ikinci dönem açığa geçmek / sınıfın 2.döneminde açığa geçmek mantıklı mıdır beyler? | DonanımHaber Forum

Ikinci Dönem Açığa Geçmek

ikinci dönem açığa geçmek

Açık Öğretim Lisesi Kayıtları Ne Zaman Başlar

Açık Öğretim Lisesi Kayıtları Ne Zaman Başlar

Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi Kayıtları Ne Zaman Başlar? Açık Lise Kayıt Tarihleri? Kayıtlar Kaç Dönem Alınır? Aöl Sınavları Ne Zaman Yapılır? Açığa Geçiş Tarihleri, Kayıt Yenileme Ve Yeni Kayıt İşlemleri İçin Okumaya Devam Ediniz.

Açık Lise 3. Dönem Yeni Kayıt Ve Kayıt Yenileme İşlemleri Başladı.
Açık Öğretim Lisesi 3. Dönem Yeni Kayıt Ve Kayıt Yenileme İşlemleri Başladı.
Yeni Kayıt İşlemleri 23 Haziran Mesai Saati Bitimine Kadar Yapılabilecek.
Kayıt Yenileme İşlemleri 16 Mayıs Tarihinden Başlayıp 23 Haziran Mesai Bitimine Kadar Alınacak.
Dönemi Yeni Kayıt İş Ve İşlemleri Başlamıştır. Kayıtlar 23 Haziran Tarihi Mesai Bitimine Kadar Yapılabilecektir.(Not: Banka Hesapları İse 22 Haziran da Kapanacaktır)
Kayıt Yenileme İşlemleri İse 16 Mayıs Tarihinden, 23 Haziran Tarihi Mesai Bitimine Kadar Yapılabilecektir. (Not: Banka Hesapları İse 22 Haziran da Kapanacaktır)
18 Yaşını Bitirmemiş Öğrencilerden (13 Eylül Tarihi İle 17 Temmuz Tarihleri Arası Doğumlu Öğrenciler) Halk Eğitimi Merkezlerine Müracaat Etmeleri Halinde İlk Kayıt Ve Kayıt Yenileme İşlemleri Ücretsiz Olarak Yapılacaktır.
Dönemi İçin Yeni Kayıt Ve Kayıt Yenileme İşlemlerini 17/07/ Dahil Ve Öncesi Doğumlu Öğrenciler Yaptırabilecektir. Belirtilen Yaş Sınırından Küçük Olan Öğrencilerin Yeni Kayıt Ve Kayıt Yenileme İşlemleri Yapılmayacaktır.

Açık Öğretim Lisesine Kimler İlk Kayıt Yaptırabilir?
Açık Öğretim Lisesi eğitim Öğretim yılı 3. Dönem için, 17 Temmuz ve öncesi doğanlardan aşağıdaki şartlardan en az birini taşıyanlar ilk kayıt yaptırabilir.
a) İlköğretim Okulu/Ortaokul mezunu olanlar,
b) Ortaöğretim kurumlarından ayrılanlar,
c) Ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar,
ç) Bir yükseköğretim kurumundan ayrılan veya mezun olanlardan, meslek liselerinin 3 yıllık veya 4 yıllık sisteminden mezun olanlar ile genel liselerimizin 3 yıllık veya 4 yıllık alanlı sisteminden mezun olanlar,
d) Yurt dışında öğrenim görmüş olup, il/ilçe millî eğitim müdürlükleri ya da yurt dışındaki eğitim müşavirliği/eğitim ataşeliklerinden, yukarıdaki (a), (b), (c) ve (ç) maddelerindeki şartlardan birine denkliği yapılmış olanlar,

Kayıt Yenileme İşlemini Kimler Yaptıracak?

3. Dönem sınavlarına Açık Öğretim Lisesine kayıtlı öğrencilerimizden, öğrencilik durumu silik, donuk veya aktif olan öğrencilerimizden 17 Temmuz ve daha önceki doğumlular kayıt yenileme işlemini yaptırabilecektir.
Kayıt yenileme işlemini yaptırmayanlar III. Dönem sınavına katılamaz.

Açık Lise Kayıtları Ne Zaman Alınır
Açık Öğretim Lisesi Kayıtları Birinci Dönem Ağustos Ayı Sonu İle Ekim Ayının Birinci Ve İkinci Haftaları Arasında Alınır.

Açık Lise İkinci Dönem Kayıtları Aralık Ayı Sonu İle Ocak Ayı Başında Başlayıp Şubat Ayı İlk Haftasına Kadar Alınır.

Açık Öğretim Lisesi Üçüncü Dönem Kayıtları Nisan Ayı İlk Veya İkinci Haftası İle Nisan Ayı Sonu İle Mayıs Ayı İlk Haftası Arasında Alınır.
Üçüncü Dönem Sadece Kayıt Yenileme İşlemi Yapılır.
Açık Öğretim Lisesi Kayıtları Ne Zaman Başlar
Kayıt Dönemleri
Açık Öğretim Lisesi Kayıtları 3 Dönem Halinde Alınır. Birinci Ve İkinci Dönemde Yeni Kayıt Ve Kayıt Yenilme, Üçüncü Dönemde İse Sadece Kayıt Yenileme İşlemleri Yapılabilir.

Kayıt İçin Nereye Başvurulur
Kayıtlar Halk Eğitim Merkezleri Açık Öğretim Büroları Tarafından Alınır.

Açığa Geçiş Tarihleri
Birinci Ve İkinci Dönem Yeni Kayıt Alınır. Birinci Dönem Açık Liseye Geçmek İsteyenler Kayıtların Başladığı Ağustos Ayı Sonu İle Ekim Ayının Birinci Yada İkinci Haftasına Kadar Süren Kayıt Döneminde Açık Liseye Geçiş Yapabilir.
İkinci Dönem Açık Liseye Geçmek İsteyenler 2. Dönem Kayıtların Başladığı Aralık Ayı Sonu İle Ocak Ayı İlk Haftası İle Şubat Ayının İlk Haftası Arasında Açık Liseye Geçiş Yapabilir.


Açık Öğretim Lisesi Sınavları Ne Zaman Yapılır
Birinci Dönem Sınavları Aralık Ayında, İkinci Dönem Sınavları Mart Ayında, Üçüncü Dönem Sınavları Temmuz Ayında Yapılır.

Açık Lise Kayıt İşlemleri
Açık Liseye Kayıt Olanlar Sınavlara Katılabilmek İçin Her Dönem Kayıt Yenileme İşlemi Yapmalıdır.

• Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıracak olan öğrencilerden 18 yaşını doldurmamış olanların velileriyle birlikte, 18 yaşını doldurmuş olanların ise zorunlu durumlar dışında bizzat kendilerinin Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne başvurması gerekmektedir.
• Açık Öğretim Lisesine kayıtlarda yaş sınırlaması bulunmamaktadır.

Kayıt İçin Öncelikle Sınav Ücreti Yatırılmalıdır
• Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıracak olan öğrenci; öncelikle T.C. kimlik numarası ile anlaşmalı bankalara sınav ücretini yatıracaktır. Sınav ücretini yatıran aday öğrenci, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne müracaat ederek ilk kayıt için gerekli evraklarını teslim ederek ön kaydını yaptıracaklardır.

• Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri eksik evrakı ve evrakında eksik bilgi olan öğrencilerin ilk kayıt evraklarını teslim almayacak ve eksik belgeyle işlem yapmayacaktır.

• Eksik belge ve bilgiyle ilk kayıt alan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, öğrencinin ilk kayıt evrakındaki eksik belge ve bilgileri tamamlamakla yükümlüdür. Yeni kayıt süresince eksik evrakları tamamlamayan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, eksik evrak veya eksik bilgi ile almış olduğu öğrencinin ön kaydını ilk kayıt işlemlerinin bitiminden sonra silecektir.

Açık Öğretim Lisesi Yurtdışı Programında İlk Kayıt Yaptırmak İsteyen Öğrenciler (Batı Avrupa Programı hariç);
Açık Öğretim Lisesi Yurtdışı Programı kapsamında, Kuveyt, Katar, Azerbaycan, İran ve KKTC başkentlerinde bulunan irtibat bürolarından ilk kayıt işlemlerini yaptırabilir.

Suudi Arabistan’da (Medine, Cidde, Riyad) ilk kayıt yaptırmak isteyenler Açık Öğretim Lisesi Yurtdışı Programı web sayfasını takip etmeleri gerekmektedir.
Açık Öğretim Lisesi Yurtdışı Programı ile ilgili ayrıntılı bilgiye monash.pw adresinden ulaşılabilir.


Kayıt Ücreti
Açık Öğretim Lisesine İlk Kayıt Yaptıran Öğrenci, Sınava Girmek İstediği Her Dönem İçin “Sınav Ücretini” Ödemek Zorundadır.

Kayıt Ücreti Nasıl Ödenir
Tüm ödeme kanallarından yapılacak ödemelerde adayların katılacağı ilgili sınavın adıyla ücret yatırmaları gerekmektedir.

1- monash.pw adresinden tüm bankaların kredi kartı ile ilk kayıt sınav ücretini yatırabilirsiniz.

2- T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının internet bankacılığını kullanarak ilk kayıt sınav ücretini yatırabilirsiniz.

3- İlk kayıt sınav ücreti anlaşmalı bankaların ATM’lerinde de yatırılabilmektedir. ATM’lerden yatıracağınız ücretin mutlaka Açık Öğretim Lisesi ilk kayıt sınav ücreti olarak yatırıldığına dikkat ediniz.

Tahsilat esnasında adaylardan talep edilen telefon numarasının adaya ait ve doğru olması gerekmektedir.


Açık Liseye Kimler Kayıt Olabilir
a) İlköğretim Okulu / Ortaokul mezunu olanlar,
b) Ortaöğretim kurumlarından ayrılanlar,
c) Ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar,
ç) Bir yükseköğretim kurumundan ayrılan veya mezun olanlardan, meslek liselerinin 3 yıllık veya 4 yıllık sisteminden mezun olanlar ile genel liselerimizin 3 yıllık veya 4 yıllık alanlı sisteminden mezun olanlar,
d) Yurt dışında öğrenim görmüş olup, İl Millî Eğitim Müdürlükleri ya da yurt dışındaki Eğitim Müşavirliği/Eğitim Ataşeliklerinden, yukarıdaki (a), (b), (c) ve (ç) maddelerindeki şartlardan birini taşıyan denklik belgesi almış olanlardan denkliği 19/07/ ve daha önceki tarihte düzenlenmiş olanlar başvurabilir. (Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 20/07/ tarih ve 76 sayılı kararı ile ülkemizde alanlı sistem kalktı.)

Açık Öğretim Lisesine ortaokul / ilköğretim mezunları ile lise dengi okullardan ayrılan öğrencilerin kayıtları alınmaktadır. Bu nedenle;

Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Mesleki Eğitim Merkezlerinin mevzuatında yapılan değişiklikle eğitim ve öğretim yılından itibaren Mesleki Eğitim Merkezinin 9. sınıflardan başlamak üzere kademeli olarak uygulamaya konulan haftalık ders çizelgesine göre Mesleki Eğitim Merkezi lise dengi diploma vermeye başlamıştır.

Bu nedenle;

• eğitim ve öğretim yılı ve sonrasında Mesleki Eğitim Merkezinin 9. Sınıfına ilk kaydını yapan öğrencilerden Açık Öğretim Lisesine geçiş yapmak isteyenlerin ilk kayıtları Mesleki Eğitim Merkezinin e-okul sistemine dahil olmaması nedeni e-okul sistemi üzerinden nakil gelen tasdiknameli, ara sınıf öğrencisi olarak yapılamamaktır. Bu durumda olan öğrencilerin e-okul sisteminde bulunan son öğrenim bilgilerine göre ortaokul/ilköğretim mezunu veya lise ara sınıf öğrencisi olarak ilk kaydı alınacaktır. Mesleki Eğitim Merkezinin vermiş olduğu tasdikname ve ekinde bulunan öğrenim belgesine göre gerekli ders denklikleri kayıt işleminden sonra yapılacaktır.

• eğitim ve öğretim yılından önce, Mesleki Eğitim Merkezlerine (Çıraklık Eğitim Merkezlerine) ilk kaydını yaptırmış olanlardan ara sınıflarından ayrılan veya bu okuldan mezun olanlar ortaokul/ilköğretim okulu mezunu iseler Açık Öğretim Lisesine ortaokul/ilköğretim mezunu olduğunu gösteren belge ile müracaat edip ortaokul/ilköğretim mezunu olarak kayıtları alınacaktır. Söz konusu öğrencilerden daha önce lise dengi bir okuldan ayrılanlar ise ara sınıf tasdiknameli öğrenci olarak kaydı alınacaktır.

• Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren okullardan;

• Özel Eğitim Meslek Lisesi(Bedensel Engelliler), Özel Eğitim Meslek Lisesi(İşitme Engelliler), Özel Eğitim Meslek Lisesi (Ortopedik Engelliler), liseleri ortaöğretim dengi okullar olduğu için Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptırır.

• Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi (Okulu), Özel Eğitim Meslek Okulu (İşitme Engelliler), Özel Eğitim Meslek Okulu (Zihinsel Engelliler), Özel Eğitim Meslek Okulu (Görme Engelliler), Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi (Okulu) (Zihinsel Eng. monash.pw), Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi (Okulu) (Görme Eng. monash.pw) vb. okullar ortaöğretim dengi okullar değildir. Ancak bu okullara kayıtlı öğrenciler ilköğretim/ortaokul mezunu olduktan sonsa söz konusu okullara kayıt yaptırmış olmaları nedeni ile ilköğretim/ortaokul diploması veya mezuniyet belgesi ile Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptırabilirler.

• Özel Eğitim Uygulama Merkezi (Okulu), Özel Eğitim Uygulama Okulu (I. Kademe), Özel Eğitim Uygulama Okulu (II. Kademe), Özel Eğitim Uygulama Okulu ( III. Kademe), Özel Eğitim Uygulama Merkezi (Okulu) monash.pw (Otistik Çocuklar), Özel Eğitim Uygulama Merkezi (Okulu) monash.pw, Özel Eğitim Uygulama Merkezi (Okulu) I. Kademe (Otistik Çocuklar), Özel Eğitim Uygulama Merkezi (Okulu) I. Kademe vb. okulda eğitim alan öğrenciler özel eğitim programını uygulayan okulu tamamladıkları veya ayrıldıkları için
• genel veya mesleki ortaöğretim programlarına devam etme hakları bulunmamaktadır. Bu nedenle söz konusu öğrenciler Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptıramazlar.

-Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesinden Açık Öğretim Lisesine I. ve II. dönem ilk kayıt ve I. II. ve III. dönem kayıt yenileme dönemlerinde geçiş yapılabilmektedir.
Açık Öğretim Lisesinden, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve
Mesleki Açık Öğretim Lisesine geçişler ise sadece I. dönem ilk kayıt tarihleri arasında yapılmaktadır.


Açık Lise İlk Kayıt Sırasında İstenilen Belgeler

e-Okulda Kaydı Olan Öğrencilerden
İlköğretimi tamamlayanlar, ortaöğretim kurumlarının ara sınıflarından ayrılanlar, ortaöğretim kurumlarından/bir yükseköğretim kurumundan mezun olanlar ile bir yükseköğretim kurumunda ayrılanlardan;

• Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe,
• Bir adet biyometrik çekilmiş fotoğraf,
• T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge istenir.

Ayrıca sistem üzerinden alınan kayıt raporunu imzalamaları gerekmektedir (18 yaşından küçük öğrencilerin kayıt raporu velileri tarafından imzalanacaktır.)

Açık İlköğretim Okulu, Açık Öğretim Ortaokulu, Mesleki Açık Öğretim lisesi veya Açık Öğretim İmam Hatip lisesinden mezun olan öğrencilerden, sistem üzerinde söz konusu okuldan mezun olduğu görülenlerin kayıtları alınırken herhangi bir mezuniyet belgesi istenmeyecektir ancak mezuniyet belgesiyle müracaat eden öğrencilerin belgeleri alınarak sisteme tarandıktan sonra dosyasına konulacaktır.

-Öğrenciler, ilk kayıt işleminde örgün eğitimde geçtiği/okuduğu sınıflardaki derslere ait notlarında eksiklikleri ayrıldıkları okullardan alacakları belgelerle tamamlamakla yükümlüdür. Bu belgelerdeki notların sisteme girişinden tamamen Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü sorumludur. (Örneğin: e-okul sisteminde, 2. sınıf notu olup 1. sınıf notu olmayanların 1. sınıf notları istenerek kayıt yapılacaktır.)

e-Okulda Kaydı Olmayan Öğrencilerden

a) İlköğretim Okulu veya Ortaokul Mezunu Öğrencilerden;

• Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe,
• T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge,
• Bir adet biyometrik çekilmiş fotoğraf,
• İlköğretim okulu veya ortaokul diplomasının aslı (diploması kayıp olanlardan Diploma Kayıt Örneğinin aslı),

T.C. Kimlik Numarası olmayanlardan ilk kayıt sınav ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı, istenir.

b) Ortaöğretim Ara Sınıflarından Ayrılan Öğrencilerden

• Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe,
• T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge,
• Bir adet biyometrik çekilmiş fotoğraf,
• Tasdikname/tasdikname kayıp belgesinin aslı ve ekinde okuduğu tüm sınıflara ait not döküm çizelgesinin aslı/onaylı örneği,
• T.C. Kimlik Numarası olmayanlardan ilk kayıt sınav ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı,
istenir.

c) Ortaöğretim Kurumlarından/Bir Yükseköğretim Kurumundan Mezun Olanlar İle Bir Yükseköğretim Kurumundan Ayrılanlardan

• Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe,
• T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge,
• Bir adet biyometrik çekilmiş fotoğraf,
• Ortaöğretim diplomasının/diploma kayıp belgesinin onaylı örneği, (söz konusu belge noter onaylı veya kaydı alan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından onaylanmış, olacak. Belgeyi onaylayan Halk Eğitimi Merkezinin mührü ve onaylayan müdür veya müdür yardımcısının ismi/kaşesi olacaktır. Kaşenin okunmaması durumunda onaylayan kişi tarafından Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün adı tükenmez kalem ile yazılacaktır.)
• T.C. Kimlik Numarası olmayanlardan ilk kayıt sınav ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı,
İstenir.

d) Yurt Dışında Öğrenim Görmüş Olan Öğrencilerden

• Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe,
• T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge,
• Bir adet biyometrik çekilmiş fotoğraf,
• Yurt dışında öğrenim görmüş olup İl Millî Eğitim Müdürlükleri ya da yurt dışındaki Eğitim Müşavirliği/Eğitim Ataşeliklerinden “Açık Öğretim Lisesine Kimler Başvurabilir” başlığı altında yer alan (a), (b), (c) ve (ç) maddelerindeki şartlardan birini taşıyan Denklik Belgesinin aslı, (Karneler denklik belgesi yerine geçmez.) denklik belgesini kaybedenler, denklik belgesini düzenleyen kurum tarafından “aslı gibidir” yapılmış denklik belgesi,
• T.C. kimlik numarası olmayanlardan, ilk kayıt ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı,

istenir.

e) Açık Öğretim Lisesinden Tasdikname Alarak Ayrılan Öğrencilerden (Tasdiknameli Form C işlemi)

• Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe,
• T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge,
• Bir adet biyometrik çekilmiş fotoğraf,
• Açık Öğretim Lisesinden tasdikname aldıktan sonra örgün eğitime kayıt yaptırmış ise örgünden aldığı tasdikname veya tasdikname kayıp belgesinin aslı, kayıt yaptırmamış ise Açık Öğretim Lisesinden aldığı tasdikname veya tasdikname kayıp belgesinin aslı,
• T.C kimlik numarası olmayanlardan ilk kayıt ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı,

istenir.

f) Açık Öğretim Meslek Liselerinden Tasdikname Almış Öğrencilerden (Tasdiknameli Form C işlemi)
Kaydının bulunduğu Mesleki Açık Öğretim Lisesine / Açık İmam Hatip Lisesine müracaat ederek öğrencilik durumunu aktif hale getirilecektir,

• Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe,
• T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge,
• Bir adet biyometrik çekilmiş fotoğraf,
• .C Kimlik Numarası olmayanlardan ilk kayıt ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı

istenir.

-Mesleki Açık Öğretim Lisesinden veya Açık İmam Hatip Lisesinden Açık Öğretim Lisesine geçiş yapacak öğrencilerin e-okul sisteminde bilgileri yoksa veya ilk kayıt evrakları kayıtlı olduğu okulunun bilgi yönetim sistemine taralı değil ise ilk kayıt evrakları kayıtlı olduğu okulun bilgi yönetim sistemine taranmadan Açık Öğretim Lisesine geçiş işlemi yapılmayacaktır.

Açık Öğretim Meslek Liselerinden tasdikname almış veya halen kayıtlı olan öğrencilerden, Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptırmak isteyenler; öncelikle il ve ilçelerde bulunan Açık Öğretim Meslek Lisesi iş ve işlemlerini yürüten Meslek Liselerine müracaat ederek sistem üzerinden öğrencilik durumunun kayıt yenileme işlemini yaptıracak, “Aktif” hale getirilmesini sağlayacaktır. (Tasdiknameli Form C işlemi tamamlandıktan sonra) Belgenin aslı ile Açık Öğretim Lisesi iş ve işlemlerini yürüten Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne müracaat ederek geçiş dilekçelerini vereceklerdir. Bu öğrencilerin dosyaları kayıtlı oldukları okullardan istenecek ve sistemden de dosya nakli gerçekleştirilecektir ancak dosyası Mesleki Açık Öğretim Lisesi (Ankara) Müdürlüğü arşivinde olan öğrencilerin belgeleri dosyasına konulmak üzere Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne (Ankara) gönderilecektir.

Mesleki Açık Öğretim Lisesi veya Açık İmam Hatip Lisesinden Açık Öğretim Lisesine I. ve II. dönem ilk kayıt ve I. II. ve III. dönem kayıt yenileme dönemlerinde geçiş yapılabilmektedir. Açık Öğretim Lisesinden, Mesleki Açık Öğretim Lisesine veya Açık İmam Hatip Lisesine geçişler ise sadece I. dönem yeni kayıt tarihleri arasında yapılmaktadır.

Açık Öğretim Lisesinde Kayıtlı Ancak T.C. Kimlik Numarası Sistemde Olmayan Öğrencilerin Başvuruları;
yılı öncesi Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptırmış olan öğrencilerin T.C. Kimlik Numaraları Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sisteminde kayıtlı olmayabilir. Bu durumdaki öğrenciler halk eğitimi merkezi müdürlüğüne müracaat edecektir. Halk eğitimi merkezi müdürlüğü aracılığı ile durumlarını anlatan bir dilekçeyi, dilekçesinde öğrenci numarası ve T.C. Kimlik Numarası bulunan nüfus cüzdanı fotokopisini [email&#;protected] adresine e-posta göndermeleri gerekmektedir. Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemine T.C. kimlik numarası eklenen öğrenciler kayıt yenileyebilecektir.

Açık Lise Kayıt Yenilme İşlemlerini Kimler Yapacak
Öğrencilik durumu Silik, Donuk veya Aktif olan öğrencilerimizden dönem sınavına katılmak isteyenler kayıt yenileme işlemi yaptıracaktır.

Açık Öğretim Lisesine kayıt yenileme yaptıracak öğrenciler, belirlenen kayıt yenileme sınav ücretini ödemek zorundadır.

Kayıt yenilemek için sınav ücretinin ödendiği bilgisi, sistem üzerinden görülmektedir. Sistemde ödemenin görünmemesi kayıt yenilemenizin gerçekleşmesini engeller. Bu nedenle sınav ücretinizi doğru hesaba ve doğru T.C. Kimlik numarasına yatırdığınızdan emin olunuz.
Kayıt yenileme işlemleri Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi tarafından otomatik olarak yapılmaktadır. Ancak kayıt yenileme işlemini Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne yaptıran öğrencilerimizden Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce kayıt yenileme sınav ücreti olarak makbuz karşılığında veya banka hesap numarası aracılığı ile Alınacaktır.

Açık Lise Giriş Sayfası İçin Tıklayın.
Açık Lise 3. Dönem Yeni Kayıt Kılavuzu İçin Tıklayın.
Açık Lise 2. Dönem Kayıt Yenileme Kılavuzu İçin Tıklayın.

Açık Öğretim Lisesi 2. dönem kayıtları ne zaman başlayacak? AÖL kayıt tarihleri

Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri devam ediyor. Liseyi açıktan okumak isteyen veya eğitimini açık lisede devam ettiren binlerde öğrenci kayıt tarihlerini araştırıyor. AÖL kayıtları ne zaman yapılacak?

AÖL 2. DÖNEM KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi, Eğitim Öğretim Yılı 2. dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin 8 Şubat tarihi mesai bitimine kadar devam edeceğini duyurdu.

MEB sınav uygulamaları takvimine göre Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi- II. Dönem Sınavı Mart tarihinde gerçekleşecek. Ancak sınavın tarihi ile ilgili güncel bir duyuru yayınlanmadı.

AÖL SINAVI ONLINE MI, YÜZ YÜZE Mİ OLACAK, NASIL YAPILACAK?

Açık Öğretim Lisesi'nin eğitim öğretim yılı II. Dönem sınavı; Sınav Uygulama Takvimi'ne göre e-Sınav olarak yapılacaktır.

Buna göre e-Sınava katılacak öğrencilerimiz Bakanlığımızca belirlenecek binaların e-Sınav salonlarında, bilgisayar ortamında, gözetmen öğretmenler ve kamera gözetiminde oturumlar halinde sınavlara katılacaklardır. (Ehliyet sınavlarında olduğu gibi)

A&#;ık &#;ğretim 2. d&#;nem lise kayıtları ne zaman başlayacak? MEB A&#;ık Lise (A&#;L) kayıt tarihleri a&#;ıklandı mı?

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 29,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Açık Öğretim Liselerinde belirli dönemlerde yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemleri yapılıyor. Kayıt işlemleri ücretin yatırılması ve ders seçimleriyle tamamlanıyor. 1. dönem sınavlarının geride kalmasıyla gözler Açık Öğretim Lisesi kayıt tarihlerine çevrildi. Peki Açık Öğretim lise kayıtları ne zaman başlayacak? İşte, konuyla ilgili son gelişmeler…

Haberin Devamı

Açıktan aldıkları eğitimle mezun olmak isteyen adaylar Açık öğretim liselerine yoğun ilgi gösteriyor. Milli Eğitim Bakanlığı bir eğitim öğretim yılında toplam üç kez lise kayıtlarını açıyor. Daha önceden kaydı bulunanlar kayıt yenileme, ilk kez işlem yapacaklar ise yeni kayıt oluşturuyor. Açık Öğretim Liselerine kayıt yaptırmayan adaylar dönem içerisinde yapılan sınavlara giremiyor. Son olarak Milli Eğitim Bakanlığı eğitim öğretim yılı 1. dönem sınavlarını Aralık tarihlerinde tamamladı. Peki Açık Lise 2. dönem kayıtları ne zaman? İşte, detaylar…

AÇIK LİSE 2. DÖNEM KAYITLARI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı, Açık Öğretim Lisesi 2. dönem kayıt tarihleri henüz açıklanmadı. MEB’in yeni çalışma takvimini duyurmasıyla kayıt tarihleri belli olacak. Konuyla ilgili açıklama geldiğinde detaylar eklenecektir.

Haberin Devamı

AÇIK LİSE KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

Açık Öğretim Lisesine ilk defa kayıt yaptırma işlemine İLK KAYIT ya da YENİ KAYIT denir. Kayıt işlemleri tüm Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerince yapılmaktadır. Kayıt yaptırmak isteyen öğrencimiz, Halk Bankası, Ziraat Bankası, Vakıf Bankasına ilk kayıt kılavuzumuzda belirtildiği gibi ilk kayıt ücretlerini yatırdıktan veya ömonash.pw internet adresinden T.C kimlik numaralarını girerek kayıt ücretini ödedikten sonra kayıt için gerekli evrakları tamamlayarak, Halk Eğitimi Müdürlüklerinde kayıt işlemlerini yaptırabilirler.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır