mouse dpi değeri / Mouse DPI Ayarı - Sosyalhane.com

Mouse Dpi Değeri

mouse dpi değeri

Mouse DPI Nedir? Fare DPI Ayarı Nasıl Yapılır?

“Ben oyun oynamak için yaratılmışım!” diyenlerin hakim olduğu ama “Bekle beni oyun dünyası, bomba gibi geliyorum!” diyenlerin, oyuncu ekipmanları hakkında öğrenmesi gereken birçok konu var:) Oyun ekipmanları arasında fareler oldukça önemli. Neden mi önemli çünkü oyun demek; hız, rekabet ve nihayetinde galibiyet hedefi demek!

 

Rakiplere fark atmanı sağlayacak, oyunda fırtına gibi esmeye imkan verecek ekipmanlardan biri de mouse! Peki fare dendiğinde hemen arkasından gelen DPI ya da yüksek DPI gibi kavramlar ne demek? Oyuncu faresi alırken illa yüksek DPI mi gerekli? Meraklı bakışları görüyor ve aklınızdaki soruları duyuyoruz:) İşte mouse DPI nedir ve merak edilen diğer birçok sorunun yanıtları…

 

DPI Nedir?

 

Öncelikli sorumuz DPI nedir? DPI’nin açılımı, “Dot Per Inch” yanii “İnç başına düşen nokta”. Peki inç başına düşen nokta ne demek? DPI, en genel şekilde fare duyarlılığını ifade ediyor. Farelerin kullanım sırasında okuduğu noktalar bulunuyor. DPI de farenin okuyabildiği noktaları ifade ediyor. Bu durumda bir farenin DPI’si ne kadar yüksekse, fare de o kadar çok noktayı okuyabiliyor; bu da performansı doğrudan etkiliyor.

 

Sonuç olarak DPI ne işe yarar sorusunun oyun için en önemli noktası, farenin hassasiyeti hakkında fikir veriyor olması. Sen de yeni bir mouse almayı planlıyorsan, DPI değerine dikkat etmelisin. Mousem kaç dpi diye merak ediyorsan bunu öğrenmenin en kolay yolu, ürün açıklamasına bakmak. Aksi halde fare dpi değeri pek de kolay anlaşılan bir şey değil. Oyuncu mouse alırken, kendi ihtiyacına göre karar vermelisin. Çünkü oyuncu fareleri söz konusu olduğunda DPI değerlerinin ayarlanabildiği seçenekler var. Oyun sırasındaki hareket alanını artırmak için DPI’si yüksek bir mouse seçebilir, rakiplerine fark atabilirsin:) Bu aşamada şunu merak ediyor olabilirsin; “DPI seçimi sırasında neye dikkat etmeliyim?” Sorunun cevabı en çok oynadığın oyunun çözünürlüğünde saklı! Çünkü oyunun çözünürlük değerinin toplam karşılığı, senin için ideal DPI oranını sunuyor. Bu çıkan değere en yakın DPI değeri, senin seçim sırasında göz önünde bulundurman gereken en önemli unsur!

 

DPI Ayarı Nasıl Yapılır?

 

DPI, günlük işler sırasında mouse kullananlar için pek de önemli bir kavram değil ama konu oyun olduğunda, maksimum önem kazanıyor. Oyun sırasında duyarlılık ve kalite istiyorsan DPI oranına dikkat etmen şart!

 

Şimdiii diyelim ki bir mouse beğendin ve ürün açıklamalarında 900 DPI değerinde olduğu yazıyor, işte bu noktada şunu bilmelisin ki bu demek değil ki fare sadece bu değerde performans gösteriyor. Farede yer alan tuşlar ile DPI değerini ayarlamak mümkün! DPI mouse nedir sorusuna yanıt verdik şimdi de sıra mouse DPI ayarı nasıl yapılır sorusunda.

 

DPI ayarı, 3 adımda yapılabiliyor

 

1- Öncelikle yapman gereken denetim masasını açmak.

2- Ardından karşında açılan pencerede, görüntüleme ölçütü bölümünü göreceksin. Burada “Büyük simgeler” seçilmiş olmalı.

3- Ardından fareyi tıkla ve karşına çıkan seçeneklerden DPI değerini değiştir.

 

Bazı farelerde bu değişimi yapabilmek için özel olarak atanmış tuşlar bulunuyor. Bu tuşlar ile de mouse çözünürlüğünü değiştirebilir, oyundaki hızını katlayabilirsin!

 

Vodafone FreeZone oyuncular için Saçma Güzel tarifeler sunuyor. Bu bomba gibi Genç Tarifeler  ile Twitch, PubG Mobile, Discord, Free Fire, League of Legends: Wild Rift, Teamfight Tactics Mobile uygulamalarında geçerli sınırsız internet imkanından yararlanabilirsin.

 

 

Mouse DPI Ayarı

Mouse DPI ayarı ,sürekli olarak karşımıza çıkan DPI nedir? Sorusunun yanıtını sizler için sunuyoruz. Oyuncu Mouse’larında yüksek DPI önemli bir kriter midir? 

Bir Mouse satın alırken pek çok oyuncu DPI özelliğini imcelemektedir. Özellikle profesyonel oyuncular bu konuya çok dikkat ediyor. DPI nedir? Daha çok oyuncuların dilinden düşmeyen DPI ayarı nasıl yapılır?

DPI inç başına düşen nokta oranıdır. DPI değer ortalaması görsel ölçüsünde ya da yazıcıların çözünürlüğünü ölçmede kullanılabilir. Mouse DPI değeri ise mouse duyarlılığı ve hassasiyetini ölçmek için kullanılan değerlerden bir tanesidir. DPI, mouse’un okuduğu nokta oranıdır. Mouse üzerinde DPI ne kadar yüksek olursa fare o noktaları daha iyi okuyabilir. DPI ne kadar yüksek olursa, fare o kadar hassas özelliğe sahip olur. Oyuncu faresini küçük bir parça bile hareket ettirirsiniz, işaretçi ekran boyunca büyük mesafeler kat edecektir. DPI özellikle oyun mouse’larında sıklıkla tercih edilir. 

DPI hesaplamasını kolayca yapabilirsiniz. DPI hesaplaması yapmak için formül uygulamanız gerekir. DPI hesaplamak için matematik işlemleriyle uğraşmak ve kendinizi yormak istemiyorsanız yazılımlardan destek alabilirsiniz.

  • Faremin DPI Nasıl Bulunur?

Teknolojik değer ölçe sistemleri olmadığı sürece kesin değerleri bulamazsınız. Farenizin DPI değerini sadece ölçüm ekipmanları belirleyebilir. Üretici firma fare özellikleriyle ilgili bir bilgi vermediyse özelliklerini öğrenemezsiniz.

Piyasa üzerinde bulunan fareler 800-1000 DPI aralığında çalışmaktadır. Ancak oyuncu fareleri değiştirilebilir DPI seçenekleri ile öne çıkıyor. Çok geniş aralıklarda DPI ayarı sunmaları nedeniyle kendinize uygun olan DPI ayarını yapabiliyorsunuz.

USB Yoklama Hızı Ne Demektir?

Bazı farelerin açıklamalarında USB yoklama hızı değeri bulunur. USB yoklama hızı, bilgisayarınızın fareden gelen sinyalleri hangi sıklıkla kontrol ettiğini bizlere gösterir. 

DPI’ın Önemi Nedir?

Mouse modelleri içerisinde yer alan optik sensörlerle altlarında bulunan yüzeyi tarayarak hareket etmektedir. Farenin sahip olduğu çözünürlük ne kadar yüksek olursa Mouse o kadar fazla alanı kat edecektir. Kullanım alanınıza göre uygun çözünürlükte fare seçmenizi tavsiye ediyoruz. Yüksek DPI her zaman kaliteli fare anlamına gelmemektedir. Ofis ya da iş ortamında bu mose modelleri bekleneni sizlere veremez. Ayrıca ürün detaylarında bulunan açıklamalardan yola çıkarak farenin sadece o değerde çalıştığını da çıkarmamalısınız. 

Seçim Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Farenin sahip olduğu DPI değeri ne kadar yüksek olursa, duyarlılık oranı da o kadar yükselmektedir. Oyuncu Mousemodelleri üzerinde DPI ayarları değiştirmek için özel yazılımlardan yararlanabilirsiniz. Peki DPI seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Alacağınız Mouse modelinin DPI değeri bilgisayarın çözünürlük değerlerinin toplamına yakın bir değerde seçmeniz gerekir. Böylece farenizin kontrolünü en iyi şekilde sağlayabilirsiniz.

Düşük değere sahip bir fareyi yüksek bir çözünürlüğe sahip bir ekranda oynatmak son derece zordur. Hassasiyet oranları yüksek şekilde ayarlasanız bile ekran üzerinde gezinmeniz son derece uzun sürecektir. Normal bir kullanımda bu değer fazla bir anlam ifade etmemektedir. Ancak online oyuncular için belirli bir noktaya daha hızlı gelebilmek oldukça önemli bir konudur. Gelişmiş oyuncu fareleriyle gelen yazılımlar ile bu tür düzenlemeleri yapabilmenizi sağlar.

DPI Ayarlama

DPI Ayarlama işlemlerini yapmak için pek çok kişi özel yazılımlardan destek almaktadır. Oyuncu faresinin DPI ayarlaması gerçekleştirilirken yardımcı yazılımlardan yararlanmak önemlidir. Bilgisayar ekranı üzerinde bir DPI ayarlaması yapmak için görüntü ayarlarına giriş yaparak DPI ayarlarınızı kendi istediğiniz şekilde güncelleyebilirsiniz.

DPI günümüzde daha çok fare duyarlılığını ölçmek için kullanılan standartlardan bir tanesidir. DPI ‘yi değiştirerek, oyun için hassas işaretçi ayalarını yapabilirsiniz. DPI ne kadar büyükse fare duyarlılığı ve işaretçinin hızı o kadar yüksek olacaktır. Bazı Mouse modellerinde fare duyarlılığını ayarlamak için özel atanmış düğmeler bulunur.

DPI Ayarlarını Değiştirme

Farenizin açık DPI düğmesi bulunuyorsa, her DPI düğmesine yönelik yeni ayarlar oluşturmak için açık açık düğmelerden birine basmalısınız. Fare yeni DPI ayarını ekrana getirecektir. Farenizin açık DPI düğmesi bulunmuyorsa donanım kısmından kullandığınız fareyi seçerek değişiklikleri yapabilirsiniz.

DPI en çok merak edilen konulardan bir tanesiydi. Özellikle oyuncular DPI hakkında detaylı bilgi almak istiyordu. Farenizin DPI ayarı nasıl değiştirilir? Yazısını sizlerle bir araya getirdik. DPI konusunda detaylı incelemeler yaptığımız bu yazımızda kafanızı kurcalayan pek çok sorunun yanıtını bulabilirsiniz. 

Mouse DPI Ayarı Nedir? Ne işe Yarar? [Ayarları Nasıl Yapılır?]

Mouse DPI değeri ise mouse duyarlılığı ve hassasiyetini ölçmek için kullanılan bir değerdir.

DPI, mouse’un okuyacağı nokta anlamına gelmektedir. Mesela bir farede DPI ne kadar yüksek olursa bilin ki o fare noktaları çok daha iyi okuyabiliyor demektir.

Mouse DPI Nedir?

Mouse DPI Nedir

#DPI (dots per linear inc) kelimesinin Türkçe açılımına baktığımız zaman karşımıza “inç başına düşen doğrusal nokta sayısı” kavramı çıkar.

Bu da Mouse’un bir inç (2.54 cm) hareket ettirildiğinde kaç tane nokta okuyabileceği anlamına gelir.

Yani bir Mouse’un DPI değeri ne kadar yüksekse hassasiyeti ve Mouse imlecinin ekranda yenilenme hızı da o kadar fazla olur. Bu işleme ise dpi denir.

Mouse DPI değeri ekran çözünürlüğü ile de alakalı bir durumdur. Günümüzde artık hepimiz standart 21 inç monitörlerin yerine 24 inç ve +2K çözünürlüğe sahip monitörlerde oyun oynamak istiyoruz.

Ekran çözünürlüğünün yüksek olduğu senaryolarda Mouse DPI değerinin de yükselmesi gerekir. Aksi takdirde Mouse imlecini ekranın solundan sağına tek hamlede sürüklemek mümkün olmayacaktır.

Ancak standart bir kullanıcıysanız ve nişan alma gibi hassasiyet gerektiren oyunlar ile pek aranız yoksa üstelik yüksek çözünürlüğüne sahip bir monitör de kullanmıyorsanız Mouse DPI değerinin yüksek olması gündelik kullanımınıza pozitif katkı yapmayacaktır.

# Genelde Mouse DPI değeri 400 veya 800‘den başlıyor. Yani diyelim G102 var elinizde, bu mouse ilk taktığınızda 800 ile başlayacaktır. Tabi bu genelde olan bir durum.

Eğer yazılımda farklı bir ayar yaptıysanız, 400 ile de başlayabilir, 1600 ile de. Genelde Razer Ultimate, Steelteries ve Logitech kullanılıyor. Bu fareler için ortalama değer 400 veya 800 oluyor.

Mouse DPI Değeri Nasıl Değiştirilir?

Birçok kullanıcının merak ettiği konulardan biri de sahip olduğu Mouse’un DPI değerinin değiştirilip değiştirilemeyeceğidir.

Bu sorunun cevabını kısaca vermek gerekirse, evet, Mouse DPI değerini değiştirmek hem yazılımsal hem de donanımsal olarak değiştirmek mümkün.

Yazılımsal Olarak DPI Değeri Değiştirme

Windows, Linux veya Mac fark etmeksizin Mouse’un yenilenme hızını yazılımsal olarak değiştirebilirsiniz. Bu işlem daha yüksek çözünürlüğe sahip bir Mouse’a sahipmişsiniz hissi yaratacaktır ve Mouse hızınız artacaktır.

Windows’ta Mouse DPI Hızı Artırmak İçin:

Adım 1: Denetim Masası’nı açın ve sağ üstte yer alan arama alanına “Fare” yazın.

Adım 2: Altta beliren “Fare” menüsünden “Fare ayarlarını değiştir” alanına tıklayın.

1 3

Adım 3: Açılan ekranda “İşaretçi Seçenekleri” sekmesine tıklayın ve gelen ekranda işaretçi hız ayarını en sağa getirin. Bu işlem Mouse imlecinin hızını artıracaktır.

2 3

Donanımsal Olarak DPI Artırma

Donanımsal olarak DPI değiştirme işleminin yapılabilmesi için Mouse’unuz bu özelliği destekliyor olması gerekir. Özellikle de oyuncu Mouse grubunun hemen hemen hepsinde üzerinde “DPI” yazılı bir tuş bulunur.

Bu tuş, Mouse DPI değerini anında değiştirerek farklı oyun ve ekran senaryolarına anında adapta olmanızı sağlar. Örneğin standart bir oyun sahnesinde düşük DPI tercih ederken, hassasiyetin arttığı nişan alma sahnelerine geçildiğinde DPI tuşuna basarak anında geçiş yapılabilir.

Mouse DPI Sınıflandırması

Her Mouse grubunda kullanım amacına göre varsayılan bir DPI değeri vardır. Örneğin piyasada 40 – 100 TL arasında satışa sunulan standart mouse’ların DPI değerleri 600 – 800 arasındadır. Orta segment olarak tabir edilen mouse’larda ise bu değer 1000 – 2000 arasında değişir.

Oyunculara hitap eden özel Mouse’larda ise DPI seçeneği 2000 ile 3500 arasındadır ve bu bu Mouse’lar genellikle farklı DPI değerlerine geçmeyi sağlayan bir tuşa sahiptir.

EN ÇOK OKUNANLAR

Etiketler: internet

Mouse DPI Öğrenme: Mouse DPI Testi Nasıl Yapılır?

Mouse DPI öğrenme işlemi için uygulanması gereken birkaç farklı yol bulunur. Çevrim içi hizmet veren pek çok web sitesinde mouse DPI testine ulaşarak ölçümünüzü yapabilirsiniz. Mouse DPI hesaplamasını sizin yerinize yapan mini yazılımlar da mevcuttur. Bunların yanı sıra ölçüm işlemini kendi başınıza da yapabilirsiniz. Mouse DPI ayarı farenizin ne kadar uzağa hareket ettiğiyle alakalı olduğu için doğru sonuçlar için iyi bir ölçüm yapmanız oldukça önemlidir. Söz konusu DPI testlerini yaparak öğrendiğiniz fare hassasiyetini bilgisayar üzerinden optimize edebilirsiniz. Mouse DPI ayarını fare ayarları seçeneğine tıkladıktan sonra karşınıza çıkan ekranlar üzerinden gerçekleştirmeniz mümkündür.

İşaretçi hassasiyetini artırmanıza rağmen yüksek performans gerektiren oyunlarda hızınıza yetişemeyen farenizi yenilemeyi düşünebilirsiniz. Dilerseniz oyun performansınızı artıracak mouse DPI ayarındaki fareleri inceleyebilirsiniz. Siz de kullanım amacınıza uygun DPI değerinde bir mouse’a sahip olmak için Trendyol’dan hızlı ve güvenli bir satın alma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir