furacin krem / FURACİN Merhem % 56 g'lık tüp - Perakende Satış Fiyatı -

Furacin Krem

furacin krem

Furacin Merhem Ne İçin Kullanılır?

Furacin Krem Ne İşe Yarar  <div><div><p><strong>Furacin Merhem Ne İşe Yarar?</strong>;<strong> Furacin 0 2 Merhem</strong> cilt üzerine uygulanan; karakteristik kokulu bir kremdir, halk arasında rengi nedeniyle sarı krem olarak bilinir ve her tüpte yüzde 0 2 oranında etkin madde olan Furacin Nitrofurazon bulunur. Bu yazı özelinde krem ve merhem terimleri eş değer olarak alınmıştır.</p><div><figure><img width=

Furacin merhem opak ve yarı şeffaftır ve 56 g’lık ambalajlarda muhafaza edilerek kullanıma sunulmaktadır.

Buna ilaveten, dermatoz (deride oluşan hastalık) gibi cilt enfeksiyonlarında, kesik, yara, yanık ve ülser (derideki bir tür yara) enfeksiyonların ve otitis eksterna (dış kulak iltihabı) gibi sorunları ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Peki Furacin krem tam olarak vücudumuzda nereyi onarıyor, ne için kullanılıyor, ne kremi ve yan etkileri nelerdir; tüm bu sorulara içeriğimizi okumaya devam ederek ulaşabilirsiniz.

Ayrıca sivilce izlerini giderecek etkili bir krem arıyorsanız; “Fito Krem Ne İşe Yarar? Fito Merhem ve Fito Krem Faydaları” isimli içeriğimize göz atmanızı öneriyor ve konumuza devam ediyoruz.

Furacin Krem Nedir?

Furacin Krem; cilt yaralanmalarının üzerinde yer alan bakterilerin oluşmasını ve gelişmesini engelleyen bir cilt kremidir. Türkiye’de en fazla kullanılan kremlerden bir tanesi olmasıyla birlikte popülerliğini her zaman korumaktadır. İçerisinde barındırdığı etken maddelerden dolayı krem hakkında bilinmesi gerekenleri öğrenmeden alınması tehlikeli olabilmektedir.

Furacin krem, bir doktor veya eczacı önerisi olmadan kullanılmamalıdır, zira doktor reçetesi olmadan da ilacı temin etmek oldukça zordur. . Dolayısıyla şu özelliklere sahiptir;

Bu yüzden şu sonuca varabiliriz: Furacin Merhem, farmakokinetik ve farmakodinamik özellikler açısından markalı bir ilaca biyoeşdeğer olan bir ilaçtır. 

Furacin Krem Ne için Kullanılır, Nasıl Kullanılır?

Bu merhem haricinde tüm ilaçlar doktorun önerdiği şekilde kullanılmalıdır ve eczacılar nasıl kullanılacağını anlatacaktır. Bu süreçte . Nitekim Furacin Krem Ne İçin Kullanılır; sorusuna yönelik olarak ciltteki yaralarda bakteri oluşumunu, gelişmesini ve çoğalmasını engelleyen antiseptik bir ilaçtır cevabı verilebilir. Aynı zamanda şunlar içinde bu merhemi kullanabilirsiniz;

Furacin Antibiyotik Krem, doktor veya eczacının önerdiği süre boyunca talimatlara uygun şekilde kullanılmalıdır. Yukarıdaki durumlarda kremi kullanmadan önce bir gazlı bez yardımıyla problemli cilde sürebilir ve kremi iyice yedirebilirsiniz. . Aynı zamanda gazlı bezin serum fizyolojikle ıslatılması, bezin çıkarılmasını da kolaylaştıracaktır. Peki bu kremi kimler kullanabilir, herhangi bir sınırlılığı var mıdır; işte tüm soruların cevabı içeriğimizin devamında…

Furacin Krem Kimler Kullanabilir?

Furacin Krem Kullananlar genellikle prospektüs okumamaktadır ve bir eczacı olarak bunun çok yanlış olduğunu belirtmeliyim. Her ilacın bir kullanım şekli bulunmaktadır ve aynı zamanda kullanacak kişiler ve kullanmayacak kişiler açık bir şekilde belirtilmektedir. Bu nedenle Furacin Krem Kimler Kullanabilir?: sorusunun yanıtı şöyledir;

  1. Hamile veya gebeyseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışın
  2. Yan etkilerinden bir tanesini gözlemliyorsanız kullanmayı bırakın
  3. Öngörülen süreyi aşmayın ve kremi kullanmaya ara verin
  4. Alerjiniz olup olmadığını bilmiyorsanız doktorunuza veya eczacınıza mutlaka danışın
  5. Bunların haricinde ilacın kullanımında herhangi sınırlılık bulunmamaktadır.

Kremin kullanmadan önce içerisinde ki etken maddeleri de bilmeniz gerekmektedir. Alerjiniz olup olmadığını anlamanız için bu maddelere karşı bir rahatsızlığınız olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Etken maddesi Nitrofurazone olan Furacin’in içerisinde ki yardımcı maddeler şunlardır;

Furacin krem, hekimler tarafından çoğunlukla ameliyat sonrası oluşan yaraları tedavi etmek amacıyla reçetelenir. Bu sebeple Op. Dr. Ramazan Tarık Ünsal’ın ”Ameliyat sonrası yapılacaklar ve yapılmaması gerekenler” başlıklı youtube videosunu faydalı olur diye sizlerle paylaşmak istedim.

YouTube video

Furacin Krem Prospektüs Okumaya Özen Gösterin

Furacin Krem Prospektüs, ilaç kullanılmadan önce okunması gereklidir ve yukarıda ki etken maddelere mutlaka göz atılmalıdır. Aynı zamanda bu krem genellikle; hücre yenilemesi yani yanık, kulak iltihaplanması, ameliyat sonrası yaralanmalar veya sivilce için tercih edilmektedir. Dolayısıyla kremin doğru kullanılması ile yaralarda kabuklanma süresi hızlanacaktır ve iyileşme süreci de kısalacaktır.

Bunlara ilaveten ilaç kullanmak kişinin daha fazla sorumluluk almasını da beraberinde getirmektedir. Dolayısıyla yan etkileri gözlemlememek veya sağlığınıza ciddi zarar vermemek için prospektüs doğru bir şekilde incelenmelidir. Diğer ilaçlarda olduğu gibi bu ilaçta da yanlış uygulamalar neticesinde yaralarda büyüme, enfeksiyon veya yan etkiler gözlemlenebilir.

Aksi halde Furacin Merhem Sivilce geçirmesi istenirken gibi daha büyük cilt sorunlarından yakalanabilir ve kendinize zarar verebilirsiniz. daha büyük problemlere neden olabilir.

Furacin Krem Gebelikte Kullanımı

Furacin Krem Gebelikte Kullanımı konusunda kesinleşmiş veri bulunmamaktadır ve dolayısıyla doktor veya eczacı önerisi olmadan başlanması önerilmemektedir. Krem üzerine yapılan testlerde gebelikte embriyonla, fetal gelişim, doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir. Bu bağlamda çocuk doğurma potansiyeli olan kadınlarda da kesinleşmiş verilere rastlanmamıştır.

Kremin doğrudan veya dolaylı olarak etkisi olmasa da gebelikte hormonların farklı çalışacağı veya kişisel olarak kreme tepki olabileceği için temkinli yaklaşılmasında fayda vardır.

Furacin Krem Emziren Anne Kullanabilir mi?

Furacın Pomad kremine yönelik gebelik sürecinde kremin kana karışarak plesanta ile bebeğe ulaştığına dair bir iz bulunamadığından bahsetmiştik. Buna bağlı olarak aynı doğrultuda Furacin krem emziren anne kullanabilir mi?; sorusuna da benzer bir cevap vermekteyiz. Çünkü emziren annenin kremi kullanmasıyla birlikte ne bebekte ne de annede herhangi bir semptoma rastlanmamış ve sağlığını olumsuz etkileyecek belirtiler bulunamamıştır.

Dolayısıyla emziren bir anne iseniz kremi kullanmakta herhangi bir engeliniz bulunmamaktadır ancak kremin etkin maddesi olan fusidik asit olmasıyla birlikte dikkatli olunması gerektiğini ifade etmeliyiz. Bu madde Fucudium cuccineum kültüründen elde edilen bir antibiyotik olup birçok gram-pozitif organizma üzerinde güçlü antibakteriyel etkisi bulunmaktadır. Aynı zamanda bu asit bakteriyel protein sentezini ribozomlarda aminoaçil-sRNA’dan proteinlere amino asit transferini engellemeyi de başarıyla yapmaktadır. Çok faydalı olsa da penisiline ya da diğer antibiyotiklere dirençli olan Stafilokoklar bu kreme oldukça duyarlıdır ve etkileşime girebilir.

Topikal olarak uygulanan bu krem, terapötik etkinliği kısmen deri enfeksiyonlarına neden olan organizmalar üzerindeki antibakteriyel etkisi görülmüştür. Aynı zamanda kısmen de olsa bu antibiyotiğin, bütünlüğü bozulmamış olan ciltten penetre olma yeteneğinden kaynaklandığı da bilinmektedir.

Furacin Krem Yan Etkileri Nelerdir?

Antibiyotikli Krem Furacin, diğer ilaçlarda da olduğu gibi vücudunuzda tepkimeye girebilir ve alerjinizi tetikleyebilir. Bu nedenle bir eczacı olarak ilacı ilk defa kullanıyorsanız kendinizi veya yakınınızı gözlemlemenizi önermekteyim. Çünkü ilaçlarda alerjiler, ilacı alır almaz ortaya çıkmayabilir. Bu nedenle birkaç saat boyunca ilacı ilk defa alan kişiyi gözlemlemeniz önerilmektedir. Bu bilgiler ışığında Furacin Krem Yan Etkileri olarak şu semptomlar gözlemlenmektedir;

Yukarıdaki yan etkilerden birini veya birkaçını gözlemliyorsanız doktorunuzu veya eczacınızı hemen bilgilendirmenizi ve zaman kaybetmemenizi önermekteyiz. Çünkü bu yan etkiler çok önemlidir ve daha büyük sorunlara sebebiyet verebilir.

Furacin Ne Kadar

Furacin Ne Kadar ; kremin fiyatı son günlerde güncellenmiş ve değişiklik göstermiştir. Buna göre sadece eczanelerde ve bir eczacı gözetiminde satılan Furacin Krem Fiyatı güncel olarak TL’dir. Kremin fiyatı güncel olsa da bazı durumlarda değişkenlik gösterebilir ve fiyatı artabilir veya azalabilir.

Furacin Merhem Sık Sorulan Sorular

Furacin hakkında sık sorulan soruları bir eczacı deneyimiyle cevapladım.

Furacin Antibiyotikli Krem mi?

Furacin Krem, antibiyotikli değil antiseptik özelliği taşıyan rahatlatıcı bir kremdir. Tüm antiseptikler yara ve enfeksiyon gibi durumların iyileşmesini hızlandırır.

Furacin Krem Açık Yaraya Sürülür mü?

Furacin Krem Açık Yaraya Sürülür mü?; evet, bu krem açık yaraların hızlı kabul bağlaması ve iyileşmesi için oldukça önemlidir. Ancak doktor veya eczacı önerisi olmadan hiçbir kremi vücudunuza kullanmanızı önermemekteyiz.

Furacin Merhem İltihaba İyi Gelir mi?

Furacin Merhem İltihaba İyi Gelir Mi?; evet, içerisinde barındırdığı antiseptik özellikler ile birlikte iltihapların hızlı iyileşmesi için kullanılır. Aynı zamanda kulak iltihaplanması için de birebir olarak tercih edilmektedir.

Furacin Merhem Uçuk İçin Kullanılır mı?

Furacin Merhem Uçuk İçin Kullanılır Mı?; evet uçuk tedavisi için kullanılabilir ancak direkt olarak bölge ilgili bir bilgi yoktur. İçerisinde barındırdığı etken maddeler ile birlikte uçuğu geçirdiği bilinmektedir.

Furacin Merhem Muadili (Eş Değeri / Benzeri)

Furacin Merhem Muadili olarak kullanabileceğiniz kremler bulunmaktadır ve yaklaşık olarak aynı etkiyi gösterebilmektedir. Bir eczacı olarak bu ilacın muadili seviyesinde şunları önermekteyim;

* Furacept % merhem
* Furaderm % 56 gr pomad
* Furazol kulak damlası 20 ml
* Nitrocin % merhem (56 gr)

Furacin Merhem Sivilce Tedavisinde Kullanılır Mı?

Furacin Merhem Sivilce Tedavisinde Kullanılabilir Mi?; sorusuna hayır cevabını vermekteyiz. Deride gelişen herhangi bir bakteri olmadığı için Furacin Krem sivilce tedavisinde olumlu tepki göstermemektedir ancak içeriklerimizde sivilceye özgü kremleri bulabilirsiniz.

Son Günceleme 10 ay önce Ecz. Nihat Bilgin

Furacin krem ne işe yarar? Son zamanlarda en çok tercih edilen kremlerden biri olan Furacin krem mutlaka doktor kontrolü ile kullanılmalıdır. Kullanım alanları oldukça geniş olan Furacin etken maddesi Nitrofurazon olan bir ilaç türüdür. Krem formundaki Furacin krem 56 gramlık ambalajı ile satışa sunulmaktadır. Düzenli ve doğru kullanıldığı takdirde pek çok alanda olumlu etkilerin alınabilmesi mümkün olacaktır. Peki, Furacin krem ne işe yarar? Furacin krem nedir niçin kullanılır? Furacin antibiyotik mı?

Furacin krem, cilt yüzeyindeki bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde etkilidir. Genellikle yanık ve deri hastalıkları için reçete edilen bu krem, antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahiptir. Özellikle sivilce, deri iltihabı ve egzama gibi cilt rahatsızlıklarında oldukça etkilidir.

Furacin Krem Ne İşe Yarar? Furacin Krem Antibiyotikli Krem mi?

Furacin Krem Antibiyotikli Krem mi?

 

Furacin krem ne işe yarar? Furacin krem antibiyotik içeriğine sahip bir krem değildir. Bu krem antiseptik özelliği yönüyle öne çıkmaktadır. Sürüldüğü bölgede yer alan bakterilerin gelişip çoğalmasını engellediği için birçok semptomun giderilmesinde etkili olduğu söylenebilecektir.

1- Furacin Merhem Prospektüs

Furacin Merhem (Krem) % 56 g

Dermatolojik İlaçlar - Antiseptik ve Dezenfektan İlaçlar - Antiseptik ve Dezenfektanlar - Nitrofuran Türevleri - Nitrofurazon

İlaç Adı:Furacin Merhem (Krem) % 56 g
Firma:Zentiva İlaç
Etkin Madde:Nitrofurazon
ATC Kodu:D08AF01
Kamu Kodu:A
Barkod:
Fiyatı:42,73 TL
Reçete Tipi:Normal Reçete
e-Reçete:Aktif
Temin:İlacınızı sadece eczaneden alınız!

Furacin Merhem (Krem) % 56 g Endikasyonları

Furacin Merhem;
• Ameliyat yaralarının enfeksiyondan korunması,
• Mikropların oluşturduğu ciltte sivilceli durum (piyoderma),
• Deride oluşan bir tür hastalık olan dermatoz,
• Deride oluşan bir tür yara olan ülser ile kesik, yara, yanık gibi durumlarda,
• Dış kulak iltihabı (otitis eksterna) tedavisi için kullanılır.

Furacin Merhem Fiyatı

Furacin Merhem (Krem) % 56 g, ilaç fiyatı: Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'na bağlı İEGM (TİTCK) tarafından tarihi itibariyle açıklanan KDV dahil satış fiyatı 42,73 TL dir. Zentiva İlaç firması tarafından satışa sunulan barkod numaralı bu ilaç Orijinal/Jenerik/Yirmi Yıllık sınıflandırmasında Orijinal ilaç sınıfındadır.

Furacin Merhem (Krem) % 56 g Etkin Maddesi

Nitrofurazon


Furacin Merhem ilacının ana etkin maddesi için Kimyasal Yapı Resmi:
Furacin Merhem (Krem) % 56 g () Kimyasal Yapısı (2 D)Furacin Merhem (Krem) % 56 g () Kimyasal Yapısı (3 D)

Furacin Merhem (Krem) % 56 g ilacının Kategorisi

Dermatolojik İlaçlar - Antiseptik ve Dezenfektan İlaçlar - Antiseptik ve Dezenfektanlar - Nitrofuran Türevleri - Nitrofurazon

Furacin Merhem (Krem) % 56 g Uyarılar

ilaç tr uyarısı: Hiçbir ilacı doktorunuza ya da eczacınıza danışmadan kullanmayınız. Unutmayınız ki, internet sitelerinde ilaçlar hakkında verilen bilgiler, bir uzmanın sizi muayene ederek vereceği reçetenin yerini tutmaz. Bu sayfada Furacin Merhem kullananlar veya diğer kişiler ilaç hakkında yorum yapamaz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası