14 aralik 2018 burc yorumlari / ’te OĞLAK – Astroloji Köşesi

14 Aralik 2018 Burc Yorumlari

14 aralik 2018 burc yorumlari

YÜKSELEN OĞLAK

Bilginizi, Tecrübenizi Paylaşma Zamanı…

Not: Öz burcunuzu da okumayı ihmal etmeyiniz…

’den beri dönüşümün onlarca türünü yaşamış olabilirsiniz. Kendinizi sil baştan inşa etmek için çok çaba harcadınız. Hep çalışkansınız. Elle tutulur sonuçlar elde etmeyi seviyorsunuz. Uzun yıllara yayılan emekleriniz sizi mutlu edecektir. Plüton sizi ’den beri güçlendirmiştir.

23 Mart’ta Plüton Kova’ya ilerliyor

Sizin burcunuzu terk ediyor. Hayatınızda büyük değişimi hissedeceksiniz. Bilginizle gücü elinize alabileceksiniz. Son 14 yılda büyük mücadelelerden geçtiniz. Bu size bir değer yaratma imkânı verecektir. Tecrübelerinizle teknolojinin imkânlarını kullanarak yeni bir takım kaynaklar yaratabilirsiniz. Ancak Plüton’un önümüzdeki yıllarda iki kere Oğlağa geri dönüşü olacak. O vakit eksik kalmış detaylar üzerinde çalışabileceksiniz.

Jüpiter Koç Burcu’nda

16 Mayıs’a kadar olan süreçte hayatınızın ritmi epey yüksek olacaktır. Gözünüzü karartıp cesur adımlar atmak durumundasınız. Temkinli doğanızı zorlayacak bir atmosfer var. Evde hararetli bir hava olabilir. Hızlı kararlar almanız gerekiyor. Mesleki konular ve ilişkileriniz yüksek temponuzdan gerilebilir. Temelden başlayarak hayatınızda bir genişleme beklemelisiniz. Ailede güveni tazeleyen bir dönem olabilir.

Yönetici gezegeniniz ’te Balık burcuna ilerliyor.

Sizi destekleyen şartlar oluşuyor. Yakın çevrenizden, kardeşler, kuzenler, yakın dostlarla işbirliği içinde olabilirsiniz. Elbirliğiyle fikirlerinizi hayat geçirebileceksiniz. Belki yeri geldiğinde yakın çevrenizdekilerle ilişkileriniz teste girebilir. Zaman içerisinde sabırla ilmek ilmek ördüğünüz bağlar güvene dönüşecektir. Zaten dönmüyorsa emek vermekten vazgeçersiniz. Satürn size eğitimler, ruhsal-zihinsel çalışmalar, ticari alanda faaliyetler getirebilir. El becerilerinizi kullanacağınız konulara girebilirsiniz. Bilgi ve tecrübelerinizi başkalarına aktarabilirsiniz. Eğitimler vermeyi, yazmayı, anlatmayı, paylaşmayı düşünebilirsiniz. Satürn size Mart ’ten itibaren 2,5 yıl kadar düşüncelerinizi toparlayıp ele tutulur şeyler ortaya koymanızı öneriyor. İlişkileriniz açısından yapıcı bir dönem olabilir. Evlilik ve ortaklık planlarınız olabilir. Hayalleriniz gerçek olsun. Satürn 18 Haziran’da gerileme hareketine başlıyor. 4 Kasım’ kadar devam ediyor. Bu süreçte planlarınızı gözden geçirebilirsiniz.

Merkür geri hareketlerini önden takip ederek planlarınızı yapmak isteyeceğinizi tahmin ederiz…

29 Aralık Ocak arası Merkür OĞLAK’ta geri hareket halindeyken kendinizle ve ilişkilerinizle uğraşabilirsiniz. Kendinizi doğru ifade etmeye odaklanmalısınız.

21 Nisan 15 Mayıs aralığında Merkür BOĞA’da geriliyor. Yaratıcı yönünüzü keşif zamanıdır. Geçmişte uğraştığınız hobilere ilginiz olabilir. Aşkta eskiler gündeme gelebilir. Çocuk sahibiyseniz eğitim vs sürpriz gelişmelere açık olabilir. Yanlış giden şeyler ortaya çıkabilir. Onları düzeltebilirsiniz.

23 Ağustos Eylül arası Merkür BAŞAK’ta geriliyor. Dünya görüşünüzle ilgili soru işaretleri doğabilir. Eğitim hayatı varsa aksak giden noktalar su yüzüne çıkabilir. Hukuki işler yavaşlayabilir. Yabancılarla ilişkili konularda biraz detaylara boğulabilirsiniz.

14 Aralık 3 Ocak arası Oğlak’ta gerileme başlıyor. Yay’da son buluyor. Kendinizi daha iyi ifade edecek yollar arayacaksınız belki. Aralık ayının son haftasında kontrol edemediğiniz şartlar olabilir. Tartışmalar girmemeye bakmalısınız.

Jüpiter 16 Mayıs’ta Boğa’ya İlerliyor

Sizin için maddi dünyada büyümenize imkân veren şartlar oluşacaktır. Yaratıcı kapasiteniz artıyor. Hayattan keyif alabileceksiniz. Aşkta gelişmeler beklemelisiniz. Çocuklarınız varsa onların şartları iyiye gidebilir. Hobilerinizden gelir yaratabilirsiniz. 27 Mayıs ’e kadar Jüpiter Boğa’da hareket ediyor. Şansınızı değerlendirmelisiniz.

Ancak Mayıs arasında Jüpiter-Plüton sertliği var gökte. Maddi hırslarla yaratıcılığınızı zorlayabilirsiniz. 20 Mayıs civarı Mars bu tabloyu alevlendiriyor. Zira Mars 20 Mayıs’ta Aslan’a ilerliyor. 27 Mayıs’a kadar gökte Mars-Plüton ve Jüpiter arasında sert bir bir T-Kare oluşuyor. Sabit burçlar arasında inatçı bir mücadele var. Maddi paylaşımlarla ilgili sert güç savaşlarına girebilirsiniz. 10 Haziran’a kadar azalarak devam eden mücadeleyi uzun vadeli gelecek planlarınız üzerinde yoğunlaşarak rahatlatabilirsiniz.

VENÜS GERİ HAREKETİ

Sizin için maddi paylaşımlarla ilgili uğraştırıcı bir dönem olabilir. Miras konusu öne çıkabilir. Eşin veya ortağın gelirinde sorunlar görülebilir. Bu arada ön plana, sahneye çıkmakla ilgili kaygılarınızı aşmaya çalışabilirsiniz. Gururunuzu kırmaya çalışın, yanlış yapmaktan korkmayın. Ana hayat planlarınızı, belki kariyere ait umutlarınızı sorgulayacaksınız?

24 Temmuz ’te 28 derece Aslan’da gerileme hareketi başlıyor

5 Eylül tarihinde 12 derece Aslan’da gerileme sona eriyor.

TUTULMALAR

20 Nisan ’te 29 derece Koç Burcu’nda GÜNEŞ TUTULMASI

Yuvada iyimser bir hava getiriyor. Aileden maddi destek alabilirsiniz. En dipte yer alan tutkunuz ateşleniyor. Yaratım gücünüzü kullanmaya çalışın.

5 Mayıs ’te 15 derece Akrep Burcu’nda AY TUTULMASI

Uranüs’le karşıt bu tutulma civarı ileriye dönük planlarınız konusunda bir dönüm noktası olabilir. Arkadaş çevrenizle ilgili uyanışlar var. Psikolojik bir mücadeleye çekilebilirsiniz. Sabitleriniz kırılıyor.

14 Ekim ’te 21 derece Terazi Burcu’nda GÜNEŞ TUTULMASI

Otoritelerle veya mesleki alanda ilişkileri dengelenmeye davet ediyor. Başak’taki Venüs ile Satürn zıt yerleşimi zihninizi kurcalayan sorular yaratabilir. Bu tutulma engelleri hızlıca aşmayı da vadediyor.

28 Ekim’de 5 derece Boğa Burcu’nda AY TUTULMASI

Jüpiter’le beraber Ay tutuluyor. Hayatın keyifli yanını yaşamak istiyorsanız yaratıcı yanınıza güvenmek durumundasınız. İlerisi için şüpheleri bir tarafa bırakmalısınız belki de? Çocuklarla köklenme duygusunu yaşayabilirsiniz.

AY DÜĞÜMLERİ

18 Temmuz’da KOÇ-TERAZİ eksenine kayıyor. Kuzey Ay Düğümü Koç Burcunda, Güney Ay Düğümü Terazi burcunda hareket edecek. Aileniz size enerji aşılıyor. Güven duygunuzu besliyor. Toplumsal ve mesleki alanda ilişkilerde tavizler vermek durumundasınız. Endişelenmeyin. Dengeler yerine oturacaktır.

’te şans faktörünü iyi değerlendirmeniz dileğiyle…

 

Bunu beğen:

BeğenYükleniyor

Hayatınızda nasıl değişiklikler olacak?

Bugün alabileceğiniz kararlarla hayatınıza yön vermek, farklı bir yaşama başlamak ve ilişkilerinizi düzeltmek istiyorsanız 14 Aralık Cuma Günlük Burç Yorumları siz değerli okuyucularımız için hazırlandı. İşte güne dair iş, aşk ve para değerlendirmeleri. Bugün alabileceğiniz kararlarla hayatınıza yön vermek, farklı bir yaşama başlamak ve ilişkilerinizi düzeltmek istiyorsanız 14 Aralık Cuma Günlük Burç Yorumları siz değerli okuyucularımız için hazırlandı. İşte güne dair iş, aşk ve para değerlendirmeleri. Burç Yorumları içerisinde yer alan tüm değerlendirmeler hayatınıza şekil verebilecek, karar almanızda yardımcı olabilecek ve yaşantınızı daha üst seviyelere çıkarabilecek bilgiler içeriyor.

günlük burç yorumları oku

Astroloji hemen hemen insanlık tarihi kadar eski bir kehanet sistemidir. Her ne kadar son yüzyılda genel Astroloji anlayışı biraz değişmiş ve Astroloji'ye bilimsel bir görünüş verilmeye çalışılmışsa da Astroloji temelde bir kehanet, gelecekten haber verme sistemidir. Geniş anlamdaysa Astroloji insanın evren ve kozmik güçlerle olan ilişkilerini inceleyen, başarı ve başarısızlık oranlarını, hangi konularda şanslı, hangilerinde şanssız olduğunu anlamaya çalışan, hangi dönemlerde ne gibi kozmik etkiler altında kalarak, nelere uygun olduğunu araştıran bir sanattır ve bu sanat, Güneş Sistemi'mizdeki gezegenlerin, uydumuz Ay'ın, Güneş'in, Güneş Sistemi'mizin çevresinde bulunan takım yıldızların ya da başka bir ifadeyle burçların içindeki haraketlerini ve birbirleriyle olan ilişkilerini inceleyerek çalışan bir sistemdir.

14 Aralık Cuma Günlük Burç Yorumları

14 Aralık Cuma KOÇ Burç Yorumu:
Çalışkan bir kişiliğe sahipsiniz. Sorumluluk almaktan yorulmuyorsunuz. Üstelik en zor işlere bile adaysınız. Bugün birlikte ortak çalışmalar içinde olacağınız kişilerin size sunacakları olanakları reddetmemeli, kazanacağınız fırsatları gözden geçirmelisiniz. Mantıklı olayların farklı bir değerlendirmesine girdiğiniz için kaybettiğiniz zaman canınızı sıkabilir.

14 Aralık Cuma BOĞA Burç Yorumu:
Maddi konularda yaşadığınız güçlükleri atlatmanın yolunu buluyorsunuz. Mars'ın burcunuzdaki ileri hareketi beklediğiniz haberlerin hızlanmasına neden olacak. Eski hatalarınızı tekrarlamamalısınız. Yoğun bir şekilde çalışırken her konuya ilgi gösteriyor en küçük ayrıntı üzerinde duruyorsunuz.

14 Aralık Cuma İKİZLER Burç Yorumu:
Bugün sizi motive edecek arkadaşlarınızla ortak organizasyon planları yapacak ve bazılarımız iş ortaklarımızdan ayrılarak, bireysel iş kurma çabaları içinde olacak. Zihinsel enerjinizi çevrenize ispat edebileceğiniz önemli günlerinizden biri. İkili ilişkilerinize ayırdığınız zaman, güncel çalışmalarınız aksatabilir. Zamanlama konusunda dikkatli hareket etmelisiniz.

14 Aralık Cuma YENGEÇ Burç Yorumu:
Çatışmalar ve çekişmelerden kaçmanız mümkün değil. Bugün bazı çevrelerin tepkisini almanız geçici bir durum. Duygusal olaylarınızı gündeme getirmek için yanlış zamanı seçiyorsunuz. Karşıt düşüncelere yol açabilecek davranışlardan uzak kalmalısınız. Arkadaşlarınızla bazı olumlu paslaşmalar gerçekleştirebilirsiniz.

14 Aralık Cuma ASLAN Burç Yorumu:
Ay'ın konumu, kişisel ilişkilerinizde değişim yaşamanıza neden oluyor. Bugün bulunacağınız ortamlarda, farklı fikir alış verişi içinde olduğunuz kişilerin enerjilerinden olumlu etkileneceksiniz. Sizin istediğiniz şartlar her zaman aynı olmayabilir. İsteklerinizde değişim yaşarken karşı tarafın duygularını da düşünmek zorundasınız.

14 Aralık Cuma BAŞAK Burç Yorumu:
Duygusal ilişkileriniz çevresel faktörlerle örtüşebileceği bir gün içindesiniz. Bugün Ay tepe evinizde ilerlerken, toplumsal yaşantınızda güven duygusunun çok önemli olduğunu çevrenize ispat etme çabası içinde olacaksınız. Hırslarınızı sabit bir şekilde yoğunlaştırmalı, sabırlı olmak zorundasınız.

14 Aralık Cuma TERAZİ Burç Yorumu:
Bugün bilgilerinizi sergileme konusunda oldukça başarılısınız. Paylaşımlarınız ve seçeneklerinizi konusunda titiz bir yapı sergilediğiniz için çevreniz tarafından yanlış olarak değerlendirilebilirsiniz. Artık hiçbir şeye aldırmamayı öylesine iyi başarıyorsunuz ki, yakınlarınız sizi ilgiyle takip ediyorlar.

14 Aralık Cuma AKREP Burç Yorumu:
Bulunduğunuz ortamlarda farklı fikirlerin ortaya çıkmasıyla bazı istenmeyen durumlara hedef olabilirsiniz. Çok çeşitli düşüncelere sahip olmanıza rağmen, ahlaki konulara geleneksel değer yargısıyla yaklaşarak sizi tanıyan bir çok kişiye olumlu örnek oluyor ve çevrenizi etkiniz altına alabiliyorsunuz.

14 Aralık Cuma YAY Burç Yorumu:
Duygusal değişimleriniz yüzünden çevrenizdeki kişilerin zor anlar yaşadığını fark etmeyebilirsiniz. Kalbini kırdığınız kişilerin gönlünü almalı ve kendinizi affettirmelisiniz. Ay karşıt burcunuzda ilerlerken, duygusal ilişkilerinizde, partnerinize haksızlık yapmama konusunda oldukça zorlanacaksınız.

14 Aralık Cuma OĞLAK Burç Yorumu:
Mars kombinasyon burcunuz Boğa'daki ileri hareketiyle birlikte enerjinizin arttığını hissedeceksiniz. Aşk yaşantınızın hızlanan trafiği çevrenizin de başını döndürebilir. Amaçlarınızdaki doğru mantık sayesinde, sosyal yaşantınızda yapamayacağınız iş yok. Öfkelerinizin sizi yönlendirmesine izin vermemelisiniz.

14 Aralık Cuma KOVA Burç Yorumu:
Kariyerinizle ilgili değişimlerde uygulamaya geçmeniz göründüğü kadar kolay olmayabilir. Yaşamda olmasını istediğiniz her türlü olayda, kişisel hırslarınızın isteklerinizin önüne geçmesine izin veriyorsunuz. Kaliteli çalışmalar üretmek için, fazla enerji sarf etmek zorunda kalabilirsiniz. Mücadeleden yılmıyorsunuz.

14 Aralık Cuma BALIK Burç Yorumu:
Bugün ailenizin ihtiyaçları karşısında sınırlarınızı zorlayabilirsiniz. Onların problemlerinin canınızı sıkmasını istemiyorsunuz. Mantık ağırlıklı düşüncelerden yola çıkarak, çözümleyici noktaları bulacaksınız. İlgilendiğiniz konuların farklı yorumlanması canınızın sıkılmasına neden olabilir. İlişkilerinizi gözden geçirmelisiniz.

14 Aralık Salı bur&#; yorumu – G&#;nl&#;k bur&#; yorumları

Bugün ne yapılabilir? Ay bugün saat ’dan itibaren Boğa burcuna ilerleyerek daha pratik ve somut düşünceleri ortaya koyuyor. Elimizdekilerini değerlendirmek, daha iyi tasarımlar yapmak mümkün. Maddi konularda yeniden ele alabileceğimiz konular var. Ancak bugünlerde aşırılık içeren düşünceler, özellikle inançlar ve görüşler alanında ateşli tartışmalar da mümkün.

Nelerden kaçınmalı? Güven ve istikrar arıyoruz ancak düşüncelerimizi, görüşlerimizi aniden tetikleyen, bizi gerginleştiren durumları da hesaba katmalıyız. Öğle saatlerini daha iyi değerlendirmeye bakalım. Bu saatlerde ticaret, alışveriş ve görüşmeler açısından bazı fırsatlar yakalamak mümkün. Günün geç saatlerinde ise dalgınlık, dikkatsizlik can sıkıcı olabilir.

Maya takviminde bugün

Galaktik ton 8/Yönetici    Önemli sonuçlar ve muhasebeler var. Maya takvimi Tzolkin’e göre bugün Yönetici günündeyiz. İdealize ettiğimiz konular öne çıkarken, bağımsız hareket etmek arzusu önem kazanmakta. Kendimizle ilgili yüksek beklentiler ve çok gerçekçi olmayan değerlendirmelerden uzak duralım.

Burç Yorumları ve Analizleri

Aylık Burç Yorumları ve Günlük Burç Yorumları

Burcunuzun günlük yorumları için de sizi her gün sitemize bekliyoruz. Astrolog Şenay Devi tarafından detaylı bir çalışma sonrasında hazırlanan günlük burç yorumları nasıl bir gün geçireceğiniz konusunda ize bilgi verecektir. Yolunuza ışık tutacak olan bu yorumları okuyarak kendinizi yeni güne çok daha iyi hazırlayabilirsiniz. Elbette burç yorumları sadece günlük yorumlardan ibaret değil.

Haftalık Burç Yorumları Sitemizde!

Haftalık olarak hazırlanan ve her hafta gezegenlerin hareketlerine göre değişen haftalık burç yorumları da sitemizde yer alıyor. her haftanın başında tıklayarak sizi nasıl bir haftanın beklediği ya da yeni haftada neler yaşayabileceğiniz gibi çeşitli konularda bilgi alabilirsiniz. Merakınızı giderecek ve sizi yeni haftaya çok daha iyi hazırlayacak olan haftalık burç yorumu bilgileri de astrolog Şenay Devi tarafından sizler için hazırlanıyor. Sitemizde burcunuzun yıllık yorumlarını da bulabilirsiniz.

Burç Yorumları Şenay Devi Tarafından Hazırlanıyor!

Gökyüzünde bulunan yıldızlar, gezegenler daimi bir enerji ortaya çıkarabildiği gibi geçici enerjilere de sebebiyet verebiliyor. Bu enerjiler de insanların yaşamlarına olumlu ya da olumsuz çeşitli yansımalar yapıyor. Söz konusu yansımalardan ne yönde etkilendiğinizi öğrenmek için mutlaka astroloji hakkında bilgi sahibi olmanız ya da gökyüzünü gözlemlemeniz gerekmez. Ünlü astrolog Şenay Devi sizler için her burç için özel olarak günlük, haftalık, aylık ve yıllık burç yorumlarını hazırlıyor. Sitemizde bulunan burç yorumları Şenay Devi tarafından hazırlandığı için güvenle okuyabilir ve güncel bilgiler olduğundan emin olabilirsiniz.

Burçların Özellikleri Erkek ve Kadınlar İçin Sitemizde

Sitemizde burç yorumlarının yanı sıra burçların tüm özelliklerini bulmanız da mümkün. Burçların özellikleri kadınlar ve erkekler için farklılık gösterebilir. Sizler ehem kadınların hem de erkeklerin özelliklerini aktarırken aynı zamanda keyifli okuyabileceğiniz içerikleri de sunuyoruz. Burçların bilinmeyen özellikleri hakkında bilgi alma imkanına da sahip olabilecek ve kendi burcunuzu çok daha yakından tanıyabileceksiniz. Tüm burçların en gizemli özelliklerini sitemizden hemen öğrenebilirsiniz.

Aşk Hayatınıza Dair İpuçlarını Öğrenin

Nasıl bir burç ile birlikte olduğunuza bağlı olarak aşk hayatınızın ne yönde seyredeceği de değişebilir. Sitemizden edinebileceğiniz bilgiler arasında burçlara göre aşk yaşantınıza dair ipuçları da yer alıyor. Aslan burcu erkeği ile aşk nasıldır ya da kova burcu kadını ile aşk nasıldır gibi onlarca farklı sorunuza yanıt olabilecek içerikleri sitemizde bulabilirsiniz. Hem hayatınızdaki insanı hem de gelecekteki aşk yaşantınızı daha yakından tanımış ve fikir edinmiş olacaksınız.

Gökyüzünde Bugün Neler Oluyor?

Elbette gökyüzünde yaşananlar da sitemizde mevcut! Gökyüzünde bugün neler oluyor sorunuza yanıt olabilecek bilgileri de sizlere aktarmayı ihmal etmiyoruz. Gezegenlerin hareketleri, günün yantrası ve daha onlarca farklı bilgiyi bu bölümden kolaylıkla öğrenebilir, sizler için hazırlanan içerikleri keyifle okuyabilirsiniz. Aynı zamanda günün olumlaması için de en doğru adreste yer aldığınızı belirtmek isteriz.

Her gün sitemize uğrayarak günün olumlaması bölümünde yer alan cümleleri yüksek sesle okuyun. Kendinizi çok daha iyi hissedecek, güne çok daha güçlü ve zinde başlayacaksınız. Gökyüzünden gelen her bir mesajı ve ne anlama geldiğini de sizlere aktarmayı ihmal etmedik. Sitemize her gün uğrayın, bu gizemli mesajların tümünü ilk öğrenen siz olun!

DEVAMINI OKU

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası