gaziantep rumkale otobus / k70 Güzergahı: Saatleri & Durakları ve Haritası - Yavuzeli (Güncellenmiş)

Gaziantep Rumkale Otobus

gaziantep rumkale otobus

DİMES GO ŞEFTALİ ROTASI  GAZİANTEP – RUMKALE – HALFETİ – ŞANLIURFA &#; GÖBEKLİTEPE

DİMES GO rotalarının son durağındayız. Geçtiğimiz hafta keşfe çıktığımız Şeftali Rotası, Gaziantep&#;ten başlayıp Rumkale, Halfeti ve Şanlıurfa&#;dan geçerek UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi&#;ndeki Göbeklitepe&#;de sona eriyor. Ne yazık ki Göbeklitepe kapalıymış o kısım biraz hayal kırıklığı yaratmadı değil. Tabi biz gelmişken her yeri didik didik gezelim, tadılacak ne varsa tadalım, girilecek ne günah varsa girelim dedik o ayrı.

Diğer rotaları öğrenmek isterseniz:

  Vişne : Kaz Dağı &#; Ayvalık &#; Cunda Adası &#; İzmir
🐼  Kayısı : Artvin &#; Borçka Karagöl &#; Mençuna Şelalesi
  Şeftali : Gaziantep &#; Rumkale &#; Halfeti &#; Şanlıurfa &#; Göbeklitepe
 Karışık : Mersin &#; Kızkalesi &#; Cennet ve Cehennem Obrukları &#; Aynalıgöl Mağarası

İşte DİMES GO Şeftali Rotası keşiflerimiz!

GAZİANTEP MERKEZ

UNESCO Onaylı Gaizantep Mutfağı&#;nın Lezzetlerini Tadın

Böylesine derin bir şehre sadece yemek yemeğe gelmek bu şehre haksızlık olur ama sırf yemek odaklı gezmek için bile her şehre birer haftasonu lazım. Çünkü Gaziantep mutfağı kendine özgülüğü ile UNESCO&#;dan onayı kapmış bir yer. Hatta UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi&#;ne özgün mutfağı sayesinde girmeye hak kazanan dünyadaki 9 şehirden biri. Yuvalama, küşleme, katmer, beyran, şöbiyet, içli köfte&#; Hepsi damak çatlatan lezzetler. Hepsi hakkında nerede yenir bilgilerini Gaziantep&#;te Ne Yenir, Nerede Yenir yazımızdan öğrenebilirsiniz. Gaziantep&#;in medar-ı iftiharı, Gaziantep&#;ten dünyaya yayılmış milli tatlımız baklava ise apayrı bir konu başlığı. Cevabını Gaziantep&#;te Baklava Nerede Yenir ? yazımızda bulabilirsiniz.

 

Zeugma Mozaik Müzesi&#;ni Gezin

Gaziantep’te mutlaka görün diyeceğimiz bir yer varsa o da Zeugma Mozaik Müzesi. Bu müze o kadar özenle düzenlenmiş bir müze ki kendisi TripAdvisor’da ziyaretçilerin oylarıyla yılında “mükemmellik” ödülünün sahibi olmuş. Ayrıca dünyaca ünlü Ekonomist Dergisi tarafından ve yıllarında üst üste Türkiye’deki Kültür Turizm Girişimleri kategorisinde birinciliğe layık görülmüş.

Burada sergilenen mozaikler, %30&#;u Birecik Barajı&#;nın suları altında kalan Zeugma Antik Kenti yani Belkıs Antik Kenti’nden çıkarılma. Bu antik kent, zamanında Roma İmparatorluğu&#;nun doğudaki en önemli şehriymiş. Fırat nehri ta Erzurum&#;dan Basra Körfezi&#;ne kadar toprakları ikiye böldüğünden, İpek Yolu&#;ndaki kervanlar burada tıkanıyormuş. Büyük İskender&#;in generallerinden biri Fırat&#;ın bir yakasına kendi isminde, tam karşısına ise karısının isiminde iki şehir kurup ve aralarını bir köprü ile birleştirerek burayı İpek Yolu&#;nun geçiş noktası yaparak tabir-i caizse para basan bir yer haline getirmiş.

Şehir ve sakinleri çok varlıklı oldukları için Zeugma&#;daki kalıntılar da oldukça özel parçalarmış. Ancak şehrin %30&#;u sular altında kaldığından kalıntıların sadece bir kısmı Gaziantep Müze Müdürlüğü ve dünyadan destek veren üniversite ve arkeologlar sayesinde kurtarılabilmiş. Zaten ne yazık ki 80&#;lerin sonunda burada kazı başlayana kadar tarihi eser kaçakçıları bazı eserleri yurtdışına kaçırmış bile. Hatta çalınan eserlerden birisi Amerika&#;da bir üniversiteden çıkmış ve iadesi sağlanmış ama bu devede kulak kalmış tabi.

Tüm kayıplara rağmen Zeugma, dünyanın en önemli mozaik koleksiyonlarından birisi. Bu mozaiklerin zamanının zengin tüccarlarına ait olduğu düşünülüyor. Aynı İstanbul Boğazı&#;ndaki yalılar gibi Fırat boyunca varlıklı kişilerin evleri varmış. Evlerde yerler mozaiklerle, duvarlar da fresklerle süslenirmiş. Evin girişinde başka, salonda başka, yatak odasında başka konular işlenirmiş.

Ve karşınızda Zeugma&#;nın incisi Çingene Kızı. Aslında bunun kim olduğuna dair bir bilgi yok, ama arkeologlar kazı sırasında şapkası ve küpesinden esinlenerek buna kendi aralarında çingene kızı demeye başlayınca ismi öyle kalmış. Bununun Zeugma&#;nın simgesi olmasının birkaç sebebi var; 1. Yıllar sonra Leonardo Da Vinci de Mona Lisa&#;yı çizerken aynı bakış tekniğini kullanmış. Odada nereye giderseniz gidin çingene kızı sizi izliyor. 2. Hırsızların soyduğu bir evden çıkması ve sular altında kalmasına ramak kala kurtarılması sebebiyle sembolik bir anlam da taşıyor.  Bu ziyareti Gaziantep lezzetleri ile taçlandırmak isterseniz, yürüyerek hemen 5 dakika mesafede Halil Usta var. Küşleme yiyin, pişman olmazsınız!

Kurtuluş Savaşı Müzesi&#;ne Gidin

Yarısı klasik müze yarısı mağara olan Kurtuluş Müzesi de Gaziantep’te Zeugma’dan sonra mutlaka görün diyeceğimiz müzelerden. Kurtuluş Savaşı’nda Gaziantep’in göstermiş olduğu direnişin anlatıldığı müzenin bir kısmı klasik müze tarzında ama bir kısmı da bildiğiniz mağara. Evet yanlış duymadınız! Müzenin, Gaziantep’teki yeraltı yaşamına ışık tutan harika bir mağara bölümü var. Eskiden burada yaşayan insanlar evlerinin altında tüneller açarak ve odacıklar oyarak kendilerine bir yaşam alanı yaratmış. Bu alanlar ekisi kadar olmasa da halen aktif bir biçimde kullanılıyormuş. Bu tüneller ve mağara odacıklar gerek Kurtuluş Savaşı sırasında halka kaçış ve saklanma alanı, gerekse su taşıma ve dağıtımı konusunda destek olmuş. Hem Gaziantep’in yeraltı dünyasını hem de yakın tarihini aynı anda keşfetme fırsatının kaçırmayın deriz.

 

Bakırcılar Çarşısı&#;nı Gezin

Gaziantep zanaatkarların şehri çünkü ülkenin birçok yerinde unutulmaya yüz tutmuş zanaatler burada yaşatılıyor. Özellikle şehrin tarihi kısmında bulunan, ardaşık atölye ve dükkanlarda ustaların harıl harıl çalıştığı Bakırcılar Çarşısı’nı görmek şart. Burada çok sayıda kadınlı erkekli bakır ustası var. Gaziantep&#;te ünlü olan diğer zanaat kolları ise sedef işçiliği, kutnuculuk ve yemenicilik. Alışveriş yapın veya yapmayın mutlaka bu çarşıdan geçip bakır tıkırtılarının sesine kulak verin. Gaziantep’ten Ne Alınır yazımızda detayları bulabilirsiniz.
 

Bey Mahallesi&#;nin Otantik Sokaklarını Gezin

Burası Mustafa Kemal Atatürk&#;ün nüfusa kayıtlı olduğu Bey Mahallesi. Bey Mahallesi’ni eski Gaziantep olarak düşünebilirsiniz. Bölgede Ermeniler ve Türkler yıllarca yan yana yaşadığından müthiş Ermeni mimarisinde taş yapılar var. Bunlardan restorasyon geçiren yapıların kimisi otel, kimisi anıt ev veya müze, kimisi ise restoran / café tarzında işletmelere dönüştürülmüş. Özellikle oyuncakların son yıldaki evrimini görebileceğiniz Oyuncak Müzesi çok hoş. Tam karşısındada da ufak bir Atatürk Anı Müzesi bulunuyor. Yakındaki diğer görülesi müzeler Osmanlı’daki hamam kültürü ve ritüelleri hakkında bilgi sahibi olabileceğiniz Hamam Müzesi ve Gaziantep mutfağı hakkında derinlemesine bilgi edinebileceğiniz Emine Göğüş Gaziantep Mutfak Müzesi. Hepsi hakkında detaylı bilgiyi Gaziantep’te Gezilecek Yerler rehber yazımızda bulabilirsiniz.

 

RUMKALE, GAZİANTEP

Fırat nehri üzerindeki ince uzun yarımadanın üzerine yamacın önce bir kısmı duvar şeklinde traşlanarak, üst kısmı da taş ile örülerek yapılmış kocaman bir kale burası. Aslında buranın stratejik önemini bilip, buraya faaliyet gösterenler ilk Asurlular olmuş ama gördüğümüz kaleyi büyük ölçüde Romanlılar yapmışlar. Ne yazık ki kaleye çıkılamıyor çünkü kale de çevredeki köyler de Birecik Barajı’nın suları altında altında kalmış. Ama dilerseniz hem Rumkale&#;den, hem de Halfeti&#;den kalkan teknelerle önlerinden geçebilirsiniz. Rumkale, Rumkale&#;den sadece 15 dakikalık bir tekne yolcuğu ile varılan Savaşan Köyü ve Halfeti&#;yi kapsayan tur 2 saat civarında sürüyor. Rumkale’den kalkan tur ise Savaşan Köyü’nden geçiyor ve en fazla 30 dakika sürüyor.

Rumkale, Gaziatep’in merkeze 1 saat 15 dakika mesafedeki Nizip ilçesine bağlı yani o kadar da yakın değil ama kesinlikle görmeye değer. Buraya gelmek için özel aracınızın olması en olmadı bir taksiyle veya transfer sağlayıcıyla anlaşmanız şart. Tura sabah erken başlanacağı için önden teknecilerle anlaşın deriz. Teknecilerle ve transfer sağlayıcılarla irtibata geçmek için otelinizden yardım isteyebilirsiniz. Konum için tıklayın.

Gaziantep&#;te başka ne yapılır, nerede kalınır, gün nasıl programlanır, detaylı bilgi için: GAZİANTEP GEZİLECEK YERLER

HALFETİ, ŞANLIURFA

Gaziantep&#;ten sonra önce Halfeti&#;ye, sonra da Şanlıurfa&#;ya geçtik. Halfeti de Gaziantep’e bağlı Rumkale gibi Şanlıurfa tarafında Birecik Barajı suları altında kalan bölgelerden.

Halfeti’nin en ünlü yeri, Savaşan Köyü. Burası suyun üzerinde kalan minaresi ile fotoğrafçıların en uğrak yerlerinden. Genellikle internette Halfeti diye aradığınızda hep Savaşan Köyü fotoğrafları çıkması bundan. Keza Halfeti’nin diğer yerleri turizmi geliştirme adı altında silüet düşmanı, otantik dokuya aykırı yapılarla dolmuş. Köydeki evlerin çoğu &#;lerin başlarında yapılmış tarihi taş evler. Savaşan Köyü’nün bir bölümü yılında Birecik Barajı&#;nın açılması sebebiyle sular altında kalmış. Suyun altında en az bi bu kadar daha ev ve bağ bahçe varmış. Eskiden Savaşan Köyü yine Fırat Nehri kenarındaymış ama bu kadar yakınında değilmiş tabi. Buradakilerin dediklerine göre nehir yatağı 3 katı genişlemiş. Şimdi ise köyü bi yarım saat yürüme mesafesinde bir yere taşımışlar. Evler boş ama sahilde kalan evi çay bahçesi olarak işleten köyüler var. Teknelerle iskeleye yanaşıp hem burada mola veriyor, hem de köyü geziyorsunuz. Halfeti&#;den kalkan tekne turları buraya da uğruyor, ama Rumkale&#;den kalkan teknelerler gelmek daha ekonomik ve hızlı.

 

ŞANLIURFA MERKEZ

Çiğ Köfte, Urfa Kebabı, Şıllık Tatlısı ve Ciğer Kebabı Yemeden Dönmeyin

Urfa&#;dan tüm ülkeye dalga dalga yayılan bol acılı sevda çiğ köfteyi, kömür ateşinde şişlerde pişip lavaşla yenen lokum gibi ciğer kebabını ve ismi edepsiz olsa da kendisi bir nevi şerbetli ve cevizli krep olan şıllık tatlısını yemeden dönmek olmaz. Şanlıurfa&#;da Ne Yenir Nerede Yenir? yazımızda detayları bulabilirsiniz.
Urfa&#;da parmaklarınızı yemek için tıklayın  URFA&#;DA NE YENİR, NEREDE YENİR

Balıklıgöl&#;ü Tavaf Edin

Şanlıurfa &#;Peygamlerler Şehri&#; olarak biliniyor. Diyarbakır da aynı şekilde anıldığından bu çok polemikli bir konu. Şanlıurfa’nın en büyük alamet-i farikası hatta sembolü Balıklıgöl&#;ün burada olmasının yanı sıra, Hz Eyyüp’ün hastalığı süresince kaldığı çile mağarası ile hastalığı esnasında tedavi olduğu belirtilen su kuyusu ve Eyyüp peygamberin sırtını dayadığı sabır taşı da burada.

Balıklıgöl, konu olduğu türlü dini olaylar nedeniyle oldukça mistik bir yer. Hikayesini ilkokulda din dersi almış büyük küçük herkesin bildiği üzere, Kral Nemrut dev bir ateş yaktırır funduszeue.infom&#;i içine atar. Allah tarafından ateşe &#;Ey ateş, İbrahim&#;e karşı serin ve selamet ol&#; emri verilmesi üzerine ateş suya, odunlar da balığa dönüşür. Geldiğinizde balıkları besleyebiliyorsunuz. Balıklıgöl’ün hemen bitişiğinde Aynzeliha Gölü var. Nemrut&#;un kızı Zeliha da Hz. İbrahim&#;e inandığından kendisini onun peşinden ateşe atar, orada da bu göl oluşur. Bugün buraya geldiğinizde mutlaka gölü bir kez baştan aşağı yürüyüp, göldeki balıklara yem atıp yemleri nasıl kapıştıklarını izleyin. Şanlıurfa Gezilecek Yerlerin hepsi için tıklayın.

 

Bir Sıra Gecesine Katılın

Urfalı Evde Yoklar’ın &#;Turistik ama yine de çok güzel&#; demesi üzerine kalkıp sıra gecesine gittik. İyi ki de gitmişiz! Ancak en bilinen yerler bize biraz fabrikasyon geldi. Rezervasyon yapmadan önce gidip yeri önden görmekte fayda var. Sıra gecesinde ciğ köfteye de doyuyorsunuz. Bir taşla iki kuş.

 

GÖBEKLİTEPE

Dimes GO Kayısı Rotası’nın son durağı, ne zamandır görmek için yanıp tutuştuğumuz, son yıllarda tüm arkeoloji dünyasının gözünün üzerinde olduğu, insanlığın göçebelikten yerleşik hayata geçişine ışık tutuan kritik bilgilere sahip, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi&#;ndeki Göbeklitepe, maalesef arkeolojik çalışmalar nedeniyle ziyarete kapalıydı. Biz de ancak Şanlıurfa Müzesi&#;nindeki modelini gezebildik ama yine de müze müthişti, mutlaka uğramalısınız.

Böylece şeftali rotasının sonuna geldik…

funduszeue.infoe Su Sporları Festivali Dragon Bot ,Yüzme Yarışı Ve Su Topu Müsabakaları

BAŞVURU

BAŞVURU

5. Rumkale Su Sporları Festivali Dragon Bot, Yüzme Yarışı ve Su Topu Müsabakaları

Program

5. Rumkale Su Sporları Festivali Dragon Bot, Yüzme Yarışı ve Su Topu Müsabakaları

DETAY

Kayıt

5. Rumkale Su Sporları Festivali Dragon Bot, Yüzme Yarışı ve Su Topu Müsabakaları Kayıt Yaptırabilirsiniz.

DETAY

Konaklama

Konaklama Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarafından Karşılanacaktır.

DETAY

PROGRAM LİSTESİ

5. Rumkale Su Sporları Festivali Dragon Bot, Yüzme Yarışı ve Su Topu Müsabakaları

24/09/ Cumartesi

SaatDetay
1 Havaalanı transferleri
2Otel Giriş
3 Kokteyl- kura çekimi

25/09/ Pazar

SaatDetay
1 Otelden etkinlik alanına hareket
2Etkinlik Alanı
3Protokol Konuşmaları
4Start
5 Öğle Yemeği
6 Ödül Töreni
7 Otele Dönüş
8 Havaalanı transferleri

Not: Konaklama ve şehir içi transfer ihtiyaçları GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ tarafından karşılanacaktır. Konaklama ve transfer bilgileriniz kesin kayıt onayınızdan Eylül Tarihleri arasında tarafınızla iletişime geçilecektir.


PARKUR

Konaklama

5. Rumkale Su Sporları Festivali Dragon Bot, Yüzme Yarışı ve Su Topu Müsabakaları

Konaklama Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarafından Karşılanacaktır. Konaklama Giriş Tarihi 24 Eylül, Çıkış Tarihi 25 Eylül'dür.

BAŞKANIN MESAJI

5. Rumkale Su Sporları Festivali Dragon Bot, Yüzme Yarışı ve Su Topu Müsabakaları

  • İbn-i Haldun’un söylediği güzel bir söz var: 'Coğrafya kaderdir'. Yüce Rabbim’in bize bahşettiği bu güzelim coğrafyada muhteşem bir kültürel mirasa sahibiz. Fırat Nehri’nden Amanos Dağları’na kadar uzanan bu coğrafyada bütün zamanların en güçlü medeniyetleri, en zengin dönemlerini bu topraklarda yaşamıştır.

  • İpekyolu aksinde bütün kültürler bir araya gelmişler, bu ticaret yolunu bir kalkınma ve barış yoluna, zenginlik yoluna dönüştürmüşlerdir. Dünyanın en önemli mozaik müzesi olan Zeugma Mozaik Müze’mizle, Merzimen Çayı'nın Fırat Nehri'ne döküldüğü yerde dik kayalar üzerinde yer alan Rumkale’mizle; "Çingene Kızı"nın evine, bu birbirinden değerli mozaiklerin çıkarıldığı bu yerleri görmeye hepinizi bekliyoruz.

  • Gerçekten Rumkale’de muhteşem bir hazineye sahibiz. Suyun altında Hitit var Roma var, Selçuklu var, Osmanlı var. Bütün medeniyetler en güçlü dönemlerini burada yaşamış. Bu coğrafya insanlık tarihi kadar eski, büyük bir coğrafya. Ve bu coğrafyada birçok medeniyet Fırat’ın bereketi ve İpekyol’unun da sağladığı coğrafi avantajla en zengin dönemini yaşamıştır. İşte bunun en önemli göstergesi de bugün bize kalan muhteşem Zeugma’mızdır.

  • O yüzden de biz çok zenginiz. Muhteşem bir mirasın temsilcileriyiz, bu tarihsel birikimin bugünkü çocuklarıyız. Geçmişten gelen bu medeniyet birikiminin torunlarıyız. Bu birikimi şimdi yarınlara taşımak için Rumkalemizi su sporlarıyla buluşturuyoruz. Bölge su sporları için o kadar elverişli ki, bunu değerlendirmek için kollarımız sıvadık. Geçen yıl Rumkale Su Sporları Festivali düzenledik. Milli Dalgıç Şahika Ercümen 40 metre derinliğe daldı. Bu yılda düzenleyeceğimiz su sporları festivalimizle yine ses getireceğiz. İnşallah süreç içerisinde uluslararası su sporlarına da ev sahipliği yaparız. Bu bölgenin turizme kazandırılması için elimizden geleni yapıyoruz.

  • Yürütmüş olduğumuz bu çalışma bizim çocuklarımızı, torunlarımızı etkileyecektir. Buradan aldığımız enerji ve güçle Rumkale’yi geleceğe taşıyacağız. Ve çocuklarımıza daha iyi bir Gaziantep, daha güzel bir Türkiye bırakacağız.

    Fatma Şahin

    Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı

GAZİANTEP

5. Rumkale Su Sporları Festivali Dragon Bot, Yüzme Yarışı ve Su Topu Müsabakaları

Ünlü Seyyah Evliya Çelebi der ki: "Bu kenti anlatmaya ne dil, ne de kalem yeter…"

Daha Fazla Bilgi

RUMKALE

5. Rumkale Su Sporları Festivali Dragon Bot, Yüzme Yarışı ve Su Topu Müsabakaları

Rumkale, Fırat Nehri ile Merzimen Çayı’nın birleştiği, yüksek kayalarla örtülü bir tepe üzerinde konumlanmıştır. Antik dönemden günümüze kadar Şitamrat, Kal-a Rhomayta, Hromklay, Ranculat, Kal-at el Rum, Kal-at el Müslimin ve Kale-i Zerrin (Altın Kale) gibi bir çok isimle adlandırılan Rumkale’deki mimari kalıntılar Geç Roma ve Ortaçağ karakteri taşımaktadır. Kalede bugün görülebilen yapılar arasında Aziz Nerses Kilisesi, Barşavma Manastırı, çok sayıda yapı kalıntısı, su sarnıçları, kuyu ve hendek yer almaktadır. Roma döneminde Hz. İsa’nın havarilerinden Yohannes’in Rumkale’ye gelip yerleşmesi ve burada Hıristiyanlık dinini yayması nedeniyle, bu yerleşim yeri Hıristiyanlık tarihinde önemli bir rol oynamaktadır. Yohannes’in, İncil’in kopyasını Rumkale’de bir mağarada sakladığı daha sonra kopyaların buradan alınıp Beyrut’a götürüldüğü anlatılmaktadır.

Ulaşım ve Daha Fazla Bilgi

İLETİŞİM

5. Rumkale Su Sporları Festivali Dragon Bot, Yüzme Yarışı ve Su Topu Müsabakaları

Adres :
: Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı 15 Temmuz Mahallesi Nolu Sokak No: 12 Şehitkamil / Gaziantep
E-mail :
[email protected]
Yüzme branşı iletişim numaraları :
Mehmet Şirin Yavuz 0 () 54 63
Halil İbrahim Aydın 0 () 71 02
Dragon bot ve Kano iletişim numarası:
İshak Akdağ 0 () 14 24

Duyuru

Kontenjanlarımız dolduğu için başvurular sonlanmıştır. İlginiz için teşekkür ederiz

Not: Konaklama ve şehir içi transfer ihtiyaçları GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ tarafından karşılanacaktır. Konaklama ve transfer bilgileriniz kesin kayıt onayınızdan sonra Eylül tarihleri arasında tarafınızla iletişime geçilecektir.

Program


Yüzme Başvuru Formu

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur.

Gaziantep Otogarı

Gaziantep Otogarı, Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yer alan binlerce yıllık tarihi yapıları ile geçmişe ışık tutan ve yurt içi hem de yurt dışından çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayan Gaziantep şehrine geriş yapabileceğiniz ulaşım merkezidir. Bulunduğu bölgenin en gelişmiş ve kültürel birikimi en fazla olan şehri olduğundan dolayı Gaziantep, “Doğunun Paris’i ” olarak da anılmaktadır. Türkiye’nin herhangi bir noktasından Gaziantep otobüs bileti satın alarak Gaziantep Otogarına geldiğinizde, “Bakırcılar Çarşısı, Zeugma Mozaik Müzesi, Emina Göğüş Mutfak Müzesi, Ömer Ersoy Kültür Merkezi, Zeytinhan, Rumkale, Gaziantep Pazar Hamamı, Karpuaztan Mesire Yeri, Tarihi Millet Hanı” gibi şehrin gezilmesi gereken noktalarını görebilirsiniz.

Güney, Doğu ve Akdeniz Bölgeleri arasında bir geçiş noktası konumunda bulunan Gaziantep şehri, otogarı ile bölgede karayolu ulaşımı açısından bir kavşak görevini üstelenmektedir. Yolcu sayısı hayli fazla olan Gaziantep önceleri eski bir otogar ile hizmet sağlıyordu ancak yıllar içerisinde giderek artan yolcu trafiğini karşılamak adına yeni Gaziantep Otogarı hizmete sunulmuştur. Yaklaşık olarak 85 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa edilen yeni Gaziantep Otogarı bu geniş alanı ile yolcularına tesiste kaliteli vakit geçirmek için olanaklar sunmuştur. Yeni Gaziantep Otogarı içerisinde kuaförler, restoranlar, kafeler, hediyelik eşya dükkanları insanlara hizmet vermektedir. 30 Adet gişe ve 68 adet peronu ile çok sayıda firmanın yer aldığı otogar uzun yıllar boyunca insanlara sorunsuz şekilde hizmet sağlamak amacı ile tasarlanmıştır.

Gaziantep Otogarı Üzerinden Hangi Otobüs Firmaları Hareket Ediyor?

Gaziantep Otogarı üzerinden sefer düzenleyen firmalar arasında, “Seç Turizm, Ben Turizm, Süha Turizm, Öz Diyarbakır, Çayırağası Turizm, Has Bingöl, Metro Turizm, Vangölü Turizm, Şanlıurfa Astor, Cesur Bingöl Seyahat, Has Diyarbakır, Star Diyarbakır, Özlem Cizre Nuh, Isparta Petrol, Yeni Diyarbakır Seyahat, Best Van Turizm, Star Batman, Özlem Diyarbakır, Nevşehirliler Seyahat, Turay Seyahat” gibi otobüs firmaları yer almaktadır. Gaziantep Otogarı üzerinden sefer düzenleyen firmaların otobüs bileti fiyatları, “30 - TL” arasında değişiklik göstermektedir.

Gaziantep Otogarına Nasıl Ulaşım Sağlayabilirim?

Gaziantep Otogarı, şehrin merkezine uzak bir konumda değildir ve şehir yöentimi yolcu sayısının çokluğu nedeni ile buraya ulaşımı olabildiğince kolay hale getirmeye özen göstermiştir. Terminale hareket eden çok sayıda otobüs ve minübüs seferi bulunmak ile birlikte firmaların servis imkanlarında da faydalanabilirsiniz.

Karacaahmet Mahallesi, Şehitkamil/Gaziantep

() 58 15

Siverek Gaziantep Arası

En Ucuz Sefer

,00 TL

Siverek - Gaziantep Arası Kaç Km

0 km

Siverek - Gaziantep Arası Kaç Saat

1sa 31dk

Günlük Sefer Sayısı

22

En Çok Sefer Yapan Firma

Özlem Diyarbakır

Sefer Yapan Firma Sayısı

7


Siverek Gaziantep Online Otobüs Bileti
Siverek Gaziantep otobüs bileti, yerel ve ulusal birçok otobüs firması seçeneği ve en uygun fiyatlar ile funduszeue.info'da! Birkaç kolay adımla biletinizi dakikalar içerisinde satın alabilir, hemen yolculuğa başlayabilirsiniz.

Online Otobüs Biletimi Nasıl Alabilirim?
Türkiye'nin her yerine en uygun otobüs biletlerini birkaç adımda kredi kartı veya banka kartınızla satın alabilirsiniz. Üstelik 12 aya kadar taksit ile ödeme seçeneğiniz de bulunuyor.

Arama motorumuz üzerinden Siverek Gaziantep güzergahı için arama yapın, Siverek - Gaziantep arası sefer düzenleyen otobüs firmaları, tüm sefer saatleri ve fiyatları listelenecektir. Ardından sizin için en uygun saat ve fiyatlı otobüs biletini kolayca satın alın! Biletiniz online olarak oluşturulacak, tarafınıza sms ve email yolu ile bilet bilgileriniz gönderilecektir.

Siverek ve Gaziantep Şehirlerinde Ulaşım
Siverek ve Gaziantep şehirlerindeki otogarları, otobüs firmalarının şubelerini ve şube telefonlarını funduszeue.info’da bulabilirsiniz. Şehir içi ulaşım bilgileri için ilgili şehrin otogar sayfasını inceleyebilirsiniz. Siverek Gaziantep seyahatinize başlamadan önce, Siverek ve Gaziantep hakkında detaylı bilgilere göz gezdirmeyi unutmayın.

Neden funduszeue.info?
funduszeue.info, yılından bu yana kolay online bilet alma, güvenli ödeme sistemi ve bünyesinde yer alan ’den fazla otobüs firması ile birlikte her zaman ve her yerde yolcularının yanında!

İyi Yolculuklar Dileriz

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası