yumurtali çiğ köfte / Şanlıurfa /Urfa Yumurtalı Köfte - Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası

Yumurtali Çiğ Köfte

yumurtali çiğ köfte

En az etli çiğ köfte kadar lezzetli bir ana yemek. Tarifi tereyağı ile veriyorsak da şayet bulursanız siz sadeyağla yapın, tadına inanamayacaksınız.

Malzemeler:

 

5 adet Kılıçlar Yumurta 
3 yemek kaşığı tereyağı 
1 su bardağı ince bulgur 
1 adet kuru soğan 
Yarım demet maydanoz 
Yarım demet yeşil soğan 
1 adet domates 
1 yemek kaşığı 
Biber salçası 
2 yemek kaşığı isot ya da kırmızı pulbiber


Hazırlanışı:

 

Domatesin kabuğunu soyun ve küp küp doğrayın. Soğanı incecik kıyın. Yeşillikleri de ince ince kıyın. Bir tepsiye ince bulguru koyun ve üzerine küp doğradığınız domatesi, salçaları ve isotu ilave edip yoğurmaya başlayın. Bir kaseye su doldurup yanınızda bulundurun ve yoğururken elinizi arada bir ıslatın. 15 dakika yoğurduktan sonra yeşillikleri ilave edin. Birkaç dakika daha yoğurup beklemeye alın. Bir tavanın içinde tereyağı eritin ve içine Kılıçlar Yumurtalar'ı kırın. Yumurtaları çok karıştırmadan sarısı ve beyazı ayrı kalacak şekilde kavurun. Hazır olan yumurtaları yağı ile beraber çiğ köftenin üzerine ekleyin. Bir kaşık yardımı ile karıştırıp servis tabağına alın ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun

Urfa Usulü Yumurtalı Çiğköfte Tarifi, Urfa Usulü Yumurtalı Çiğköfte Nasıl Yapılır? Evde Urfa Usulü Yumurtalı Çiğköfte Yapılışı

mask

Urfa usulü yumurtalı çiğköfte tarifi, geleneksel çiğköfteye farklı ve lezzetli bir alternatif sunar. Yumurtayla zenginleştirilen bu çiğköfte, hem doyurucu hem de besleyici özelliklere sahiptir. Urfa usulü yumurtalı çiğköfte, soğan, biber salçası, isot biber ve baharatlarla harmanlanarak benzersiz bir lezzet deneyimi sunar. Bu yöresel tarif, özellikle kırmızı ete alternatif olarak aradığınız farklılık için mükemmel bir seçimdir.

2/4
Urfa Usulü Yumurtalı Çiğköfte Malzemeleri Nelerdir?mask

Urfa Usulü Yumurtalı Çiğköfte Malzemeleri Nelerdir?

Tadına doyamayacağınız Urfa usulü yumurtalı çiğköfte malzemeleri şunlardır:

  • 4 tepeleme yemek kaşığı isot
  • 1/2 kg köftelik bulgur (esmer )
  • 1 yemek kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı karabiber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet kuru soğan
  •  dal taze soğan
  • Tuz
  • 2 adet limonun suyu
  • Su (elimizi ıslatıp yoğurmak için)
  • 1/2 demet maydanoz
  • 4 -5 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
3/4
Urfa Usulü Yumurtalı Çiğköfte Nasıl Yapılır?mask

Urfa Usulü Yumurtalı Çiğköfte Nasıl Yapılır?

Urfa usulü yumurtalı çiğköfte yapılışı için öncelikle leğene bulguru alıyoruz. Ardından rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, baharatlar ve salça eklenerek yoğurma işlemine başlıyoruz. Tırtıklı leğen sayesinde yoğururken dibine sürtme hareketiyle 10 dakika boyunca su eklemeden yoğuruyoruz. Daha sonra limon suyunu yavaşça ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz. Yoğururken ara sıra elimizi ıslatmak için yanında bir kase su bulunduruyoruz. Karışım macunumsu bir kıvama geldiğinde, bir miktar alarak tadını kontrol ediyoruz. Bulgur yumuşamışsa, ince doğranmış maydanoz ve yeşil soğanı ekleyip iyice karıştırıyoruz. 4 adet yumurtayı ayrı bir kasede çırpıyoruz. Bir tavada yağı kızdırıyoruz. Yağ kızdığında yumurta ve tuzu ekleyip sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Yumurtalar sıcaklığını kaybettikten sonra, çiğ köfte karışımının ortasını açarak yumurtayı üzerine döküyoruz. Yumurtayı çiğ köfteyle iyice harmanladıktan sonra bol yeşillik ve limon eşliğinde servis yapıyoruz.

4/4
Urfa Usulü Yumurtalı Çiğköfte Yapılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?mask

Urfa Usulü Yumurtalı Çiğköfte Yapılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Urfa usulü yumurtalı çiğköfte yapılışının püf noktalarından biri salçanızın tuzlu olduğunu düşünerek, bulgura ekstra tuz koymamanızdır. Bununla birlikte suyu doğrudan bulgurun üzerine dökmeyin. Bunun yerine, öncelikle kaynar suyu başka bir kaba dökün ve ardından yavaş yavaş bulgurun üzerine ekleyin.

21 Nis - -YaşamYazdır

funduszeue.info son bir ayda kez ziyaret edildi.





Yumurtalı Çiğ Köfte Tarifi

Çiğ Köfte yıllık, pişirilmeden hazırlanan bir yemek; içinde bulgur, isot ve/veya kırmızıbiber, salça, soğan, maydanoz, baharat ve orijinalinde kıyılmış yağsız et var. Malzemelerin etle birlikte yoğrularak ateşsiz piştiği meşakkatli bir hazırlık süresi gerektirir. Bu yüzden Çiğ Köfteyi yoğurmak bir ustalık ve sabır işi; neden sonra usta tüm malzemelerin hemhal olduğuna inandığında eliyle sıkarak ince uzun köfteler yapar. Her ustanın kendine has bir yöntemi olduğu gibi şehirlerin de Çiğ Köfte usulleri var; çoğu Çiğ Köfteyi sahiplenir ve fakat hepsi yaratıcıdır.


Çiğ Köfte Şanlıurfa’nın mı, yoksa Adıyaman’ın mı yemeği, yıllardır tartışılır örneğin. Kral Nemrut efsanesine dayanarak Adıyaman olduğunu iddia edenler var, isotsuz Çiğ Köfte olmayacağına ve isotun merkezinin de Çiğ Köfte gibi Şanlıurfa olduğunu savunanlar var. Ancak şu bir gerçek ki, Çiğ Köfte tam bir Güneydoğu yemeği; Adıyaman, Şanlıurfa, Adana, Gaziantep, Diyarbakır, Malatya, Elazığ, Mardin’de Çiğ Köfte şehirlerin kendi usullerince yapılır. Bunlardan biri olan “Yımırtalı küfte” Şanlıurfa’nın meşhur tarifidir. Şanlıurfalı ustalardan ilham alan Yumurtalı Çiğ Köfte tarifimizi denemeye ne dersiniz?


Yumurtalı Çiğ Köfte Kaç Kaloridir?


Bir porsiyon Yumurtalı Çiğ Köfte yaklaşık kaloridir.


Etsiz Çiğ Köfte Tarifi


Etsiz Çiğ Köfte severleri buraya alalım çünkü bu konuda iddialıyız. Dışarıda severek yediğimiz lezzetlerin başında geliyor çiğ köfte! Özellikle vejetaryenler tarafından çok sevilen bu etsiz çiğ köfteyi, bir de bizim tarifimizle deneyin!


Naneli Salatalıklı Ayran


Yemeklerin güzel eşlikçisi ayranın en ferah hali naneli salatalıklı ayran tarifi burada! Pratik ve lezzetli içeceğinizi hemen hazırlayın!


Sushi (Suşi) Çiğ Köfte Tarifi


Her şey gibi zamanla Çiğ Köfte de zenginleşmiş; içine pek çok malzeme eklenmiş, yanında marul yaprağı, bazı yörelerde lavaş ekmeği ile yenmiş. Değişim her alanda kaçınılmaz, yaratıcılık da öyle. O zaman biz de yaratıcı bir tarifin peşine düşelim, Suşi Çiğ Köfte yapalım!


Yalancı Etsiz Çiğ Köfte Tarifi


Yalancı Etsiz Çiğ Köfte, çiğ et nedeniyle ortaya çıkabilecek çeşitli hastalık ihtimalleri sonucu icat edilmiş. Bulgurun şişme özelliğinden yararlanarak yapılan Yalancı Etsiz Çiğ Köftede et dışındaki tüm malzemeler var. Bir nevi orijinal Çiğ Köfte taklidi ama görüntü ile lezzet o kadar benzer ki… Çok başarılı bir seçenek. Yalancı Çiğ Köfte de denen etsiz Çiğ Köftenin yapımı kadar saklaması da kolay, hem de daha ekonomik.


Evde Kolay Çiğ Köfte Yapımı: Tüm Püf Noktalarıyla Çiğ Köfte Nasıl Yapılır?


Çiğ köfte, çiğ etin daha kolay sindirilmesi için iyice dövülmesiyle hazırlanan bir yemektir. yıldır pişirilmeden hazırlanan bu yemeğin içinde bulgur, isot ve/veya kırmızıbiber, salça, soğan, maydanoz, baharat ve kıyılmış yağsız et var. Malzemelerin etle birlikte yoğrularak ateşsiz piştiği meşakkatli bir hazırlık süresi gerektirir. Bu yüzden çiğ köfteyi yoğurmak bir ustalık ve sabır işidir. Her ustanın kendine has bir yöntemi olduğu gibi her şehrin de kendi usulünce çiğ köftesi vardır. Siz de kendi evinizin ustası olun diye evde çiğ köfte yapımına dair tüm püf noktalarını sizin için derledik.

Merhabalar Sevgili Dostlar,

Gerçek etli çiğ köfte yememin üzerinden neredeyse yıllar geçti. Aramızda kalsın, belki çok iyi ya da hakkı verilerek yapılmadığından (bilemiyorum) pek beğenmemiştim. Fakat yumurtalı çiğ köfteyi denediğimde gerçekten bayıldım. Aslında tarif yurt dışından gelen misafirlere yöresel bir şeyler tattırmak için hazırlandı, bende en başından itibaren hem fotoğrafladım hem de notlar aldım :)

Biraz yorucu bir uğraş ama sonuçta gerçekten nefis bir tarif ortaya çıkıyor. Yumurtalı çiğ köfteyi bizim için yoğuran arkadaşımız Urfalıydı. Yani Yumurtalı Çiğ Köfteyi Urfa usulü yaptı. Onlar orada ev yapımı isot kullanıyorlarmış ve yoğurmadan önce isotu ıslatıp ekliyorlarmış. Diğer usülleri ben bilmiyorum ama sizlerin farklı tarifleri varsa ve benimle paylaşırsanız denemeyi çok isterim :)

Tarifimi denediğinizde benimle instagram’dan paylaşmayı unutmayın :) Sizin uyguladığınız tariflerimi hikayemde sizin fotoğraflarınızda paylaşmayı çok isterim :) Instagram hesabım: @mutfaksirlari

Sevgiler…

Yumurtalı Çiğ Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo köftelik bulgur
  • 2 adet orta boy soğan
  • 3 yemek kaşığı salça (tepeleme)
  • 1 demet taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 su bardağı isot (isteğe göre artabilir)
  • 6 adet yumurta
  • yumurtaları pişirmek için yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yoğurmak için buz
  • Su yoğururken azar azar eklenecek (eller ıslatılarak)

Yumurtalı Çiğ Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bulguru yoğurma tepsisine alın, üstüne ince doğranmış kuru soğanı ve salçayı ilave edin.
  2. Tuz ve isotu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Limonu kabuklu olarak yıkayın ve 4 eşit parçaya bölerek tepsiye alın.
  3. parça buzu da yoğurma tepsisine ilave edin. Limon kabukları ve buz ile birlikte ara ara ellerinizi ıslatarak bulgurlar kıvama gelinceye kadar yoğurmaya devam edin.
  4. Buzlar eridikçe ekleyin ve bulgur macun kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
  5.  Tavaya yağı alıp kızdırın ve yumuraları pişirip soğumaya bırakın.
  6. Limon kabuklarını çıkarın, kıyılmış maydanoz ve taze soğanı ekleyerek yoğurun.
  7. Pişip soğuyan yumurtayı da ekleyin ve yoğurun.
  8. Tüm çiğ köfteyi toparlayın, ister küçük parçalara ayırıp sıkarak, isterseniz de yumruk büyüklüğünde parçalar halinde şekillendirin.
  9. Yeşillik ve limon ile servis yapın.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası