sararmış tuvaletler nasıl temizlenir / Sararan klozet nasıl temizlenir? Klozet dibi nasıl temizlenir? - Haber 7 YAŞAM

Sararmış Tuvaletler Nasıl Temizlenir

sararmış tuvaletler nasıl temizlenir

Sararan tuvaleti bembeyaz yapıyor! Tek hamlede kurtulmak için işin sırrı…

Hiç banyoyu temizlediğinizde tuvaletteki inatçı su lekelerinin geçmediğini fark ettiniz mi? Klozetteki kötü lekeler yaygın bir sorun. Pek çok kişi bu lekelerden kurtulmak için farklı yöntemler deniyor. Peki, klozetteki sarı lekeler nasıl geçer, çözümü ne?

Bu can sıkan durumla başa çıkmak için size işin sırrını açıklıyoruz. Denenmiş ve test edilmiş bu yöntem inanılmaz işe yarayacak.

KLOZETTEKİ SARI LEKELER NASIL GEÇER?

Klozetteki su lekeleri mineral kalıntılarının bir sonucu. Genellikle klozetlerin yanı sıra banyo fayanslarında, musluklarda ve kireçli suyla temas eden zeminlerde görülüyor. İnatçı olan bu lekeleri gidermenin yolunu derledik.

KARBONAT VE SİRKE YÖNTEMİ

Mavi Kadın’da yer alan bir içerikte; klozetteki sarı lekeleri temizlemek için kullanılabilecek ürünlerin başında karbonat ve sirke geliyor. Temizlemenize rağmen inatçı lekeler bir türlü geçmiyorsa, klozete bir bardak sirke dökün, birkaç dakika bekleyin. Daha sonra bir kaşık karbonatı ekleyip köpürmesini bekleyin. 

Çözeltiyi 10 dakika kadar beklettikten sonra tuvalet fırçasıyla iyice ovun. Sirke ve karbonatın, su hattının üzerindeki lekelere temas ettiğinden emin olun. Ovma işlemi bitince sifonu çekebilirsiniz.

BORAKS VE SİRKE YÖNTEMİ

Boraks, tuvaletteki su lekelerini temizlemek için etkili ürünlerden biri. Bunun için yarım su bardağı boraks ve bir bardak sirkeyi klozete dökün. 10 dakika kadar bekledikten sonra lekeleri çıkarmak için klozet fırçasıyla ovun. Durulamak için sifonu çekip tuvaleti yıkayabilirsiniz.

TUVALETİ DÜZENLİ OLARAK TEMİZLEYİN

Sert su lekelerini gidermek için kimyasallar ürünler kullanmaya gerek yok. Boraks, karbonat, sirke gibi doğal malzemeler temizlikte mükemmel çözümler sunuyor. Bu yöntemler düzenli olarak uygulandığında tuvalette sarı lekeler oluşmuyor. Boraks, mikropların yok edilmesinde oldukça başarılı bir malzeme. Üstelik marketlerden alınan temizleyicilerle aynı görevi görüyor. Çevreye ve doğaya dost olan boraks temizlikte güvenle kullanılıyor.

DERLEME: funduszeue.info

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kireçli sararmış tuvaleti evdeki malzemelerle temizleme yöntemi

Sert su ile oluşan kireç, lavabolarda, duşlarda ve tuvaletlerde şekilde birikiyor. Bu pas ve kireç lekelerine ve sararmış görünümlere neden oluyor. Çamaşır suyu ile geçirilmeye çalışılan bu görüntüleri evde bulunan bir malzeme ile tertemiz yapmak mümkün.

BEYAZ SİRKE KİREÇ İÇİN BİRE BİR TEMİZLEME YÖNTEMİ

Temizlik uzmanı Anna Kent''in yakın zamanda temizlediği bir müşterisinin tuvaletinin öncesi ve sonrası resim sonuçlarıyla herkesi şoka soktu. Anna, kireç tutmuş ve sararmış tuvaletleri beyazlatmak için “Tuvaletteki suyu boşaltın ve beyaz sirke ile doldurun. Birkaç saat bekletin, sonra silin.” dedi.

SUYU TAMAMEN BOŞALTIN

"Önceki resimde tuvalet koyu kahverengi, neredeyse yeşil kireçle kaplıydı, oysa ikinci fotoğrafta tuvalet tamamen lekesizdi.”

Julie Cooper, “Suyu boşaltın, bir litre beyaz sirke ekleyin ve bir gece bekletin. Dürüst olmak gerekirse, bu harika yöntem kireci yok ediyor.” dedi.

İlgili Haberler

Kireçli sararmış tuvaleti bembeyaz yapmanın yolu.. Kimyasala da gerek yok..

Tuvalet temizliği, özellikle kireçli tuvalet lekelerinin nasıl çıkarılacağı ile ilgili birçok soruyu barındırmaktadır. Zamanla oluşan sarı klozet lekeleri, en çok mücadele edilmesi gereken sorunlardan birine dönüşmektedir. Fakat aslında evinizdeki sadece iki malzemeyle lekeleri kolaylıkla bitirebilirsiniz.

DOĞAL YOLDAN TUVALET TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

Klozetin dibinde oluşan tortular hem görüntü hem de hijyen açısından bir çok insanı rahatsız eder. Bu nedenle arada bir bu birikintileri temizlemek gerekmektedir.. Zaten eğer çok uzun bir süre o bölgeyi temizlemezseniz oluşan tortular iyice taşlaşır ve işiniz giderek zorlaşır. Her evde bulunan malzemelerle yapacağınız bu işlemler sayesinde her daim parıldayan bir klozete sahip olmak aslında çok kolay!

İşte tuvalet temizliğinde işinize yarayacak temizlik tüyosu..

Hürriyet'te yayınlanan bir içerikte; Doğal yoldan tuvalet temizliğinin detayları paylaşıldı. İhtiyacınız olan iki madde var ve bunlar halihazırda evinizde bulunuyor. Karbonat ve sirke.

1 bardak sirke ve 1 kaşık karbonat kullanmak yeterli.

Bir bardak sirkeyi 40 dereceye kadar ısıtın. İçine bir yemek kaşığı Karbonat ekleyip karıştırın.

Karbonatlı sirkeli tuvalet temizleyici karışımı klozetin iç kısımlarına denk gelecek şekilde dökün. Dilerseniz sprey şişe ile iyice dağıtabilirsiniz. Klozetin kapağını kapatın ve saat bekletin. Süre bitiminde birkaç kez sifonu arka arkaya çekin.

TUVALET TEMİZLİĞİ NEDEN DOĞAL YÖNTEMLERLE YAPILMALI?

Tuvalet temizleyici karışım içerisindeki sirke temizlikte pek çok alanda kullanılıyor. Çünkü sirke kireç kalıntılarına karşı etkili. Metal parçalardaki pası temizliyor.


Kötü kokuları maskelemede en etkili maddelerden biri sirke.


Ayrıca sık görülen bazı bakterilerin sevmediği bir yapıya sahip. Dolayısıyla dezenfektan gibi görev görüyor.

doğal tuvalet temizleyici karışımı lavabolarda ve duş teknesinde de kullanabilirsiniz. Uyguladıktan sonra bir süre bekletmeyi ve sonrasında bol su ile durulamayı unutmayın. Ne kadar doğal olursa olsun karışıma ciltle temas etmemeye ve gözlerinizden uzak tutmaya çalışın.

Sararmış tuvalet taşlarını anında bembeyaz yapacak! Tuvaletleri beyazlatmak için en etkili çözüm

Sararm&#;&#; tuvalet ta&#;&#; temizlikte en rahats&#;z olunan durumlar aras&#;nda bulunmaktad&#;r. Tuvaleti temizlemenize ra&#;men geçmeyen sararm&#;&#; görüntü tuvaletin pis gözükmesine neden olur. Birçok kad&#;n bu durumu düzeltmek için sararm&#;&#; tuvaletler nas&#;l beyazlat&#;l&#;r ara&#;t&#;rmalar&#; yap&#;yor. Öncelikle tuvalet ta&#;&#;n&#;n neden sarard&#;&#;&#;n&#; ö&#;renmek ve bu etkenlerden uzak durmak önem ta&#;&#;makt&#;r.

TUVALET TA&#;I NEDEN SARARIR?

Ekran görüntüsü

  • Her kullan&#;mdan sonra sifonun çekilmemesi
  • Meyve suyu,çay gibi daha birçok &#;eker ve renklendirici içeren içeceklerin dökülmesi
  • Temizlikte kullan&#;lan malzemelerin kalitesizli&#;i
  • Klozetin veya yer ta&#;&#;n&#;n kalitesizli&#;i ve sararmaya müsait olmas&#;

SARARAN TUVALET&#; BEMBEYAZ YAPACAK ÇÖZÜM

KARBONAT VE S&#;RKE

Ekran görüntüsü

Do&#;al bir yöntem olarak karbonat ve sirke tuvalet ta&#;&#; temizli&#;inde yeterli olacakt&#;r. Karbonat&#; tuvalet ta&#;&#;na döktükten sonra sirkeli suyu üzerine bo&#;alt&#;p durulama i&#;lemini gerçekle&#;tirin. Ayn&#; &#;ekilde limon suyu ve karbonat kar&#;&#;&#;m&#;n&#; da sararmaya kar&#;&#; etkili bir yöntem olarak kullanabilirsiniz.

L&#;MON TUZU

Ekran görüntüsü

1 litre su içerisine 3 çorba ka&#;&#;&#;&#; limon tuzunu ekleyin ve bu kar&#;&#;&#;m&#; kaynat&#;n. Tuvalet f&#;rças&#;n&#; sa&#;a sola hareketlerle klozetin içindeki suyu azalt&#;n&#;z. Olu&#;an kireçleri temizlemek veya kireç olu&#;umunu engellemek için kaynatt&#;&#;&#;n&#;z kar&#;&#;&#;m&#; klozete dökün.

D&#;&#; MACUNU

Ekran görüntüsü

Di&#; macunu kullan&#;m&#; da bir ba&#;ka önemli do&#;al temizlik yöntemleri aras&#;nda yer almaktad&#;r. Siyah ve sararan bölgelere bolca di&#; macunu uygulay&#;n ve tuvalet f&#;rcas&#; ile iyice ovalay&#;n. Siyah bölgeler derz aralar&#;nda ise eski bir di&#; f&#;rças&#; kullan&#;n. Bu yöntemleri kullan&#;rken suyun s&#;cak olmas&#;na dikkat edin bu &#;ekilde oldukça etkili sonuçlar alabilmeniz mümkün olacakt&#;r.


ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası