cila neden yapılır / Pasta Cila Nasıl Yapılır? Pasta Cila Ne İşe Yarar? | Lexus

Cila Neden Yapılır

cila neden yapılır

Gomalak nedir, özellikleri, kullanım alanları nelerdir?

Gomalak nedir?
Gomalak, Hindistan ve Tayland topraklarında yaşayan, lac böceğinin salgıladığı doğal bir reçine, bir polimerdir. Lac böceği sıcak bölgelerdeki ağaçlardan toplanır ve gomalak ismi verilen salgısı ticari amaçlı olarak kullanılır.

Gomalak cila nedir?
Gomalak isimli reçinenin, saymakla bitmeyen özellikleri nedeniyle cila olarak kullanılmasına gomalak cila denir.

Gomalak ve gomalak cilanın özellikleri nelerdir?
Gomalağın alkol ve alkali çözeltilerde yüksek çözünürlüğü vardır. Ayrıca güçlü bir koruma bariyeri görevi görür. Kullanıldığı yüzeyde yüksek film oluşturur. Bu sebeplerden dolayı bir katkı maddesi olarak kullanılır. Gomalak cila suya dayanıklı mı sorusuna cevap olarak da su geçirgenliğinin oldukça düşük olduğunu söyleyebiliriz. Gomalak cilasının asit geçirgenliği de çok düşüktür. Hayvansal olduğu için doğal kaynaklı bir maddedir ve parlaktır.
Gomalak cilanın avantajları yüksektir ancak kırılgan, mekanik açıdan düşük mukavemetli ve deformasyona karşı düşük dayanıklılıkta olması nedeniyle kullanım alanı kısıtlıdır.

Gomalak kullanım alanları nerelerdir?
Yukarıda bahsettiğimiz gibi gomalak cilası, birçok alanda kullanılır.
Gitar, piyano, keman gibi müzik aletlerine cila olarak gomalak cilası uygulanabilir.
Gomalak cila, gıda, tarım ve ilaç sektörlerinde, yapıştırıcılar ve termoplastiklerde kullanılır. Bunların dışında yalıtım ve mobilya sektöründe de geniş bir kullanımı vardır.
İlaç sektöründe ilaçların rutubete karşı korunması, kontrollü ilaç salınımı ve kaplamasında kullanılır. Tarım ve gıda sektöründeki ürünlerde raf ömrünü arttırma amaçlı kullanılır.
Gomalak, cilalama işlemlerinde, mürekkep üretimi ve sızdırmaz mum üretiminde de kullanılan bir doğal reçinedir.
Gomalak maddesi birçok organik çözücü maddenin içinde ve amonyak, sodyum karbonat gibi alkali solüsyonlarda çözünür. Çözünme sonrası mukavemeti artar ve sertleşir. Bu sayede mobilya verniği olarak tercih edilir.

Tayland’da yetişen gomalak, kendine has yapısı ile soluk sarı renkten, turuncuya ve kırmızıya kadar farklı renkler sağlar ve bu özelliği sayesinde yetiştiği topraklarda ipek elbiseler ve pamuk için boya olarak kullanılır.

Gomalak cila nasıl yapılır?
Gomalak cilası yapmak için gerekli malzemeler, cc ispirto, terebentin veya zeytinyağı, tung yağı ve yetecek miktarda toz gomalak veya pul gomalaktır. Gomalak ispirtoyla karıştırılır ve erimesi beklenir. Gomalağın çözünme süresi yaklaşık olarak saattir.

Gomalak cilası nasıl uygulanır?
Öncelikle cilalama öncesinde ahşap malzeme pamuk bir bez yardımıyla tung yağı, zeytinyağı ya da terebentin ile yağlanır. Tung yağı ile yağlanan ahşabın cilalamaya geçmeden önce 1 saat bekletilmesi gerekir, zeytinyağı ve terebentin için bekleme söz konusu değildir, yağlamanın ardından hemen cilalama işlemine geçilir. Cilalama farklı teknikler ile yapılabilir, bu sırada yine pamuk bez, tampon görevi görecek şekilde kullanılır.
Gomalak cila fiyat olarak uygun, ülkemizde kolayca erişilebilecek bir ciladır. İnternet üzerinden veya nalburlardan istenilen miktarda temin edilebilir.






Saç Cilası Kimler için Uygundur?

Saç Cilası Kimler için Uygundur?

Saç cilası saçınızın sağlıklı, parlak ve pürüzsüz görünmesini sağlamak için etkili saç bakım ürünlerinden biridir. Saçınıza parlaklık ve doku kazandırmak için de kullanılabilir. Saç cilası her türlü saç tipi için uygundur, ancak en çok kuru ve yıpranmış saçlarda etkilidir. Donuk, cansız saçlar için de iyi bir seçim olacaktır. Saç cilası, kıvırcık veya düz, kısa veya uzun dahil olmak üzere tüm saç tipleri tarafından tercih edilebilen bir yöntemdir. Saçlarınız boyalıysa ve zaman geçtikçe yıprandıysa saç cilası yaparak saç boyasının ömrünü uzatabilir ve saçlarınızın eski parlaklığını kazanmasına yardımcı olabilirsiniz.

Saç cilası, saçların daha parlak, daha canlı ve daha sağlıklı görünmesini sağlamak için yapılır. Ayrıca saçların daha kolay taranmasını ve daha az kırılmasını sağlar. Saç cilası, saçların iç yüzeyine nüfuz ederek saçın yapısını onarır ve saçın içindeki nemi korur. Saç cilası nasıl yapılır evde yapabilir miyim diye merak ediyor olabilirsiniz. Saç cilasını evde yapmak ve saçınıza uygulamak mümkündür.

Saç Cilası Neden Yapılır?

Saç Cilası Neden Yapılır?

Saç cilası saçınıza parlak bir görünüm kazandıran ve sağlıklı görünmesini sağlayan kozmetik bir çözümdür. Ayrıca kafa derinizdeki yağı saçınızdan uzak tutar, bu da kepek ve kafa derisi yağlanmasıyla ilgili diğer sorunları önlemeye yardımcı olur. Saç cilası uygulamaları, saçınıza parlaklık ve hacim kazandırırken saçınızı fön makinesi veya düz ütü gibi şekillendirme araçlarının neden olduğu hasarlardan korumak için tasarlanmıştır. Saç cilası kuru, mat veya yıpranmış saçlara parlaklık ve ışıltı katmak için kullanılan bir saç bakım ürünüdür.

Saç cilası saç renklerine göre değişkenlik gösterir. Elde etmek istediğiniz saç rengi neyse cilaya katacağınız boya da o renk olmalıdır. Peki, küllü saç cilası nasıl yapılır? Küllü renk saç boyası ile oksidan ve ılık suyu karıştırarak dilediğiniz küllü renge ulaşabilirsiniz. Koyu saç cilası nasıl yapılır ve kumral saç cilası nasıl yapılır sorularının da cevapları aynı şekilde olacaktır. Saçınızın hangi renk olmasını istiyorsanız o renkte saç boyası tercih etmeniz gerekir.

Evde Saç Cilası Nasıl Yapılır?

Evde Saç Cilası Nasıl Yapılır?

Saç cilası, mat saç rengini ve solgunluğu düzeltmek için yaygın olarak kullanılan bir tekniktir. Evde saç cilası nasıl yapılır diye merak ediyor ve denemek istiyor olabilirsiniz. Kendi saç cilanızı birkaç malzeme ile kolayca hazırlayabilirsiniz. Gerekli malzemeler saçınızın renk tonuna uygun saç boyası ve oksidandır. Bunları belirli oranlarda karıştırıp saçınıza uygulamanız gerekir. Yaklaşık yarım saat saçınızda beklettikten sonra iyice durulamanız önerilir. Bir başka yöntem ise saç kremi, oksidan ve ılık su kullanarak saç cilası yapmaktır.

Saç cilası yaparken saçınızın rengie uygun saç boyası kullanmak oldukça önemlidir. Uygun bir renk tonu kullanmadığınızda saç renginizde istemeyeceğiniz değişiklikler oluşabilir. Saç renginizi kızıl ve tonlarına döndürmek istiyor olabilirsiniz. Bu yüzden kızıl saç cilası nasıl sorusu aklınıza gelebilir. Kızıl saç cilası yapmak için kızıl tonlarında saç boyası gerekir. Dilediğiniz kızıl tonunda kaliteli bir saç boyası alıp oksidan ve ılık su ile karıştırarak saçınıza cila işlemini yapmanız ve sonrasında saçlarınızı durulamanız yeterli olacaktır. İstediğiniz kızıl tonunu bu şekilde cila yaparak elde edebilirsiniz. Saç cilası için aradığınız saç boyası ürünlerine Trendyol’dan kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Ahşap Cila İşleri Nasıl Yapılır?

 

Ahşap olan mobilyalar genellikle önceden verniklenmiş olurlar. Ancak zamanla kullanım ve zaman aşımı sonucu mobilyanın üzerindeki vernik de uçup gider. Günlük olarak devamlı olarak kullanılan mobilyalara belirli aralıklar ile bakım yapmak gerekir. Bu bakım ise öncelik ile mobilyaları temiz tutmaktan ve aralıklı olarak vernikleme işlemi ile gerçekleşir. Bu bağlamda bakıldığı zaman mobilya bakımı yaptırırken iki önemli faktöre dikkat etmek gerekir.
 

Cilalama İşleminde Ahşap Yüzeyi 
 

Mobilya cilası işlemleri oldukça önemli işçilik gerektirir. Cilalanacak olan mobilyanın yüzeyi kesinlikle kirli olmamalıdır. Cila mobilyanın yüzeyinde her ne varsa oraya kalıcı olarak yapışmasına sebep olur. Bu sebeple kirli yüzeylere yapılan cila, toz, ter ve yemek lekesi gibi kirlerin mobilya yüzeyine yapışmasına neden olur.

Ayrıca önemli bir işçilik gösterilmesi gereken bir iş olduğu için bu işi mutlak suret ile ahşap cila ustası vasfına sahip kişilere yaptırmak gerekir. Çünkü yapılacak herhangi bir hata mobilyanın özelliğinin kaybolmasına neden olur.
 

Ahşap Mobilyalarda Cila Miktarı
 

Ahşap mobilyalar tahtadan yapılır ve ahşap cilası nasıl yapılır diyen kişiler için bu işin ehli olan kişiler bazı sitelerde bu uygulamayı kameralar önünde de göstermişlerdir. Ahşap cilası yapılırken en önemli noktalardan bir tanesi de cila miktarıdır. Eğer ahşam yüzeye bol miktarda cila sürülürse mobilya özelliği kaybolacak ve görüntü olarak istenilen görüntü elde edilmeyecektir.

Cilayı fazla sürüp sürmediğinizi merak ediyorsanız cilalama işleminden önce mobilyanın küçük bir alanına sürün daha sonra parmağınız ile dokunun ve eğer parmak iziniz kalıyorsa cilayı fazla almışsınız demektir.

 

Ahşap Yüzeyler İçin Vernik Türleri
 

Ahşap cila yüzeyleri ustaları tarafından cilalanırken, bu işlem için farklı türde vernikler kullanılır. Ve günümüzde her ağaç türü için farklı olarak kullanılan türler bulunmaktadır. Çok sık olarak tercih edilen gomlak verniği Hindistan yapımı yağlı bir üründür ve vernikler içerisinden en kalitelisi olduğu da bilinmektedir. Yağlı vernik türü ve ispirtolu vernik türü büyük mobilyaların ince kısımlarında kullanılırken; selülozlu ve sentetik vernikler sağlamlığı korunması istenen mobilyalarda tercih edilir. Özellikle marangoz ustalar çok daha iyi bilir ki farklı ağaçlar için farklı ahşap cila türleri kullanılmaktadır.

Tüm Ahşap Cila ürünlerimiz için tıklayınız.

Pasta Cila Nedir, Nasıl Uygulanır ve Ne İşe Yarar?

Pasta Cila Nedir, Nasıl Uygulanır ve Ne İşe Yarar?

Günlük kullanım, doğa olayları gibi faktörler arabaların ilk günkü estetik görünümlerini yitirmelerine neden olur. Bu deformeler, arabalarının görünümüne titizlikle yaklaşan sürücüleri çözüm yolları bulmaya iten can sıkıcı bir durum yaratır. Tam olarak bu noktada devreye giren pasta cila uygulamaları sayesinde küçük kusurlardan çiziklere birçok kozmetik sorunun önüne geçilmesi mümkün. Peki pasta cila nedir, nasıl uygulanır ve ne işe yarar?

Pasta cila nedir? sorusunun en basit cevabını bir nevi zımparalama işlemi olan pasta ile araç yüzeyine parlaklık veren cila işlemlerinin art arda uygulanması olarak verebiliriz. Otomotiv sektörünün lider markası Tanoto olarak hazırladığımız yazımızda pasta cila hakkındaki tüm detayları anlatacağız. Yazımızı okuduktan sonra arabanızın kozmetik bakımını yaparken dikkat etmeniz gereken unsurları öğreneceksiniz. 

Aynı zamanda Kaporta Nedir? Kaporta Hasarı Onarılır Mı? başlıklı yazımızı okuyarak araç hasarı konusunda da detaylı bilgilere sahip olabilirsiniz.

Pasta Cila Nedir?

gri arabaya pasta cila uygulanması

Pasta cila nedir sorusuna yanıt vermeye başlarken pasta ve cilanın iki ayrı uygulama olduğunu belirtmek gerekir. Pasta, arabaların yüzeyinde bulunan çizik ve kusurları yok etmek için yapılan bir çeşit zımparalama uygulamasıdır. Aracın boyasının üzerinde aşındırma yapılarak kusurları ortadan kaldıran pasta uygulaması sayesinde aracın yüzeyindeki boya inceltilerek çiziklerle aynı seviyeye gelir. Pasta uygulamasını yaptıracağınız uzmanlar, çiziklerin boyutunu ve aracınızın tipini değerlendirerek en uygun pasta türünü belirleyerek uygular.

Pasta işlemi yapıldıktan sonra uygulanan cila ise zımpara ile aşındırılan araç yüzeyinin üzerinde oluşan pürüzlerin giderilmesi ve aracın tekrar eski parlaklığına kavuşturulmasını sağlar. Pasta işleminden sonra mutlaka yapılması gereken cila uygulaması ile arabanızın boyası canlılık kazanarak daha parlak ve estetik bir görünüme sahip olur.

polisaj makinesine pasta süren adam

Uygulamasının oldukça kolay ve hızlı olması sebebiyle popüler bir işlem olan pasta cila sayesinde arabanız güneş yanığı, çizikler gibi gündelik kullanımda karşılaşılan deformelere karşı canlı görünümünü korur, ilk günkü estetik görünümünü korur. 

Pasta cila nedir sorusunu yanıtladığımıza göre pasta cilanın nasıl uygulandığı konusuna geçebiliriz. Detaylı bir şekilde anlatacağımız bilgilerle pasta cila hakkında tüm bilgilere sahip olacaksınız. Gelin pasta cila nasıl uygulanır bakalım.

Pasta Cila Nasıl Uygulanır?

beyaz arabaya pasta cila uygulaması yapan tamirci

Arabaların yıllar içinde estetik görünümünü koruması için elzem bir uygulama olan pasta cila işlemi başarılı sonuç alınması için dikkatli ve bilinçli bir şekilde yapılmalıdır. Doğru uygulanmadığında istenilen sonuçların elde edilememesi sebebiyle hayal kırıklığı yaratmasının önüne geçmek için pasta cila nasıl uygulanır sorusunun cevabını iyi vermek gerekir.

İşte pasta cila uygulaması için dikkat edilmesi gerekenler:

  • Pasta cila işlemlerine başlamadan önce araçta herhangi bir toz, kir veya leke kalmaması için yıkama ve temizleme işlemi yapılmalıdır.

  • Daha sonra kurulanan araç yüzeyinin farklı noktaları üzerine pasta malzemesi uygulanır.

  • Pasta uygulaması yapılmayacak far, cam gibi bölgeleri zarar görmemeleri için kaplamak önemlidir.

  • Polisaj makinesi kullanılarak araç yüzeyindeki pasta malzemeleri dairesel hareketlerle uygulanmaya başlanır.

  • Polisaj makinesini yüzeye zarar vermemek için yavaş ve yumuşak şekilde kullanmak tavsiye edilir.

  • Pasta işlemi yapılan bölgeleri bez ile silerek yüzeyde kalan dairesel lekelerin temizlenmesi gerekir.

sünger ile pasta ciladan sonra ataç yüzeyinin temizlenmesi

Bu şekilde tamamlanan pasta uygulaması ile araç yüzeyinde çizik ve deformeler düzeltilir. Aracın mat görünümden parlak görünüme tekrar sahip olmasını sağlamak için yapılan cila işlemi de tüm bu uygulamalardan sonra yapılır. 

Cila uygulamasını yaparken dikkat edilmesi gereken unsurlar da bunlardır:

  • Araç yüzeyinin pasta uygulamasından sonra temizlenmesi ve üzerinde toz veya kir bulunmayan bir hale gelmesi gerekir.

  • Yumuşak bir süngere süreceğiniz cila, pasta uygulamasında olduğu gibi yine polisaj makinesi ile dairesel olarak araç yüzeyine uygulanır. 

  • Cila araç yüzeyinin tamamına sürüldükten sonra kurumaya bırakılır.

  • Yüzey kuruduktan sonra herhangi bir çizik yaratmayacak bir bezle tekrar silinir ve araç pürüzsüz ve çiziksiz yüzeyiyle ilk zamanki parlaklığına sahip olur.

Pasta cila yaparken yukarıda listelediğimiz adımları uygulamanız iyi bir sonuç almanız için dikkat etmeniz gereken unsurlardır. Tüm unsurların iyi sonuç vermesi için de doğru ürün ve ekipman tercihi yapmanız gerekir. Yüksek kalite pasta ve cila ürünlerinin yine yüksek kalitedeki sünger ve bezlerle birlikte kullanılması işlemin sonuçlarının daha verimli olmasını sağlar. 

Doğru ve kaliteli ürün seçiminden sonra uygulama tekniğinin de araca ve kullanılan ürünlere uygun bir şekilde yapılması gerekir. Bu sayede pasta cila uygulamasından en yüksek randıman elde edilebilir.

Pasta cila nasıl uygulanır sorusunun cevabı işte bu kadar basit. Pratik şekilde bir gün içerisinde yapılabilecek bir uygulama olması sebebiyle kolay bir şekilde yapabilir, aracınızın estetik görünümünün korunmasını sağlayabilirsiniz. 

kırmızı arabaya pasta cila uygulayan beyaz önlüklü adam

Tüm bu adımları doğru bir şekilde takip ederek yaptıracağınız pasta cila uygulaması sayesinde otomobiliniz parlak ve pürüzsüz bir görünüm kazanmasının yanında da dış etkenlere karşı korumaya da sahip olur. Güneş etkisi, yağmur, çizikler gibi unsurlardan belirli bir süre boyunca aracınızı koruyor olması pasta cilanın önemini artırıyor. 

Tanoto servis uzman kadrosu ile tüm pasta cila ihtiyaçlarınıza en kaliteli ürünler ve en iyi teknik ile cevap vererek aracınızın ilk günkü görüntüsünü korumasını sağlıyor.

Pasta Cila Uygulaması Ne Sıklıkla Yapılmalıdır?

Pasta cila uygulaması yaptırırken en çok dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi de uygulama sıklığıdır. Özellikle pasta işlemi sık yapıldığı zaman aracınızın orjinal boyasının incelmesine sebep olabilir. Bu yüzden pasta işlemini yılda 1 defadan fazla yapmamak daha sağlıklı sonuç almanızı sağlayacaktır.

Cila uygulamasını ise birkaç ayda bir yaparak toz ve kirden koruma sağlayabilir, parlak görünüme her zaman sahip olabilirsiniz. 3 ay gibi bir sürede etkisini kaybeden cila işlemini yapmak arabanızın boyasında herhangi bir zarara neden olmaz. Dikkat etmeniz gereken nokta arabanızın boyasına uygun en kaliteli ürünleri kullanmanız gerektiğidir. 

cila uygulamasından sonra parlak gözüken kırmızı araba

Pasta cila nedir, nasıl uygulanır, ne işe yarar sorularının cevaplarını yanıtladığımız yazımızın sonuna geldik. Tanoto ailesi olarak hazırladığımız yazımızın pasta cila hakkındaki tüm soru işaretlerini gidereceğinden eminiz. Siz de öğrendikleriniz sayesinde bilinçli bir araç yüzey bakımı yaptırabilir, aracınızın uzun süre boyunca ilk günkü görünümünü korumasını sağlayabilirsiniz. 

Aynı zamanda, En Çok Karşılaşılan Araba Arızaları ve Nedenleri başlıklı yazımızı okuyabilir, otomobil dünyasına ait içeriklerimizin bulunduğu blog sayfamızı ziyaret ederek daha bilinçli bir araba deneyimi için bilgilendirici içeriklerimizden faydalanabilirsiniz.



Diğer Blog Yazıları

2 Başlıkta Taşıt Kredisi Nasıl Verilir?

2 Başlıkta Taşıt Kredisi Nasıl Verilir?

Yakıt Tasarrufu Nedir? Yakıt Tasarrufu İçin 8 Öneri

Yakıt Tasarrufu Nedir? Yakıt Tasarrufu İçin 8 Öneri

Kaporta Nedir? Kaporta Hasarı Onarılır Mı?

Kaporta Nedir? Kaporta Hasarı Onarılır Mı?

8 İpucuyla Araç Seçimi Nasıl Yapılır?

8 İpucuyla Araç Seçimi Nasıl Yapılır?

Aracınıza En Uygun Kış Lastiği Nasıl Olmalı?

Aracınıza En Uygun Kış Lastiği Nasıl Olmalı?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası