himenoplasti nedir / KIZLIK ZARI ONARIMI (HİMENOPLASTİ) : funduszeue.info Nuh GÜMÜŞTEKİN - Resmi Web Sitesi

Himenoplasti Nedir

himenoplasti nedir

Kızlık zarı dikimi (Himenoplasti) nedir?

Kızlık zarı dikimi ameliyatı olarak da bilinen kızlık zarı estetiği himenoplasti, vajinanın alt yarısında yer alan söz konusu cilt zarının yeniden yapılandırılmasını amaçlayan cerrahi bir müdahaledir. Kadının ilk cinsel penetrasyonu ile bu lifli ve elastik doku yırtılır. Ayrıca kaza sonucu düşme, ani hareketler ve hatta tampon kullanımı nedeniyle de yırtılabilir.

Kullanılan anestezi lokal olduğu için hastaneye yatış gerektirmez.

Kızlık zarı dikimi neden yapılır?

Genellikle bu tip bir operasyon talep eden hastalar kültürel ya da dini nedenlerle kızlık zarının orijinal halini geri alması istenir.

Nasıl Yapılır?

Cerrahi işlem oldukça basittir ve kızlık zarı dikimi ince dikişlerle rekonstrüksiyonundan oluşur. Orijinal kızlık zarı kalıntıları hala duruyorsa, yeni bir kızlık zarı oluşturmak için vajinal restorasyon yapılır. Ameliyat süresi yaklaşık bir saattir.

Himenoplasti için hazırlık

Ameliyattan önceki yedi gün boyunca, kızlık zarı dikimi öncesi üç gün boyunca trombosit antiagreganlarının yanı sıra antienflamatuarları almaktan kaçınmalıdır.

Müdahale sonrası bakım

Dikişler emilebilir, bu nedenle kendi kendine düşerler. İlk 48 saat boyunca hasta bir miktar rahatsızlık hissedebilir. Bu 48 saat içinde nispi bir dinlenmenin sağlanması ve uzmanın belirttiği farmakolojik tedavinin dikkate alınması önemlidir.

Hasta cerrahi müdahaleden yaklaşık bir ay sonra cinsel ilişkiye girebilecektir.

Kızlık zarı dikiminde  kültürün etkisi

Kültürü kadının bekaretine  büyük önem veren  ve kadının bakire olup olmadığının belirlenmesi için  sözde  Bekaret Testi'nin uygulandığı kadınlar için  çok talep edilen bir cerrahi uygulamadır . Test, kızlık zarının ancak cinsel ilişki sonucu yırtılabileceği varsayımıyla muayene edilmesinden oluşur.

Kızlık zarının dikimi, yeniden yapılandırılması  veya kızlık zarı estetiği, sosyal veya aile baskısı nedeniyle evlilikte bakire olması gereken kadınlar için bir seçenek olabilir.

Kadının ilk ilişkide kızlık zarının olmaması veya kanamanın olmaması, daha önce ilişkiye girmesiyle ilgili olmanın dışında, farklı nedenlerden dolayı olabileceğini de bilmek gerekir.

Bu nedenler;

  • Her kadından 1'i kızlık zarı olmadan doğuyor.
  • Kadınların %44 kadarı ilk cinsel ilişki sırasında zarın esnek olması nedeniyle kan kaybı yaşamaz, bu da kanamanın test edildiği yada işaret sayıldığı bazı kültürlerde kanama olmayacağı anlamına gelir.
  • Kızlık  zarı, tampon kullanımı nedeniyle de yırtılabilir.
  • Binicilik, yüzme, bisiklete binme veya jimnastik gibi egzersizler neden olabilir.
  • Aşırı adet kanaması zarın yırtılmasına neden olabilir.

 

 


Kızlık Zarı (Himen) Nedir? - Kızlık Zarı Dikimi (Himenoplasti) Nasıl Yapılır?


Kızlık zarı veya hymen (himen), (eski yunan evlilik ve düğün tanrısı Hymenaeus 'tan) kadınlarda dış cinsel organın girişini kaplayan cm kadar içeride, mm inceliğinde zarımsı bir doku katlantısıdır. Oldukça çeşitli şekiller alabilen bu doku genellikle vajina girişinde ve hilal şeklindedir ve de ince kılcal damarlarla çevrilidir. Kızlık zarı, isminden dolayı zar gibi düşünülse de aslında gerçek anlamda bir zar değildir. Zannedildiği kadar ince değildir, kolaylıkla yırtılmaz.


Anatomik olarak bilinen bir fonksiyonu yoktur. Doğurgan dönem öncesinde vajinaya mikroorganizmaların girmesini engellediği düşünülmektedir.


Bu doku ilk cinsel ilişki sırasında esner, bütünlüğünü yitirir ve bunun sonucunda az miktarda kanama olur. Bu kanama miktarı nadiren fazla olabilir. Bazen de hiç kanama olmayabilir. İlk kez ilişkiye giren her kadından 20'sinde kanama olmayabilir. Kanama olmaması zarın esnek olması ve ilişkiye müsaade eden bir yapıda olmasından kaynaklanabilir.


Kızlık zarı, bisiklete binme, ata binme, yüksekten düşme, masturbasyon yapma, sürtünme yoluyla ilişkiye girme nedeniyle bütünlüğünü yitirebilir ve kanayabilir.


Kızlık zarının yapısı ve şekli embriyo döneminde belirlenir, her kadından 1'i kızlık zarı olmadan doğmaktadır.


Çiftlerin ilk ilişki öncesinde cinsellik konusunda bilgi sahibi olması bu konu hakkındaki korkularını ve önyargıları azaltacaktır. Vajinismusun en önemli nedenlerinden birisi kızlık zarı ile ilgili yırtılacak, kanayacak, acıyacak korkusudur.

Kızlık Zarı Şekilleri

Kızlık zarı pek çok anatomik varyasyona sahiptir.


Anüler Himen (Yuvarlak halka) Kızlık Zarı:

Kızlık zarı yuvarlak halka şeklinde olup ortasında yine halka şeklinde bir delik bulunur. Ortadaki delik çok büyükse, penisin geçişine rağmen bütünlüğünü koruyabilir, kanamayabilir. Bu durumda "himen duhule müsait" denir. Halk arasında ise "esnek zar" tabiri kullanılır.



Kresentrik Himen (Yarımay) Kızlık Zarı:

Zar yarımay şeklindedir. Üst kısımda zar daha incedir veya hiç yokken arka kısımda belirgindir.



Septalı Himen (Ara bölmeli) Kızlık Zarı:

Kızlık zarının orta kısmında boşluğu bölen, zara ait ara bir doku parçası vardır.



Kribriform Himen (Çok delikli, kalburumsu) Kızlık Zarı:

Himenin ortasında tek değil birden fazla delik vardır. Bu görüntüsü ile adeta bir "kevgire" benzer.



İmperfore Himen (Deliksiz) Kızlık Zarı:

Himenin ortasında delik yoktur ve vajina girişi tamamen kapalıdır. Bu zara sahip kızlar hiç adet kanaması görmezler. Normal şekilde gerçekleşen kanama vücut dışına atılamaz ve himen arkasında vajina içinde birikir. Oldukça ağrılı bir durumdur ve mutlaka cerrahi bir işlemle açılması gerekir.



Mikroperfore Himen (Küçük delikli) Kızlık Zarı:

Zarın ortasındaki delik çok küçüktür. Bazen cerrahi müdahale ile deliği genişletmek gerekebilir.



Multipar Himen (Doğum yapmışlarda bulunan) Kızlık Zarı:

Normal doğum yapmış kadınlarda kızlık zarı doğuma bağlı yırtılır ve geriye kalan kısımlar "karinkül (himen artığı)" olarak adlandırılır.



Ayrıca kızlık zarının çok kalın yahut esnek olmayan sekilde gelişmesi durumunda ilişkiye engel durum yaratacağından jinekolog tarafından bir müdahele gerekebilir.


Kızlık Zarı Muayenesi (Himen Muayenesi)

Eğer hasta kendi isteği ile bu muayene olmak ve kızlık zarı hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsa muayene yapılır. Hastaya sözel olarak durumu hakkında bilgi verilir, yazılı ve resmi belge verilmez. Resmi belge ancak adli vakalarda savcılık kararı ile devlet hastanelerinden alınabilir.


Kızlık zarı muayenesi sonucu hasta dışında bir kişi ile asla paylaşılmaz. Hasta 18 yaş altındaysa anne ya da babasına bilgi verilir.


Kızlık Zarı Dikimi (Himenoplasti) Neden Yapılır?

Kızlık zarı onarımı bir çok sebebe bağlı yapılabilir. Örneğin Amerika Birleşik Devletleri'nde bekaret kavramı önemli değildir ama çok sayıda kadın kızlık zarı dikimi için doktora başvurmaktadır. Sebebi ise pişmanlık, erkek arkadaşının sınırı aşması, partner tarafından zorlanma, yaptığından pişmanlık duyma olabilir. Bazen kızlar vücut bütünlüğünün bozulduğunu düşünerek kızlık zarı dikimi işlemini talep edebiliyorlar. Tıbbi gereksinimiler nedeni ile vajinal muayene olmak zorunda kalan kadınlara da istemeleri halinde kızlık zarı dikimi yapmaktayız. Bir insanın vücudu üzerinde değişiklik yapma hakkı kendisine aittir. Bir insan nasıl meme, burun, genital estetik yaptırıyorsa kızlık zarı dikimi de yaptırabilir.


Kızlık Zarı Nasıl Dikilir? Himenoplasti Nedir?

Kızlık zarı dikimi iki şekilde yapılmaktadır. Birinci yöntem ile kızlık zarına dikişler konur. Bu dikişler gün süre ile sağlamlığını korur. Kızlık zarı dikimi sonrasında gün içerisinde ilişki olursa bu dikişlerin yerinden kanama meydana gelir. Bu yöntem ile cinsel ilişkide kanama olma ihtimali çok yüksektir.


Kızlık zarı dikimi işleminden sonra 3 günden fazla geçerse dikişler eriyeceği için kanama olmaz. Bu nedenle geçici kızlık zarı dikimi ismi de verilmektedir. Geçici kızlık zarı dikimi lokal ya da genel anestezi ile yapılır. İşlem 15 dakika sürer. Hasta aynı gün normal yaşamına devam eder. Geçici kızlık zarı dikiminin başka bir doktor tarafından anlaşılması çok zordur.


İkinci yöntemde vajen girişi ile kızlık zarı arasında yeni bir kızlık zarı oluşturulur. Bu yöntem, Flep yöntemi ve kalıcı kızlık zarı dikimi olarak da bilinmektedir. Kalıcı kızlık zarı dikimi işlemlinden sonra oluşturulan bu doku yıllar geçse bile sağlamlığını korur. Yine de emin olmak için planlanan cinsel ilişkiden 1 hafta önce doktor kontrolü gereklidir. Kalıcı kızlık zarı dikimi yapıldığı başka bir kadın doğum uzmanı tarafından anlaşılabilir.


Kalıcı kızlık zarı dikimi işlemi çoğunlukla genel anestezi altında yapılır. İşlem dakika süre. Hasta aynı gün normal yaşamına devam edebilir. Şehir dışından gelecek olan hastalar aynı günün akşamı geri dönebilirler


Genel anestezi altında kalıcı kızlık zarı dikimi yaparken aynı zamanda vajina daraltma, labioplasti ve klitoris estetiği işlemleri de kombine olarak uygulanabilir.


Kızlık Zarı Dikimi Fiyatları - Himenoplasti Fiyatları

Sağlık Bakanlığı'nın kuralları gereği internet sitesinden siğil yakma fiyatı yayınlayamıyoruz.


Ancak merkezimizden kızlık zarı muayenesi fiyatı, geçici kızlık zarı dikimi fiyatı, kalıcı kızlık zarı dikimi fiyatı hakkında bilgi alabilirsiniz. Kızlık zarı muayenesi, geçici kızlık zarı dikimi ve kalıcı kızlık zarı dikimi fiyatlarımız gizli değildir. Dileyen hastalarımıza telefonda fiyat bilgisi vermekteyiz.


Silivri'de bulunan Dr. Eser Ağar Sağlık Merkezi'nde kızlık zarı muayenesi, geçici kızlık zarı dikimi, kalıcı kızlık zarı dikimi işlemleri yapılmaktadır. Kızlık zarı dikimi işlemleri için bizlere ulaşmak, kızlık zarı dikimi ücret bilgisini öğrenmek, detaylı bilgi ve randevu almak için 0 63 61 numaralı telefonumuzu arayabilirsiniz.



Kızlık zarı muayeneleri ve kızlık zarı dikimi ile ilgili hasta bilgileri kişisel verileri koruma kanunu kapsamındadır ve gizlidir. Hiçbir kimse ve kurum ile paylaşılmaz.





Benzer Aramalar




nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası