hatayda kadin cinayeti / Hatay’da kadın cinayeti: Uzman çavuş tarafından öldürüldü - Dailymotion Video

Hatayda Kadin Cinayeti

hatayda kadin cinayeti

Hatay’da bir kız çocuğu çadır kentte öldürüldü, kadınlar isyan etti: Güvenliğimiz yok

Hatay Antakya’da bir erkek geçen salı, kendi kızını çadırda silahla vurarak öldürdü. Olayın ardından deprem bölgesindeki kadınların yaşadığı güvenlik sorunları tekrar gündeme geldi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, “Depremlerin üzerinden 65 gün geçti. Fakat çadır kentlerde kadınlar ve çocuklar için güvenlik hâlâ sağlanamadı. Hatay’da bir erkeğin kızını çadırda silahla öldürmesi, bu güvenlik açığının en somut göstergesi oldu” dedi.

(Aylin Nazlıaka)

Deprem bölgesinde çadırların “aileye” teslim edilmesi yaşanan mağduriyeti felakete dönüştürdüğünü belirten Nazlıaka, “Kadınlar boşanma sürecinde oldukları, şiddet faili olduğu için ayrı yaşadıkları ve de uzaklaştırma kararı bulunan evli oldukları erkeklerle aynı çadırda kalmak zorunda bırakıldı. Bu kadınlar, ayrı bir çadıra yerleştirilmeliydi. Deprem bölgesinde şiddet mağduru kadınlar kaderine terk edilmiş durumdadır” diye konuştu.

(Gülsüm Kav)

’Ü ANIMSATTI

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu sözcüsü Gülsüm Kav da “Barınma sorununun çözülmemesi bölgede şiddeti artırabillir. Mesela vurulan kız çocuğumuz için babası ‘ava gidecektim’ gibi inandırıcı olmayan yersiz açıklamalar yapıyor. Bu normalleştirmeye çalışma anlamına da geliyor. Bu zemini sayılı koruma kanununa saldırılmaya çalışılması ve İstanbul Sözleşmesi’nden imza çekilmesinin hazırladığını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

 (Selin Nakıpoğlu)

"SİLAHLANMA ARTTI"

Avukat Selin Nakıpoğlu ise “Yıkım yaşayan bölgelerde bireysel silahlanmanın arttığını ve bu artış ile birlikte kadına, çocuğa yönelik şiddet ve cinayetlerin de artış gösterdiğini gözlemliyoruz. AFAD’ın oluşturduğu çadır kentlerde ciddi güvenlik sorunları olduğunu iki aydır söylüyoruz. Kadınlar bölgede güvenlik sorununun her geçen gün büyüdüğünü söylüyorlar ama seslerini duyan yok. Şiddete sıfır tolerans diye büyük laflar edenler nerede?” dedi. 


depremdeprem bölgesidepremlerKadın

Hatay'da 17 yaşında öldürülen evli kadının cinayeti çözüldü

Hatay'da 17 yaşında öldürülen evli kadının cinayeti çözüldü

İHA

Hatay'da 14 yaşında evlendirilen Semira Arslan, 17 yaşında öldürülerek kuyuya atılmıştı.

Cesedi 2 yıl sonra bulunan Semira Arslan’ın ailesi bir televizyon programına katılarak cinayetin çözülmesini istedi.

5 yıl sonra çözülen sır cinayetle ilgili yayında konuşan anne A.A., kızının en son görüştüğü kişi olan yengesi H.A.'nın kızının katili olduğunu iddia etti.

Soruşturma derinleşince ise gerçek ortaya çıktı.

JANDARMA HAREKETE GEÇTİ

Şüpheli olan diğer isimler arasında ise Semira’nın amcaları A.A. ve R.A. vardı. 14 Mart Pazartesi günü sabah saat ’da Hatay Altınözü ilçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler ve JASAT ekipleri tarafından ilçede bulunan köye operasyon düzenledi.

Hatay'da 17 yaşında öldürülen evli kadının cinayeti çözüldü

DİNİ NİKAHLI EŞİ VE SEVGİLİSİ TUTUKLANDI

Semira Arslan‘ın ölümüyle ilgili Altınözü Cumhuriyet Başsavcılığı‘nın talimatıyla gözaltına alınan 6 kişiden ikisi İ.D. ve S.Ç. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Semira Arslan’ın dini nikahlı eşi İ.D. ve yasak aşk yaşadığı iddia edilen S.Ç. ‘çocuğun cinsel istismarı suçundan’ tutuklanarak T tipi Yayladağı cezaevine gönderildi.

Hatay'da 17 yaşında öldürülen evli kadının cinayeti çözüldü

İKİ AMCA DA TUTUKLANDI

Dün akşam saatlerinde ise gözaltında tutulan 3 kişi daha adliye sevk edildi. İki amca Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla kasten öldürme suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yenge H.A. konutunu terk etmemek kaydıyla serbest bırakıldı.

Hatay'da 17 yaşında öldürülen evli kadının cinayeti çözüldü

Hatay'da 17 yaşında öldürülen evli kadının cinayeti çözüldü

HatayCinayettutuklu

Google News ile Takip Et
\n

Hatay'ın Samandağ ilçesinde Derya Aldıç'ı (33) erkek arkadaşı Uzman Çavuş D.E.O. tarafından tabancayla başından vurulup öldürüldü.

\n

Olay, dün akşam saatlerinde Samandağ ilçesi Atatürk Mahallesi'nde meydana geldi. Samandağ'da uzman çavuş olarak görev yapan D.E.O, kız arkadaşı Derya Aldıç'ın evine gitti. Bir süre sonra D.E.O. ile Aldıç arasında tartışma çıktı. D.E.O., Aldıç'ı koltukta otururken beylik tabancasıyla başından vurdu, ardından da yaşamına son verdi. Evden gelen silah sesleri üzerine komşuları polise haber verdi. İhbar üzerine adrese çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Ekiplerin yaptığı kontrolde, D.E.O. ile Aldıç'ın hayatını kaybettiği saptandı. 

\n

Toprağa verildi

\n

Derya Aldıç'ın cenazesi Samandağ Devlet Hastanesi morguna götürüldü. D.E.O.'nun ise cenazesi memleketi Şanlıurfa'ya gönderildi. Sabah saatlerinde yakınlarına teslim edilen Derya Aldıç'ın cenazesi, evinden helallik alınmasının ardından Yeni Mahalle Asri Mezarlığı'na götürüldü. Tabutunun üzerine gelinlik konulan Aldıç, yakınlarının gözyaşları arasında toprağa verildi. (DHA) 

\n

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası