı güzel oluyor bir de bu tarifi brokoli ile denemeye ne dersiniz? Tattıktan sonra kış aylarında ara ara pişirmek isteyeceğiniz bu tarifi listedeki yerini hemen burada alıyor.

Tarif için: Fırında Brokoli Gratin (videolu)

#8 Ispanak Yemeği Tarifi

Yasemin Atalar
Ispanak Yemeği Tarifi

Kış sebze yemeklerinin belki de her evde yapılan bir tarifi pirinçli ıspanak yemeği! Yanına yoğurdun müthiş uyum sağladığı bu tarif, ıspanağın tüm şifasından faydalanmak için çok güzel bir yemek olur aynı zamanda

Tarif için: Ispanak Yemeği Tarifi

#9 Kara Lahana Yemeği Tarifi Videosu

NYT Mutfak
Kara Lahana Yemeği Tarifi Videosu

İçine eklenen bakliyatlar ile doyuruculuğu tamamlanan bir tarif, kara lahana yemeği! Bu kez pilav gibi koyu pişirilmiş bir tarifi ile listedeki yerini alıyor. Buyursunlar yapım detaylarına.

Tarif için: Kara Lahana Yemeği Tarifi Videosu

#10 Zeytinyağlı Lahana Sarması

Esin TEKDERE
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi

Kışın en güzel yemeklerinden biri beyaz lahana sarması olabilir mi? Enfes bir tarifle bu akşamın kış sebzesi yemeği sarma olsun derseniz, tarifine ulaşmak için tıklamanız yeterli.

Tarif için: Zeytinyağlı Lahana Sarması

#11 Pırasa Kavurması (videolu)

⭐KENDI MUTFAĞININ ŞEFI⭐
Pırasa Kavurması (videolu) Tarifi

Pırasayı belki de hiç böyle bir tarifle pişirmemiş olabilirsiniz: pırasa kavurması! Tam bir ana yemek ağırlığında bu tarifi kış yemekleri listenize mutlaka almalısınız.

Tarif için: Pırasa Kavurması (videolu)

#12 Yoğurtlu Ispanak Kökü Yemeği

Sevim Atalar
Yoğurtlu Ispanak Kökü Yemeği Tarifi

Ispanakların yaprakları kadar şifalı bir kısmı daha var ki kökleri! Evet belki herkesin bildiği bir yemek olmasa da üzerine yoğurt gezdirerek servis ederseniz tadına bayılacaksınız.

Tarif için: Yoğurtlu Ispanak Kökü Yemeği

#13 Brüksel Lahanası Yemeği Tarifi

Helen Inan
Brüksel Lahanası Yemeği Tarifi

Brüksel lahanasının sebzelerle güzel uyumu nefis bir zeytinyağlı yemek tarifi! İçine kış sebzeleri çeşitlerinden ekleyerek zenginleştirebileceğiniz bu tarifte havuç, patates ve közlenmiş kırmızı biber yer alıyor.

Tarif için: Brüksel Lahanası Yemeği Tarifi

#14 Karnabahar Yemeği Tarifi

Sevim Atalar
Karnabahar Yemeği Tarifi

Karnabaharı havuç ve haşlanmış nohutla birleştirerek güzel bir kış yemeği hazırlayabilirsiniz. Bu haliyle de çok vitaminli ve besleyici bir yemek olsa da dileyenler bu tarife biraz kıyma ekleyebilir.

Tarif için: Karnabahar Yemeği Tarifi

#15 Etli Lahana Sarması Tarifi

Semiray Ergün
Etli Lahana Sarması Tarifi

Listede daha önce zeytinyağlı tarifi ile yer alan lahana sarmasının daha bir sevilen hali: Etli lahana sarması! Muazzam lezzete sahip olan bu tarif ile sizleri baş başa bırakalım.

Tarif için: Etli Lahana Sarması Tarifi

#16 Portakal Suyu ile Zeytinyağlı Kereviz Nasıl Yapılır?

Elif Atalar
Portakal Suyu ile Zeytinyağlı Kereviz Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı kerevizin pişerken mutfağa mis gibi kokular yaymasının sırrı, bu sefer yapraklarının da yemeğe dahil olmasında! Tabakta enfes duran bir sunum için siz de fotoğraftaki gibi portakal dilimleri kullanabilirsiniz.

Tarif için: Portakal Suyu ile Zeytinyağlı Kereviz Nasıl Yapılır?

#17 Ispanak Graten

Neşe’nin Sağlıklı Mutfağı
Ispanak Graten Tarifi

Ispanak sevmeyenleri bile cezbeden tarifi ile bu akşamın kış yemeği ıspanak graten olsun. Hem hazırlaması çok basit, hem de çok faydalı, "daha ne olsun dedirtecek tarifi" elinizin altında!

Tarif için: Ispanak Graten

#18 Zeytinyağlı Kereviz (Mandalina Sulu)

Keriman Diril
Zeytinyağlı Kereviz (Mandalina Sulu) Tarifi

Kış sebzesi kerevizin o kendine has mis gibi tadı ve kokusuna mandalina veya portakal suyu çok yakışır. O halde zeytinyağlı kerevizin yedikçe yediren bir tarifi için sizleri buraya alabiliriz.

Tarif için: Zeytinyağlı Kereviz (Mandalina Sulu)

#19 Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır?

Elif Atalar
Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır?

Sevenleri bu yemeğin müptelasıyken pırasa sevmeyenler biraz mesafeli yaklaşır. Limon sıkarak pek güzel yenen bir yemektir ve kış aylarında her mutfakta bir kez olsun pişmeli. Tarifi için buraya tıklayabilirsiniz.

Tarif için: Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır?

#20 Fırında Karnabahar Kızartması (videolu)

Elif Atalar
Fırında Karnabahar Kızartması (videolu) Tarifi

Fırında karnabahar kızartması şöyle mis gibi sarımsaklı yoğurt ve üzerine tereyağı biber gezdirilerek yenince gerçekten enfes oluyor. Enfes bir lezzeti olan bu yemeği denemek için sabırsızlanıyorsanız tarifi tam olarak burada!

Tarif için: Fırında Karnabahar Kızartması (videolu)

#21 Kıymalı Ispanak Yemeği

Canan Gunduz
Kıymalı Ispanak Yemeği Tarifi

Ispanak yemeğinizin daha doyurucu bir hal almasını isterseniz başvuracağınız bir yöntem paylaşalım: kıyma ilavesi! Bu tarifi de en az zeytinyağlı yemeği kadar pratikçe pişirilebilir. O halde buyurun tarifin anlatımına!

Tarif için: Kıymalı Ispanak Yemeği

#22 Kıymalı Kapuska

Şeyda&#;nin mutfağı
Kıymalı Kapuska Tarifi

Kapuska yemeği zeytinyağlı hazırlanabildiği gibi kıymalı da ayrı bir nefis olur. Dilerseniz yanına makarna pişirerek enfes bir menüye imza atabilirsiniz.

Tarif için: Kıymalı Kapuska

#23 Zeytinyağlı Kereviz Tarifi

Mutfakta Sevgi Var
Zeytinyağlı Kereviz Tarifi

Kereviz yemeden kışın geçtiği belli olmaz. Dereotu ile süslenmiş ve havuçlarla renk cümbüşü tamamlanmış bu tarifini sizler de muhakkak denemelisiniz.

Tarif için: Zeytinyağlı Kereviz Tarifi

#24 Zeytinyağlı Brüksel Lahanası

Dry Grsy Özkn ☺
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi

Brüksel lahanasının o minik şirin halleri zeytinyağlı yemeklere çok yakışıyor. Patates ve havuçla da güzel bir uyum içinde oluyor. Zeytinyağlı, tadı tam yerinde bir tarifi için isterseniz buraya bakabilirsiniz.

Tarif için: Zeytinyağlı Brüksel LahanasıBu konular da ilginizi çekebilir:

Kışın Hastalıktan Koruyan Beslenme İpuçları

Kış Sebzeleri ile En Kolay ve Lezzetli Sulu Yemek Tarifleri

10 Kış Keki Tarifi, Soğuk Havalarda Enerjinizi Yükseltecek!

Kış Çorbaları: Bağışıklık Güçlendiren Vitamin Kaynağı 10 Tarif

Ispanak Yemeğinin Yanına Ne Gider? Birbirinden Leziz 10 Değişik Fikir

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Son aradıklarımtemizle

  • Yükleniyor..

Üye OlSiz de nefis yemek tariflerinin paylaşıldığı bu ortama katılın

Hemen Kayıt Ol

Haberdar olmak ister misiniz?

Popüler tariflerden ilk siz haberdar olmak ister misiniz?

Evet seçeneğini seçtiğinizde sitede en çok ilgi gören tariflerle ilgili bildirim alacaksınız. Bu bildirimleri istediğiniz zaman buradan katabilirsiniz.

Evet istiyorum

Daha sonra

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası