nar suyu diş iltihabına iyi gelir mi / Diş Eti Şişmesine İyi Gelen 11 Doğal Tedavi - Nefis Yemek Tarifleri

Nar Suyu Diş Iltihabına Iyi Gelir Mi

nar suyu diş iltihabına iyi gelir mi

Diş Eti İltihabına Ne İyi Gelir?

Diş Eti İltihabına Ne İyi Gelir?

Diş eti iltihabına ne iyi gelir? İltihaplanmaya yol açan faktörlerin ortadan kaldırılması için çeşitli antibiyotiklerden, ağız gargaralarından ve anti inflamatuar ilaçlardan yararlanılmaktadır. Diş etleri; kötü ağız bakımı, plak birikimi ve yoğun diş taşı gibi sebeplerden ötürü iltihaplanabilmektedir.

Diş eti iltihabına ne iyi gelir? Ağız ve diş sağlığı hem sağlıklı bir gülüş için hem de diğer organların sağlığı için dikkat edilmesi gereken bir konudur. İltihap durumu genellikle bağışıklık sisteminin mikroorganizma faaliyetlerine verdiği tepki sonucu meydana gelmektedir. İltihaplı diş etleri hassastır ve kanamaya meyilli olabilir. Enfeksiyon veya iltihap durumunda vakit kaybetmeksizin bir diş hekimine müracaat edilmesi gerekmektedir.

Diş eti iltihabına ne iyi gelir? diş eti iltihabı sorununu zaman zaman herkes yaşayabildiği için sık sorulan sorular arasındadır. Diş etlerinde iltihaplanma, ağız ve diş bakımına gereken özenin gösterilmediği ve sağlıksız beslenme alışkanlıkları sebebiyle oluşabilen bir durumdur. Bunun yanında bazı hastalıklar ginvitis olarak da bilinen diş eti iltihaplanmasına sebep olabilmektedir.

Peki dişlerin iltihaplanması durumunda diş eti iltihabına ne iyi gelir? Esasında diş eti iltihaplanması altında başka bir sebep yoksa birkaç günde kendiliğinden geçmektedir. Fakat bu sürede ağız ve diş bakımının düzenli bir şekilde yapılması ve gerekli özenin gösterilmesi iltihaplanmaya iyi gelecektir. Diş etinde oluşan iltihaplanmanın kısa sürede geçip diş etlerinizin eski pembe rengine dönmedi için şunları yapmanızda fayda olacaktır;

  • Dişlerinizi günde en az iki defa yumuşak kıllı bir diş fırçasıyla fırçalamak
  • Doğru diş fırçalama tekniğini uygulamak
  • Günde en az bir kez diş ipi kullanmak
  • İki günde bir ağız bakım gargarası kullanmak
  • Kaliteli ürünler, diş macunları kullanmak
Diş Eti İltihaplanmasına İyi Gelen Doğal Yöntemler

Diş Eti İltihaplanmasına İyi Gelen Doğal Yöntemler

Dişlerdeki iltihabın geçmesine yardımcı olacaktır. İltihaplanma genellikle bazı bakteriyel enfeksiyonlara bağlı olarak meydana geldiği için bazı bitki ve baharatlar iltihabın giderilmesine yardımcı olabilir.

Diş eti iltihabı için uygulanabilen doğal yöntemler, diş etlerindeki iltihabın iyileşme sürecini iyileştirdiği gibi ağrı veya sızının dinmesine de yardımcı olabilmektedir.

İşte, diş eti iltihabına ne iyi gelir? Sorusunun cevabı olan doğal yöntemler.

Zerdeçal

Yapılan araştırmalarda zerdeçalın içeriğinde bulunan antibakteriyel maddeler sayesinde diş etinde meydana gelen iltihaplanmalara ve dişlere iyi geldiği görülmüştür.

Zerdeçal macunu yapmak için; 1 çay kaşığı kadar zerdeçalı, yarım çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı hardal yağını macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı günde iki defa önceden yıkadığınız iltihaplı bölgeye yumuşak bir şekilde sürün.

Birkaç gün içerisinde diş etlerindeki iltihaplanma büyük ölçüde gidecektir.

Diş Eti İltihabına Ne İyi Gelir? Zerdeçal
Diş Eti İltihabına Ne İyi Gelir? Papatya

Papatya

Papatya, içeriğinde bol miktarda antiseptik bulunan hem dişler hem diş etleri rahatsızlıklarının tedavi edilmesinde kullanılan bir bitkidir. Özellikle iltihap önleyici içeriğe sahip olan papatya, diş eti iltihaplanmasına iyi gelen doğal yöntemlerdendir.

Diş eti iltihaplanması durumunda 2 tatlı kaşığı papatyayı yarım litre sıcak suya atın ve 10 dakika demlenmesini bekleyin. Ardından karışımı süzün.

Papatya suyunu ılıyana kadar bekledikten sonra içebilir veya ağzınızda gargara yapabilirsiniz.

Aloe Vera

Son dönemlerde birçok hastalığın tedavisinde ve güzellik uygulamalarında kullanılan Aloe Vera bitkisi diş iltihabının sebep olduğu ağrıların giderilmesinde de etkilidir.

Bunun için, Aloe Vera bitkisinden elde ettiğiniz bir miktar sıvıyı bir parça pamuk aracılığıyla iltihaplı bölgeye yavaşça sürün. 2 dakika sonra da suyla ağzınızda gargara yapın.

İltihaplı bölge iyileşene kadar bu işlemi günde 2 defa uyguladığınız taktirde, iltihabın daha hızlı iyileştiğini görebilirsiniz.

Diş Eti İltihaplanmasına Ne İyi Gelir? Aloe Vera
Diş Eti İltihaplanmasına İyi Gelen Doğal Yöntemler-Nane

Nane

Diş Eti İltihabına ne iyi gelir? Ağız ve diş sağlığı için oldukça faydalı bitkilerden biri de nanedir. Nane, bakteri önleyici özelliği ile diş eti çürümelerine engel olduğu gibi diş etinde oluşan problemlerin giderilmesinde de etkilidir.

Diş iltihabının oluştuğu durumda bitkisel çay demleme yöntemiyle ml suya iki tatlı kaşığı kuru nane atıp demlenmesini bekleyin. Çayı süzdükten sonra içebilirsiniz.

Ağız içinde iltihaplanmaya bağlı oluşan kötü tadın giderilmesine de yardımcı olan nane, iltihabın kurumasında da etkilidir.

Diş Eti İltihabı Nedir?

Diş eti iltihabı, genelde bakteriyel sebeplerle oluşan enfeksiyonların dişlere ve diş etlerine etki eden bir problemdir. Pek çok neden bağlı olarak oluşabilen diş eti iltihaplanması, sağlıksız ve düzensiz yeme içme alışkanlıkları, ağız sağlığına yeterince önem verilmemesi veya bazı hastalıklara bağlı olarak da oluşabilmektedir. Diş kaybının önemli sebeplerinden olan gingivitis, genellikle kısa süreli ve küçük iltihaplar şeklinde görülüp büyük bir diş eti problemine sebebiyet vermez. Fakat bazı durumlarda oluşan büyük boyutlu iltihaplanmalar, şiddetli ağrılara, çiğneme güçlüklerine, konuşmada zorlanmalara sebep olabilmektedir.

Diş eti iltihabının önlenmesi için ağız ve diş bakımının düzenli olarak yapılması en önemli noktadır. Aksi taktirde kısa sürede geçen iltihaplanma, bir müddet sonra başka bir bölgede tekrar görülebilir ve dikkat edilmezse diş kaybına kadar varan sonuçlara sebep olabilir.

Diş Eti İltihabı Nedir?
Diş Eti İltihabı Neden Oluşur?

Diş Eti İltihabı Neden Oluşur?

Ağız ve diş sağlığını önemli ölçüde etkileyen diş eti iltihabı, gerekli bakımların yapılmadığı durumlarda ortaya çıkan bir rahatsızlık olduğu için hem sebep hem de sonuçtur. Diş eti iltihabının oluşmasını etkileyen veya dişlerde iltihaplanmaya sebep olan başlıca etmenler ise şunlardır;

  • Ağız bakının ihmal edilmesi: Diş eti iltihabının altında başka bir sağlık sorunu yoksa, başlıca sebebi dişlerin düzenli bir şekilde fırçalanmaması, diş ipinin kullanılmaması veya diğer ağız bakımlarının yapılmamasıdır.
  • Vitamin Eksikliği: Vücudun ihtiyacı olan vitaminleri almaması durumunda belli sağlık sorunları oluşur. Dişler için oldukça önemli olan C, D ve K vitamini eksikliğinde de diş etlerinde iltihaplanma görülebilmektedir.
  • Kalıtsal Faktörler: Bazı durumlarda diş eti iltihabı gibi problemlerin sebebi aileden gelen genetik mirastır. Bazı kişilerin diş etleri bu sebeple iltihaplanma yakındır.

Bu sebeplerin haricinde de diş eti iltihabını tetikleyip buna sebep olabilecek bazı nedenler vardır. Bunlar; şeker hastalığı, sigara ve alkol tüketimi, bazı ilaçlar, hamilelik ve diş dolgusundan kaynaklı sebeplerdir.

Diş Eti İltihabı Belirtileri Nelerdir?

Hafif düzeydeki diş eti iltihapları oluşmadan önce genellikle önemli bir belirti göstermeden oluşurlar ve kısa sürede de geçerler. Bu yüzden basit düzeydeki gingivitislerde herhangi bir belirti olmazken daha büyük boyutlu ve hassas bölgelerde oluşan iltihaplanmalar oluşmadan önce birtakım belirtiler gösterir. En sık görülen diş eti iltihabı belirtileri;

  • Diş etlerinde hassasiyet oluşması
  • Yeme içme esnasında ağrı
  • Dişlerin fırçalanma esnasında kanama görülmesi
  • Sıcak veya soğuk hassasiyeti
  • Diş etlerinde meydana gelen kızarıklık ve şişlikler
  • Diş eti çekilmesi
  • Dişlerde meydana gelen gevşeme
  • Konuşma zorluğu
  • Ağız kokusu
Diş Eti İltihabı Belirtileri Nelerdir?
Diş Eti İltihabı Kaç Günde Geçer?

Diş Eti İltihabı Kaç Günde Geçer?

Diş eti iltihabı, iltihabın oluşma sebebine göre farklı sürelerde iyileşebilir. Ağız bakımı aksatıldığı için diş etlerinde meydana gelen iltihaplanma ortalama 4 ile 7 gün arasında geçebilirken; farklı sebeplerle oluşan büyük iltihapların geçme süresi daha uzayabilir.

Bu sürenin kısalıp uzamasında elbette iltihaplanmanın başlangıcı itibariyle uygulanan doğal yöntemler ve diş hekiminin uyguladığı yöntemler de etkilidir.

Diş etlerinde büyük boyutta iltihaplanma oluşmuş ve kişi diş hekimine görünmemişse diş eti iltihabı uzun süreler devam edebilir ve dişlere de zarar verebilir.

Diş Eti İltihabı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diş eti iltihabı tedavisi temelde gingivitise sebep olan faktörün tespit edilmesiyle başlanır. Tedavinin içeriği de bu sebeplerin ortadan kaldırılması yönünde ilerler. Tüm tedavilerde olduğu gibi diş eti iltihaplanması tedavisinde de sorun ne kadar erken teşhis edilirse tedavinin başarı oranı da o kadar artar.

Diş eti tedavisi genellikle ağız ve diş sağlığı için gerekli bakımların be temizliklerin yapılmasıyla başlanır. Özellikle diş etlerinin bakımı tedavinin temelini oluşturur. Diş hekimi gerekli gördüğü taktirde diş plağı temizliği veya profesyonel diş temizliğim tedavilerini uygulayabilir. Burada, hastanın da diş hekiminin belirlediği tedavi programına uyması ve gerekli bakımları yapması oldukça önemlidir.

Diş eti iltihabının sebebi dişlerdeki protezlerden veya dişlerdeki yapısal nedenlerden kaynaklanıyorsa da protezlerde ve dişlerde gerekli düzeltmeler yapılır. Ağız yapısına uyumayan, dişlere veya diş etlerine oturmayan protezler diş hekimi tarafından restore edilir. Yine yapısal diş problemlerinin sebep olduğu diş eti iltihaplanmaları da dişlerdeki bozuklukların düzeltilmesiyle giderilir.

Diş Eti İltihabı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diş Eti İltihabına Bağlı Ağız Kokusu Olur mu?

Diş eti iltihabı ağız kokusu ve diş çürüğü gibi bir çok soruna neden olabilir. Diş taşları ve iltihap en sık karşılaşılan ağız kokusu nedenidir. Bu iltihaba neden olan etkenler ortadan kaldırılmalıdır. Sonrasında bu etkenlere bağlı oluşan koku ortadan kalacaktır.

Diş Eti İltihabına Ağız Kokusu Yapar Mı?

Evdeki Yöntemlerle Di&#; Eti &#;i&#;mesi Nas&#;l Geçer?

Di&#; eti &#;i&#;mesi, gündelik hayat&#; zorla&#;t&#;ran rahats&#;zl&#;klardan biri olarak kar&#;&#;m&#;za ç&#;kar. Çe&#;itli sebeplerden dolay&#; olu&#;abilir ancak en yayg&#;n sebepleri yetersiz a&#;&#;z bak&#;m&#; ve di&#; eti iltihaplanmas&#;d&#;r. A&#;r&#;, hassasiyet ve a&#;&#;z kokusuna sebep olur.

Di&#; Eti &#;i&#;mesine Ne &#;yi Gelir?

  • Karanfil Ya&#;&#;
  • So&#;an
  • Sar&#;msak
  • Buz Masaj&#;
  • Oksijenli Su
  • Vanilya Özü
  • Elma
  • Limon
  • Yaban Mersini Suyu
  • Tuz, Karbonat veya Sirkeli Suyla Gargara
  • Nar Suyu

Peki di&#; eti &#;i&#;mesine ne iyi gelir, neden olur ve nas&#;l tedavi edilir? Hepsi ve daha fazlas&#; bu yaz&#;m&#;zda.

Bilgiler tavsiye niteli&#;indedir; sa&#;l&#;kl&#; ve en do&#;ru sonuçlar için doktorunuza dan&#;&#;&#;n&#;z.

Di&#; Eti &#;i&#;mesine Ne &#;yi Gelir? 11 Do&#;al Tedavi

Di&#; eti &#;i&#;li&#;i ve a&#;r&#;s&#; evde uygulanabilen basit yöntemlerle çözülebilir. Bu konuda özellikle so&#;an, sar&#;msak, karanfil ya&#;&#; gibi antienflamatuar ve antiseptik etkisiyle bilinen besinler yard&#;ma ko&#;maktad&#;r. Ancak a&#;&#;z bak&#;m&#; ve hijyeninin ilk kural&#;n&#;n düzenli olarak di&#; f&#;rçalamak oldu&#;u unutulmamal&#;d&#;r.

Di&#; eti &#;i&#;mesi nas&#;l geçer, evde neler yap&#;labilir? Evinizin konforunda di&#; eti &#;i&#;li&#;ine kar&#;&#; uygulayabilece&#;iniz 11 yöntemle kar&#;&#;n&#;zday&#;z. Tüm çaban&#;za ra&#;men di&#; eti &#;i&#;li&#;ini ve a&#;r&#;s&#;n&#; geçiremiyorsan&#;z, bu duruma ba&#;ka sorunlar da e&#;lik ediyorsa mutlaka bir di&#; hekimine ba&#;vurman&#;z&#; öneririz.

1) Karanfil Ya&#;&#;

  • Karanfil ya&#;&#;n&#;n içeri&#;inde analjezik ve antienflamatuar bile&#;enler bulunur.
  • Di&#; eti damak &#;i&#;mesine ne iyi gelir diyorsan&#;z, özellikle di&#; etinde hafif bir iltihaptan da &#;üpheleniyorsan&#;z karanfil ya&#;&#;n&#; deneyebilirsiniz.
  • Bu özelli&#;i ile karanfil ya&#;&#; di&#; etinde meydana gelen iltihaplanmay&#; iyile&#;tirir ve bölgedeki a&#;r&#;y&#; azalt&#;r.
  • Karanfil ya&#;&#;ndaki antibakteriyel maddeler a&#;&#;z bölgesindeki mikroplar&#; öldürerek ço&#;almalar&#;na izin vermez.
  • Karanfil ya&#;&#;n&#;n bir di&#;er faydal&#; özelli&#;i ise a&#;&#;z kokusunu önlemesidir.
  • Bir parça pamu&#;a birkaç damla karanfil ya&#;&#; damlat&#;p &#;i&#;li&#;in oldu&#;u di&#; etini 2 dakika kadar ovmak iltihab&#;n yok olmas&#;n&#; sa&#;lar. Bu yöntemi di&#; etindeki &#;i&#;lik geçene kadar günde 2 kez uygulayabilirsiniz.
  • Pamukla di&#; etini ovma i&#;leminde zorlan&#;rsan&#;z, &#;l&#;k suya 5 damla karanfil ya&#;&#; damlat&#;p günde 2 kez gargara yapabilirsiniz. Bu yöntem de di&#; eti &#;i&#;li&#;inde kullan&#;lan do&#;al ve etkili bir yöntemdir.
  • Hamilelikte di&#; eti &#;i&#;mesine ne iyi gelir diye ara&#;t&#;r&#;yorsan&#;z da karanfil ya&#;&#;n&#; ya da karanfil çay&#;n&#; da deneyebilirsiniz.

Karanfil Ya&#;&#; Faydalar&#; Nelerdir? Ne &#;&#;e Yarar?

Di&#; eti &#;i&#;mesine iyi gelen do&#;al yöntemler

2) So&#;an

  • Do&#;al antibiyotik olarak bilinen so&#;an&#;n içerisinde antiseptik, antienflamatuar ve sülfürik bile&#;enler mevcut.
  • Bu bile&#;enler a&#;&#;z içindeki mikroplar&#; öldürür, di&#; etindeki a&#;r&#; ve s&#;z&#;y&#; giderir.
  • So&#;an&#;n bu mucizevi etkilerinden faydalanabilmek için tek yapman&#;z gereken çi&#; so&#;an&#; ince bir &#;ekilde do&#;rad&#;ktan sonra çi&#;nemek.
  • E&#;er kokusu ve ac&#; tad&#; nedeniyle so&#;an&#; çi&#;nemek istemiyorsan&#;z so&#;an suyunu bir parça pamuk yard&#;m&#;yla di&#; etlerinize uygulayabilirsiniz.

Kuru So&#;an&#;n Faydalar&#; Nelerdir?

kuru so&#;an

3) Sar&#;msak

  • So&#;andan bahsettikten sonra sar&#;msa&#;&#; es geçmek olmaz!
  • Sar&#;msak da t&#;pk&#; so&#;an gibi do&#;al bir antibiyotiktir.
  • A&#;&#;z içindeki iltihab&#; yok ederek di&#; etinde meydana gelen &#;i&#;li&#;i ve a&#;r&#;y&#; ortadan kald&#;r&#;r.
  • Di&#; eti &#;i&#;mesine ne iyi gelir evde di&#; eti iltihab&#;yla olu&#;an &#;i&#;meyi çözecek do&#;al bir ilaç ar&#;yorum diyorsan&#;z her derde deva sar&#;msa&#;a ba&#;vurabilirsiniz.

Sar&#;msa&#;&#;n Faydalar&#; Nelerdir? Sar&#;msak Yutman&#;n Faydalar&#; Nelerdir?

sar&#;msak

4) Buz Masaj&#;

  • Di&#; eti &#;i&#;mesine evde çözüm aray&#;&#;&#; içinde olanlara do&#;al ve pratik öneriler sunmaya devam ediyoruz.
  • Di&#; eti &#;i&#;mesi a&#;r&#;s&#;na ne iyi gelir sorusunun cevaplar&#;ndan biri birçok a&#;r&#; için etkili olan so&#;uk uygulamad&#;r.
  • Buz di&#; etlerine uyguland&#;&#;&#;nda sinir uçlar&#;n&#; uyu&#;turarak a&#;r&#; hissini azalt&#;r.
  • Ayr&#;ca kan dola&#;&#;m&#;n&#; h&#;zland&#;rarak di&#; etinin daha h&#;zl&#; iyile&#;mesine yard&#;mc&#; olur.
  • Di&#; etinizde &#;i&#;lik varsa, birkaç buz küpünü ince bir beze sararak di&#; etlerinize uygulayabilirsiniz.
  • Bebeklerde di&#; eti &#;i&#;mesine ne iyi gelir diyorsan&#;z da so&#;uk uygulamay&#; deneyebilirsiniz. Bebeklerde genelde di&#; ç&#;karmada olabilen &#;i&#;kinlik için en do&#;al yöntemlerden biri so&#;uk etkili masajd&#;r.
Buz küpü

5) Oksijenli Su

  • Di&#; eti &#;i&#;mesine iyi gelen &#;eyler aras&#;nda ecza dolab&#;m&#;z&#;n vazgeçilmezi oksijenli su da vard&#;r.
  • Di&#; eti &#;i&#;li&#;i ve a&#;r&#;s&#;ndan muzdaripseniz oksijenli su ile gargara yaparak hem semptomlar&#; hafifletebilir hem de iyile&#;me sürecini h&#;zland&#;rabilirsiniz.
  • Oksijenli su içeri&#;indeki maddeler sayesinde a&#;&#;z içindeki enfeksiyonla mücadele eder ve di&#; eti çekilmesine kar&#;&#; etkilidir.
  • Yar&#;m bardak klorsuz suyun içine 2 yemek ka&#;&#;&#;&#; oksijenli su ilave ederek bir gargara haz&#;rlay&#;n. Di&#;lerinizi f&#;rçalad&#;ktan sonra bu su ile gargara yap&#;n.
  • Bu yöntemi düzenli olarak uygulad&#;&#;&#;n&#;zda di&#; etinizdeki problemler k&#;sa sürede tamamen ortadan kalkacakt&#;r.
oksijenli su

6) Vanilya Özü

  • Antienflamatuar etkisiyle vanilya özü di&#; ve di&#; eti rahats&#;zl&#;klar&#;nda tavsiye edilen do&#;al bir reçetedir.
  • A&#;&#;z içindeki bakteri ve mikroplar&#;n ço&#;almas&#;n&#; engeller. Ayr&#;ca a&#;&#;zdaki kötü kokuyu yok eder.
  • Vanilya özüne bat&#;rd&#;&#;&#;n&#;z kulak çubu&#;unu &#;i&#;mi&#; di&#; etine uygulayarak di&#; etinizin daha k&#;sa sürede iyile&#;mesini sa&#;layabilirsiniz.

Vanilya Nedir? Özütü ve Çubu&#;u Nas&#;l Kullan&#;l&#;r?

vanilya özütü

7) Elma

  • Di&#; eti &#;i&#;mesine do&#;al çözüm önerilerimizden biri de elma.
  • Uzmanlar taraf&#;ndan i&#; ve di&#; eti sa&#;l&#;&#;&#; için s&#;kl&#;kla önerilen elma, &#;s&#;r&#;ld&#;&#;&#; andan itibaren bakterileri ve besin kal&#;nt&#;lar&#;n&#; a&#;&#;zdan uzakla&#;t&#;r&#;r.
  • Bu sayede di&#; eti problemlerini k&#;sa sürede iyile&#;tirir. Ayr&#;ca kötü a&#;&#;z kokusuna kar&#;&#; etkilidir.

Elman&#;n Faydalar&#; Nelerdir? Kimse Evinden Eksik Etmeyecek

elma

8) Limon

  • Önerilerimize antienflamatuar bir ba&#;ka meyve ile devam ediyoruz.
  • Di&#; eti &#;i&#;mesine evde çözüm ar&#;yorsan&#;z ferahlat&#;c&#; etkisiyle limondan yararlanabilirsiniz.
  • Hem a&#;&#;z kokusu hem de di&#; etlerinde olu&#;an enfeksiyon ile mücadele eden limon suyu di&#; etlerini k&#;sa sürede tedavi eder.
  • Limonun bu etkili özelli&#;inden faydalanmak için tek yapman&#;z gereken; &#;l&#;k suya biraz limon damlatarak bu suyla günde 3 kere gargara yapmak.

Limonlu Suyun Faydalar&#; Nelerdir?

Limon

9) Yaban Mersini Suyu

  • Di&#; eti &#;i&#;mesine ne iyi gelir bitkisel ve lezzetli bir öneri ar&#;yorum diyenler için yaban mersini suyu mis gibi bir seçenektir!
  • Antioksidan bak&#;m&#;ndan zengin bir meyve olan yaban mersini antienflamatuar bile&#;enler içerir.
  • Bu bile&#;enler a&#;&#;z içinde bakteri ve mantarlar&#;n ço&#;almas&#;n&#; engeller.
  • Di&#; eti problemi ya&#;&#;yorsan&#;z günde iki kere yaban mersini suyu içebilirsiniz.

Yaban Mersini Nedir? Faydalar&#; Nelerdir? Nas&#;l Kullan&#;l&#;r?

yaban mersini

10) Tuz, Karbonat veya Sirkeli Suyla Gargara

  • Di&#; eti &#;i&#;mesine çözüm olarak kaynak iltihaplanma ve hijyen problemi ise derinden temizlik sa&#;layan tuz, karbonat ve sirke kar&#;&#;&#;m&#;n&#; deneyebilirsiniz.
  • Tuzlu, karbonatl&#; veya sirkeli suyla gargara yapmak, a&#;&#;z içindeki bakterileri yok eder ve di&#; a&#;r&#;s&#;n&#; azalt&#;r.
  • Di&#;lerinizi f&#;rçalad&#;ktan sonra düzenli olarak tuzlu, karbonatl&#; veya sirkeli suyla gargara yaparak di&#; eti problemlerinizi k&#;sa sürede çözüme kavu&#;turabilirsiniz.

Elma Sirkesi Nas&#;l Yap&#;l&#;r? Faydalar&#; Nelerdir? Nas&#;l Kullan&#;l&#;r?

elma sirkesi

11) Nar Suyu

  • Di&#; eti &#;i&#;mesine ne iyi gelir &#;brahim Saraço&#;lu bununla ilgili de mutlaka do&#;al bir öneri sunmu&#;tur diye dü&#;ünüyorsan&#;z bu maddeyi incelemelisiniz.
  • Di&#; eti &#;i&#;mesi &#;brahim Saraço&#;lu taraf&#;ndan önerilen kürü ile de tedavi edilebilir. Saraço&#;lu’nun di&#; eti &#;i&#;li&#;ine kar&#;&#; önerdi&#;i bitkisel çözüm nar suyudur.
  • Nar suyu di&#; eti iltihaplar&#;n&#; yok ederek di&#;teki &#;i&#;li&#;i ve a&#;r&#;y&#; azalt&#;r.
  • &#;brahim Saraço&#;lu’nun &#;ifal&#; kürünü uygulamak için tek yapman&#;z gereken nar suyu ile gargara yapmak.
  • Bu yöntemi di&#; eti &#;i&#;li&#;i tamamen yok olana kadar her gün uygulayabilirsiniz.

Nar Suyu Faydalar&#; Nelerdir? Nas&#;l S&#;k&#;l&#;r? Zarar&#; Var M&#;?

nar suyu

Di&#; Eti Neden &#;i&#;er?

  • Di&#; eti &#;i&#;mesinin en önemli nedeni yetersiz a&#;&#;z bak&#;m&#; ve hijyenidir. Di&#;ler düzenli olarak f&#;rçalanmad&#;&#;&#;nda di&#; yüzeyinde besin kal&#;nt&#;lar&#; ve bakterilerin sebep oldu&#;u plaklar meydana gelir.
  • Bu plaklar di&#;lerin ula&#;&#;lamayan bölümlerinde birikir, sertle&#;ir ve di&#; ta&#;&#;na (tartar) sebep olur.
  • Plak ve di&#; ta&#;lar&#;nda zamanla bakteriler olu&#;abilir. Bu durum di&#; eti iltihab&#;na yol açar. &#;ltihaplanan di&#; etinde &#;i&#;lik olu&#;ur.
  • Di&#; eti &#;i&#;li&#;inin bir ba&#;ka sebebi yetersiz ve dengesiz beslenmedir. Özellikle B ve C vitaminlerinin eksikli&#;i durumuna di&#; ve di&#; eti rahats&#;zl&#;klar&#; ya&#;anabilir.
  • Bakteri, mantar ve virüslerin neden oldu&#;u enfeksiyonlar di&#; etinin iltihaplanmas&#;na ve dolay&#;s&#;yla &#;i&#;mesine yol açabilir.
  • Hamilelik dönemi di&#; ve di&#; eti rahats&#;zl&#;klar&#;n&#;n s&#;kl&#;kla görüldü&#;ü bir süreçtir. Hormonal de&#;i&#;imler ve artan kan ak&#;&#;&#; hacmi bu durumun ba&#; sorumlular&#;d&#;r. Bu dönemde di&#; etleri çok hassast&#;r ve kolayl&#;kla tahri&#; olabilir. Genellikle do&#;um sonras&#;nda bu tür &#;ikayetler tamamen ortadan kaybolur.
  • Baz&#; ilaçlar&#;n yan etkileri di&#; eti &#;i&#;li&#;ine sebep olabilir. Bu tür durumlarda mutlaka doktorunuza dan&#;&#;mal&#;s&#;n&#;z.
  • Di&#; f&#;rças&#;, macunu ve gargara de&#;i&#;iklikleri de di&#; eti sorunlar&#;na sebep olabilir. Cildiniz yeni markan&#;n içerisindeki farkl&#; bir maddeye kar&#;&#; reaksiyon gösterebilir. Ayr&#;ca uzun süre kullan&#;lan ve y&#;pranm&#;&#; di&#; f&#;rçalar&#;, plaklar&#; düzgün temizlemedi&#;i için di&#; eti iltihab&#;na yol açabilir.
  • Di&#; eti &#;i&#;mesi tedavisi, sorunun kayna&#;&#; bulunduktan sonra planlan&#;r. 2 haftadan daha uzun süren durumlarda mutlaka doktora dan&#;&#;&#;lmal&#; ve bu a&#;amada hekimin tavsiyelerine eksiksiz bir &#;ekilde uyulmal&#;d&#;r.  Ayr&#;ca a&#;&#;z bak&#;m&#; ihmal edilmemelidir.

Evde Di&#; Ta&#;&#; Temizli&#;i, 5 Do&#;al Kesin Çözüm

Di&#; A&#;r&#;s&#;na Zeytin &#;yi Gelir Mi? Nas&#;l Kullan&#;l&#;r?

Karbonatla Di&#; Beyazlatma, Çok Basit 4 Yöntemle Beyaz Gülü&#;ler

Di&#; Beyazlatma Yöntemleri, Evdeki Malzemelerle Do&#;al Çözümler

Di&#; A&#;r&#;s&#;na Ne &#;yi Gelir? Evde Çözüm Önerileri, Doktor Tavsiyeleri

Homeopati Uzmanı Dr. Yegane Koulieva, &#;Covid pandemisi ve grip endişesi yaşadığımız kış mevsiminde bağışıklığı güçlendirmek için narın iyileştirici gücünden yararlanmalıyız.

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Homeopati Uzmanı Dr. Yegane Koulieva, &#;Covid pandemisi ve grip endişesi yaşadığımız kış mevsiminde bağışıklığı güçlendirmek için narın iyileştirici gücünden yararlanmalıyız. Nar, suyundan çekirdeğine, meyvesinden kabuğuna kadar tam bir şifa deposu&#; ifadelerini kullandı.

Narın en az meyvesi kadar kabuğunun şifa deposu olduğunu belirten Özcan, &#;Bu yüzden narın kabuğunu çöpe atmayın. Kabuğu kurutup rondodan geçirerek hazırlayacağınız toz, ciltte yara ve kesiklere karşı kullanacağınız etkili bir merhem olacaktır. Meyveyi soyduktan sonra kabuğu kaynatarak yapacağınız çay soğuk algınlığı ve uykusuzluk sorunlarına devadır.

Güçlü büzücü etkisi olan nar kabuğu ishalin doğal ilacıdır. Alkaloit içeriğiyle antihelmentik etkiye sahip olan nar kabuğu, parazitlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Nar kabuğu solüsyonu ağız çalkalamada kullanıldığında diş eti kanamalarına, stomatit, diş eti iltihaplanmasına iyi gelir&#; dedi.

Özcan, nar meyvesinin içinde C,P, B6 ve B12 vitaminlerinin bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: 

&#;C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirir. P vitamini kan damarlarını güçlendirir. B6 sinir sistemini ve B12 kan üretimine yardımcı olur. Nar ayrıca birçok lif ve tanen içeriyor, aynı zamanda çok etkili bir doğal dezenfektan. Verem, dizanteri ve Koli Basili’ye karşı etkili olduğu yıllar boyunca kanıtlandı. Nar, kan damarlarının duvarlarını, sinir sistemini ve genel olarak kan dolaşımını mükemmel şekilde güçlendirir. Ama, yaşlılar ve ameliyat olmuş kişiler dikkat etmeli, çünkü nar kan pıhtılaşma hızını arttırabiliyor.

Soğuk algınlığı tedavisinde ve önlenmesinde, tiroid bezi, kalp hastalıkları için de fayda sağlıyor. Düzenli olarak olgun nar meyvesi tüketimi, hipertansiyon hastalarında doğal olarak kan basıncını düşürmeye yardımcı oluyor” 

Narın düzenli olarak tüketilmesinin mide kanserinin gelişmesini engellediğini aktaran Özcan, &#;Nar yoluyla vücudumuza giren doğal amino asitler, hücresel düzeyde patolojik hücrelerle savaşır, olumsuz süreçlerin engellenmesine yardımcı olur. Nar, bronşiyal astımı ve kansızlığı olanlar için de faydalıdır. Meyve özü ve meyve suyu, radyasyonun vücuttan atılmasına yardımcı olur&#; ifadelerini kullandı.

Nar ile yapılan çeşitli yemek tariflerinin var olduğunu hatırlatan Özcan, &#;Ama vitamin ve mineral etkilerinden faydalanmak için bu meyveyi tazeyken tüketmek önemli. Birçok yemeğe ekşisi için nar ekleyebilirsiniz. Ayrıca nar bölmelerinin faydalı özelliklerini unutmayınız. Kurutulmuş bölmeler kurutulur ve çaya eklenir. Bu çay, sinir sistemini normalleştirir ve sakinleştirici bir etkiye sahip olduğu gibi uykusuzlukla baş eder&#; ifadelerini kullandı.

Özcan, narda bol miktarda bulunan antioksidanlar sayesinde vücudun temizlediğini belirterek, “Nar suyunda 15 çeşit aminoasit var, bu da narı insanlar için en faydalı ve zengin amino asit kaynaklarından biri yapıyor. Özellikle tatillerden sonra, beslenmemize dikkat etmediğimiz ve kaçamak yaptığımız durumlardan sonra mide aktivitesini normalleştirmeye yardımcı oluyor&#; değerlendirmesinde bulundu.

İştah ve hemoglobin üzerinde narın olumlu etkisi olduğunu ifade eden Özcan, “Solunum yolu enfeksiyonları, öksürük, boğaz ağrısı, idrar yolu enfeksiyonları, gastrointestinal bozukluklara iyi gelir. İdrar söktürücü ve antiseptik etkiye sahiptir. Kan basıncını normalleştirmeye yardımcı olur.  Karaciğer, böbrekler, akciğer hastalıkları için kullanılması tavsiye edilir.  Alzheimer hastalığının önlenmesine yardımcı olur. Diyabet hastaları dozunu kaçırmamak şartıyla nar suyu tüketebilir.&#; değerlendirmesinde bulundu.

Nar çekirdeğinin ihtiva ettiği yağda çözünen F ve E vitaminleri sayesinde cildi gençleştirdiğini aktaran Özcan, “Öğütülmüş nar çekirdeği baş ağrılarına ve tansiyonu düşürmeye yardımcı olur. Vücudun hormonal aktivitesine de olumlu katkılarda bulunur. Nar çekirdeklerinden uçucu yağlar ve kozmetik ürünlerin yapılmasında kullanılıyor&#; yorumunu yaptı.

İnsan vücudu üzerindeki faydalı etkisinin yanı sıra narın bir takım kontrendikasyonları olduğu uyarısında bulunan Özcan, şunları kaydetti:

&#;Nar suyu, yüksek asitli gastrit ve peptik ülser gibi kronik mide hastalıkları olan kişiler için kontrendikedir. Hemoroit ve kronik kabızlıktan muzdarip insanlar için meyve suyunun kullanılması tavsiye edilmez. Bunun dışında 1 yaş altındaki çocuklara nar suyunu önermiyoruz.

yaşına kadar nar suyu, suyla seyrelterek içilmeli. Meyve suyunu iç hastalıkları için alırken diş hekimlerinin tavsiyelerine uymak çok önemli. Taze sıkılmış nar suyu, içeriğindeki çeşitli asitler nedeniyle diş minesine zarar verebilir. Bunu önlemek için nar suyu, suyla seyreltilebilir. Tüm vitamin deposu bu durumda da korunur. Meyve suyunu içtikten sonra ağzınızı suyla çalkalayabilirsiniz.&#;

Diş eti iltihabı neden olur, nasıl geçer? Diş eti iltihabına ne iyi gelir?

Aslında diş eti iltihapları hem ağrı yapar hem de günlük hayatınızı zorlaştırır. Peki diş eti iltihabı neden olur, nasıl geçer? Diş eti iltihabına ne iyi gelir? Sizlere bu soruların cevaplarını vereceğiz. Okuduktan sonra hemen uygulamaya başlayabilirsiniz. İşte detaylar…

Diş Eti İltihabı Neden Olur?

Diş eti iltihapları belli sebeplere bağlı olarak oluşurlar. Bakteriyel kaynaklı enfeksiyonların yol açtığı ağız ve diş sağlığına yönelik bir hastalık olan diş eti iltihabı oldukça yaygındır. Hatta yaşı ileri bireylerde diş kaybına neden olacak kadar önemli bu rahatsızlık küçük boyutlu iltihaplar şeklinde oluşur.

Ama endişe etmeyin, bu yazıyı okuduktan sonra çözümlerini de biliyor olacaksınız. Şimdi diş eti iltihaplarının sebeplerine bir bakalım:

  • Hamilelik
  • Genetik faktörler
  • Kırık dolgu
  • Ağız hijyeninin iyi olmaması
  • Diyabet
  • Sigara ve tütün kullanımı
  • İlaç kullanımı
  • Dişteki yapısal bozukluklar

Bu durumlar diş eti iltihaplarına sebep olur. Nedenlerini bildikten sonra çözümünü uygulamak da kolay olacaktır. Şimdi bu hastalığa ne iyi gelir ve diş eti iltihabı nasıl geçer bunları sizlere aktaralım. Okumaya devam edin…

Diş Eti İltihabı Nasıl Geçer? Ne İyi Gelir?

Bu konuyla ilgili en çok merak edilenlerden birisi de diş eti iltihabı kendiliğinden geçer mi? Hiçbir müdahale olmadan kendi kendine geçmez. Çünkü içeriden bir bakteri sebebiyle oluşurlar ve bunun yok olması için de direnç gösteremeyecekleri çözümlere ihtiyaç vardır. Diş eti iltihabı evde nasıl geçer?

  • Aloe vera: Son zamanların en faydalı bitkilerinden birisi olan aloe vera diş eti iltihabına oldukça iyi geliyor. Bu bitkiden elde edilen akışkan madde iltihaplı bölgeye sürüldüğünde hemen etkisini gösterecektir.
  • Diş Taşı Temizliği: Bir diğer çözüm de diş taşı temizliği yaptırmaktır. Zaman içerisinde biriken taşlar ilerleyen aylarda diş eti iltihabına sebep olur. Bunu önlemek için düzenli olarak diş taşı temizliğinizi yaptırmalısınız.
  • Ağız içinde hijyen: Dişiniz ve çevresi mutlaka hijyenik olmalı. Ancak bu sayede diş eti iltihaplarından kurtulabilirsiniz. Dişlerinizi düzgün fırçalayın ve sert fırçalar kullanmayın.

Bu basit önlemlerle olası iltihapların da önüne geçersiniz. Ama tabi ki önlemler bu kadarla sınırlı değil. Evde doğal yollardan da geçmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için birkaç önerimiz daha olacak.

Diş Eti İltihabı Doğal Tedavi Yolları

Diş eti iltihabı doğal tedavi yolları dediğimizde de aşağıda sıraladığımız çözümleri dikkatle okumalısınız:

  • Tuzlu Su: Diş eti iltihabına tuzlu su faydalı mı? Evet, oldukça faydalı. Tuzlu su ile gargara yaparak diş eti iltihabınızdan kurtulabilirsiniz. Fakat şöyle bir not düşmemiz gerekiyor: Bazen tuz ağız içinde yaralar varsa zararlı olabilir. Bu yüzden bir uzmana danışmanız gerekebilir.
  • Zerdeçal: Bu da faydalı çözümlerden bir başkasıdır. Zerdeçal ile suyu karıştırın ve diş etlerinize masaj yaparak uygulayın. Sonrasında da ağzınızı suyla çalkalayın.
  • Bitkisel ürünler: İstediğiniz bitkileri pratik şekilde hazırlayarak gargara yapabilirsiniz. Hem beraberinde oluşan ağrıları yok edebilirsiniz hem de boğazını ve diş etlerinizi rahatlatırsınız.
  • Nar suyu: Diş etinde şişme yaşanıyorsa ve ağrıyorsa nar suyu İbrahim Saraçoğlu tarafından da önerilmiş bir tedavi şeklidir. Nar suyu ile gargara yapabilirsiniz.

İşte sizlere bahsettiğimiz bu yöntemleri uygulayarak diş eti iltihaplarınıza son verebilirsiniz. Bu yöntemler hem oldukça basit hem de hazırlaması kolay. Bu sebeple doktora gitmeden evde de tedavinizi yapabilirsiniz. Eğer geçmezse o zaman doktora görünmeniz iyi olacaktır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası