allerset şurup neye yarar / Allerset (setirizin) nedir? Ne için nasıl kullanılır? Yan etkileri

Allerset Şurup Neye Yarar

allerset şurup neye yarar

Do&#;al Yöntemlerle Alerjik Ka&#;&#;nt&#; Nas&#;l Geçer?

Ka&#;&#;nt&#; vücudun herhangi bir noktas&#;nda pek çok sebeple meydana gelebilir. Ka&#;&#;nt&#; hissedilen yerde bazen a&#;r&#; bazen de kabarc&#;klar olu&#;abilir. Ka&#;&#;nt&#;ya neden olan faktörler incelendi&#;inde pek çok madde s&#;ralan&#;r. Strese ba&#;l&#; ka&#;&#;nt&#;lar ya&#;anabildi&#;i gibi, bir besine ya da maddeye kar&#;&#; olu&#;an alerjiden kaynakl&#; ka&#;&#;nt&#;lar da dikkat çeker.

Alerjik Ka&#;&#;nt&#;ya Ne &#;yi Gelir?

  • Maden suyu
  • Limon suyu
  • Aloe vera
  • Karanfil ya&#;&#;
  • Limon
  • K&#;rlang&#;ç otu
  • Papatya suyu
  • Hindistan cevizi ya&#;&#;
  • Avokado kabu&#;u
  • Ye&#;il çay
  • Yulaf saman&#;
  • Siyah üzüm çekirde&#;i
  • Lavanta
alerjik ka&#;&#;nt&#;ya ne iyi gelir

Alerjik ka&#;&#;nt&#;n&#;n en do&#;ru kayna&#;&#;na ula&#;mak elbette konunun uzman&#; bir hekimden destek almakla mümkündür. Deri alerjileri ve tedavi yöntemleri için dermatologlardan randevu alabilirsiniz.

Vücutta ka&#;&#;nt&#; sebebi olan hastal&#;klar aras&#;nda en s&#;k rastlanan&#; deri rahats&#;zl&#;klar&#;d&#;r. Alerjik ka&#;&#;nt&#; nedenleri nelerdir sorusundan yola ç&#;k&#;larak ara&#;t&#;rma yap&#;ld&#;&#;&#;nda ilaç, lateks veya besin alerjisi, mevsim alerjileri, alerjik egzama gibi rahats&#;zl&#;klar kar&#;&#;m&#;za ç&#;kar; bu hastal&#;klarda birçok farkl&#; semptom da ortaya ç&#;kabilmektedir.

Ka&#;&#;nt&#;n&#;n alerjik oldu&#;u nas&#;l anla&#;&#;l&#;r derseniz bu sorunun net ve tek bir cevab&#; yoktur. Özellikle spesifik bir &#;eyi yedikten ya da bir &#;eye maruz kald&#;ktan sonra bariz &#;ekilde ka&#;&#;nt&#; oluyorsa; ancak alerji durumu netle&#;ebilir. Bu durumu en net &#;ekilde saptamak için alerji testi de yapt&#;rabilirsiniz. Alerjik ka&#;&#;nt&#;ya hangi krem iyi gelir diye merak ediyorsan&#;z bu soru da alerji tipinin ve ki&#;inin vücut özelliklerine göre de&#;i&#;ecektir; tüm ilaç kullan&#;mlar&#;nda mutlaka doktor görü&#;üne ba&#;vurmal&#;s&#;n&#;z.

alerjik ka&#;&#;nt&#;ya ne iyi gelir

Her ya&#;ta alerjik ka&#;&#;nt&#; olu&#;ma ihtimali vard&#;r. Alerji ka&#;&#;nt&#; için bitkisel çözüm ve uzman doktor kontrolünde medikal destek önerilir. Cilt hastal&#;klar&#; doktorunuz ya da aile hekiminiz taraf&#;ndan verilen ilaçlar&#;n düzenli kullan&#;m&#; sonucunda alerjik ka&#;&#;nt&#; iyile&#;tirilebilir. Alerjinin yeniden meydana geldi&#;i dönemlerde önerilen merhem ya da ilaçlar kullan&#;lmal&#;d&#;r.

&#;imdi bu sat&#;rlarda alerjiye ka&#;&#;nt&#;ya ne iyi gelir sorusunun bitkisel çözümlerine de&#;inece&#;iz. Ka&#;&#;nt&#;l&#; alerjiye ne iyi gelir diyenler ka&#;&#;nt&#;y&#; giderecek etkili yöntemlerle tan&#;&#;acak. Pek çok ki&#;inin s&#;k s&#;k akl&#;na tak&#;lan alerji ve ka&#;&#;nt&#;ya ne iyi gelir endi&#;esi &#;imdi bu sayfada aç&#;kl&#;&#;a kavu&#;acak.

Sa&#;l&#;kta en do&#;ru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için mutlaka alan&#;nda uzman bir doktora ba&#;vurunuz. Tavsiyelerimiz hafif &#;iddetteki rahats&#;zl&#;klar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Reçete niteli&#;i ta&#;&#;maz. Sa&#;l&#;kl&#; günler dileriz…

Alerjik Ka&#;&#;nt&#;ya Ne &#;yi Gelir? 13 Bitkisel Çözüm

A&#;a&#;&#;daki yöntemleri denemeden önce doktor onay&#; al&#;n&#;z; ilgili ürüne kar&#;&#; alerjiniz olmad&#;&#;&#;ndan emin olunuz. Kesin tedavi yöntemleri için uzman doktor görü&#;ü al&#;n&#;z.

1) Maden Suyu

Vücuttaki alerjik ka&#;&#;nt&#;ya ne iyi gelir diyenler, buzdolab&#;ndaki maden suyuyla ka&#;&#;nt&#;ya iyi gelebilir. Maden suyu, mineral kayna&#;&#;d&#;r ve ciltte olu&#;an ka&#;&#;nt&#;lar için tercih edilebilir. Toza, baharata ya da herhangi bir besine kar&#;&#; duyulan hassasiyet sonras&#;nda maden suyu, bir miktar suyla kar&#;&#;t&#;r&#;l&#;p bölgeye sürülür. Maden suyu ve su kar&#;&#;&#;m&#;, ka&#;&#;nt&#;n&#;n oldu&#;u bölgeyi rahatlatabilir.

&#;lginizi çekebilir: Maden Suyu Faydalar&#;, Cilde Faydalar&#; – Çok &#;a&#;&#;raca&#;&#;n&#;z Bilgiler

maden suyu

2) Limon Suyu

C vitamini kayna&#;&#; olan limon, antioksidan bir besindir. Limon suyu, ciltte olu&#;an alerjik ka&#;&#;nt&#;y&#; giderme konusunda etkili olabilir. Ka&#;&#;nt&#;y&#; gidermek için bir miktar limon suyunu sodayla kar&#;&#;t&#;rmal&#;s&#;n&#;z.

Kar&#;&#;&#;m&#; bir pamuk yard&#;m&#;yla, ka&#;&#;nan yere sürüp masaj yapabilirsiniz. Ka&#;&#;nt&#;ya ne iyi gelir evde ne yapabilirim diyenler için her evde bulunan limondan faydalanmak pratik bir yöntemdir.

&#;lginizi çekebilir: Limonlu Suyun Faydalar&#; Nelerdir?

limon suyu

3) Aloe Vera

Cilt rahats&#;zl&#;klar&#; söz konusu oldu&#;unda ilgileri üzerine toplayan aloe vera, alerjiye ba&#;l&#; olu&#;an ka&#;&#;nt&#; ve k&#;zar&#;kl&#;klar&#; gidermeye yard&#;mc&#;d&#;r. Aloe veray&#; ka&#;&#;nt&#; durumunda kullanmak için jelini tercih edebilirsiniz. Aloe veran&#;n suyunu ç&#;kar&#;p ka&#;&#;nan bölgeye masaj yoluyla sürebilirsiniz. Vücutta ka&#;&#;nt&#; nedenleri ara&#;t&#;r&#;ld&#;&#;&#;nda ortaya egzama ç&#;kt&#;ysa aloe vera özellikle önerilen do&#;al çözümler aras&#;ndad&#;r.

&#;lginizi çekebilir: Aloe Vera Suyunun Sizi Hayrete Dü&#;ürecek 8 Faydas&#;

aloe vera

4) Karanfil Ya&#;&#;

Karanfil ya&#;&#;, ciltte meydana gelen kabarc&#;klar ve ka&#;&#;nt&#; durumunda tercih edilen bir bitkisel ya&#;d&#;r. Karanfil ya&#;&#;n&#;n uygulanmas&#;, deri üzerindeki ka&#;&#;nt&#; hissini giderebilir. Pamuk yard&#;m&#;yla karanfil ya&#;&#;n&#; ka&#;&#;nan bölgeye sürün ve dairesel hareket çizerek masaj yap&#;n.

&#;lginizi çekebilir: Karanfil Ya&#;&#; Faydalar&#; Nelerdir? Ne &#;&#;e Yarar?

karanfil ya&#;&#;

5) Yulaf

Yulaf, ka&#;&#;nt&#;y&#; do&#;al yöntemlerle iyile&#;tirmek için kullan&#;labilir. Peki ama nas&#;l? Yulaf&#; bir miktar suyla kar&#;&#;t&#;r&#;n ve lapa k&#;vam&#;na getirin. Haz&#;rlanan yulaf lapas&#;n&#; ka&#;&#;nan bölgeye sürün. En az 5 dakika kadar lapan&#;n cildinizde kalmas&#;n&#; sa&#;lay&#;n.

&#;lginizi çekebilir: Yulaf Ezmesi Faydalar&#; Nelerdir?

yulaf

6) K&#;rlang&#;ç Otu

Ka&#;&#;nt&#; problemine bitkisel bir destek ar&#;yorsan&#;z; k&#;rlang&#;ç otundan faydalanabilirsiniz. K&#;rlang&#;ç otunu aktardan temin edip suyunu kaynatman&#;z önerilir. So&#;uyan k&#;rlang&#;ç otu suyunu, pamuk üzerine dökün ve ka&#;&#;nan bölgeye masaj yoluyla yedirin. E&#;er s&#;rt ve bacak gibi geni&#; bölgelerde ka&#;&#;nt&#; meydana geliyorsa, bir bez yard&#;m&#;yla bu suyu cildinize yedirin.

k&#;rlang&#;ç otu

7) Papatya Suyu

Papatya suyu, cildi rahatlatan kan dola&#;&#;m&#;n&#; h&#;zland&#;ran faydal&#; bir sudur. Papatya tanelerini s&#;cak suda kaynat&#;p so&#;utarak ka&#;&#;nt&#; için kullanabilirsiniz. Alerjik ka&#;&#;nt&#; ve kabarma nas&#;l geçer diyorsan&#;z papatya suyu size iyi gelebilir.

&#;ayet ka&#;&#;nt&#; durumunda elinizde papatya taneleri yoksa papatya çay&#;n&#; da kullanabilirsiniz. Antioksidan etkiye sahip olan bu bitki sayesinde ka&#;&#;nt&#; k&#;zarma ve kabarmalar&#; önlemi&#; olursunuz. Sinirsel ka&#;&#;nt&#; belirtileri ya&#;&#;yorsan&#;z papatya çay&#;n&#; içmeniz de sizi bir nebze rahatlatabilir.

&#;lginizi çekebilir: Papatya Çay&#;n&#;n Faydalar&#; Nelerdir? Neye &#;yi Gelir? Ne &#;&#;e Yarar?

papatya suyu

8) Hindistan Cevizi Ya&#;&#;

Alerjik ka&#;&#;nt&#;ya ne iyi gelir bitkisel olarak &#;öyle ho&#; kokulu bir öneri var m&#;d&#;r diyenleri buraya alal&#;m. Cilt hasarlar&#;nda oldukça etkili sonuçlar veren Hindistan cevizi ya&#;&#;, alerjiden dolay&#; ya&#;anan ka&#;&#;nt&#; için de etkili olabilir. Hindistan cevizi ya&#;&#;ndan bir parça al&#;p ka&#;&#;nan yüzeye sürün. Ya&#;&#;n bir süre cildinizde kalmas&#;n&#; sa&#;lay&#;n.

E&#;er güne&#;e, toza ya da farkl&#; bir duruma kar&#;&#; alerjiniz varsa, Hindistan cevizi ya&#;&#;n&#; güne ba&#;larken nemlendirici olarak kullanabilirsiniz.

&#;lginizi çekebilir: Hindistan Cevizi Ya&#;&#; Faydalar&#;, Mucizevi Etkileri

hindistan cevizi ya&#;&#;

9) Avokado Kabu&#;u

Hücrelerin yenilenmesine yard&#;m eden avokado kabu&#;u, ka&#;&#;nt&#; durumunda fayda sa&#;layabilir. Avokado kabu&#;unu ka&#;&#;nan bölgeye kapat&#;n ve bir süre bekleyin. E&#;er avokado kabu&#;unu so&#;uk bir &#;ekilde uygularsan&#;z daha h&#;zl&#; sonuç alabilirsiniz.

&#;lginizi çekebilir: Avokado Maskesi, Tüm Ciltler &#;çin 5 Tarif, Cilde ve Saça Faydalar&#;

avokado kabu&#;u

10) Ye&#;il Çay

Alerjik ka&#;&#;nt&#; için önerilen bitkisel tavsiyelerden bir di&#;eri de ye&#;il çayd&#;r. Gün içinde sa&#;l&#;kl&#; beslenmek için demledi&#;iniz po&#;et ye&#;il çay&#;, bu defa alerjik ka&#;&#;nt&#; için demleyin. Po&#;eti biraz sulu b&#;rakacak &#;ekilde minik bir kaseye al&#;n ve bu kaseyi de buzdolab&#;nda bekletin.

Ye&#;il çay po&#;eti so&#;udu&#;unda, alerjik ka&#;&#;nt&#;n&#;n hissedildi&#;i bölgelere masaj yaparak bu çay&#; sürün. Ye&#;il çay&#;n cildi rahatlatma, k&#;zar&#;kl&#;&#;&#; giderme etkisi oldu&#;u için alerjik ka&#;&#;nt&#;n&#;n da dinmesini sa&#;layabilir.

Demlenen ye&#;il çay suyunu da so&#;utup el ve ayaklarda olu&#;an ka&#;&#;nt&#; için kullanabilirsiniz. Ellerinizi ve ayaklar&#;n&#;z&#; bu suda bekletebilirsiniz.

Bunun için sadece ka&#;&#;nt&#;y&#; gidermek ad&#;na kullanaca&#;&#;n&#;z bir kap seçin. Demlenen ye&#;il çay&#; bu kap içine dökün ve buz küpleri de ilave edin. Alerjik ka&#;&#;nt&#;n&#;n dinmesi için so&#;uk uygulama yapabilirsiniz. Ye&#;il çay&#;n içinde yer alan mineraller, ka&#;&#;nt&#;ya neden olan durumlar&#; iyile&#;tirebilir.

ye&#;il çay

11) Yulaf Saman&#;

En iyi ka&#;&#;nt&#; ilac&#; tabii ki doktorunuzun önerisine göre belirlenir; ancak bir uzman olan &#;brahim Saraço&#;lu’nun tavsiyesine de kulak verilebilir. Alerjik ka&#;&#;nt&#;ya ne iyi gelir Saraço&#;lu taraf&#;ndan masaya yat&#;r&#;lan bir soru olmu&#;tur ve yulaf saman&#;n&#; önermektedir.

Yulaf saman&#;n&#; suda 5 dakika kaynat&#;n. Il&#;m&#;&#; yulaf saman&#; suyunu 12 saat boyunca ka&#;&#;nt&#;l&#; bölgelere pamukla uygulayarak kullanabilirsiniz. Yulaf saman&#;n&#;n ye&#;ile kaçan renkte olmas&#;na dikkat etmenizde fayda vard&#;r.

yulaf saman&#;

12) Siyah Üzüm Çekirde&#;i

Egzama ve sedefe ba&#;l&#; ka&#;&#;nt&#;larda siyah üzüm çekirde&#;ini tüketebilirsiniz. Ö&#;le ve ak&#;am yemeklerinden yar&#;m saat sonra bir tatl&#; ka&#;&#;&#;&#; siyah üzüm çekirde&#;ini ezerek 1 kase yo&#;urtla kar&#;&#;t&#;r&#;p tüketebilirsiniz.

siyah üzüm çekirde&#;i

13) Lavanta

1 tatl&#; ka&#;&#;&#;&#; lavantay&#; 15 dakika k&#;s&#;k ate&#;te kaynat&#;n. Ak&#;am yeme&#;inden sonra içiniz. Lavanta özellikle polen mevsiminde alerjik ka&#;&#;nt&#;lar&#; ya&#;ayanlara önerilmektedir.

alerjik ka&#;&#;nt&#;ya ne iyi gelir

En do&#;ru bilgiler ve sa&#;l&#;kl&#; sonuçlar için uzman doktor deste&#;i al&#;n&#;z. &#;çeri&#;imizde yer alan bilgiler reçete niteli&#;i ta&#;&#;maz.

Vitiligo Tedavisi: 10 Bitkisel Çözüm

Si&#;ile Ne &#;yi Gelir? Evde 10 Do&#;al Tedavi

Vücudunuzu Ar&#;nd&#;racak 20 Antioksidan Besin

Saç Egzamas&#; Nas&#;l Geçer? Evde 8 Bitkisel Çözüm

Homeopati Nedir? Hangi Hastal&#;klar&#; Tedavi Eder?

Allerset (setirizin) nedir? Ne için nasıl kullanılır? Yan etkileri

Allerset (setirizin) özellikle üst solunum yollarını etkileyen alerjik reaksiyonlar ve nedeni bilinmeyen kronik kurdeşen tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Etken maddesi setirizin, burun akıntısı, hapşırık, göz sulanması, kaşıntı gibi alerjik nezle belirtilerini ve ciltte oluşan kızarıklık ve kaşıntı gibi kurdeşen belirtilerini hafifletmeye yardımcı olur. Şurup, oral damla ve tablet formlarında bulunur. Uzun süreli kullanıma uygun değildir. Yorgun hissetmek, baş ağrısı, ağız kuruluğu ve mide bulantısı en sık görülen yan etkileridir. Alkol veya sakinleştirici ilaçlarla birlikte kullanmak sakıncalı olabilir. Özellikle çocuklara verilirken doz ayarının dikkatli yapılması gerekir.

Allerset (setirizin) nedir?

Allerset, alerjik nezle, müzmin nedeni bilinmeyen kurdeşen ve kaşıntı tedavisinde kullanılan reçeteli bir ilaçtır. Etken maddesi setirizin dihidroklorürdür. Şurup, oral damla ve tablet formlarında bulunur. Şurup ve oral damla formu 2 yaş ve üzeri çocuklarda ve yetişkinlerde kullanıma uygundur. Tablet formu ise 6 yaşından küçük çocuklarda kullanılamaz. (1)

Ürtiker (kurdeşen) nedir? Neden olur, ne iyi gelir? Belirtileri ve tedavisi

Allerset ne için kullanılır?

Allerset, alerjik nezle (saman nezlesi) ve kronik idiopatik ürtiker (nedeni bilinmeyen kurdeşen) belirtilerinin tedavisinde kullanılır. İlacın tedavi ettiği başlıca belirtiler: (2)

  • Burun akıntısı
  • Gözlerde kızarma, sulanma ve kaşıntı
  • Burun veya boğaz kaşıntısı
  • Ciltte kızarma, kabarma ve kaşıntı

Allerset nasıl kullanılır?

Allerset doğru kullanımı nasıl olmalı?

  • İlacı her gün aynı saatte alın. Aç veya tok karnına içebilirsiniz.
  • Allerset’i, doktorunuzun önerdiği şekilde kullanın, onun bilgisi dışında doz ayarlaması yapmayın.
  • Bir dozu almayı unutursanız, eğer diğer doz zamanına çok varsa aklınıza gelince içebilirsiniz. Asla çift doz almayın.
  • Kendinizi iyi hissetseniz bile doktorunuzun bilgisi dışında tedaviyi sonlandırmayın.
  • 3 gün içinde belirtileriniz düzelmez ya da daha kötüleşirse doktorunuza danışın.

Allerset dozları ve kullanılacak doz hesabı

İlacın şurup, tablet ve oral damla formlarının kullanım dozları şöyledir: (3)

Şurup formu:

  • yaş: Önerilen doz günde 1 kez mg (yarım kaşık). Şiddetli durumlarda 5 mg’a çıkılabilir.
  • yaş: Günde 1 kez 5 mg (tam kaşık) veya şiddetli durumlarda 2’ye bölünmüş 10 mg (iki tam kaşık).
  • 12 yaş üstü çocuklar ve yetişkinler: Günde 1 kez 5 mg (tam kaşık) veya şiddetli durumlarda 2’ye bölünmüş 10 mg (iki tam kaşık).

Oral damla formu:

  • yaş: Önerilen doz günde 1 kez mg (5 damla). Şiddetli durumlarda 5 mg’a (10 damla) çıkılabilir.
  • yaş: Günde 1 kez 5 mg (10 damla) veya şiddetli durumlarda 2’ye bölünmüş 10 mg (20 damla).
  • 12 yaş ve üstü çocuklar ve yetişkinler: Günde 1 kez 5 mg (10 damla) veya şiddetli durumlarda 2’ye bölünmüş 10 mg (20 damla).

Alerji nedir, kimlerde görülür? Belirtileri, testi ve tedavisi

Tablet formu

6 yaş ve üstü çocuklar ve yetişkinler: Önerilen doz günde bir kez 5 mg (1/2 tablet)’dır. Ancak eğer semptomlar şiddetliyse 10 mg (1 tablet)’a da çıkılabilir.

Allerset doz aşımı

Kullanmanız gerekenden fazla ilaç aldıysanız, zihin karışıklığı, huzursuzluk, uyuşukluk, ishal, kalp atışında düzensizlik, nefes darlığıgibi yan etkiler yaşayabilirsiniz. Böyle bir durumda kusmaya çalışın (çocuğunuz almışsa onu kusturun) ve en yakın sağlık kuruluşuna başvurun. (3)

Allerset kullananlar nelere dikkat etmeli?

  • Alerji testi yaptırmanız gerekiyorsa, mutlaka doktorunuza bilgi verin. İlaç test sonuçlarını etkileyebileceği için testten birkaç gün önce ilacı kesmeniz gerekebilir.
  • İlaç reflekslerinizi olumsuz yönde etkileyebilir. İlaçla birlikte özellikle antidepresan ya da sakinleştirici bir ilaç kullanıyorsanız araç ya da makine kullanımından kaçının.
  • İlaçla birlikte alkol kullanmayın.
  • İlaç sodyum asetat içermektedir. Kontrollü sodyum diyetindeyseniz bunu göz önünde bulundurun.

Kaşıntı neden olur? Ne iyi gelir? Türleri ve tedavi yöntemleri

Allerset hangi ilaçlarla kullanılamaz?

Allerset’in diğer ilaçlarla etkileşime girdiğine dair bilinen bir bilimsel sonuç yoktur. Ancak yine de kullandığınız bir ilaç ya da takviye varsa doktorunuza bilgi verin.

Allerset formları ve türleri

  • Allerset şurup 1 mg/ml: Bir şişede ml renksiz, berrak görünümlü şurup bulunur ve her 1 ml şurup 1 mg setirizin dihidroklorür içerir.
  • Allerset oral damla 10 mg/ml: Bir şişede 20 ml’lik berrak çözelti bulunur.
  • Allerset 10 mg film tablet: 10, 20 ve 30 tabletlik ambalajlarda satılır. Her bir tablet 10 mg setirizin dihidroklorür içerir.

Setirizin içeren (Allerset muadili) ilaçlar

  • Cetryn (şurup ve tablet)
  • Hitrizin (şurup, tablet ve oral damla)
  • Lergy (şurup)
  • Ressital (tablet)
  • Rolinoz (tablet ve oral damla)
  • Setiral (tablet)
  • Yenizin (şurup)
  • Zyntra (tablet)
  • Zyrtec (şurup, tablet ve oral damla)

Zyrtec (setirizin) nedir? Niçin ve nasıl kullanılır? Yan etkileri

Kimler Allerset kullanmamalı?

  • İlacın etkin maddesi setirizine veya diğer yardımcı maddelere karşı alerjisi olanlar
  • Ağır böbrek yetmezliği olan hastalar
  • İki yaş altı çocuklar Allerset kullanamazlar.

Allerset hangi durumlarda sakıncalıdır?

Aşağıdaki sağlık koşullarından birine sahipseniz Allerset’i dikkatli kullanmalısınız:

  • Herhangi bir ilaç alerjisi
  • Herhangi bir rahatsızlıktan kaynaklanan idrara çıkma sorunları
  • E veya E gıda katkı maddelerine karşı alerji
  • Laktoz veya sorbitol intoleransı
  • Karaciğer veya böbrek yetmezliği
  • Epilepsi

Emzirme ve hamilelik döneminde Allerset kullanımı

Hamilelik ve emzirme döneminde mutlaka kullanılması gerekiyorsa, doktorun önerdiği şekilde alınmalıdır. (4)

Allerset yan etkileri ve zararları nelerdir?

Yaygın görülebilen yan etkiler

Çocuklarda yetişkinlere oranla daha fazla ishal veya soğuk algınlığı semptomları görülebilir.

Alerjik rinit (saman nezlesi) nedir? Belirtileri ve tedavisi

Nadir yan etkiler

Allerset kullanımında nadir olarak ciddi yan etkiler görülebilir. En tehlikeli durum alerjik reaksiyon (anaflaksi)dir. Aşağıdaki belirtilerden herhangi birini yaşıyorsanız derhal acil servise başvurun:

  • Kaşıntı, kızarma, şişme, kabarma veya soyulmayla görülen cilt döküntüsü,
  • Hırıltılı nefes,
  • Göğüs veya boğazda sıkışma,
  • Nefes almakta veya konuşmakta zorlanma,
  • Ağız, yüz, dudaklar, dil veya boğazda şişme

Allerset (setirizin) reçetesi

Allerset (setirizin) fiyatı

Allerset (setirizin) 10 mg tablet fiyatı, Ocak tarihi itibariyle 9 TL civarındadır.
Allerset (setirizin) şurup ml fiyatı, Ocak tarihi itibariyle 17 TL civarındadır.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır