pc den program kaldırma programı / herhangi bir programı pc den tamamen kaldırma

Pc Den Program Kaldırma Programı

pc den program kaldırma programı

[Microsoft Office] Office programlarını bilgisayardan kaldırma

Office programlarını kaldırma adımları, bilgisayarınızdaki kurulumun türüne göre değişiklik gösterir. En sık yükleme türleri Çalıştırmak için Tıkla veya Microsoft Windows Installer (MSI) şeklindedir. Diğer tür ise Microsoft Store uygulamasından Office yüklemesi şeklindedir.

Bilgisayarınızda hangi tür kurulumun olduğundan emin değilseniz Office programlarımın yükleme türünü doğrulama başlıklı içeriği inceleyebilirsiniz.

Not: Office'i kaldırmak bilgisayarınızdan sadece Office uygulamalarını kaldırır. Bu uygulamalarla çalıştırırken oluşturduğunuz herhangi bir dosya, belge veya çalışma tablosu kaldırılmaz.

 

İçindekiler:

 

 

Office programlarımın yükleme türünü doğrulama

Not: Yükleme türünüzü doğrulamak için bir Office programını açamıyorsanız öncelikle daha sık kullanılan Çalıştırmak için Tıkla veya MSI kaldırma adımlarını deneyin.

  1. Office programını açın ve ardından sol üst köşedeki①[dosya] ögesini seçin. (Aşağıda Excel programını örnek olarak gösteriyoruz.)
  2. [Hesap]② ögesini seçin, "Ürün Bilgileri" bölümü altındaki  [Hakkında] butonuna tıklayın ve burada aşağıdaki bilgileri kontrol edin③:
  • Çalıştırmak için Tıkla: "Çalıştırmak için Tıkla" yüklemesinde bir sürüm ve yapı numarası vardır ve yükleme bilgilerinde "Click-to-Run" ibaresi yer alır. Office programlarını kaldırmak için Çalıştırmak için Tıkla veya MSI kaldırma adımları içeriğini takip edebilirsiniz.
  • MSI: MSI yüklemelerinde ise sürüm veya yapı numarası yoktur. Office programlarını kaldırmak için Çalıştırmak için Tıkla veya MSI kaldırma adımları içeriğini takip edebilirsiniz.
  • Microsoft Store: Microsoft Store kurulumunda bir sürüm ve yapı numarası vardır ve kurulum bilgilerinde "Microsoft Store" ibaresi yer alır. Office programlarını kaldırmak için Microsoft Store uygulamasını kaldırma adımları içeriğini takip edebilirsiniz. 

İçindekiler Tablosuna Geri Dön

 

 

Çalıştırmak için Tıkla veya MSI kaldırma adımları

Office programınız Çalıştırmak için Tıkla veya MSI yükleme türündeyse aşağıdaki kaldırma adımlarını izleyebilirsiniz.

  1. Windows arama kutusuna① [Denetim Masası] yazıp aratın, ardından [Aç]② seçeneğine tıklayın. (Aşağıda sol tarafta yer alan arama görseli Windows 11, sağ taraftaki ise Windows 10'dur.)
     
  2. Programlar alanında [Bir programı kaldır]③ ögesini seçin.
  3. Kaldırmak istediğiniz Microsoft Office programını seçin④ ve ardından [Kaldır]⑤ ögesine tıklayın.
    Not: Office Denetim Masasında listelenmemişse bilgisayarınızdaki kurulum türü Microsoft Store olabilir. Office programlarını kaldırmak için Microsoft Store uygulamasını kaldırma adımları içeriğini takip edebilirsiniz.
  4. Microsoft, kaldırma işlemine hazır olup olmadığınızı soracaktır. Kaldırma işlemini başlatmak için [Kaldır] ögesine tıklayın⑥.
  5. Office programlarının kaldırılması tamamlandı. [Kapat]⑦ ögesine tıklayabilirsiniz.

İçindekiler Tablosuna Geri Dön

 

 

Microsoft Store uygulamasını kaldırma adımları

Office programınız Microsoft Store uygulama yüklemesi türündeyse aşağıdaki kaldırma adımlarını izleyebilirsiniz.

  1. Windows arama çubuğuna [Yüklenen Uygulamaları]① yazıp aratın ve ardından [Aç]② ögesine tıklayın. (Aşağıda sol tarafta yer alan arama görseli Windows 11, sağ taraftaki ise Windows 10'dur.)
    Not: Windows 10 cihazları kullanıyorsanız lütfen [Uygulamalar ve özellikler] araması yapın.
     
  2. Yüklenen uygulamalarda, kaldırmak istediğiniz Microsoft Office programlarını seçin③, ardından uygulamanın yanındaki [Daha Fazlası] simgesine④ tıklayın ve  [Kaldır]⑤ ögesini seçin.
    Not: Office ögesi Uygulamalar ve Özellikler bölümünde listelenmediyse bilgisayarınızda "Çalıştırmak için Tıkla" türünde bir yükleme olabilir. Office programlarını kaldırmak için Çalıştırmak için Tıkla veya MSI kaldırma adımları içeriğini takip edebilirsiniz.

    Not: Windows 10 cihazları kullanıyorsanız lütfen doğrudan [Kaldır] ögesine tıklayın.
  3. Microsoft, kaldırma işlemine hazır olup olmadığınızı soracaktır. Kaldırma işlemini başlatmak için [Kaldır] ögesine tıklayın⑥.
  4. Office programlarının kaldırılması tamamlandı. [Kapat]⑦ ögesine tıklayabilirsiniz.

İçindekiler Tablosuna Geri Dön

 

Yukarıdaki bilgiler Microsoft tarafından hazırlanan Office'i bilgisayardan kaldırma başlıklı içerikten alınmıştır. Office programlarınızı yukarıdaki yöntemle kaldıramazsanız başka kaldırma yöntemleri için şu Microsoft belgesinden faydalanabilirsiniz.

Daha fazla Office destek belgesi görmek isterseniz Microsoft destek sitesinden faydalanabilirsiniz.

Microsoft hesabıyla oturum açın

Oturum açın veya hesap oluşturun.

Merhaba,

Farklı bir hesap seçin.

Birden çok hesabınız var

Oturum açmak istediğiniz hesabı seçin.

Uygulamaları ve programları kaldırmanın farklı yolları vardır, bu nedenle aradığınızı bulamazsanız başka bir konum deneyebilirsiniz. Bazı uygulama ve programların Windows'ta yerleşik olduğunu ve kaldırılamazsınız. Yalnızca düzgün çalışmıyorsa, önce bir programı onarmayı deneyebilirsiniz.

Başlangıç menüsünden kaldırma

  1. Tüm uygulamalar > Başlat'ı seçin ve gösterilen listede uygulamayı arayın.

  2. Uygulamayı basılı tutun (veya sağ tıklayın), ardından Kaldır'ı seçin.

Ayarlar'da kaldır 

  1. Başlangıç > Ayarları > Uygulamalar > Uygulamalar & özellikleri'ni seçin. 

  2. Kaldırmak istediğiniz uygulamayı bulun, Kaldır'> Diğer'i seçin. 

Not: Bazı uygulamalar şu anda Ayarlar uygulamasından kaldırılamaz. Bu uygulamaları kaldırma konusunda yardım almak için yönergeleri izleyerek Denetim Masası'den kaldırın.  

Denetim Masası'den kaldırma 

  1. Görev çubuğundaki arama alanına Denetim Masası girin ve sonuçlardan seçin.

  2. Programlar Programlar ve Özellikler'i seçin.

  3. Kaldırmak istediğiniz programı basılı tutun (veya sağ tıklayın) ve Kaldır'ı veya Kaldır/Değiştir'i seçin. Ardından ekrandaki yönergeleri izleyin.

Daha fazla yardım mı gerekiyor?

Başlangıç menüsünden kaldırma

  1. Başlat'ı seçin ve gösterilen listede uygulamayı veya programı arayın.

  2. Uygulamayı basılı tutun (veya sağ tıklayın), ardından Kaldır'ı seçin.

Ayarlar sayfasından kaldırma

  1. Başlat'ı ve ardından Ayarlar > Uygulamalar > Uygulamalar & özellikleri'ni seçin. 

  2. Kaldırmak istediğiniz uygulamayı ve ardından Kaldır'ı seçin.

Denetim Masası'ndan kaldırma (programlar için)

  1. Görev çubuğundaki arama kutusuna Denetim Masası yazın ve sonuçlar arasından seçin.

  2. Programlar Programlar ve Özellikler'i seçin.

  3. Kaldırmak istediğiniz programı basılı tutun (veya sağ tıklayın) ve Kaldır'ı veya Kaldır/Değiştir'i seçin. Ardından ekrandaki yönergeleri izleyin.

Daha fazla yardım mı gerekiyor?

FacebookLinkedInE-posta

RSS AKIŞLARINA ABONE OLUN

Kald&#;r&#;lamayan Programlar&#; Kald&#;rma

Hepimizin bildi&#;i gibi, Denetim Masas&#; üzerinde Programlar ve Özellikleri k&#;sm&#;ndan bilgisayar&#;m&#;zdaki programlar&#; görmek ve kald&#;rmak mümkündür. Ancak bazen yükledi&#;imiz programlar&#;n kald&#;rma-silme (uninstall) dosyalar&#;nda bozulma olmas&#; veya bu dosyalar&#;n el ile silinmi&#; olmas&#; gibi benzeri hatalar olu&#;mu&#; olabiliyor. Bu sebeple bilgisayardan kald&#;rmak istedi&#;imiz program&#; kald&#;rmakta zorluk ya&#;ayabiliyoruz.

Bu tarz durumlarda kullan&#;labilecek Uninstall (kald&#;rma) programlar&#; mevcut fakat birço&#;u belirli bir ücret kar&#;&#;l&#;&#;&#;nda hizmet sa&#;l&#;yor. Bu yaz&#;m&#;zda sizlere; bilgisayardan kald&#;r&#;lamayan programlar&#; kald&#;rmay&#; nas&#;l yapaca&#;&#;n&#;z&#; anlataca&#;&#;z.

 

Örne&#;in; Microsoft Edge program&#;n&#; kald&#;rmak istedi&#;inizi fakat hata verdi&#;ini ve kalkmad&#;&#;&#;n&#; varsayal&#;m.

Kald&#;r&#;lamayan Programlar&#; Kald&#;rma 1

 

Ad&#;m 1:

&#; Win + R tu&#;lar&#;n&#; kullanarak Çal&#;&#;t&#;r penceresini açal&#;m ve regedit yazarak Tamam butonuna t&#;klayal&#;m.

Kald&#;r&#;lamayan Programlar&#; Kald&#;rma 2

Ad&#;m 2:

Regedit penceresinde HKEY_LOCAL_MACHINE klasörüne gidelim.

Kald&#;r&#;lamayan Programlar&#; Kald&#;rma 3

Ad&#;m 3:

SOFTWARE klasörüne gidelim.

Kald&#;r&#;lamayan Programlar&#; Kald&#;rma 4

Ad&#;m 4:

Microsoft klasörüne gidelim.

Kald&#;r&#;lamayan Programlar&#; Kald&#;rma 5

Ad&#;m 5:

Windows klasörüne gidelim.

Kald&#;r&#;lamayan Programlar&#; Kald&#;rma 6

Ad&#;m 6:

CurrentVersion klasörüne gidelim.

Kald&#;r&#;lamayan Programlar&#; Kald&#;rma 7

Ad&#;m 7:

Uninstall klasörüne gidelim ve alt&#;ndaki klasörlerde silmek istedi&#;imiz program&#;n ad&#;n&#; arayal&#;m.

Kald&#;r&#;lamayan Programlar&#; Kald&#;rma 8

Ad&#;m 8:

Microsoft Edge klasörünü bulup sa&#; t&#;klayal&#;m ve Sil seçimini yapal&#;m.

Kald&#;r&#;lamayan Programlar&#; Kald&#;rma 9

Ad&#;m 9:

Gelen uyar&#; ekran&#;nda Evet butonuna basal&#;m.

Kald&#;r&#;lamayan Programlar&#; Kald&#;rma 10

Microsoft Edge klasörü silindi. &#;stemedi&#;iniz program&#; kald&#;rd&#;n&#;z. Art&#;k Regedit penceresini kapatabilirsiniz.

Kald&#;r&#;lamayan Programlar&#; Kald&#;rma 11

Tekrardan Denetim Masas&#; üzerinden Programlar ve Özellikleri menüsüne bakt&#;&#;&#;n&#;zda Microsoft Edge adl&#; program&#; ba&#;ar&#;yla bilgisayar&#;n&#;zdan kald&#;rd&#;&#;&#;n&#;z&#; ve art&#;k listede yer almad&#;&#;&#;n&#; göreceksiniz.

Bu ad&#;mlar&#;n tamam&#;n&#; kendi bilgisayar&#;n&#;zda kald&#;r&#;lamayan programlar&#; kald&#;rma i&#;lemi için uygulayabilirsiniz.

 

Sorunlar&#;n&#;z&#; a&#;a&#;&#;daki k&#;s&#;mdan yorum olarak yöneltebilir ya da funduszeue.info üzerinden tart&#;&#;abilirsiniz.

Kald&#;r&#;lamayan programlar&#; kald&#;rma i&#;leminiz için bir uygulama kullanmak istiyorsan&#;z &#;u yaz&#;m&#;zdan faydalanabilirsiniz:

Your Unnistaller Nedir? Nas&#;l kullan&#;l&#;r?

] }

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası