gözlük tamiri nasıl yapılır / Emre Gözlük | Gözlük Tamiri Ankara | Güneş Gözlüğü Tamiri

Gözlük Tamiri Nasıl Yapılır

gözlük tamiri nasıl yapılır

  

Gözünüze iyi bakmak için                  
      sözümüzü tutuyoruz!

Kırık gözlüğünüzün önce resimini çekip whatsapp üzerinden bize gönderebilirsiniz. Biz sizleri arayarak nasıl yardımcı olabileceğimiz hakkında detaylı bilgi verecegiz

kaynak/welding

Orjinaline en yakın estetik kaynak

bakım/services

Yamulmuş yada gevşemiş gözlük parçalarını zarar vermeden çizmeden düzeltme 

yedek parça

Yedek kol sap, yay, menteşe, sapucu, plaket, orta köprü,  vs diğer parçalar

Günümuzde pek cok şeyin tamiri yapılmaktadır. Ister metal ister plastik aksamlı olsun kırılmış yada deforme olmuş, ayarı bozulmuş, gözlügünüz varsa son derece estetik ve saglam olarak teknolojik makineler sayesinde orjinalligini mümkün olduğunca koruyarak tamir edebiliyoruz. Sizlere makul fiyatlarla tekrar yüzünüze uygun bir çerceve arayışı içerisine girme derdinden kurtarmis olup ayrıca cam masrafı yapmadan tekrar gözlük sahibi yapmış oluyoruz. Sizinde kırılmiş gözlügü​nüz varsa çope atmadan Lütfen bizimle iletisime geçiniz.


Dönüştür, kullan 
hayata bağlan

Toplanan ambalaj atıkları ekonomiye, çevrenin korunmasına ve toplumsal hayata katkı sağlıyor. Tekrar değerlendirilebilen atıkları geri dönüştürerek doğal kaynaklarımızı tüketmeden yeni ürünler elde edebiliriz. Örneğin; bir ton kâğıdın geri dönüştürülmesiyle 17 ağacın kesilmesi önlenebilir. Plastik ambalaj atıklarının geri kazanılması sonucu ise petrolden tasarruf sağlanabilmektedir. Dönüşen her ton cam için ise, litre petrol tasarrufu sağlanır. Metal ambalajları ve ahşap ambalajları geri dönüştürerek doğal alanlarımızı bozulmadan koruyabiliriz.

Çocuk ve Gözlük

Gözlerimiz en önemli duyu organımız mı? Deriden, burundan, kulaklardan ve dilden daha mı önemli? Cevaplaması zor bir sorudur bu. Oysa kesin olan tek bir şey var: Bizlerde ve özellikle çocuklarda görme problemi olduğunda, hayatımızın gidişatı ve aldığımız keyif bundan etkilenir. Özellikle artık görsel izlenimlerin hüküm sürdüğü bir dünyada durum böyledir. Bu nedenle, ebeveynler olarak çocuklarımızın gözlerine ve görme gelişimlerine özel bir dikkat göstermeliyiz. 

funduszeue.info

Referanslarımız

    Nasıl Yapılır?

    Estetik ve Sağlamlık

    Gözlüğünüzün metal alışımına uygun olarak gümüş,nikel, bakır gibi kaynak çubuklarıyla işlem yapılmaktadır. Kaliteli sağlam ve estetik olması önceliğimizdir.
    Plastik yada Kemik gözlükleriniz de tamir edilebilmektedir.

     
    Optik Gözlük Tamiri 

    Güneş Gözlük Tamiri

    Yedek Parça

    Gözlük Aksesuar Çeşitleri


    İLETİŞİM

    Sitemizden alışverişle ilgili bir sorun yaşıyorsanız [email protected]
     adresine eposta gönderebilirsiniz.

    Türkiyenin her yerinden kargo ile teslimat
    Anlaşmalı Kargo Firmalarımız ile gönderim yapabilirsiniz.

    telefon/Whatsapp

    +90 ()

    Adres/location

    Gazi Osman Paşa Bulvarı / Behsat Sokak Akasya Pasajı Kat Z/1 Tokat/Merkez

     SPONSOR Firmalar
    Website Templates

    created with

    HTML Website Builder.

    Plastik gözlük çerçeveleri nasıl yapıştırılır. Gözlük tamiri ve en yaygın arızalar. Gözlüklerin metal çerçevesi deforme olma eğilimindedir.

    Şimdi sadece çok sayıda insan çeşitli gözlükler kullanıyor. Bazen gözlük çerçevesi tamamen kırılmadan önce gevşek bir vidayla ilgili sorunlar yaşayabilir. Benzer sorunlar yaşıyorsanız, gözlük çerçevelerinizi tamir etmeniz gerekebilir.

    kendin yap gözlük tamiri

    Kırık bir çerçeve oldukça karmaşık bir arızadır ve onu düzeltmek için belirli becerilerin yanı sıra araçlar da gerektirebilir. Bu yazıda, gözlük çerçevesini kendi elinizle nasıl onaracağınızı öğreneceksiniz. Tüm süreçleri detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştık. Bir gözlük çerçevesini onarmaya başlamadan önce, arızasının nedenlerini bulmanız gerekir:

    1. Basit aşınma parçaları. Çoğu zaman, sorun aşınan parçalardan kaynaklanır.
    2. Fiziksel güç nedeniyle kırılma.

    Onarıma başlamadan önce gözlüğünüzün tüm unsurlarını inceleyin.

    Çoğu arıza herkes tarafından giderilebilir. Soruna bağlı olarak, aşağıdaki araçlara ihtiyacınız olabilir:

    • Tornavida izle;
    • pense veya minyatür mengene;
    • elektrikli matkap;
    • evrensel yapıştırıcı;
    • olta ipi.

    Onarıma devam etmeden önce çerçevenizi inceleyin. Plastik veya metalden yapılabilir.

    Gevşek menteşeler

    Menteşede uzun süreli cam kullanımı ile çerçevenin sabitlendiği delikler gevşeyebilir. Bazen vida kaybolduğunda sorunla karşılaşabilirsiniz. Bir vidayı kaybettiyseniz, hesap makinesinde bulabilirsiniz. Çoğu zaman, içindeki vidalar benzer olacaktır. Dişler kopmuşsa ve aynı boyutta bir vida dışarı fırlıyorsa, sorunu çözmek için daha büyük çaplı bir vida kullanılmalıdır.


    menteşe arızası

    Merceğin takıldığı arkın bölünmesi

    Bu sorun en çok plastik ürünlerde görülür. Bu durumu çözmek için yapıştırma yapmak en iyisidir. Arkı sadece arızanın meydana geldiği yere değil, arkın tüm alanına yapıştırmak en iyisidir. Bu yükü azaltacaktır. Yapıştırmayı daha iyi hale getirmek için, yapıştırıcı kururken yayı bir misina ile sabitleyebilirsiniz. Yapıştırıcı, merceğe zarar verebilecek unsurlar içerecektir. Bu nedenle, yapıştırmadan hemen sonra lens yapıştırıcıdan temizlenmelidir.


    ark kırılması

    Artık gözlük çerçevesini nasıl yapıştıracağınızı biliyorsunuz. Gözlüğünüzün çerçevesini kendi elinizle onardıktan sonra çizikler kalıyorsa, renksiz oje ile onarabilirsiniz. Ancak, onlara bir sunum yapmanın neredeyse imkansız olacağını unutmayın.

    Kafanı çevirdiğinde cam çıkıyor

    Benzer bir sorun genellikle ince metal çerçeveli gözlüklerde ortaya çıkar. Problem iki şekilde çözülebilir. Lensin iki penceresini birbirine bağlayan vidanın bağlantısı gevşemiş. Bu durumda gözlük çerçevesini onarmak için bir tornavida almanız ve vidayı sıkmanız yeterlidir. İkinci durumda, çerçeve basitçe bükülebilir ve bu nedenle şimdi lens hareketsiz durmuyor. Çerçeveyi hizalamak için lensleri tamamen çıkarmalı, penseyi almalı ve çerçeveyi hizalamaya çalışmalısınız. Düzleştirme sırasında dikkatli olunmalıdır. Aşırıya kaçarsanız, çerçeve basitçe patlayabilir.

    Bilmek önemlidir! Çerçeveyi söktükten sonra, burada kir birikeceğinden tüm çevre temizlenmelidir.

    Burun köprüsüne yakın çerçeve bölünmüş

    Metal gözlük çerçevelerini onarmaya başlamadan önce aletleri hazırlamanız gerekir. İlk önce ahşap bir jig yapmanız gerekir. Lenslerin çizilmesini önlemek için, bunları yumuşak bir bezle sarmanız yeterlidir. Çalışma sırasında bir matkap da gerekebilir. Çalışmaya başlamadan önce lenslerdeki kırık bölgesi yağdan arındırılmalıdır. Bazıları arızanın zımpara kağıdı ile temizlenebileceğini bildiriyor, ancak bu tavsiye edilmiyor.

    Çerçevenin bir yarısı kırtasiye sakızı yardımıyla iletken üzerine sabitlenmelidir. İkincisi, birincisine bastırılmalı ve benzer şekilde sabitlenmelidir.


    Delmeden önce camlar güvenli bir şekilde sabitlenmelidir.

    Delmeye başlamadan önce tüm elemanların güvenli bir şekilde sabitlendiğinden emin olun. Kırık bölgesine de yapıştırıcı sürülmelidir. Şimdi çerçevenin her iki yarısındaki yerden en uygun mesafeyi seçmeli ve iki açık delik açmalısınız. Bir iğne yardımı ile bunlardan birine bir iplik yerleştirilmelidir. Daha sonra ikinci delikte ipliğe dokunulmalıdır. Bu prosedür birkaç kez tekrarlanmalıdır. Deliğin çapı, ipliğin birçok kez yerleştirilmesine izin vermeyeceğinden, daha fazlası çalışmayacaktır. İpliğin kalan uçları yanlara ayrılmalı ve yapışkan bant ile sabitlenmelidir.

    Menteşe parçası kırık

    Plastikten yapılmış gözlük çerçevesini yapıştırmadan önce, çerçeveye kaynaşmış menteşe kalıntılarını çıkarmak gerekir. Gerekirse, çerçeveyi bir havya ile ısıtabilir ve kalan elemanları almak için cımbız kullanabilirsiniz. Şimdi, bakır veya çelik tel kullanarak, menteşenin vida sabitleme elemanına eşit bir iç çapa sahip halkayı bükebilirsiniz. İstediğiniz pense çapını seçtikten sonra iş parçasına omega harfinin şeklini verebilirsiniz.

    Bir sonraki adım, menteşeyi yerine takmaktır. İş parçanızı cımbızla tutabilirsiniz. Şimdi yerine koyun ve bir havya ile ısıtın. Isıtma işlemi sırasında, döngü kademeli olarak çerçeveye gerekli derinliğe kadar derinleşecektir. İstenilen derinliğe ulaşıldığında havya çıkarılabilir. Tüm kurulum adımları tamamlandığında, bitirme çalışmasına geçebilirsiniz. Yüzeyde oluşan tüm düzensizlikler bir havya ile giderilebilir.

    Şakaklar birbirinden ayrıldığında ve yüze iyi yapışmadığında gözlük çerçevesi onarımı

    Gözlüklerdeki tapınaklar arasındaki tutarsızlığın nedenleri oldukça çeşitli olabilir. Bunun ana nedeni, menteşelerdeki deliklerin gevşemiş olmasıdır. Bardaklardaki garnitürleri nasıl tamir edeceğinizi zaten biliyorsunuz. Bunu ilk paragrafta tartıştık. Plastik camların kullanımı sırasında kenarları aşınmış olabilir. Sonuç olarak, sapma açısı önemli ölçüde artabilir.

    Böyle bir problemden kurtulmak için, kaynak yaparak sapma açısını azaltmak gerekir. Gözlüklerin metal çerçevesinin nasıl lehimleneceğini zaten anlattık. Plastik bir çerçeve ile durum aynı olacaktır. Gerekirse, özel plastik ekler de yapıştırılabilir. Daha sonra basitçe zımparalanabilirler. Tabii ki, kesici uçları kullanırken doğru şekilde kesilmeleri gerektiğini unutmayın. Metal gözlüklerde, yuvalar basitçe diğer yönde bükülebilir. Penseyi alın ve bağlantı elemanlarını doğru konuma ayarlayın.

    Arkada kırık kulaklık

    Bir tutturucu olarak metal bir çubuk kullanılmışsa, tapınaklar çoğunlukla kırılır. Kural olarak, bu tür tapınaklar dayanıklı plastikten yapılabilir. Bu nedenle, iş parçacığı kullanarak bağlanmak mümkün olacaktır.

    Başka bir durumda, her parçada daha sonra yeni bir metal pim yerleştireceğiniz bir delik açmanız gerekecektir. Tapınakların tüm parçaları yerleştirildikten sonra, onlara yapıştırıcı ile ek sabitleme sağlayabilirsiniz. Gördüğünüz gibi, bu durumda gözlük çerçevelerini tamir etmek zor değil.

    Çerçeve dışa doğru bükülmüş ve gözlük yüze tam oturmuyor

    Plastik çerçeve bükülebilir. Bu genellikle yüksek sıcaklığın etkisi altında olur. Onlara eski şeklini vermek için sıcaklıkta bir artış da kullanmalısınız. Bardakları sıcak suda istediğiniz yumuşaklığa gelene kadar ısıtabilirsiniz. Daha sonra pense yardımıyla istediğiniz şekli verebilirsiniz.

    İstenilen şekil elde edildikten sonra ürün sudan çıkartılarak düz bir zemine yerleştirilebilir. Gerekirse, ağır bir şeyle bastırılabilir ve tamamen soğumaya bırakılabilirler. Metal çerçevelerin tüm deformasyonları mekanik etkiler yardımıyla düzeltilebilir.

    Esnek gözlük kullanıyorsanız, bunları kendiniz de tamir edebileceğinizi unutmayın. Flex ile flex gözlük çerçevelerinin tamiri yapıştırıcı ile de yapılabilir. Esnekliğin çok hasarlı olduğunu görürseniz, onu satın almalı ve eskisini değiştirmelisiniz. Artık gözlükleri onarmaya yardımcı olacak tüm yolları biliyorsunuz. Bu bilgilerin yararlı ve ilginç olduğunu umuyoruz.

    Artık gözlükler neredeyse herkes için önemli bir rol oynamaktadır. Birisi onları stil ve güzellik için giyer, birileri bilgisayardaki sık çalışma sırasında gözlerini stresten korur ve birileri için hayati önem taşır, çünkü onlar olmadan zayıf görme nedeniyle herhangi bir şeyi düşünmek ve görmek çok zordur.

    Hepsinin farklı özellikleri, farklı bir görünümü ve yapıldıkları malzeme var. Yaratıcıları, bu öğenin görünümüyle yaratıcı olmaya başladılar ve tasarımı, bir kişinin imajını tamamlayabilecekleri ve bireyselliğini vurgulayabilecekleri kadar benzersiz ve bireysel hale getirdiler.

    Onarımın incelikleri

    Gözlüklerin aktif aşınması ile sürekli dış ortama maruz kalırlar ve nihayetinde ister pahalı ister çok ucuz modeller olsun, herhangi biri ömrünü tamamlar ve onarım gerektirir.

    Onlar kırarlar. Jant en sık hasar görür. Tabii ki, optikte değiştirmeniz teklif edilecek, ek maliyetlere yol açan birçok seçenek sunacaklar.

    Ancak bu modele aşık olduysanız ve onu hiçbir şey için değiştirmek istemiyorsanız veya belki de maddi sıkıntılarınız varsa, o zaman en iyi seçenek gözlükleri kendi başınıza onarmak olacaktır. Vida, lensleri ve şakağı birbirine bağlayan yuvadan düştüyse, bu onarım size herhangi bir sorun çıkarmaz.

    Plastik veya metal bir çerçeveye sahip olmaları fark etmeksizin hasarı kendi ellerinizle düzeltebilirsiniz. Bunu yapmak için, vidayı diş boyunca vidalamak için genellikle düz olan küçük bir tornavida veya normal bir keskin bıçak kullanmanız gerekir. Ve işte yine buradalar.

    Köstek menteşelerinin flex ile onarımı

    Giyme ve çalıştırma kolaylığı için, üreticiler flex ile geldi. Çerçevedeki sapları artık % açmanıza izin vermez ve açılma açıları çok daha geniştir. Bu teknolojiyi kullanırken, gözlükler kafaya baskı yapmaz ve şeklini bozmadan tek elle çıkarmak mümkün hale gelir, bu da bozulmalarını ortadan kaldırır.

    Bir vida düştüğünde böyle bir modelin onarımı biraz farklı olacaktır. Esnek yay bir tür yay olduğundan, bu tür bir arıza durumunda, esnek çubuk sırasıyla yay boşluğuna çekilir, her iki parça birleştirildiğinde çerçevedeki sabitleme eşleşmez ve vida sıkıştırılamaz. Onarım, üçüncü el veya bir mengene varlığını gerektirecektir.

    Kelepçeyi bir mengeneye sıkıştırırken aşırıya kaçmayın ve nesneyi bozmamak veya çizmemek için biraz malzeme koyun. Ardından, çerçevenin tabanını lenslerle tutmanız ve esnek çubuğu delikler eşleşecek şekilde hareket ettirmeniz gerekir. Bütün bunlar bir elle yapılmalıdır, çünkü vida diğer elle bu deliğe sokulur ve bükülür.

    Tebrikler! Tasarım bulgunuz daha fazla kullanım için hazır.

    Bir lensin etrafındaki kırık metal çerçevenin onarımı

    Çerçeve kırılması, hatta metal bile oldukça yaygındır. Bu kusuru kendi elinizle ortadan kaldırmanın en kolay ve en güvenilir yolu, evrensel süper yapıştırıcı "İletişim" kullanmaktır. Bu tür işler için harika. Yapıştırıcının sabitlenme süresi birkaç saniye veya daha fazla sürebilir. Tutkalın tamamen sertleşmesi bir günde gerçekleşir.

    Gözlüklerin lensleri camdan yapılmışsa, işin sonunda fazla yapıştırıcı aseton ile çıkarılabilir. Plastikten yapılmışlarsa, lensin yüzeyini önceden yapıştırıcıdan korumanız önerilir, çünkü bu ona zarar verebilir. İş için bir seçenek, normal bir yapışkan bant görevi görebilir. Merceğin kenarlarını yapıştırmaları gerekecek, ancak yapıştırmaya maruz kalacak olan merceğin kenarını yapıştırmayın.

    Yapıştırıcıyı uygulamadan önce merceğin nasıl takılması gerektiğini ve onarımı engelleyebilecek başka kusurların olup olmadığını kontrol etmek gerekir. Yapıştırma sadece birkaç saniye sürecek, hareketlerin önceden düşünülmesi gerekiyor. Daha sonra, lensin ucuna yapıştırıcı uygulanır, çerçeveye net bir şekilde monte edilir ve istenen pozisyonda kenetlenir.

    Yapıştırıcı kuruduğunda ve lens çerçeve içinde kendi kendine tutulacağında, lensi yapışkan banttan temizliyoruz (lens plastikten yapılmışsa) ve güçlü bir sabitleme için nesneyi tüm çevresine sıkıyoruz. uygun boyutta ip.

    Bir gün sonra, yapıştırıcı tamamen kuruduğunda onarım başarıyla tamamlanır.

    Burun köprüsü yerine plastik çerçevenin onarımı

    Nesnenin çerçevesi burun köprüsünde veya menteşedeki ataşmanda kırılırsa, onarım daha zahmetli olacaktır ve bu tür camları kendi ellerinizle onarmak için, bu tür kusurları ortadan kaldırmak için araçlara ve temel bilgilere ihtiyacınız olacaktır. .

    onarım yapılır

    1. Yine de burun köprüsü bölgesinde kırılma meydana geldiyse ve camlar plastikten yapılmışsa, parçanın her biri üzerinde bir matkap kullanarak yarıkların oluştuğu bölümlerde bir delik açmaya ihtiyaç vardır. birbirlerine, lenslere doğru. Delik çapı mm, derinlik 5 mm;
    2. Bir sonraki adım: Arızanın zaten enine olan parçalarının her birine, gözlüklerden 2 parça delikler açıyoruz. Boyuna deliğin üstünde iki, altında iki tane var. Delik çapı 1 mm;
    3. Daha sonra, bir çift alt ve bir çift üst enine delik arasında, bir kesici ile 1 mm'ye kadar bir oyuk açıyoruz. Daha sonra, "Kontak" evrensel süper yapıştırıcısını uzunlamasına deliklerden birine döküyoruz, ayrıca kavramanın daha güvenilir olması için daha önce üzerinde çentikler yapmış olan bir çelik filmaşin yerleştiriyoruz. Seçilen telin çapı 1,2 mm olmalı ve uzunluğu 9 mm'yi geçmemelidir;
    4. Tutkalla, nesnenin ikinci kısmında başka bir uzunlamasına delik işliyoruz ve kesimin kendisini yağlıyoruz. Her iki parçayı birbirine bağlarız ve 0,3 mm çapında elastik bir tel ile sıkarız, enine deliklerden geçirip girintilere yerleştiririz. Kalan uçlar sadece birlikte bükülebilir ve bunları enine deliklerden birine koyabilirsiniz;
    5. En iyi iş kalitesi için enine deliklerin de tutkalla işlenmesi gerekir, ancak bu, fazla tutkalın zarif çerçeveye bulaşmaması ve ona zarar vermemesi için yapılmalıdır. Tutkal kuruduktan sonra ürün tekrar kullanıma hazırdır.

    Sorun: Tapınakların farklı yönlerde ayrılması

    Uzun süreli gözlük kullanımı ile kollar farklı yönlerde ayrılmaya başlar, böylece gözlükler artık yüzde istenilen pozisyonda sabit kalmaz, sürekli uçar. Bu durum, kolların açık durumda dayandığı platformların aşınması nedeniyle oluşur.

    Bu durumdan çıkmanın birkaç yolu var.

    • İlk olarak: gereksiz bir lastik borudan bir halkayı, boyutuna sığacak şekilde kesin ve tapınağın kıvrımına gözlüklere, yani menteşenin kendisine koyun. Gözlükleri açarken, oldukça geniş açılmalarına izin vermeyecek olan bu kauçuk taban üzerinde durulacak;
    • İkinci yöntem biraz daha karmaşıktır, ancak bunu kendiniz de yapabilirsiniz. Konunun ifşa edilmesinin odağının oluştuğu yerde serif yapmanız gerekiyor. 1,5 mm çapında bir matkap kullanabilirsiniz. Ayrıca, eksik hacmi arttırmak için en sıradan hamuru silindirlerinden geçici bir form yapın. Bu kalıba bir kat epoksi yapıştırıcı dökün. Sertleştikten ve sertleştikten sonra, aşınan parçanın kalınlığını gereken şekilde ayarlamak gerekecektir.

    Çerçeveden düşen cam sorunu

    Ortak bir sorun ve basit bir çözüm. Bunu yapmak için lensi çerçeveden çıkarmanız gerekir. Ayrıca, camların iç kısmında olacak olan oluğun konturu boyunca, 1,4 mm çapında bir matkap kullanarak, 1 mm'den fazla olmayan 4 girinti yapın. Oluşturulan deliklere bir damla tutkal yerleştirilir ve ardından lens yerine yerleştirilir.


    Çeşitli İnternet forumlarındaki konuların şu soruyla çok sık ortaya çıkmaya başlamasından dolayı bu makaleyi yazmak için ilham aldık: kırık bir plastik gözlük çerçevesi nasıl yapıştırılır? Bununla birlikte, profesyonel tamircilerin bakış açısından da cevap vermeye karar verdik.

    Hemen söyleyelim: Tabii ki, kural olarak güneşten korunmak için çok fazla giyilmeyen, süper moda ve fevkalade pahalı bir güneş gözlüğü modelinden bahsetmiyorsak, çerçeveyi yapıştırabilirsiniz. çevrede silinmez (hatta çarpıcı) bir izlenim bırakmak için. Böyle bir çerçevede zar zor fark edilen bir dikiş bile tüm etkiyi bozabilir, bu yüzden riske atmamak daha iyidir. Örneğin, forumlarda herkes bu durumda oybirliğiyle yeni gözlük satın almanızı önerir. Ama bu kadar basit mi? Tabii ki, bir kişi parayı gagalamıyorsa, konuşacak bir şey yok. Ancak bu kişilerden hangisi foruma gözlük tamiri nasıl yapılır sorusu ile geliyor?

    Gariptir, ancak bir kişinin aşırıya kaçması yaygındır: ya yeni gözlükler alır ya da çerçeveleri kendi başına yapıştırır. Ancak bir orta yol var - profesyonel gözlük tamircilerinin yardımı. Herhangi bir iyi atölyede, böyle bir onarım fazla zaman almayacak ve aynı zamanda minimum nakit maliyeti gerektirecektir. Ayrıca aynı zamanda gözlüğünüze vida ve somun takabilir, gerekirse kırık şakakları değiştirebilir, burunlukları onarabilir, çerçeve geometrisini düzeltebilir ve daha bir çok işinize yarayacak daha pek çok şey yapabilirsiniz. hakkında bilmek.

    Ancak, forumlarda, kural olarak, profesyonel gözlük tamiri hakkında bir konuşma yoktur ve eğer öyleyse, şu soru ile sınırlıdır: Bu tür atölyeler nerede bulunur? Aynı zamanda, İnternet kullanıcıları sanal alanda herhangi bir şey bulmanın kolay olduğunun farkındadır, ancak bir tarayıcı arama motorunda "gözlük onarımı" veya "çerçeve onarımı" gibi bir ifade yazmak imkansızdır. Forumda cahil bireylerin belirsiz saçmalıklarını “dinlesek” iyi olur

    Bu arada, müşterilerle çalışma deneyimimizden biliyoruz ki, birçok Rus, çerçevenin eski olduğu ve bu tür gözlükleri atölyeye taşımanın zahmetli olması nedeniyle kırık camları kendi başlarına tamir etmeyi tercih ediyor. . Bu sahte bir utanç, çünkü deneyimli ustalar başka bir şey gördüler - bu yüzden profesyoneller. İnanın bana, gerçek bir usta tamirci, eski bir çerçeveye, yeni satın alınan ve hemen kırılan yeni bir çerçeveden çok daha içten davranır. Her ne kadar bu durumda endişelenmemelisiniz: en “marka” ve ultra modern bile olsa herhangi bir çerçeve, burnun sivrisineklerinin zarar görmemesi için tamir edilebilir.

    Ancak kırık bir plastik gözlük çerçevesini kendi başınıza tamir etmeye kararlıysanız (nedenlerinizin ne olduğunu asla bilemezsiniz), bunu yapmanın kanıtlanmış birkaç yolu vardır. Örneğin çerçeveleriniz yanan plastikten yapılmışsa (bir çakmağın alevini kulağınızın ucuna tutarak ve alevlenirse hemen söndürerek kontrol edebilirsiniz), bunun için asetondan (oje çıkarıcı) yapıştırıcı yapın. Ayrıca, ekşi krema kalınlığına kadar aynı plastik parçalarının (eski bir tarak, kırık bir gözlük bandı vb.) Daha sonra bu yapıştırıcı çerçevenin kıvrımlarına bir kibrit ile sürülmeli ve birleştirilmelidir. Tutkal gerçekten "kuruyana" kadar 24 saat bekletin.

    Ayrıca, kırık bir çerçeveyi, her bir yarının kenarlarından delikler açarak ve dıştan bükülmüş U şeklinde bir tel braket takarak ve kırık parçalara sıkıca bastırarak sabitleyebilirsiniz. Çok estetik değil ama kullanışlı.

    Ayrıca hemen hemen her plastik için uygun harika, eski ve test edilmiş bir yapıştırıcı - epoksi reçinesi vardır, diğer tüm yapıştırıcılar ancak bir profesyonele danıştıktan sonra kullanılabilir. Ve bunun için tembel olmayın ve örneğin Moskova'da neredeyse her metro istasyonunun yakınında bulunan gözlük tamirhanesine bakın. Ve kırılan çerçevelerinizi de yanınıza almayı unutmayın


    Gözlükler, görme bozukluğu olan tüm insanlar için vazgeçilmez bir öğedir. Ancak bu ev eşyası her zaman özenle tedavi edilmez. Sonuç olarak, vidaları kırar, kırar veya kaybederler. Ancak bu önemli değil, çünkü plastik bardakları evde tutkalla yapıştırabilirsiniz.

    Bununla birlikte, güvenilir bir sabitleme elde etmek için etkili bir yapıştırıcı karışımı seçmeniz gerekir.

    Ne tür bir yapıştırıcı camları yapıştırabilir - envanter seçimi

    Plastik bardakları kendi başınıza yapıştırmak ilk bakışta göründüğü kadar zor değildir.

    Onarım çalışmaları için gerekli olan tüm aletlerin evde kolayca bulunması muhtemeldir:

    İnce bir matkapla ( mm.) mini matkap;

    • İğne;
    • İplik;
    • Yağ çözücüler (alkol veya oje çıkarıcı);
    • kırtasiye sakızı;
    • Tekstil;
    • Kulak temizleme çubukları;
    • Hükümdar;
    • Zamk.

    Her yapıştırıcı kırık plastik camları onarmak için uygun değildir.

    Bunu yapmak için, birkaç yapıştırıcı türünden birine bakmanız gerekir:

    • Bizon Plastik. Plastik gözlükleri ve polikarbonat, organik cam ve PVC gibi çok sayıda ev tipi plastik eşyayı sıkıca yapıştırmak için etkili bir şekilde kullanılır. Ayrıca plastik oyuncakların, uzaktan kumandaların, cep telefonlarının tamiri, plastik araba ve bisiklet parçalarının, PVC boruların sabitlenmesi için de harikadır. Yüksek mukavemetli, su geçirmez, kuruduktan sonra şeffaftır, ila + derece aralığındaki sıcaklıklara dayanır. 25 ml'lik bir tüpün maliyeti: ruble.
    • An Plastik. Çeşitli plastiği (poliüretan, polistiren, yumuşak ve sert PVC) birbirine ve diğer malzemelere yapıştırır. Yapıştırılması zor plastikleri mükemmel şekilde sabitler: ABS, polietilen ve polipropilen. Yüksek yapışma hızına sahiptir, dona ve neme karşı dayanıklıdır, solventlere karşı dayanıklıdır ve eskimeye karşı dayanıklı güçlü bir yapışkan dikiş sağlar. Bu yapıştırıcı ile tamir edilen gözlükler çok uzun süre dayanır. 30 ml'lik bir tüpün maliyeti: ruble.
    • UHU Plast Özel. Bununla beraber, camları ve plastik parçaları güvenilir bir şekilde yapıştırabilirsiniz. Sert plastiklerin ve polistirenin yanı sıra plastiklerin diğer ev eşyalarıyla güçlü bir şekilde sabitlenmesini sağlar. En erişilemeyen yerlere yapıştırıcı uygulamanıza izin veren dozaj iğnesi sayesinde dikişleri ve mikro çatlakları mükemmel bir şekilde doldurur. Kuruduktan sonra şeffaf hale gelir. 30 ml'lik bir tüpün maliyeti: ruble.

    Gözlük çerçevesi nasıl yapıştırılır - adım adım talimatlar

    Burun köprüsünün olduğu yerde gözlüklerin yarı yarıya kırılması nadir görülen bir durum değildir. Tüm envanter hazırlandığında ve gerekli yapıştırıcıyı satın aldığınızda çerçeveleri yapıştırmaya başlayın.

    Bison Plastic yapıştırıcı kullanarak gözlük çerçevelerini tamir etmeye bir örnek:

    • Zımpara kağıdı ile yapıştırılması gereken kırık yüzeyleri temizleyin ve zımparalayın;
    • Yapıştırılacak yüzeyleri oje çıkarıcı veya alkol ile yağdan arındırın;
    • Bir tahta cetvel parçasını, uzunluğu gözlüklerin kenarları arasındaki mesafeyle aynı olacak şekilde kesin - bu, gözlükleri tek bir konumda sabitleyecek ve bu da onarımın kalitesini ve kolaylığını artıracaktır;
    • Lenslerin çizilmesini önlemek için kağıtla kaplayın;
    • Bardakların yarısına tahta bir cetvel takın, lastik bantla birbirine tutturun. İlk yarıya sıkıca bastırırken noktaların ikinci yarısı için de aynısını yapın;
    • Çerçevenin iki kırık parçasının arasına tam oturmasını sağlayın;
    • Arada yapıştırıcıyı yavaşça dikişe sıkın;
    • Boşluk ve boşluk kalmayacak şekilde derzi tamamen doldurun;
    • Kalan yapıştırıcıyı kurumadan silmek için bir Q ucu kullanın;
    • Tutkal tamamen kuruyana kadar gözlükleri 2 saat bu konumda bırakın;
    • Burun köprüsünde, eklemin her iki tarafında bir matkapla bir delik açın;
    • İpliği delinmiş deliklerden dikişin etrafından çekin. Bunu yapmak için bir iğne kullanın. İpliğin rengi çerçevenin rengiyle eşleşmelidir;
    • İpliği sıkıca doldurana kadar her iki delikten geçirin;
    • İpliği emmek için delikleri bol miktarda tutkalla kapatın;
    • Kalan yapışkan karışımı bir pamuklu çubukla çıkarın ve fazla ipliği kesin;
    • Tutkalın tamamen kuruması için bardakları bir gün bekletin.

    VİDEO TALİMATI

    Gözlükleri yapıştırın

    Genellikle, yayın (tapınaklar) kırılması nedeniyle sorunlar ortaya çıkar.

    Yarıya indilerse etkili bir yolu var yayı gözlüklerden sıkıca yapıştırın:

    1. Yayın her iki kırık parçasının uçlarının ortasında, uzunlamasına bir delik açın;
    2. Yayın her kırık parçasında, uçların yanında, eklem çevresinde bir kare oluşturacak şekilde iki açık delik açın ve uzunlamasına delik bu karenin merkezindedir;
    3. Üst ve alt açık delik çiftleri arasında, daha sonra içine teli yerleştirmeniz gereken küçük oluklar kesmek için bir keski kullanın;
    4. Yay, epoksi yapıştırıcı veya aseton içeren yapıştırıcının uçlarında açılan her iki uzunlamasına deliğe dökün;
    5. Uzunlamasına deliklerden birine bir çelik tel çubuk sokun, böylece hafifçe dışa doğru çıkıntı yapar;
    6. Şakakların her iki ayrık ucunu ince bir tutkal tabakasıyla yağlayın;
    7. Yayın bir yarısını diğer yarısından çıkıntı yapan çubuğa yerleştirerek her iki kırık parçayı birbirine bağlayın;
    8. Derz sıkı olmalı, boşluklara izin vermemelidir;
    9. Fazla yapıştırıcıyı pamuklu bir bezle silin;
    10. Dikişi, deliklerden çekerek nikrom tel ile sarın;
    11. Yapışma gücünü artırmak için ayrılmış parçaları onunla birlikte çekin;
    12. Çıkıntılı teli önceden kesilmiş oluklarda gizleyin;
    13. Bir bobin yaparak telin uçlarını bükün;
    14. Telin geri kalanını tel kesicilerle kesin;
    15. Gözlükleri bir gün daha kurumaya bırakın, ardından daha fazla takabilirsiniz.

    Gözlüklerin mi kırıldı? Onları atölyeye götürebilir veya yenilerini satın alabilir veya her evde bulunabilecek malzeme ve araçları kullanarak camları kendi ellerinizle tamir edebilirsiniz. Talimatımız size plastik gözlüklerin nasıl düzeltileceğini söyleyecektir.

    Gözlük tamir malzemeleri ve araçları:

    • çok küçük bir uçla delmek
    • iplikli iğne
    • Süper yapıştırıcı
    • oje çıkarıcı
    • kulak temizleme çubukları
    • yağlı kağıt veya yumuşak bez
    • lastik bantlar
    • ahşap çıta

    Gözlük nasıl düzeltilir

    1. Camları onarmak için, plastiği arada temizleyin, zımparalayın ve yağdan arındırın.

    2. Gözlükleri sabitlemek için iletkeni (çerçevenin ayrıntılarını belirli bir konumda sabitlemenizi sağlayan bir cihaz) hazırlayın.

    Ahşap bir ray veya eski bir cetvel iletken görevi görecektir. Rayı, uzunluğu gözlüklerin genişliğinden biraz daha az olacak şekilde kesin.

    Tahta parçasını yağlı kağıt veya yumuşak bir bezle sarın. Bu, lenslerin iletkenin yüzeyiyle temas etmesini önlemek için gereklidir.

    3. Gözlüğü kondüktöre sabitleyin. Çerçevenin bir parçasını raya takın ve birkaç kez lastik bantla sarın.

    Öncelikle lastik bantların temiz olduğundan ve gözlük camlarını lekelemediğinden emin olun. Ardından bardakların ikinci yarısını birinciye iyice bastırarak takın. Lastik bandı tekrar kullanın.

    Bardakların parçalarını birbiriyle hizalayın, tekrar temas ettiğinden emin olun.

    4. Gözlüklerin kırıldığı yere yapıştırıcı sürün. Bu, onarımın en kritik aşamasıdır, bu nedenle her şey çok dikkatli yapılmalıdır.

    • Arayı tutkalla doldurun, boşluk veya hava kabarcığı olmadığından emin olun

    • Fazla yapıştırıcıyı çıkarmak için yüzeyi bir pamuklu çubukla hızla silin

    • Tutkalın bir saat kurumasını bekleyin.

    5. Bandajı sabitlemek için delikler açın. Tutkal kuruduktan sonra, arızanın her iki tarafında çerçevede bir delik açmanız gerekir.

    Gözlüklerinizi yumuşak bir bezin üzerine koyun. Bağlantının kopmaması için çok dikkatli bir şekilde delin. Delikleri ne çok yakın ne de çok uzak yapmaya çalışın.

    Örneğimizde, çok yakın yerleştirilmişler.

    Bantlı bandaj, delinmiş deliklerden çekilen ve yapıştırılmış eklem üzerine sıkıca sarılan basit bir ipliktir. Bağlantıyı güçlendirmek için bir bandaj gereklidir.

    İpliği ince bir iğneye çekin. Yarıya katlanmış ipliğin uzunluğu yaklaşık 60 cm olmalıdır.

    İlk olarak, ipliği mümkün olduğunca çok kez açılan deliklerden çekin. İğne artık geçmiyorsa, ipleri yayın etrafına sarmaya başlayabilirsiniz. İpliği sıkıca sarın, ancak gözlükleri tekrar kırmamak için aşırıya kaçmayın.

    6. Bandaja yapıştırıcı sürün. Oluşan hava kabarcıklarını bir iğne ile çıkarın. İpliğin ıslanmasına izin verin ve fazla yapıştırıcıyı bir pamuklu çubukla çıkarın. Tutkalın 15 dakika kurumasını bekleyin, çıkıntılı uçları kesin.

    7. Uzun bir iplik alın, bir ucunu yaya maskeleme bandı ile yapıştırın.

    Gözlüklerin kafa bandını tamamen sarın.

    Camı Çizilmiş Güneş Gözlüğü Nasıl Tamir Edilir?

    Güneş gözlükleri güzel ama pahalı aksesuarlardır. Bazı güneş gözlüklerini satın almak için TL (iyi ihtimalle!) veya daha fazla miktarlarda bir ücret ödeyebilirsiniz. Bütçe sarsıcı bir meblağ ile satın aldığınız havalı güneş gözlüğünün zaman içinde kullanıma bağlı olarak camları çizilmeye başlar. Bazı çizikler güneş gözlüğünü taktığınızda görüşünüzü bozmayacağı için idare edilebilir ancak tam ortada meydana gelen derin çizikler görüşü bulanıklaştırabilir. Sadece bir yaz taktığınız ve modası geçmemiş pahalı güneş gözlüğünüzü çöpe mi atacaksınız? Bu durumda güneş gözlüğünüz üzerinde bulunan çiziklerden kurtulmak için yapmanız gerekenler şunlardır:

    Plastik bir eldiven giyin ve güneş gözlüğünüzün camlarına optik mağazalarında ya da kamera lensi temizleme ürünü satan elektronik mağazalarında bulabileceğiniz lens temizleme suyundan bir miktar koruyucu bileşimi sürün. Aslında daha iyisi ve etkilisi el işi ürünleri satan mağazalarda bulabileceğiniz &#;Etch&#; adlı koruyucu bileşendir. Beş dakika boyunca bu maddenin kurumasını bekleyin ve soğuk su ile gözlüğünüzü kurulayın. Bu bileşim hızlı tamiratlar için tasarlanmıştır ve çizilmeler için idealdir.

    Ev eşyalarını temizlemek için kullandığınız camsil ya da sprey bir bulaşık deterjanını gözlüğünüzün çizilen camlarının hem ön tarafına hem de arka tarafına sıkın ve bir bez ile gözlük camlarınızı ovalayın.

    Daha sonra bulaşık deterjanı ve su ile gözlüğünüzün lenslerini yıkayın. Kullandığınız temizlik ürününün içinde yüzeyleri ovmada etkili olan küçük parçacıklardan bulunmadığına emin olmalısınız yoksa gözlük camını tamamen çizebilirsiniz.

    Gözlük camlarına sprey sıktıktan sonra bir kağıt havluyla gözlüğünüzü silebilirsiniz. Ama bunu yaparken gözlük camlarına zarar gelmemesi için dikkatli olun. Bu tür spreyleri eczanelerde bulabilirsiniz.

    Lenslerinizi mobilya cilası ile temizleyebilirsiniz. Bunun için mobilya cilasını gözlük lensleriniz üzerinde 3 dakika bekletin ve daha sonra sabun ve su ile yıkayın.

    Güneş gözlüğünüzün lenslerini sigara külü ile ovun ve daha sonra temizleyin. Çoğu kez bu işlem gözlüğünüz üzerindeki küçük çiziklerin yok edilmesini sağlar.

    Yukarıdakiler riskli geldiyse bir saatçiye gidin. Saatçilerde çizik saat camlarını çok ince zımparayla zımparalayarak çizikleri alan ve daha sonra parlatan makineler bulunmaktadır. Bunlarla gözlükleriniz ilk günkü gibi olabilir. Hiç olmadı iyi bir optik dükkanına gidin ve çizik gözlük camınız için ne gibi çözümleri olduğunu sorun. Bu biraz daha pahalıya mal olur ancak en azından sonuçtan emin olursunuz.

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası