izmir onur mahallesi kentsel dönüşüm / bayraklı onur mahallesi imar haberleri

Izmir Onur Mahallesi Kentsel Dönüşüm

izmir onur mahallesi kentsel dönüşüm

Bayraklı’da kentsel dönüşümün planları askıya çıktı

Bayraklı Belediyesi, ilçe genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdürüyor. Belediye, Adalet ve Manavkuyu mahallelerinin ardından, Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı mahallelerini kapsayan 60 hektarlık alandaki revizyon imar planını da tamamladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan planlar askıya çıkarıldı. Bölgenin görünümünü tamamen değiştirecek planlama çalışmaları kapsamında, üç mahalledeki yeşil alan oranı 70 bin metrekare artırılarak 90 bin 500 metrekareye yükseltildi. Sosyal donatı alanlarının oranı da 110 bin metrekareye çıkarıldı.

BELEDİYEDEN BİLGİ ALINABİLİR

Park, otopark, spor salonları, pazar yeri gibi sosyal tesislere de planda yer verildi. Parsel bazında yapılacak yeni inşaatlar için kat sayısı en fazla 15 olarak belirlenirken, eğitim alanları ve sağlık tesisleri için de yer ayrıldı. Mevcut plandaki eğitim ve ibadet alanları korundu. Planlama alanına sağlık alanı da eklendi. Vatandaşların, belediyeye gelerek planlar hakkında bilgi alabileceği belirtildi.

ÖRNEK BİR DÖNÜŞÜM OLACAK

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal “Yarınlara daha modern ve daha yaşanabilir bir Bayraklı bırakmak amacıyla, ilçe genelinde kentsel dönüşüm ve planlama çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Adalet ve Manavkuyu’nun ardından, Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı revizyon imar planının da tamamlanıp askıya çıkması son derece önemli. Yenilenen konut stoğu, yol bağlantıları, yeşil alanları ve sosyal tesisleri ile modern ve örnek bir dönüşüm çalışması yürüteceğiz. Herkesin hemfikir olacağı bir planlama anlayışı ile kimseyi mağdur etmeden, geleceğin Bayraklısını birlikte yaratacağız” ifadelerini kullandı.


İzmir Büyükşehir BelediyesiİzmirBayraklı Belediyesikentsel dönüşüm

Başkan Sandal, Onur Mahallesi'nde esnafı ziyaret etti Sandal: "Tek çözüm kentsel dönüşüm"

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Onur Mahallesi'nde esnafı ve vatandaşları ziyaret ederek, yeni imar planlarını tamamlayıp kentsel dönüşümü hayata geçireceklerini ve bu sayede yolları geniş, parkları, sosyal donatı alanları olan sağlıklı, modern yapılara kavuşulacağını söyledi.
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, bayram sonrasında mahalle ziyaretlerine kaldığı yerden devam ediyor. Bu kapsamda Onur Mahallesi Muhtarı Hasan Aydemir ve bürokratlarıyla esnafı ziyaret eden Başkan Sandal, vatandaşlarla sohbet edip, yapılması gerekenlerle ilgili incelemelerde bulundu.
İhtiyaç ve talepleri dinleyen Başkan Sandal, eski imar planları dolayısıyla park ve yeşil alan sıkıntısı yaşanan bölgenin yeni imar planlarıyla çok güzel hale geleceğini duyurdu. Sandal, "Kentsel dönüşümü hayata geçireceğiz ve Onur Mahallesi; parkları, geniş yolları, sosyal donatı alanları ve modern yapılarıyla bambaşka bir yer olacak. Org. Nafiz Gürman, Yamanlar ve Onur Mahallelerimizi kapsayan alanda imar planı çalışmamız sürüyor. Yeni plan ile her şey daha sistemli, nitelikli, modern ve güzel olacak. Ayrıca bulduğumuz alanlara park yapmaya, atıl haldeki yerleri yeşillendirmeye, bozulan yollarımızı onarmaya, asfalt sermeye veya kilit parke döşemeye devam ediyoruz. İlçemizin hangi noktasında neye ihtiyaç varsa ilgili tüm ekiplerimizle orada olmaya özen gösteriyoruz" dedi.

Taziyeevi ve kreş çalışmaları
Öte yandan, Onur Mahallesi 7371 sokak No: 164/A'da, Bayraklı Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 250 metrekarelik, 2 katlı taziyeevi son düzenlemelerin ardından açılacak. İçinde mutfak, çay ocağı, benmari (sıcak yemek servisi ekipmanı), kadınerkek tuvaletleri ve depo bulunan taziyeevi, 100 kişi kapasiteyle hizmet verecek.
Onur Mahallesi'nde ayrıca yeri belirlenen kreş ile ilgili de çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Tüm mahallelere eğitim standartları yüksek, donanımlı kreşler kazandırmak için çalışan Başkan Sandal, projenin en kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacağını dile getirdi.

Neler yapılacak?
Aşırı sıcaklara rağmen gezisine ara vermeyen ve vatandaşları tek tek dinleyen Başkan Sandal, ana cadde üzerindeki tüm esnafı eksiksiz ziyaret etti. Onur Mahallesi gezisi kapsamında Başkan Sandal, 7363/1 sokaktaki boş alanın yeşillendirilmesi ve oturma grubu konulması, 7368/2 sokaktaki çamlık alanın temizlenmesi, 7357 sokaktaki dere kenarında da düzenleme yapılması talimatını verdi. Sandal, ayrıca 7398/4 sokakta da yaşlı bir teyzeye ait evin balkonunun ve merdiveninin güçlendirilerek yenilenmesini istedi. Sandal, kentsel dönüşüm ile Onur Mahallesi'nin bambaşka bir yer haline geleceğini ifade etti.

Anadolu Ajansı, DHA, İHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası