bölge eğitim ve araştırma hastanesi erzurum / Laboratuvar Sonuç Sorgulama Sistemi

Bölge Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Erzurum

bölge eğitim ve araştırma hastanesi erzurum



Sağlık Bakanlığı tarafından yapımına yılı Ağustos ayında başlanan ve bin metre karesi kapalı alan olmak üzere toplam bin metrekare alan üzerine kurulan Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Doğu\'nun en büyük sağlık merkezi ünvanına sahip olup, yapım aşamasında bin \'ü kalıcı toplam dört bin işçinin görev aldığı bina 2 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanmıştır.


   Bina kolonlarına yerleştirilmiş deprem izolatörü vasıtasıyla deprem bölgesi konumundaki Erzurum\'da, olası bir depremde, depremin yıkıcı etkisinin minimum seviyeye indirilmesi planlanmıştır. Bu bakımdan, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Türkiye\'de yapım sırasında kolon temeline izolatör konulan ilk hastane binası olmasının yanında, dünyada da deprem izolatörü büyüklüğü bakımından en büyük 3. hastane binası olma özelliğini taşımaktadır. Bu izolatörler sayesinde olası bir deprem anında sürdürülen cerrahi müdahalelerin kesintiye uğraması engellenmektedir.


   metre boyunda ve metre eninde tek parça bina olmasıyla da Türkiye\'de, tek parça olarak yapılan en büyük bina özelliğini taşıyan hastanenin göze çarpan bir başka özelliği ise; bu büyük inşaatın herhangi bir can kaybı yaşanmadan bitirilmiş olmasıdır.



   Hasta ve hasta yakınlarının her türlü konfor ve güvenini ön planda tutan hastanede; pastane, kafeterya, kantin, market, kuaför, banka şubeleri, ATM\'ler, gibi yine hasta ve hasta yakınlarına hizmet sunacak olan sosyal tesislerde bulunmaktadır. Ayrıca Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının müşterek çalışmaları sonucu oluşturulan \"Hastane Okulu Projesi\" kapsamında, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi görmekte olan çocuk hastalar için de yataklı çocuk servisinde hastane okulu hizmet vermektedir. 2 öğretmen tarafından yürütülen uygulama sayesinde hastalıkları nedeniyle eğitim ve öğretimlerine ara vermek zorunda kalan çocukların, derslerinden geri kalmamaları sağlanmaktadır.


   Tıbbi hizmet ve diğer hizmet alımlarının ihale usulüyle yapıldığı hastane de 14 adet genel, 1 adet acil, 5 adet günübirlik yanık cerrahi ameliyathanesi olmak üzere, toplam 21 adet ameliyathane yer almaktadır. Bu özelliğiyle de Sağlık Bakanlığı\'nın bölgede cerrahi müdahalelerde yaşanan birçok sıkıntıya çözüm amaçlı olarak sunduğu yatırımların en büyüğü olma vasfını taşımaktadır.


   Yanık Tedavi Merkezi ve Diyaliz Merkezi gibi iki önemli üniteyi içinde barındıran, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi\'nde 1 cerrahi yoğun bakım, 1 genel yoğun bakım, 1 pediatrik yoğun bakım, 1 koroner yoğun bakım olmak üzere toplam 5 yoğun bakım odası ve bu odalarda toplam 48 hasta yatağı mevcuttur.
   Özellikle Türkiye\'de eksikliği büyük ölçüde hissedilen Yanık Merkezi başta olmak üzere, toplam 12 cerrahi servisin yer aldığı hastanede sadece cerrahi servislerde hastalara tahsis edilen yatak sayısı seafoodplus.info 12 dahili servisin yer aldığı dahili branşlarda ise; toplam adet hasta yatağı mevcut olup  ayrıca bu servislerde 2 şer adet  \"tutuklu - mahkum\" hasta odası ve \"kuduz karantina\" odaları yer almaktadır.


   Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi\'nde ayrıca, 41 yatak kapasiteli 1 yeni doğan çocuk odası, 12 yatak kapasiteli 1 travma acil müşahede odası ve 10\'ar yatak kapasiteli 1\'er dahili acil bay ve bayan müşahede odası bulunmaktadıseafoodplus.infoede ayrıca 8 süit hasta odası, tek kişilik hasta odası ve adet de iki kişilik hasta odaları yer almaktadır. Hemodiyaliz ünitesinde ise toplam 5 odada 28 hastaya sağlık hizmeti sunulmaktadır.


   Yenidoğan Ünitesinde kurulan \"Anne Oteli\" düşük doğum ağırlıklı, yeni doğan ve solunum problemi olan bebeklerin anneleri için düzenlenmiştir. Böylelikle anneler, bebekleri hakkında sağlıklı bilgi edinme, izleme ve dinlenme imkanına sahip olmaktadırlar. Son teknoloji kullanılarak oluşturulan Nükleer Tıp ünitesinin yanı sıra 7 röntgen, 1 MR, 2 Gama Camera, 2 Tomografi, 2 Anjiyografi ünitesi ve vakumlu sistemle dizayn edilmiş kan merkezi mevcut durumdadır.


   8 Adet acil çıkış kapısı bulunan hastanenin, 20\'si hasta, 9\'u hizmet, 1\'i de ameliyathane asansörü olmak üzere toplam 30 asansörü bulunmaktadır. adedi kapalı, \'si açık, adedi ise çevre otoparkı olmak üzere toplam araçlık otoparka sahip olan, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi yerleşkesinde ayrıca, Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan \"Ambulans Helikopter\" projesi kapsamında hizmet veren helikopter, heliport ve hangar bulunmaktadır.


   Hasta odalarının tamamı içerisinde, LCD ekran tv, buzdolabı, banyo-tuvalet ve lavabosu ile hasta refakatçisi için tamamıyle özel olarak dizayn edilmiş ve gerektiğinde yatak pozisyonuna çevrilebilir koltuklar bulunmaktadır. Hastaların, tedavi sırasında hekim seçme hakkına da sahip olabildiği Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hasta, hasta yakını ve ziyaretçiler için hizmet vermekte olan \"Hasta Hakları Birimi\" de faaliyet göstermektedir.


   Hastanede her hekime de bir çalışma polikliniği oluşturulmuştur. Ayrıca kişilik modern bir konferans salonuna sahip olan hastanede uygulanan elektronik sistem sayesinde içeride gerçekleşmekte olan konferansın görüntüsü hem bina içerisindeki kapalı devre televizyonlara hem de telekonferans sistemiyle bina ve il dışına aktarılmaktadır.


   Hastanede hizmet vermekte olan özel güvenlik birimi çalışanları, gerek sağlık hizmeti almak için hastaneye başvuran vatandaşların ve yakınlarının gerekse hastane personelinin güvenliğini sağlamak için özel eğitim almış görevlilerden oluşmaktadır. Ayrıca Hastane içerisi ve dışarı yerleşkenin önemli noktalarında bulunan  güvenlik kamerasıyla 24 saat kesintisiz güvenlik takibi yapılmaktadır.


Nihat Kitapçı Ek Hizmet Binası

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nihat Kitapçı Göğüs Hastalıkları Ek Hizmet Binası iki bloktan oluşmaktadır. A blok 5 kattan ibaret olup, yataklı servisler, mutfak, ısıtma sistemi merkezini, B blok ise idari kısım, poliklinikler, eczane ve laboratuar bölümlerini içermektedir.


VİZYONUMUZ

Bilimsel ve etik kurallara bağlı kalarak, kurumdan hizmet alan ve sunanların memnuniyetini en üst düzeyde tutmak.

  • Tıbbi hizmetlerde mükemmeliyet anlayışıyla çalışmak

    Kurumsal gelişimi ön planda tutmak
  • Çağdaş ve modern bir altyapı oluşturmak
  • Yeni projelerle hasta ve hastane çalışanlarına daha iyiyi sunmak
  • Hastaneyi ilkeleri, çalışma felsefesi ve hizmet anlayışıyla gerek bölgemizde gerekse ülkemizde tanınan, sağlık sektöründe söz sahibi, halk için çalışan ve nitelikli sağlık hizmeti sunan kurumsal bir yapı haline getirmek.
  • Branşlarında eğitimli bir kadro ve uzman doktorlar denetimde hizmet veren personelimizin bu çıtasını korumak ve ileri seviyeye ulaştırmak.
  • Teknolojinin mevcut bütün olanaklarından yararlanarak oluşturulan telekonferans merkezi vasıtasıyla hastane personelinin sağlık ve bilimde yaşanan gelişmelerden anında haberdar olmasını sağlamak.
  • Tıbbi hizmette dijital sistem uygulaması ve akreditasyon uygulaması
  • Mevcut kaynaklarını kullanarak fiziki ve tıbbi hizmeti sunabilme.
  • Uzman kadrolardan kurum içi eğitim hizmetlerini sağlama, uygulama ve kalite artırma politikası
  • İhtiyaç duyulduğu yer ve zamanda bedel ödeme kaygısı gütmeksizin sağlık hizmetlerine ulaşabilme güvencesi, sağlıklı bir ortamda yaşayabilme ve çalışabilme hakkının garanti altına alınabilmesi.

  • Hizmet yelpazesini kuruluş ve hizmet gerekçelerine uygun biçimde çeşitlendirmek ve yapılandırmak

Poliklinik yönlendirme hizmetleri, doktor seçme hakkı ile saatli ve sıralı randevu imkanı kuyruksuz hastaneye geçişte hedef aldığımız temel vizyonumuzdur.


MİSYONUMUZ

Bakanlığımız tarafından uygulamaya konulan Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında sağlık hizmetinden yararlanmak isteyen her vatandaşımızın hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm sağlık ünitelerimizden faydalanmasını sağlamak, tedavi sonrası tıbbi takip, bakım ve danışmanlık hizmetlerini sunmak

Steril ve enfeksiyonsuz bir hastane oluşturmak.

  • Yenilikçi, nitelikli ve toplumsal dayanışmadan güç alarak kendini tamamlayabilen ferahlatıcı bir ortam hazırlamak.
  • Hasta haklarını ön planda tutan hastane politikası izlemek
  • Açık iletişim, takım ruhu, koordinasyon, doğru yönlendirme ve motivasyon liderlerden oluşan hasta odaklı organizasyonumuzun temelidir.
  • Sağlık alanında ulusal ve uluslar arası gelişmeleri sürekli izleyerek, hekim, hemşire ve çalışan personelimizle birlikte geleceğimizi değişen koşullara uyumlu olarak planlamak.
  • Hastane çalışanına gurur veren ve mutlu bir ortam sağlayacak aidiyet duygusunu oluşturmak.
  • Aktif, problemsiz ve ciddi poliklinik hizmeti sunma gayreti ve amacı içinde bulunmak.
  • İnsanların bugün ve gelecekteki sağlık güvence ve ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlayabilecek, çağın gerekliliğine uygun tıbbi ve teknik altyapı kalitesine sahip modern bir oluşum içinde yer almak


İLETİŞİM

seafoodplus.info Saydam Caddesi Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi
TEL:
() -  55 55
 


 






Son Dakika Erzurum Bölge Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Haberleri

Şub Gamze Akkuş İlgezdi, Sağlık Bakanlığı'nın Sözleşmeli Personel Genelgesini Değerlendirdi: 'Hastaneler Adeta Hekimsiz Çalıştırılıyormuş'Gamze Akkuş İlgezdi, Sağlık Bakanlığı'nın Sözleşmeli Personel Genelgesini Değerlendirdi: "Hastaneler Adeta Hekimsiz Çalıştırılıyormuş"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Sağlık Bakanlığı’nın sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin genelgesiyle ilgili “Mersin Şehir Hastanesi’ne 93, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 92, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 91, Konya Şehir Hastanesi’ne 90, Kayseri Şehir Hastanesi’ne 88, Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 73, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 72, Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 66 uzman tabip alınacak. Bu demek oluyor ki; kadro sayılarının fazlalığına baktığımızda bu hastaneler adeta hekimsiz çalıştırılıyormuş” açıklamasını yaptı.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir