kadın forum sitesi / (PDF) KADIN FORUM SİTELERİNDE TIBBİLEŞTİRME | Esra Karakuş Umar - Academia.edu

Kadın Forum Sitesi

kadın forum sitesi

Hanımefendi - Yalnızca kadınlara özel, Kadın Forumu

Hanımefendi
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.

Hanımefendiye Hoş geldiniz

Haftanın Üyesi

Ayın Üyesi

Hanımefendi Konuk Evi

Hanımefendilerin Albümleri

Hayatın İçinden

Bir Soru? Bir Cevap!!

Engelliler dünyası

Evlilik Hazırlığı

Erkekler ve Kadınlar

Kadın, Çocuk ve Bebek Sağlığı Platformu

Gebelik

Doğum ve Sonrası

Bebek Bakımı

Çocuk Sağlık ve Gelişimi

İnfertilite / Kısırlık

Tüp Bebeklere Özel Bölüm

Her şeyin Başı Sağlık

Sağlık Herşeyden Önce Gelir

Anti Aging

Diyet ve Sağlıklı Beslenme

Psikoloji

Alternatif tıp

Güzellik ve Sağlıklı Bakım Önerileri

Saç Bakımı

Cilt Bakımı

Lazer ve İğneli Epilasyon

Estetik ve Estetik Cerrahi

İmaj Herşeydir

Hanımefendi Mutfağından

Püf Noktaları

Denenmiş Lezzetler ve Tatlar

Marifetli Hanımlarımızın Hobi Köşesi:)

Örgü Modeller

Nakış Modelleri

Dikiş Modelleri

Evim Evim Güzel Evim (Ev Dekorasyon)

Hayvanlar Alemi

Manevi ve Milli Değerlerimiz

Dinimiz ve İslamiyet

Kültür ve Sanat

Hanımefendi Sözlük

Kitap Kurdu

Beyaz Perde

Sergiler & Müzikaller

Şiirler

Müzik

Teknoloji

Ortaya Karışık

Güncel Olaylar

Rüya Yorumları

Burçlar

Nostalji

İtiraf Ediyorum!!

Üyelere Özel Kişisel Sayfamız

Gülelim Eğlenelim

Komik Resimler

Komik Yazılar

Oyunlar

Ekonomi ve İş Dünyası

İş ve Kariyer

Meryem Ercan

1. Kızlar Soruyor

Bir çoğunuzun bildiği kadın erkek ilişkileri üzerine kurulu bir soru-cevap sitesi. Erkek katılımcıların da olduğu sitede soru sorabilir, sorulara cevap verebilir, isterseniz blog da yazabilirsiniz. Gizli üye olarak tanınmadan da katılım yapmak mümkün. Her ay milyonlarca kişinin ziyaret ettiği kizlarsoruyor.com Türkiye’nin en büyük kadın sitelerinden birisi.

kizlarsoruyor.com

2. Kadınlar Kulübü

Blog yazılarının dışında forumu da bulunan güzel bir kadın portal sitesi. Foruma üye olarak anne, çocuk sağlığı, kadın hastalıkları ve kadınları ilgilendiren diğer bir çok konuda paylaşım yapabilirsiniz.

kadinlarkulubu.com

3. Pudra

Çok güzel bir isme sahip kaliteli bir kadın yaşam sitesi. Kardeşimin üniversite hocasının da yazarları arasında olduğu sitede astrolojiden güzelliğe kadar bir çok konuda yazı bulunuyor. Takip edilesi bir site.

pudra.com

4. Elma Elma

Magazin ağırlıklı kadın haberleri veren şık tasarımlı bir site. Videolu haftalık burç yorumları ilgi çekici.

elmaelma.com

5. Yüksek Topuklar

Sade tasarımlı, okunması kolay güzellik, moda ve diğer kadın konuları üzerine bir blog sitesi.

yuksektopuklar.com

6. Hürrem

Kendin yap bölümü çok faydalı, güzel bir isme sahip site. Diğer benzeri bloglardaki konuların dışında ünlülerden magazin haberleri de veriyorlar. Forum da var ama hiç aktif görünmüyor. Bir iki konu dışında en son yıllar önce yazılmış konular var.

hurrem.com

7. Kadınlar Bilir

Yemek tarifleri videoları izlenesi güzel bir kadın sitesi. Katılım yaparak ürün kazanmak da mümkün.

kadinlarbilir.com

8. Kadın.com

Site çok sade, çok hoşuma gidiyor. Ayrıca içeriği de oldukça dolu, isminin hakkını veriyor. Bugün ne pişirsem diye düşünenler için yemek tarifleri bölümü de var. Mutlaka bir göz atmalısınız.

kadin.com

9. Kadıngibi.com

Kadınlara yönelik her türlü konuda yazılar var. Moda ve trendler bölümleri ilgi çekici.

kadingibi.com

Güncelleme
Listeyi uzun zaman önce hazırlamıştım. Bir çok site güncelliğini kaybettiği için kaldırdım.

Kadına dair bir çok site var ve her gün yenileri de açılıyor. Ancak hepsini bilmem mümkün değil.

İsterseniz yorum yaparak kendi sitelerinizi bildirebilirsiniz.

Çok ziyaret edilmesine rağmen ağırlıklı olarak sağlık konuları bulunan bloglara yer vermedim. İhtiyaç duyulabilecek konularla ilgili yazıyorlar ancak öylesine girip baktığım zaman bir şey ilgimi çekmiyor. Sonuçta bu tür bilgileri sadece ihtiyaç olduğu zaman okumak istiyorum.

Listede genel olarak çok tanınan ve kendi ziyaret ettiğim siteler yer alıyor.

Kadınlar Kulübü Benzeri, Sadece Kadınlara Özel 9 Sosyal Ağ

Yıllar geçse de teknoloji ilerlemiş ve yaşamlar sosyal medyaya taşınmış olsa da kadın yine aynı kaldı. Kadınlar, şiddete ve istismara karşı her şeyde yine tek vücut olmayı biliyorlar. Hem sosyal medyada hem de gerçek hayatta... Kızlar soruyor, kadınlar kulübü ve pudra gibi siteler kadınlarımızın sosyal medyada bir oldukları sayılı yerlerden.

Hayatta karşılaştıkları her zorlukta ve sorunlarda birbirlerine yardım eden kadınlar, teknolojinin gerektirdiği gibi kendilerini çok güzel internet ortamına taşıdılar. Kendilerine özel açılan sitelerden iletişim halinde olan kadınlar, sadece Türk siteleri değil, dünyaca ünlü Tumblr ve Women.com gibi bog ve forumlarda birbirlerini buluyorlar.

Türk kadınlarının en çok tercih ettiği siteler:

Her ne kadar Türk kadınları kızlar soruyor, kadınlar kulübü, pudra ve elmaelma gibi siteleri kullanıyor gibi gözükse de onlarca siteyi aktif olarak kullanıyorlar. Birçok konuda yardım bulabildikleri kadın sitelerine her geçen gün yenileri de ekleniyor.

Kadınlar kulübü:

kadınlar kulübü, kadınlar kulübü cinsellik, pudra uygulaması

Ülkemizdeki en köklü kadın sitelerinden birisi olan kadınlar kulübü, 2000’li yılların başında kadınlara özel site açığını kapatmak için kuruldu. Kadınların sağlık, aile, cinsellik, çocuk yetiştirme, yemek yapma gibi birçok konuda yarıdmlaştıkları site şu anda aylık 50 milyon sayfa gösterimi ve 10 milyon tekil ziyaretçi sayısına ulaşmış durumda.

Hemen hemen internet kullanan her kadının mutlaka yolu düştüğü kadınlar kulübü’nün üye sayısı da 500 bini geçmiş durumda. Hem de yarım milyon üyenin tamamı kadın. Genel olarak 25-35 yaş grubunun daha çok kullandığı sitenin ‘’Kadınlar Kulübü Forum’’ adında forum eklentisi de mevcut.

Siteyi kullanan kadınların en çok kullandığı kategoriler ise, kadınlar kulübü cinsellik, kadınlar kulübü hamilelik, kadınlar kulübü tüp bebek, kadınlar kulübü zayıflama olarak devam ediyor.

Kızlar soruyor:

kızlar soruyor giriş, kızlar soruyor cinsellik, kızlar soruyor

Her ne kadar ismi Kızlar soruyor olsa da platformun bağlı olduğu ana sitenin adı GirlAskGuys. Merkezi Amerika’da bulunan ve 2006 yılında Türk girişimci ve yazılımcı Tolga Tanrıseven tarafından kurulan GirlAskGuys, kısa sürede yüz binlerce üyeye ulaşmayı başardı. Şu anda İngilizce, İspanyolca, Portekizce ve Türkçe destek veren GirlAskGuys, ülkemiz pazarına da Kızlar Soruyor ismiyle giriş yaptı.

Şu anda 20 milyondan fazla kişi tarafından ziyaret edilen GirlAskGuys, İspanya pazarına da EllasSaben ismiyle giriş yaptı. Tüm şirketlerin CEO’luğunu üstlenen Tolga Tanrıseven, Kızlar Soruyor sitesiyle beraber özellikle Türk kadınlarının işini bir hayli kolaylaştırdığını söyleyebiliriz.

Tıpkı kadınlar kulübü’nde olduğu gibi blog bölümü bulunan kızlar soruyor’un asıl farkı soru-cevap bölümünün olması. Bir nevi kızlar soruyor forum da diyebileceğimiz soru-cevap bölümünde kadınlar ve erkekler merak ettiği her şeyi sorabiliyorlar.

Ülkemizdeki ünlü kadınların da ziyaret ettiği kızlar soruyor’un en çok soru sorulan kategorileri ise güzellik, sağlık, cinsellik ve hamilelik oluyor. Özellikle sitenin "Kızlar soruyor cinsellik’’ bölümü hem kadın hem de erkekler tarafından en çok kullanılan bölüm olma özelliğini taşıyor.

Pudra:

gizli tumblr, yerli tumblr, tumblr erkek

Kendisini, ‘’Kadın ve yaşam portalı’’ olarak nitelendiren pudra.com, Türk kadınlarının internetteki vazgeçilmez adreslerinden birisi olmuş durumda. Mayıs 2009 yılında Pudra Yayıncılık tarafından kurulan sitenin aylık kullanıcı sayısı 1,5 milyonu geçmiş durumda. Ayrıca aylık 10 milyondan fazla sayfa gösterimi alan sitenin konuları kadınlara özel diyebiliriz.

Moda, güzellik, sağlık, aile, çocuk, kültür-sanat, eğlence, ilişki, kariyer ve dekorasyon gibi konulara ağırlık veren sitenin forum veya soru-cevap bölümü bulunmuyor. Sadece kadınlara yönelik blog olarak yayın yapan Pudra.com, 65’den fazla kategoride içerikler üretiyor.

Elma elma:

bir derdim var kadınlar kulübü

Magazin haberlerine yoğunlaşan Elma Elma’nın bir diğer odaklandığı konu ise kadınlarımızın vazgeçilmezi burçlar. Forum ve soru-cevap bölümü bulunmayan site, bünyesinde yazar kadrosuyla kadınları ilgilendiren hemen hemen her kategoride yazılar üretiyor. Kadınlara bilgi verici yazılar servis eden ElmaElma.com’un aylık kullanıcı sayısı yüz binlere ulaşabiliyor.

Hürrem:

hürrem.com

Aile, sağlık, güzellik, moda, yaşam kategorileri olmak üzere rüya tabirleri, yemek ve astroloji gibi konularda da içerik üreten Hürrem.com, kadınların ziyaret etmeyi sevdiği siteler arasında yer alıyor. Hürrem Forum isminde forum bölümü de bulunan sitenin yazar kadrosuna katılmak için her kadın başvuru yapabiliyor. Adaylardan 5 adet deneme yazısı isteyen sitenin aylık kullanıcı sayısı tıpkı rakipleri gibi yüz binleri aşıyor. 

Kadınlara hayatlarını kolaylaştıracak ufak dokunuşlar konusunda da bilgi veren hurrem.com’un forumunda en çok sorulan soruların başında ilişki, cinsellik ve sağlık geliyor. Gün geçtikçe kullanıcı sayısını arttıran sitenin kendi bünyesinde görev alan uzman kadrosu da bulunuyor.

Kadın.com:

kizlarsoruyor.com

Bundan yaklaşık 2,5 sene önce kurulmasına rağmen kısa sürede büyük ivme yakalayan kadin.com, adından da anlaşılacağı üzere direkt Türk kadınlarını hedef alıyor. ‘’Her şay kadınla başlar’’ sloganı ile yola çıkan sitenin doktor, mühendis, mimar, güzellik uzmanı ve farklı meslek grubuna ait 25 adet kadın, 6 adet de erkek olmak üzere toplam 31 adet yazarı bulunuyor.

Forum bölümü bulunmayan sitenin en çok okunan kategorisi ise, ‘’Aşk ve Cinsellik’’ kategorisi oluyor. Büyük bir kitleye hitap eden sitenin diğer okunan kategorileri arasında güzellik, sağlık ve dekorasyon bulunuyor.

Kadınlar Bilir:

kadınlar kulübü bir derdim var

Evet, en iyisini, en güzelini kadınlar bilir, bunu hepimiz biliyoruz. Kadinlarbilir.com sitesi de bunun en güzel örneklerinden birisi. Kadınların dilinden anlayan en güzel bloglardan birisi olan sitenin rakiplerinden ayrılmasını sağlayan farklı bir özelliği var. Sitenin sahibi 14 tane farklı alt markaya sahip olan ünlü bir şirket. Bu sayede sitenin üyeleri şirketin ürünlerini deneyebiliyorlar.

Bünyesinde Derya Baykal, Ezgi Sertel ve Tuğçe Işınsu gibi birçok ünlü sunucuyu barındıran Kadınlarbilir.com, hem bilgilendirici makaleler hem de videolar yayınlayarak kadın kullanıcılarına büyük kolaylık sağlıyor.

Yüksek Topuklar:

itiraflar 18 kadınlar kulübü

Özellikle dekorasyon konusunda bir hayli iddialı olan yuksektopuklar.com, moda ve yemek kategorileri başta olmak üzere kadınları ilgilendiren birçok kategoride içerik üretiyor. Her ay yüz binlerce kadın tarafından ziyaret edilen sitenin forum veya soru-cevap bölümü bulunmasa da yayınladıkları içeriklerle kadınların sorunlarına çözüm oluyorlar.

Özellikle hamilelik konusunda bilgi almak isteyen kadınların da tercihi olan yuksektopuklar.com, güzellik konusunda da verdiği tavsiyelerle kadınların ilgisini çekmeyi başarıyor.

Tumblr:

kadınlar kulübü

Listemizde olmazsa olmazımız. Özellikle genç kızlar tarafından blog özelliğinden dolayı kullanılan Tumblr, birçok kategoride paylaşım yapılmasına izin verdiği için kadınların da tercihi olmuş durumda. Ayrıca Tumblr’i sadece Türk kadınları değil, dünya genelindeki kadınlar da tercih ediyor. Siteyi kullanan kadınlar, aylık kullanıcı sayısının %70’ini oluşturuyor.

Görsel ve blog yazısı paylaşılmasını destekliyor olmasıyla blog, soru-cevap ve forum bölümlerini bir arada barındıran Tumblr, özellikle güzellik üzerine yazan bloggerlar tarafından tercih ediliyor. Bütün kadın sorunları hakkında paylaşımlar yapılan Tumblr’in aylık kullanıcı sayısı milyonlara ulaşıyor.

Hanımefendi:

kadınlar kulübü cinsellik

Hanimefendi.com da ülkemizin güzel kadınlarına hitap eden, yaşam, sağlık, moda, güzellik ve ilişkiler üzerine odaklanan blog olarak adından söz ettiriyor. ''Hanimefendi Forum'' bölümü de bulunan sitenin kuşkusuz ki en merak edilen bölümü, ''İtiraf ediyorum'' bölümü. Her gün binlerce insanın ziyaret ettiği sitenin diğer odaklandığı kategoriler arasında moda, anne-çocuk ve kültür-sanat yer alıyor.

Emoji İle Tepki Ver

12

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası