fransa açık tenis turnuvası 2022 / Fransa Açık Tenis Turnuvası Hangi Kanalda? • funduszeue.info

Fransa Açık Tenis Turnuvası 2022

fransa açık tenis turnuvası 2022

New York kentinde düzenlenen turnuvanın 7. günü, akşam seansındaki maçlarla tamamlandı.

Tiafoe, ABD Açık'ta 22 kez Grand Slam şampiyonu Rafael Nadal'ı , , , 'lük setler sonrası mağlup etti. ABD Açık'a veda eden Nadal, 'dan bu yana ilk kez çeyrek finalin gerisinde kaldı.

36 yaşındaki İspanyol raket, yenilgi sonrası yaptığı açıklamada, "Tenis çoğu zaman bir pozisyon sporudur, yoksa çok hızlı ve çok genç olmanız gerekir. Artık o durumda değilim." değerlendirmesinde bulundu.

3 numaralı seribaşı İspanyol Carlos Alcaraz ise Hırvat Marin Cilic (15) karşısında setleri kazanarak çeyrek finale çıktı.

Büyük Britanyalı Cameron Norrie (7), Andrey Rublev (9) karşısında 'lük setler sonrasında mağlup olarak turnuvadan elenen taraf oldu.

İtalyan Jannik Sinner (11) ise Ilya Ivashka'yı 5 set sonrası yenerek çeyrek finale kaldı.

SWIATEK ÇEYREK FİNALDE

ABD Açık'ta tek kadınların dünya 1 numarası Iga Swiatek çeyrek finale yükseldi.

İki kez grand slam şampiyonu Polonyalı Swiatek, Alman Jule Niemeier'yi , , 'lik setler sonrası mağlup etmeyi başardı. Swiatek, çeyrek finalde ABD'li Jessica Pegula ile karşılaşacak.

ABD'li Jessica Pegula (8) ise Çek Petra Kvitova (21) karşısında , 'lik setler sonrası çeyrek finale çıkan isim oldu. Karolina Pliskova (22) da Victoria Azarenka (26) karşısında galip gelerek çeyrek finale çıktı.

Danielle Collins (19), Aryna Sabalenka'ya yenilerek son 16 turunda turnuvaya veda etti.

Nadal’sız Fransa'da ödül 49,6 milyon euro

MUHARREM BAŞKAN

Avustralya Açık, Wimbledon ve ABD Açık ile tenis sezonunun en önemli dört turnuvasından biri olan Roland Garros, bu yıl 28 Mayıs Haziran tarihlerinde kez oynanıyor.

Fransa Açık'a ev sahipliği yapan yerleşkede heykeli bulunan 36 yaşındaki Nadal, sol kalçasındaki sakatlık nedeniyle 4 ayı aşkın süredir tenis oynayamıyor.

Erkeklerde Nadal'ın yanı sıra Matteo Berrettini, Pablo Carreno Busta, Marin Cilic ve Nick Kyrgios, kadınlarda ise Paula Badosa sakatlık gerekçesiyle Fransa Açık'ta mücadele edemeyecek

Nadal’ın yokluğunda turnuvanın favorileri Novak Djokovic ile birlikte Carlos Alcaraz gösteriliyor.

İspanyol Alcaraz, Amerika Açık'ta kariyerinin ilk grand slam şampiyonluğuna ulaşarak dünya klasmanında 1 numaraya çıkan en genç erkek tenisçi olmuştu.

Bu yıl toprak kort sezonunun önemli turnuvaları Barcelona Açık ve Madrid Masters'ı kazanan Alcaraz'ı, Roland Garros'da 2 kupası bulunan Novak Djokovic'in yanı sıra Daniil Medvedev, Holger Rune, Andrey Rublev gibi zorlu rakipler bekliyor.

Geçen yılın Nisan ayından bu yana kadınlar dünya sıralamasının zirvesinde yer alan Iga Swiatek ile kariyerinin ilk grand slam şampiyonluğunu elde ettiği Avustralya Açık'ın ardından klasmanda 2 numaraya çıkan Aryna Sabalenka, hem kupa hem de 1 numara unvanı için korta çıkacak.

Fransa Açık'ta dağıtılan toplam para ödülü ise, geçen yıla göre yüzde 12,3 artarak 49,6 milyon euro’ya yükseldi. Geçen yıl 2,2 milyon euro verilen tek kadınlar ve tek erkekler şampiyonları, 'te 2,3 milyon euro para ödülü alacak.

Fransa Açık'ta 19 yıl sonra bir ilk yaşanacak!

Avustralya Açık, Wimbledon ve ABD Açık ile tenis sezonunun en önemli dört turnuvasından biri olan Roland Garros, bu yıl 28 Mayıs Haziran tarihlerinde kez organize edilecek.

İlk kez yılında düzenlenen sezonun ikinci grand slam turnuvası Fransa Açık'ın ana tablo maçları, pazar günü TSİ 'de başkent Paris'te başlayacak.

Fakat Roland Garros, tenisseverler için buruk geçecek. Çünkü turnuvanın yaşayan efsanesi Nadal, sakatlığı yüzünden 19 yıl sonra Paris'te korta çıkamayacak.

Rafael Nadal

Nadal'ın, 'te sakatlığı sebebiyle yer alamadığı ve ilk kez 'te katıldığı Roland Garros'da geçen yıl da dahil 14 şampiyonluğu var.

Fransa Açık'a ev sahipliği yapan yerleşkede heykeli bulunan 36 yaşındaki Nadal, sol kalçasındaki sakatlık nedeniyle 4 ayı aşkın süredir tenis oynayamıyor.

22 şampiyonlukla en fazla grand slam turnuvası kazanan erkek tenisçi rekorunu Novak Djokovic ile paylaşan Nadal, sakatlığı sonrası dünya klasmanında sıraya kadar geriledi.

5 SERİBAŞI DAHA TURNUVAYA KATILAMAYACAK

Erkeklerde Nadal'ın yanı sıra Matteo Berrettini (dünya 20 numarası), Pablo Carreno (21), Marin Cilic (22) ve Nick Kyrgios (25), sakatlık gerekçesiyle Fransa Açık'ta mücadele edemeyecek.

Kadınlar dünya sıralamasının basamağındaki Paula Badosa da sakatlığı nedeniyle turnuvayı kaçıracak.

TOPLAM ÖDÜL YÜZDE 12 ARTTI

Fransa Açık'ta dağıtılan toplam para ödülü, geçen yıla göre yüzde 12,3 artarak 49,6 milyon avroya (yaklaşık 1 milyar lira) yükseldi.

Geçen yıl 2,2 milyon avro verilen tek kadınlar ve tek erkekler şampiyonları, 'te 2,3 milyon avro (yaklaşık 49,3 milyon lira) alacak.

Carlos Alcaraz

20 YAŞINDAKİ ALCARAZ HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRME PEŞİNDE

ABD Açık'ta kariyerinin ilk grand slam şampiyonluğuna ulaşarak dünya klasmanında 1 numaraya çıkan en genç erkek tenisçi olan Carlos Alcaraz, idolü Nadal'ın yokluğunda Fransa Açık'ı kazanmanın hayalini kuruyor.

Bu yıl toprak kort sezonunun önemli turnuvaları Barcelona Açık ve Madrid Masters'ta mutlu sona ulaşan Alcaraz'ın, bunun için Roland Garros'da 2 kupası bulunan Novak Djokovic'in yanı sıra Daniil Medvedev, Holger Rune, Andrey Rublev gibi organizasyona formda gelen isimleri mağlup etmesi gerekiyor.

20 yaşındaki Alcaraz (1 numaralı seribaşı) kura sonucu finalisti Stefanos Tsitsipas (5), Felix Auger-Aliassime (10), Lorenzo Musetti (17) ile ana tablonun aynı çeyreğinde, Djokovic (3), Rublev (7), Karen Khachanov (11) ve Hubert Hurkacz (13) ile de ana tablonun aynı yarısında yer aldı.

Geçen yılın finalisti Casper Ruud'un (4) bulunduğu ana tablonun diğer yarısında ise Medvedev (2), Rune (6), Jannik Sinner (8), Taylor Fritz (9) ve Frances Tiafoe (12) öne çıkıyor.

Iga Swiatek

SON ŞAMPİYON SWIATEK 1 NUMARADA KALMAK İÇİN MÜCADELE EDECEK

Geçen yılın nisan ayından bu yana kadınlar dünya sıralamasının zirvesinde yer alan Iga Swiatek ile kariyerinin ilk grand slam şampiyonluğunu elde ettiği Avustralya Açık'ın ardından klasmanda 2 numaraya çıkan Aryna Sabalenka, hem kupa hem de 1 numara unvanı için korta çıkacak.

Sabalenka, Fransa Açık'ı ve 'de kazanan Swiatek'in çeyrek finale yükselememesi durumunda 12 Haziran'da dünya sıralamasının yeni 1 numarası olacak.

31 Mayıs'ta yaş gününü kutlayacak Swiatek'in zirvede kalmak için Sabalenka son 16 ve çeyrek finale çıkarsa yarı finale, Sabalenka yarı finale çıkarsa finale, Sabalenka finale çıkarsa ise şampiyonluğa ihtiyacı var.

Son 16 turunda şampiyonu Barbora Krejcikova (13 numaralı seribaşı), çeyrek finalde ise geçen yılın finalisti Coco Gauff (6) ya da Veronika Kudermetova (11) ile eşleşmesi muhtemel Swiatek'in başı çektiği ana tablonun ilk yarısında ayrıca Roma Açık şampiyonu Elena Rybakina (4), Ons Jabeur (7) ve Petra Kvitova (10) da bulunuyor.

Sabalenka'nın (2) final yolundaki rakipleri arasında ise Jessica Pegula (3), Caroline Garcia (5), Maria Sakkari (8), Daria Kasatkina (9) ve şampiyonu Jelena Ostapenko (17) dikkati çekiyor.

TURNUVANIN TARİHÇESİ

İlk defa yılında "Fransa Şampiyonası" adıyla düzenlenen turnuvaya, yalnızca ulusal çaptaki erkek tenisçilerin katılımı kabul edildi. 'de kadınların da yarışmaya başladığı Fransa Şampiyonası'na 'de karışık çiftler, 'de ise çift kadınlar karşılaşmaları eklendi.

'ten itibaren uluslararası katılımcıların da mücadele ettiği turnuva, profesyonel oyuncular ile amatörlerin karşılaşmasına izin verildiği "açık dönem" olarak nitelendirilen yılında tenisçilerin yarıştığı ilk grand slam oldu. Turnuvaya adını veren "Roland Garros" kortunun 'deki inşasına kadar şampiyona "Stade Français" ve "Racing Club de France" sahalarında oynandı.

Fransa Tenis Federasyonu, yılında ABD topraklarında Davis Kupası'nı kazanan "Silahşörler" lakaplı Fransız tenisçiler Jacques Brugnon, Jean Borotra, Henri Cochet ve Rene Lacoste'un bir yıl sonra Paris'te düzenlenecek rövanş maçı için yeni bir saha inşa etme kararı aldı.

Yeni kort için "Stade Français"in hissedarlarına ait "Porte d'Auteuil" arazisi uygun görüldü. Kortun yapılabilmesi için tek şart, "Stade Français"in ünlü eski üyelerinden pilot Roland Garros'un isminin verilmesiydi. Roland Garros, 23 Eylül 'te Akdeniz'i uçakla geçen ilk insan olarak havacılık tarihine adını yazdırmıştı.

İnşa edildiği 'den beri turnuvanın merkez kortu olarak hizmet veren Philippe Chatrier'nin kapasitesi, 'da başlatılan yenileme sonrası 15 bin 'e çıktı. 'de tamamlanan çalışma sonucu korta, açılır-kapanır çatı sistemi de eklendi.

TOPRAK KORTUN FARKI

Fransa Açık, toprak kortta oynanan tek grand slam turnuvası olma özelliğini taşıyor.

Toprak kort, sert ve çim zemine göre topun hızının azalmasına ve yerden daha fazla yükselmesine yol açıyor. Kort, bu özelliğiyle uzun rallilerin yaşanmasına olanak sağlıyor ve çok güçlü servis kullanamayan tenisçilerin zafiyetini kapatıyor.

Bu nedenle kariyerinde birçok grand slam şampiyonluğu bulunan John McEnroe, Stefan Edberg, Pete Sampras, Boris Becker, Venus Williams, Martina Hingis, Lindsay Davenport, Angelique Kerber gibi tenisçiler bu turnuvayı kazanamadı.

FRANSA AÇIK'IN "EN"LERİ

En fazla şampiyonluk yaşayan isimlerin, tek erkeklerde İspanyol Rafael Nadal, tek kadınlarda ise ABD'li Chris Evert olduğu Fransa Açık'ta, uluslararası katılıma izin verilen yılından itibaren elde edilen bazı rekorlar şöyle:

TEKLERDE EN FAZLA KAZANANLAR

Erkekler:

Rafael Nadal (İspanya) - 14 kez (, , , , , , , , , , , , , )

Björn Borg (İsveç) - 6 (, , , , , )

Kadınlar:

Chris Evert (ABD) - 7 (, , , , , , )

Steffi Graf (Almanya) - 6 (, , , , , )

ÜST ÜSTE EN FAZLA KAZANANLAR

Erkekler:

Rafael Nadal (İspanya) () - 5 kez

Björn Borg (İsveç) (), Rafael Nadal (İspanya) ( ve ) - 4

Kadınlar:

*Helen Wills (ABD) (), *Hilde Sperling (Danimarka) (), Monica Seles (ABD) (), Justine Henin (Belçika) () - 3

ÜST ÜSTE EN FAZLA MAÇ KAZANAN

Erkekler: Rafael Nadal (İspanya) - 39 galibiyet ()

Kadınlar: Chris Evert (ABD) - 29 galibiyet ()

SON 10 YILIN KAZANANLARI

Erkekler:

- Rafael Nadal (İspanya)

- Rafael Nadal (İspanya)

- Stanislas Wawrinka (İsviçre)

- Novak Djokovic (Sırbistan)

- Rafael Nadal (İspanya)

- Rafael Nadal (İspanya)

- Rafael Nadal (İspanya)

- Rafael Nadal (İspanya)

- Novak Djokovic (Sırbistan)

- Rafael Nadal (İspanya)

Kadınlar:

- Serena Williams (ABD)

- Maria Sharapova (Rusya)

- Serena Williams (ABD)

- Garbine Muguruza (İspanya)

- Jelena Ostapenko (Letonya)

- Simona Halep (Romanya)

- Ashleigh Barty (Avustralya)

- Iga Swiatek (Polonya)

- Barbora Krejcikova (Çekya)

- Iga Swiatek (Polonya)

EN GENÇ KAZANAN

Erkekler: Michael Chang (ABD) - 17 yaş, 3 ay ()

Kadınlar: Monica Seles (ABD) - 16 yaş, 6 ay ()

EN YAŞLI KAZANAN

Erkekler: Rafael Nadal (İspanya) - 36 yaş, 2 gün ()

Kadınlar: *Zsuzsa Kormoczy (Macaristan) - 33 yaş, 9 ay ()

SERİ BAŞI OLMADAN KAZANAN

Erkekler: *Marcel Bernard (Fransa) (), Mats Wilander (İsveç) (), Gustavo Kuerten (Brezilya) (), Gaston Gaudio (Arjantin) ()

Kadınlar: *Margaret Scriven (Büyük Britanya) (), Jelena Ostapenko (Letonya) (), Iga Swiatek (Polonya) (), Barbora Krejcikova (Çekya) ()

NOT: * Açık dönem ( yılında profesyonel tenisçilerin, amatör oyuncularla karşılaşmasına izin verilmesi) öncesinde kazanılan şampiyonluklar dahil.


rafael nadalFransa Açıkroland garrostenis

Djokovic'in bir yıl aranın ardından d&#;nd&#;ğ&#; Avustralya A&#;ık başlıyor

Fransa Açık (Roland Garros), Wimbledon ve ABD Açık ile birlikte tenis sezonunun en önemli dört turnuvasından biri olan Avustralya Açık, bu yıl Ocak tarihlerinde kez organize edilecek.

İlk kez yılında düzenlenen, sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık'ın ana tablo maçları, yarın TSİ 'te Melbourne kentinde başlayacak.

Avustralya Açık'ta toplam 76,5 milyon Avustralya doları (yaklaşık 1 milyar lira) ödül dağıtılacak. 28 Ocak'ta yapılacak tek kadınlar ve 29 Ocak'ta oynanacak tek erkekler finalini kazananlar, 2 milyon bin Avustralya doları (yaklaşık 39 milyon lira) para ödülü alacak.

Son 2 yıldır sıkı Kovid önlemleri altında düzenlendiği için seyirci sayısında dramatik bir düşüşün yaşandığı turnuvada bu yıl aşılı olma ve maske takma zorunluluğu kaldırıldı. Tribünler de tam kapasiteyle hizmet verecek.

Sporculara Kovid testi zorunluluğu olmayacak. Kendisini iyi hissetmeyen tenisçilere yalnızca odalarında kalmaları tavsiyesinde bulunulacak. Fakat Kovid'a yakalanan oyuncular istediği takdirde mücadele edebilecek.

Djokovic yeniden Melbourne'de

Elde ettiği 9 kupayla turnuva tarihinin en başarılı erkek tenisçisi olan Novak Djokovic, küresel salgın dolayısıyla getirilen şartları sağlamadığı gerekçesiyle 'de mücadele edemediği Avustralya Açık'a bu yıl katılacak.

Geçen sene turnuva yönetiminin tıbbı muafiyeti bulunan sporcuların Avustralya'ya gelebileceğini açıklaması üzerine Melbourne'e seyahat eden Sırp tenisçi, vize başvuru formundaki hatalı bilgilerin fark edilmesiyle sorguya alınmış, devamında ise vizesi iptal edilmişti.

10 günü aşkın süre mültecilerin tutulduğu otelde kalan Djokovic'in muafiyet gerekçesi, mahkemece kabul edilmemiş ve 21 grand slam şampiyonluğu bulunan tenisçi sınır dışı edilmişti.

Djokovic, Avustralya Açık'taki şampiyonluklarına bir yenisini eklemesi durumunda Margaret Court (Avustralya Açık: 11) ve Rafael Nadal'dan (Fransa Açık: 14) sonra bir grand slam turnuvasını 10 kez kazanan 3. isim olacak.

35 yaşındaki raket ayrıca 22 şampiyonlukla Nadal'a ait "en fazla grand slam turnuvası kazanan erkek tenisçi" rekorunu egale etmeye çalışacak.

Ana tablonun Djokovic'in (4 numaralı seribaşı) bulunduğu yarısında Casper Ruud (2), Andrey Rublev (5), Taylor Fritz (8), Holger Rune (9), Alexander Zverev (12), Matteo Berrettini (13), Nick Kyrgios (19) ve finalisti Dominic Thiem öne çıkıyor.

Geçen yıl Dkojovic'in yokluğunda şampiyonluğa ulaşan Nadal'ın (1) başı çektiği ana tablonun diğer yarısında ise Stefanos Tsitsipas (3), Felix Auger-Aliassime (6), ve finalisti Daniil Medvedev (7), Hubert Hurkacz (10), Cameron Norrie (11), Jannik Sinner (15), Frances Tiafoe (16) gibi önemli isimler bulunuyor.

Kadınlarda favori Swiatek

Geçen yılın şampiyonu Ashleigh Barty'nin tenisi bırakmasının ardından kadınlar dünya sıralamasında zirveye çıkan Iga Swiatek, 8 tekler şampiyonluğu kazandığı 'deki performansına bakılırsa bir numaralı şampiyonluk adayı.

Fakat 21 yaşındaki Swiatek'in 'de yarı final oynadığı Avustralya Açık'ta, son 10 yılda 8 farklı şampiyonun çıktığını da unutmamak gerekiyor.

Polonyalı tenisçinin şampiyonluk hesaplarını bozabilecek isimler arasında, 'de Wimbledon ve ABD Açık'ta finale çıkan Ons Jabeur ve geçen yazdan itibaren yükselen formunu WTA Finalleri'ni kazanarak taçlandıran Caroline Garcia öne çıkıyor.

Ana tablonun üst tarafında Swiatek'in (1) yanı sıra Jessica Pegula (3), Maria Sakkari (6), Coco Gauff (7), Madison Keys (10), finalisti Danielle Collins (13), finalisti Petra Kvitova (15), geçen yılın Wimbledon şampiyonu Elena Rybakina (22), ve şampiyonu Victoria Azarenka (24), şampiyonu Sofia Kenin dikkati çekiyor.

Ana tablonun Jabeur (2) ve Garcia'nın (4) bulunduğu ikinci yarısında ise Aryna Sabalenka (5), Daria Kasatkina (8), Veronika Kudermetova (9), Belinda Bencic (12), Beatriz Haddad Maia (14), Anett Kontaveit (16) ve finalisti Garbine Muguruza yer alıyor.

Alcaraz turnuvaya katılamayacak

Geçen yıl ABD Açık'ta elde ettiği kariyerinin ilk grand slam şampiyonluğu sonrası erkekler dünya sıralamasında zirveye çıkan Carlos Alcaraz, sağ bacağındaki sakatlık yüzünden turnuvada oynayamayacak.

Erkeklerde klasmanın basamağında yer alan finalisti Marin Cilic de diz sakatlığı sebebiyle 'ün ilk büyük turnuvasını kaçıracak.

Kadınlarda ise 11 numaralı seribaşı Paula Badosa, bacağındaki sakatlık nedeniyle Avustralya Açık'ta yer alamayacak.

Dünya 12 numarası Simona Halep, 'de final oynadığı turnuvaya, doping gerekçesiyle aldığı geçici men cezası nedeniyle katılamayacak.

Tenisseverler, anne olacağını duyuran Naomi Osaka'yı da sezonu boyunca izleyemeyecek.

Avustralya Açık'ın tarihçesi

Turnuva, Avustralya Lawn Tenis Birliği (LTAA) tarafından ilk defa yılında Melbourne'de bulunan Warehouseman's Kriket Sahası'ndaki çim kortlarda Avustralasya Şampiyonası adıyla düzenlendi. Yalnızca erkek tenisçilerin katılabildiği ilk şampiyonayı, Avustralyalı Rodney Heath kazandı.

Tek erkekler şampiyonuna takdim edilen kupaya 'ten bu yana ismini veren, ayrıca Wimbledon'ı Büyük Britanya dışından kazanan ilk tenisçi unvanının da sahibi Norman Brookes, turnuvadaki tek zaferine yılında ulaştı.

yılından itibaren kadın tenisçilerin de yarışabildiği organizasyonun adı, 'de Avustralya Şampiyonası, 'da ise bugünkü ismi olan Avustralya Açık olarak değiştirildi.

Avustralyalı Margaret Molesworth, ilk kadın şampiyon olarak turnuvanın tarihine geçti. Tek kadınlar şampiyonunun kazandığı kupaya 'ten beri ismini veren bir başka Avustralyalı sporcu Daphne Akhurst Cozens ise , , , ve 'da toplam 5 kez zirvede yer aldı.

Beşi Avustralya'da (Melbourne, Sidney, Adelaide, Brisbane, Perth) ve 2'si Yeni Zelanda'da (Christchurch, Hastings) olmak üzere 7 farklı şehrin ev sahipliğini üstlendiği turnuva, en son 'de çim kortta oynandı.

Ardından 'de, maçların bugün de yapıldığı Melbourne Park tesislerindeki "ribaunt ace" denilen sert zeminde oynanmaya başlanan Avustralya Açık, yılları arasında "plexicushion", 'den bu yana ise "greenset" ismi verilen başka bir çeşit sert zeminde gerçekleştiriliyor.

Kortun özellikleri

Turnuvanın yapıldığı Melbourne Park tesislerinin en büyük kortu olan, 14 bin kişilik kapasiteye sahip Rod Laver Arena, ismini, 4 grand slamde de mutlu sona ulaşan ve Avustralya Açık'ı 3 kez (, , ) kazanan tenis efsanesi Rodney George Laver'dan alıyor.

Daha ince bir üst tabakadan oluşan "greenset" ismindeki zeminde toplar, diğer sert zeminlere göre yerden daha az yükseliyor. Topların daha istikrarlı ve tahmin edilebilir biçimde sektiği zemin, toprak korttan hızlı, çim korttan ise yavaş olmasıyla biliniyor.

Avustralya Açık'ın "en"leri

Teklerde en fazla kazananlar:

Erkekler:

1. Novak Djokovic (Sırbistan) - 9 kez

2. *Roy Emerson (Avustralya) - 6

Roger Federer (İsviçre) - 6

4. *Jack Crawford (Avustralya) - 4

Andre Agassi (ABD) - 4

*Ken Rosewall (Avustralya) - 4 (*2 + 2)

Kadınlar:

1. *Margaret Court (Avustralya) - 11 (*7 + 4)

2. Serena Williams (ABD) - 7

3. *Nancye Wynne Bolton (Avustralya) - 6

Üst üste en fazla kazananlar:

Erkekler:

1. *Roy Emerson (Avustralya) - 5 ()

2. *Jack Crawford (Avustralya) - 3 ()

Novak Djokovic (Sırbistan) - 3 ( ve )

Kadınlar:

1. *Margaret Court (Avustralya) - 7 ()

2. *Daphne Akhurst Cozens (Avustralya) - 3 ()

*Nancye Wynne Bolton (Avustralya) - 3 ()

Margaret Court (Avustralya) - 3 ()

Evonne Goolagong Cawley (Avustralya) - 3 ()

Steffi Graf (Almanya) - 3 ()

Monica Seles (ABD) - 3 ()

Martina Hingis (İsviçre) - 3 ()

Son 10 yılın kazananları:

Erkekler:

- Rafael Nadal (İspanya)

- Novak Djokovic (Sırbistan)

- Novak Djokovic (Sırbistan)

- Novak Djokovic (Sırbistan)

- Roger Federer (İsviçre)

- Roger Federer (İsviçre)

- Novak Djokovic (Sırbistan)

- Novak Djokovic (Sırbistan)

- Stanislas Wawrinka (İsviçre)

- Novak Djokovic (Sırbistan)

Kadınlar:

- Ashleigh Barty (Avustralya)

- Naomi Osaka (Japonya)

- Sofia Kenin (ABD)

- Naomi Osaka (Japonya)

- Caroline Wozniacki (Danimarka)

- Serena Williams (ABD)

- Angelique Kerber (Almanya)

- Serena Williams (ABD)

- Li Na (Çin)

- Victoria Azarenka (Belarus)

En genç kazananlar:

Erkekler: *Ken Rosewall (Avustralya) () - 18 yaşında

Kadınlar: Martina Hingis (İsviçre) () - 16 yaşında

En yaşlı kazananlar:

Erkekler: Ken Rosewall (Avustralya) () - 37 yaşında

Kadınlar: *Thelma Coyne Long (Avustralya) () - 35 yaşında

NOT: * Açık dönem ( yılında profesyonel tenisçilerin, amatör oyuncularla karşılaşmasına izin verilmesi) öncesinde kazanılan şampiyonluklar dahil.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası